Miten pukeutua?

Nadj-

En tiedä onko tästä jo puhuttu täällä, löysin tämän palstan ja olenkin etsinyt kohtalontovereita.
En tiedä olenko täällä olevien mielestä pieni, mutta aina minulle huomautetaan asiasta. "syötkö sinä mitään". Ja kyllä minä syön, paljonkin. Lisäksi kuulee juuri että "oletpa laiha ja pieni, mitä oikein painat". Miten näihin tulisi suhtautua?? tuleeko antaa takaisin että oletpa ruma ja läski, miten paljon oikein syöt tms. Ei sekää innosta. Tuntuu, että se on muille ihmisille joku ongelma. Itsetunto menee alas kun tuntuu, että toiset pitävät sitä jotenkin negatiivisena asiana ja että olen todella ruma.

Olen ollut muutamien miesten kanssa ja toiset pitävät pienistä ja hoikista ym. mutta on niitäkin jotka tykkäävät että olisi mistä ottaa kiinni. Itsetuntoni on tämän vuoksi todella alhaalla. Ihmisten tokaisujen myötä olen alannut hävetä itseäni. Näytän myös joidenkin silmissä 15v joidenkin 18v, se vähän vaihtelee. On hieman lapsekkaanomaiset kasvot, lapaluille ulottuvat hiukset. Kysyisinkin neuvoa, miten saisin itseni näyttämään ikäiseltäni? Auttaisiko joku hiusväri tai leikkaustyyli? raidat tai jotain? etutukka tai jotain? Olen iältäni 24-vuotias, mitat 163/48. Olen löytänyt vaatteita s ja xs kokoista. Joskus harvoin m kokoa. Voi olla että olen ostanut myös välillä vähän "yli" suuria vaatteita. Farkuissa tuntuu, että ilman vyötä ne ei pysy jalassa. Mikä farkku merkki olisi siis sopiva vartalolleni, ym. vaatetus. Olen myös pieniluinen ja suhteellisen tikut jalat ja kädet. Vartalon mallini on suorakulmio eli näytän ihan hyvältä esim. niskalenkkitopissa yläkroppani vuoksi. Mutta niitä ei voi kesällä pitää. Toisaalta taas niskalenkkitoppi ei ole siinä mielessä niin kiva että rinnat on kokoa 75a.

Onko jossain liikkeitä missä on pienille/laihoille ihmisille vaatteita? Liikkeissä usein luulevat vissiin että olen teini ja tyrkyttävät teinikuteita. Haluaisin näyttää tyylikkäältä mutta kuitenkin nuorekkaalta ja ikäiseltäni, aikuiselta naiselta. Ei kiinnota teinikuteet. Jotain aikuismaista pukeutumista kaipailen.
Kaupassa ei taida apua saada jos sanoo ikänsä ja että kaipaisi jotain muuta kuin teinimäistä vaatetta päälleen.
Työnhaussa myös tuntuu ettei laihoille tarjota työtä. Pitäisi olla uhkea ja muodokas tai jotain.

7

1398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pekka

      Odota että ikää tulee lisää, niin alkaa muut asiat pyörimään mielessä.
      Itselläsikin on varmaan omat mieltymyksesi miesten suhteen. Pitäisikö kaikille ei-kelpaaville tulla paha mieli?

      • Nadj-

        Kuten sanoin kirjoituksessani, olen iältäni 24.


      • Pekka
        Nadj- kirjoitti:

        Kuten sanoin kirjoituksessani, olen iältäni 24.

        ei muuta. Eikös sinun ikäisesi ajattele jo omilla aivoilla?
        Minä ainakin olen aina kiinnostunut henkilöstä, en pelkästään koosta, omaisuudesta tms...


      • meitä...
        Pekka kirjoitti:

        ei muuta. Eikös sinun ikäisesi ajattele jo omilla aivoilla?
        Minä ainakin olen aina kiinnostunut henkilöstä, en pelkästään koosta, omaisuudesta tms...

        ...kohtalotovereita, vaikka millä mitalla ja vaikka millasta kommenttia saa kuulla... Katsopas alkuun vaikka toi keskustelu "Ikä, näkö, koko ja..." tosta alempaa - meitä riittää. Mie oon aatellu että alan suoraan sanoa noille töksäyttelijöille että se on loukkaavaa. Moni ei sanomisiaan edes paljoa ajattele. Monen aikuisen "normaalipituisen" on varmasti todella vaikea kuvitella millainen rasite tää pienikokoisuus voi välillä olla. Ihmiset on tosi ennakkoluuloisia ja ihmisiin kohdistetaan nykyään kaikenlaisia ulkonäköpaineita. Älä missään nimessä lähde muuttamaan tyyliäsi/ulkonäköäsi muiden takia. Tärkeintä on et hyväksyy ittensä ja on hyvä olo niin niissä vaatteissa joita puet kuin omassa nahassaankin. Näin minäkin oon tehny ja oon vielä paljon pienempi kuin sinä. Toki pienikokoisille on myös pukeutumisvinkkejä, kuinka näyttää pidemmältä jne.

        Pienten naisten kauppoja löytyy Suomesta harvakseltaan, valitettavasti :( Mut Helsingissä on esimerkiksi Piccola Donna Unioninkadulla. Itse löydän pieniä, siroja vaatteita mm. vero modasta, h&m:stä (satunnaisesti) ja espiritistä. Katso myös www.yoox.com - sieltä tekee aika ajoin ihania löytöjä.

        Itse en oo stressannut kokoni takia miehistä. Toiset tykkää isoista, toiset pienistä, toiset uhkeista, toiset laihoista :) Elämä on.


      • Nadj-
        Pekka kirjoitti:

        ei muuta. Eikös sinun ikäisesi ajattele jo omilla aivoilla?
        Minä ainakin olen aina kiinnostunut henkilöstä, en pelkästään koosta, omaisuudesta tms...

        Just. Varmaan muotoilin lauseeni huonosti. En tajunnut tuota "eikö ikäsesi ajattele omilla aivoilla". Mistä tuon kuvan sait? =) No, ei tämä niin vakavaa ole. Ei tarvitse vastata. Lähinnä retorinen kysymys


      • dhai
        Nadj- kirjoitti:

        Just. Varmaan muotoilin lauseeni huonosti. En tajunnut tuota "eikö ikäsesi ajattele omilla aivoilla". Mistä tuon kuvan sait? =) No, ei tämä niin vakavaa ole. Ei tarvitse vastata. Lähinnä retorinen kysymys

        Moi. Ehdin jo miettiä tässä olenko liian isokokoinen tälle palstalle, kun kokoa on tuo 163/48, mutta aika lailla samojen ongelmien kanssa tunnun painivan kuin muutkin. Välillä on tosi hassua kun joku sanoo pikkuiseksi, koska on niin paljon pienempiäkin ihmisiä kuten täällä näkee, mutta minä otan sen vain kohteliaisuutena. Useasti on ihan kivaa olla pieni ja suloinen... *wirn* Ikää toki kysytään yleensä kaikkialla, mutta ei sitä olekaan vielä kertynyt kuin 20v.

        Suurin ongelma on vaatteiden löytäminen kun nuo muuten sopivat teinivaatteet ei oikein istu, koska minulla on kuitenkin lantiota ja rinnat. Ja pianhan nekin alkavat tuntua liian teinimäisiltä. Viimeisimmät sopivat farkut löysin yllättäen Seppälästä ja koko oli 34. Rintsikoita ei tahdo saada opiskelijahinnalla mistään kuin satunnaisesti, kun koon pitäisi olla 70C tai luultavasti mieluummin 65D(vaikea sanoa kun en ole ikinä päässyt kokeilemaan sitä kokoa)

        Mutta tuosta itsetunnosta? Miksi pienuutta pitäisi pitää esteenä? Ruuhkassa pääsee nätisti puikkelehtimaan ihmisten lävitse ja koko herättää miehissä varmaan jotain alitajuisia suojelureaktioita. Eikä niitä oikeastaan koolla hurmata vaan valloittavalla esiintymisellä.

        Vaatteista: Ei liian isoja vaatteita, se saa näyttämään entistä pienemmältä. Esim. HM:ltä saa sopivia XS-kokoisia v-kaulusneuleita, jotka on tosi käteviä varsinkin yhdistettynä nätisti laskeutuviin villakangashousuihin. Samoin Zaran koot on useasti aika sopivia ja siellä on myös aikuisemman oloisia vaatteita. Myös lenkkareiden vaihtaminen johonkin hiukan ajattomampaan antaa aikuisemman vaikutelman. Meikissä ja tukassa huolitellut ratkaisut auttaa, jos rahat riittää ylläpitoon.


    • kokemusta (mies)

      Tunnen erään tytön, joka tosin on 165cm pitkä, mutta hyvin laiha. Hän syö saman verran kuin minä, joskus enemmänkin. Kuitenkaan hän ei liho. Kyse on vilkkaasta aineenvaihdunnasta, mikä taas johtuu liikunasta ja on mahdollista, että perintötekijöissäkin on jotain mikä vaikuttaa.

      Jos syö hyvin, voi hyvin ja sisällä tuntuu hyvältä, ei kannata murehtia siitä mitä toiset negatiivisesti sanoo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      778
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      636
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      622
    Aihe