Aihe

Lima nielussa

Pesis

Onko kokemuksia sitkeästä limasta, joka valuu nenäontelosta nielun takaseinää pitkin kurkkuun? Minua tämä on vaivannut jo pitkään (yli vuoden), eikä yleislääkäri osannut sanoa muuta kuin että "joillakin ihmisillä erittyy paljon limaa..."
Poskiontelot on kuvattu, mutta mitään tulehdukseen viittaavaa ei löytynyt. Vaiva on varsin kiusallinen, koska toisinaan limaa saa nieleskellä oikein urakalla. Lisäksi suunnilleen päivittäin nenäontelosta kulkeutuu nieluun kuivahtanut klimppi limaa, joka on sellainen maljamainen, kuin olisi ollut jossain kuopassa ja kuivunut siihen (päältä kuivahko ja alapuolelta limainen). Tässä klimpissä on myös usein ruskehtavaa väriä, jonka kuvittelen olevan verta. Olen myös huomannut, että kun seison suihkussa normaalissa asennossa, niin nenään menee vettä ja se valuu nieluun. Kyllä ennen pystyin hengittämään suihkun alla ihan normaalisti. Onkohan siis kitalakeni jotenkin painunut alaspäin... Jos jollain olisi kokemuksia samankaltaisista oireista ja ennen kaikkea niihin saamastaan hoidosta, olisin hyvin kiitollinen!

39

19786

  Vastaukset

  • Itselläni on vastaavat oireet useinkin, mutta aina on ollut kyllä poskiontelotulehdus syynä. Onko sun ontelosi katsottu vain ultra äänillä vai onko myös röngen kuvattu.
   Minulla ei ole aina ultrassa näkynyt mitään, mutta sitten röngenissä on ollut.
   Tälläkin hetkellä on vastaavat oireet ja on poskiontelotulehdus ja siihen antipiootikuuri. suosittelisin, että käyt vielä lääkärissä, sillä eihän tuo ole normaalia.

  • No ei minustakaan voi olla normaalia! Poskiontelot röntgenkuvattiin, ei ultrattu. Täytyisi varmaan saada lähete erikoislääkärille, eikä käydä arvuuttelemassa syytä työterveydessä. Allergiatestitkin (prick-) tehtiin, mutta en osoittautunut allergiseksi millekään perustestin aineelle.

  • Hei Pesis,
   Ratkesiko tuo ongelma koskaan? Itsellä vaivaa tuo samainen kuiva räkäklimppi. Talvella se vaivaa enemmän - kesällä vähemmän; mutta koskaan se ei tunnu poistuvan kokonaan. Kun edellisen saa vihdoin rykästyä pois - alkaa uuden mudostuminen - ja viimeistään seuraavana päivänä tuo uusi klimppi ärsyttää kurkunpäätä ja aiheuttaa jatkuvaa rykimistä.

   Tuo kuvauksesi on kuin suoraan omasta ongelmastani:
   "suunnilleen päivittäin nenäontelosta kulkeutuu nieluun kuivahtanut klimppi limaa, joka on sellainen maljamainen, kuin olisi ollut jossain kuopassa ja kuivunut siihen (päältä kuivahko ja alapuolelta limainen)."

   Käytössä on erilaisia nenäsumutteita ja Nasoilia. Lisäksi teen säännöllisen nenähuuhtelun apteekista ostetulla sarvikuonolla.

  • Olen kärsinyt täysin vastaavasta limaongelmasta pian 10 vuotta. Oireet alkoivat toistuvalla liman kröhimisellä ja ajan myötä erite kovettui ja alkoi irtoamaan edellisen kuvaamana ruskeankellertävänä ja joskus hieman vihertävänäkin limamaljana, Ultra ja rtg otettu eikä mitään aiheuttajaa havaittu, reseptisuihke kokeiltu tuloksetta, yleislääkäri pitää täysin normaalina oireena. Parin vuoden aikana erite on alkanut myös aiheuttamaan hajua, joka jo aiemman kröhimisen, ja nielun takaosan ärsytyksen aiheuttaman ajoittaisten äänekäytön vaikeuksien myötä haittaa sosiaalista kanssakäymistä. "Ihan normaalia" siis. Nykyisellään oireet ovat täysin ympärivuotisia eikä helpompia kausia olekaan, jossain vaiheessa ilmastonvaihdos etelään ja kosteampaan ilmaan kuitenkin paransi tilannetta.

   • minun pitää ottaa sormin kurkusta nuita limanauha könttejä kun kakistan ne tulee kielen päälle mutta lähtee ulos vain sormin vetämällä ovat sitkeitä ja keltaisia-


  • Juu samat oireet ja ongelmallisinta aamulla sitten kun lima klimpit alkavat valumaan nieluun. On niin hankala kun ei tule nenänkautta ja sisäänpäin vetäminen että voi yskäistä klimpit pois on sivullisista varsin epämiellyttävää etenkin silloin kun on oikein sitkeää. Ärsyttävää. Oltiin Thaimaassa kaksi viikkoa ja olo oli tosi hyvä ehkä kosteuden vuoksi ja kotiin tultua hankittiin ilman kostutin joka auttoi osittain. Kertokaa jos jollakin on tähän apua löytynyt. T. Kyllästynyt klimppi

  • Mulla oireita ollut jo melkein viisi vuotta, ja pahenee vain. Oon nyt puolen vuoden aikanakin käynyt jo 4 (!) kertaa yksityisellä korva-,nenä- ja kurkkulääkärillä, eikä helpotusta näy. Ja olen käynyt jopa kahdella eri lääkärilläkin, mutta ei vaan löydy apua. Aluksi limaisuutta oli vain välillä iltaisin ja ihan vähän, mutta nyt limaisuus jokapäiväiseksi. Olen kokeillut kaikkea mahdollista; nenähuuhtelua, kortisoni- ja a-vita nenätippoja, ventolinea, kaikki kotikonstit ja jopa kortisoni tabletti kuurin!!! olo helpottui hetkeksi, mutta nyt talven aiheuttama kuiva sää on pahentanut oireita erittäin pahaksi!! sitkeää limaa on KOKO ajan ylänielussa eikä sitä saa millään irti. Pitää tehdä yli-inhimillisiä kräkimisiä ja tuntuu että aivot tulee pihalle. Välillä meinaa tulla oksennus kun lima roikkuu nielussa eikä millään tule pois. Myös mun nenän limakalvot ovat tosi kuivat ja verestävät. Olen tähänkin vaivaan käyttänyt vaikka mitä mutta ne limakalvot vaan pysyvät samanlaisina. En enää ymmärrä mitä tehdä. Sosiaalisissa tilanteissa oleminen on kamalaa, kun koko ajan pitää kräkiä limaa. Rupee jo ärsyttää ku perheenjäsenetkin koko ajan valittaa että mitä sä koko ajan kräkit siinä, et ei siel mitään limaa ole. Mutta sitä limaa tulee vihreän, ruskean, ja keltaisen värisenä. Yks lääkärikin jopa sanoi että vain kuvittelen liman?!? muutenkin koko ajan niiin väsynyt olo et välillä tuntuu et ei vaan jaksa mitään. Liman takia mulla on myös melkein koko ajan tosi ahdistunut olo ja välillä tulee jopa paniikkikohtauksia tämän takia. Onko muilla samanlaisia tuntemuksia?

   • Yea

    Onko poskionteloistasi otettu röntgenkuvaa esim.viimeisen ½ vuoden aikana? Oletko syönyt antibioottikuureja? Onko poskionteloitasi huuhdeltu lääkärin toimesta punkteeraamalla?

    Oletko allerginen jollekkin? Onko sinulle tehty keuhkopuhallustestejä ja poissuljettu astman mahdollisuus?

    Onko kotonasi tai työpaikalla/koulussa sisäilmaongelmaa?

    Oletko kokeillut käyttää esim. Zyrteciä ja kortisoninenäsuihketta säännöllisesti?
    Oletko kokeillut esim. Duact kapselia 10 pvä:n kuurina? Entäs Sinoclearia http://www.sinoclear.fi/lisaa-sinoclearista ?

    Kannattaa käydä lukemassa Ruokatorven ulkopuolisesta refluksista http://www.refluksi.fi/18 .

    Tässä muutama asia, jota tuli mieleen.


  • YEA kirjoittaa täysin samoista oireista, joita minulla on ollut jo vuosia. Minulla vaivaan on auttanut vehnän, rukiin ja ohran jättäminen pois ruokavaliosta sekä ATARAX -niminen reseptivalmiste. Tein juuri kuukauden mittaisen testin jättämällä ko. valmisteen pois käytöstä, ja oireet palasivat takaisin. Heti kun aloitin valmisteen käytön uudelleen - helpotti. Minulla ataraxia menee 1 tabletti iltaisin. Eikä kyseessä ole edes kallis lääke. Saattaapi siis olla, että tuo viljojen poisjättäminen ei liittynyt tähän liman nieluun valumiseen mitenkään.

   Tsemppiä teille tämän saman vaivan kanssa kamppaileville!

  • 27 vuotta kroonista nielulimaisuutta takana, joka päivä 16 tuntia eli valveilla ollessa. Olen löytänyt kaksi konstia jotka tepsivät minun tapauksessa: a) purukumin jauhaminen (keho luulee että syödään, ja silloin lima ei juokse), b) idätettyjen härkäpapujen (papu idut) syöminen. Jälkimmäisen konstin löysin ihan äskettäin ja testaan sitä edelleen. En tiedä mikä härkäpavuissa on ratkaiseva aine. Minun tapauksessa liman tulon aiheuttaa sympaattisen ja parasympaattisen hermoston väärin toiminta.
   Kannattaa kokeilla näitä keinoja.

   • Mulla nielurisojen poisto paransi ongelman.

    Oli krooninen nielurisatulehdus.

    korva nenä kurkku lääkäri on oikea osoite


   • Tiikerinsalvaa poskionteloiden kohdalle joka iltaa kun menee nukkumaan ja miksi ei päivälläkään, jos pysyt kotona sängyn pohjalla. Nenäkannu on hyvä lisää. Lähti krooninen poskiontelotulehdus, jota ei kahdella antibioottikurilla onnistuttu voittamaan. Lima valui nieluun puolivuotta ja aina yskä palasi sen takia ja oli kurkku kipeänä. Ei ole enää. Pari viikkoa laitoin joka iltaa sitä salvaa poskionteloiden kohdalle. Lähtisi varmaan nopeampikin jos voisin käytä päivisinkin.


  • Yksi mahdollisuus on influenssaviruksiin kuuluva myksovirus joka kiinnittyy musiiniin ja aiheuttaa limaneritystä

  • Itselläni myös samanmoisia vaivoja. Olen pannut merkille, että kun jostain naapurostossa poltellaan sisätiloissa huumeita, niin limaa alkaa erittyä tosi paljon, myös nenä/poskiontelot kipeytyy ym hengitystieoireita ilmaantuu.

  • Minun nieluvaivoihin on auttanut nokkakannulla suolavedellä huuhtominen (lue mukana tulevat ohjeet tarkasti, jos käytät).

   Näin olen itse tehnyt suihkun yhteydessä ja on auttanut:

   Nenän huuhtominen.
   1. Nojaa päätä sivulle ja valuta (1/4 osaa) suolavedestä toisesta sieraimesta sisään ja toisesta ulos.
   2. Niistä varovasti.
   3. Vaiheet 1 ja 2 toiselta puolelta.

   Kun olet käyttänyt puolet vedestä, siirry nielun huuhtomiseen nenän kautta. Tämä tuntuu alkuksi oudolta, mutta siihen tottuu nopeasti. Tämän aikana tulee pidätellä hengitystä, sillä vettä vetää herkästi väärään henkeen.

   1. Nojaa päätä taakse.
   2. Vedä syvään henkeä ja pidätä hengitystä.
   3.Tuki toinen sierain sormella ja kaada toiseen sieraimeen (1/4 osa) suolavedestä jatkuvalla syötöllä.
   4. Odota kunnes tunnet ilmatiehyiden täyttyvän suolavedellä nielurisoihin saakka.
   5. "Nieleksi" jotta vesi tulee suuhun ja sylje se pois kaataen koko ajan uutta suolavettä sieraimeen jatkuvalla syötöllä.
   6. Sylje ja niistä kaikki vielä irtoavat klimpit sekä suolaveden jäänteet pois.
   7. Toista vaiheet 1-6 toisen sieraimen kautta.

  • Vasomotorinen flunssa voi olla vaihtoehto eli mistään johtumaton liman erittyminen. itse sain siihen lääkityksen. lääke on nimeltään rinexin

  • Sinu kannattaa hakeutua bioresonassi hoitajan luo selviää kyllä mistä johtuu ja millä saa pois.
   T. Ritu

  • Hei
   Täällä yksi lisää, joka on kärsinyt noista limavaivoista. Muutoin asiantilaan tottuu, mutta illat vuoteessa ennen nukkumaanmenoa ovat kurjia. Kun makaa selällään, niin tuntee, kuinka lima valuu jatkuvana virtanaan kurkun kautta vatsaan. Nenätohtorit ovat vain todenneet, että elimet ovat kunnossa. Mutta tiedän sen tarkalleen, milloin vaiva alkoi. Se tapahtui välittömästi, kun jouduin aloittamaan eräiden sydänlääkkeiden popsimisen. Norsukannuhuuhtelut, kortisonit ja muut konstit eivät ole auttaneet asiaa. Vaiva on yleinen, mutta sitä pidettäneen lääkäripiireissä kosmeettisena, koska siihen suhtaudutaan hieman yliolkaisesti.

  • Saman vaivan tuloksena todettiin maidon valkuais allergia. Jätä kuukaudeksi kaikki maitoa sisältävä pois. Karkit jossa on, leivonnaiset juustot rahka jukurtti piimä ja muut hapanmaitotuotteet jäätelö jne.
   Lima loppuu ja jos palaat maitoon palautuu limaneritys samaksi...

   • tuttavaltani otettiin koepala nielusta ja sen todettiin olleen muodostuneen maidon kaseiinista. hän lopetti maitotuotteet ja limanmuodostuminen lakkasi.


  • Hei

   Onko jollain tämä liman jatkuva nieleminen aiheuttanut paljon röyhtäisyä ja vatsatuntemuksia? Olen huomenna menossa läkäriin...

   • Selvikö Ontti mikä oli aikanaan vialla?


  • Moi,

   Itsellekin kerääntyy maljamainen limaklimppi ylänieluun ja joudun sitten kakomaan sen pois hyvinkin huomiota herättävällä tavalla. Klimppi on noin sormenpään kokoinen, yläreunoiltaan kuiva ja ruskeahko.

   Kun klimpin saa pois "systeemistä" niin hengittäminen helpottuu huomattavasti. Yleensä klimppi alkaa irtoamaan kurkusta syönnin tai kahvin juonnin jälkeen.

   Mitä teillä on lääkärit tähän sanoneet? Itse menin työterveyteen ihan kuvan kanssa asiasta selittämään mutta ei lääkäri ottanut siihen oikein kantaa. Ärsyttävää, koska kyseessä on oikeasti ihan todellinen vaiva. Myös hengitys tuntuu haisevan voimakkaammin kuin normaalisti kun näitä vaivoja ilmenee.

   Tuntuu että netissä on tästä todella vähän tietoa.

  • Kokemusta on. Liman erittyminen johtuu minulla erään pakollisen lääkkeen sivuvaikutuksesta, eikä sille mahda mitään.

  • Minulla juuri nämä samat oireet. Nyt jo viidettä viikkoa kurkku tosi kipeä ja ääni on käheytynyt ja välillä poissa kokonaan, en enää jaksa tätä. Antibioottikuuri oli poskiontelotulehduksen hoitoon joka juuri loppui muttei vienyt mukanaan tätä limaa kurkussa. Lampulla kun katson kurkkuun siellä kurkun perällä näkyy limavana roikkuvan ja tuollainen maljamainen kansi irtoaa aamukahvin jälkeen joka on väriltää ruskehtava...

  • Itselläni on ollut täysin samanlaisia ongelmia kuin yllä on mainittu. Liman eritys on itselläni aina ollut harvinaisen voimakasta. Kesäisin kärsin siitepölyallergiasta, jonka oireita lievitän kortisonisuihkeella ja antihistamiinilla.

   Tuo ruskeankellertävä kuivahko räkäklimppi muodostuu myös minulle melkein päivittäin. Luin eräältä ruotsalaiselta foorumillta (flashback) vastaavanlaisen keskustelun, ja siellähän oli porukalla ihan samanlaiset oireet, mutta kenellekään ei mitään tepsivää parannuskeinoa. Yhden hyvän vinkin sain sieltä, jolla klimpin saa nopeasti ulos. Kyseessä on nenäsumute nimeltä Otrivin menthol. Sitä kuin sumuttaa, niin johan lähtee nielu tyhjentymään.

  • Kyllä vaan, todella kiusallinen vaiva, johon ei ole mitään apua. Koko ajan valuu sitkeää limaa nenästä kurkkuun. Toisinaan tuntuu, ettei saa henkeäkään ja hengitys haisee, mätä maistuu suussa, ääni ei kestä ja jatkuvasti joutuu kakomaan kurkkua - ärsyttävää!

  • Kokeilkaahan päästä hyvälle korva-nenä-ja kurkkulääkärille. Mulla aiheuttajana on ollut kitarisa, joka sijaitsee nenän takana. Nyt se on leikattu pois. Yleensä kitarisa surkastuu pois viimeistään murkkuiässä, joillakin se jää ja voi kasvaakin. Sitä ei näe ellei nenää puuduteta pumpulitikuilla ja sen jälkeen tähystämällä katota. Onnekas olin kun löysin vihdoin hyvän lekurin joka tajus että kitarisa se siellä tulehtuu aika ajoin ja mätääkin kerää kiitettävästi. Jaksuja kaikille <3

   http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/ldk/ldk00413.jpg

  • Itsellä ollut tuo vaiva jo vuoden.

   Äärettömän epämiellyttävä.
   - Välillä henkisestikin todella raskas, kun miettii mikä se voisi olla.
   - Aiheuttaa unettomuutta.
   - On sosiaalisen elämän tappaja (köhiminen, yskiminen, limaa kun yskii pois)
   - Välillä tuntuu kipu, kun isompi klöntti roikkuu tuolla nielussa.

   Yksityisellä nenä, korvalääkärillä kävin. Oli hänen mielestään kunnossa rakenteellisesti nenä. Tsekkasi myös jollain laitteella ulkoa ontelot.

   Vielä edessä allergiatestit ja käynti toisella lääkärillä. Kitarisat ym. varmaan tsekata. Kiitos vinkeistä! Tämä on todella inhottava tauti ja alentaa elämänlaatua merkittävästi. Ei tämän haittoja sovi vähätellä.

  • Mietin että pitäiskö mun lähtee näyttää lääkärillä tää kun en jaksa enään mulla on ollu jo pari viikkoa tämmöistä että limaa tulee kurkkuun se on välillä keltaista ja sitten nenästä tulee sitkeää limaa

  • Mulla sama vaiva, mutta lääkärit ei näe aihetta tutkia ja pitää enemmän psyykkisenä ongelmana. Sitäkin se alkaa olla, kun hermot palaa.

  • Samasta vaivasta kärsin, juoksin lääkäriltä toiselle. Kahdeksas reissu paljasti (takarinoskopiassa) kasvaimen nenänielussa, syöpä. Nyt rankka hoitojakso takana, sytostaatit ja sädehoito. Vaatikaa erikoislääkärin perusteellisia tutkimuksia, jos vaivat pitkittyvät!

  • Nosto, mulla tismalleen sama ongelma ajoittain. Nyt ollut koko kesän, alkoi toukokuussa. Todella raivostuttava tuo rään kertyminen ja sitten sen paksun kovan ruskean räkäköntin kakominen pois. Auttaiskohan jos pyytäisin kitarisoja poistettavaksi? ikää 47v.

  • On. Viime vuonna minulla oli tällaista samoihin aikoihin näin joulun alla. Nyt 2päivää sitten alkoi kurkussa outo tunne. Yövuoron jälkeen katsoin kurkkuun ja siellä ihan täynnä limaa. Sitten kotiin kakomaan ja silmistä valuu vettä kun ei lima tule pois. Kurkku kutisee ja "sattuu" kun limaa kertyu mutta helpottaa heti jos sen saa kröhittyä pois. Viimeksi kaikki tämä helpotti kun jouluksi lähdimme ulkomaille mutta nyt ei ole reissua tiedossa niin saa nähdä kauanko jatkuu. Yleensä itsellä räkä on ensin vihreää/keltaista ja muuttuu pikkuhiljaa ruskeakai/punaiseksi veriseksi.

  • Samasta kisallisesta vaivasta koko ikänsä kärsinyt tulee kyselemään, onko kukaan vieläkään löytänyt selkeää syytä vaivoihin ja toimivaa hoitoa? Onko kellään esimerkiksi nielurisojen poistolla ollut myönteistä vaikutusta? Mitään lääkitystä (esim. allergialääkkeet) en mielelläni alkaisi vaivan takia käyttämään, kun muita perusteita näiden valmisteiden käyttämiselle ei itselläni ole. Tsemppiä kaikille vaivan kanssa kamppaileville!

  • Samasta vaivasta kärsin itsekin! Sitten kun sen maljamaisen paakun saa kröhittyä pois, hengitys helpottuu hirveästi. Ja että se paakku haisee hirveälle! Olis tosiaan kiva tietää mistä johtuu. Kävin itse muutama vuosi sitten lääkärissä vaivan takia, ei oikein lääkäri sitä uskonut. Sain sitten kortisonisuihketta, joka auttoi jonkin verran. Mutta mulla on tietääkseni kitarisa poistettu lapsena, että en tiedä mikä tähän syynä vai voiko siellä nenä/nielussa joku paikka tulehtua silti? Ja että mistä tämä maljamainen muoto johtuu? Mulla oli viime syksynä aika paha nielurisatulehdus ja sen seurauksena kurkkupaise. Mietin, jos on päällä joku krooninen tulehdustila niin oisko se sitten syynä ollu myös tuolle paiseelle.

  • Samantyyppistä vaivaa on, mutta ei hoitokeinoja :( Todella piinaavaa kun liittyy keuhko-ongelmat. Epäilen poskionteloita, koska hammaskuvissa (tavallinen rönten) näkyi poskionteloissa limakalvopaksuuntumaa. Tarkemmissa kuvissa sitä ei sitten näkynytkään yllättäen - tai näin sanottiin lääkärin taholta. Kuitenkin suihkeita kuulemma loppuelämän pitäisi käyttää ja tulehduksiakin voi tulla ja jos niin sitten ehkä leikkaus. Jäi vain ristiriitainen olo koko vastaanotosta kun ei mitään ole ja silti on... eli luultavasti poskionteloiden limakalvo-ongelmat limaongelmia tuottavat... En vain ymmärrä miksi ei voi suoraan sanoa, jos kuvissa on muutoksia näkyvissä koska oireita on - tuolla tavoin potilas siirretään osion luulosairaan rooliin ja oman onnensa nojaan?

  • Samoista oireista olen kärsinyt ainakin neljä vuotta. Vaivaa ei tunnu otettavan todesta, vaan laitetaan herkästi luulosairauden piikkiin. Minun tapauksessani on epäilty globusta, koska yhtenä oireena on myös ajoittainen nielemisvaikeus ja kärsin ahdistuneisuushäiriöstä. Myös vasen korva oireilee ja on kipeä tietystä kohtaa painaessa ja vetäessä, mutta siihen kukaan lääkäri ei ole osannut ottaa mitään kantaa, kun ei ole merkkiä tulehduksesta.

   Hakeuduin lopulta yksityiselle, koska juuri noiden nenänielusta irtoavien maljamaisten klönttien leimaaminen psyykkiseksi, ei ihan kuulostanut pätevältä. Erikoislääkäri tähysti nenänielun ja löydös oli pieni, mutta tulehtunut kitarisa, joka on aivan kuivuneen limakarstan peitossa. Diagnoosi oli kroonistunut nenänielu-/kitarisatulehdus. Myös poskiontelot ultrattiin ja minulle tehtiin gastroskopia, mutta näistä ei onneksi paljastunut mitään erikoista.

   Nyt päällä on antibioottikuuri, joka kuuden päivän syönnin jälkeen tuntuisi jo auttavan. Nenänielussa ei ole tuntunut karheutta tai kipua, eikä kuivunutta limaa ole enää irronnut, joskin kirkasta limaa erittyy enemmän kuin ennen. Hoitosuunnitelma on, että mikäli vaiva kuurin jälkeen palaa, tulee lähete kitarisanpoistoon. Saa nähdä, miten tässä käy.

   Vaiva on vähintäänkin kiusallinen ja syyt voivat olla vakavatkin, joten ihmettelen, miksi nenänielun tähystys tehdään niin nihkeästi. Varsinkin kun se on toimenpiteenä niin vaivaton ja nopea. Kannattaa ehdottomasti vaatia tutkimuksia ja pääsyä korva-, nenä- ja kurkkulääkärille, vaikka suhtautuminen olisikin penseää!

   • Hienoa, että olet saanut apua vaivaasi. Itse olen yrittänyt ja käynyt yleislääkäreillä, kahdella eri korva-, nenä- ja kurkkulääkärillä, kahdella neurologilla, hammaslääkäreillä, kahdella kiihkeimpänäkinkö, eikä kukaan tunnu haluavan ymmärtää, miten kiusallisesta vaivasta on kyse. Hengitys haisee todella pahalle ja sitkeää limaa valuu jatkuvasti nieluun - toisinaan niin että tuntuu tukehtuvan. On kuvattu päätä ultralla, röntgenillä ja magneetilla, eikä mistään muka löydy mitään. Tuntuu, että vasen puoli olisi
    puutunut silmän takaa, korvan korkeudelta ja toisinaan vasen ohimo ja yläkulma särkee. Nenän limakalvoja on käsitelty jollain radiotaajuushoidolla, jatkuvasti astma-, allergia- ja nenäsuihkeet käytössä, mutta lima vaan valuu... Miten pääsisi vaivasta eroon ja kuka ottaisi sen vakavasti?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6744
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   76
   6644
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   267
   4015
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   76
   2979