Alemman Tason Mies

ATM

lemman tason mies (ATM) on suomalaisessa blogi- ja nyyssikeskustelussa ns. markkina-arvoteorian pohjalta kehittynyt termi, jolla kuvataan sukupuolielämästä syrjäytynyttä, mutta elämässään muuten kohtuullisesti menestyvää nuorta tai nuorehkoa miestä. Tyypillistä alemman tason miehelle on, että hän ominaisuuksiltaan vastaa monien naisten julkilausuttuja hyvän miehen kriteerejä (älykäs, akateeminen, tupakoimaton, alkoholia käyttämätön jne.), mutta on silti sukupuolisesti täysin tai lähes kokematon, ja kaikki hänen yrityksensä saada aikaan tilapäistä seksuaalisuhdetta tai seurustelusuhdetta epäonnistuvat jo tunnusteluvaiheessa. Kliseen mukaan alemman tason mies on yleensä teekkari tai luonnontieteiden opiskelija, mutta klisee ei välttämättä ole paikkaansapitävä.

Koska alemman tason mies voi monilla muilla elämänalueilla - esimerkiksi opinnoissaan - olla menestyksekäs, seksuaalisten aloitteiden jatkuva epäonnistuminen vilpittömästä yrittämisestä huolimatta on hänelle uusi kokemus ja aiheuttaa vakavia mielenterveydellisiä riskejä. Koska hänen asemansa parisuhdemarkkinoilla ei parane edes noudattamalla hänelle annettuja hyvää tarkoittavia neuvoja (parempi pukeutuminen ja peseytyminen ym.), hän kokee itsessään olevan jotain selittämätöntä vikaa, jota ei kuitenkaan voi selkeästi yksilöidä eikä siksi myöskään parantaa. Koska seksuaalista kokemattomuutta ei avoimesti voi myöntää, vertaistukea samassa asemassa olevilta ei ole saatavissa. Jokainen alemman tason mies kokee siksi olevansa yksin ongelmansa kanssa - maailman viimeinen mies, jolla ei ole ollut sukupuoliyhdyntää eikä tyttöystävää. Vaikka "alemman tason mies" terminä viittaakin etupäässä siihen asemaan, joka miehellä on tavoittelemiensa naisten silmissä, mies alkaa usein pitää itseäänkin geneerisesti ja peruuttamattomasti alempitasoisena ja huonona.

Alemman tason miestä uhkaavat siksi monet terveysriskit, erityisesti depressio. Yksinäisenä miehenä eläminen Suomessa on tunnetusti vakavasti vaarallista terveydelle. Vaikka ATM aloittaa usein uransa raittiina, ajan pitkään häntä uhkaa alkoholisoituminen, koska alkoholilla on Suomessa niin keskeinen rooli parinmuodostuksessa ja koska ATM näkee ympärillään jatkuvasti alkoholia käyttäviä, mahdollisesti alkoholisoituneitakin miehiä, joiden seksuaalinen menestys on oleellisesti häntä parempi. Asiantuntijoiden mukaan murrosiässä alkoholikokeiluista pidättäytyneet ja kapakoissa viihtymättömät miehet ovat suuressa vaarassa ajautua ATM-asemaan. Siinä vaiheessa kun alempitasoisuus on muodostunut itseään ylläpitäväksi tilaksi, alkujaan raitis mies saattaa ryhtyä käymään kapakoissa ja käyttämään alkoholia siinä väärässä käsityksessä, että raittius on hänen ongelmansa ydin ja että seksuaalikumppani järjestyy viinaa juomalla. Näin ei tietenkään käy, vaan sosiaaliset ongelmat jatkuvat ja pahenevat. Tällöin alkoholisoituminen voi tapahtua nopeastikin.

Alemman tason mies voi myös omaksua monenlaisia luonteeltaan vainoharhaisina pidettäviä yksinkertaistavia maailmanselityksiä, kuten hysteerisen naisvihan: tällöin naiset nähdään itsessään pahansuopina olentoina, jotka kavaluuttaan ja pahuuttaan koettavat johtaa miehiä harhaan. Myös rasismiin ja äärioikeistolaisuuteen ajautuminen voi olla seurausta alemman tason miehen asemasta ja siihen liittyvästä seksuaalisesta turhautumisesta, koska "ulkomaalaiset miehet vievät naisemme" on samanlainen yksinkertaistava maailmanselitys.

Koska nuorten naisten markkina-arvo on oleellisesti korkeampi kuin nuorten miesten, nuori nainen, jolla on alemman tason miehelle ominaisia harrastuksia (tietokoneet, luonnontieteet, scifi, roolipelit ym.) ei joudu pelkäämään sellaista sosiaalista eristymistä, turhautumista ja mielenterveysvaaroja kuin vastaaville asioille elämänsä pyhittänyt nuori mies. Jotta nuorella naisella olisi yhtä suuri riski syrjäytyä parisuhteista ja sukupuolielämästä kuin tyypillisellä alemman tason nuorella miehellä, hänen tulisi olla ruumiillisesti vaikeasti epämuodostunut, mielisairas ja/tai vaikeasti päihderiippuvainen.

135

35142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pekka_

      Vai että seksuaalisen aktiivisuuden perusteella määritellään onko ATM vai YTM, vaikka olisi toimitusjohtaja, joka ajaa Jaguaarilla tai Ferrarilla ja asuu Westendissä? Keskustelun aloittajat mielipiteellä pyyhin persettäni.

      • SkodallaPerille...

        Jaguarin omistaminen kielii kyllä melkoisesta varallisuudesta. Tarvitset vähintään kolme kappaletta, että voit olla melkein varma siitä että pääset autollasi liikkeelle silloin kuin haluat.


    • allekirjoittanut

      Todellakin olen tyytyväinen siihen, etten ole ainoa :) No elämässä pitää taistella, mutta minulle se onkin jo tuttua...ehkäpä myös kuolenkin siihen...

      "Hän kokee itsessään olevan jotain selittämätöntä vikaa, jota ei kuitenkaan voi selkeästi yksilöidä eikä siksi myöskään parantaa. Koska seksuaalista kokemattomuutta ei avoimesti voi myöntää, vertaistukea samassa asemassa olevilta ei ole saatavissa. Jokainen alemman tason mies kokee siksi olevansa yksin ongelmansa kanssa - maailman viimeinen mies, jolla ei ole ollut sukupuoliyhdyntää eikä tyttöystävää. Vaikka "alemman tason mies" terminä viittaakin etupäässä siihen asemaan, joka miehellä on tavoittelemiensa naisten silmissä, mies alkaa usein pitää itseäänkin geneerisesti ja peruuttamattomasti alempitasoisena ja huonona. "

    • paha olo

      Tuosta tekstistä tuli paha olo.
      Olen niin totaalisen kyllästynyt tuohon jatkuvaan miehen lyömiseen henkisellä tasolla, olkoon vaikka miten vitseiksi naamioituja juttuja mutta en vain enää jaksa.
      Samanlainen paha olo tulee myös kun nainen mollataan samoin argumentein.

      Itselläni on 4 lasta, joista 2 poikia ja 2 tytärtä.
      Teen parhaani saadakseni heistä kasvatettua fiksuja aikuisia, toista sukupuolta arvostavia.
      Ja niin pian kun huomaan noiden jo aikuisten lasteni alkavan tuon nyt niin muodikaan toisen sukupuolen mollaamisen, ärähdän mamman auktoriteetilla heti!

      Arvostakaa toisianne! Se on aarrearkun löytymiseen verrattavissa oleva asia.

      • aatos

        Varmasti tulee paha olo. Mutta kyllä tuossa tekstissä oli kovasti totuutta mukana. Siis miksi olla hyväksymättä tosiasioita? Toivottavasti nyt kuitenkin pojillasi käy parempi flaksi, kuin meillä ATM:illä.


      • esimerkkejä
        aatos kirjoitti:

        Varmasti tulee paha olo. Mutta kyllä tuossa tekstissä oli kovasti totuutta mukana. Siis miksi olla hyväksymättä tosiasioita? Toivottavasti nyt kuitenkin pojillasi käy parempi flaksi, kuin meillä ATM:illä.

        http://www.tky.hut.fi/~kvantti/in/

        Osa on aika hauskojakin...


      • maailma tarvii

        Maailma tarvii lisää sinunlaisia. Kasvattaisitpa kaikki lapset, niin täällä olis parempi elää. Kiitos.


      • ...........

        Se on jo myöhäistä varoittaa, mutta jos kasvattaa pojan naisia kunnioittavaksi. niin hänestä tulee ATM. Vahinko on jo tapahtunut.


    • Lord_Boredom

      Olen itsekin käyttänyt hyvin ahkerasti markkina-arvotermejä blogatessani, mutta olisin ehkä varovaisempi näiytä käyttäessä, sillä minusta tuntuu, että termistä ATM tuli hieman itseään toteuttava ennustus. Sitäpaitsi, uskon että monien miesten "alempitasoisuus" johtuu lähinnä yrityksen- ja itseluottamuksen puutteesta, ei siitä, että "nuorten naisten tribunaali" on tuominnut heidät kerran alempitasoiseksi eikä tuomiosta voi valittaa. Toisaalta "ATM" on ihan hyvä sana kuvaamaan miestä, jolla ei ole _vielä_ käynyt flaksi, tai joka ei vieläkään ole oikein edes yrittänyt etsiä rakkautta syystä tai toisesta. Niin tai näin, nykyään "markkina-arvoteoria" tuntuu lähinnä retoriikalta, itsestäänselvyyksiltä jota yritetään käyttää oman katkeruuden, kateuden ja pahan olon kanavointiin. Mikä sinänsä voi olla hyväkin asia, paitsi jos sille antaa liikaa valtaa.

      • niin...

        Niin kauan kuin uskoo näihin "markkina-arvoihin", eli käytännössä siihen, että ihmiset ovat markkinoilla myytävää karjaa, niin tuskinpa käy flaksi. Kukaan ei kelpuuta sellaista, joka ajattelee, että "koska minä olen tällainen, niin en voi markkina-arvo -teorian mukaan kelvata kellekään, ja siksi te kaikki olette pahoja ja minä olen teidän yläpuolellanne". Eli toisin sanoen ihmiset karttavat elämään, itseensä ja muihin ihmisiin vihamielisesti suhtautuvia. Yksinkertaista, eikö? Helpointa on olla oma itsensä, hyväksyä itsensä, ja pyyhkiä perseensä kaiken maailman parisuhdemarkkinateorioilla.


    • Tollo84

      Ainakin minä uppoan tuohon muottiin melko täydellisesti. o_O
      Ei auta kuin pitää pää pystyssä..

      • Tollo84

        Muistan, kun melko kauan sitten kysyin täällä, että olenko neitsyyteni takia "B-mies"; nyt joku on vihdoin kehittänyt uniikin määritteen meikäläisille ;-P

        Vielä pari vuotta sitten 18-vuotiaana tuoreena YO:na olin niin luottavainen naistenkin suhteen; minussa on paljon juurikin niitä piirteitä, mitä naiset julistavat tärkeiksi miehessä ja ulkonäkönikin on ihan hyvä. (Ai helvetti kun tässä ei voi kirjoittaa kursiivilla..)*Mikä hätä minulla on?*, ajattelin..

        Toisaalta Lord Boredom on oikeassa siinä, että ATM-määrite on jotakuinkin veteen piirretty viiva; minun ei tarvitsisi kuin toteuttaa yksi onnistunut yhdenyönjuttu, enkä voisi määritellä itseäni enää aateeämmäksi.


      • ei ole
        Tollo84 kirjoitti:

        Muistan, kun melko kauan sitten kysyin täällä, että olenko neitsyyteni takia "B-mies"; nyt joku on vihdoin kehittänyt uniikin määritteen meikäläisille ;-P

        Vielä pari vuotta sitten 18-vuotiaana tuoreena YO:na olin niin luottavainen naistenkin suhteen; minussa on paljon juurikin niitä piirteitä, mitä naiset julistavat tärkeiksi miehessä ja ulkonäkönikin on ihan hyvä. (Ai helvetti kun tässä ei voi kirjoittaa kursiivilla..)*Mikä hätä minulla on?*, ajattelin..

        Toisaalta Lord Boredom on oikeassa siinä, että ATM-määrite on jotakuinkin veteen piirretty viiva; minun ei tarvitsisi kuin toteuttaa yksi onnistunut yhdenyönjuttu, enkä voisi määritellä itseäni enää aateeämmäksi.

        Eipä se taida ATM:n karkoittaminen olla niin helppoa. Ainakin itselläni ongelmana on se, että naistuttavuuksia ei ole muualla kuin baarissa tai diskossa. Ja siellä todellakin on vaikea saada, jos naama ei miellytä. Itselläni on myös ongelmana, että iän karttuessa pelkää vain entistä enemmän sitä ekaa kertaa, myös hävettää. Tässä on kohta reippat 5 vuotta ollut käden kanssa, joten seksistä ei ole todellakaan tarvinnut kieltäytyä. Eihän se kolo ole muuta kuin märkä reikä.


      • Lord_Boredom
        ei ole kirjoitti:

        Eipä se taida ATM:n karkoittaminen olla niin helppoa. Ainakin itselläni ongelmana on se, että naistuttavuuksia ei ole muualla kuin baarissa tai diskossa. Ja siellä todellakin on vaikea saada, jos naama ei miellytä. Itselläni on myös ongelmana, että iän karttuessa pelkää vain entistä enemmän sitä ekaa kertaa, myös hävettää. Tässä on kohta reippat 5 vuotta ollut käden kanssa, joten seksistä ei ole todellakaan tarvinnut kieltäytyä. Eihän se kolo ole muuta kuin märkä reikä.

        En ymmärrä tuota miesten ajatusta, että "märkä reikä" olisi se perimmäisin päämäärä. Teoria- ja fantasiapohjalta yhdyntä on se kaikkein tylsin osa seksiä ja muuta, hmm, fyysistä kontaktia.

        Olen itse ollut huomaavinani, että netistä(kin) löytää kyllä naisystäviä. Siis nimenomaan ystäviä, kavereita, ei seurustelu- tai seksikumppaneita. Diskoista ja baareista löytyy lähinnä (suppean kokemuksen perusteella) nirppanokkia, jotka tulevat inisemään: "onxul tulta? ei? HAISTA V*TTU!". Ei sillä, että olisin oma-aloitteisesti jutustellut baareissa naisille.


      • Ihan tasoton mies
        Tollo84 kirjoitti:

        Muistan, kun melko kauan sitten kysyin täällä, että olenko neitsyyteni takia "B-mies"; nyt joku on vihdoin kehittänyt uniikin määritteen meikäläisille ;-P

        Vielä pari vuotta sitten 18-vuotiaana tuoreena YO:na olin niin luottavainen naistenkin suhteen; minussa on paljon juurikin niitä piirteitä, mitä naiset julistavat tärkeiksi miehessä ja ulkonäkönikin on ihan hyvä. (Ai helvetti kun tässä ei voi kirjoittaa kursiivilla..)*Mikä hätä minulla on?*, ajattelin..

        Toisaalta Lord Boredom on oikeassa siinä, että ATM-määrite on jotakuinkin veteen piirretty viiva; minun ei tarvitsisi kuin toteuttaa yksi onnistunut yhdenyönjuttu, enkä voisi määritellä itseäni enää aateeämmäksi.

        Jos ATM halutaan määritellä niin, että seksuaalista kokemusta ei löydy lainkaan, niin sitten en ole sellainen. Seksuaalista kokemusta löytyy kyllä jo ihan tarpeeksi ainakin oman mittapuuni mukaan, mitään kymmenien kumppanien historiaa en missään nimessä haluakaan. Kuitenkin ikää alkaa tulla, sen tajusin tuossa kun täytin 25.

        Melkein kaikki kaverit ovat vakiintuneessa suhteessa. Kyllä minäkin yritän. Mutta en vain kelpaa naisille, en vaikka olen akateeminen, siisti etc.. Yhdelle kelpasin muutama vuosi sitten vähän pidempäänkin suhteeseen, mutta se nainen olikin aika hirvittävä tapaus. Väittäisin että luonnevikainen ellei jopa ihan oikeasti hullu. Siitä suhteesta lähtemisen jälkeen en ole löytänyt naista. EN KELPAA kenellekään. En vaikka kuinka yrittäisin ( tai olisin yrittämättä, epätoivoisen vaikutelman välttämiseksi). Tiedän että tällaisten juttujen on negatiivista suggestiota ja saattavat ollaitseään toteuttavia ennustuksia. Mutta minkäs sille voi. En vain kelpaa. Syitä olen miettinyt, ja listasta on tullut niin pitkä ettei sitä jaksa edes tänne kirjoittaa. Kuitenkin, kun miettii, että alle kaksikymppisenä alkoholisoituneet, työttömänä olevat tuttavani ovat naiset löytäneet, on aika ihmeellistä että minä olen yksin.


      • Von der Bitch
        Tollo84 kirjoitti:

        Muistan, kun melko kauan sitten kysyin täällä, että olenko neitsyyteni takia "B-mies"; nyt joku on vihdoin kehittänyt uniikin määritteen meikäläisille ;-P

        Vielä pari vuotta sitten 18-vuotiaana tuoreena YO:na olin niin luottavainen naistenkin suhteen; minussa on paljon juurikin niitä piirteitä, mitä naiset julistavat tärkeiksi miehessä ja ulkonäkönikin on ihan hyvä. (Ai helvetti kun tässä ei voi kirjoittaa kursiivilla..)*Mikä hätä minulla on?*, ajattelin..

        Toisaalta Lord Boredom on oikeassa siinä, että ATM-määrite on jotakuinkin veteen piirretty viiva; minun ei tarvitsisi kuin toteuttaa yksi onnistunut yhdenyönjuttu, enkä voisi määritellä itseäni enää aateeämmäksi.

        Sinä olet tai täytät tänä vuonna 21 vuotta. 21 vuotta! Tajuatko, kuinka moni ei ole ikäisenäsi seurustellut kertaakaan? Omasta tuttavapiiristä voin sanoa, että ellei lukioheilasteluja (n. 1kk max) lasketa, niin ei meillä minua lukuunottamatta kenelläkään ollut kaveriporukassa ollut mitään vakavaa. Jotkut nyt roudasivat joitain viikon mittaisia tuttavuuksia äitillä käymään ettei tule kyselyitä, mutta iso osa alkoi vasta tuossa 20-21 -vuotiaana ylipäätään edes ajatella seurustelua sellaisena asiana josta voisi kehittyä jotain vakavampaa. Siis yhdessä asumista ja muuta. Varsinkaan tuntemiani miehiä ei todellakaan edes kiinnostanut tuonikäisenä katsella samaa naamaa, ei edes niitä joilla ei pahemmin baarissa flaksannut.

        ATM on todella vanha termi, olen törmännyt itse siihen ensimmäistä kertaa netissä joskus vuonna 1998 ja luulisin, että termi itsessään on ollut käytössä jo joskus purkkien aikaan. :=)

        Jos ulkonäkösi on ok, niin sinulla on tuskin mitään vaikeuksia pokata sängynlämmittäjää itsellesi. Etenkin, kun olet vielä kamalan nuori. Vaikka nykyään voi tuntua, että seksielämä alkaa kaikilla jo ala-asteella näin ei todellakaan ole. Useimmat tuntemani ihmiset ovat aloittaneet seksielämän parinkympin molemmin puolin, yleensä hieman alle parikymppisinä. Silti 21-vuotias kokematon ei ole mikään harvinaisuus. Kymmenen vuoden päästä olisit jo ehkä sellainen, mutta kyllä kenen tahansa laajennetusta tuttavapiiristä löytyy vähintään yksi mies ja yksi nainen joka ei ole kokenut yhdyntää kolmeenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Enkä puhu nyt mistään virtuaalitodellisuudesta.


      • Just joo
        Ihan tasoton mies kirjoitti:

        Jos ATM halutaan määritellä niin, että seksuaalista kokemusta ei löydy lainkaan, niin sitten en ole sellainen. Seksuaalista kokemusta löytyy kyllä jo ihan tarpeeksi ainakin oman mittapuuni mukaan, mitään kymmenien kumppanien historiaa en missään nimessä haluakaan. Kuitenkin ikää alkaa tulla, sen tajusin tuossa kun täytin 25.

        Melkein kaikki kaverit ovat vakiintuneessa suhteessa. Kyllä minäkin yritän. Mutta en vain kelpaa naisille, en vaikka olen akateeminen, siisti etc.. Yhdelle kelpasin muutama vuosi sitten vähän pidempäänkin suhteeseen, mutta se nainen olikin aika hirvittävä tapaus. Väittäisin että luonnevikainen ellei jopa ihan oikeasti hullu. Siitä suhteesta lähtemisen jälkeen en ole löytänyt naista. EN KELPAA kenellekään. En vaikka kuinka yrittäisin ( tai olisin yrittämättä, epätoivoisen vaikutelman välttämiseksi). Tiedän että tällaisten juttujen on negatiivista suggestiota ja saattavat ollaitseään toteuttavia ennustuksia. Mutta minkäs sille voi. En vain kelpaa. Syitä olen miettinyt, ja listasta on tullut niin pitkä ettei sitä jaksa edes tänne kirjoittaa. Kuitenkin, kun miettii, että alle kaksikymppisenä alkoholisoituneet, työttömänä olevat tuttavani ovat naiset löytäneet, on aika ihmeellistä että minä olen yksin.

        Loppujen lopuksi siistejä akateemisia ja muutenkin kunnollisia miehiä on niin paljon, että jos et alkuvaiheessa saa jollain erikoisella harrastuksella tai muulla herätettyä mielenkiintoa niin vaikeaa on.


      • ikää alkaa tulla...
        Ihan tasoton mies kirjoitti:

        Jos ATM halutaan määritellä niin, että seksuaalista kokemusta ei löydy lainkaan, niin sitten en ole sellainen. Seksuaalista kokemusta löytyy kyllä jo ihan tarpeeksi ainakin oman mittapuuni mukaan, mitään kymmenien kumppanien historiaa en missään nimessä haluakaan. Kuitenkin ikää alkaa tulla, sen tajusin tuossa kun täytin 25.

        Melkein kaikki kaverit ovat vakiintuneessa suhteessa. Kyllä minäkin yritän. Mutta en vain kelpaa naisille, en vaikka olen akateeminen, siisti etc.. Yhdelle kelpasin muutama vuosi sitten vähän pidempäänkin suhteeseen, mutta se nainen olikin aika hirvittävä tapaus. Väittäisin että luonnevikainen ellei jopa ihan oikeasti hullu. Siitä suhteesta lähtemisen jälkeen en ole löytänyt naista. EN KELPAA kenellekään. En vaikka kuinka yrittäisin ( tai olisin yrittämättä, epätoivoisen vaikutelman välttämiseksi). Tiedän että tällaisten juttujen on negatiivista suggestiota ja saattavat ollaitseään toteuttavia ennustuksia. Mutta minkäs sille voi. En vain kelpaa. Syitä olen miettinyt, ja listasta on tullut niin pitkä ettei sitä jaksa edes tänne kirjoittaa. Kuitenkin, kun miettii, että alle kaksikymppisenä alkoholisoituneet, työttömänä olevat tuttavani ovat naiset löytäneet, on aika ihmeellistä että minä olen yksin.

        Ettäkö IKÄÄ alkaa tulla kun olet jo 25....??? Huh huh! Eihän sulla vielä niin kauheen paljon oppimista ole viestisi perusteella?

        Olen 33v. nainen ja uskon, että olen vielä untuvikko. Toivottavasti sama tunne säilyy vielä kuuskymppisenäkin.


      • Ihan tasoton mies
        ikää alkaa tulla... kirjoitti:

        Ettäkö IKÄÄ alkaa tulla kun olet jo 25....??? Huh huh! Eihän sulla vielä niin kauheen paljon oppimista ole viestisi perusteella?

        Olen 33v. nainen ja uskon, että olen vielä untuvikko. Toivottavasti sama tunne säilyy vielä kuuskymppisenäkin.

        ...käsittää miten haluaa, mutta lähinnä tarkoitin sitä, että 25 on vähän kuin rajapyykki. Suurin osa ihmisistä löytää viimeistään siihen mennessä sen ekan (ja usein myös vikan) "the suhteen" missä yritetään rakentaa yhteistä elämää. Minä en löytänyt.

        Ei ollut tarkoitus mitenkään muuten korostaa että olisin vanha. Kyllähän sinä olet selkeästi minua vanhempi ja tietenkin myös kamalasti viisaampi. BTW jokos harakanvarpaat kävelee silmäkulmissa ;)


      • Eemeli 24vuotta
        Ihan tasoton mies kirjoitti:

        ...käsittää miten haluaa, mutta lähinnä tarkoitin sitä, että 25 on vähän kuin rajapyykki. Suurin osa ihmisistä löytää viimeistään siihen mennessä sen ekan (ja usein myös vikan) "the suhteen" missä yritetään rakentaa yhteistä elämää. Minä en löytänyt.

        Ei ollut tarkoitus mitenkään muuten korostaa että olisin vanha. Kyllähän sinä olet selkeästi minua vanhempi ja tietenkin myös kamalasti viisaampi. BTW jokos harakanvarpaat kävelee silmäkulmissa ;)

        Mullakin lähestyy keväällä 25 vuoden rajapyykki, ja vähän on se parisuhde ja omakotitalo hiipinyt mieleen. Vaik ei tosiaan ihan ikäloppu ole, niin pelottaa että kokonaan tippuu kelkasta näillä suhdemarkkinoilla.


      • Kixaus
        ikää alkaa tulla... kirjoitti:

        Ettäkö IKÄÄ alkaa tulla kun olet jo 25....??? Huh huh! Eihän sulla vielä niin kauheen paljon oppimista ole viestisi perusteella?

        Olen 33v. nainen ja uskon, että olen vielä untuvikko. Toivottavasti sama tunne säilyy vielä kuuskymppisenäkin.

        Tarkoittaako untuvikko että vittusi on vielä korkkaamaton? Pillukalvo ehjänä? Sano vaan missä tavataan niin tulen kiksauttamaan vittuasi. Jos et nyt ihan hirveän näköinen ole. Ja jos olet niin pistän silmät kiinni ja kuvittelen, että Angelina Jolie imee mulkkuani niin kyllä se menee, meitsillä ei ole mitään tasovaatimuksia. Tai voidaan muodon vuoksi heittää pari rituaalinomaista deittailukierrosta ensin ja sitten vasta naidaan.


      • Naisasialooseri.
        Von der Bitch kirjoitti:

        Sinä olet tai täytät tänä vuonna 21 vuotta. 21 vuotta! Tajuatko, kuinka moni ei ole ikäisenäsi seurustellut kertaakaan? Omasta tuttavapiiristä voin sanoa, että ellei lukioheilasteluja (n. 1kk max) lasketa, niin ei meillä minua lukuunottamatta kenelläkään ollut kaveriporukassa ollut mitään vakavaa. Jotkut nyt roudasivat joitain viikon mittaisia tuttavuuksia äitillä käymään ettei tule kyselyitä, mutta iso osa alkoi vasta tuossa 20-21 -vuotiaana ylipäätään edes ajatella seurustelua sellaisena asiana josta voisi kehittyä jotain vakavampaa. Siis yhdessä asumista ja muuta. Varsinkaan tuntemiani miehiä ei todellakaan edes kiinnostanut tuonikäisenä katsella samaa naamaa, ei edes niitä joilla ei pahemmin baarissa flaksannut.

        ATM on todella vanha termi, olen törmännyt itse siihen ensimmäistä kertaa netissä joskus vuonna 1998 ja luulisin, että termi itsessään on ollut käytössä jo joskus purkkien aikaan. :=)

        Jos ulkonäkösi on ok, niin sinulla on tuskin mitään vaikeuksia pokata sängynlämmittäjää itsellesi. Etenkin, kun olet vielä kamalan nuori. Vaikka nykyään voi tuntua, että seksielämä alkaa kaikilla jo ala-asteella näin ei todellakaan ole. Useimmat tuntemani ihmiset ovat aloittaneet seksielämän parinkympin molemmin puolin, yleensä hieman alle parikymppisinä. Silti 21-vuotias kokematon ei ole mikään harvinaisuus. Kymmenen vuoden päästä olisit jo ehkä sellainen, mutta kyllä kenen tahansa laajennetusta tuttavapiiristä löytyy vähintään yksi mies ja yksi nainen joka ei ole kokenut yhdyntää kolmeenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Enkä puhu nyt mistään virtuaalitodellisuudesta.

        Löytyy myös yli 40-vuotiaita kokemattomia miehiä.


      • Anonyymi
        Naisasialooseri. kirjoitti:

        Löytyy myös yli 40-vuotiaita kokemattomia miehiä.

        Eräs 60v pelle asuu äitinsä helmoissa.


      • Anonyymi
        Just joo kirjoitti:

        Loppujen lopuksi siistejä akateemisia ja muutenkin kunnollisia miehiä on niin paljon, että jos et alkuvaiheessa saa jollain erikoisella harrastuksella tai muulla herätettyä mielenkiintoa niin vaikeaa on.

        Ätmin tunnistaa katukuvasta helposti.
        Siivoton olemus, muovikassi ja liikkuu polkupyörällä.


      • Anonyymi
        Eemeli 24vuotta kirjoitti:

        Mullakin lähestyy keväällä 25 vuoden rajapyykki, ja vähän on se parisuhde ja omakotitalo hiipinyt mieleen. Vaik ei tosiaan ihan ikäloppu ole, niin pelottaa että kokonaan tippuu kelkasta näillä suhdemarkkinoilla.

        Jos ei 25v ole kokemuksia, niin mistä niitä tulisi jatkossakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräs 60v pelle asuu äitinsä helmoissa.

        Omaishoitaja?


    • Alik. Kine

      Koska minä en ole koskaan seurustellut ja olen vielä lisäksi teekkari niin minun täytyy olla ATM.

      • Lord_Boredom

        Ei se teekkarius ole mikään kriteeri. Stereotyyppinen ATM vain on joko teekkari tai luonnontieteiden opiskelija. Tasoluokittelut on hyvin ongelmallinen käsite, siksi en sitä itsekään käytä, mutta älkää nyt tyhmää esittäkö.


      • pikku.nainen

        Odotapas pari vuotta että olet työelämässä, niin näet kuinka humanistinaiset suorastaan tappelevat teistä ex-teekkareista.

        Insinöörin ja humanistinaisen ajatusmaailmat tuntuvat sopivan erinomaisesti yhteen.


      • dippis
        pikku.nainen kirjoitti:

        Odotapas pari vuotta että olet työelämässä, niin näet kuinka humanistinaiset suorastaan tappelevat teistä ex-teekkareista.

        Insinöörin ja humanistinaisen ajatusmaailmat tuntuvat sopivan erinomaisesti yhteen.

        Ettet vaan olisi rahan perään? :)


      • pikku.nainen
        dippis kirjoitti:

        Ettet vaan olisi rahan perään? :)

        Olen korkeammin koulutettu kuin insinöörimieheni, eli kyllä meillä synkkaa aivan muista syistä...


      • Asiasta huvittunut
        pikku.nainen kirjoitti:

        Odotapas pari vuotta että olet työelämässä, niin näet kuinka humanistinaiset suorastaan tappelevat teistä ex-teekkareista.

        Insinöörin ja humanistinaisen ajatusmaailmat tuntuvat sopivan erinomaisesti yhteen.

        Kukaan muu ei vaan huoli humanisteja ;)


      • pikku.nainen
        Asiasta huvittunut kirjoitti:

        Kukaan muu ei vaan huoli humanisteja ;)

        ...vakka kantensa löytää kun eriparisukat eksyvät samaan koriin ;))


      • vk_
        pikku.nainen kirjoitti:

        Odotapas pari vuotta että olet työelämässä, niin näet kuinka humanistinaiset suorastaan tappelevat teistä ex-teekkareista.

        Insinöörin ja humanistinaisen ajatusmaailmat tuntuvat sopivan erinomaisesti yhteen.

        Valmistuttuaan teekkari tai luonnontieteilisä yleensä työstekentelee miesvaltaisella alalla jossa mahdollisuutta omanikäisiin naisiin tutustumiseen on kovin vähän. Vaihtoehdoiksi jää käytännössä sitten baarit ja discot. Jos ryyppääminen ja baarielämä eivät kiinosta, yksin jääminen on enemmän kuin todennäköistä.

        Opiskeluaikana mahdollisuudet naisiin tutustumiseen ovat paljon paremmat. Vaikka opiskelisikin miesvaltaisessa opiskelupaikassa, paikassa kuitenkin tapaa paljon uusia oman ikäluokan naisia. Lisäksi on mahdollista mennä mukaan opiskelijatoimintaan ja -bileisiin joissa voi tavata myös muiden (naisvaltaisten) alojen opiskelijoita. Eikä myöskään kannata unohtaa mahdollisuutta vaihto-opiskeluun. Samalla tavoin kuin Etelä-Eurooppalainen mies kiinostaa suomalaisia naisia, kiinnostaa pohjoismaalainen mies etelän naisia. Valmistumisen jälkeen nämäkin mahdollisuudet ovat poissa.


      • pikku.nainen
        vk_ kirjoitti:

        Valmistuttuaan teekkari tai luonnontieteilisä yleensä työstekentelee miesvaltaisella alalla jossa mahdollisuutta omanikäisiin naisiin tutustumiseen on kovin vähän. Vaihtoehdoiksi jää käytännössä sitten baarit ja discot. Jos ryyppääminen ja baarielämä eivät kiinosta, yksin jääminen on enemmän kuin todennäköistä.

        Opiskeluaikana mahdollisuudet naisiin tutustumiseen ovat paljon paremmat. Vaikka opiskelisikin miesvaltaisessa opiskelupaikassa, paikassa kuitenkin tapaa paljon uusia oman ikäluokan naisia. Lisäksi on mahdollista mennä mukaan opiskelijatoimintaan ja -bileisiin joissa voi tavata myös muiden (naisvaltaisten) alojen opiskelijoita. Eikä myöskään kannata unohtaa mahdollisuutta vaihto-opiskeluun. Samalla tavoin kuin Etelä-Eurooppalainen mies kiinostaa suomalaisia naisia, kiinnostaa pohjoismaalainen mies etelän naisia. Valmistumisen jälkeen nämäkin mahdollisuudet ovat poissa.

        Pitää osittain paikkansa, ainakin tuo miesvaltaisella alalla työskentely.

        Toisaalta iltaisin voi olla liikkeellä muuallakin kuin baareissa. Ei tarvitse välttämättä ryypätä, vaan tapahtumia on monenlaisia.

        Humanistinaisen voi ainakin bongata mitä erilaisemmista paikoista. Joko lenkkipolulta, elokuvista tai muusta kulttuuritapahtumasta, iltaa istumasta tai haahuilemasta oudossa kaupungissa opasvihkonen kädessä.

        Todennäköisyys, että humanistinainen putoaa taivaalta syliisi, on mitättömän pieni. Toisaalta hän voi ajaa autosi perään, istua hajamielisenä junassa varatulla paikallasi tai tarvita apuasi murtautuessaan omaan asuntoonsa unohdettuaan avaimet sisään.

        Eli silmät ja korvat auki.

        P.S. Minä muuten tutustuin mieheeni hänen ollessaan opiskelijavaihdossa, ja hän on joutunut jo useamman kerran "pelastamaan" minut jostain tukalasta käytännön tilanteesta...


      • mieshumanisti
        pikku.nainen kirjoitti:

        Olen korkeammin koulutettu kuin insinöörimieheni, eli kyllä meillä synkkaa aivan muista syistä...

        Mitäs sillä koulutuksella on tekemistä rahan kanssa?

        Näin se vain on. Raha korvaa korvaa muut puutteet. ;)


      • Totuuden Torvi
        mieshumanisti kirjoitti:

        Mitäs sillä koulutuksella on tekemistä rahan kanssa?

        Näin se vain on. Raha korvaa korvaa muut puutteet. ;)

        Setelikäärö se on sellainen dildo joka mehustaa pimpan kuin pimpan.


      • pikku.nainen
        mieshumanisti kirjoitti:

        Mitäs sillä koulutuksella on tekemistä rahan kanssa?

        Näin se vain on. Raha korvaa korvaa muut puutteet. ;)

        koulutustasolla on usein yhteyttä kuukausituloihin. Ei tosin aina. Moniin hyväpalkkaisiin virkoihin/työpaikkoihin kun edellytetään korkeakoulutasoista tutkintoa.

        Mutta kyllä (suuri) osa naisista antaa enemmän painoarvoa muille asioille kuin raha valitessaan puolisoa. Minä olen ainakin idealisti, tosin realismin puitteissa.


      • Anonyymi
        Totuuden Torvi kirjoitti:

        Setelikäärö se on sellainen dildo joka mehustaa pimpan kuin pimpan.

        Totta, alkoholisti työtön ei kiinnosta ketään.
        - tyhjän nauraja


    • Non-ATM

      mies - KYLLÄ
      hetero - KYLLÄ
      nuorehko - KYLLÄ
      keskimääräistä parempi koulumenestys - KYLLÄ
      akateeminen tutkinto - KYLLÄ
      hyvä työpaikka - KYLLÄ
      tupakoimaton - KYLLÄ
      alkoholin kohtuukäyttäjä - KYLLÄ

      parisuhde - EI
      parisuhteita menneisyydessä - EI
      parisuhteita tulevaisuudessa - (todennäköisesti)EI


      Aloittajan määritelmän mukaan olen yksiselitteisesti ATM, mutta itse en mitään alemmuutta koe. Itsenäinen elämä sopii minulle parhaiten, enkä edes osaisi elää vakituisessa suhteessa.

      Nuoruuden epävarmuus ja identiteettiongelmat ovat vähitellen hellittäneet, enkä todellakaan enää pidä itseäni suhteessa eläviä huonompana. Parisuhde tai seksi eivät todellakaan ole ainoita asioita elämässä. Olenkin aina ihmetellyt, kuinka jotkut jaksavat melskata suhteidensa kanssa vuodesta toiseen. Itse keskityn muihin huomattavasti kiinnostavampiin asioihin ja vietän vähintään yhtä monipuolista ja hyvää elämää kuin suhteessa elävät lajitoverit.

    • m_24

      Itse täytän ATM-kriteerit, mutta en koe itseäni mitenkään "oudoksi" tai "luuseriksi" vain sen takia, että en ole toistaiseksi pystynyt ottamaan kontaktia naisiin. En ole koskaan edes yrittänyt luoda suhteita naisiin, koska en ole tähän mennessä kokenut olevani siihen valmis. Mielestäni on erittäin tärkeää, että tulee hyvin toimeen itsensä kanssa, ennenkuin luo intiimejä suhteita muihin ihmisiin. Itselle mm. sporttisuus on tärkeä piirre miehessä (johtuen ehkä siitä, että olin todella ruipelo teininä) ja yritän muokata itseäni siihen suuntaan. Tämä on kuitenkin hidas prosessi, koska tällä hetkellä painoa on vasta n. 80-81kg ja pituutta 185. Ihannepaino (lihasta) olisi jossain 90kg tietämille, mikä kyllä vie nykytahdilla vielä monta vuotta. :-)

      Näen tilanteen lähinnä niin, että jos jokupäivä koen että olen nyt valmis suhteeseen, niin NAINEN on se jolla kävi tuuri kun sai minut, eikä toisinpäin. :P Olen erittäin vakaa ja tasapainoinen ihminen, joten uskon, että pystyisin tyydyttävään parisuhteeseen, jos sen aika joskus koittaa.

      En missään tapauksessa luopuisi esim. raittiudestani naisten takia, koska en halua olla tekemisissä sellaisten naisten kanssa, joille biletys ja dokaaminen on tärkeä osa elämää. Olen myös varma, että tuollainen nainen ei viihtyisi mun seurassa yli viittä sekuntia. :D

      Pidän suurimpana haasteenani parisuhteen luomisen kannalta sitä, että en välttämättä ehdi saamaan ajoissa itseäni henkisesti valmiiksi, ennenkuin ikää alkaa olla liikaa. Tuskinpa joskus 30v jaksaa mitään parisuhteita miettiä, jos on jo rakentanut elämänsä omien mieltymyksien mukaan.

      • AnSelmi72

        Heheheee!!
        Tiedätkö Darvinin?
        Luonnonvalinta jne...

        Sen perusteella fakkutuneisiin asenteisiin ja tiukkoihin periaatteisiin jumiutuvat miehet ovat luomakunnan kannalta alinta saastaa eivätkä näin voi lisääntyä.

        Pumppaa sinä rautaa ja nauti elämästäsi, minä rakastan sillä väilin naisia :D


      • Jepjepjuu

        Huh mikä tyyppi. On hyvä, jos elämässä on jotain palikoita kohdallaan, mutta se ajatus, että pitäis olla jotain jottai vois olla rakastettu on kyllä perssiistä. Odotako, että nainen on samanlainen kuin sinä ja teillä tulee sitten hyvä ja harmoninen yhteiselo kun ootte molemmat siihen valmiita. Koskaan ei tapahdu mitään tätä rauhaa ja suunnitelmallisuutta järkyttävää? jepjep, sellaistahan se elämä...


    • Oon suomalainen

      Tuntuipa tutulta, kyllä oli täyttä asiaa.
      Viimeiset kolme vuotta olen ollut aktiivinen
      naisten suhteen mutta eipä olis kannattanut.
      Paremmin olisin ajan käyttänyt vaikkapa urheilemalla/pelaamalla jotain.
      Pitäis varmaan värjätä naama kenkälankilla
      niin kävis parempi flaksi.

      • Tytsi

        ..mä ainakin haluaisin mielelläni tollasen alemman tason miehen!! Todella näiden rillu/teinivuosien (olen 24-vuotias) jälkeen olisin valmis asettumaan paikoilleni tollasen roolipeliteekkarin kanssa.

        Heissä vaan on sellaisia pelottavia piirteitä, että he saattavat vaikuttaa vihamielisiltä ja negatiivisilta, vaikka ehkä vain jännittävät/eivät halua olla liian innokkaita naisille. Olen ainakin saanut tarpeekseni kaiken maailman pelimiespelleistä, joten kehotankin teitä, älykkäitä, muka alemman tason miekkosia hymyilemään enemmän, vaikka ujostikin, mutta niin, että tiedän, että teitä voi lähestyä.


      • ATM, kohta 40 v., naiseton
        Tytsi kirjoitti:

        ..mä ainakin haluaisin mielelläni tollasen alemman tason miehen!! Todella näiden rillu/teinivuosien (olen 24-vuotias) jälkeen olisin valmis asettumaan paikoilleni tollasen roolipeliteekkarin kanssa.

        Heissä vaan on sellaisia pelottavia piirteitä, että he saattavat vaikuttaa vihamielisiltä ja negatiivisilta, vaikka ehkä vain jännittävät/eivät halua olla liian innokkaita naisille. Olen ainakin saanut tarpeekseni kaiken maailman pelimiespelleistä, joten kehotankin teitä, älykkäitä, muka alemman tason miekkosia hymyilemään enemmän, vaikka ujostikin, mutta niin, että tiedän, että teitä voi lähestyä.

        "Todella näiden rillu/teinivuosien (olen 24-vuotias) jälkeen olisin valmis asettumaan paikoilleni tollasen roolipeliteekkarin kanssa."

        Kyllähän ne ATM:t rilluvuosien jälkeen alkavat kelvata, joo. Siinä nyt vaan on sellainen ongelma, että rilluvuosina hankittu seksuaalinen kokeneisuutesi pelottaa neitsyytensä säilyttänyttä poikaa:
        1) Seksistä puhutaan vaativana teknisenä taitona. Poika pelkää, ettei koskaan pystyisi tyydyttämään kaltaistasi tyttöä, joka on opetellut erilaisia jännittäviä temppuja sen kiehtovan huumeitakäyttävän ammattirikollisrakastajansa kanssa.
        2) Koulukiusaamisen muistoista vielä aikuisiällä kärsivälle yksinäiselle nörtille on kova paikka ja syvä nöyryytys, että ne samat tyypit - ne "jännittävät" rentut - jotka tekivät hänen elämänsä helvetiksi kun hän oli teini-iässä, ovat päässeet painamaan sinua ja tartuttamaan sinuun seksitautinsa.

        Ja on aivan turha kitistä ja panna kaikkea ATM:n huonon itsetunnon tiliin. Kun nuoruus on ollut pelkkää nöyryytystä, seksuaalista turhautumista ja yksinäisyyttä, niin mistä aineksista hän rakentaisi itsetunnon?


      • Von der Bitch
        ATM, kohta 40 v., naiseton kirjoitti:

        "Todella näiden rillu/teinivuosien (olen 24-vuotias) jälkeen olisin valmis asettumaan paikoilleni tollasen roolipeliteekkarin kanssa."

        Kyllähän ne ATM:t rilluvuosien jälkeen alkavat kelvata, joo. Siinä nyt vaan on sellainen ongelma, että rilluvuosina hankittu seksuaalinen kokeneisuutesi pelottaa neitsyytensä säilyttänyttä poikaa:
        1) Seksistä puhutaan vaativana teknisenä taitona. Poika pelkää, ettei koskaan pystyisi tyydyttämään kaltaistasi tyttöä, joka on opetellut erilaisia jännittäviä temppuja sen kiehtovan huumeitakäyttävän ammattirikollisrakastajansa kanssa.
        2) Koulukiusaamisen muistoista vielä aikuisiällä kärsivälle yksinäiselle nörtille on kova paikka ja syvä nöyryytys, että ne samat tyypit - ne "jännittävät" rentut - jotka tekivät hänen elämänsä helvetiksi kun hän oli teini-iässä, ovat päässeet painamaan sinua ja tartuttamaan sinuun seksitautinsa.

        Ja on aivan turha kitistä ja panna kaikkea ATM:n huonon itsetunnon tiliin. Kun nuoruus on ollut pelkkää nöyryytystä, seksuaalista turhautumista ja yksinäisyyttä, niin mistä aineksista hän rakentaisi itsetunnon?

        Seksiä olen harrastanut, mutta yksikään kumppaneistani ei ole ollut ammattirikollinen tai huumeidenkäyttäjä. Eli kyllä niitä miehiä löytyy nörtin ja rentun välimaastostakin.


      • nuori mies ja hiljainen (ATM)
        ATM, kohta 40 v., naiseton kirjoitti:

        "Todella näiden rillu/teinivuosien (olen 24-vuotias) jälkeen olisin valmis asettumaan paikoilleni tollasen roolipeliteekkarin kanssa."

        Kyllähän ne ATM:t rilluvuosien jälkeen alkavat kelvata, joo. Siinä nyt vaan on sellainen ongelma, että rilluvuosina hankittu seksuaalinen kokeneisuutesi pelottaa neitsyytensä säilyttänyttä poikaa:
        1) Seksistä puhutaan vaativana teknisenä taitona. Poika pelkää, ettei koskaan pystyisi tyydyttämään kaltaistasi tyttöä, joka on opetellut erilaisia jännittäviä temppuja sen kiehtovan huumeitakäyttävän ammattirikollisrakastajansa kanssa.
        2) Koulukiusaamisen muistoista vielä aikuisiällä kärsivälle yksinäiselle nörtille on kova paikka ja syvä nöyryytys, että ne samat tyypit - ne "jännittävät" rentut - jotka tekivät hänen elämänsä helvetiksi kun hän oli teini-iässä, ovat päässeet painamaan sinua ja tartuttamaan sinuun seksitautinsa.

        Ja on aivan turha kitistä ja panna kaikkea ATM:n huonon itsetunnon tiliin. Kun nuoruus on ollut pelkkää nöyryytystä, seksuaalista turhautumista ja yksinäisyyttä, niin mistä aineksista hän rakentaisi itsetunnon?

        "2) Koulukiusaamisen muistoista vielä aikuisiällä kärsivälle yksinäiselle nörtille on kova paikka ja syvä nöyryytys, että ne samat tyypit - ne "jännittävät" rentut - jotka tekivät hänen elämänsä helvetiksi kun hän oli teini-iässä, ovat päässeet painamaan sinua ja tartuttamaan sinuun seksitautinsa. "
        =P


      • jippiaijee
        nuori mies ja hiljainen (ATM) kirjoitti:

        "2) Koulukiusaamisen muistoista vielä aikuisiällä kärsivälle yksinäiselle nörtille on kova paikka ja syvä nöyryytys, että ne samat tyypit - ne "jännittävät" rentut - jotka tekivät hänen elämänsä helvetiksi kun hän oli teini-iässä, ovat päässeet painamaan sinua ja tartuttamaan sinuun seksitautinsa. "
        =P

        Omat pelot voi sit hyvin projisoida maailmaan ja syyttää muita niistä omista kuvitelmista. Sehän se hyvää omalle mielenterveydelle tekee ja saa itsetunnon toimimaan.


    • Von der Bitch

      No, hienosti määrittelit jo omaa elämäänsä elämään alkaneen ATM-käsitteen. Muistatko sinä, kuka jenkki tuon käsitteen aikanaan nettiin lanseerasi? Suomalainen keksintö ATM:ssä on vain nimikäännös. :=)

      "jolla kuvataan sukupuolielämästä syrjäytynyttä, mutta elämässään muuten kohtuullisesti menestyvää nuorta tai nuorehkoa miestä."

      Pieni huomio, ei välttämättä muutenkaan menestynyttä miestä. Yleensä ATM käy kyllä töissä, mutta nykyään termiä käytettäneen jo muistakin kuin ydinfysiikan tohtoreista. ATM voi olla koulutettu ja työtön tai duunari. Periaatteessa ATM tahtoo kanssakäymiseen naisen kanssa muttei siinä onnistu. Yleensä naiset kuvaavat keskimääräistä ATM:stä aseksuaaliksi. He uskovat, ettei ATM ole kiinnostunut seksistä. Käsitys on tietysti virheellinen, mutta määritelmän mukaan naiset eivät halua seksiä ATM:hen kanssa. Yksi tai kaksi epämääräistä seksikokemusta ei poista ATM-statusta.

      "seksuaalisten aloitteiden jatkuva epäonnistuminen vilpittömästä yrittämisestä huolimatta on hänelle uusi kokemus ja aiheuttaa vakavia mielenterveydellisiä riskejä."

      Nimenomaan se ei ole uusi kokemus. Minusta määritelmä ATM ei sovi mieheen, joka on jostain syystä syrjäytynyt jossain vaiheessa sukupuolielämästä mutta ennen ollut hyvinkin suosittu naisten keskuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt mies tekee jotan (tahallaan (?)) toisin. Mutta se on totta, että jatkuva torjutuksi tuleminen millä tahansa elämänalueella aiheuttaa varmasti kenelle tahansa mielenterveyden ongelmia.

      "Koska hänen asemansa parisuhdemarkkinoilla ei parane edes noudattamalla hänelle annettuja hyvää tarkoittavia neuvoja (parempi pukeutuminen ja peseytyminen ym.), hän kokee itsessään olevan jotain selittämätöntä vikaa, jota ei kuitenkaan voi selkeästi yksilöidä eikä siksi myöskään parantaa."

      Totta ja ei. Periaatteessa ATM voi nostaa statustaan esim. hankkimalla varallisuutta tai alkamalla trendipelleksi tai kapinalliseksi. Monet eivät tätä tee. Yleensä ATM:hen ongelma on joko liika yrittäminen (ts. pidetään kaikkia naisia kävelevinä pilluina) tai ujous (ts. ei saada kontaktia kun korkeintaan kaverin tyttöystävään mikä taas ei johda suhteeseen). Kaiken kaikkiaan useimpien ATM:ten ongelmana on jonkinlainen puute sosiaalisissa taidoissa tai tarkemmin sanottuna jonkin sosiaalisen taidon osa-alueella. Kokemattomuuden mainostaminen tai jopa aggressiivinen suhtautuminen naisiin ei paranna miehen asemaa naismarkkinoilla. Harvoin ATM:hen vikaa voidaan yksilöidä, se on totta. Mutta koska ATM:hiä on vain tietty osa miehistä ja heidän ulkoiset avut sekä sosiaaliset avut ja status työelämässä vaihtelevat paljon, jotain yhteistä ko. miesryhmällä on oltava.

      "Koska seksuaalista kokemattomuutta ei avoimesti voi myöntää, vertaistukea samassa asemassa olevilta ei ole saatavissa."

      Paitsi netissä. Sitäpaitsi seksuaalinen kokemattomuus ei ole mitenkään harvinaista. Kyllä meistä jokainen tuntee tai tietää jonkun, jolla ei ole ollut lähemmäs nelikymppisenä yhtäkään seurustelusuhdetta ja tuskin myöskään seksiä. Kukaan ei tietenkään tahdo tällaista usein ujoa ihmistä enempää nöyryyttää joten asiasta vaietaan tuttavapiirissä. Eikä useimmilla oikeasti ole mitään mielenkiintoa tuttaviensa seksielämään. Perusoletus on, että se on henkilökohtainen asia.

      Jos lähdetään alkuoletuksesta, että miehiä ja naisia on Suomessa suurinpiirtein yhtä paljon, on todennäköistä että myös naisissa on juuri näitä kokemattomia ATN:sia. Eikö totta? En allekirjoita, että nämä olisivat päihdeongelmaisia sillä päihdeongelmaiset kaikkien FAS- ja huumevauvatilastojen valossa lisääntyvät keskenään kun pienet eläimet. Uskon, että nämä naiset pelkäävät miehiä ja seksiä, ovat siis hyvin estoisia. Uskonnon tai ujouden takia. En usko, että suurin osa alemman tason naisista harrastaa aktiivisesti yhden yön panoja tai muuta vastaavaa. He eivät vain välttämättä koe tilaansa ongelmana - tai sitten eivät osaa edes kirjoittaa siitä. ATN saattaisi saada seksiä yrittäessään, mutta ATN ei osaa yrittää. Joten hänkään ei saa miestä. Tilanne on periaatteessa sama. Yleensä ATN on ujo eikä juo. Eli ongelmat ovat samat kuin miespuolisella vastineella. Periaatteessa hänellä on myös useiden miesten toivomia avuja: raittius, savuttomuus ja pidättyväisyys liiallisista houkutuksista. Mutta ATN ei meikkaa eikä koreile vaatteilla. Hän voi olla myös ylipainoinen tai huonoryhtinen tai molempia.

      Miten saada ryhmät kohtaamaan?

      • aatos

        ATM-mies on määritelmän mukaan sellainen, joka ei kiinnosta ketään. Onhan sinustakin sellaisia miehiä, jotka eivät ole makuusi. ATM:t ovat miehiä, jotka eivät ole kenenkään makuun. Simple as that.


    • diesirae

      onhan tämä toki vain keskustelupalstan viestiketju, eikä siis esim tieteellinen artikkeli, mutta pisti silmään ikävästi miten aloitusviestissä esiteltiin atm-ilmiötä negatiivisine seurauksineen kielellä joka jäljitteli ammattilaisen selontekoa jostain sosiaali-poliittisesta ongelmasta. mitään kirjoittajan esittämiä väitteitä atm:yden seurauksista ei kuitenkaan ole todettu suoraan tutkimuksissa. erilaisiin olemassaoleviin tutkimuksiin nämä mat(markkina-arvoteoria)-uskovaiset kyllä taajaan viittaavat, mutta yhtäläisyysmerkkejä vedetään huolettomasti eri populaatioiden ja ilmiöiden välille silloin kuin se on kirjoittajan tavoitteiden kannalta tarkoituksenmukaista - eli silloin kun halutaan osoittaa atm:yden johtavan yhteiskunnalle kalliiksi tuleviin psyykkisiin tai sosiaalisiin ongelmiin. miksi näiden ihmisten pitää yrittää vakuuttaa, että atm:ys on kaikkien yhteinen ongelma, on jäänyt itselleni hieman hämärän peittoon. toivon ettei kyseessä ole kuitenkaan pohjustustyö niille hulvattomille lakialoitteille, joita mat-bloggaajien teksteissä vilahtelee - korotus miesten opintotukeen koska opiskelijanaiset voivat hankkia lisätuloja huoraamalla, lakisääteinen avioituminen at-miehen kanssa sinkkunaisille ja "toisille naisille".. ymmärrän kuitenkin tälläiset heitot huumoriksi ja provokaatioksi. palatakseni itse asiaan, jos halutaan luoda oma käsite "atm", on mielestäni syytä tehdä omat tieteelliset tutkimukset kyseistä populaatiota käyttäen selvitettäessä atm:iä todella uhkaavat vaarat, ja vasta sitten alkaa kirjoitella aiheesta, vaatia tarvittavia tukitoimia riskiryhmälle, jne. toinen vaihtoehto on lopettaa pseudotieteellinen kirjoittelu (tuulesta temmatuin todistein) ja harhaanjohtavat referaatit muiden tutkimuksiin. minä _en_ yritä vaientaa sorrettujen ääntä, mutta valheellisuutta ja manipulointia en hyväksy, etenkään tieteen viittaan kätkettynä.
      ai niin, ei sentään rasismista mutta fasismista on yksi vanha poliittis-psykologinen teoria: william reichin mukaan fasismi johtui ihmisten tukahdutetuista seksuaalisista tarpeista. ei sitä kuitenkaan kaikkea tarvitse uskoa mitä lukee, ei edes iltapäivälehdissä olevia usein jo vääristyneitä yksinkertaistuksia erilaisista tutkimustuloksista.

      • Von der Bitch

        ATM on käsitteenä samaa tasoa kun nk. peräkammarinpoika. Erona on se, että ATM voi olla hyvinkin koulutettu ja asua yksin. Nimitys ATM tarkoittaa miestä, jolla on vaikeuksia pariutua. Ja mikä tahansa demografinen tutkimus todistaa, että nimenomaan yksinäiset miehet kärsivät mt-ongelmista, alkoholismista ja muusta kurjuudesta muita enemmän.


      • Non-ATM

        Miehen luokitteleminen alemman tasoiseksi on todella typerää yleistämistä, jos ainoana kriteerinä pidetään sukupuolista aktiivisuutta ja menestystä. Jos nyt ihmisiä yleensäkään on järkevää luokitella eri tasoille, pitäisi tilannetta tarkastella paljon laajemmin eli huomioida myös muita seikkoja. Edustaahan sukupuolisuus vain yhtä merkitykseltään melko rajallista elämän aluetta.

        Kritiikkini perustuu siihen miten itse koen kyseisen ATM-määritelmän. Siviilisäätyni ja parisuhdehistoriani osalta olen ehdottomasti alinta mahdollista tasoa, mutta millä tahansa muulla mittarilla arvioituna yllän vähintään keskitasolle. Kyllä kai ihmistä arvioitaessa merkitystä on myös sellaisilla seikkoilla kuin koulutus, ammatillinen menestys, asema yhteiskunnassa, tulot, varallisuus, fyysinen kunto, terveys jne.

        Olipa arviointiperusteena sitten mikä tahansa, on tärkeintä kuitenkin se, että ihminen on itse tyytyväinen itseensä ja elämäänsä. Silloin ei ole merkitystä mihin suuntaan "normaalitasosta" henkilö jossakin luokittelussa sijoittuu.


      • aatos
        Non-ATM kirjoitti:

        Miehen luokitteleminen alemman tasoiseksi on todella typerää yleistämistä, jos ainoana kriteerinä pidetään sukupuolista aktiivisuutta ja menestystä. Jos nyt ihmisiä yleensäkään on järkevää luokitella eri tasoille, pitäisi tilannetta tarkastella paljon laajemmin eli huomioida myös muita seikkoja. Edustaahan sukupuolisuus vain yhtä merkitykseltään melko rajallista elämän aluetta.

        Kritiikkini perustuu siihen miten itse koen kyseisen ATM-määritelmän. Siviilisäätyni ja parisuhdehistoriani osalta olen ehdottomasti alinta mahdollista tasoa, mutta millä tahansa muulla mittarilla arvioituna yllän vähintään keskitasolle. Kyllä kai ihmistä arvioitaessa merkitystä on myös sellaisilla seikkoilla kuin koulutus, ammatillinen menestys, asema yhteiskunnassa, tulot, varallisuus, fyysinen kunto, terveys jne.

        Olipa arviointiperusteena sitten mikä tahansa, on tärkeintä kuitenkin se, että ihminen on itse tyytyväinen itseensä ja elämäänsä. Silloin ei ole merkitystä mihin suuntaan "normaalitasosta" henkilö jossakin luokittelussa sijoittuu.

        yksinäinen ihminen olla oikeasti onnellinen? Voiko sillä olla hyvä olla?


      • Lord_Boredom
        aatos kirjoitti:

        yksinäinen ihminen olla oikeasti onnellinen? Voiko sillä olla hyvä olla?

        Sano yksikin syy, miksi ei voi. Ja syyksi ei kelpaa mikään "no kun Eeva luotiin Aatamille..." tai mikään parisuhderiippuvaisten valevirsi.


      • Non-ATM
        aatos kirjoitti:

        yksinäinen ihminen olla oikeasti onnellinen? Voiko sillä olla hyvä olla?

        Yksinäisyydellä ei ole mitään tekemistä parisuhteen tai sen puuttumisen kanssa. Itse esimerkiksi elän ja asun itsenäisesti, mutta en missään tapauksessa ole yksinäinen. Elämässäni on paljon ihmisiä; kavereita, työtovereita, sukulaisia ym. joten en pidä itseäni millään tavalla yksinäisenä.

        Olen todellakin tyytyväinen itsenäiseen elämääni, enkä tunne tarvetta muuttaa tilannettani. Parisuhde ei vaan tunnu minulle sopivalta elämäntavalta. Koska olen tyytyväinen elämääni sinkkuna, en lainkaan ymmärrä miksi se tekee minusta suhteessa eläviä huonomman.


      • aatos
        Lord_Boredom kirjoitti:

        Sano yksikin syy, miksi ei voi. Ja syyksi ei kelpaa mikään "no kun Eeva luotiin Aatamille..." tai mikään parisuhderiippuvaisten valevirsi.

        Rakkaus.


      • Lord_Boredom
        aatos kirjoitti:

        Rakkaus.

        Parisuhderiippuvaisten paskapuhetta. Rakkaus epäilemättä on monesti osasyynä onnellisuuteen, mutta ei se mikään edellytys ole (etkä vastannut siihen, miksi se olisi sitä) Ja rakkauttako ei voi olla ilman parisuhdetta? Entä vanhempien rakkaus lapsiaan kohtaan? Entä ihmisen rakkaus itseään kohtaan (enkä nyt tarkoita mitään narsisista itserakkautta, vaan sitä, että pitää itsestään ja kunnioittaa ja arvostaa itseään).


      • aatos
        Lord_Boredom kirjoitti:

        Parisuhderiippuvaisten paskapuhetta. Rakkaus epäilemättä on monesti osasyynä onnellisuuteen, mutta ei se mikään edellytys ole (etkä vastannut siihen, miksi se olisi sitä) Ja rakkauttako ei voi olla ilman parisuhdetta? Entä vanhempien rakkaus lapsiaan kohtaan? Entä ihmisen rakkaus itseään kohtaan (enkä nyt tarkoita mitään narsisista itserakkautta, vaan sitä, että pitää itsestään ja kunnioittaa ja arvostaa itseään).

        Oletko koskaan ollut oikeasti rakastunut? Siis sillä tavalla, että _tiedät_, että olet rakastunut? Jos olet, niin miten voit verrata sitä tuollaisiin tapoihin "rakastaa"?


      • Lord_Boredom
        aatos kirjoitti:

        Oletko koskaan ollut oikeasti rakastunut? Siis sillä tavalla, että _tiedät_, että olet rakastunut? Jos olet, niin miten voit verrata sitä tuollaisiin tapoihin "rakastaa"?

        Ei, en ole ollut varmaankaan oikeasti rakastunut. En ole myöskään käyttänyt huumeita enkä näin ollen ole tarvitse aina vaan kovempia aineita tunteaksi oloni hyväksi.

        En minä kiellä sitä, etteikö rakkaus ole onnellistava tekijä. Minä kyseenalaistan sen, että eräiden mukaan se on se ylin kriteeri, ja että ilman rakkautta ei muka voi olla onnellinen.


      • aatos
        Lord_Boredom kirjoitti:

        Ei, en ole ollut varmaankaan oikeasti rakastunut. En ole myöskään käyttänyt huumeita enkä näin ollen ole tarvitse aina vaan kovempia aineita tunteaksi oloni hyväksi.

        En minä kiellä sitä, etteikö rakkaus ole onnellistava tekijä. Minä kyseenalaistan sen, että eräiden mukaan se on se ylin kriteeri, ja että ilman rakkautta ei muka voi olla onnellinen.

        että kun on nuori, niin se tuntuu vielä tuolta. Kunnon duuni, ura, rahaa, harrastuksia, ystäviä (tulee ja menee). Sitten jossain vaiheessa sitä vain huomaa, että paskankos takia tässä mihinkään heiluu. Tai sitten tosiaankin on syytä olla vähään tyytyväinen.

        Miten huumeet liittyvät rakkauteen?


      • Lord_Boredom
        aatos kirjoitti:

        että kun on nuori, niin se tuntuu vielä tuolta. Kunnon duuni, ura, rahaa, harrastuksia, ystäviä (tulee ja menee). Sitten jossain vaiheessa sitä vain huomaa, että paskankos takia tässä mihinkään heiluu. Tai sitten tosiaankin on syytä olla vähään tyytyväinen.

        Miten huumeet liittyvät rakkauteen?

        "Miten huumeet liittyvät rakkauteen?"

        Joudun taistelemaan vastaan haluani olla ilkeä...

        Ei ne liitykään. Pointti oli siinä, että minä pärjään ilman huumeita, mutta jos olisin erehtynyt joskus käyttämään huumeita, niin voisin tarvita niitä tunteakseni oloni hyväksi.


      • diesirae
        Von der Bitch kirjoitti:

        ATM on käsitteenä samaa tasoa kun nk. peräkammarinpoika. Erona on se, että ATM voi olla hyvinkin koulutettu ja asua yksin. Nimitys ATM tarkoittaa miestä, jolla on vaikeuksia pariutua. Ja mikä tahansa demografinen tutkimus todistaa, että nimenomaan yksinäiset miehet kärsivät mt-ongelmista, alkoholismista ja muusta kurjuudesta muita enemmän.

        jos lukisit oikeasti niistä demografisista tutkimuksista julkaistuja tutkimusraportteja tai omaisit yhtään akateemista kriittisyyttä tutkimusperinnettä kohtaan, ymmärtäisit ettei mikään tuon tyyppinen tutkimus mitään TODISTA. iltapäivälehden huolettomassa lyhennelmässä - tutkimustulosten "summauksessa" - sanavalinta saattaa ikävä kyllä olla "todistaa", mutta itse tutkimusraporteissa ollaan huomattavasti varovaisempia ja realistisempia sen suhteen mitä voidaan väittää todistetuksi. on erittäin valitettavaa että iltapäivälehdet ylipäätään kirjoittelevat tieteellisistä tutkimustuloksista. naisen puute ja alko/mt-ongelmat voivat kyllä esiintyä tilastollisesti merkittävän usein yhdessä, mutta syy-seuraus-suhteita ei voi vetää mielivaltaisesti. esim jokin pariutumattomien miesten persoonissa voi estää pariutumista mutta houkutella alkon pariin, tai alko-ongelmat voivat olla ensin ja johtaa pariutumattomuuteen. juuri monet demografiset tutkimukset ovat pöytälaatikkotutkimuksia, eli iso määrä dataa on vaan ajettu tilasto-ohjelman läpi ja katsottu mistä löytyy korrelaatioita. syitä korrelaatioihin voi toki aina spekuloida, mutta materiaali itse ei tarjoa selityksiä. uskon vasta sitten moisiin väitteisiin kun näen laajan tutkimuksen jossa on valideilla instrumenteilla tutkittu tarkoin määriteltyä kysymystä, esim "johtaako parisuhteen jatkuva puute miehillä alkoholiongelmien syntyyn" ja saadaan tilastollisesti merkittävä myönteinen vastaus. yksinäisyys sinällään on varmastikin riskitekijä, mutta atm:llähän saa olla kavereita, kunhan eivät ole pariutumishaluisia.


      • aatos
        Lord_Boredom kirjoitti:

        "Miten huumeet liittyvät rakkauteen?"

        Joudun taistelemaan vastaan haluani olla ilkeä...

        Ei ne liitykään. Pointti oli siinä, että minä pärjään ilman huumeita, mutta jos olisin erehtynyt joskus käyttämään huumeita, niin voisin tarvita niitä tunteakseni oloni hyväksi.

        muttet voi tietää, jos et ole kokeillut (et edes alkoholia? tupakkaa? kahvia? suklaata?).

        Tämä taas luo pientä ristiriitaisuutta kommentteihisi. Väität, että ilman rakkautta voi olla onnellinen. Kuitenkaan et ole koskaan ollut rakastunut, etkä siis sillä tavalla onnellinen. Toki sinulla on oikeus mielipiteeseesi, mutta kannattaa miettiä sitä, kuinka paljon joskus rakastuneet ihmiset antavat painoa mielipiteellesi. Kun et siis tavallaan tiedä asiasta mitään.


      • Lord_Boredom
        aatos kirjoitti:

        muttet voi tietää, jos et ole kokeillut (et edes alkoholia? tupakkaa? kahvia? suklaata?).

        Tämä taas luo pientä ristiriitaisuutta kommentteihisi. Väität, että ilman rakkautta voi olla onnellinen. Kuitenkaan et ole koskaan ollut rakastunut, etkä siis sillä tavalla onnellinen. Toki sinulla on oikeus mielipiteeseesi, mutta kannattaa miettiä sitä, kuinka paljon joskus rakastuneet ihmiset antavat painoa mielipiteellesi. Kun et siis tavallaan tiedä asiasta mitään.

        En ole väittänytkään olevani totuuden torvi, kunhan yritän väitellä. Yhtä ylimielistä olisi teiltä kuvitella, että parisuhde tai rakkaus on onnellisuuden A ja O.

        Rakkautta ei voi noin vain kokeilla. Minkäs minä sille voin, ettei minuun rakastuta enkä minä saa mahdollisuutta edetä ihastumisvaiheesta ilman, että sydämeni särkyy tai saan muun syyn luovuttaa.

        Te parisuhderiippuvaiset ette tiedä ikuisen yksineläjän elämästä mitään. Meillä ei ole juurikaan vaihtoehtoa kuin hakea onnellisuutta muista asioista.

        Ja huumeita en ole kokeillut, enkä ole aikeissakaan (siksi olen kai tylsä ihminen enkä kelpaa kellekään). Tupakkaa en myöskään aio kokeilla, huumeetkin ovat parempi vaihtoehto, niillä saanee sentään hassun olo, toisin kuin tupakka vain saastuttaa ja tekee viattomien sivullisten hengittämisen lähestulkoon mahdottomaksi.


      • klem82
        Non-ATM kirjoitti:

        Miehen luokitteleminen alemman tasoiseksi on todella typerää yleistämistä, jos ainoana kriteerinä pidetään sukupuolista aktiivisuutta ja menestystä. Jos nyt ihmisiä yleensäkään on järkevää luokitella eri tasoille, pitäisi tilannetta tarkastella paljon laajemmin eli huomioida myös muita seikkoja. Edustaahan sukupuolisuus vain yhtä merkitykseltään melko rajallista elämän aluetta.

        Kritiikkini perustuu siihen miten itse koen kyseisen ATM-määritelmän. Siviilisäätyni ja parisuhdehistoriani osalta olen ehdottomasti alinta mahdollista tasoa, mutta millä tahansa muulla mittarilla arvioituna yllän vähintään keskitasolle. Kyllä kai ihmistä arvioitaessa merkitystä on myös sellaisilla seikkoilla kuin koulutus, ammatillinen menestys, asema yhteiskunnassa, tulot, varallisuus, fyysinen kunto, terveys jne.

        Olipa arviointiperusteena sitten mikä tahansa, on tärkeintä kuitenkin se, että ihminen on itse tyytyväinen itseensä ja elämäänsä. Silloin ei ole merkitystä mihin suuntaan "normaalitasosta" henkilö jossakin luokittelussa sijoittuu.

        Huh, tuo "normaalitaso", jonka myös Non-ATM laittoi lainausmerkkeihin, on näitä vinoutuneen nykykulttuurin hirveyksiä. Mikä on normaalia ja mikä ei? Entä kuka normaaliuden määrää? Pitääkö vain tuijottaa tilastoja? Seurata kavereitaan? Ihmisillä on oikeasti niin erilaisia elämäntilanteita, ettei mitään "normaalitasoa" oikeasti juurikaan liene olemassa. Ja kuten Non-ATM mainitsi, ei seksin ole ainoa "normaaliuden" ja yleisen menestymisen kriteeri. Tai sen ei ainakaan pitäisi olla, vai onko kulttuurimme jo näin seksin kyllästämää?

        "Normaaliuden" tavoittelussa on selvästi kaikuja "kun kaikki muutkin"-ajattelusta. Aina ala-asteella vetosin vanhempiin saadakseni jotain tai voidakseni tehdä jotain. Perustelunani oli yleensä "kun kaikki muutkin". Kun sitten äiti tai isä pyysi miettimään, että ketkä kaikki muut sitä ja tätä, en yleensä kyennyt nimeään kuin muutaman tyypin.

        Tällä haluan vain viitata siihen, että yleistäminen on yleensä typerää. Ja lisäksi tällainen ajattelu "kun kaikki muutkin" on usein myös aika hajottavaa. Yksilöllisyys (solidaarinen sellainen) ja yksilön ihmisarvo kunniaan - älkää liikaa murehtiko siitä mitä teillä ei ole, vaan iloitkaa siitä mitä teillä on. Kukaan ei voi saavuttaa kaikessa täysiä pisteitä. Tiedän, tämä kuulostaa kohta joltain amerikkalaiselta "tule onnelliseksi"-hömpältä... :)

        Ei; en myöskään ivaile tai ole vahingoniloinen: itsekin olen 23-vuotias sinkku. Ja olisihan se pysyvä parisuhde kiva saada, mutta kaikki aikanaan, jos vain on tullakseen. Huh, tulipa sekava sekametelisoppa. Toivottavasti tässä ylipitkäksi venähtäneessä sepustuksessa oli edes joku punainen lanka... :)


      • Wanha!
        aatos kirjoitti:

        Rakkaus.

        Testattu on ja joka kerta tullut pettymys. On sitä parempiakin tapoja tuhlata aikaa ja rahaa.


      • Von der Bitch
        diesirae kirjoitti:

        jos lukisit oikeasti niistä demografisista tutkimuksista julkaistuja tutkimusraportteja tai omaisit yhtään akateemista kriittisyyttä tutkimusperinnettä kohtaan, ymmärtäisit ettei mikään tuon tyyppinen tutkimus mitään TODISTA. iltapäivälehden huolettomassa lyhennelmässä - tutkimustulosten "summauksessa" - sanavalinta saattaa ikävä kyllä olla "todistaa", mutta itse tutkimusraporteissa ollaan huomattavasti varovaisempia ja realistisempia sen suhteen mitä voidaan väittää todistetuksi. on erittäin valitettavaa että iltapäivälehdet ylipäätään kirjoittelevat tieteellisistä tutkimustuloksista. naisen puute ja alko/mt-ongelmat voivat kyllä esiintyä tilastollisesti merkittävän usein yhdessä, mutta syy-seuraus-suhteita ei voi vetää mielivaltaisesti. esim jokin pariutumattomien miesten persoonissa voi estää pariutumista mutta houkutella alkon pariin, tai alko-ongelmat voivat olla ensin ja johtaa pariutumattomuuteen. juuri monet demografiset tutkimukset ovat pöytälaatikkotutkimuksia, eli iso määrä dataa on vaan ajettu tilasto-ohjelman läpi ja katsottu mistä löytyy korrelaatioita. syitä korrelaatioihin voi toki aina spekuloida, mutta materiaali itse ei tarjoa selityksiä. uskon vasta sitten moisiin väitteisiin kun näen laajan tutkimuksen jossa on valideilla instrumenteilla tutkittu tarkoin määriteltyä kysymystä, esim "johtaako parisuhteen jatkuva puute miehillä alkoholiongelmien syntyyn" ja saadaan tilastollisesti merkittävä myönteinen vastaus. yksinäisyys sinällään on varmastikin riskitekijä, mutta atm:llähän saa olla kavereita, kunhan eivät ole pariutumishaluisia.

        En ole puhunut mistään ehdottomasta syy-seuraussuhteesta. Mutta jonkinlainen riippuvuus tietynlaisten ongelmien ja sinkkuuden välillä on. Keskimääräisyyksiähän tutkimukset kartoittavat, se on selvä ja kyseisenlaisissa tutkimuksissa usein nimenomaan korrelaatioita. Eihän kukaan tiedä varmasti, aiheuttaako masennus ylipainoa vai toisinpäin vai aiheuttaako työttömyys mielenterveysongelmia vai toisinpäin. Koska asioiden välillä on kuitenkin korrelaatio, niistä voidaan keskustella ja esittää mielipiteitä siitä kumpi oli ensin ja mistä syystä. ATM on käsitteenä melko helppo perustella. Senhän sinä halusit minun tekevän ja sen myös tein. Oletan kuitenkin, että ihmiset ovat KESKIMÄÄRIN sen verran älykkäitä että ymmärtävät etten tarkoita mitään ykkösen todennäköisyyksiä vaan kirjoitan asiasta siten, kuten sen voi erilaisten tutkimusten pohjalta ymmärtää. Enkä käytä lähteenä iltapäivälehtiä. Tietysti nettikeskusteluissa puhutaan aina mielipiteistä, mutta sinkkumiesten pahoinvoinnille löytyy kyllä perusteluja myös subjektiivisten mielipiteiden ulkopuolelta. Minusta on aikamoista hakuammuntaa väittää, ettei täysin seksistä ja suhteista ulkopuolelle jäänyt yksilö kaipaisi ko. asioita ja saisi näistä mahdollisesti myös itselleen ongelman. Ei tämä koske kaikkia, mutta ainakin joitakin miehiä kyllä.


      • nuori mies ja hiljainen (ATM)
        aatos kirjoitti:

        yksinäinen ihminen olla oikeasti onnellinen? Voiko sillä olla hyvä olla?

        Jopa yksinäisyyteen.


    • teksti

      Ja hyvin kirjoitettu.

    • ex-atm

      Nuorten nisäkäsuroiden on vaikeaa päästä parittelemaan. Tämä pätee varmaan kaikkiin nisäkäslajeihin, eikä ihminen ole poikkeus.

      Asialle ei voi yhtään mitään, kunhan vain yrittää olla katkeroitumatta.

    • kirjoittaa

      NOIN VITUN PITKÄSTI. KANNATTIKO?

    • myös olemassa

      "Koska nuorten naisten markkina-arvo on oleellisesti korkeampi kuin nuorten miesten, nuori nainen, jolla on alemman tason miehelle ominaisia harrastuksia (tietokoneet, luonnontieteet, scifi, roolipelit ym.) ei joudu pelkäämään sellaista sosiaalista eristymistä, turhautumista ja mielenterveysvaaroja kuin vastaaville asioille elämänsä pyhittänyt nuori mies. Jotta nuorella naisella olisi yhtä suuri riski syrjäytyä parisuhteista ja sukupuolielämästä kuin tyypillisellä alemman tason nuorella miehellä, hänen tulisi olla ruumiillisesti vaikeasti epämuodostunut, mielisairas ja/tai vaikeasti päihderiippuvainen."


      Ikävä kyllä minun täytyy kertoa että olet väärässä. Itse olen täysin ok näköinen nainen (hoikka ja jopa kauniiksi usein kehuttu) mutta nuo melkein kaikki ATM-piirteet sopivat minuun liiankin hyvin. Olen ollut monesti keskellä kriisiä yksin oman pääni sisällä miettien näitä asioita ja pelännyt mielenterveyteni puolesta. En kuitenkaan mene millekään ammattiauttajalle, koetan vain olla ajattelematta asioita. Toivon vaan, ettei 25 vuoden kohdalla tule joku kamalan syvä kriisi siitä ettei minulla ole parisuhdetta tai kykyä muodostaa toimivaa sellaista.

      • ATM

        Kaikki johtuu omasta nirsoudestasi. Netti on täynnä ATMiä, joille kaltaisesi naisen olemassaolo on jo sinänsä todistus Jumalan oikeudenmukaisuudesta. Mutta eiväthän ne sinulle nirpalle kelpaa.


    • _ATN_

      Niin, en tunne olevani mikään "Alemman Tason Nainen" eli en koe olevani yhtään sen huonompi kuin muutkaan, mieluummin oon yksin kuin paskassa suhteessa.
      Nuo ATM-tunnusmerkit vaan sopii minuun jossain määrin ja joskus tulee sellainen olo että pitäisi olla se parisuhde ja tulee aloitekyvyttömyys ja kriisi...

      • Nosta

        Pinnalle!


      • oonkin JTN

        Mäkin oon tyttö ja toi tosin on meillä usein oma valinta: kun ei haluta huonoa suhdetta niin ollaan yksin... Mäkin oon tällähetkellä, ihan omasta tahdosta. Silti mielenperukoilla on vahva ajatus että sitten jos miehen tahtoo, niin sen löytää. Ei tosin opiskelukavereista, koska ne on naisvaltaisilla aloilla kaikki naisia... Suhdeen mahdollisuutta ajatellen mua kyllä pelottaa oma kykyvyttömyys pysyä suhteessa.

        Noista ATM miehistä (kivaa jaottelua) ni oon kyllä joskus vähän säälinytkin esim mun kaverimiehiä (luokioaikaisia kavereita vaikkapa) joilla ei näy olevan tyttöystävää sit millään. Kerran pussailin yhden kanssa ja se tunnusti ettei oo koskaan ollu tytön kanssa silleen, no ei mekään oltu, koska mun mielestä ois väärin panna kavereita. Jäin silti miettiin et mitenhän tollekin käy (se oli sillon 22v) ku ei oo vielä naista saanu... Ja sit oon muutenki tienny monia miehiä jotka on ollu totakin pidempään neitsyinä, ja ikävä kyllä, mitä pidemmälle mennään sitä seksuaalisesti epäkiinnostavammiks miehet muuttuu. Etenkin jos naisena on huono itsetunto niin on jopa loukkaavaa jotenki mennä sänkyyn miehen kanssa joka on jo 27vuotias vaikkapa eikä keltään muulta oo vielä ikinä saanu :D. Ois korrektia tietty panna että sekin lopultakin sais, mut sit toisaalta tulee semmonen "äh.."..

        Mutta siis jos nyt ite oisin mielestäni atm-mies vaikka 21-vuotias ni koittasin ennemmin löytää tyttöystävän ku irtopillua baarista. Koska sekin on yks näiden atm-miesten iso ongelma: katkeroidutaan jotenki ja ajatellaan et kaikki kokeneet miehet on saanu ku ne on niin hyviä vonkaamaan pillua baarista ja sit koitetaan ite samaa. Ei yhtään sovi kyllä jollekin muuten älykkäälle ja sympaattiselle tyypille semmonen et mennään "vonkaaman pillua" suoraan baarista, yritetään jokasta naista epätoivosesti.. Ja jos vaikka sattuis saamaankin niin tuskin siitä hyvä maku jää kellekään.


    • runsaasti hyvää

      asiaa!

    • justevolution

      Teoria on sinällään itselleni selkeästi ymmärrettävää tekstiä ja pätee minuun suurimmaksi osaksi. Kuitenkin lyhenteet (A/K/Y)TM kuuluisi mielestäni olla ehdottomasti muotoa SATM, SKTM, SYTM, eli tarkennettaisiin nykyisestä että kyse on seksuaalisesta tasosta.

      Termi on ilmeisesti kehitetty sellaisessa ymäristössä jossa ajatusmaailma "vahvimmat pariutuvat, heikommat jäävät ilman" jyllää, ja jonka takia seksuaalinen kelpaamattomuus rinnastetaan alempitasoisuuteen ihmisenä.

      Tietenkin kuvittelen olevani onnellisimmillani nainen kainalossa jota rakastaa ja joka rakastaa minua. Nykyiselläni en kuitenkaan selkeästikään täytä naisten kriteereitä hyvälle kumppanille, ja täytyy varautua siihen että en välttämättä ikinä löydä itselleni tyttöystävää. Myös siinä tapauksessa pitää osata olla onnellinen, ja sitä tässä harjoitan yllättävänkin hyvillä tuloksilla.

      • taso voi olla hyvinkin

        matala, mutta seksuaalinen taso korkea. Jonkun DI:n yhteiskunnallinen taso saattaa olla korea mutta seksuaalinen taso matala. Yhteiskunnallinen ja seksuaalinen taso eivät aina lankea yhteen.


      • on matala.
        taso voi olla hyvinkin kirjoitti:

        matala, mutta seksuaalinen taso korkea. Jonkun DI:n yhteiskunnallinen taso saattaa olla korea mutta seksuaalinen taso matala. Yhteiskunnallinen ja seksuaalinen taso eivät aina lankea yhteen.

        Ei kukaan halua narkkarin kanssa sekstailla.


      • ja osa -ainakin
        on matala. kirjoitti:

        Ei kukaan halua narkkarin kanssa sekstailla.

        vielä narkkariin rakastuessaan - kuivilla. Rentturomantiikka ja osoitus naisten kyvyttömyydestä vahvaan loogiseen ajatteluun.


      • henkisesti
        ja osa -ainakin kirjoitti:

        vielä narkkariin rakastuessaan - kuivilla. Rentturomantiikka ja osoitus naisten kyvyttömyydestä vahvaan loogiseen ajatteluun.

        miehen alapuolella


    • mistä ATM-ilmiöstä

      on kysymys

    • kyynel,

      kun on elämä vaikeeta

      • KAIKINPUOLIN

        VASTENMIELISIÄ!


    • erilainen "nuori" :)

      Olen keski-ikäinen nainen. Lapsiakin on. Sinkkuna taas jo monta vuotta.
      Olen joskus huumorilla miettinyt jo etsiväni homomiehen itselleni. Nyt tämä ATM-keskustelu sai miettimään myös sitä vaihtoehtoa :)
      Sekä homo- että ATM-mies ovat varmaan parempia miehiä kuin ns. normaalit. Ainakin tämän palstan kirjoitusten perusteella kilttejä, kohteliaita, koulutettuja ja ties mitä.

      Se seksi kun ei ole kaiken a ja o. Ei minulle ainakaan. Älkää luulkokaan, että kaikki naiset juoksisivat vain sen seksin perässä. Seksiä saattaa monille löytyä vaikka lähibaarista, mutta kun sellanen ei minua kiinnosta ja tuskin olen ainoa lajissani.

      Moni tuttavuus on päättynyt kohdallani siihen, että mikään muu ei miehen aivoihin mahdu kuin seksi. Ei ehdi edes tuntustua kun jo ollaan menossa peiton alle. Ei. En minä sitä tahdo.
      Parisuhteessa kun on kyse niin monesta muustakin asiasta. Yhdessäolo, tuki ja turva, asioiden jakaminen, käyminen jossakin yhdessä, toisen auttaminen kun itse ei jotakin osaa jne.
      Se seksi on vain pieni osa elämää ja parisuhdetta.

      En voi olla ATN koska noita lapsiakin on olemassa. Joku muu "ongelma" tai "omituisuus" minussa täytyy olla.
      Joku irvileuka sieltä kohta taas huutelee, että olen sitten tietysti ruma läski. No ei sekään voi olla totta, koska niitä yrittäjiä ja vonkaajia on riittänyt. Minä en vain huoli.
      Seuraavaksi joku sanoo, että olen sitten nirppanokka. En ole sitäkään. En juokse rahan, muskeleiden, muotihemmojen, motoristien, tummien ja tulisten, sporttisten ... ties minkä perässä. Ne asiat ei ole tärkeitä. Fiksu käytös, nätti hymy, yleissivistys, luonne. Niillä on väliä. Ei hiusten värillä tai kengän koolla.

    • mirkku mökissä

      Kuinka monta ATM:stä tunnet?

      Jospa itse kirjoittaisin tähän oman käsitykseni meistä ATN:sta, niin luulen, että moni nainen voisi myös yhtyä surkutteluuni ja pitää genreä syntyyneenä. Ja ihan sama minkä surkean kerhon jäsenenä tänne kirjottaa, suomalaisten masentuneen mielistä löytyy aina vertaistukea.

      Oletusko on siis se, että nainen, olisi sitten mikä tahansa saa miehen, ja ATM:kö ei. No meillä ATN:lla taas saattaa olla näkemys siitä, että ATM:t pääsee aina jollekin horopesälle, kun taas me kiltit, nördet ATN:t emme pysty hakemaan elämästä edes sitä pikaista tyydytystä ihan kenen tahansa kanssa. Meidät kun on katsos kasvatettu odottamaan sitä ällömakeaa satuprinssiä ja puolta valtakuntaa. Onkohan myös ATM:sten haavekuvat kotoisin saduista. Kaunis viaton impi, hoikka runko ja saparatko?

      Mutta, kysymys kuuluukin, mitä tämä jatkuva itseanlysointisi auttaa? Saatko täällä tukea, kenties perusteluja olemassaolollesi, joka on niin julmaa mutta tarpeellista, sillä pitäähän heikkoja sivistää...niinkö?
      Jospa nyt vaan vetäisit käteesi ja lähtisit nauttimaan kirpakasta talvikelistä ja tuulettamaan pölyistä arkistoasi. Niin minäkin aion tehdä :)

    • ........

      ansaitsee tulla luetuksi yhä uudelleen ja uudelleen.

      • Naisasialooseri

        oikeassa!


    • on minusta--

      kyllä asiaa vaikka nyt vähän joitakin kohtia korjailisinkin.
      Yksi keskeinen asia joka siinä on jäänyt vielä mainitsematta on parisuhde/seksimarkkinoilta syrjäytymiskierre. Kerran näiltä markkinoilta jostain syystä tai vaikka syyttä syrsjäytynyt mies helpost syrjäytyy aina enemmän mitä kauemman hän syrjäytyneenä on, ja pidempään syrjäytyneenä oltuaan helposti syrjäytyy sitten jo loppuiäkseenkin. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä että tälalinen mies ajutuu ajan saatossa yhä enemmän pihalle, ei yksin naisten iskemis- ja käsittelytavoista ja trendeistä(jotka ovat siis vielä muuttuviakin ajan saatossa, ja joita luo ne jotka noilla markkinoilla pyörivät ja myös mediakin) vaan myöskin vielä ihan niistä paikoistakin ja tilaisuuksista joissa ylipäätänsä jotain naisia voisi tavata. Lisänä tähän tulee vielä sellainen asia että kun kaikki naiset niin helposti keräävät parisuhde/seksi-kokemusta(ne kaikkein rumemmatkin ainakin satunnaisesti), niin hyvin pian näistä jutuista syrjäytynyt mies alkaa olla naisille turn-off jo pelkästään siksi kun hän on näissä asioissa kokematon jota taasen ei juuri kukaan nainen enää sitten ole. Tätä asiaa vielä pahentaa se että parisuhde/seksi-asioissa kokemattomaksi jäänyt mies joka tiedostaa tämän itseensä kohdistuvan kokemattomuudestaan johtuvan torjunnan ja myös senkin että ei osaa okealla tavalla käyttäytyä naisia ikiessään aalkaa vielä tästäkin syystä aina vaan enemmän pelätä ja vältelläkkin kenkään naisen kohtaamista kun katsoo siihen liittyvän suuren riskin vain nolatuksi tulemisesta.

      • gerge

        Naisia syntyy vähemmän kuin miehiä. On siis biologinen fakta, että n. 4% miehistä jää väkisinkin ilman naista.


      • Huonoko mies?
        gerge kirjoitti:

        Naisia syntyy vähemmän kuin miehiä. On siis biologinen fakta, että n. 4% miehistä jää väkisinkin ilman naista.

        Eli evoluution luonnollista poissulkemista. Ehkä pitäisi keskustelussa keskittyä siihen miten tästä ATM-leimasta otsassa pääsee eroon. Ei varmaan syyllistämällä naisia, olosuhteita, ulkonäköä, vaan keskyttämällä siihen mitä tekee oikein ja mitä väärin. Tiedän, se on helvetin vaikeaa myöntää että vika on itsessä. Itsetunto on sikäli jännä asia että nyky-yhteiskunnassa tuntuu itsetunnon määritelmänä olevat, itsestään selvät ulkoise indikaattorit. Mutta se ei ole tervettä itsetuntoa, se on egoa. Ei urheiluauto tai koulutus sinun omanarvontuntoa paranna. Pitäisi ymmärtää että fundamentaalisesti sinä olet hyvä ihminen ja uniikki. Ja tätä uniikkiutta voi kyllä parantaa ja muuttaa ja ennenkaikkea korostaa. Moniko ATM miehistä todella elää unelmaansa, vai surffailevatko he elämän läpi puolivaloilla? Sitten luotetaan että kun kaikki muu elämässä on kohdallaan kuvitellaan että se tuo automaattisesti naisia. Suomessa on niin helppoa saada korkeakoulutus ja sitä kautta hyvä työpaikka. Siksi sitä ei juurikaan arvosteta, vaan se on vaan bonusta jos sillä adoniksella sattuu ne olemaan, mutta ne seikat eivät ole karsiva tekijä paria valittaessa. Itse olin ATM sektorilla vuosia lähinnä erään onnettomuuden vuoksi jonka koin teini-iässä. Muutosta parempaan ei tullut koulutuksen tms takia, vaan vasta silloin kun ymmärsin tutkia omia ajatuksiani rehellisesti ja muuttaa koko elämääni siihen suuntaan miten sitä oikeasti haluan elää. Lopetin elämästä niinkuin yhteiskunnassa pitäisi elää, vaan elän niinkuin minusta sydämmessäni tuntuu. Olen ehkä enemmän persaukisempi ja alemmalla tasolla kuin koskaan, mutta kyllä minulla naisia on ruvennut enemmän pyörimään ympärillä. Eli luovuin egosta (suurimmasta osasta menestyksen indikaattoreita, kuten urheiluauto ja korkea asema työelämässä) ja korvasin sen lapsenomaisella luottamuksella itseeni. En nyt sano että jos joku on toimitusjohtaja sen pitäis hankkia potkut ja myydä Corvette. En oikein osaa selittää tätä sen tarkemmin.


      • mies landelta
        gerge kirjoitti:

        Naisia syntyy vähemmän kuin miehiä. On siis biologinen fakta, että n. 4% miehistä jää väkisinkin ilman naista.

        Tuo on ainakin omasta mielestäni totta, mitä olen syntyvyystilastoja katellu. No mitä tästä päättelen naisella on varmasti hyvinkin paljon varaa valita kenet hyväksyy. Poikkeuksen tilastoihin tekevät suuret kaupungit varsinkin helsinki. Mutta erittäin monessa maaseutupitäjissä melkoinen osa väestöstä on meitä miehiä, joilla ei kumppanista ole tietoakaan.
        Päättelen vielä tästä että ei ole ihmekkään miksi meitä nuorehkoja miehiä menehtyy niin paljon onnettomuuksissa ym. vastaavissa kun epätoivo on suuri. Taitaa monella olla harkittu teko ajaa rekkaa päin yms., mutta voin olla väärässä mene ja tiedä.
        Monelle meistä jotka eivät ole epätoivoisia vaikkakin silti ilman kumppania jää kohtaloksi olla yksin. No aina voi kyllä muuttaa pois. Tästä näyttää seuraavan se että maaseutu autioituu entistä enemmän...

        Itte oon aatellu lähteä kokonaan pois suomesta ja muuttaa esim. britteihin, mutta aina on ollut tuo raha kysymys edessä. Miksi pois suomesta? No suurissa kaupungeissa ei ole yksinasuvalla pieni tuloisella vara elää, ellei ole toista puoliskoa joka tienaa enemmän. Yksi suuri syyllinen asumiseen täällä landella on että suurissa kaupungeissa etupäässä helsingissä ei rakenneta tarpeeksi yksiöitä (syy kalleuteen), tulijoita täältä landelta varmasti olisi paljon.

        Heh, tässähän on ideaa ryhtyä rakennuttajaksi ja rakentaa tuhansia ja taas tuhansia yksiöitä helsinkiin lisää. No mutta taitaa vaan virkamiehet/naiset pistää suunnitelmat jäihin.

        No mut tää oli vaan mun mielipide.


    • Naisasialooseri.

      Noinhan se menee.

    • kuin orja-markkinat

      Johtuneekohan Tekniikan Maailma- tyyppiset termien keksiminen lähinnä siitä että on suorastaan sairaalloinen tarve stalkata jonkin mies-sinkun elämää. Kategorisoida nämä henkilöt jopa jonkun psyykkisen sairauden omaaviksi. Tuollainen ihmisen elämäntilanteen typistäminen ja termistön keksiminen on kuitenkin kaikkineen täysin kyynistä ja ihmisarvoa polkevaa aivopesua. Sori nyt vaan.

      • Tekopyhyys löyhkää

        Vain läpeensä tekopyhä hurskastelija voi väittää, että ihmisten seksuaalisessa menestyksessä ei olisi merkittäviä eroja. Tiedoksi sinulle: tekopyhyys ei tee sinusta parempaa yksilöä, vaikka epäilemättä olet itse vakuuttunut omasta ylevyydestäsi. Sori nyt vaan.


      • kuules nyt
        Tekopyhyys löyhkää kirjoitti:

        Vain läpeensä tekopyhä hurskastelija voi väittää, että ihmisten seksuaalisessa menestyksessä ei olisi merkittäviä eroja. Tiedoksi sinulle: tekopyhyys ei tee sinusta parempaa yksilöä, vaikka epäilemättä olet itse vakuuttunut omasta ylevyydestäsi. Sori nyt vaan.

        Voi voi. Tuskinpa. Voi kai siinä olla mutta mikä mittari se oikeastaan edes on. Siis aivan puhdasta kuraa on keksiä kastijärjestelmä ja alkaa polkea maahan ei-ensimmäisenä seksistä kailottavia miehiä. Mitä muuta sellainen on kuin egon pönkitystä ja silkkaa kyynärpäätaktikointia ? Mieti nyt itsekin !


      • Sanat ei merkkaa
        kuules nyt kirjoitti:

        Voi voi. Tuskinpa. Voi kai siinä olla mutta mikä mittari se oikeastaan edes on. Siis aivan puhdasta kuraa on keksiä kastijärjestelmä ja alkaa polkea maahan ei-ensimmäisenä seksistä kailottavia miehiä. Mitä muuta sellainen on kuin egon pönkitystä ja silkkaa kyynärpäätaktikointia ? Mieti nyt itsekin !

        Mikä kastijärjestelmä? Ei tässä mitään ole perustettu tai keksitty. Noilla termeillä vain kuvataan ilmiöitä, jotka ovat ihan todellisia.

        On käytännössä sama onko se ATM vai vaikkapa mustikka. YTN voi olla vaikka mansikka ja YTM lapio. Silti jokainen voi havaita että on ihmisiä joista käytännössä kukaan nainen ei kiinnostu. Ei se tilannetta mihinkään muuta, vaikka joku sanoisi sellaisen ihmisen olevan se mustikka. Edelleen se mustikka jää ilman mansikoiden huomiota samalla kun lapiot kylpevät mansikoiden ihailussa.

        Ei se todellisuus miksikään muutu, vaikka siitä ei puhuttaisi. Edelleen se ATM on yksin.


      • sanatkinvoisatuttaa
        Sanat ei merkkaa kirjoitti:

        Mikä kastijärjestelmä? Ei tässä mitään ole perustettu tai keksitty. Noilla termeillä vain kuvataan ilmiöitä, jotka ovat ihan todellisia.

        On käytännössä sama onko se ATM vai vaikkapa mustikka. YTN voi olla vaikka mansikka ja YTM lapio. Silti jokainen voi havaita että on ihmisiä joista käytännössä kukaan nainen ei kiinnostu. Ei se tilannetta mihinkään muuta, vaikka joku sanoisi sellaisen ihmisen olevan se mustikka. Edelleen se mustikka jää ilman mansikoiden huomiota samalla kun lapiot kylpevät mansikoiden ihailussa.

        Ei se todellisuus miksikään muutu, vaikka siitä ei puhuttaisi. Edelleen se ATM on yksin.

        No anna olla sitten yksin mutta kaikessa rauhassa. Miksi pitää alkaa sörkkiä toisen elämää, ehkä hänellä on huolia joita et voisi edes kuvitella. Etteikö ylemmän ja alemman tason termit ja niiden käyttäminen juuri ole tätä kastien tapaista 'jaottelua' ja sen yläpitämistä ? Jos tällainen ilmiö on havaittu että joistakin ei välttämättä muka kiinnostuttaisi miksi näitä ihmisiä sitten pitäisi alkaa potkia ikäänkuin 'pois pelistä'. Eikö sitä vastoin pitäisi rohkaista ja kannustaa eikä jaotella alas. Ei sellainen ajattelu ja siihen patistaminen ole mitään sivistynyttä toimintaa vaan just ihmisarvoa polkevaa. Siksi sellaista ei voi hyväksyä. Miksi haluaisit olla polkemassa muita alas ? Mitä sä sillä saavutat ? Pelkkää pahoinvointia. Joten älä viitsi. Jokainen elämä on arvokas, mutta jos joitakin suorastaan ajetaan perikatoon kenelle siitä jää silloin vastuu ?


      • oikeutta & kohtuutta
        Tekopyhyys löyhkää kirjoitti:

        Vain läpeensä tekopyhä hurskastelija voi väittää, että ihmisten seksuaalisessa menestyksessä ei olisi merkittäviä eroja. Tiedoksi sinulle: tekopyhyys ei tee sinusta parempaa yksilöä, vaikka epäilemättä olet itse vakuuttunut omasta ylevyydestäsi. Sori nyt vaan.

        Sitäpaitsi mitä tekopyhää on siinä jos vastustaa joidenkin ihmisarvoa polkevia uus-termejä ?!


    • YT_YH_AMK_ID_AD

      Tekemisen puute taitaa olla pääsyy siihen miksi täällä kirjoitellaan, "muka" sinkkuina.

    • no escape

      Surullista että tähän vuonna 2005 kirjoitettuun ketjuun osallistuineita on täällä edelleen, eikä tilanne oleellisesti ole näemmä muuttunut.

      • Sulla on.

        Tekemisen puute


    • totalitääristä touhu

      Ei voi olla totta. Jos ihminen ei voi vaikuttaa tasoonsa näyttää että näiden ap:n juttujen pohjalta maahamme yritetään lanseerata jotain uutta kastilaitosta. Täällä palstoilla voi joku tyyppi keksiä vaikka mitä omia kyynisiä ja pseudo- tieteellisiä laskelmakaavoja ihmisistä. Puistattavaa ja moukkamaista!

    • Joku vaan

      Periaatteessa voi ajatella, että miksi jostakin tulee atm, miksi jostakin ktm ja miksi jostakin ytm. Pointtihan on se, että toiset syntyvät toisenlaisina ja toiset toisenlaisina. Jo syntymästä asti ihminen saa tietynlaiset geenit, jotka vaikuttavat kasvoihin, pituuteen, testosteroniin, piirteisiin, jne. Syntymästä asti ihminen saa myöskin tietyn persoonan ja luonteen. Tietysti esim. liikuntaa harrastamalla ja salilla käymällä voi vaikuttaa lihaksikkuuteen ja asioihin eri tavalla suhtautumalla voi vaikuttaa luonteeseen ja persoonallisuuteen. Kuitenkin on sellaisia peruspiirteitä, joihin ei voi vaikuttaa edes myöhemällä. Se perusulkonäkö ja se perusluonne ja peruspersoonallisuus pysyvät silti edelleen ihmisellä, hautaan asti.

      Mikä sitten lopulta johtaa siihen, että mies sanoo itseään atm:ksi? Mitkä kaikki asiat ovat johtaneet siihen? Pelkkä naisen saanti ei ole ongelma, uskoisin. Taustalla voi olla koulukiusaamista, mutta miksi? Taustalla voi olla arka, ujo ja introvertti luonne, jolloin sosiaalisia suhteita on vaikeaa muodostaa. Jos mietitään esim. koulukiusattuja, niin yleensä he ovat samanlaisia/samantyylisiä. Ujoja, syrjäänvetäytyviä, herkkiä, jne. joita sitten käytetään lapsuudessa hyväksi ja joita sitten kiusataan pönkittääkseen omaa itsetuntoaan.

      Mutta miten sitten jotkut ovat jo lapsuudessa niitä koulun ja piha-alueen kovimpia kingejä? Joista ne tytötkin tykkäävät? Monesti tuollaiset ovat niitä kaikkein sosiaalisimpia, energisimpiä, äänekkäimpiä, agressiivisempia, jne.

      Toisella ei ole liikunnallisia lahjoja, toinen ei opi millään laskemaan tai lukemaan. Toisilla ovat älylliset lahjat jo luonnostaan heikompia kuin toisilla, toisilla on puhevaikeuksia.

      Monesti tuo naisten puute on monen eri tekijän summa. Siihen vaikuttavat aivan kaikki lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuisuudessa koettu, tehty, nähty ja kuultu. Monta eri tekijää, kun yhdistetään, saadaan joko atm, ktm tai ytm.

      Monesti aina sanotaan, että kun hygienia on kunnossa, kun tyylikkäitä vaatteita ja rannekello, tuoksuu hyvälle, harrastaa liikuntaa, omaa kavereita ja harrastuksia, jne. niin silloin jotenkin ne hanat aukeavat ja kiinnostuneita naisia on paljonkin. Tai että kun tulee sieltä kotikoneen äärestä pois pelaamasta WOW:ia, niin nainenkin löytyy. Totta, mutta nuo pätevätkin juuri niihin kaikkein huonoimmalla tasolla olevien miesten kohdalla. Ei se, että poistuu kotoa harrastamaan jotakin tarkoita, että nyt niitä naisia on joka sormelle. Ei välttämättä ole yhtään sen enempää kuin siellä kotikoneellakaan ollessa.

      Pointti onkin siinä, että on aivan sama, käykö ravintoloissa, käykö töissä, harrastaako kuntosalia, möhkyykö koneella, seuraako maailman tapahtumia, onko tyylikkäitä vaatteita, käykö teattereissa, ajaako moottoripyörällä, jne. Kyse on vain ja ainoastaan siitä, että onko kyseinen mies naisten silmään kiinnostava vai ei. Mikään automaatio tuollaiset jutut eivät ole, ne vain parantavat naisten saantia, eivät ratkaise sitä. Jos mies ei ole naisten mieleen silloin, kun poistuu kotoa tyylikkäissä vaatteissa suihkun jälkeen, niin siinähän sitä ollaankin.

      • Joku vaan

        Sitten toinen asia. Kun tämä mies sitten poistuu kotoa harrastamaan jotakin, hän tutustuu johonkin naiseen. Eli saattaakin yhtäkkiä käydä niin, että on vain ja ainoastaan tämä yksi yksittäinen nainen, joka on tästä miehestä kiinnostunut. Kyseinen nainen ei edusta minkäänlaisia kauneusihanteita, eikä älylliseltä tasoltakaan ole mikään järin välkky, mutta mies on kuitenkin onnellinen siitä, että on edes joku nainen, ketä on kiinnostunut, kenen kanssa harrastaa seksiä ja ketä rakastaa.

        Kuitenkin toisaalla ne kaikista puoleensavetävimmät miehet saavat potkia jo rumempia pois. Heillä sitten onkin niitä kaikkia piirteitä, mitä niissä haluttavimmissa miehissä on. Komeutta, pituutta, keskustelutaitoja, rakastelutaitoja, lihaksikas kroppa, iso kalu, fiksuutta, jne.

        Eli pointti ei olekkaan se, että jollekkin miehelle (esim. minulle) pitäisi löytää joku kiinnostunut nainen, vaan se, että kuinka suuri osa naisista on hänestä kiinnostunut. Eli kun esim. minä menen johonkin paikkaan, ravintolaan, kuntosalille, rokkifestareille, kirjastoon, lenkkipolulle, teatteriin, jne. niin ei kukaan nainen minua katso. Kävelevät vain ohitse. Kun käyn kaupassa, niin eivät kassaneidit flirttaile.

        Ehkä joku nainen on joskus ollut kiinnostunut, mutta kyseessä onkin ollut sitten sellainen, joka ei ole vastannut minkäänlaisia kauneusihanteitani. Ehkä saattaisin jonkun naisen saada sänkyyni, ehkä jopa suhteeseenkin, mutta eivät ne minua kiinnosta. Mahdollisuuteni niihin hehkeimpiin, fiksuimpiin ja kauniimpiin naisiin ovat nollissa, joten annan seksin omalta osaltani kokonaan olla.

        Ei, en ole koulukiusattu. Harrastan kaikenlaista liikuntaa joka päivä, luen paljon, käytän tyylikkäitä vaatteita, valmennan jalkapalloa, istuskelen koneella, käyn ravintoloissa joka viikonloppu ja sielläkin tanssilattialla, katselen paljon elokuvia ja jalkapalloa/jääkiekkoa, opiskeluja takana ja edessä, työuraa takana jonkin verran ja vielä enemmän edessä, luen erilaisia lehtiä laidasta laitaan ja seuraan maailman tapahtumia, alkoholia käytän jonkun verran, joskus hirveät kännit, joskus monta viikkoa juomatta, soitan kitaraa ja kirjoittelen runoja, jne. Kyse on kuitenkin siitä kokonaisuudesta, minkänäköinen olen, kuinka tyylikäs olen, kuinka paljon on keskustelutaitoja, jne.

        Ikää on siis 24 vuotta ja täysin kokematon naisten kanssa. Ei seksiä, ei parisuhteita, ei treffejä. Eli pointti onkin siinä, että voihan minusta se joku yksittäinen nainen kiinnostua, mutta se ei ole minun kohdallani oleellista lainkaan. Vaan se, että kuinka suuri osa naisista on minusta kiinnostuneita ja minkälaisia ne naiset ovat.

        Eräällä kaverillani ei ole minkäänlaisia vaikeuksia naisten kohdalla, häntä tulevat ne kauniit ja seksikkäät naiset iskemään, osoittavat hänelle huomiota missä tahansa tuo mies onkin, jne. Minulle ei käy koskaan niin, joten tajuan sen itsekkin, että en ole lainkaan yhtä seksikäs mies. Painimme ihan eri sarjassa.

        Eivät nuo seksi ja parisuhteet ole todellakaan niin tärkeitä minulle, että niitä pitäisi saada ihan kenen tahansa kanssa. Jos en ole samalla tavalla kiinnostava, niin sitten en ole. Tiedän kuitenkin ihan oman tasoni, tiedän ulkonäköni, tiedän, kuinka paljon harrastukseni vaikuttavat kiinnostavuuteeni, jne. Tuokin mies on aivan erilainen kuin minä, ulkonäköä, luonnetta, persoonaa, jne. myöten ja toinen toistaan kauniimpia naisia riittää ja niistä voi aina valita sen parhaimman. Minulle ei ole koskaan käynyt niin, eivät kauniit naiset tule tekemään minulle alotteita, kassaneidit eivät ala flirttailemaan minulle, minulle ei tule naisilta seksiehdotuksia ja aloitteita, kauniita naisia ei pyöri ympärilläni, jne.

        Eli olen se tyypillinen ATM.


    • ...

      Miksi tästä edelleen jauhetaan?

    • YTM

      C est la vie ATM

    • Mirnella

      Olen seurustellut entisen ”ATM”-miehen kanssa useita vuosia. En kylläkään pidä termistä ATM, koska he eivät ole ihmisinä alempia. Itse ilmiö on silti todellinen. Minulla on omat ajatukseni siitä, mikä tämän ilmiön aiheuttaa, ja miten yksittäinen henkilö voi sitä omalla kohdallaan korjata. Vaikka pieni määrä miehistä, joiden on vaikea saada suhdetta, saattavat aiheuttaa sen henkilökohtaisilla ominaisuuksillaan, niin en usko sen olevan pääsääntöisin syy.

      En kiinnostanut yläkoulussa poikia muuten kuin ehkä kaverina, jonka kanssa oli ihan kiva tehdä ryhmätyötä. Peruskoulun diskoissa minua ei yleensä haettu tanssimaan. Ehkä ujot pojat eivät hakeneet ketään, en muista sitä enää, mutta eivät he kyllä minuakaan hakeneet. Tilanne muuttui ympäristön muuttuessa. Lukiossa ja jatko-opinnoissa päädyin miesvaltaisiin harrastuksiin ja opintoihin. Sain paljon positiivista huomiota, mikä pikku hiljaa lisäsi karismaani ja itseluottamustani. Satuin olemaan ilman kumppania silloin, kun elämäntilanteeni muuttui. Päädyin useiksi vuosiksi naisvaltaisiin ympäristöihin, työskentelin naisvaltaisissa paikoissa ja kävin naisvaltaisilla kursseilla. Ihmettelin, miksi rakkauselämäni oli hiljentynyt, enkä ollut seurustellut pitkään aikaan. Luulin, että minussa on jotakin vikaa. Ne muutamat ympärilläni olevat sopivilta vaikuttavat miehet eivät kiinnostuneetkaan minusta. Enkö ollut enää viehättävä?

      Lopulta useamman vuoden jälkeen havahduin, että jos en muuta elämääni, jään ehkä lopullisesti ilman kumppania. Tämän tajuttuani upotin itseni useiksi kuukausiksi niin täydellisesti miesvaltaiseen ympäristöön, kuin elämäntilanteeni antoi myöten. Tuloksena oli, että aloin pian seurustella.

      On olemassa paljonkin naisia, joiden on vaikea saada kumppania. He eivät ole nörttityttöjä tai -naisia, koska nörttinaiset viettävät aikaansa miesvaltaisissa ympäristöissä, joissa on tarjolla miehiä yllin kyllin. Lähes jokaisesta ihmisestä löytyy viehättäviä piirteitä, kun hänet nähdään positiivisesti ja hän saa positiivista huomiota. Kun liikuin ns. nörttiharrastusten parissa, kaikki naiset ja tytöt saivat halutessaan kumppaneita, vaikka eivät olisi olleet mitenkään kauniita. Jos joku oli pidemmän aikaa ilman kumppania, se johtui siitä, että hän oli valikoiva eikä huolinut ihailijoitaan. Muistan erään nuoren naisen, jolla huhuttiin olevan hyvin epämiellyttävä luonne, ja hän ei todellakaan ollut suosittu edes noissa piireissä. Siitä huolimatta hän alkoi seurustella vakavasti erään nuoren miehen kanssa.

      (Jatkuu)

      • Mirnella

        (Jatkuu edellisestä)

        Miehille, joiden on vaikea saada kumppania, suosittelen naisvaltaisiin ympäristöihin hakeutumista. Siellä on paikalla todennäköisesti useita naisia, joiden on vaikea saada kumppania, ja jotka pyrkivät näkemään positiiviset puolesi. Jos opiskelet yliopistolla, suosittelen sivuaineeksi naisvaltaista ainetta kuten taidehistoriaa, psykologiaa tai kasvatustiedettä. Ehkä opit samalla jotakin uutta ja mielenkiintoista, ja saat selville, minkälaiset asiat naisia usein kiinnostavat. Erilaiset taide- ja ihmissuhdekurssit ovat myös yleensä naisvaltaisia. Ei riitä, että naisia on suurin piirtein puolet. Heitä on oltava valtaenemmistö, jotta tämä onnistuisi. Seuraava askel on käydä kaikissa uuden oppiaineesi tai harrastuksesi tilaisuuksissa, illanvietoissa ja juhlissa ja tutustua ihmisiin. Ihan vain tutustua kaverina ja jutella pienistä arkipäivän asioista, voit aivan luontevasti esitellä itsesi ilman mitään sen suurempaa syytä. Saatat ajatella, että et voi, koska olet ujo. Tilanne on kuitenkin nyt erilainen, sillä sinut nähdään todennäköisesti positiivisessa ja kiinnostavassa valossa. Ei kannata lähteä heti iskemään ketään eikä varsinkaan useita, koska sillä voi saada juntin maineen. Tulet todennäköisesti herättämään positiivista huomiota ainakin joissakin naisissa, kunhan olet huolehtinut siitä ainoasta minimivaatimuksesta eli hygieniasta. Kun olet vähintään muutaman viikon ajan tutustunut ihmisiin, on aika ruveta kartoittamaan, ketä voisit lähestyä vakavammin aikein. Se voi olla joku uusista kavereistasi tai joku heidän kavereistaan, mieluiten joku, jonka kanssa olet jo jutellut. Ei kannata asettaa rimaa liian korkealle, sillä useimmat ihmiset ovat viehättäviä saadessaan positiivista huomiota. Ei myöskään kannata lannistua ensimmäisistä takaiskuista. Tärkeintä on edetä riittävän hitaasti, jotta et vaikuta ihmiseltä, joka yrittää iskeä jokaista vastaantulijaa. Huomaa, että sinun ei tarvitse nolostua pakeista. Kun muistelen kieltäytymisiäni treffikutsuista, niin ajattelen kyseisiä miehiä yleensä hyvinkin lämpimästi, ovathan he nostaneet itsetuntoani osoittamalla kiinnostusta minuun.

        Naisille toimii sama, mutta toisinpäin. Naisille, joiden on vaikea saada kumppania, suosittelen miesvaltaisia harrastuksia ja sivuaineita. Esimerkiksi tietojenkäsittelytiede on hyödyllinen kenelle tahansa, ja jos et osaa, niin voit aina pyytää apua uusilta kurssikavereiltasi. Nainen voisi periaatteessa etsiä seuraa myös netin treffipalstoilta, vaikka en ole itse koskaan kokeillut, eikä se erityisesti kiinnosta minua. Miehille en suosittele naisen etsimistä netin kautta, koska netti on miesvaltainen ympäristö. Vaikka jotkut miehet ja naiset löytävät itselleen kumppanin ympäristössä kuin ympäristössä joko onnen tai erityisen hyvän karisman ansiosta, niin ei meidän kaikkien tarvitse olla sellaisia. Omat viehättävät puolensa löytää paljon helpommin, kun ympäristö suhtautuu positiivisesti ja kiinnostuneesti.


    • mies 86

      Ihan hyvin kirjoitettu, mutta en siitä huolimatta usko että pää- tai sivuaineita tms. kannattaa valita sillä perusteella että löytäisi helpommin kumppanin itselleen. Uravalinnan luulisi kuitenkin painavan jonkin verran enemmän mutta se nyt tietenkin on vaan mun omakohtainen näkemys.

    • Mirnella

      Niin, kai jokainen joutuu itse päättämään, mitä on valmis tekemään. Jos on muilta osin matemaattis-luonnontieteellinen/tekninen tutkinto, niin perusopinnot jostakin ihmisläheisestä aineesta voivat näyttää CV:ssä hyviltäkin. Se voi osoittautua kiinnostavaksi ja avartavaksi kokemukseksi, ja jo itsessään lisätä naisten kiinnostusta, että huomioi naisia kiinnostavia asioita.

      Joillekin voi riittää, että käy ainoastaan toisen tiedekunnan bileissä. Pelkän bileiskemisen yksi ongelma kuitenkin on, että tietyntyyppiset naiset eivät ehkä mene sinne, jos eivät tiedä tuttuja olevan tulossa. Kun tutustuu ihmisiin arjessa, voi etukäteen kertoa olevansa menossa bileisiin ja kysellä onko muita lähdössä.

      Olen nähnyt miehen kirjoittavan täällä palstalla, että naiset saisivat kumppanin aina halutessaan. Tämä harhakäsitys syntyy siitä, että hän on viettänyt aikaansa miesvaltaisissa paikoissa, joissa naiset todella saavat kumppanin halutessaan. Tosiasiassa naisilla on ihan samoja ongelmia. Olen kokenut, miten eri tavalla miehet suhtautuvat minuun nais- ja miesvaltaisissa ympäristöissä. Naisvaltaisissa ympäristöissä saatan olla miehille kiva mutta aika huomaamaton kaveri. Olen myös omakohtaisesti nähnyt, miten naisvaltaisissa ympäristöissä niitä muutamia miehiä kohdellaan yleensä positiivisesti ja arvostavasti.

    • wvwesdrvgre

      Joo,ylemmän tason miehet ovat elinkautista lusivia rikollisia.

      • nuff said.

    • MitäRoskaa

      Kohdellaan positiivisesti ja arvostavasti? Se olisikin jotain uutta, se.

      Nääh, ei tuollaista tapahdu. Ei todellisessa maailmassa. Elämä on sotaa, jossa paskiaiset yrittävät kävellä ylitsesi ja viedä tikkarisi.

      Parempi polkea paskiaiset suoraan suohon henkisesti ja tarvittaessa fyysisesti. Toimii.

    • SuperVernetti

      En ymmärrä? Miksi pitäisi seikkailla tuulella käyvemmän sukupuolen kanssa ja siinä sivussa hankkiutua vastuuseen muistakin ihmisistä, kun voi elää omassa rauhassa maailman menoa pohdiskellen ja tutkien?

      Minusta tuntuu että näitä juttuja levittelee ihmiset, jotka tunne höyryissään ovat menneet hankkiutumaan hankalaan rakoon ja haluavat muidenkin pilaavan elämänsä samalla lailla ettei tarvisi kadehtia toisen vapautta niin paljon.

    • Joku vaan

      "Olen myös omakohtaisesti nähnyt, miten naisvaltaisissa ympäristöissä niitä muutamia miehiä kohdellaan yleensä positiivisesti ja arvostavasti."

      Mutta ovatko ne kaikki työpaikan naiset siitä miehestä kiinnostuneita? Käyvätkö he kovaakin kilpailua sen miehen huomiosta? Tekevätkö ne sinkkunaiset jatkuvia aloitteita sille miehelle? Puhuvatko ne naiset paljonkin keskenään siitä, kuinka komea, seksikäs ja kiinnostava se mies on?

      Aivan, juurikin näin. Se, että naiset kohtelevat jotakiin työpaikan miehistä arvostavasti, ei tarkoita todellakaan sitä, että niillä naisilla olisi mikään seksi mielessä.

      Itselläni on menossa tällä hetkellä kolmas koulu perättäin. Kaikki työpaikat ovat olleet naisvaltaisia. Uusimmassa koulussa on n. 100 naispuolista työntekijää, joista n. puolet on nuoria naisia. Muutama miespuolinen työntekijä on myös talossa? Mutta ovatko ne naiset sitten olleet kiinnostuneita?

      No eivät todellakaan. Ei minua kohtaan naiset esitä minkäänlaista mielenkiintoa, eivät ne naiset ole minusta VITTUJAKAAN kiinnostuneita. Eivät ne naiset minun ympärilläni pyöri, ei kukaan tee aloitteita, ei kukaan ole kiinnostunut seksistä, eivät naiset kuiskuttele porukassa siitä, että kuinka komea, seksikäs, haluttava ja viehättävä olen.

      Työpaikan pikkujouluissa EI YKSIKÄÄN, SIIS YKSIKÄÄN nainen tehnyt minkäänlaista aloitetta. Kyllä se jo kertoo jostakin.

      Mutta sitten jos mies onkin HUIPPUKOMEA, viehättävä, seksikäs, sosiaalinen, haluttava, karismaattinen, fiksu, jne. niin kyllä silloin naisiaa pyörii miehen ympärillä enemmän kuin laki sallii.

      "Miehille, joiden on vaikea saada kumppania, suosittelen naisvaltaisiin ympäristöihin hakeutumista."

      Eikö KOLME NAISVALTAISTA työpaikkaa peräkkäin sitten ole niitä naisvaltaisiin ympäristöihin hakeutumista? En minä niiden naisten takia sitä työtä tee, vaan nimenomaan työnkuvan. Mutta voin ihan täysin sanoa, että siitä ei ole vittujakaan hyötyä, vaikka kuinka olisit naisvaltaisella alalla, jollet kuulu siihen miesväestöön, joka naisia viehättää. Tämäkin on niin yksinkertaista.

      Tuota naisvaltaista ympäristöä pidetään muka jotenkin niin automaattisena. No totta hevon vitussa se on automaattista, jos mies on sitä luokkaa, että jatkuvasti pyörii naisia ympärillä. Mutta kun sitä vain en ole sellainen, niin turhaa tuollaisesta on edes haaveilla.

      • Joku vaan

        "Naisvaltaisissa ympäristöissä saatan olla miehille kiva mutta aika huomaamaton kaveri."

        Ja nimenomaan näissä työpaikoissa olen nimenomaan sellainen, joka halutaan kaikenlaisiin tapahtumiin aina mukaan, kaikenlaisiin juhliin ja peleihin ja otteluihin ja työhyvinvointitapahtumiin ja työpaikan harrastuksiin mukaan. Mutta vain ja ainoastaan miesten toimesta.

        Naiset taasen eivät minua halua yhtään mihinkään. Nimenomaan olen naisille se täysin huomaamaton kaveri, pelkkää ilmaa. Mutta miesten keskuudessa aivan muuta. Pidetty kaveri, joka halutaan aina ensimmäisenä mukaan.

        Mutta kun tullaan vaikkapa pikkujouluihin, niin YKSIKÄÄN NAINEN ei ole koskaan tehnyt elettäkään. Vaikka varsin hyvin tiedän, että kunhan mies vain on tarpeeksi tasokas, niin niitä naisia kyllä riittää. Jos mies on tasokas, siis todella komea, karismaattinen, pitkä, seksikäs, haluttava, seksikäsääninen, jne. niin ei miehen tarvitse kuin tulla ensimmäistä päivää töihin uuteen työpaikkaan, niin johan ovat naiset sulaa vahaa. Mutta onko minulle käynyt missään näistä työpaikoistani näin?

        Ei ole tapahtunut, ei ikinä YKSIKÄÄN nainen ole mitenkään reagoinut. Ei pikkujouluissa, ei urheilutapahtumissa, ei risteilyillä, ei koulutuksissa, ei juhlissa, ei ravintoloissa työporukan kesken, jne. Ja sitten kuitenkin naiset ovat täysin sulaa vahaa jonkun HUIPPUVIEHÄTTÄVÄN JA HUIPPUSEKSIKKÄÄN miehen edessä.

        Siinä se ero vain on. Eivät naiset minuun reagoi mitenkään, kun ei ole mitään, mihin reagoida. Kun ei ole mitään, mistä viehättyisi, niin eivät naiset voi viehättyäkään. Päivänselvää on, että jos kerran yllämainittujen miesten kohdalla naiset tekevät suurella joukolla aloitteita ja minä en niitä saa, niin totta kai siinä on sen viehättävyyden kokoinen aukko. Totta kai, kun minä eroan niistä miehistä TÄYDELLISESTI, niin eivät ne naiset ole myöskään sitten kiinnostuneitakaan, että JATKUVASTI osoittaisivat kiinnostusta.


    • vessatonttu.

      Olet väärässä seurassa.

    • Joku vaan

      "Olet väärässä seurassa."

      Miten niin väärässä seurassa? Tajuatko, että jos mies on HARVINAISEN VIEHÄTTÄVÄ, niin ei hänelle ole olemassa mitään "väärää seuraa". Häntä lähestytään työpaikalla, kuntosaleilla, ravintoloissa, urheilutapahtumissa, jne.

      Hän on siis mies, joka viehättää SUURINTA OSAA naisista. Ei hän ole missään väärässä seurassa.

      On aina ihan kivaa lohduttaa miehiä sillä, että olet muka väärässä paikassa tai etsit seuraa väärästä paikasta. Kun kuitenkin ne KAIKISTA PARHAIMMAT miehet viehättävät naisia JOKA PAIKASSA. Ymmärrätkö? Mies menee kuntosalille, niin naiset kiinnostuvat. Työpaikan naiset ovat kiinnostuneita, ravintolassa kauniit ja viehättävät naiset tulevat jatkuvasti iskemään, jne.

      Ei tuollaisille miehille ole mitään "väärää seuraa", he saavat naisseuraa mistä vain, kun kerran viehättävät sitä YLIVOIMAISESTI SUURINTA OSAA naisista. Jos viehättää esim. 90:ä prosenttia naisista, eli yhdeksää naista 10:stä, niin ei ole olemassa mitään väärää paikkaa. Naiset kiinnostuvat missä vain.

      Turhaa yrittää siis selittää mitään vääristä paikoista, kun niitä ei kerran tuollaisille miehille ole.

      Ja mikä muka on sitten sitä "oikeaa seuraa"? Olen koululla töissä, käyn kuntosaleilla, urheilutapahtumissa, urheilukentillä, ravintoloissa, kirjastoissa, uimarannoilla, laskettelukeskuksissa, joskus jopa seurakunnan tapahtumissa. Voisitko siis kertoa minulle ystävällisesti paikan, jossa on minulle sitä "oikeaa seuraa"? Kun kerran opettajat, jalkapalloilijat, opiskelijanaiset, ravintolassa viihtyvät, kirjastoissa viihtyvät, urheilua seuraavat, laskettelijat, seurakuntatyöntekijät, jne. ovat kaikki "väärää seuraa" minulle? Missä sitä "oikeaa seuraa" sitten muka on?

      Eikä, ihan oikeasti, usko pois, ole kyse mistään väärästä tai oikeasta seurasta. Se on vain pelkkä vitullinen tekosyy sille, ettei saa naisia. Sitä käytetään vain pelkkänä tekosyynä ja hätävalheena. Kun HARVINAISEN JA ÄÄRIMMÄISEN SEKSIKÄS MIES menee mihin tahansa, niin aina on kiinnostuneita naisia. Jännä miten sille MIESTEN EHDOTTOMALLE PARHAIMMISTOLLE ei ole vääriä paikkoja. Kun kerran n. 90 prosenttia naisista on heistä kiinnostunut, niin ei niitä vääriä paikkojakaan ole.

    • Mirnella

      Kävin tällä palstalla pitkästä aikaa. Totta, että riittävän karismaattiset ihmiset saavat huomiota missä vain. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että on vähän parempi, jos kumppanini ei ole sellainen. Heillä on niin kovin paljon valinnanvaraa. Mielestäni tässä suhteessa ihannekumppani on sellainen, joka ei ole liian hyvännäköinen ja karsimaattinen (en silti tarkoita, ettenkö voisi alkaa seurustella sellaisen miehen kanssa jos olisin vapaa, vain että se ei ole toivelistani kärjessä). Kirjoitit, että naiset eivät tee aloitteita. Se ei sinänsä yllätä. Se ei itsessään kuitenkaan kerro siitä, että kukaan ei olisi valmis seurustelemaan kanssasi tutustuttuaan sinuun. Ihmiselle riittää löytää yksi kumppani, vain yksi... :) Silloin kun etsin kumppania miesvaltaisista paikoista, toki siellä oli monia, jotka eivät olleet minusta kiinnostuneet. Se ei ole oleellista. Oleellista on tutustua ihmisiin niin pitkään, että löytyy se henkilö, joka haluaa olla kanssasi ja jonka kanssa sinä haluat olla. Siinä tietynlainen ympäristö auttaa huomattavasti.

    • alexi laiho

      up

    • nina ricci

      up

      • Anonyymi

        up up


      • Anonyymi

        up up


    • Joku vaan

      "Kirjoitit, että naiset eivät tee aloitteita. Se ei sinänsä yllätä. Se ei itsessään kuitenkaan kerro siitä, että kukaan ei olisi valmis seurustelemaan kanssasi tutustuttuaan sinuun."

      Tuo, että naiset eivät muka tee aloitteita, on pelkkää paskapuhetta. Kyllä naiset tekevät niitä aloitteita, mutta ne aloitteet kohdistuvatkin juuri niihin kaikista viehättävimpiin miehiin. Tavismiehet jäävät ilman aloitteita, koska heillä ei yksinkertaisesti ole mitään sellaista, mikä saisi naiset ottamaan itse kontaktia.

      Pitkä, komeakasvoinen, harteikas, lihaksikas ja vahvarakenteinen mies saa kokea naisilta jatkuvia lähestymisiä, koska jo pelkkä miehen ulkonäkö ja olemus saa naiset kiinnostumaan ja ottamaan selvää, että onko miehen sisäinen komeus samaa tasoa. Kun mies vielä on kaiken tuon lisäksi karismaattinen, sosiaalinen, keskustelutaitoinen ja naisen huomioiva, niin kyseinen mies sitten saa jatkuvasti naisia.

      Sängyssä sitten paljastuvat miehen iso kalu ja rakastelutaidot, suuseksitaidot, panotaidot, jne.

      Kerroit, että naiset eivät etsi mitään tuollaista kumppanikseen, siis liian karismaattista, komeaa, sosiaalista, jne. miestä. Totta, voi ollakin. Naiset siis monesti TYYTYVÄT sitten niihin tavallisiin miehiin.

      Mutta kun tuo onkin juuri sitä TYYTYMISTÄ. Naiset kuitenkin juuri haluavat tuon kaltaisia miehiä, koska heillä on sitä tarjottavaakin naisille. Mutta naisia haittaa juurikin se, että ne kaikki muutkin naiset ovat sen saman miehen perässä koko ajan ja nainen saisi olla koko ajan varpaillaan, että kiinnostuuko se mies jostakin kauniimmasta ja kiinnostavammasta naisesta. Sen takia naiset TYYTYVÄT niihin tavallisiin miehiin.

      Mutta se TYYTYMINEN ei tarkoita kuitenkaan millään lailla sitä, että niillä kyseisillä miehillä olisi enemmän tarjottavana sille naiselle. Kun nainen ei ikinä suhteessa pääse fyysisesti eikä henkisesti kiihoittumaan ja kiinnostumaan siitä omasta miehestä millään lailla samalla tavalla kuin noista kertomistani miehistä, niin en minä ainakaan miehenä haluaisi minkäänlaista seksuaalista yhdenkään naisen kanssa.

      Koska se yhdessäolo minun kanssani ei millään tavoin ikinä koskaan missään millään muotoa poista sitä naisen KIINNOSTUSTA, HALUA JA KIIHOITTUMISTA juuri niitä päinvastaisia miehiä kohtaan, niin ei minulla ainakaan ole minkäänlaista kiinnostusta mihinkään seksuaaliseen yhdenkään naisen kanssa.

      Moni mies on suhteessa jonkun naisen kanssa ja moni nainen sanoo olevansa tyytyväinen. Sanoo ehkä olevansa, mutta nainen kuitenkin aina alitajuisesti haluaa enemmän. Nainen kiinnostuu juuri niistä parhaimmista miehistä, mutta omien itsetunto-ongelmien ja oman alhaisen tason takia ei sitten valitse niitä KAIKISTA VIEHÄTTÄVIMPIÄ miehiä.

      Harvalla naisella on edes varaa valita tuollainen mies itselleen. Sellaisella miehellä on varaa valita niistä kaikista seksikkäimmistäkin naisista itselleen seuraa.

      Kyllä nainen itsekin tajuaa oman tasonsa ja sen takia valitsee jonkun tavallisen miehen, vaikka HALUAAKIN JA KIINNOSTUU ihan muusta. Niin se vain menee.

      • Joku vaan

        Tavallisen miehen kanssa nainen voi mennä suhteeseen, vaikka mies ei oikein mitään kiinnostavaa kykene tarjoamaankaan. Ei komeutta, ei sosiaalisuutta, ei fyysistä eikä henkistä vetovoimaa, jne. millään muotoa samalla tavalla kuin ne KAIKISTA PARHAIMMAT miehet. Niin se vain menee.

        Se ympäristö on ihan pelkkää paskapuhetta. Voisin tavata jonkun minusta kiinnostuneen naisen, mutta onko hän JUURI NIIN KIINNOSTAVA KUIN MINÄ ITSE HALUAN?????

        Tässä onkin se ongelma. Toiset naiset ovat kiinnostavia, toiset ovat enemmän ja toiset vähemmän. Kuinka vähään minä tyydyn? Tapaan jonkun minusta kiinnostuneen naisen, joka on minunkin mielestä kiinnostava, mutta ei niin kiinnostava KUIN MINÄ ITSE HALUAN. Otanko hänet, vai etsinkö parempaa?

        Ikää on tällä hetkellä 26. Voin odottaa 30-vuotiaaksi, voin odottaa 40-vuotiaaksi, voin odottaa 50-vuotiaaksi, jne. Mutta jos minun tasoni on näin alhainen, niin en ikinä tule saamaan NIIN KIINNOSTAVAA NAISTA KUIN HALUAN. Sellaiset naiset haluavat mieheltään ihan jotain muuta kuin minä itse edustan.

        Oikeanlainen ympäristö. Olen töissä koululla, pyörin urheilupiireissä (pelaan ja valmennan jalkapalloa, käyn kuntosalilla, jne.), käyn paljon kirjastoissa, ravintoloissa, rokkifestareilla ja keikoilla, jne.

        Kaikissa noissa voin tavata kiinnostavia naisia, mutta haluaako se JUURI MINUN HALUAMANI nainen myös minut? Voin tavata jonkun kiinnostavan naisen, mutta hän ei ole niin kiinnostava kuin haluan? TYYDYNKÖ HÄNEEN vai etsinkö parempaa ja kiinnostavampaa? Kuinka vähään olen tyytyväinen?

        Parinvalinta on nimenomaan KOMPROMISSIEN tekoa. Sinun täytyy tyytyä siihen mitä saat tai voit olla ikuisesti ilman, ihan sama, missä ympäristössä olet.

        Ihmisille valitetaan, että heidän pitäisi alentaa sitä rimaa kumppanin löytämiseksi. Mutta kun se on juuri sitä TYYTYMISTÄ. Tyydy tasoosi, tyydy siihen, mitä saat, jne. Juuri tuo riman alentaminen on sitä TYYTYMISTÄ johonkin kumppaniin.

        Aina sanotaan, että kun katselet liian kauniita naisia, katselet vain niitä PARHAIMPIA NAISIA, niin et ketään löydä. Mutta kun minä en halua TYYTYÄ. Siitä on kyse, parinvalinnassakin.

        Moni ihminen lopulta tyytyy siihen kumppaniin, kenestä on kiinnostunut. Mutta harva saa tilaisuuden olla sen ihmisen kanssa, josta on kiinnostunut KAIKISTA ENITEN. Hyvin harva sellaista edes tapaa elämänsä aikana.


      • Joku vaan
        Joku vaan kirjoitti:

        Tavallisen miehen kanssa nainen voi mennä suhteeseen, vaikka mies ei oikein mitään kiinnostavaa kykene tarjoamaankaan. Ei komeutta, ei sosiaalisuutta, ei fyysistä eikä henkistä vetovoimaa, jne. millään muotoa samalla tavalla kuin ne KAIKISTA PARHAIMMAT miehet. Niin se vain menee.

        Se ympäristö on ihan pelkkää paskapuhetta. Voisin tavata jonkun minusta kiinnostuneen naisen, mutta onko hän JUURI NIIN KIINNOSTAVA KUIN MINÄ ITSE HALUAN?????

        Tässä onkin se ongelma. Toiset naiset ovat kiinnostavia, toiset ovat enemmän ja toiset vähemmän. Kuinka vähään minä tyydyn? Tapaan jonkun minusta kiinnostuneen naisen, joka on minunkin mielestä kiinnostava, mutta ei niin kiinnostava KUIN MINÄ ITSE HALUAN. Otanko hänet, vai etsinkö parempaa?

        Ikää on tällä hetkellä 26. Voin odottaa 30-vuotiaaksi, voin odottaa 40-vuotiaaksi, voin odottaa 50-vuotiaaksi, jne. Mutta jos minun tasoni on näin alhainen, niin en ikinä tule saamaan NIIN KIINNOSTAVAA NAISTA KUIN HALUAN. Sellaiset naiset haluavat mieheltään ihan jotain muuta kuin minä itse edustan.

        Oikeanlainen ympäristö. Olen töissä koululla, pyörin urheilupiireissä (pelaan ja valmennan jalkapalloa, käyn kuntosalilla, jne.), käyn paljon kirjastoissa, ravintoloissa, rokkifestareilla ja keikoilla, jne.

        Kaikissa noissa voin tavata kiinnostavia naisia, mutta haluaako se JUURI MINUN HALUAMANI nainen myös minut? Voin tavata jonkun kiinnostavan naisen, mutta hän ei ole niin kiinnostava kuin haluan? TYYDYNKÖ HÄNEEN vai etsinkö parempaa ja kiinnostavampaa? Kuinka vähään olen tyytyväinen?

        Parinvalinta on nimenomaan KOMPROMISSIEN tekoa. Sinun täytyy tyytyä siihen mitä saat tai voit olla ikuisesti ilman, ihan sama, missä ympäristössä olet.

        Ihmisille valitetaan, että heidän pitäisi alentaa sitä rimaa kumppanin löytämiseksi. Mutta kun se on juuri sitä TYYTYMISTÄ. Tyydy tasoosi, tyydy siihen, mitä saat, jne. Juuri tuo riman alentaminen on sitä TYYTYMISTÄ johonkin kumppaniin.

        Aina sanotaan, että kun katselet liian kauniita naisia, katselet vain niitä PARHAIMPIA NAISIA, niin et ketään löydä. Mutta kun minä en halua TYYTYÄ. Siitä on kyse, parinvalinnassakin.

        Moni ihminen lopulta tyytyy siihen kumppaniin, kenestä on kiinnostunut. Mutta harva saa tilaisuuden olla sen ihmisen kanssa, josta on kiinnostunut KAIKISTA ENITEN. Hyvin harva sellaista edes tapaa elämänsä aikana.

        "Heillä on niin kovin paljon valinnanvaraa."

        On paljon valinnanvaraa, mutta se ongelma on juurikin se, että ne naiset, jotka eivät sitä miestä saa/eivät itsetunto-ongelmien johdosta sellaista miestä ota, haluavat niitä miehiä joka tapauksessa. Niin se vain menee.

        Naiset kiinnostuvat KAIKISTA ENITEN juuri tuollaisista miehistä, koska heillä sitä tarjottavaakin on kaikista eniten. Heillä on juuri sen takia sitä valinnanvaraa, koska heillä on niitä naisia kiinnostavia ominaisuuksia ja piirteitäkin KAIKISTA ENITEN. Juuri se selittää niiden miesten viehättävyyden.

        Ne ilman jääneet naiset eivät tietenkään missään vaiheessa millään muotoa ikinä missään todellakaan koskaan lakkaa kiinnostumasta tuollaisista miehistä, vaikka he olisivatkin suhteessa jonkun tavallisen miehen kanssa.

        Se ongelma piilee juuri tässä TYYTYMISESSÄ.

        Jos miehenä olisin juuri tuollainen kuin kerroin, niin totta hevon saatanan vitussa minulla olisi myöskin valinnanvaraa valita juuri niin kiinnostava nainen kuin haluan. Se nainenkin olisi juuri niin kaunis, seksikäs ja älykäs kuin haluan, koska minullakin on sitä tarjottavaa sille naiselle.

        Kun minulla miehenä ei tällaista ole, niin ei niitä minusta kiinnostuneita naisiakaan ole missään. Ehkä joskus vanhempana yli 40-vuotiaana joku yh-nainen voi olla kiinnostunut, mutta onko se sitä, mitä haluan KAIKISTA ENITEN? Ei vain ole, asia ei ole niin.

        40-vuotias ei enää edusta sitä naiskauneutta, mitä MINÄ KAIKISTA ENITEN HALUAN. Niillä naisilla, ketkä ovat kauniita, seksikkäitä ja omaavat sitä älyäkin, niin he kiinnostuvat ihan muista miehistä kuin ATM:stä.

        Kun minä haluan naiselta kauneutta, seksikkyyttä, älyä ja henkistä kemiaa, niin sellaiset naiset ovat aina ja ikuisesti minun tavoittamattomissani, koska tuollaisilla naisilla on heillä aina myöskin sitä vientiä. Heillä on varaa valita siitä isosta kiinnostuneesta miesjoukosta.

        Joten TYYTYMINEN on se sana, joka hallitsee näitä pariutumismarkkinoita. Kun et itse ole miehenä seksikäs ja viehättävä, niin sinun on vain tyydyttävä. Mutta jos sinä omaat niitä fyysisiä ja henkisiä piirteitä, joiden perään naiset KAIKISTA ENITEN ovat, niin totta hevon saatanan vitussa sinulla on myöskin varaa valita itsellesi juuri sellainen nainen kuin haluat.


    • Sillä ei tunnu olevan edes mitään merkitystä onko mies viehättävä vai ruma. Vaikka en ite olekaan mielestäni sellainen ruma köriläs, kuten jotkut miehet, ni myönnän silti olleeni sinkku 17 vuotta. Mutta kyllä aika usein ärsyttää nähdä viehättävillä naisilla rumia köriläitä pareinaan, ni oon päättänyt jo vuosii sitten olla katsomatta kadulla kulkevii pareja ollenkaan. Oon mieluummin huomioimatta muita ihmisiä, kuin että katselisin sellaisia naisia ketkä joutuvat kulkemaan ruman ukkomaisen miehen parina.

    • Anonyymi

      Millä tavalla anonyymi toimii silloin kun anonyymi putkauttaa tällaisen 14 vuotta vanhan ketjun esiin? Kysyn siis ihan teknisessä mielessä. Onko kyseessä putkauttajan oma avaus kuuden vuoden takaa jonka avaaaja vieläkin, katkerasti, muistaa ja haluaa uudelleen keskusteltavaksi?

    • Anonyymi

      Ihan hyvää kiteytystä aloittajalta. Pelimies-kirjassa kyseisenlaisista miehistä käytetään termiä ”keskiverto turhautunut pöljä”. Se tarkoittaa miestä, jolla ei ole osaamista naisten iskemisestä eikä ylipäätään käsitystä mitkä asiat naista viehättävät. (Akateeminen koulutus ja kiltteys ynnä muut ovat niitä anoppia miellyttäviä asioita :-) ATM:nä itseään pitävä usein luulee, että taso on jokin kiveenhakattu ominaisuus. Näin ei kuitenkaan ole vaan viehättävyys on miehessä pitkälti kiinni opeteltavista taidoista. Olisin halunnut itse tietää tämän lukiossa :) Tietoa opettelun tueksi löytyy netistä ilmaiseksi ja hyvä ensimmäinen lähde on juuri tuo Neil Strausin Pelimies. Melko karua luettavaa toki täysin kokemattomalle miehenalulle, mutta myös voimaannuttavaa, koska asian ratkaisseita kohtalotovereita siis löytyy! Opettelu itsessään on sosiaalisiin tilanteisiin itsensä laittamista kun tietää miten tilanteiden dynamiikka toimii. Sama kuin tanssimista ei voi opetella pelkkiä kirjoja lukemalla.

    • Anonyymi

      Karua ja ei niin mukavaa luettavaa.
      Kuvaus sattuu juuri minuun.

      t. yksiöjankuttaja

    • Anonyymi

      Voi nyt v*ttu, joko tuota samaa sontaa on vatvottu jo 2005, no ei ihme että asenteissa haiskahtaa välillä vahva jumiutumisen maku, tziisus

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe