Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä goottilaisuus on?

musta luonnonrakastaja

Voisitteko kertoa minulle goottilaisuudesta? olen kyllä kuullut siitä yhtä ja toista, mutten enää tiedä mikä on totta. Se tiedän ettei se liity mitenkään saatananpalvontaan ja hyvä niin, olen myös kuullut että gooteilla on erinäisiä luonnon jumalattaria ja jumalia, ja he juhlivat tiettyjä päiviä ja niin pois päin, mutta mitä se oikeasti on? mistä johtuu että goottilaiset pukeutuvat mustaan ja mistä johtuu että gooteilla täytyy olla "pitkät hiukset" ? Tämä tulee tarpeelliseen käyttöön. Olen pukeutunut täysin mustaan jo vuoden ajan ja minulla on mustat hiukset ja ihoni on kalpea. minä rakastan luontoa, en juo enkä tupakoi, koska se saastuttaa luontoa. Onko goottilaisuus suurinpiirtein sama asia kuin wiccalaisuus? mitä kirjoja on kirjastoissa jotka kertoisivat goottilaisuudesta tai wiccalaisuudesta? vastatkaa!

7

6437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xprtvxmzxmxmxm

      Gootti
      Wikipedia.

      Tämä artikkeli käsittelee alakulttuuria. Gootit ovat myös muinainen kansa

      Gootti on nykyaikainen musiikkiin ja pukeutumiseen liittyvä alakulttuuri. Alakulttuurin juuret ovat 1970-luvun Isossa-Britanniassa. Varsinaisesti kuitenkin alakulttuuri muotoutui seuraavalla vuosikymmenellä, tarkemmin sanoen vuonna 1983, jolloin goottirockista tuli oma genrensä, ja jolloin kyseisen musiikkilajin faneja alettiin yleisemmin kutsua gooteiksi. Nimitys viittaa englannin sanaan "Gothic" kauhu- ja kuolemaromantiikan merkityksessä.

      Gootteihin liitetään ennen kaikkea eräänlaiseen "hautausmaaestetiikkaan" perustuva, huomiota herättävä pukeutumistyyli. Useimmat gootit kuuntelevat goottirockia]. Goottikulttuurilla ei juurikaan ole poliittisia tai yhteiskunnallisia päämääriä: kyse on esteettisestä liikkeestä, tyylikultista ja populaarimusiikin ympärille rakentuneesta vapaa-ajankulttuurista. On myös olemassa goottiestetiikkaan perustuvia romaaneja, sarjakuvia ja elokuvia. Näiden aihepiirit liittyvät usein kauhuun ja fantasiaan.
      [muokkaa]

      Goottipukeutuminen

      Gootin väitetään stereotyyppisesti pukeutuvan vain mustaan tai vähintään hyvin tummiin väreihin, kuten viininpunaiseen tai tummansiniseen, mutta näitä tummia värejäkin käytetään miltei aina mustan kanssa. Todellisuudessa gootit käyttävät hyvin laajaa väriskaalaa pukeutumisessaan ja joillakin musta on vain sivuroolissa. Yleisimmät voimakkaat värit lienevät myrkynvihreä, pinkki ja violetti. Goottipukeutumisesta on olemassa kirjoittamattomia sääntöjä, joten ihan mikä tahansa H&M:ltä ostettu musta tai punainen tai punamusta paita ei ole goottityylinen.

      Alkuaikoinaan 1980-luvulla goottityyli erosi vielä huomattavasti nykyisestä. Tuolloisessa muodossaan tyyli oli sekoitus punkia ja nykyistä goottityyliä. 1990-luvulla siihen alkoi hiipiä mukaan viktoriaaninen pukeutumistyyli, jota monet naispuoliset gootit käyttävät yhä. "Viktoriaaniseen" tyyliin kuuluvat elegantit iltapuvut ja korsetit, väreinä usein musta ja lisänä erilaiset tummat värisävyt kuten viininpunainen. 2000-lukua kohden eri tyylisuuntausten kirjo kasvoi jo hurjiin mittoihin. Suomessa tunnetuin goottivaatteiden myyjä on Helsinkiläinen liike Morticia, jonka lisäksi ympäri maata toimii pieniä yksityisyrityksiä, joista useimmat ovat nettikauppojen muodossa.

      Gootti-ilmiöllä on useita niin tyylillisiä kuin musiikillisiakin ala- ja sivuluokkia, kuten Deathrock, Cyber, Neofolk, Industrial, Post-punk, Fetish ja löyhästi Gothic lolita.

    • Lucifer

      Itse en ole gootti,mutta käsittääkseni goottiuteen ei liity mitään tiettyä ideologiaa.Se on lähinnä tyylilaji jota yhdistää samantyyppinen muoti ja musiikki.Estetiikka on myös keskeinen osa tyyliä.
      Wiccat taitavat olla täysin eri asia,vaikka varmasti on myös goottiwiccoja.Ero on jo siinä,että wicca on uskonto eikä tyyli.

      • Jaana

        Jaa saman tyylistä muotia ja musiikkia? Mielestäni goottibileissä tulee ihan liikaa ihan todella erityylisiä musiikkeja, vrt. punk ja ebm, tai neo-folk.


      • Mikkopahis
        Jaana kirjoitti:

        Jaa saman tyylistä muotia ja musiikkia? Mielestäni goottibileissä tulee ihan liikaa ihan todella erityylisiä musiikkeja, vrt. punk ja ebm, tai neo-folk.

        Ei goottibileissä kuitenkaan kauheasti iskelmää, hiphoppia, jazzia tai metallia soiteta. Kyllä musiikkia on ainakin hiukan rajattu. ^_-


    • Evanee

      Goottikulttuuri on dramaattista pukeutumista, musiikkia ja tietoa siitä, mikä on goottia ja mikä ei.

      Wicca on pakanauskonto, jolla ei ole mitään tekemistä ylipäätänsäkään pukeutumisen kanssa. Ei etenkään goottityylin kanssa, vaikka moni gootti ilmoittaakin olevansa wicca, pakana tai "wiccagootti." Käsite "wiccagootti" on pelkkää paskaa.

    • gootti

      1.pukeudu mustaan.
      2.kuuntele metallia.
      3.olet gootti.
      se ei liity mitenkään wiccalaisuuteen.

    • dontmindme1

      Goottilaisuus on romantiikan alalaji. Siihen kuuluu vahvasti kauhuelementit ja tietyn tyyppinen pimeä "tunnelma". Nykyinen gootti sana yhdistetään 1970-luvun lopussa vallinneiden post-punk bändeihin kuten Joy Division, Bauhaus, Siouxsie Sioux, Cure yms. Juuri näiden bändien saundimaailman takia joka oli hyvin synkkä. goottilaisuus on alunperin arkkitehtuuri ja tyylisuunta keskiajalta johon kuuluu koristeellisuus (ruusuikkunat, vahva romantiikka, fantasia/yliluonnollisuus) ja 1700 luvulla kirjoitettiin teos The Castle of Otranto jossa goottilaisuus nousi yleiseen tietoisuuteen. Näin kauhu/yliluonnollisuus/pimeys liitettiin yhdistettiin sanaan goottilaisuus.
      Myös dracula liitetään goottilaisuuteen
      goottilaisuus on siis tyylisuunta jolla ei ole mtn poliittista (toisin kuin punkilla) päämäärää tai uskontoa (vaikka usein goottilaisuuteen liitetään uskonnot kuten esim. wicca) Voidaan siis puhua samanlaisesta genrestä kuin Heavy musiikin kuuntelijat (hevarit) tms. Täysin itsenäinen genre jonka mielenkiinto liittyy pimeyteen/yliluonnolisuuteen/romantiikkaan/kauhuun yms. Eikö Twilighteissakin ole paljon samoja piirteitä ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe