kuorolaulu

neuvoja?

Mitä kuoron pääsykoetilanteessa pitäis osata huomioida? Mitä se raati pitää ansioina? Entä kappalevalinta (en tiedä mikä äänelleni sopis)? Muita neuvoja?

6

4896

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on kaunista

      Laula ihan joku melodinen pieni laulu, vaikka hitaanpuoleinen lastenlaulu, virsi, slovari yms. Sellainen, jossa äänenvärisi pääsee kuuluviin.
      Tärkeää kuoron pääsykokeessa on se, että laulaa puhtaasti, ettei mene ns. nuotin vierestä.
      Korkeuden voit päättää itse, laula sellaiselta korkeudelta, mikä on sinulle helppo.
      Johtaja kyllä sitten testaa äänialasi, eli kokeilee kuinka ylös ja alas pääset, ja ammatti-ihmisenä hän osaa neuvoa sinulle oikean stemman, oletko basso, tenori, altto vai sopraano.

    • neuvoja

      Tietysti parasta on, jos laulussa on vaihteleva melodia. Siis ei mikään Satu meni saunaan. Jos osaat laulaa hyvin ja puhtaasti, voit valita laulun, jossa on paljonkin vaihtelua korkeudessa. Tärkeintä tietenkin, että tunnet olosi varmaksi laulun kanssa, ei kannata ottaa laulua joka on omilla äärirajoilla. Tsemppiä!

    • Kannattaa olla, kuin raatia ei olisikaan. Laula jokin sellainen biisi, joka sopii sinulle (ja mieluiten sellainen, jonka osaat). Jos sävelkorkeus ei osu ensiyrittämällä kohdalleen, johtaja kyllä antaa sinulle paremman lähtökorkeuden. Hänellä on ammattitaitonsa puolesta sellainen ihmeellinen kyky, että hän pystyy määrittämään sinulle sopivimman äänenkorkeuden hyvinkin lyhyen tuttavuuden perusteella.
      Sinut pannaan varmaan myös laulamaan sointuja ja tekemään jokin rytmiharjoitus. Ei niitäkään pidä pelätä. Ja mikäli et pääse siihen kuoroon, johon olit hakemassa, voit aina päästä johonkin muuhun. Nyt on paras aika vuodesta hakea.

    • kuorolainen

      Tässä eväitä ja mietteitä kuoroon haluavalle:

      Kanttorin tai kuoronjohtajan järjestämään koelauluun liittyy ylenpalttista pelkoa, mikä on aivan turhaa. Laulajista on pulaa ja kuoronjohtaja haluaa kenet tahansa laulajan, joka todella on innostunut ja jos jonkinlaista melodiatajua on. Laulu, jonka esittää, tulee olla itselle helppo ja ei liian korkea, jos ei korkealle vielä pääse. Kuoronjohtajan tarkoituksena on katsoa laulajalle sopivin äänialaryhmä. Altoissa laulaminen ei ole huonommuutta, eikä sopraanossa laulaminen paremmuutta.

      Kuorossa laulaminen voi olla todella palkitsevaa ja usein kuoroissa on todella hyvä ilmapiiri. Kaikenikäiset oppivat elämään toistensa kanssa. Ja mikä tärkeintä, tämä on yksi tapa ylistää meidän kaikkien Isää, Jumalaa. Hengellisyys on jollekin kaukainen asia, mutta niin luonnollinen meidän jokaise tarpeille. Rohkeasti kuoroon!!!

      • basso 3

        Pienellä paikkakunnalla on vähän laulajia joten kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Vähänkin musikaaliset oppivat laulamaan . Kuorolaulu on hauskaa harjoittelua ja kun tietää kuinka kauniilta moniääninen esitys kuulostaa njiin kaikki laulajat pyrkivät hyvään lopputulokseen.


    • Kuka tuntee sanat Hilkka Norkamon saksankielestä suomentamaan kuorolauluun "Oi kuinka kevään aika on armas, suloinen". Samaan Johann Steuerleinin sävellykseen hän on myöhemmin tehnyt toisetkin sanat, jotka ovat virsikirjassa virsi no 567. En siis tarkoita tätä virttä vaan aiempaa kuorolaulusuomennosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2669
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      344
      2521
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2168
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1846
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1734
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      65
      1564
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1533
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe