Aihe

K.P.Ourama ja Mega Dutystä

massa kasvuun

Moi kaikki treenailijat! Onko täällä ketään bodaria, joka noudattaa tunnontarkasti K.P. Ouraman Heavy Dutystä kehittämää Mega Duty- treenimenetelmää? Ostin vähillä rahoillani K.P. Ouraman kirjoittaman Mega Duty Update kirjan, ja tuossa kirjassahan on Ouraman laatima viisiviikkoinen treeniohjelma, jota Ourama sanoo ja mainostaa täydelliseksi ohjelmaksi kehonrakentajalle. Toimiiko tuo ohjelma, onko kellään siitä kokemuksia? Itseäni vähän epäilyttää tuon ohjelman toimivuus, koska siinä joihinkin liikkeisiin merkattu vain yksi kova sarja, kuten esim. ylätaljaan leveällä. Ja muutenkin muissakin liikkeissä sarjoja on vain kaksi. Mikä muuten K.P. Ourama on miehiään? Onko hän arvostettu mies kehonrakennuspiireissä, vai lukeutuuko hän Timo Poutiaisen kaltaisiin häiskiin? Voiko K.P. Ouraman sanoihin luottaa varauksetta? Onko sarja loppuun asti vedetty silloin, kun tekee sen omilla voimillaan loppuun saakka, eikä sitä enää jaksa nostaa? K.P. Ourama kun puhuu aina viimeisiin asti viedyistä sarjoista. Itse olen käynyt salilla vasta vuoden verran ja vieläpä ilman kunnollista ohjelmaa, joten nyt kun haluan aloittaa tuloksellisen tosissaan treenaamisen, tarvitsen paljon tietoa. Kiitos kaikille vastanneille! Voimia kaikille treeneihin.

11

7155

  Vastaukset

  • Sen Ouraman ulkonäöstä huomaa, että massaa on tullut.

  • Mega Duty ei ole sen ihmeellisempi treenimenetelmä kuin muutkaan "yhden asian" systeemit. Toimii kyllä aivan mainiosti jonkin aikaa (miksei vaikka koko loppuelämän, mutta kehitys ei ole enään optimaalista).

   Treenailin muutamia vuosia sitten juuri tuon Mega Duty Updaten opeilla. Treenikokemusta taisi siinä vaiheessa olla vuoden verran ja suunnilleen Mega Dutyn opeilla treenailin noin vuoden.

   En tiedä enkö sitten osannut, tai jaksanut, tehdä sarjoja riittävän loppuun, mutta mitään räjähtävää lihasten tai voimien kasvua ei kyllä tullut. Nykyään teen Mega Dutyyn verrattuna sarjoja ja toistoja hemmetisti enemmän, enkä edes jaksa tehdä läheskään joka sarjaa loppuun asti. Kehitystä tuntuu tulevan silti enemmän kuin koskaan, vaikka nykyään muu elämä syö paljon treeniaikaa ja motivaatiota.

   "Mikä muuten K.P. Ourama on miehiään? Onko hän arvostettu mies kehonrakennuspiireissä, vai lukeutuuko hän Timo Poutiaisen kaltaisiin häiskiin?"

   K.P. on kyllä arvostettu mies, onhan hän pistänyt koko elämänsä kehonrakennukseen. On, tai ainakin on ollut, tuomarina mm. Mr. Olympia -kisoissa ja tietenkin hieman vähempiarvoisissa kisoissa. Tuntee henkilökohtaisesti useimmat suomalaiset ja monia ulkomaalaisia kilpakehonrakentajia. Nähnyt maailmaa, lihaksia, treenejä ja punttisaleja enemmän kuin moni muu.
   Mies itse ei kuitenkaan treenaa ja hän on suoraan sanottuna aivan valtava läski....

   " Voiko K.P. Ouraman sanoihin luottaa varauksetta?"

   Ehdottomasti ei! Täysin kritiikitön "ajattelu" on vain uskonnollisille kiihkoilijoille.

   Lainaapa kirjastosta jotain muitakin (ei Ouraman kustantamia) lihasten kasvatukseen liittyviä kirjoja, esimerkiksi 'Massaa! Voimaa!' auttaa ehkä vähän avartamaan käsityksiä treenaamisesta.

   • Lisätäänpäs vielä se, että et pistänyt rahojasi silti hukkaan, vaikka Mega Dutystä ei ehkä dogmia kannatta itselleen tehdäkään. MDU on ihan ok kirja ja siitä löytyy perusinfo erikoistekniikoista, treeniliikkeistä ja erilaisista treenikierroista.


   • Oon nähnyt sen tekevän penkkiä 160kg:llä. Eikä ollut mitään pomppunostoja. Ja sillä sarjojen loppuun asti viemisellä se vissii haluaa sanoa että useimmat treenarit eivät vie sarjoja loppuun vaikka itse niin luulevat. Moni on varmaan huomannut omien treeniensä olevan kovempia kuin muutamaa vuotta aiemmin vaikka treenasi silloinkin mielestään kovaa.


  • Vuoden pohja on ihan hyvä, mutta silti lyhyt todella kovaan harjoitteluun. Suosittelen, että otat yhteyttä johonkin ammattilaiseen, etkä ota oppeja suoraan kirjasta. Henkilökohtainen ohjaaja pystyy löytämään sinulle henkilökohtaisesti sopivan tavan harjoitella, oikeat liikkeet sekä varmistamaan sen, että teet liikkeet oikein.

   • Mega Duty / Heavy Duty ei ole ympärivuotiseen käyttöön. Sillä saa nopeasti hermoston tukkoon ja tulokset alkavat laskea jossain vaiheessa tai jämähtävät paikoilleen. Periodisoi mielummin treenisi eri periodeihin vuoden mittaan, niin saat vähän vaihtelua treeneihin ja tuloskehityskin on nousujohteista. Pidä ehdottomasti huoli siitä, että et mene ylikuntoon! Etenkin näin kesällä on ihan hyvä pitää joku ylläpitävä / palauttava kevyempi periodi ja sitten iskeä kovempien rautojen kimppuun jahka syksy koittaa. Ja erikoistekniikiota kannattaa käyttää harkiten ja säästeliäästi. Niillä kun saa itsensä ylikuntoon hyvinkin nopeasti, jos joka treenissä käyttää. Douppaajat ovat toki eri juttu.


  • kyllä toimii sain ohjelman työkaverilta ja tulokset ovat pudottaneet 6-0 kaikki aiemmat. osa niistä perustuu pyramidi-sarjoihin tosin tiimiimmässä paketissa. itse käytän kolmen sarjan harjoitteita aiemman viiden sijasta ja aina rautaa lisää kuin on vain mahdollista.se ylätalja yhdellä sarjalla on tehokas massa harjoite.

   • kp mukana voi työntää perseeseesn .


  • Kyllä Mega Duty kirjassa on harjoittelu kuvattu sellaiseksi kuin sen pitääkin olla eli intensiivistä ja progressiivista. Tulosta tulee varamasti, mutta pitää muistaa, että naturaalina treenatessa ei kehoa voi kehittää yliluonnollisiin mittoihin.

  • Jos 3krt viikossa mega dutyllä treenailee niin onkos riskiä että hermosto menee tukkoon?

  • K.P Ouramo ei nyt kuitenkaan ole mikään ihan paras asiantuntija noissa treenihommissa. Kopioinnilla ei kovin pitkälle pötkitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   335
   13971
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   324
   11829
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   182
   4804
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   21
   1867
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   58
   1604