Van Halen

Van Roth

Eddie Van Halen
Wikipedia.

Eddie Van Halen (oik. Edward Lodewijk Van Halen, s. 26. tammikuuta 1955 Nijmegenissä) on hollantilaissyntyinen sähkökitaristi

Eddie Van Halenia pidetään yhtenä rock-musiikin keskeisistä kitaristeista, joka uudisti aikoinaan sähkökitaran soittoa. Van Halen osoitti musikaalisuuttaan jo nuorena soittamalla klassista pianoa jo suurelle yleisölle, ja hänestä povattiin suurta muusikkoa. Tämä pitikin hyvin paikkansa, sillä Eddie on aikansa parhaimpia kitaristeja. Teini-ikään saapuessaan piano vaihtui rumpuihin samalla kun isoveli Alex Van Halen soitti kitaraa. He perustivat yhdessä yhtyeen joka soitti raskaampaa rokkia, mutta ilman vahvaa vokalistia he eivät kyenneet suureen suosioon.

Kun Alex soitteli veljensä rumpuja hänestä kehittyi jopa parempi rumpali kuin Eddie oli, joka sai Eddien vaihtamaan soittimensa kitaraan. Hän innostui kitaran soitosta jopa siinä määrin, että hänestä tuli parempi kitaristi kuin hänen veljensä, jolloin he vaihtoivat lopullisesti soitinpaikkojaan. Eddie harjoitteli ahkerasti ja kehitti oman soittotyylinsä kokonaan itse, nopeine käsineen ja temppuineen.


[muokkaa]

Van Halen

Muodostui Mammoth niminen yhtye, jossa soittivat Eddie Van Halen (kitara), hänen veljensä Alex Van Halen (rummut), Michael Anthony (basso), sekä laulajana David Lee Roth. Heistä tuli paikkakunnan sankareita ja oli selvää, että tulevaisuus olisi valoisa. Myöhemmin yhtyeen jäsenille kävi ilmi, että Mammoth niminen bändi oli jo olemassa, joten se yksinkertaisesti päätettiin vaihtaa veljesten Eddien ja Alexin sukunimen mukaan Van Haleniksi.

Vuonna 1978 Van Halen -yhtyeen debyyttilevy ilmestyi ja Eddie oli vahvana kitarassa. B-puolen kappale Eruption mullisti sähkökitaransoittoa, ja se oli tärkeä kehityspiste modernin sähkökitaransoiton kehityksessä. Monet arvostetut tahot kehuivat Eddie Van Halenia uudeksi hendrixiksi, eikä yhtyeen menestys loppunut suinkaan tuohon. Nykyään Eddie Van Halen tunnetaan yhtenä ensimmäisistä tiluttajista.

Vuonna 1984 ilmestyi yhtyeen hittialbumi, nimeltään yksinkertaisesti 1984. Albumi julkaistiin uutenavuotena, mitä levy-yhtiön johtajat eivät pitäneet järin fiksuna ajatuksena. Yhtyeen jäsenet kuitenkin pitivät päätöksensä, ja näin he olivat julkaiseet albumin jokaisena vuonna ajanjaksolla 1978–1983. Albumin hittibiisiksi nousi Jump, jossa Eddie soitti tarttuvaa kosketinriffiä. Voidaan pitää sinänsä ironisena, että maailman arvostetuimpiin kitaristeihin kuuluvan Eddien suurin hitti syntyi juuri silloin, kun hän laski kitaran alas ja tarttui koskettimiin. David Lee Rothin aikana yhtye teki myös jokaiselle levylleen uuden version jostain klassisesta rock-kappaleesta, kuten esimerkiksi Roy Orbisonin Pretty Woman tai The Kinksin You Really Got Me Now.

Taiteelliset erimielisyydet kasvoivat Van Halen yhtyeen kitaristin ja laulaja David Lee Rothin kanssa niin suuriksi, että DLR päätti erota yhtyeestä. Uudeksi vokalistiksi palkattiin Eddien silloisen suosikkiyhtyeen Montrosen solisti Sammy Hagar. Yhtyeestä tuli kokeilullisempi ja samalla Eddie pääsi kokeilemaan erilaisia tyylejä, mutta menestys ei missään vaiheessa saavuttanut samaa suosiota kun DLR:n aikoina. Hittinä syntyi Why Can't This Be Love.
Haettu osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Eddie_Van_Halen

9

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha Laine

      se sukkahousujätkä tuli kuvioihin.

      • Harri

        Sammy Hoggard on hinttirokin isä ja äiti. Vittu niitä sanotuksia. Äijä on kyllä kunnon ämmä.


      • DavidLeeRoth

        DL Roth oli kovimmillaan sukkikset jaloissa. Vai onko nyt menny jyvät ja akanat sekasin! Taitaa Laine olla liian nuori, liian "kova jätkä" ja itsetunto nollassa?


    • Anonyymi

      Van Halen oli upea bändi varsinkin Sammy Hagarin aikoina tekivät monta hyvää albumia.

      Valitettavasti Sammy Hagar ei ollut kovin hyvä lavaesiiintyjä, vaikka ääntä kyllä riitti.

      David Lee Roth oli hyvä esiintyjä, mutta en koskaan kestänyt kuulla sen ääntä, täys pelle.

      • Anonyymi

        Harmi ettei VH löytänyt bändilleen parempia solisteja. Yhtyeestä olisi voinut tulla vielä astetta isompi bändi. Kyllähän tämä Rothin pellekin osasi jotenki laulaa, mutta kun kuuntelee jotain vanhoja VH biisejä ne kuulostaa ennemmin räpiltä.

        Van Halenissa olikin oikeastaan kaksi laulajaa. Eddien kitara, ja D.L. Roth.


    • Olen joskus vähän kuunnellut Van Halenia, mutta silloin ei oikein napannut. Olen ajatellut, että yritän antaa vielä mahdollisuuden.

    • Anonyymi

      Oma mielipiteeni on se, että Van Halen on yliarvostettu yhtye. Eddie toki oli loistava kitaristi, mutta musiikillinen kokonaisuus ei mielestäni ole yhtyeen maineen arvoista. Kyllähän heillä on joitain ihan kuunneltavia kipaleita, mutten ymmärrä, mihin kyseisen yhtyeen väitetty erinomaisuus perustuu? En ymmärrä myöskään, miksi Van Halen yhdistetään monissa listauksissa heavy metalliin, vaikka kyseessä on hard rock -yhtye, jolla on enemmän yhteisiä piirteitä esim. Sladen kuin Maidenin kanssa.

      • Jep. Samoin jotkut listaavat Led Zeppelinin, Deep Purplen ja AC/DC:n metallibändeiksi, vaikka nekin ovat hard rock -bändejä. Itse olen aina pitänyt myös Twisted sistersiä hard rock -bändinä, mutta sekin monesti luetaan metallibändiksi.


      • Anonyymi

        Ehkä VH:n suosio perustui siihen että se teki melko monipuolista musaa. Genre vaihteli raskaasta rokista poppiin tai akustiseen ryyppyhoilaamiseen jopa yhden biisin aikana . Ei Haleni ollu kovin suosittu euroopassa 70 ja 80 luvun vaihteessa. Se oli kaliforniassa lähinnä bilebändin maineessa. Vasta 1984 albumi teki siitä maailmalla tunnetun.

        Rothin aikaiset vanhat levyt on äänitetty siten että kitaran soundi kuuluu jommasta kummasta stereo kanavasta ja välillä kitaran ääni vaihtuu toiselle puolelle kanavaa joka on melko rasittavaa kuunnella (ainaki putkiaivoilla) jos ei pidä Eddien kitaran raa’asta soundista. Toisaalta Eddien kitaratyöskentely erottuu tällä äänitystekniikalla paremmin.

        VH on omasta mielestä yksi parhaista jenkkibändeistä, mutta ei se pärjää Aussien vaihto/tasavirralle ei Eurooppalaisille heville eikä varsinkaan Brittimetallille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1634
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1472
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1325
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1304
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe