Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Gallub: Mikä koulutus/työpaikka/palkka?

Merkonomi

Haluaisin tietää minkälaisella koulutuksella ihmiset ovat päässeet mihinkin töihin ja millä palkalla?
Mielestäni itselläni menee surkeesti> Merkonomin koulutus,10v. kaupan alan työkokemus,nyt 30h/vk työsopimus myyjänä.Kuukaudessa bruttopalkka 1400e.Surkeeta! Ei huvita "esittää pomoille kaveria,että pääsis etenemään".Koska sillä tavoin meidän firmassa edetään,eikä koulutuksella/työkokemuksella ole väliä.

Mihin muihin aloille tai kaupankin alalle olette päässeet hyvällä palkalla, eikä korkeakoulutusta tai "perseen nuoleskelua"?

Eli Koulutus,työkokemus,kuukausipalkka, mitä teet ja missä alalla?

22

13667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      n. puoli vuotta ollu edustajana opiskelun ohessa, rahaa tulee n.2000 €/kk. Enemmänkin olis mahdollista tienata mutta opiskelu vie suurimman osan ajasta...

      Eikö ole ihmeellistä että tälläkin tienaa vaikka onkin "verkostomarkkinointi paskaa" tai "kusetusta" niinkuin suurin osa ihmisistä tuntuu ajattelevan :)

      Niin ja opiskelen merkonomiksi, vielä vuosi jäljellä.

    • kassana

      ja myyjänä muutenkin. Minulla yo-paprut, merkonomiksi opiskelen oppisopimuksella. Palkka on vielä harjoittelijan palkka (mitä kyllä ihmettelen, sillä aspa. kokemusta on reilusti yli vuosi, mutta palkanlaskennan mielestä sitä ei kaikkea ei lasketa...) anyway, on hyvä että edes sain oppisop. paikan, ei ollut helppoa löytää. Olen kassalla ja osastoillakin, hommat laajenee kunhan opinnot etenee (aloitin vasta noin kk sitten) tunteja merkattu sopimukseen 32h/vko mutta yleensä vähän yli.

    • Kaupallinen koulutus

      Merkonomi kahdentoista vuoden takaa. Työkokemus kaikkiaan n. 8 vuotta, nykyisestä työstä n. 3 vuotta. Ne neljä puuttuvaa vuotta joko työttömänä tai työkkärin koulutuksessa. Kuukausipalkka 2100 E, työaika 37,5 h/vko. Teen teollisuuden tuotantoa avustavia konttorihommia. Ei nousevaa urakehitystä näkyvissä, mutta tyytyväinen olen, että on edes jotain työtä.

      • Marko M.

        Peuskoulu.Nykyisestä työstä 5 vuotta kokemusta.
        Huolinta-ala.Työnjohtaja ulkomaan viennin ja
        tuonnin terminaalissa.palkka 1700-1800€/kk.


    • merkonomi

      Valmistuin merkonomiksi -02 keväällä ja töissä olen varastossa trukkikuskina. Tienestit 2100 e/kk.
      Haastavaa työtä tuskin saan koskaan merkonomin papereilla, jos ei kauppaan myyjäksi mene. Työnantajat eivät vaivaudu edes vastaamaan työnhakuilmoituksiin varmaan sen takia, koska on merkonomi.

    • yo-merkonomi

      Yo-merkonomi, reilut 40v, työkokemusta liki 20v. Nyt päällikkötehtävissä eläkealalla, bruttopalkka 3400 e/kk.

    • miekkuli

      Enpä ole 8 vuotisen työurani aikana (tosin opintojen ohessa tehty) nähnyt vielä YHTÄÄN paikkaa, missä olisi ylennykset tai palkankorotukset koulutukseen tai osaamiseen liittyneet.

      Taannoin Seudun Esso huoltamolla ylennettiin vuorovastaavaksi lukihäiriöinen kokki, joka sitten kirjoitti osuvia lappuja myymiimme tuotteisiin...

      Siuntion kylpylässä aikanaan oli pomot myös aloittaneet talon siivoojasta ja menneet peruskoulutaustalla firmassa päällikön tehtäviin asti. Esimiestyöstä ei ymmärretty yhtään mitään, saati johtamisesta. Nooo, sekin pulju sitten uusittiin kertalaakista uudella tj:llä, joskin vielä jotkin kikkareet siellä ähkii.

      IT-alan kans.väl. firmassa sitä vasta räikeää menoa olikin: talous/henkilöstö/johtamistoimintoja hoitivat ihmiset,jotka kuuluivat KULTAPOSSUkerhoon ja siten saaneet pestinsä. Ei mitään osaamista, kuin MUTUlla.


      Eli kyllä sitä on tullut matkan varrella ihmeteltyä, "MIKÄ ON, KUN EI TAIDOT RIITÄ..."

      *laulaa*
      -mutta silti uskoo vakaasti yliopistokoulutukseen!

    • Yo-Merkonomi

      Eli olen siis yo-merkonomi (valm.04), työkokemus kaupan alalta 5v, kuukausipalkka 2800 €, olen markkinointihommissa yksityisessä firmassa.

    • merkonomi ukkeli

      Valmistuin merkonomiksi keväällä -03 ja pidemmälle en ole päässyt kuin varastoon trukkikuskiksi. Koulussa niin hehkutettiin, että tämä kaupan-ja hallinnon perustutkinto avaa ovet bisnesmaailmaan ja tässä on lopputulos. Palkka on 2200 e/kk ja työnantajat eivät edes vaivaudu merkonomia kutsumaan työhaastatteluun. Eipä sen onneksi tarvii kuin kerran tärpätä.

    • jan-ne

      Olen kehitysvastaava eräässä firmassa. Käteen jää sellaiset 5000 euroa kuussa erilaisia bonuksia, kyllä sillä ihan mukavasti pärjää. Hiljattain ostin uuden bemarin, urheilumallisen. Pystyn asumaan isossa kattohuoneistossa, laadukkaalla asuinalueella. Työni on helppoa. Vastuutakin on, mutta suurin osa päivistä menee mukavasti palavereissa ja pitkillä lounailla. Työt alkaa aamulla siinä 8-9 välillä ja yleensä olen kotona siinä klo 14 jälkeen, lounas kestää yleensä sen tunti parikin, eli työpaikalla ei montaa tuntia tule päivässä oltua. Lisäksi täytyy pitää yhteyksiä verkostoon, eli puhelimessa tulee jaariteltua niitä näitä. Yhtäkkiä kun ajattelen, niin työni on vain yhteyksien ylläpitämistä ja mukavaa jutustelua yrityksen tulevaisuudesta ja eri visioista. Oikeasti en välitä yrityksen tulevaisuudesta paskaakaan, täytyy vain osata käyttää suutaan, ja olla olevinaan viisas, vaikkei olekaan, niin sitä rahaa juoksee tilille. Eli leikin viisasta miestä, saan siitä hyvin rahaa.

      • itäkeskuksen yksiössäsi

        näppäimistön päältäröhnöttämästä ja lampsit työkkäriin duuninhakuun...

        vitun pelle.


    • siivoojana ja kioskissa

      ei nykyisin ole millään koulutuksella tai työkokemuksella mitään arvoa; tai oikeemmin sillä on arvoa ettei ole tullut työvuosia niin työnantajan ei tarvii maksaa palkkaa ja jos maksaa niin 85% eli harjoittelijan palkan johon hakee sitten tukea työkkäristä ja kelalta eli ite maksaa 4-8 euroa/pvä tälläsestä työtekijästä!
      Minä saan 6,78e/h siivouksesta ja työtunteja yhteensä 5/viikko, kioskissa 7,15h ja 4h/5iltana eli bruttona koko kuukaudelta siivous 142,38 ja kioski 600,60 eli kokokk 742,93 ja liitolta soviteltua 14e/pv nii alle tonnin kuussa jää!
      Soskussakin on tullut käytyä niin kehottivat jäämään työttömäksi saisin kuulema 50euroa päivää päälle ja sillä sitä jo pärjäisikin kummasti...

      • katju

        Koulut jäänyt kesken, nyt puuttuu 10 opintoviikkoa merkonomikoulutuksesta. Taustalla keikkatyötä sekä myyntisihteerin töitä 3 vuotta, palkka 2200 €


      • kunhan kysyin?

        missä perkeleessä maksetaan noin surkeesti..
        Helsingissä päin mitä mäkin noista palkoista tiedän niin harjoittelijan palkka kioskilla on n.7,52e ja siivouksesta saa kyl enemmän kun 7,15e,ite siivosin kouluja 8e/h 11e iltalisät.Ja jos menee(en suosittele keikkailee ni saa 7,20-8,80e/h).


      • kunhan sanoin

        niin joo anyway samantien sitä pärjäis jos menis työkkärin kautta työharjoitteluun mikä on perseestä tai työkkärin piikkiin opiskelemaan sais v* paremmin kun opintotukee.Ja voihan sitä opiskella eteenpäinkin jos haluaa..maybe etenee.


    • nainen 38v

      Koulutksena peruskoulu, työssäoppinut.
      Palkka 2400€/kk vuorolisät lounarit kännykkä nettiliittymä
      kausikortti salille.
      Ja työpaikkana siis it-tuki.

    • esimies myyntialalla

      Koulutus: ylioppilas. Tehtävä: esimies myyntialalla. Vastaan 10-40 ihmisen työpanoksesta. Palkka on 2000-4000/kk.

    • Heluna

      Akateeminen virkamiehenä valtiolla 2v työkokemusta 2900e/kk

    • tatu

      amk tutkinnolla eläkeratkaisijana vakuutusyhtiössä,2800e.ihmetyttää aina, että jotkut ovat onnistuneet neuvottelemaan näistäkin hommista muka 3500 palkkoja, En sitä usko, koska ainakin tässä puljussa lähtö on vain 2600.

    • vbfvfbv

      2240€/kk päivystys ylityöt.

      Tämän vuoden kuukausipalkka keskimäärin 3200€/kk
      Sähköasentajana 4,5v.

    • toimisto apina

      sähkäri työteknikoksi työnohessa,7 vuotta työelämää sekaisin ensin duunarin hommaa ja nyt viimeiset 2 vuotta toimisto rottana, n.2800e/kk Q-bonukset ja kertavuoteen vuosibonus.Vuositulo n.39ke.

    • inssimies

      Insinööri it-alalla 6 vuotta takana. Esimiesvastuuta ja palkka bonuksineen n. 6000e/kk bruttona.
      Enkä laske amk-lappuja vielä korkeakoulutukseksi :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe