SYKES - Sveg

Ruåtsiin...

Onko kokemuksia työstä SYKES:llä, erityisesti firman Svegin toimipaikassa Ruotsissa?

Perus call center hommista lienee kysymys, joten kaipaisinkin lähinnä kokemuksia itse työnantajasta (työolot, palkkaus jne.). Myös kokemukset Svegistä asuinpaikkana kiinnostaa. Suomenkielisille näyttäisi töitä olevan, mutta onkohan tuo pieneltä ja syrjäiseltä vaikuttava kylä sittenkin aivan sietämätön asuinpaikka.

6

2324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pieni

      Asuin Svegissä muutama vuosi sitten työskennellen kyseiselle yritykselle. Sveg on tosiaan todellakin pieni n. 3000 asukkaan kylä (lähialueet laskettuna mukaan). Isompiin kaupunkeihin on matkaa 200 km ylöspäin. Mikäli pidät luonnosta yms on Sveg mahtava paikka, muuten voi olla että aika menee ryypätessä. Svegistä saat eniten irti mikäli sinulla on auto, pääset käymään helposti muualla ja Norjakin on todella lähellä.
      Asuminen Svegissä on kallista, yksi suuri vuokranantaja pitää monopolillaan vuokrat korkealla ja koska talvi on kylmä, nousevat sähkökulut isoiksi lämmityksen takia.
      Työolot ovat ihan samaa tasoa kuin kaikissa muissa call centereissä, asiakkaasta riippuen kahdessa vuorossa. Puhelimitse tapahtuvan työn takia tulee "olla valmiina" n. 85% työajasta. Taukoja yms valvotaan niin kuin yleensä.
      Ruotsissa on call center alalla huono palkkaus, viimeisten 3 vuoden aikana alkupalkka on tullut alaspäin n. 2000 SEK (/KK) ja uskoisin sen Svegissäkin olevan lähellä kilpailijoiden palkkoja eli alkaen 14000 SEK /KK. Päälle voi tulla ansaittu bonus. Veroprosentti on 32-34%, riippuen alueen kunnallisveron suuruudesta.
      Yleinen tapa on maksaa matkat ja muuttoavustusta, summa voi vaihdella 50000 - 120000 SEK välillä, ehtona tietenkin tietynajan työskenetely yrityksessä.
      Tässä näin alkuun mietteitä.

      • Ruåtsiin

        Kiitos Sveg-infosta edelliselle kirjoittajalle!

        Call center -duunia pidän b-suunnitelmana, jos “kunnon työtä” ei löydy. Kohteena olisi joko Ruotsi tai Irlanti, mutta tämä maaottelu on vielä kesken. Jos joku muukin on miettinyt Ruotsi vs. Irlanti kysymystä niin kertokaa toki mielipiteitänne. Seuraavassa muutamia ajatuksiani:

        - Palkkaus, hintataso ja verotus lähes samaa tasoa, eli kovin leveää elämää ei kumpikaan vaihtoehto tarjoa.

        - Irlannille plussa siitä, että työpaikat ovat kaupungeissa, kun taas Sveg on kirjaimellisesti keskellä ei-mitään.

        - Asuminen on joka tapauksesssa kallista, mutta Ruotsissa oman yksiön vuokraaminen lienee lähempänä realismia. Irlannissa pitäisi ainakin aluksi tyytyä jakamaan asunto muiden kanssa - eikä se ole halpaa sittenkään.

        - Ruotsi on tuttu ja turvallinen sekä hyvien lentoyhteyksien päässä Suomesta. Irlannissa on oma hieman eksoottinen viehätyksensä, mutta lennot sinne ovat kalliimpia ja yhteydet muutenkin heikot.

        - Ruotsissa lämmin ja kylmä vesi virtaa samasta hanasta, mutta irlantilaisilla on siinä vielä opettelemista. Toisaalta Guinness voittaa selvästi Prippsin :-)      


    • SamsungTuki Joni

      Olen täällä paraikaakin töissä. Ihan mukava työpaikka, työilmapiiri mahtava, työkaverit mukavia. Palkka tosiaan hieman vois olla parempi. Jos on kysyttävää niin pistä mailia [email protected]

      • Parhaillaan täällä

        Tällä hetkellä tämä työpaikka ei ole kovinkaan suositeltava, koska täällä ollaan samalla palkka tasolla kuin vuonna 2002. Eli siis noin 16000 sek/kk, mikä on paikallisella kustannus tasolla liian pieni palkka ja ruotsalaisittain alan pohjapalkka (keskipalkka n. 21000kr/kk liiton mukaan).
        Mistä johtuukin paikan suuri työntekijä vaihtuvuus, eli jos tulet tänne töihin elä ota muuttoavustusta koska silloin joudut kirjoittamaan vuoden työsopimuksen, etkä pysty lähtemään silloin kun siltä tuntuu.

        Asuntoa täältä etsiessä kannattaa ensin kysyä Svegs hus AB:lta (http://www.svegshus.se/). Kilpailija Härjegordan on huomattavasti kalliimpi.


      • Määkin täällä
        Parhaillaan täällä kirjoitti:

        Tällä hetkellä tämä työpaikka ei ole kovinkaan suositeltava, koska täällä ollaan samalla palkka tasolla kuin vuonna 2002. Eli siis noin 16000 sek/kk, mikä on paikallisella kustannus tasolla liian pieni palkka ja ruotsalaisittain alan pohjapalkka (keskipalkka n. 21000kr/kk liiton mukaan).
        Mistä johtuukin paikan suuri työntekijä vaihtuvuus, eli jos tulet tänne töihin elä ota muuttoavustusta koska silloin joudut kirjoittamaan vuoden työsopimuksen, etkä pysty lähtemään silloin kun siltä tuntuu.

        Asuntoa täältä etsiessä kannattaa ensin kysyä Svegs hus AB:lta (http://www.svegshus.se/). Kilpailija Härjegordan on huomattavasti kalliimpi.

        Jepulis. Pahemmissa mestoissa on tullut oltua, kuin myös paremmissa. Tämä siis työnantajasta. Jos olet välivuotta tarvitseva ihminen, joka haluaa hetkeksi ulkomaille, (no joo, kuinka 'ulkomaa' Ruotsi nyt sitten on) niin ihan ok homma. Muuttoautonkin voi viedä tuliaisiksi kotiin, joskin palkasta sen uudehkon Audin hintaa on vaikea nipistää. Perheellisiä voi sitten houkutella turvallinen miljöö ja puoli-ilmaiset omakotitalot -- vuokraluukuista joutuu maksamaan itsensä kipeäksi.

        Kaupunkilaiselle tämä mesta voi olla sikamaisen tylsä. Ellei ala kotibileissä viikonloppuja hurraamaan. Siis ihan totta. Muutama viikko menee maaseudun rauhaa ihastellessa, sitten alkaa ahistaan. Härjedalen on Ruotsin Kainuu. Urheilulhulluilla ja tunturirotilla menee paremmin. Talvisin laskettelu on kova sana, vaikkakin isompiin keskuksiin on jokusen kymmentä kilsaa. Oma auto pelastaa. Kesällä voi kalastaa.

        Jos et ole aikaisemmin yhteyskeskuksissa duunannut, mieti tarkkaan. Kokeilemaan tätä ihanuutta pääsee Suomessakin. Homma osaa olla välillä pirullisen raskasta, ja melkein aina tylsää. "Siisti sisäduuni" -- kyllä, mutta ojankaivuussakin on puolensa...

        Paikallinen vuokra-melkein-monopoli -firma osaa riistää. Ja sopparit kolmen kuukauden irtisanomisajalla. Muitakin vuokranantajia on, sekä yksityisiä. (katso http://sveg.info/ ja sieltä Bostadsmarknad) Kuten edellinen kommentoija sanoi, muuttoavustuksen ottaminen tarkoittaa käytännössä vuoden sitoutumista. Joillekin se on ollut perhanan pitkä vuosi.

        Toisaalta. Minä viihdyn täällä. Ja moni muukin viihtyy. Kun osaa jättää työasiat duunipaikan ovien sisäpuolelle, niin päivät soljuvat leppoisasti. Taivas on korkealla, taivaanranta kaukana ja tärkeät velvollisuudet voi hoitaa 'nästa vecka.'


    • saali

      onko kellään kokemusta sykes edistä? palkkaus? muuten paikka jo kohtalaisen tuttu. kiitos jo etukäteen :=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe