80-luku

kasarihevari

osaisko kukaan sanoa minkälaista oli hiusmuoti 80-luvulla? Tai minkälaisia päähineitä silloin käytettiin? (erityisesti minkälaisia päähineet oli? Eikös sillon ollut joku pipomuoti :S)
itse kun synnyin 80-luvun loppupuolella ni en osaa sanoa ja nyt tartteisin helppiä kuvistyöhön...

15

1281

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      ISOtukka

    • pipoja käytetty,

      se tuli vasta 90-luvun alussa grungen myötä. Vain täys nösvät käyttivät pipoja kasariaikoina. Juu, tukan täytyy olla iso, mielellään blondattu (eikä haittaa vaikka tumma juurikasvu näkyy), permis sais olla, tupeerattu sivuilta ja päältä pöyheäksi. Koeta etsiä netistä Dallas- ja Dynastia-tv-sarjojen kuvia, lisäksi Madonnan nuoruudenkuvat noin vuosilta 85-87 antavat osviittaa. Sitten hiuksissa saattoi olla neonvärinen sifonkihuivi (yökötys!).

      Hatuista...noo, ainakin Madonna (80-luvun suuri tyyli-ikoni) käytti muistaakseni takaraivolle asetettua (ettei se tupeeraus otsatukassa menisi lyttyyn) mustaa lippistä, ei siis baseball-lätsä vaan enemmänkin kapteeninlakin mallinen, tosin pehmeämpi.

      Nimimerkki vuosikertaa 1973

      • Näin televisiossa vastottain 80-lukua (Fox?) käsittelevän ohjelman. Siellä juuri Madonna oli suuri tyyli-ikoni juuri 80-luvun puolivälissä. Monet nuoret naiset ottivat ohjelman mukaan mallia hänestä. Joten minun tietojeni mukaan yli vuosikymmentä vanha "pipoja käytetty," vastaus menee nappiin. En kokenut aikakautta, mutta ainakin Yhdysvalloissa nimimerkin kuvaus oli ilmeisesti todellisuutta ja ilmeisesti myös Suomessa.

        Jostain syystä tämänlaisia kuvauksia aikalaiskuvauksia täällä olisi kiva lukea, vaikka uudempi muoti luonnollisesti on mielenkiintoisempaa. Madonna taitaa olla vielä suosittu?


    • -76

      niin ja sit oli sellasia mustia lierihattuja ja siihen tietysti mustat pyöreet aurinkolasit... siihen tyyliin kun sillä yhdellä dudella oli pretty in pink -leffassa. ja muistaakseni joku myös new kids on the blokista (joe?) käytti sellaisia.. ;)

      ja tosiaan desperately seeking susan -leffassa on myös aikamoista kasarihenkeä...

      • kasarihevari

        kiitos kaikille!


    • mimukka

      Katso Backstreet boysien (uusi?) video jossa "leikkivät 80-lukulaisia. Valitettavasti en nyt muista biisin nimeä. Mutta pyörii tv:ssä. Siinä oltiin niin kasarilaisia että tuli ihan nuoruus mieleen. Hih

    • kasarihitti

      oli FUTISTUKKA! se voi oikeesti näyttää hyvältäkin kunhan on kunnolla leikattu. tarkottaa siis että hiukset on alta pitkät ja päällikerrokset on leikatu lyhemmiksi. on ollut uudestaan muotia jo vuosia tällä eteläisemmässä euroopassa.

      ja pipoja ei kaheksytluvulla VOINUT käyttää!!!

    • Rikula

      Tää tulee tosi jälkijunassa, mut jos joku vielä haluu tietää: 70-ja 80-lukujen vaihteessa tuli (tytöille) väljät housut, joita silloin sanottiin "ukkohousuiksi". Vyötärö ulottui tosi ylös, siis oikeasti vyötärölle, ja se muoti säilyi koko 80-luvun. Ja kauluspaitis - jossa joskus oli myös jotain hörhelöä - puettiin AINA siten, että helma tungettiin housujen sisään. (Vasta 90-luvulla alettiin käyttää puseroa siten, että se peitti vyötärön ja siis housujen yläosan.)
      Ja toi iso pörröinen tukkahomma tosiaan pitää paikkansa. Mielellään vielä oli pörröinen, kohollaan oleva otsatukkakin. (Puhun kaiken aikaa tyttöjen muodista.). Ja sitten kaikenlainen kimallus oli muotia. Puseroiden kainalot olivat väljät ja niissä oli esim. kullan- tai hopeanvärisiä graafisia kuvioita mustalla pohjalla.

    • Rikula

      Vielä lisään kaksi tärkeää juttua: OLKATOPPAUKSET ja leveät vyöt, joissa näyttävä solki!

    • Rikula

      Sorry, vasta nyt tajusin, että kysymys olikin vain hiuksista ja päähineistä. No, joo, pääasia, että tukka oli mahtava pehko ja mielellään blondattu ja jos joku kehtasi pitää pipoa, sitä pidettiin nynnynä. Paljain päin olivat nuoret mieluiten koko vuosikymmenen.

    • itä1974

      Varmaan riippuu ihmisen iästä ja asuinpaikasta. Olen itse syntynyt 1974 itä-Suomen teollisuuskaupungissa, ja kun koulukuvia, niin meillä teini-ikäiset olivat ainakin vielä varsin luomuja hiusten väriltään, joku saattoi vaalentaa. 1980-luvun loppupuolen yläastekuvissa ainakin monella tyttöoppilaalla oli permanentti. Kuvien perusteella hiuslaatu ei ollut kovin hyvä, eli permanentteja ei ehkä hoidettu kovin hyvillä aineilla. Vähän palaneen näköisiä. Todella pitkät hiukset olivat myös harvinaisia. Naisopettajillani oli koko ajan lyhyet hiukset. Joillain vanhimmilla opettajilla oli lyhyissä hiuksissa permanentti.

      Eli hiustyylitkin liene vaihdelleet iän, asuinpaikan ja sosiaalisen aseman mukaan - kuten nykyaikanakin. Mielestäni nuorilla ja lapsilla ei ollut 1970-luvulla niin pitkiä hiuksia, kuin nykyään monella tytöllä tai naisella on. Eli nk. pitkät hiukset olivat yleensä korkeintaan vähän niskan alle. Pojillakin saattoi olla niskan yli yltävät hiukset yläasteella.

    • olisevaa

      Kasarimuoti vähemmän yhdenmukaista kuin nykyiset. Ihmisillä suhteessa enemmän rahaa ja vaatteet halvempia, ei silti mitään Kiinapaskaa niinkuin nyt.

    • Kasarimuodin_historiaa

      Kasarimuoti oli loppujenlopuksia aika kauheaa. Ne mojovat olkatoppaukset, jotka Dallasin Sue-Ellenin tapaan, teki naisten hartioistakin järkyttävän melkein leveämpiä, kuin nykyisillä bodymiehillä. Paidat oli löysähköjä ja niissä oli kapeita nahkakravatteja, rusetteja ja röyhelöitä ja kiiltävää pintaa ja glitteriä.
      Housutkin oli kamalia, rinnan alle ylettyvän ja kapeilla vöillä kiristetyn vyötärön alta ja pepusta ja reisien kohdalta housut pussitti löysinä ja puntit kapenivat yhtäkkiä kireästi polvien alapuolelta nilkkaan asti. Huvittavan näköisiä näissä housuissa oli ne leveät joustohenkselitkin. Jalkaan työnnettiin, jotkut lattanat purjehduskengät, tai ballerinatossut, tai rumia kankaisia kiilakorkokenkiä.
      Hiukset oli föönätty ilmaviksi, yleensä loiviksi, tai säkkäräisiksi kiharapilviksi, malli oli takaa pitkä ja päältä ja sivuilta ilmava ja lyhyt. Paljon apinoitiin myös Dianan räystäskampausta. Hiustenvärjääjät olivat enimmäkseen intohimoisia blondaajia, jotka tuskailivat juurikasvujensa kanssa. Permanetit olivat vielä suosiossa ja etenkin pehmennykset myös miesten keskuudessa. Meikki oli niin hempeän helmiäistä ja poskipunaviirut erottui kuultavasta värivoiteesta poskipäillä ja huulipunat oli pinkkejä ja huulet kiilsivät aina runsaasti levitetystä, hempeän houkuttelevasti huulikiillosta, luomilla loisti homeenvihreät ja siniset luomivärit. Kasarimeikissä pyrittiin näyttämään viattomilta ja raikkailta ja niin hempeiltä. Naisten tuoksut oli jotain Saint Laurentteja Opiumia tms. öklöjä ja pistäviä.
      Muutamat youtubemusavideot kuvaavat todella hyvin kauheaa kasarimuotia.
      Kurkistakaapa.

      Anja Niskanen. Ollaan hiljaa vain
      https://www.youtube.com/watch?v=69jGQWIGWrU

      Kurkista myös Sue Ellenin olkatoppauksia, tästä linkistä
      https://www.youtube.com/watch?v=G_Y0T2AbUwQ

      Meikki ja hiusmuotia näette myös tästä Dallas pätkästä.
      https://www.youtube.com/watch?v=moSRr8yca24

      • Muistathan

        Miehilläkin oli silloin kauheita ämmäkampauksia ja miamivice tyyliä.
        Pitkälettisiä Don Johnssoneita oli baarit väärällään, nappipaidoissa ja pikkutakeissaan ja purjehduskengissään.


    • KasariHirvitys

      Niin ja monella miehellä oli sellainen hirvitys kuin muuten silliksi leikatut hiukset paitsi niskasta pitkäksi jätetyt ja siihen vielä ns.amisviikset niin huh huh.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8248
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4668
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2240
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1945
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1825
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1736
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe