Onko vale sairasloma yleistä??

minna.

Itse olin äsken sairaslomalla 3 päivää "mahataudin" vaikka eihän mulla mitään mahatautia ollut. Alkoi vaan maanantai aamuna vituttaa koko paikka ja ajattelin että jos lääkärin todistus vaaditaan vasta kolmen päivän jälkeen voin hyvin pitää vähän omaa lomaa.

Onko tämä yleistä, eli tekeekö muutkin näin vai pitäisikö minulle tulla huono omatunto...

36

7434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johanna

      Tuollaista esiintyy paljon. Meillä ollaan töissä pyhinä ja aina joku tulee kipeäksi esim. vappuna..

    • toisilla ei

      Omassa duunissa löytyi myös yksi joka tuli aina mystisesti kipeeksi lomiensa viimeisenä päivänä ja jatkoi näin siis lekottelua vielä ne 1-3pv. Jos hän pysyi kuitenkin ihmeellisesti terveenä niin silloin oli lapsi kipee ja hoitamaanhan sitä piti jäädä aina kun "mies ei kerkee"

    • tismalleen!

      No onhan se erittäin yleistä. Sitä käytetään eri tavoin, riippuen työpaikasta ja työpaikan säädöksistä.
      Voi ottaa sairaslomaa sopivasti paivää ennen, kun kesäloma alkaa. Näin siirtyvät lomapäivät eteenpäin myöhemmin käytettäviksi.
      Eräs kollegani jatkoi aina ja joka vuosi kesälomaa molemmista päistä saikella siten, että kaikki tiesi hänen olevan kesällä tommosen 3-3,5 kuukautta lomilla.
      Nykyisessä paikassa on eräs työkaveri, joka on ilmeisesti sen verran viinanperso ja juopahtava, että kerran kuukaudessa, täsmälleen tilipäivän jälkeen se on sen 3 päivää mahataudin takia saikella. Ei mitään väliä, mille viikonpäivälle se palkka maksetaan, kaveri heittää samoin tein parin päivän viihteelle eikä töihin pysty kykenemään.
      Jotkut käyttää sitä 3-päivää-mahatautia- tosi usein (kerran kk) ja toiset harvemmin. Jos tarpeeksi vituttaa ja on sitä mieltä, ettei ole tosiaankaan mitään annettavaa tällä haavaa työelämään, niin kyllä voi muutaman rokulipäivän ottaa.
      Silloin kai pitäisi huolestua, kun niitä rokulipäiviä alkaa tulla krapulan takia, tai siksi että ei saa poikkaistua edellistä iltaa, vaan jatkaa edelleen.Mutta se onkin taas ihan toinen juttu...

      • piikkilihassa

        "pikkusairaudet" olisivat palkattomia päiviä, loppuisivat ne nopeasti. Oikeasti sairas saisi palkallisen sairasloman, flunnsat sunmuut rapulataudit sais sairastaa omaan piikkiin. Eri asia oikeat sairaudet kuten influenssa tai käsi/jalka poikki tms. Samaan läjään laittaisin lasten "sairaudet".


      • flunssa
        piikkilihassa kirjoitti:

        "pikkusairaudet" olisivat palkattomia päiviä, loppuisivat ne nopeasti. Oikeasti sairas saisi palkallisen sairasloman, flunnsat sunmuut rapulataudit sais sairastaa omaan piikkiin. Eri asia oikeat sairaudet kuten influenssa tai käsi/jalka poikki tms. Samaan läjään laittaisin lasten "sairaudet".

        ookkaan sairaus? Itse en ainakaan viitteis korkeassa kuumeessa töitä tehdä...


      • veeebee

        Meillä pomo on ottanut tavaksi hakeutua johonkin pikku operaatioon ennen lomaa. Saikku loman edessä jatkaa mukavasti omaa aikaa.


      • Anonyymi
        piikkilihassa kirjoitti:

        "pikkusairaudet" olisivat palkattomia päiviä, loppuisivat ne nopeasti. Oikeasti sairas saisi palkallisen sairasloman, flunnsat sunmuut rapulataudit sais sairastaa omaan piikkiin. Eri asia oikeat sairaudet kuten influenssa tai käsi/jalka poikki tms. Samaan läjään laittaisin lasten "sairaudet".

        Työpaikoissa on vikaa,kun sieltä halutaan olla pois. Itsellä työ,jonne mukava mennä.


    • 4 v. saitsulla.

      Minä olen ollut samassa työpaikassa 12 v., niistä 4 v. saitsulla, josta 2 v. aiheetonta saitsua.

    • BradStar

      tuollaisten loisten pitäis vaan keskittyä vaikka lasten tekoon, niin tietävät sitten miltä tuntuu kun saa hoitaa muittenkin työt ilmaiseksi.

    • Lumikki76

      jokaisen työpaikan pitäisi HETI ensimmäisestä poissaolopäivästä vaatia, jonkinlainen todistus. Jäisi ne jatkuvat "lintsarit" huomattavasti nopeammin kiinni.

    • nainen

      Vaikka olen "vasta" 27 vuotias, minulla on 13 vuoden työsuhteet takana. Koulun ohessa ja näin. Nykyään jo täysipäiväisesti. En ole ikinä pitänyt sairaslomaa aiheetta. Sellaisessa työssä, jossa on olut vaikea olla, on sairaslomia tullut enemmän - mutta olen silloin oikeasti ollut sairas. Lieneekö psykosomaattista vai mitä...

      • Iooi

        Varmaan sitten jollaan kasvimaalla 14 vuotiaasta asti!


      • Anonyymi
        Iooi kirjoitti:

        Varmaan sitten jollaan kasvimaalla 14 vuotiaasta asti!

        Mainosten jakoa,mansikan poimintaa ym pystyy. Jopa lastenhoitoa. Itse olin siinä iässä. Ilmoitus kaupan seinälle ja lastenvahtikeikkaa pukkas. Tosin joskus olis varmaan ollut aihetta lastensuojeluun ilmoittaa,kun paikka,jonne menin oli likainen,iso lapsi joi tuttipullosta maitoa ja vanhemmat läks ryyppää. Toki olinhan tullut vahtimaan lapsia. Vanhemmat oli jo räkäkännissä,kun menin sinne. Mutta se oli 90 lukua,en tiennyt mistään sossuista.


    • yleistä.

      Mutta, ei pidä kuvitella ettei kukaan huomaa. Esimies töissä huomaa kyllä asian mutta ei voi puuttua ennenkuin on varma näyttö asiasta.

      Työntekijä joka lintsaa näin, kaivaa itselleen kuoppaa ja polttaa sillst perässään kun vaihtaa uuteen työpaikkaan.

      Esimiehenä otin taannoin yhdenkin sairasilmoituksen vastaan jossa rouva ilmoitti selän olevan niin kipeä että sängystä ei ylös pääse. Puhelun jälkeen soitin parinminuutin päästä takaisin kysyäkseni työhön liittyvää asiaa. Rouvan lapset ilmoittivat äidin lähteneen kauppaan. Tästä ilmoituksesta johtuen annoin kehotuksen mennä työpaikka lääkärille. Ei nyt ihan kenkää mutta kirjallinen varoitus.

      Jos havittelee menestystä työ elämässä niin näin voi varmistaa ettei sitä tule.

      Tiedän etukäteen ketkä on joulusiivous "lomalla" ja ketkä "vappulomalla". Pyrin kyllä anamaan vapaapäiviä ja lomia näihin aikoihin näille henkilöille mutta kun lomia ei haluta "tuhlata".

      • Kokoperheflunssassa

        Ai sun mielestä pitäis jättää lapset ruokkimatta, kun on joku vaiva, kerropa se lastensuojeluviranomaisille.. Et näköjään tajua, että huoltajalla on velvollisuuksia lapsiaan kohtaan silloinkin, kun on sairas, jopa silloin, kun on vakavastikin sairas. On aivan eri asia olla 8 h töissä kipeällä selällä kuin kipaista kaupasta hakemassa päivän ruoat, vai pitäiskö sitä häiritä puolisonkin töitä ja vaatia kesken työpäivää ruokaostoksille tai velvoittaa vaikka naapurin eläkeläismummoa rollaattoreineen kauppareissulle?
        Imbesillit pomot kuvittelee, että kun on sairas, olet 24 h sängynpohjalla ja kaikki muu hoituu kuin itsestään, et ruoki lapsia, et hoida sairaita lapsia, et hae apteekista rohtoja, annat koiran paskoa lattioille...joo, no, tiedoksi, silloin ei voi myöskään vastata puhelimeen, varsinkaan pomon puheluun.
        Ois se muuten tosi ihanaa todellakin saada sairastaa oikein kunnolla, pötköttää vain ja muut touhuaisivat ja palvelisivat ympärillä häärien, eikun napsauttaisi vain sormiaan ja kaikki ilmestyis nenän eteen. Jos näin ihanasti asiat olisivat, sairastaisin mielelläni vähän useamminkin, mutta harvalla huoltajalla näin jouhevasti asiat sujuvat.


    • palkanmaksajana

      voi edellyttää vastinetta palkan maksamiselle.

      Eli, kun työntekijä on tekevinään töitä on työnantaja vastaavasti maksavinaan palkkaa????

      • palkansaajana

        "Maksavinaan" johtaa "tekevinään" duunia(heh hee)myös vastinetta duunin tekemiselle pitäis löytyä.Yleisin kuittaus "Maksavinaan" meiningille on saikku uuden työpaikan etsintä.


    • mut minkäs teet

      Vitut kuule, jos se on niin paska paikka (esim. kaikista töistä ei makseta, pomo kyykyttää tai vast.), niin se on sen ansainnut, että oot poissa. Se et haluut olla "leikki" sairas voi kertoo siitä, et tarttet oikeestikin lepoa...vitut koko paikasta.

    • Stereo

      Postin palveluksessa valesairaslomat tuntuvat olevan todella yleisiä. Työntekijät lähinnä kilpailevat sillä kuka saa pidettyä pisimmät sairaslomat...ja ihmeen helpolla heille sairaslomia myönnetäänkin. Lisäksi löytyy roppakaupalla niitä jotka ovat suht. säännöllisesti perjantain tai maanantain poissa töistä. Ja sitten parutaan kun vuokratyöntekijät tekevät työt ja ilman lusmuilua. Ihmetyttää johdon ja lääkäreiden toiminta. Saisi yksityistää koko laitoksen...

    • maantapa

      On se yleistä. Valtiolla pomot ja heidän lapsensa sairaslomailevat viinan ja laiskuuden vuoksi. Totta kai myös me tavikset. Työelämässä on paljon kaikenlaista kusetusta, kiusaamista ja muuta turhaa säätämistä, joten on ymmärrettävää, että vastapainoksi joskus otetaan omaa lomaa.

    • Juhlajaarki

      Näiden valesairaiden takia ei oikeasti sairaat uskalla olla poissa töistä. Viime talvena olin pahasti kipeänä töissä. Kuumetta ei ollut, mutta muuten oli huono ja paska olo. Korvat oli tukkoiset ja perkeleen kipeät. Joulun työvuorot kituutin töissä. Influenssarokotteen sain viime syksynä, mutta ei se tuota tautia estänyt. En ole ollut noin kipeänä vuosiin.Toivottavasti tulevan talven saan olla terveenä.

      • Tsedytjchkhv

        Hei, marttyyriudesta ei makseta mitään, tuollaisille ihmisille lähinnä nauretaan selän takana ja käytetään hyväksi, teetetään muidenkin työt.


    • faktat_esiin11

      Vittumainen ja epäasiallinen työnjohto aiheuttaa paljon sairaslomia.
      Kun tuo porras vaihdetaan asiallisiin ja ammattitaitoisiin niin sairaslomat vähenevät samantien.

    • 318

      Epäasiallisesta touhusta aiheutuva "mahatauti" on yleistä. Erään kerran olin vi*'tutuksen aiheuttamassa "mahataudissa". Sama "virus" sairastutti myös itse täydellisyyden, joka suhteessa esimerkillisen avainhenkilön. Hän ei saa koskaan tietää, että näin tulin havainneeksi hänen inhimillisen heikkoutensa.

      Esimies kavereineen hakee sairaslomaa liki aina ennen vuosilomaa. Näin loma jatkuu tai siirtyy myöhempää käyttöä varten. Vuosiloman pidennyksen hakijat ovat työyhteisön kermaa. Myös maanantait ja perjantait ovat heillä usein "etätyöpäiviä".

    • kaupantekosairaatmyyjät

      Tavaratalossa oli töissä myyjä, joka oli usein saikuilla - lähes viikoittain. Paras oli äkillinen "sairastuminen" perjantaina. Myyjä ei päässyt 5 tunnin työvuoroon. Ihmeparantuminen tapahtui yöllä ja kyseinen tyyppi lensi kuin lensikin jo seuraavana päivänä eli varhain lauantaiaamuna etelänmatkalle! Jotkut ilmoittavat "sairaudestaan" noin 10 minuuttia ennen työvuoronsa alkua. Tyypin puhelinsoitto tulee klo 13:50, kun tyypin työvuoro alkaa klo 14:00.

      Kaupoissa kassat ja myyjät ovat "sairastavat" usein perjantai-iltaisin ja lauantaisin. Nämä kassat ja myyjät ihmeparantuvat sunnuntain tuplapalkattuun vuoroon. Samoin maanantaiaamuisin usein "sairaus" iskee kassaan ja myyjään , kun työnteko vit##taa! Sairauslomalla voi kätevästi nukkua, matkustella, käydä kesämökillä, hakata halkoja, rakentaa ja tehdä remonttia, käydä risteilyllä, kyläillä tai parantaa krapulaista oloa.

      Seuraapa työpaikkasi sairauslomia, niin huomaat, että samat ihmiset sairastavat jatkuvasti! Sijaisia ei välttämättä oteta tai saa lyhyellä varoitusajalla. Työpaikan pitkäaikaisterveet tekevät ruuhkassa ne tekosairaidenkin työt!

    • hatemyJOB

      itse ainakin oon valesairaana, työpaikkani on niin hirveä että olen välillä niin henkisesti loppu etten pysty menemään.. on kiusaamista enkä ole koskaan saanut kiitosta työstäni.. onneksi se loppuu 3 kk päästä.. mutta sekin aika on aivan liian pitkä..

    • asderdewr

      En usko, et kukaa on koskaa kehannu pitää valesairaslomaa. Emmää ainakaa. Miten toi voisi olla edes todellisuudessa mahdollista?

    • kdjfslfljfsdklfd

      Lääkärin tai työterveyshoitajan luonahan ollaan yleensä tyyliin 5 minuuttia niin jos haluaa mahataudin perusteella saikkua niin säästää pierua ja päräyttää sitten vastaanotilla kunnon töräykset niin ihme on jos ei ala saikkua tulla xD

    • Jotainmoraalia

      Itse en olisi enkä ole.

    • Anonyymi

      Ällöttävää noi saikkulaiset..onneks oon tuhat kertaa parempi kuin noi lusmut. Kenkää perseelle pitäs antaa

    • Anonyymi

      Tänä aamuna mietin että pitäiskö olla "sairaana". Mutta en kehtaa alkaa valehtelemaan, ellen ihan itkun tai hirveän pahoinvoinnin kanssa joutuisi yrittämään lähteä töihin. Eikä semmoista ole. Jos olisi niin syy olisi paremminkin omissa asenteissa. Jos ahdistaa, ota lunkisti. Älä tee mitään. Selaa nettiä, mene vessaan nukkumaan. Mene ulos kävelylle ja kokeile huomaako kukaan. Jos hermot menee niin parempi antaa työn kärsiä ennemminkuin että sinä murrut. Ellei työssä ole toisen hyvinvoinnista kyse, tai jos se lisäisi uhkaa menettää työpaikka. Kaikki keskittyy itseensä.

      • Anonyymi

        Kerran vitutti taas töissä niin paljon että lopetin työt aikaisin ja menin parkkipaikalle istumaan autooni ja odottelemaan siellä että työaika tuli täyteen. Sitten kävelin muina miehinä kellokortille leimaamaan ulos ja näin tuli täydet tunnit järjestelmään.
        Vittusaatana mitä paskatyöpaikkoja sitä onkaan ja palkat ihan syvältä perseestä, palkkioitakin maksavat hyvin vähän silloin kun sattuu huvittamaan. Ja palkat ei nouse mistään syystä saatana. Ei kyllä kannusta ahkeroimaan ja työmotivaatio sekä moraali murenee kun ahkeruus ei kannata, moniosaaminen ei kannata, eikä oikeastaan mikään muukaan kannata, palkkaan ei voi vaikuttaa omalla toiminnalla, se on ihan herrojen mielivallasta kiinni perkele.
        Vittusaatana mikä paikka...

        Pidän pitkät tauot, tulen ihan viime minuutilla, kuittaan itseni sisään, menen sitten vaihtamaan vaatteet sosiaalitiloissa, työpaikalle sitten kun kerkeän. Pois lähden niin ajoissa että kerkeän vaihtaa vaatteet ja mennä sitten kellokortin lähistölle odottelemaan työajan päättymistä että voi kuitata itsensä ulos "täydellä työajalla".

        Onkohan sellaista työpaikkaa enää olemassakaan missä oikeasti maksetaan enemmän mitä useamman homman osaa, jos tuottaa enemmän, saisi enemmän liksaakin, bonus tai tuotantopalkkio olisi oikeasti kannustava eikä pelkkä palkan komponentti, työkalu jolla vesitetään TES-yleiskorotukset muuttamalla palkkion perusteita että palkka pienenisi... saatana.... TES yleiskorotusten jälkeen palkkiota käpälöimällä työläinen saakin entistä vähemmän käteen perkele!


    • Anonyymi

      Keskustelu on vanha, mutta oli pakko kommentoida. Juuri tuollaiset pilaa oikeasti sairaiden maineen. Näiden takia ei anneta olla omalla ilmoituksella poissa töistä.

      • Anonyymi

        Voi olla myös työnantajassa perustavanlaatuista vikaa jos kaikki haluavat pitää valesairaslomaa. Joskus on syytä myös katsoa omaan peiliin.


    • Anonyymi

      Nollatuntisopimukset tuo työkalut takaisin. Ei silloinkaan lähdetä,jos on oikeasti sairas,töihin. Eikö lomat oo rokulia varten?

      • Anonyymi

        Ei se niin mustavalkoista ole.

        Nollasopparit voi olla hyvä tai huono juttu riippuen yksilöstä, työnantajasta jne.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe