SYKES - Sveg

Ruåtsiin...

Onko kokemuksia työstä SYKES:llä, erityisesti firman Svegin toimipaikassa Ruotsissa?

Perus call center hommista lienee kysymys, joten kaipaisinkin lähinnä kokemuksia itse työnantajasta (työolot, palkkaus jne.). Myös kokemukset Svegistä asuinpaikkana kiinnostaa. Suomenkielisille näyttäisi töitä olevan, mutta onkohan tuo pieneltä ja syrjäiseltä vaikuttava kylä sittenkin aivan sietämätön asuinpaikka.

6

2289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pieni

      Asuin Svegissä muutama vuosi sitten työskennellen kyseiselle yritykselle. Sveg on tosiaan todellakin pieni n. 3000 asukkaan kylä (lähialueet laskettuna mukaan). Isompiin kaupunkeihin on matkaa 200 km ylöspäin. Mikäli pidät luonnosta yms on Sveg mahtava paikka, muuten voi olla että aika menee ryypätessä. Svegistä saat eniten irti mikäli sinulla on auto, pääset käymään helposti muualla ja Norjakin on todella lähellä.
      Asuminen Svegissä on kallista, yksi suuri vuokranantaja pitää monopolillaan vuokrat korkealla ja koska talvi on kylmä, nousevat sähkökulut isoiksi lämmityksen takia.
      Työolot ovat ihan samaa tasoa kuin kaikissa muissa call centereissä, asiakkaasta riippuen kahdessa vuorossa. Puhelimitse tapahtuvan työn takia tulee "olla valmiina" n. 85% työajasta. Taukoja yms valvotaan niin kuin yleensä.
      Ruotsissa on call center alalla huono palkkaus, viimeisten 3 vuoden aikana alkupalkka on tullut alaspäin n. 2000 SEK (/KK) ja uskoisin sen Svegissäkin olevan lähellä kilpailijoiden palkkoja eli alkaen 14000 SEK /KK. Päälle voi tulla ansaittu bonus. Veroprosentti on 32-34%, riippuen alueen kunnallisveron suuruudesta.
      Yleinen tapa on maksaa matkat ja muuttoavustusta, summa voi vaihdella 50000 - 120000 SEK välillä, ehtona tietenkin tietynajan työskenetely yrityksessä.
      Tässä näin alkuun mietteitä.

      • Ruåtsiin

        Kiitos Sveg-infosta edelliselle kirjoittajalle!

        Call center -duunia pidän b-suunnitelmana, jos “kunnon työtä” ei löydy. Kohteena olisi joko Ruotsi tai Irlanti, mutta tämä maaottelu on vielä kesken. Jos joku muukin on miettinyt Ruotsi vs. Irlanti kysymystä niin kertokaa toki mielipiteitänne. Seuraavassa muutamia ajatuksiani:

        - Palkkaus, hintataso ja verotus lähes samaa tasoa, eli kovin leveää elämää ei kumpikaan vaihtoehto tarjoa.

        - Irlannille plussa siitä, että työpaikat ovat kaupungeissa, kun taas Sveg on kirjaimellisesti keskellä ei-mitään.

        - Asuminen on joka tapauksesssa kallista, mutta Ruotsissa oman yksiön vuokraaminen lienee lähempänä realismia. Irlannissa pitäisi ainakin aluksi tyytyä jakamaan asunto muiden kanssa - eikä se ole halpaa sittenkään.

        - Ruotsi on tuttu ja turvallinen sekä hyvien lentoyhteyksien päässä Suomesta. Irlannissa on oma hieman eksoottinen viehätyksensä, mutta lennot sinne ovat kalliimpia ja yhteydet muutenkin heikot.

        - Ruotsissa lämmin ja kylmä vesi virtaa samasta hanasta, mutta irlantilaisilla on siinä vielä opettelemista. Toisaalta Guinness voittaa selvästi Prippsin :-)      


    • SamsungTuki Joni

      Olen täällä paraikaakin töissä. Ihan mukava työpaikka, työilmapiiri mahtava, työkaverit mukavia. Palkka tosiaan hieman vois olla parempi. Jos on kysyttävää niin pistä mailia [email protected]

      • Parhaillaan täällä

        Tällä hetkellä tämä työpaikka ei ole kovinkaan suositeltava, koska täällä ollaan samalla palkka tasolla kuin vuonna 2002. Eli siis noin 16000 sek/kk, mikä on paikallisella kustannus tasolla liian pieni palkka ja ruotsalaisittain alan pohjapalkka (keskipalkka n. 21000kr/kk liiton mukaan).
        Mistä johtuukin paikan suuri työntekijä vaihtuvuus, eli jos tulet tänne töihin elä ota muuttoavustusta koska silloin joudut kirjoittamaan vuoden työsopimuksen, etkä pysty lähtemään silloin kun siltä tuntuu.

        Asuntoa täältä etsiessä kannattaa ensin kysyä Svegs hus AB:lta (http://www.svegshus.se/). Kilpailija Härjegordan on huomattavasti kalliimpi.


      • Määkin täällä
        Parhaillaan täällä kirjoitti:

        Tällä hetkellä tämä työpaikka ei ole kovinkaan suositeltava, koska täällä ollaan samalla palkka tasolla kuin vuonna 2002. Eli siis noin 16000 sek/kk, mikä on paikallisella kustannus tasolla liian pieni palkka ja ruotsalaisittain alan pohjapalkka (keskipalkka n. 21000kr/kk liiton mukaan).
        Mistä johtuukin paikan suuri työntekijä vaihtuvuus, eli jos tulet tänne töihin elä ota muuttoavustusta koska silloin joudut kirjoittamaan vuoden työsopimuksen, etkä pysty lähtemään silloin kun siltä tuntuu.

        Asuntoa täältä etsiessä kannattaa ensin kysyä Svegs hus AB:lta (http://www.svegshus.se/). Kilpailija Härjegordan on huomattavasti kalliimpi.

        Jepulis. Pahemmissa mestoissa on tullut oltua, kuin myös paremmissa. Tämä siis työnantajasta. Jos olet välivuotta tarvitseva ihminen, joka haluaa hetkeksi ulkomaille, (no joo, kuinka 'ulkomaa' Ruotsi nyt sitten on) niin ihan ok homma. Muuttoautonkin voi viedä tuliaisiksi kotiin, joskin palkasta sen uudehkon Audin hintaa on vaikea nipistää. Perheellisiä voi sitten houkutella turvallinen miljöö ja puoli-ilmaiset omakotitalot -- vuokraluukuista joutuu maksamaan itsensä kipeäksi.

        Kaupunkilaiselle tämä mesta voi olla sikamaisen tylsä. Ellei ala kotibileissä viikonloppuja hurraamaan. Siis ihan totta. Muutama viikko menee maaseudun rauhaa ihastellessa, sitten alkaa ahistaan. Härjedalen on Ruotsin Kainuu. Urheilulhulluilla ja tunturirotilla menee paremmin. Talvisin laskettelu on kova sana, vaikkakin isompiin keskuksiin on jokusen kymmentä kilsaa. Oma auto pelastaa. Kesällä voi kalastaa.

        Jos et ole aikaisemmin yhteyskeskuksissa duunannut, mieti tarkkaan. Kokeilemaan tätä ihanuutta pääsee Suomessakin. Homma osaa olla välillä pirullisen raskasta, ja melkein aina tylsää. "Siisti sisäduuni" -- kyllä, mutta ojankaivuussakin on puolensa...

        Paikallinen vuokra-melkein-monopoli -firma osaa riistää. Ja sopparit kolmen kuukauden irtisanomisajalla. Muitakin vuokranantajia on, sekä yksityisiä. (katso http://sveg.info/ ja sieltä Bostadsmarknad) Kuten edellinen kommentoija sanoi, muuttoavustuksen ottaminen tarkoittaa käytännössä vuoden sitoutumista. Joillekin se on ollut perhanan pitkä vuosi.

        Toisaalta. Minä viihdyn täällä. Ja moni muukin viihtyy. Kun osaa jättää työasiat duunipaikan ovien sisäpuolelle, niin päivät soljuvat leppoisasti. Taivas on korkealla, taivaanranta kaukana ja tärkeät velvollisuudet voi hoitaa 'nästa vecka.'


    • saali

      onko kellään kokemusta sykes edistä? palkkaus? muuten paikka jo kohtalaisen tuttu. kiitos jo etukäteen :=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5694
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2713
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      56
      2409
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1113
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1074
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      28
      1019
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      803
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      783
    Aihe