Adventistien sapatti opista......

Näkökantoja

Adventismin opeille sapatin pitämisestä uudessa liitossa ei ole perusteita Raamatun kirjoituksissa. Eikä mitään tukea ole heidän eskatologisille tulkinnoilleen sapatista viimeisenä "kuuliaisuuden kokeena", joka ratkaisee pelastumisen.

Koko Ilmestyskirjassa ei kiistattomasti puhuta mitään sapatista eikä sunnuntaista, mutta tässä artikkelissa ei oteta muutoin kantaa Ilmestyskirjan tulkintaan tai tarkoitukseen. Uuden testamentin teologiassa -etenkin Paavalin kirjeissä - sen sijaan osoitetaan kristillisen vapauden ja koko ansiottoman armon evankeliumin vastaiseksi vaatimukset noudattaa sapattia ja ruokasääntöjä ja ylipäätään vanhan liiton lakia (ks. myös Hebr.8:13; 9:10).

Sapatin ja ruokalakien noudattamisen vaatimus on rinnastettavissa Paavalin vastustamaan "toisenlaiseen evankeliumiin" ja palaamiseen juutalaiseen alkeelliseen varjojen ajan jumalanpalvelukseen ja täyttymyksensä saaneisiin esikuviin, jotka lakkautettiin Kristuksen ristillä.

Sunnuntain viettäminen ei ole mitään "luopumusta" Uuden testamentin teologiassa, vaan apostolisessa alkukirkossa aloitettu käytäntö vapauden hengessä. Jokainen kristitty suhtautuu erilaisten päivien viettämiseen haluamallaan tavalla ja kristittyjen tulee kunnioittaa toisiaan rakkauden hengessä, toisiaan loukkaamatta. Tuomion mittapuuna viimeisenä päivänä on ainoastaan usko Kristukseen ja se, miten lähimmäisiä on kohdeltu. Epäusko Kristuksen evankeliumia kohtaan johtaa kadotukseen. Pelastuksen etsiminen Mooseksen lain mukaisista teoista tai Mooseksen lain mukaisten tekojen asettaminen pelastumisen ehdoksi päinvastoin kadottaa ja merkitsee evankeliumin mitätöintiä. Sapatin pitämisen korostaminen ja kristittyjen tuomitseminen sunnuntain viettämisen takia on -varsinkin Kolossalaiskirjeen varoituksien valossa - osoitus hengellisestä ylpeydestä ja farisealaisesta omahyväisyydestä, halusta olla muita parempia.

Sama pätee ruokaan liittyviin sääntöihin ja kieltoihin, jotka ovat täysin vieraita koko UT:n teologialle. Ruokien syömistä koskeviin kielloista on tärkeä apostolinen opetus 1 Tim.4:1-5, jossa todetaan selkeästi, että sellaiset kiellot ovat "pahojen henkien oppeja" ja "eksyttävien henkien seuraamista". Nämä "riivaajien opit" rinnastetaan tekopyhyyteen (so. farisealaisuuteen) ja uskosta luopumiseen. Kaikenlainen asketismi ja normaaleista elämän iloista kieltäytyminen on vastoin evankeliumia. Paavali opettaa, että kaikki, minkä Jumala on luonut on hyvää eikä mikään ole hylättävää - ei siis sianliha, simpukat, jänis, kahvi, tee, viini eikä mikään muukaan- kun se nautitaan kiittäen, sillä Jumalan sana ja rukous pyhittää kaiken Luojan luoman. Jokainen voi vapaasti ja hyvällä omallatunnolla syödä ja juoda mitä haluaa ja hyväksi näkee, eikä hänellä ole siitä mitään tilinteon velvollisuutta ihmisille - eikä Jumalalle, sillä Jumala ei ole kiinnostunut sellaisista asioista.

Lukekaa seuraavasta koko artikkeli:

http://www.parse-error.com/display_page.php?page_id=56&PHPSESSID=610e0ec7a2c02b72a98af4d5c8308928

74

2103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KKK.OOO

      Kiitos! Tällaisia kirjoituksia tarvitaan!

      • annu42

        samanmielisyyttä molemmilla puolilla. Se on vapautta!
        Toivotaan, että se jatkuu, ettei meidän kummankaan tarvitse huolestua.


    • uskovat

      Maailmalta löytyy sapatin pyhittäviä mm. helluntalaisia, kotomaassamme Herran kansa.
      ja muitakin pieniä ryhmittymiä. Käsittääkseni opin ovat ottaneet Raamatusta.

      Heb 11:1. Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.

      Jospa on jo syntymäjuurilla tullut uskon opetus jossa hyljätään Jumalan tahdosta mm. lepopäivä, ja se on tehnyt toivon ja ojentautumisen sen mukaan, niin eiköhän se siksi monen huulilla kaiu Raamatunvastaisena opetuksena, mihin Jeesus ei antanut lupaakaan. "Ennenkuin taivas ja maa katoaa, laista ei katoa yksikään kirjain eikä ainoakaan piirto", ja niin ei ole lupa ystävät rakkaat uskon oppia tuodakkaan.
      Tehdään opetuksemme Vapahtajan opetuksen mukaan, ja hyljätään tämä vallalla oleva ihmisoppi.
      Lepopäivän pyhitti jo luomisessa Jumala ja erotti sen sinulle ja minulle. Adventismia ei vielä silloin ollut.

      Ruoka-aisat.
      Jos jotkut viettävät terveysnäköalojen takia,
      ruoka puolessa rasvaisien ja epäterveellisten ruokien hylkäämistä, niin älä kompastu heihin. Syökää vain mitä haluatte, ja sitten kun alkaa verenpainetaudit ja ym. vaivata, niin oikeat ei vääräoppiset terveyskeskus profeettalääkärit sitten evästävät teitä terveisiin ruokatottumuksiin.
      Ja se ei sitten kivistä ja hierrä kengässä, kun ei Jumalan tahtona seurakunta opettanut tälläista "harhaa" aikaisemmin (terveelliseen elämään). Papitkin saavat töitä, parannellessaan sairaita seurakunnassaan, sairauksia, jotka jotkut voisi sanoa olevan itse aiheutettuja.
      "Tupakka-askissakin taitaa olla teksti tappavasta myrkystä, ja sitähän se ihminen silti polttaa, jopa joku uskova ryhmä oikein virallisesti hyväksyen.

      Olkaa vapaat, ja iloitkaa siitä, että jotkut uskovat pyrkivät elämään terveellisesti, ehkäpä ne säästyneet terveyskeskusmaksut riittävät hoitamaan teidän ohitusleikkaukset, ja aivoinfarktit, kun ravinnosta tulleet verisuonia tukkineet rasvasolut ovat saaneet tehdä työnsä.

      Tämä näin hieman karkeasti, mutta näinhän se on.

    • laihdutetaan.

      Uutiset kertoi maassamme olevasta laihdutuspisneksestä, kuinka paljon se nielee rahaa. Jaa... kuinkahan paljon adventistit lihottavat tätä pisnes kolehtihaavia? Vaivaako adventistejä liikalihavuus noin prosenttuaalisesti katsottuna kirkkokuntaan ja verrattuna johonkin toiseen.
      Taitaa ehkä nämä rahat mennä muuhun toimintaan.
      Syövät kelvottomat jo valmiiksi terveellisesti.
      Toivottavasti tekevät parannuksen ko. harhasta.

    • Kuuliaisuuden koe on varmasti lähinnä niille jotka ymmärtävät lepopäivän merkityksen yhtenä Jumalan käskynä. Laki on aina voimassa. (Luuk 16:17 mm.)

      Kristityn vapaus ei ole että hylkää Jumalan lain.
      Vapaus on että on vapaa lain syytöksistä.

      Ruokasäännöillä tarkoitanet "sapatin ja uuden kuun päivä" joissa oli kyse juutalaisten paastopäivistä joille ei ollut Jumalan asetusta.
      "sapatit" olivat juhlapyhiä joille ei yöskän asetusta ollut. Lakia se ei muuttanut, eli viikottaista lepopäivää.

      Alkukirkossa ei ole otettu vapautusta lepopäivästä. (Matt 24:20, 5:17-18)

      Kristitty pitää hyvää huolta Pyhän hengen temppelistään.
      Ruoka-asiat ovat terveysneuvoja, ja Jumalan terveysneuvot ovat 3:11 luvussa.
      Ihminen toimii ymmärryksensä mukaan, eikä kukaan esitä vaatimuksia tässä.
      Syöminen ei sinänsä muut suhdetta Jumalan eikä seurakuntaan.
      Kukaan ei vahdi mitä toinen pistää suuhunsa, ja jos kerrot, ei kukaan Sinua siitä rankaise.

      Siunausta
      jari

      • valkopesu

        Jotenki välittyy sanoistasi että muut uskovat ei kunnioita Jumalan käskyjä. Kyllä täällä jokainen uskova vuoron perään sulle toistaa kunnioittavan Jumalan käskyjä. Ongelma on sinulla jos et pysty tai voi tajuta hengen silmin mitä on sapatin lepo kristuksessa. Ja uskoa Jeesuksen olevan lain täyttäjä ja täyttymys. Sinulle ei riitä 10 käskytkään, vaan kaikkien pitää alkaa pitämään lauantaina sapattia, siitä on nyt kysymys sinulla. Mene heti vain siihen mihin tähtäät, äläkä paasaa tuota samaa virttä että muut rikkoo ja sinä et. Oletkos koskaan ajatellut ketkä mahdollisesti rikkoo uuttaliittoa, voimassa`olevaa?
        Kaikki uskovaiset iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja. Mutta mitäs saarnaa sinä tuot? Sinä teet laiksi sapatin noudattamisen lauantaille, sitoen sen vielä pelastumisen ehdoksi, oppisi mukaan. Ja sitten olet täällä samaan aikaan puhumassa kuinka ollaan lutherin asialla sitä ja tätä. Käsittämätöntä!


      • valkopesu kirjoitti:

        Jotenki välittyy sanoistasi että muut uskovat ei kunnioita Jumalan käskyjä. Kyllä täällä jokainen uskova vuoron perään sulle toistaa kunnioittavan Jumalan käskyjä. Ongelma on sinulla jos et pysty tai voi tajuta hengen silmin mitä on sapatin lepo kristuksessa. Ja uskoa Jeesuksen olevan lain täyttäjä ja täyttymys. Sinulle ei riitä 10 käskytkään, vaan kaikkien pitää alkaa pitämään lauantaina sapattia, siitä on nyt kysymys sinulla. Mene heti vain siihen mihin tähtäät, äläkä paasaa tuota samaa virttä että muut rikkoo ja sinä et. Oletkos koskaan ajatellut ketkä mahdollisesti rikkoo uuttaliittoa, voimassa`olevaa?
        Kaikki uskovaiset iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja. Mutta mitäs saarnaa sinä tuot? Sinä teet laiksi sapatin noudattamisen lauantaille, sitoen sen vielä pelastumisen ehdoksi, oppisi mukaan. Ja sitten olet täällä samaan aikaan puhumassa kuinka ollaan lutherin asialla sitä ja tätä. Käsittämätöntä!

        "Välityy" sanoistani.
        Viestinnän ongelma on siinä etä vastanottaja usein käsittää asioita niinkuin hän itse haluaa niitä käsittää. Ei niin kuin vastaanottaja tarkoittaa. Myös asenne Raamattuun eli vilpittömyys Jumalan sanan edessä on ratkaisevassa asemassa. Nöyrä etenee ja hylkää huonomman vaihtoehdon milloin huomaa olevansa Raamatun sanan valosa ristiriidassa.
        Eli ennakkoluulot ja asenteet ovat ratkaisevassa asemassa.
        Minulla kesti vuosikausia enne kuin olin sulatellut uusia asioita, mutta havaitsin ne vain Raamatun mukaan oikeiksi, ja hylkäsin monia yleisen kristikunnan tunnustamia asioita joita vaan oli vuosisatojen kuluessa opetettu vikaan.

        Jos ihmiskunnalle opetetaan että lehmä on hevonen, niin kolmen sukupolven kuluttua asiaan jo uskotaan.
        Minä saan monilta hyvää palautetta ja paljon kiitostakin.
        En minä oleta että saisin pelkkää hyvää palautetta, ja Jumalan Henki kehotti kestämään evankeliumin vaivatkin.

        Sapatin leopo on viikottaisessa lepoäiväasetuksessa Jumalan siveyslaissa.
        Ihmisoppia kaikki muu.
        Tottakai Herran oma lepää Herrassa päivittäin.
        Sinulla on luikematta kirjeeni sapattiasiassa.

        Jeesus täytti lain noudattamalla sitä itse kaikessa, ja antoi esimerkin muille jota seurata.
        Valitettavasti ihminen kuitenkin on mitä on, ja ei onnistu siinä täydellisesti.
        Sinulla on lukematta kirjeeni koskien lakia.
        Missään Raamattu ei opeta että laki olisi poistettu.
        En haluaisi toistella kaikkea mitä olen jo kirjeissäni opettanut, jotka löydät
        http://www.netikka.net/jarinraamattuhotelli

        Minä opetan Raamattua virkojeni ja vastuuni Herran edessä vuoksi.
        En "paasaa muille" sitä mitä tässä esität.

        Teoilla tässä tarkotamme eri asiaa. En ymmärrä miksi kuitenkin minulle moni yrittää aina opettaa ettei lain kautta tule vanhurskaaksi, niin kuin en uskon alkeita ymmärtäisi?
        Minä olen lain rikkoja kuten muutkin.
        Vanhurskautmisyritykset teolla on eri asia kuin kuuliaisuus jota jota on lain pitäminen kykynsä mukaan.

        Lukisit opetukseni, niin saisit kaikkiin näihin väittämiisi vastauksen.
        Ota tulosteita ja tutki nojatuolissa Raamatun kanssa rukouksessa.

        Luther ei vielä voinut tehdä kaikkea uskonpuhdistuksessa.
        A-kirkko jatkaa uskonpuhdistusta ajan loppuun asti.
        Kunniotamme kaikki Lutherin saavutuksia joita Lutherin nimeä kantava kirkko ei enää tee. Joskus teki.

        Launtai lepopäivänä perustuu vain siihen että se on Jumalan säätämä päivä.
        Ei keisari Konstantinuksen säätämä. (7.3.321 jkr)

        En missään ole esittänyt lauantaita pelastusken ehtona, eikä kirkkonikaan sitä esitä.
        Tässä pätee Ramatun ohje kuten kaikissa tuomioasioissa. Luuk 12:47-48.

        Et ole lukenut mitä olen kirjoittanut, mutta toki ne ovat melko työläitä tutkia, mutta se kannattaa jos niin teet.
        Olet vain pikalukenut ja loihe haukkumaan ennakkoluulojen mukaan.

        Siunausta
        jari


      • valkopesu kirjoitti:

        Jotenki välittyy sanoistasi että muut uskovat ei kunnioita Jumalan käskyjä. Kyllä täällä jokainen uskova vuoron perään sulle toistaa kunnioittavan Jumalan käskyjä. Ongelma on sinulla jos et pysty tai voi tajuta hengen silmin mitä on sapatin lepo kristuksessa. Ja uskoa Jeesuksen olevan lain täyttäjä ja täyttymys. Sinulle ei riitä 10 käskytkään, vaan kaikkien pitää alkaa pitämään lauantaina sapattia, siitä on nyt kysymys sinulla. Mene heti vain siihen mihin tähtäät, äläkä paasaa tuota samaa virttä että muut rikkoo ja sinä et. Oletkos koskaan ajatellut ketkä mahdollisesti rikkoo uuttaliittoa, voimassa`olevaa?
        Kaikki uskovaiset iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja. Mutta mitäs saarnaa sinä tuot? Sinä teet laiksi sapatin noudattamisen lauantaille, sitoen sen vielä pelastumisen ehdoksi, oppisi mukaan. Ja sitten olet täällä samaan aikaan puhumassa kuinka ollaan lutherin asialla sitä ja tätä. Käsittämätöntä!

        "Kaikki uskovat iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja." Varmasti näin on! Meidän on syytä iloita siitä,että Jeesus on täyttänyt lain meidän puolestamme antaen henkensä ristillä. Silti niinkuin sanot kaikki kristityt kunnioittavat Jumalan lakeja,sillä nehän osoittaa meille synin synniksi. Siis jos ja kun olen tappamatta,himoitsematta,varastamatta ja niin edelleen, en yritä vanhurskautua lain tekojen kautta. Vaan voidakseni vastaanottaa Jeesuksen vanhurskauden ja lunastuksen en voi olla lain rikkoja. Enkä voi myöskään rikkoa Jumalan kymmentä käskyä varmistaakseni sen etten vain olisi lain alla. Siis adventisteja ja muita sapatin viettäjiä pidetään "lain alaisina" vain yhden käskyn tähden. Muut yhdeksää käskyä kunniouttavathan eivät elä lain alaisuudessa,eiväthän???


      • Kristuksessa
        valkopesu kirjoitti:

        Jotenki välittyy sanoistasi että muut uskovat ei kunnioita Jumalan käskyjä. Kyllä täällä jokainen uskova vuoron perään sulle toistaa kunnioittavan Jumalan käskyjä. Ongelma on sinulla jos et pysty tai voi tajuta hengen silmin mitä on sapatin lepo kristuksessa. Ja uskoa Jeesuksen olevan lain täyttäjä ja täyttymys. Sinulle ei riitä 10 käskytkään, vaan kaikkien pitää alkaa pitämään lauantaina sapattia, siitä on nyt kysymys sinulla. Mene heti vain siihen mihin tähtäät, äläkä paasaa tuota samaa virttä että muut rikkoo ja sinä et. Oletkos koskaan ajatellut ketkä mahdollisesti rikkoo uuttaliittoa, voimassa`olevaa?
        Kaikki uskovaiset iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja. Mutta mitäs saarnaa sinä tuot? Sinä teet laiksi sapatin noudattamisen lauantaille, sitoen sen vielä pelastumisen ehdoksi, oppisi mukaan. Ja sitten olet täällä samaan aikaan puhumassa kuinka ollaan lutherin asialla sitä ja tätä. Käsittämätöntä!

        Sanoistasi käännän Lepo Kristuksessa on elää Jumalan tahdossa, kaikki uskovat, kunnioittavat Jumalaa, eivät sano Hänestä väärää, ei kuvia, ja palvele niitä, jne. Kristuksessa, kun on ottanut Hänet sydämeensä. Kristus on antanut sen lepopäivänkin, niin Kristuksessa leväten elää myös siinä, uudessaliitossa, niinkuin lepo Hänessä kertoo olevan.

        jatkakoon vaikkapa.
        1 Joh 2: 1. Rakkaat lapset! Kirjoitan tämän teille, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus. 2. Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman.
        3. Todellinen Jeesuksen Kristuksen tunteminen
        Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä. 4. Joka sanoo tuntevansa hänet mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä. 5. Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella saavuttanut päämääränsä. Tästä me tiedämme olevamme hänen yhteydessään.

        6. Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli.

        7. Uusi käsky
        Rakkaat ystävät! Käsky, jonka teille kirjoitan, ei ole uusi. Se on se vanha käsky, joka teillä on ollut alusta alkaen, se sana, jonka te olette kuulleet. 8. Ja kuitenkin käsky, jonka teille kirjoitan, on uusi: nyt se on toteutunut hänessä ja teissä, sillä pimeys hälvenee ja tosi valo loistaa jo. 9. Joka väittää olevansa valossa mutta vihaa veljeään, on yhä pimeydessä. 10. Joka rakastaa veljeään, pysyy valossa, eikä hänessä ole mitään, mikä veisi lankeemukseen. 11. Mutta se, joka vihaa veljeään, on pimeydessä. Hän vaeltaa pimeässä eikä tiedä, minne on menossa, sillä pimeys on sokaissut hänen silmänsä.
        Joh 3:1. Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen, ja hänen lapsiaan me myös olemme. Tästä syystä maailma ei meitä tunne, eihän se tunne häntäkään. 2. Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on. 3. Jokainen, joka näin panee toivonsa häneen, pitää itsensä puhtaana, niin kuin hän on puhdas ja pyhä.

        4. Jumalan lapset - Paholaisen lapset

        Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan lain rikkomista. (laki tavallaan voimassa).

        5. Mutta te tiedätte, että Kristus, joka on synnitön, tuli ottamaan pois synnit. 6. Syntiä ei tee kukaan, joka hänessä pysyy. Ei kukaan, joka tekee syntiä, ole häntä nähnyt eikä tunne häntä.

        7. Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas. 8. Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti. Juuri sitä varten Jumalan Poika tuli maailmaan, että hän tekisi tyhjäksi Paholaisen teot.

        9. Yksikään Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä. Hän ei voi tehdä syntiä, koska on syntynyt Jumalasta.

        10. Tästä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan, ketkä Paholaisen lapsia: se, joka ei tee Jumalan tahtoa, ei ole Jumalasta, ei siis myöskään se, joka ei rakasta veljeään.

        tässä sitä vääntöä on oikeaan, ollaan itsekukin paljastettuna Jumalan sanan edessä riisuttuna omista ajatuksista.
        Synnin mittapuu on Jumalan tahto, ja tahto pitää olla sydämen lihatauluun kirjoitettu, koska silloin armossa vaeltaen, emme riko Häntä vastaan, pyrimme elämään niinkuin Hän eli, Jumalan siemen pysyy sydämessä ja niin ollen ei tee syntiä. Siinä on todellinen KRISTUKSEN TUNTEMINEN, eikä se oikeuta minuakaan muuttamaan Jumalan / Kristuksen tahtoa ihmismakuiseksi.

        Siinä sitä armahdettuna, tietäen puutteensa vaeltaa kotia kohti.

        Jos Vapahtajan lapsia ollaan, niin toivottavasti näkisimme Hänen tahtonsa suuren kokonaisuuden.


      • valkopesu
        PikkuKonna kirjoitti:

        "Kaikki uskovat iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja." Varmasti näin on! Meidän on syytä iloita siitä,että Jeesus on täyttänyt lain meidän puolestamme antaen henkensä ristillä. Silti niinkuin sanot kaikki kristityt kunnioittavat Jumalan lakeja,sillä nehän osoittaa meille synin synniksi. Siis jos ja kun olen tappamatta,himoitsematta,varastamatta ja niin edelleen, en yritä vanhurskautua lain tekojen kautta. Vaan voidakseni vastaanottaa Jeesuksen vanhurskauden ja lunastuksen en voi olla lain rikkoja. Enkä voi myöskään rikkoa Jumalan kymmentä käskyä varmistaakseni sen etten vain olisi lain alla. Siis adventisteja ja muita sapatin viettäjiä pidetään "lain alaisina" vain yhden käskyn tähden. Muut yhdeksää käskyä kunniouttavathan eivät elä lain alaisuudessa,eiväthän???

        Tajuat kai itse adventistina oppinne. Teille se ei ole pelkkä laki sitä tarkoitin. Kaikilla käskyillä ja lailla on tarkoituksensa. Ja miksikä niitä nyt mollaamaan. Onkos tämä tiedän käsky jotenki eritelty ja nostettu? sitä tarkoitin. Minusta on! Käskyt pelkkänä käskynä selvä se! mutta mitäs löytyy muuta sisältöä ja kytköksiä ties mihin opissanne?


      • valkopesu
        Kristuksessa kirjoitti:

        Sanoistasi käännän Lepo Kristuksessa on elää Jumalan tahdossa, kaikki uskovat, kunnioittavat Jumalaa, eivät sano Hänestä väärää, ei kuvia, ja palvele niitä, jne. Kristuksessa, kun on ottanut Hänet sydämeensä. Kristus on antanut sen lepopäivänkin, niin Kristuksessa leväten elää myös siinä, uudessaliitossa, niinkuin lepo Hänessä kertoo olevan.

        jatkakoon vaikkapa.
        1 Joh 2: 1. Rakkaat lapset! Kirjoitan tämän teille, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus. 2. Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman.
        3. Todellinen Jeesuksen Kristuksen tunteminen
        Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä. 4. Joka sanoo tuntevansa hänet mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä. 5. Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella saavuttanut päämääränsä. Tästä me tiedämme olevamme hänen yhteydessään.

        6. Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli.

        7. Uusi käsky
        Rakkaat ystävät! Käsky, jonka teille kirjoitan, ei ole uusi. Se on se vanha käsky, joka teillä on ollut alusta alkaen, se sana, jonka te olette kuulleet. 8. Ja kuitenkin käsky, jonka teille kirjoitan, on uusi: nyt se on toteutunut hänessä ja teissä, sillä pimeys hälvenee ja tosi valo loistaa jo. 9. Joka väittää olevansa valossa mutta vihaa veljeään, on yhä pimeydessä. 10. Joka rakastaa veljeään, pysyy valossa, eikä hänessä ole mitään, mikä veisi lankeemukseen. 11. Mutta se, joka vihaa veljeään, on pimeydessä. Hän vaeltaa pimeässä eikä tiedä, minne on menossa, sillä pimeys on sokaissut hänen silmänsä.
        Joh 3:1. Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen, ja hänen lapsiaan me myös olemme. Tästä syystä maailma ei meitä tunne, eihän se tunne häntäkään. 2. Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on. 3. Jokainen, joka näin panee toivonsa häneen, pitää itsensä puhtaana, niin kuin hän on puhdas ja pyhä.

        4. Jumalan lapset - Paholaisen lapset

        Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan lain rikkomista. (laki tavallaan voimassa).

        5. Mutta te tiedätte, että Kristus, joka on synnitön, tuli ottamaan pois synnit. 6. Syntiä ei tee kukaan, joka hänessä pysyy. Ei kukaan, joka tekee syntiä, ole häntä nähnyt eikä tunne häntä.

        7. Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas. 8. Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti. Juuri sitä varten Jumalan Poika tuli maailmaan, että hän tekisi tyhjäksi Paholaisen teot.

        9. Yksikään Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä. Hän ei voi tehdä syntiä, koska on syntynyt Jumalasta.

        10. Tästä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan, ketkä Paholaisen lapsia: se, joka ei tee Jumalan tahtoa, ei ole Jumalasta, ei siis myöskään se, joka ei rakasta veljeään.

        tässä sitä vääntöä on oikeaan, ollaan itsekukin paljastettuna Jumalan sanan edessä riisuttuna omista ajatuksista.
        Synnin mittapuu on Jumalan tahto, ja tahto pitää olla sydämen lihatauluun kirjoitettu, koska silloin armossa vaeltaen, emme riko Häntä vastaan, pyrimme elämään niinkuin Hän eli, Jumalan siemen pysyy sydämessä ja niin ollen ei tee syntiä. Siinä on todellinen KRISTUKSEN TUNTEMINEN, eikä se oikeuta minuakaan muuttamaan Jumalan / Kristuksen tahtoa ihmismakuiseksi.

        Siinä sitä armahdettuna, tietäen puutteensa vaeltaa kotia kohti.

        Jos Vapahtajan lapsia ollaan, niin toivottavasti näkisimme Hänen tahtonsa suuren kokonaisuuden.

        Olinkos jossain nyt sanomassa että syntiä pitää heti olla tekemässä? Olinko sanomassa että 10 käskyjä ei tulisi kunnioittaa? En ole sellaisia sanonut.
        Nyt saarnaat minulle kuin olisin synnin pohja sakkaa.


      • Kristuksessa
        valkopesu kirjoitti:

        Olinkos jossain nyt sanomassa että syntiä pitää heti olla tekemässä? Olinko sanomassa että 10 käskyjä ei tulisi kunnioittaa? En ole sellaisia sanonut.
        Nyt saarnaat minulle kuin olisin synnin pohja sakkaa.

        Kaikki uskovaiset iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja.

        Sanoisin, soudat ja huopaat yht´ aikaa.

        Tuosta on juuri kyse, >ilman lain tekoja. Laki ei välttämättä kuulu kaikille, ainakaan koske vaellusta,> jotkut matkalaiset tuumaa.
        Ehkäpä itse vaellat niin, ts. kunnioitat Jumalan tahtoa, ja puhut sitten muuta.
        Entäpä jos joku kovin ottaa vakavasti viestisi, ja lähtee laittomuuden tielle.

        Tänä aamuna viimeksi soi puhelin, eräs äiti soitti, kun miehensä on "ilman lakia". On se surullista kuunneltavaa. Kyllä siinä toivoisi, että puolisonsa ymmärtäisi seisovansa kerran Jumalan edessä ja joutuvan vastaamaan tekemisistään. Kun tämän ymmärtää, on jo täällä korjattava suuntaa ja minkä viitan mukaan??
        J U M A L A N tahdon mukaan.
        On mentävä parannuksen paikalle ja elettävä siinä. "Kristuksen lain alla".

        Liha on se joka sotii Jumalan tahtoa vastaan, se synnyttää synnin. Laki osoittaa sen, uskovallekin.
        Laiton tila, on se joka kieltää Jumalan tahdon olemassa olon, ja antaa tilaa omalle lihalle.
        Sana sanoo Jeesuksen suulla.
        JA TÄSTÄ JUMALANTAHDOSTA EI KATOA YKSIKÄÄN KIRJAIN EIKÄ AINOAKAAN PIIRTO ENNENKUIN TAIVAS JA MAA KATOAA, EIKÄ OLE LUPA OPETTAA, EDES LEPOPÄIVÄN KOHDALLAKAAN. Ei edes lepopäivän kohdalla, näin toistaen.
        Tästä on kyse, Jumalan tahto ja ihmisen tahto. Jos Jumalan tahtoa vastaan noustaan, lepopäiväkysymyksessä, se on nousua Jumalan tahtoa vastaan. (annamme pikkusormen paholaiselle).
        Meidän, jotka tunnustamme Jeesuksen herraksemme, meillä on etuoikeus ja velvollisuus elää kaikessa siinä, mitä meille on annettu suunnaksi ja ohjeeksikin. Jos näin emme tee, niin isien teot periytyy lapsille, ja nyt jo niitämme sitä satoa täällä.
        Niinkuin Nooan päivänä on Jeesuksen toisen tulon päivänä. Pahuus lisääntyy, ja miksi???? ON UNOHDETTU JUMALAN TAHTO..
        Haluaako Isä sitä, että omansa elää niinkuin hän on sanonut? Jos lapsemme elää niinkuin kurittomina tekevät, on se isälle häpeäksi. Näin on Jumalan kansankin kohdalla.
        Se periaate on, hyväksytäänkö se, vai ei??
        Vastaus löytyy sanasta, ja sanoisin ei lihastastamme.-


      • muut alleen?
        PikkuKonna kirjoitti:

        "Kaikki uskovat iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja." Varmasti näin on! Meidän on syytä iloita siitä,että Jeesus on täyttänyt lain meidän puolestamme antaen henkensä ristillä. Silti niinkuin sanot kaikki kristityt kunnioittavat Jumalan lakeja,sillä nehän osoittaa meille synin synniksi. Siis jos ja kun olen tappamatta,himoitsematta,varastamatta ja niin edelleen, en yritä vanhurskautua lain tekojen kautta. Vaan voidakseni vastaanottaa Jeesuksen vanhurskauden ja lunastuksen en voi olla lain rikkoja. Enkä voi myöskään rikkoa Jumalan kymmentä käskyä varmistaakseni sen etten vain olisi lain alla. Siis adventisteja ja muita sapatin viettäjiä pidetään "lain alaisina" vain yhden käskyn tähden. Muut yhdeksää käskyä kunniouttavathan eivät elä lain alaisuudessa,eiväthän???

        Onko Sapatin korostus jättänyt Adventisteilla muut käskyt alleen,...epäjumalan palvonta (EGW ja muut),valehtelun, panettelun, esiaviolliset suhteet, huorintekemiset, varastamiset (Oskar Salosen säätiö?).... (pedofiliajutun yhteydessä todettua?).... jopa Kristuksen sovituksen korostamisen, anteeksipyytämisen ja saamisen merkityksen, parannuksen välttämättömyyden?

        Onhan itse Jeesus Kristus Sapatin Herra!
        Se on annettu ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten?

        Saammeko levätä Hänessä? Toivottavsti uskomme riittää!

        Erasmus


      • valkopesu
        Kristuksessa kirjoitti:

        Kaikki uskovaiset iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja.

        Sanoisin, soudat ja huopaat yht´ aikaa.

        Tuosta on juuri kyse, >ilman lain tekoja. Laki ei välttämättä kuulu kaikille, ainakaan koske vaellusta,> jotkut matkalaiset tuumaa.
        Ehkäpä itse vaellat niin, ts. kunnioitat Jumalan tahtoa, ja puhut sitten muuta.
        Entäpä jos joku kovin ottaa vakavasti viestisi, ja lähtee laittomuuden tielle.

        Tänä aamuna viimeksi soi puhelin, eräs äiti soitti, kun miehensä on "ilman lakia". On se surullista kuunneltavaa. Kyllä siinä toivoisi, että puolisonsa ymmärtäisi seisovansa kerran Jumalan edessä ja joutuvan vastaamaan tekemisistään. Kun tämän ymmärtää, on jo täällä korjattava suuntaa ja minkä viitan mukaan??
        J U M A L A N tahdon mukaan.
        On mentävä parannuksen paikalle ja elettävä siinä. "Kristuksen lain alla".

        Liha on se joka sotii Jumalan tahtoa vastaan, se synnyttää synnin. Laki osoittaa sen, uskovallekin.
        Laiton tila, on se joka kieltää Jumalan tahdon olemassa olon, ja antaa tilaa omalle lihalle.
        Sana sanoo Jeesuksen suulla.
        JA TÄSTÄ JUMALANTAHDOSTA EI KATOA YKSIKÄÄN KIRJAIN EIKÄ AINOAKAAN PIIRTO ENNENKUIN TAIVAS JA MAA KATOAA, EIKÄ OLE LUPA OPETTAA, EDES LEPOPÄIVÄN KOHDALLAKAAN. Ei edes lepopäivän kohdalla, näin toistaen.
        Tästä on kyse, Jumalan tahto ja ihmisen tahto. Jos Jumalan tahtoa vastaan noustaan, lepopäiväkysymyksessä, se on nousua Jumalan tahtoa vastaan. (annamme pikkusormen paholaiselle).
        Meidän, jotka tunnustamme Jeesuksen herraksemme, meillä on etuoikeus ja velvollisuus elää kaikessa siinä, mitä meille on annettu suunnaksi ja ohjeeksikin. Jos näin emme tee, niin isien teot periytyy lapsille, ja nyt jo niitämme sitä satoa täällä.
        Niinkuin Nooan päivänä on Jeesuksen toisen tulon päivänä. Pahuus lisääntyy, ja miksi???? ON UNOHDETTU JUMALAN TAHTO..
        Haluaako Isä sitä, että omansa elää niinkuin hän on sanonut? Jos lapsemme elää niinkuin kurittomina tekevät, on se isälle häpeäksi. Näin on Jumalan kansankin kohdalla.
        Se periaate on, hyväksytäänkö se, vai ei??
        Vastaus löytyy sanasta, ja sanoisin ei lihastastamme.-

        Te adventistit ärähdätte heti jos joku puhuu vapaudesta, levosta, kristus on lain loppu, laki ei johda pelastukseen, päässyt sapatin lepoon, vapaana kristuksessa, kristus täytti lain, uskossa ilman lain tekoja,, jne... Miten sinä olet voinut avata raamatussasi paavalin kirjeitä. Siellä kun lukaset oikein kunnolla ja uudestisyntyneenä Jumalan lapsena, näet iloksesi kuinka nämä asiat nyt olikaan. Iloitse pelastuksen armosta vapaan Kristuksessa, äläkä ala kaivamaan lakia lain päälle, kun ei edes pelastukseen johda. Herää ja huomaa! Ei Jeesuksessa oleva ihminen näe lakeja saman lailla kuin uskomattomat. Katsos Jeesus on tullut sydämeen. Jeesus elää uskovan sydämessä! Uskova on hihhuli! Oletkos sinä ollenkaan hihhuli?


      • valkopesu
        Kristuksessa kirjoitti:

        Kaikki uskovaiset iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja.

        Sanoisin, soudat ja huopaat yht´ aikaa.

        Tuosta on juuri kyse, >ilman lain tekoja. Laki ei välttämättä kuulu kaikille, ainakaan koske vaellusta,> jotkut matkalaiset tuumaa.
        Ehkäpä itse vaellat niin, ts. kunnioitat Jumalan tahtoa, ja puhut sitten muuta.
        Entäpä jos joku kovin ottaa vakavasti viestisi, ja lähtee laittomuuden tielle.

        Tänä aamuna viimeksi soi puhelin, eräs äiti soitti, kun miehensä on "ilman lakia". On se surullista kuunneltavaa. Kyllä siinä toivoisi, että puolisonsa ymmärtäisi seisovansa kerran Jumalan edessä ja joutuvan vastaamaan tekemisistään. Kun tämän ymmärtää, on jo täällä korjattava suuntaa ja minkä viitan mukaan??
        J U M A L A N tahdon mukaan.
        On mentävä parannuksen paikalle ja elettävä siinä. "Kristuksen lain alla".

        Liha on se joka sotii Jumalan tahtoa vastaan, se synnyttää synnin. Laki osoittaa sen, uskovallekin.
        Laiton tila, on se joka kieltää Jumalan tahdon olemassa olon, ja antaa tilaa omalle lihalle.
        Sana sanoo Jeesuksen suulla.
        JA TÄSTÄ JUMALANTAHDOSTA EI KATOA YKSIKÄÄN KIRJAIN EIKÄ AINOAKAAN PIIRTO ENNENKUIN TAIVAS JA MAA KATOAA, EIKÄ OLE LUPA OPETTAA, EDES LEPOPÄIVÄN KOHDALLAKAAN. Ei edes lepopäivän kohdalla, näin toistaen.
        Tästä on kyse, Jumalan tahto ja ihmisen tahto. Jos Jumalan tahtoa vastaan noustaan, lepopäiväkysymyksessä, se on nousua Jumalan tahtoa vastaan. (annamme pikkusormen paholaiselle).
        Meidän, jotka tunnustamme Jeesuksen herraksemme, meillä on etuoikeus ja velvollisuus elää kaikessa siinä, mitä meille on annettu suunnaksi ja ohjeeksikin. Jos näin emme tee, niin isien teot periytyy lapsille, ja nyt jo niitämme sitä satoa täällä.
        Niinkuin Nooan päivänä on Jeesuksen toisen tulon päivänä. Pahuus lisääntyy, ja miksi???? ON UNOHDETTU JUMALAN TAHTO..
        Haluaako Isä sitä, että omansa elää niinkuin hän on sanonut? Jos lapsemme elää niinkuin kurittomina tekevät, on se isälle häpeäksi. Näin on Jumalan kansankin kohdalla.
        Se periaate on, hyväksytäänkö se, vai ei??
        Vastaus löytyy sanasta, ja sanoisin ei lihastastamme.-

        Oikeasti uudestisyntynyt ihminen. Johon Kristus on tullut asumaan kaikessa kuninkuudessa. Ei voisikaan mahtua adventtikirkkoon. Ei sitten millään! Oikea Jeesuksen seuraaja typehtyy ahtaissa paikoissa, niinkun adventtikirkossa, jossa moosesta vielä seurataan. Sinäkin seuraat moosesta hampaat irvessä ja haluat minutkin seuraksi, mutta se ei ole minun tieni. Päivitä sinun mooses Jeesukseksi, niin olet todellisuudessa ja oikeassa ajassa.

        Faktaa ettei pyykki voi millään kuivaa jos on suljetussa pussissa. Pyykin täytyy saada tilaa ja tuulahdusta. Naru kuivatus on oikeampaa.


      • Demigod
        valkopesu kirjoitti:

        Te adventistit ärähdätte heti jos joku puhuu vapaudesta, levosta, kristus on lain loppu, laki ei johda pelastukseen, päässyt sapatin lepoon, vapaana kristuksessa, kristus täytti lain, uskossa ilman lain tekoja,, jne... Miten sinä olet voinut avata raamatussasi paavalin kirjeitä. Siellä kun lukaset oikein kunnolla ja uudestisyntyneenä Jumalan lapsena, näet iloksesi kuinka nämä asiat nyt olikaan. Iloitse pelastuksen armosta vapaan Kristuksessa, äläkä ala kaivamaan lakia lain päälle, kun ei edes pelastukseen johda. Herää ja huomaa! Ei Jeesuksessa oleva ihminen näe lakeja saman lailla kuin uskomattomat. Katsos Jeesus on tullut sydämeen. Jeesus elää uskovan sydämessä! Uskova on hihhuli! Oletkos sinä ollenkaan hihhuli?

        Olet hyvä vesseli joutunut nyt tosi likaisen pyykin sekaan. Kun olen sotkeentunut Vaticaanin
        pyhiin oppeihin. Voisitko antaa minulle veden pitävää tietoa mihin perustuu sinun väitöksesi
        Adventistien harhoista.

        Mielestäsi se on harhaa kun Adventistitit eivät
        usko Sunnuntain pyhyyteen. Millä sinä esimerkiksi
        perustelet Sunnuntain pyhyyttä. Silläkö, kun
        Paavi on Jumalan pojan viransijainen, että kaikki mitä Paavi sanoo se on varmasti pyhää.

        Sinä puhut Vapaudesta. Tietääkseni Adventistit ovat vapaita Herrassa, eivätkä he ole lain alla vaan lain päällä. Mutta jos he rikkovat yhteiskunnan lakeja he ovat lain alaisia, aivan kuin sinäkin olet. Kristus on lain loppu. se on tosi! Näet Seremonia laki joka oli meitä vastaan se kumoutui työnsä tehneenä ristillä, mutta jumalan Kymmenen käskysanaa on kirjoitettuina meidän dydämemme lihatauluihin.

        Kun olet rikkeen tehnyt laki syyttää heti. Laki on vain koulumestaei joka ohjaa meidät Kristuksen luo. Tosin me joskus taamosen tahallamme rikomme Jumalamme lakeja, mutta kun
        me kadumme antaa Jumala meille anteeksi. onhan
        jumala pitkämielinen meitä kohtaan.

        Minua on kyllä joskus rangaitu Vaticaanin lain rikkomisesata Sakolla. Vaimma en pitanyt sitä syntinä.

        Siunausta Lakisi Viidakkoon

        Antti


      • Demigod
        valkopesu kirjoitti:

        Oikeasti uudestisyntynyt ihminen. Johon Kristus on tullut asumaan kaikessa kuninkuudessa. Ei voisikaan mahtua adventtikirkkoon. Ei sitten millään! Oikea Jeesuksen seuraaja typehtyy ahtaissa paikoissa, niinkun adventtikirkossa, jossa moosesta vielä seurataan. Sinäkin seuraat moosesta hampaat irvessä ja haluat minutkin seuraksi, mutta se ei ole minun tieni. Päivitä sinun mooses Jeesukseksi, niin olet todellisuudessa ja oikeassa ajassa.

        Faktaa ettei pyykki voi millään kuivaa jos on suljetussa pussissa. Pyykin täytyy saada tilaa ja tuulahdusta. Naru kuivatus on oikeampaa.

        Seuraapa hieman kristuksen eimerkkiä. pysyt oikeasti rattailla. Ei sinut tarvitse mennä
        pakanuudesta oppia ottamaan. Minäkin riipun vielä kristus kalliolla. Eikä minun ole tarvinnut takertua Rooman sääntöihin. Ei Kristus
        palvellut koko elämänsä aikana Aurinkoa eikä sen papistoa.

        Seuraa Kristusta unohdä Mooses
        ja unohda Isis Jumalatar ja Nimrood


      • valkopesu
        Demigod kirjoitti:

        Olet hyvä vesseli joutunut nyt tosi likaisen pyykin sekaan. Kun olen sotkeentunut Vaticaanin
        pyhiin oppeihin. Voisitko antaa minulle veden pitävää tietoa mihin perustuu sinun väitöksesi
        Adventistien harhoista.

        Mielestäsi se on harhaa kun Adventistitit eivät
        usko Sunnuntain pyhyyteen. Millä sinä esimerkiksi
        perustelet Sunnuntain pyhyyttä. Silläkö, kun
        Paavi on Jumalan pojan viransijainen, että kaikki mitä Paavi sanoo se on varmasti pyhää.

        Sinä puhut Vapaudesta. Tietääkseni Adventistit ovat vapaita Herrassa, eivätkä he ole lain alla vaan lain päällä. Mutta jos he rikkovat yhteiskunnan lakeja he ovat lain alaisia, aivan kuin sinäkin olet. Kristus on lain loppu. se on tosi! Näet Seremonia laki joka oli meitä vastaan se kumoutui työnsä tehneenä ristillä, mutta jumalan Kymmenen käskysanaa on kirjoitettuina meidän dydämemme lihatauluihin.

        Kun olet rikkeen tehnyt laki syyttää heti. Laki on vain koulumestaei joka ohjaa meidät Kristuksen luo. Tosin me joskus taamosen tahallamme rikomme Jumalamme lakeja, mutta kun
        me kadumme antaa Jumala meille anteeksi. onhan
        jumala pitkämielinen meitä kohtaan.

        Minua on kyllä joskus rangaitu Vaticaanin lain rikkomisesata Sakolla. Vaimma en pitanyt sitä syntinä.

        Siunausta Lakisi Viidakkoon

        Antti

        Juutalaiset elävät vanhassa liitossa, niinkuin sinäkin. Sapattia pidät kuin juutalaiset, erona vain että et pidä koko lakia. Yrität päästä helpommalla kuin juutalaiset. Kaipaa hieman selittelyä.

        Mitäs sinä historiaa katsot, elää tässä ja nyt uudessa liitossa ja laita nuo päivien siirot muualle. Ei uskominen ole päivistä kiinni.

        Jeesus on kuningas ja voittaja. Eikä elämä ole päivistä ja salajuonista kiinni. Katsos! Eläät tässä ja nyt ja mitä edessäsi näet. Ei ole mitään paavien antikristillistä valtakuntaa tullut jostain päivistä kinastelemaan. Heillä tulee olemaan suuremmat vaatimukset ja sehän on sitä että niitä vainotaan jolla on Jeesuksen usko eikä niitä jotka pitävät lauantai sapattia.. tulollaan vasta on antikristillinen aika jossain vaiheessa.


      • valkopesu
        Demigod kirjoitti:

        Seuraapa hieman kristuksen eimerkkiä. pysyt oikeasti rattailla. Ei sinut tarvitse mennä
        pakanuudesta oppia ottamaan. Minäkin riipun vielä kristus kalliolla. Eikä minun ole tarvinnut takertua Rooman sääntöihin. Ei Kristus
        palvellut koko elämänsä aikana Aurinkoa eikä sen papistoa.

        Seuraa Kristusta unohdä Mooses
        ja unohda Isis Jumalatar ja Nimrood

        Sanot vain että olet uudessa liitossa ja mukamas hihhuli. Sitten kumminki kaivat ellenin kaikki paksut teokset esiin ja olet huomaamatta täysin juutalaisten antaman liiton vietävissä. Paavin liitossa sentään on Jeesus nimi. Mutta juutalaiset ei edes Jeesusta näe. Juutalaisten perässä juokset koko ajan jos vähän katsot itseäsi.


      • moi
        PikkuKonna kirjoitti:

        "Kaikki uskovat iloitsee uudesta liitosta ja yrittää uskossa pysyä ilman lain tekoja." Varmasti näin on! Meidän on syytä iloita siitä,että Jeesus on täyttänyt lain meidän puolestamme antaen henkensä ristillä. Silti niinkuin sanot kaikki kristityt kunnioittavat Jumalan lakeja,sillä nehän osoittaa meille synin synniksi. Siis jos ja kun olen tappamatta,himoitsematta,varastamatta ja niin edelleen, en yritä vanhurskautua lain tekojen kautta. Vaan voidakseni vastaanottaa Jeesuksen vanhurskauden ja lunastuksen en voi olla lain rikkoja. Enkä voi myöskään rikkoa Jumalan kymmentä käskyä varmistaakseni sen etten vain olisi lain alla. Siis adventisteja ja muita sapatin viettäjiä pidetään "lain alaisina" vain yhden käskyn tähden. Muut yhdeksää käskyä kunniouttavathan eivät elä lain alaisuudessa,eiväthän???

        Eräs viisas mies sanoi kerran sapatista;"Sapatti on luotu ihmistä varten eikä ihmistä sapattia varten".
        Jarlau sanoo että että Sapatti on tehty lopunaikojen ihmisiä varten KOETINKIVEKSI.Mitä se sitten aikaisemmat vuosisadat on ollut?

        Jos Jumala tekee jotain meidän hyväksemmme, ei Hän tee siitä meille koetikiveä.EIKÄ perusta seurakuntaa koetinkiven ympärille.


      • adv.tisti
        valkopesu kirjoitti:

        Oikeasti uudestisyntynyt ihminen. Johon Kristus on tullut asumaan kaikessa kuninkuudessa. Ei voisikaan mahtua adventtikirkkoon. Ei sitten millään! Oikea Jeesuksen seuraaja typehtyy ahtaissa paikoissa, niinkun adventtikirkossa, jossa moosesta vielä seurataan. Sinäkin seuraat moosesta hampaat irvessä ja haluat minutkin seuraksi, mutta se ei ole minun tieni. Päivitä sinun mooses Jeesukseksi, niin olet todellisuudessa ja oikeassa ajassa.

        Faktaa ettei pyykki voi millään kuivaa jos on suljetussa pussissa. Pyykin täytyy saada tilaa ja tuulahdusta. Naru kuivatus on oikeampaa.

        et oikein tunne adventtiuskovaa, kun naruillasi ei muut pyykkiä ole näkynyt kuin omasi.

        Adventtikirkkoon uudestisyntynyt ihminen hyvin mahtuu, kun Jeesus on sydämen Herra. Kapakka on aika ahdas paikka tahi muu vastaava. Mutta Herran huone on avara. Siellä evankeliumin sanoma saa avata langenneitten ihmisten sydämet Jeesuksen ristin juurella kiittämään ihanasta pelastuksesta, ei siellä sanasi mukaan irvileuvoin kuljeta, vapaana, vapaana. Olistpa kuullut tämänpäivän ihanan todistuksen tästä vapaudesta. Siinä sisko todisti, ja laulusta "Sillä armosta te olette pelastetut, ette tekojen kautta, jne.
        Muutes, kokoussarjamme läpikäynyt hellutaiveli uudistu ja siirtyi seurakuntansa pappispuolelle palvelukseen, ts, vaihtoi maallisen työn tuolle palvelupuolelle. Hänen sukunsa vaikuttaa niin paljon ko. kirkossa, että hän tekee työtä siellä.
        Hän todella kertoi, kuinka evankeliumin työ sai kirkossamme tehdä sen uudistavan työn. Eikös ristin sanoma ole ihmeellinen. Halleluja.
        Pyhän Hengen tuuli on se joka tuulettaa pahan hengen pois. Huumorilla, et ole nähnyt pyykkinaruja sitten pihallamme. Tulehan katsomaan.


      • muut alleen? kirjoitti:

        Onko Sapatin korostus jättänyt Adventisteilla muut käskyt alleen,...epäjumalan palvonta (EGW ja muut),valehtelun, panettelun, esiaviolliset suhteet, huorintekemiset, varastamiset (Oskar Salosen säätiö?).... (pedofiliajutun yhteydessä todettua?).... jopa Kristuksen sovituksen korostamisen, anteeksipyytämisen ja saamisen merkityksen, parannuksen välttämättömyyden?

        Onhan itse Jeesus Kristus Sapatin Herra!
        Se on annettu ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten?

        Saammeko levätä Hänessä? Toivottavsti uskomme riittää!

        Erasmus

        Et esitä totuutta vain adventisteista,vaan ihmisestä yleensä. Seuraa vaikka raamatusta Israelin kansan vaellusta esim.Siinain erämaassa. Heitä ohjasi savupatsas päivällä ja tulenliekki yöllä,ja silti he olivat jatkuvasti menossa harhaan. He olivat valmiita palvelemaan epäjumalia vaikka Itse taivaan Jumala teki suuria ihmetekojaan heidän keskuudessaan. Jos me heidän tekojensa ja tapojensa perusteella päättelisimme,että olivatko he Jumalan kansa,niin vastaus olisi,ettei missään tapauksessa.


      • valkopesu
        adv.tisti kirjoitti:

        et oikein tunne adventtiuskovaa, kun naruillasi ei muut pyykkiä ole näkynyt kuin omasi.

        Adventtikirkkoon uudestisyntynyt ihminen hyvin mahtuu, kun Jeesus on sydämen Herra. Kapakka on aika ahdas paikka tahi muu vastaava. Mutta Herran huone on avara. Siellä evankeliumin sanoma saa avata langenneitten ihmisten sydämet Jeesuksen ristin juurella kiittämään ihanasta pelastuksesta, ei siellä sanasi mukaan irvileuvoin kuljeta, vapaana, vapaana. Olistpa kuullut tämänpäivän ihanan todistuksen tästä vapaudesta. Siinä sisko todisti, ja laulusta "Sillä armosta te olette pelastetut, ette tekojen kautta, jne.
        Muutes, kokoussarjamme läpikäynyt hellutaiveli uudistu ja siirtyi seurakuntansa pappispuolelle palvelukseen, ts, vaihtoi maallisen työn tuolle palvelupuolelle. Hänen sukunsa vaikuttaa niin paljon ko. kirkossa, että hän tekee työtä siellä.
        Hän todella kertoi, kuinka evankeliumin työ sai kirkossamme tehdä sen uudistavan työn. Eikös ristin sanoma ole ihmeellinen. Halleluja.
        Pyhän Hengen tuuli on se joka tuulettaa pahan hengen pois. Huumorilla, et ole nähnyt pyykkinaruja sitten pihallamme. Tulehan katsomaan.

        Näytää rivien välistä lukemalla olevan uudesti syntynyt uskova siellä. Kiitos Jumalalle siitä!
        Ihmettelen vain että miten olet eksynyt adventistien pariin. Sinulle on käynyt huonosti jos olet lähtenyt uskomaan heidän opetuksia. Katsos! Adventisteilla on muutakin joukossa kuin evankeliumia. Tule ulos advettikirkosta ja hae terveempää yhteisöä. Suosittelen babtisti ja helluntai tai vaikkapa vapaakirkkoa. Yhteiskristilliset piiritkin ovat hyviä. Mutta älä misään nimessä jää adventtikirkkoon. Heillä on Ellen harhaa ja poikkeavat muista. Olen tutustunut adventtikirkkoon ja tiedän tasan mistä on kysymys. Koska tiedän! siksi haluan ohjata sinut pois sieltä harhojen keskeltä.


      • Demigod
        valkopesu kirjoitti:

        Juutalaiset elävät vanhassa liitossa, niinkuin sinäkin. Sapattia pidät kuin juutalaiset, erona vain että et pidä koko lakia. Yrität päästä helpommalla kuin juutalaiset. Kaipaa hieman selittelyä.

        Mitäs sinä historiaa katsot, elää tässä ja nyt uudessa liitossa ja laita nuo päivien siirot muualle. Ei uskominen ole päivistä kiinni.

        Jeesus on kuningas ja voittaja. Eikä elämä ole päivistä ja salajuonista kiinni. Katsos! Eläät tässä ja nyt ja mitä edessäsi näet. Ei ole mitään paavien antikristillistä valtakuntaa tullut jostain päivistä kinastelemaan. Heillä tulee olemaan suuremmat vaatimukset ja sehän on sitä että niitä vainotaan jolla on Jeesuksen usko eikä niitä jotka pitävät lauantai sapattia.. tulollaan vasta on antikristillinen aika jossain vaiheessa.

        Tämä Kirkko joka tunnetaan kaikkien Kristillisten kirkkojen äitinä. Tämä kirkko
        on kirjoittanut tunnuskirjoihinsa, Näin Tämä
        Sapatti eli Lauvantai on nyt meidän määräystemme
        mukaan Sunnuntai. Ja tämän sunnuntain rikkomisesta tullaan antamaan kova rangaistus.

        Siksi joutuivat todelliset Jumalan lapset pakenemaan kodeistaan autioihin seutuihin silloin
        tämän Sunnutai pyhyyden ansiosta. He jotka pakenivat. Heitä kutsuttiin kerettiläisiksi.

        Juuri tämä liitto jota yrität syöttää minulle. Se ei onnistu, koska satun tuntemaan varhaisen kirkkohistorian juuret aivan viimeistä piirtoa myöten. Äiti kirkko on syöttänyt tätä tarinaa jo yli 1650 vuotta. Se tarkoittaa jos tarpeeksi kauvan syöttää esimerkiksi, että muuli on Hevonen

        Niin kyllähän se loppujen lopuksi alkaa käydä päähän, että kyllä se on varmasti Hevonen.

        Tämä mainitsemasi uusiliitto tehtiin Nicean kirkolliskokouksessa lailliseksi lain voimalla.
        saman lain voimalla mitätöitiin Jumalan iankaikkinen laki säädös? Se ei nykyään mielestäsi kuulu uuteen liittoon. Tämä taas tarkoittaa sitä, että sinä hyväksyt Äitikirkon
        vallan Jumalliseksi vallaksi!

        Minä taas en voi löytää mitään Documenttia jonka
        Jeesus itse Jumalan poikana olisi antanut
        virallisesti nähtäväksi että nyt, on tapahtunut
        Jumalan iankaikkiseen lakiin muutos. On vain
        Ihmis voimilla tehty muutos, Jonka Äiti kirko
        sanoo olevan uusiliitto.

        Minä elän Jeesuksen antamassa Uudessa liitossa jonka jeesus antoi meille Ristin kuolemallaan.

        Me Emme tarvitse Äitikirkon Oikean jumalan häpäisemää sanontaa ,että Sunnuntai on uudenliiton merkki. Koska se on vain Kapinallisen kirkon vallan merkki. Kyllä Jumalan todelliset lapset tietävät eron oikean ja väärän välillä.

        Siksi minä en tahallani Häpäise Jumalan ikuista
        uudenliiton merkkiä jalkoihini. Enkä anna kunniaa tällä Daniel kirja luku 7. män ja 25.
        näet tämä Daniel oli tietoinen kaikesta tästä.

        Ja hän tiesi varoittaa tästä vaarasta jo kauvan aikaa sitten. Kuitenkaan minä en voi tehdä sinun pyykillesi mitään. Olethan sinä erijumalan alainen. Minä näet vielä palvelen tätä Jeesuksen isän Jumalaa, Jonka todellista valtaa ei ole
        annettu kellekään Laittomuudella vallan lunastaneelle. Jeesu elää ja hänen valtakuntansa on ikuinen valtakunta. Vaikka nykyisin se on
        maanalainen Maailman pilkkaama yhteisö. Kuitenkin tämä kansa on vielä uskollinen oikealle Jumalalle joka vieläkin hallitsee
        maailman kaikkeutta. Onneksi meillä on valinnan vapaus.

        Siunausta
        Sinulle
        Antti


      • valkopesu
        Demigod kirjoitti:

        Tämä Kirkko joka tunnetaan kaikkien Kristillisten kirkkojen äitinä. Tämä kirkko
        on kirjoittanut tunnuskirjoihinsa, Näin Tämä
        Sapatti eli Lauvantai on nyt meidän määräystemme
        mukaan Sunnuntai. Ja tämän sunnuntain rikkomisesta tullaan antamaan kova rangaistus.

        Siksi joutuivat todelliset Jumalan lapset pakenemaan kodeistaan autioihin seutuihin silloin
        tämän Sunnutai pyhyyden ansiosta. He jotka pakenivat. Heitä kutsuttiin kerettiläisiksi.

        Juuri tämä liitto jota yrität syöttää minulle. Se ei onnistu, koska satun tuntemaan varhaisen kirkkohistorian juuret aivan viimeistä piirtoa myöten. Äiti kirkko on syöttänyt tätä tarinaa jo yli 1650 vuotta. Se tarkoittaa jos tarpeeksi kauvan syöttää esimerkiksi, että muuli on Hevonen

        Niin kyllähän se loppujen lopuksi alkaa käydä päähän, että kyllä se on varmasti Hevonen.

        Tämä mainitsemasi uusiliitto tehtiin Nicean kirkolliskokouksessa lailliseksi lain voimalla.
        saman lain voimalla mitätöitiin Jumalan iankaikkinen laki säädös? Se ei nykyään mielestäsi kuulu uuteen liittoon. Tämä taas tarkoittaa sitä, että sinä hyväksyt Äitikirkon
        vallan Jumalliseksi vallaksi!

        Minä taas en voi löytää mitään Documenttia jonka
        Jeesus itse Jumalan poikana olisi antanut
        virallisesti nähtäväksi että nyt, on tapahtunut
        Jumalan iankaikkiseen lakiin muutos. On vain
        Ihmis voimilla tehty muutos, Jonka Äiti kirko
        sanoo olevan uusiliitto.

        Minä elän Jeesuksen antamassa Uudessa liitossa jonka jeesus antoi meille Ristin kuolemallaan.

        Me Emme tarvitse Äitikirkon Oikean jumalan häpäisemää sanontaa ,että Sunnuntai on uudenliiton merkki. Koska se on vain Kapinallisen kirkon vallan merkki. Kyllä Jumalan todelliset lapset tietävät eron oikean ja väärän välillä.

        Siksi minä en tahallani Häpäise Jumalan ikuista
        uudenliiton merkkiä jalkoihini. Enkä anna kunniaa tällä Daniel kirja luku 7. män ja 25.
        näet tämä Daniel oli tietoinen kaikesta tästä.

        Ja hän tiesi varoittaa tästä vaarasta jo kauvan aikaa sitten. Kuitenkaan minä en voi tehdä sinun pyykillesi mitään. Olethan sinä erijumalan alainen. Minä näet vielä palvelen tätä Jeesuksen isän Jumalaa, Jonka todellista valtaa ei ole
        annettu kellekään Laittomuudella vallan lunastaneelle. Jeesu elää ja hänen valtakuntansa on ikuinen valtakunta. Vaikka nykyisin se on
        maanalainen Maailman pilkkaama yhteisö. Kuitenkin tämä kansa on vielä uskollinen oikealle Jumalalle joka vieläkin hallitsee
        maailman kaikkeutta. Onneksi meillä on valinnan vapaus.

        Siunausta
        Sinulle
        Antti

        Voithan pitää lauantaina sapattia jos haluat ja se sinua auttaa ja koet sen tärkeäksi. Minä pidän sunnuntaina pyhäpäivää. En koe tekeväni kenellekkään mitään pahaa, eikä kukaan minua uhkaa tässä asiassa. Eräät uhkaavat .. Nimittäin adventistit, sanovat että olen ottanut pedon merkin kun huilin käskyjen mukaan. Oikein tuomitsevat minut kadotukseen kun pidän sunnuntaina lepopäivää, sanovat että kumarran petoa ja siksi menen helvettiin.. Ja nämä samat adventistit sitten pitävät lauantaina pyhäpäivää ja sekös onkin kuuliaisuuden merkki, Onko? Tämmöiset asetelmat laittaa pyhäpäivänvietolle raskaat taakat. Jumala itkee taivaassa, kun adventistit kiusojaan tekevät.


      • adv.tisti
        valkopesu kirjoitti:

        Näytää rivien välistä lukemalla olevan uudesti syntynyt uskova siellä. Kiitos Jumalalle siitä!
        Ihmettelen vain että miten olet eksynyt adventistien pariin. Sinulle on käynyt huonosti jos olet lähtenyt uskomaan heidän opetuksia. Katsos! Adventisteilla on muutakin joukossa kuin evankeliumia. Tule ulos advettikirkosta ja hae terveempää yhteisöä. Suosittelen babtisti ja helluntai tai vaikkapa vapaakirkkoa. Yhteiskristilliset piiritkin ovat hyviä. Mutta älä misään nimessä jää adventtikirkkoon. Heillä on Ellen harhaa ja poikkeavat muista. Olen tutustunut adventtikirkkoon ja tiedän tasan mistä on kysymys. Koska tiedän! siksi haluan ohjata sinut pois sieltä harhojen keskeltä.

        tutut on ystäväni ja opetukset, ko. Vapaa / Helluntai-seurakunnissa.

        Oletko "valkopesu" pitkänkin saran käynyt ko. seurakunnissa: ssa?
        Vapaakirkossa on itselleni tuttuja pastoreita, jopa sukulaispastoriin asti, tosin on tätä sukuani kansanlähetyksessäkin, ja helluntaissa on läheistä ihmistä, mainitakseni, näin tähän.

        Joistakin asioista, mistä täällä palstoilla kirjoitellaan, ei täällä voi tyhjentävästi koskaan kirjoitella, (tekstit tulisi pitkiä) ja näin ollen vaikka yrittäisikin kuka tahansa, se jäisi vaillinaiseksi ja väärinymmärretyksi jokatapauksessa.

        Meillä täällä "omassani" Adv.srk. ssa julistetaan evankeliumia, ristin sanomaa. Jeesus on se, joka uudesti synnyttää, Pyhä Henki tuo evankeliumin eläväksi, ja Jeesusta odotamme noutamaan kotiin omansa. Jos veren evankeliumia ei olisi kirkkomme opetuksessa, niin en sitten olisi täällä. Jos Vapahtajan ääni ei kuuluisi saarnatuolista, ja lastensa suusta, silloin se on harhaa.
        Jotenkin vain tuntuu, että tuo Ellen korostus, on ulkopuolisten huulilla, aivan kuin näkisivät siinä olevan meidän vapahtajan. Ei. Hieman vikaan on mennyt katsanto.

        Sen verran mainitsen, että Saalem seurakunnasta oli radioDei lähetys, ja siellä puhuja mainitsi, että heidän "ongelma" on joidenkin kohdalla tuo kuoleman uneen uskominen ja siitä ylösnousu näkemys haudasta. viitaten Raamattuun:
        "ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä" esim. Joh 5:28,29
        ts. välitilaoppi oli joka ei yhdistänyt veljiä. No näinhän se on.
        Itsekin nousen ylösnousemuksessa, aivan kuin Martti Lutherimmekin kertoi, ongelma ei ole se, että saan levätä haudassa, mutta joillekin se on ongelma, ei uskota Jumalan ylösnousemusluovaan voimaan. Tuo mainitsemani oppi on se jota en allekirjoita, ns. Lasarusnäköala. Mutta ei tässä siitä enempiä.


        Niin valkopesu nm. Miksi vierastaa Adventtikirkkoa? Siellä voi keskustella Raamattutunnilla näköaloistaan. Nyt päätimme neljännesvuosi jakson Jeesus Kristus, elämämme Herra.
        Josta päätös Kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra oli tänään. Avainajatus siihen oli: Jeesus Kristus tulee takaisin kunniassaan ja kokoaa kaikkien aikojen lunastetut ikuiseen valtakuntaansa. Kaikki, jotka ovat ottaneet hänet vastaan Vapahtajana ja Herrana, tervehtivät häntä riemuiten hänen palatessaan maailmaan.

        (loppuvuosi käymme Efesolaiskirjettä läpi), ylistyslaulu Jeesukselle. Ja jos muulloin ei halua mennä niin, 15.10 tervetuloa, silloin on esillä juuri tuo, mitä Jumala on tehnyt.
        Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden. Siihen voi oikein syventyä etukäteen ja tulla ajatuksineen.
        Aiheita samalle päivälle vielä, Ef. 1.4 meidät on valittu Kristuksessa olemaan pyhiä Hänen edessään. Se ei perustu meihin itseemme jne. Riittää kun otamme vastaan Kristuksen tarjouksen.
        Jumala palauttaa menetetyn ykseyden Ef 1:9-12
        Pyhä Henki vakuutena Ef 1:11-14.
        Tässä aihe, siihen syvennytään jokaisessa kirkossamme ko. päivänä. Tervetuloa myös muut ystävä. Jeesus elää ja on Herramme ja Vapahtajamme.. kirj. adv.veli


      • annu42
        moi kirjoitti:

        Eräs viisas mies sanoi kerran sapatista;"Sapatti on luotu ihmistä varten eikä ihmistä sapattia varten".
        Jarlau sanoo että että Sapatti on tehty lopunaikojen ihmisiä varten KOETINKIVEKSI.Mitä se sitten aikaisemmat vuosisadat on ollut?

        Jos Jumala tekee jotain meidän hyväksemmme, ei Hän tee siitä meille koetikiveä.EIKÄ perusta seurakuntaa koetinkiven ympärille.

        Kautta aikain on ollut sapatinviettäjiä, jotka toimivat Sanan mukaan. He ova pitäneet yllä Jumalan alussa antamaa siunatun päivän muistoa. Esim. Haile Se Lassien Abessiinia oli sapattia viettävä maa, ennenkuin sinne tulivat lähetyssaarnaajat, jotka väkisin taivuttivat kansan sunnuntain pyhittäjiksi. Näin on tapahtunut monien kansojen ja yksilöiden kohdalla. Pakolla on sunnutai monesti asetettu sapatin tilalle.
        Sapatti sanana on silti säilynyt monien kielten lauantain nimenä merkkinä vanhasta käytännöstä.


      • annu42
        valkopesu kirjoitti:

        Voithan pitää lauantaina sapattia jos haluat ja se sinua auttaa ja koet sen tärkeäksi. Minä pidän sunnuntaina pyhäpäivää. En koe tekeväni kenellekkään mitään pahaa, eikä kukaan minua uhkaa tässä asiassa. Eräät uhkaavat .. Nimittäin adventistit, sanovat että olen ottanut pedon merkin kun huilin käskyjen mukaan. Oikein tuomitsevat minut kadotukseen kun pidän sunnuntaina lepopäivää, sanovat että kumarran petoa ja siksi menen helvettiin.. Ja nämä samat adventistit sitten pitävät lauantaina pyhäpäivää ja sekös onkin kuuliaisuuden merkki, Onko? Tämmöiset asetelmat laittaa pyhäpäivänvietolle raskaat taakat. Jumala itkee taivaassa, kun adventistit kiusojaan tekevät.

        luterilaisena tosi hyvä ihminen. Adventistina minusta vasta tuli syntinen armon kerjäläinen, joka olen edelleen.
        Minulla on vain harras toivo, että saan joskus olla Jeesuksen kanssa uudessa maassa, koska uskon hänen sovitustyöhönsä Golgatalla.


      • valkopesu
        annu42 kirjoitti:

        luterilaisena tosi hyvä ihminen. Adventistina minusta vasta tuli syntinen armon kerjäläinen, joka olen edelleen.
        Minulla on vain harras toivo, että saan joskus olla Jeesuksen kanssa uudessa maassa, koska uskon hänen sovitustyöhönsä Golgatalla.

        Voi, voi oletkos sinäkin adventisti. Puhelet sinäkin nätisti. Mutta esille tulee sapatti tuomio sinultakin minulle, kun aikasi siinä rupattelet. Lauantaina sapattia viettämällä pelastutaan näin suoraan sanottuna, onkos muuten tuttua? Ja sunnuntaita viettämällä mennään kadotukseen. Miksi hyvänen aika olette tumoisia mennyt keksimään?


      • annu42 kirjoitti:

        luterilaisena tosi hyvä ihminen. Adventistina minusta vasta tuli syntinen armon kerjäläinen, joka olen edelleen.
        Minulla on vain harras toivo, että saan joskus olla Jeesuksen kanssa uudessa maassa, koska uskon hänen sovitustyöhönsä Golgatalla.

        Kaksi pahaa:
        - olit luterilaisena tekopyhä, et uskossa.
        - tulit kenties (vai tulitko) sitten uskoon, mutta luovuit niellessäsi Ellen Whiten harhaopit ja vaipuessasi lain alle. Nyt olet täysi ellenisti, sillä Ellenhän sanoi, ettei kukaan saa ajatella tai sanoa olevansa pelastettu. Luulet, että Ellenin seuraamisella, tekonöyristelyllä ja epäuskolla pääsisit taivaaseen.

        Olisiko nyt aika rukoilla etsikkoaikaa?


      • annu42
        uskova_1 kirjoitti:

        Kaksi pahaa:
        - olit luterilaisena tekopyhä, et uskossa.
        - tulit kenties (vai tulitko) sitten uskoon, mutta luovuit niellessäsi Ellen Whiten harhaopit ja vaipuessasi lain alle. Nyt olet täysi ellenisti, sillä Ellenhän sanoi, ettei kukaan saa ajatella tai sanoa olevansa pelastettu. Luulet, että Ellenin seuraamisella, tekonöyristelyllä ja epäuskolla pääsisit taivaaseen.

        Olisiko nyt aika rukoilla etsikkoaikaa?

        Oletko ihan tosissasi, että voit sanoa, että olet pelastettu? Minä en todellakaan voi, koska olen "armosta pelastettu", ja sain uskon Jumalaan ja hänen tekoonsa puolestani. Minä siis vain uskon ja toivon, että olen pelastettu, mutta en voi sitä sittenkään varmasti sanoa. Mistä minä sen tiedän, sillä vain Jumala tietää.

        Eivätkö vanhurskaat kysyneet Jeesukselta: "Herra milloin me näimme sinut nälkäisenä jne. " Siis he eivät tienneet, miksi olivat pelastettujen joukossa. On siis parempi toimia kuin olla varmana sanomassa mitään omasta puolestaan, sillä joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei kaadu.

        Voit jättää Ellenin jo hautaansa, koska hän on tehtävänsä tehnyt ja nousee osaansa Jeesuksen tullessa. Hän ei meitä pelasta, vaan sen tekee Jeesus Kristus. Jääköön ivalliset lauseesi oman hurskautesi piikkiin.


      • Demigod
        valkopesu kirjoitti:

        Voithan pitää lauantaina sapattia jos haluat ja se sinua auttaa ja koet sen tärkeäksi. Minä pidän sunnuntaina pyhäpäivää. En koe tekeväni kenellekkään mitään pahaa, eikä kukaan minua uhkaa tässä asiassa. Eräät uhkaavat .. Nimittäin adventistit, sanovat että olen ottanut pedon merkin kun huilin käskyjen mukaan. Oikein tuomitsevat minut kadotukseen kun pidän sunnuntaina lepopäivää, sanovat että kumarran petoa ja siksi menen helvettiin.. Ja nämä samat adventistit sitten pitävät lauantaina pyhäpäivää ja sekös onkin kuuliaisuuden merkki, Onko? Tämmöiset asetelmat laittaa pyhäpäivänvietolle raskaat taakat. Jumala itkee taivaassa, kun adventistit kiusojaan tekevät.

        tekee kun astiaansa jätteet laittaa. Ole ole
        yli onnellinen Jumalan pojan virasijaisen huostassa. Ei siitä kukaan sinua pois aja Viran-sijainen jopa pitää sinun tavastasi rakastaa
        häntä enemmän kuin Jeesusta.

        Siunausta
        Antti


      • annu42 kirjoitti:

        Oletko ihan tosissasi, että voit sanoa, että olet pelastettu? Minä en todellakaan voi, koska olen "armosta pelastettu", ja sain uskon Jumalaan ja hänen tekoonsa puolestani. Minä siis vain uskon ja toivon, että olen pelastettu, mutta en voi sitä sittenkään varmasti sanoa. Mistä minä sen tiedän, sillä vain Jumala tietää.

        Eivätkö vanhurskaat kysyneet Jeesukselta: "Herra milloin me näimme sinut nälkäisenä jne. " Siis he eivät tienneet, miksi olivat pelastettujen joukossa. On siis parempi toimia kuin olla varmana sanomassa mitään omasta puolestaan, sillä joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei kaadu.

        Voit jättää Ellenin jo hautaansa, koska hän on tehtävänsä tehnyt ja nousee osaansa Jeesuksen tullessa. Hän ei meitä pelasta, vaan sen tekee Jeesus Kristus. Jääköön ivalliset lauseesi oman hurskautesi piikkiin.

        Kyllä, tosiaan voin sanoa, että olen pelastettu. Sitähän se usko on.

        Luepas nyt Uusi Testamentti uudestaan läpi ihan pelkästään tämä asia mielessäsi. Kyllä siellä käsketään uskoa ja hyljätä epäusko.

        Ihminen saa uskon Jumalalta lahjana tullessaan etsikkoaikaan. Tällä Jumalan antamalla uskolla hän sitten voi tarttua Jumalan sanaan ja uudestisyntyä Hengestä. Jos hän seuraa sitten Jeesusta eikä katkeruudella, huoruudella, harhaoppisuudella tms. aja Pyhää Henkeä ulos itsestään, niin hän voi olla varma eli uskoa varmasti pääsevänsä taivaaseen.

        Niin kysyivät siis toisista ihmisistä eivät itsestään.

        Etköhän sinä epäuskossasi kuitenkin luule seisovasi, koska niin kovasti houkuttelet muitakin omalle ellenistiselle tiellesi!

        Ilman adventistejä en edes tietäisi Ellenin eläneenkään. Jos adventistit myöntävät, että Ellen White oli väärä profeetta ja hänen oppinsa olivat Raamatun vastaisia, lopetan heti puheet hänestä.


      • annu42
        uskova_1 kirjoitti:

        Kyllä, tosiaan voin sanoa, että olen pelastettu. Sitähän se usko on.

        Luepas nyt Uusi Testamentti uudestaan läpi ihan pelkästään tämä asia mielessäsi. Kyllä siellä käsketään uskoa ja hyljätä epäusko.

        Ihminen saa uskon Jumalalta lahjana tullessaan etsikkoaikaan. Tällä Jumalan antamalla uskolla hän sitten voi tarttua Jumalan sanaan ja uudestisyntyä Hengestä. Jos hän seuraa sitten Jeesusta eikä katkeruudella, huoruudella, harhaoppisuudella tms. aja Pyhää Henkeä ulos itsestään, niin hän voi olla varma eli uskoa varmasti pääsevänsä taivaaseen.

        Niin kysyivät siis toisista ihmisistä eivät itsestään.

        Etköhän sinä epäuskossasi kuitenkin luule seisovasi, koska niin kovasti houkuttelet muitakin omalle ellenistiselle tiellesi!

        Ilman adventistejä en edes tietäisi Ellenin eläneenkään. Jos adventistit myöntävät, että Ellen White oli väärä profeetta ja hänen oppinsa olivat Raamatun vastaisia, lopetan heti puheet hänestä.

        Jumalan tähtiä minä itseni korotan. Kuka mahtoikaan sanoa?


      • annu42 kirjoitti:

        Jumalan tähtiä minä itseni korotan. Kuka mahtoikaan sanoa?

        Ilmeisesti Annu42.


    • MIKSI LEPOPÄIVÄN (SAPATIN) VIETTO ON TÄRKEÄTÄ?

      Lepopäivän vietto perustuu luomiseen ja on siten luomisen muisto. (1 Moos 2:1-3, 2 Moos 20:8-11) Sapatti on myös "merkki" ihmisen ja Jumalan välillä ikuisesti. (2 Moos 31:13-17) Sapattia onkin vietetty kaikkina maailmanaikoina. Käsitys että sapatti oli vain "juutalaisten juhla" ei siten pidä paikkaansa. Sapattia vietettiin jo vuosisatoja ennen kuin oli ensimmäistäkään juutalaista olemassa.

      Ihminen tarvitsee lepopäivän. Levättyään seitsemäntenä päivänä Jumala erotti ja pyhitti lepopäivän ihmiselle jolloin ihmisen lepäisi ja mietiskelisi luomistekoja ja luodut näkisivät Luojan hyvyyden ja rakkaus Luojaan vahvistuisi. Lepopäivä annettiin koko ihmiskunnalle. Jumalan tarkoitus on että ihminen panisi sivuun kaikki omat harrastuksensa, työnsä ja pyrkimyksensä voidakseen vapaammin ajatella ja palvella Jumalaa.

      Lepopäivää ei pidä sekoittaa fariseusten arvottomiin ihmiskäskyihin. Jumala on antanut ohjeensa sapatin viettoon: "Jos et polje tomuun sapattia etkä aja omia etujasi minun pyhänä päivänäni, jos nimität sapattia ilon päiväksi ja Herran pyhää päivää kunnian päiväksi, jos kunnioitat sitä niin ettet kulje omilla asioillasi, et käy kauppaa etkä aja omia etujasi, silloin saat iloita Herrasta." (Jes 58:13-14) VKR: "Etkä puhu joutavia", tarkoittaa ettei sapattiin sopimattomista asioista edes puhuta. Ajatuksia ei sapattina tule pitää maallisissa asioissa.

      Sapatti on sopiva päivä tavata omaisia ja tehdä evankeliumin työssä hyvää. Vaikka kristitty vaeltaakin Hengessä päivittäin ovat monet työn ja perheiden vuoksi kiireisiä. Ihminen tarvitsee sapatin virkistyäkseen henkisesti, hengellisesti ja ruumiillisesti. Sapattia vietetään koska se on Jumalan käsky: "Muista pyhittää lepopäiväsi." (2 Moos 20:8-11, 5 Moos 5:12-15) Sapatti vahvistettiin Siinailla, mutta sitä ei silloin tehty tunnetuksi. Sapatti oli Israelin kansalle myös synnistä vapautumisen muisto kun Jumala vapautti kansansa Egyptin orjuudesta.

      Luomisessa säädetty päivä on edelleen voimassa koska Jumalan lakikin on voimassa.(Jes 66:23, Luuk 16:17) Joka yhtäkin käskyä rikkoo, rikkoo koko lain. Sapatti koetteleekin kuuliaisuutta ja rakkautta (Jaak 2:10-12, 1 Joh 5:3, 1 Joh 2:4) Sapatti viittaa Jumalaan Luojana ja siksi sapatti erottaa oikean Jumalan epäjumalista. Kaikki seitsemännen päivän viettäjät osoittavat sapatin vietollaan olevansa taivaan ja maan Luojan palvelijoita. Näin sapatti pysyy merkkinä ihmisen kuuliaisuudesta ja liitosta Luojansa kanssa ikuisesti. Lepopäiväkäskystä selviää Lain- antajan nimi ja arvo.

      Jeesuksen Kristuksen omat sanat kertovat ettei Hän muuttanut sapattia. (Matt 5:17-19) Hän puhui Jerusalemin hävityksestä joka tapahtui vuonna 70 jkr "Rukoilkaa että ette joutuisi pakomatkalle sapattina." (Matt 24:20) Apostoli Johanneskin vietti sapattia (Ilm 1:10)

      Raamatullinen viikon seitsemäs päivä (jonka Jumala itse sääti luomisessa ja laissaan) on lauantai. Suomessa muutettiin viikon päiväjärjestystä 1.1.1973 siten että ensimmäisestä päivästä (sunnuntai) tehtiin seitsemäs päivä ihmisasetuksella lainsäädännön keinoin. Monissa maissa lauantai on edelleen viikon seitsemäs päivä.Sapatin muuttamiselle ei ole Raamatullisia perusteita. Siksi sapatin viettäjiä Herralle uskollisia on ollut kaikkina maailman aikoina. Sapattia vietetään uudessa maassakin. (Jes 66:22-23)


      SAPATIN HERRA? KUMOSIKO JEESUS LEPOPÄIVÄN?
      Jeesus julisti olevansa "sapatin Herra" ja kaiken ihmisten epäilyn ja lakien yläpuolella. (Matt 12:1-8)

      Jeesuksen ajan uskonnolliset opettajat olivat tehneet sapattimääräyksiä jotka olivat ihmiskäskyjä. Sapatti oli niin vääristelty että se ei kuvannut enää Jumalan luonnetta. Erilaisia sapattimääräyksiä oli noin 660 kpl. Nämä rabbiinit etsivät jatkuvasti syitä mistä voisivat Jeesusta syyttää. Kun sitten Jeesuksen opetuslapset poimivat viljanjyviä, oli se heidän mielestään sadonkorjuuta ja kun opetuslapset hieroivat kuoria irti jyvistä kämmenissään, oli se sitten puimista uskonnollisten opettajien mielestä.

      Jeesus puolustautui selittämällä että Hän oli Jumalan Poika ja sapatinkin Herra. Jeesus kertoi miten Daavid nälissään söi näkyleivät jotka olivat tarkoitettuja pyhään käyttöön. Jeesus opetti että sapatti on ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten. Papit myös "rikkoivat" sapatin tekemällä työtään temppelissä, mutta olivat silti syyttömät. (Mark 2: 27-28, Luuk 6:3-5) Tottakai opetuslapset olivat oikeutettuja syömään nälkäänsä kun Daavidkin oli syytön syötyään näkyleivät.

      Jumalan palveleminen on aina ensimmäinen asia. Jumalan työn tarkoitus maailmassa on ihmisten lunastaminen, siksi kaikki työ mikä on välttämätöntä tehdä sapattina tämän työn suorittamiseksi on sopusoinnussa lepopäiväkäskyn kanssa. Opetuslasten ja pappien työ oli Jumalan palvelemista. Jeesus julisti "armahtavaisuutta minä tahdon, enkä uhria, niin te ette tuomitsisi syyttömiä." (jae7) Heidän muotomenonsa ilman rakkautta eivät olleet oikeaa palvelusta.

      Jeesus opetti että uhrit itsessään olivat arvottomia. Ne olivat vain palveluksen välikappale, eivät tarkoitus. Uhrien tarkoitus oli johtaa ihmiset Jumalan luo. Jumalan ja ihmisen välinen rakkaus- sekä ihmisestä ulospäin lähimmäisiin suuntautuva rakkaus oli ja on kaiken palveluksen päätarkoitus. Arvoa on vain rakkaudessa tehdyllä palveluksella. Pelkkä muotomenojen noudattaminen on väärin ja niin on sapatinkin laita.

      Lepopäivän tarkoitus on johtaa ihmiset Jumalan luo yhteyteen rakkaudessa. Silloin ihminen panee syrjään työn sekä omat arkiset asiansa ja harrastuksensa. Hän ei käy kauppaa eikä puhu joutavia. (asioista joiden suorittaminen ei ole sapattina sopivaa) Lepopäivänä käydään kirkossa ja mahdollisesti muistetaan omaisiakin ja sairaita evankeliumin tarkoituksessa. Sapatti on Jumalan itselleen varaama päivä. Kaikkina maailman aikoina on ollut niitä jotka tahtovat noudattaa Jumalan itsensä antamaa käskyä. (Apt 5:29) Sapattia vietetään uudessa maassakin. (Jes 66:22-23)

      Kristitylle sapatti on ilon päivä Herrassa, vaikka hän toki elää Herran yhteydessä viikon jokaisena päivänä. (Jes 58:13-14) ("Minun pyhänä päivänäni.") Ihminen tarvitsee lepoa. Jumala teki sapatin ihmisen levoksi ja luomistyönsä muistoksi. Sapattina tehdään hyvää. (Matt 12:12)

      Kaikki Jumalan antamat säädökset ovat tarkoitettuja ihmiskunnan siunaukseksi. Jumala antoi 10 käskyn lain josta sapatti on yksi osa. Sapatti on Herran päivä koska se tehtiin ihmistä varten ja kaikki kuuluu Kristukselle. (Joh 1:3) Herran päivä on liiton merkki Jumalan, Kristuksen ja ihmisen välillä kaikille jotka vastaanottavat Kristuksen ja liittyvät Jumalan Israeliin. (Hes 20:12)

      Raamatullinen viikon seitsemäs päivä, Herran oma päivä, on meidän lauantai. Sunnuntaimme muutettiin maassamme lainsäädännöllä viikon seitsemänneksi päiväksi 1973. Tämä on ihmisen asettama seitsemäs päivä, ei Jumalan asettama. Alunperin Keisari Konstantinus Suuri ja paavi muuttivat viikkojärjestystä kun liittivät Herran päivän auringonjumalan päivään 7.3.321 ja tekivät sapatista pakanallisen juhlan. Taustalla oli Konstantinuksen kristillisyys ja hän halusi tehdä kädenojennuksen pakanoille muuttamalla Jumalan lakia. (Dan 7:25)

      Jeesus ei siis purkanut sapattia, koska ei muuttanut lakiakaan. Omilla sanoillaan Jeesus vahvisti lain olemaan voimassa kaikkina maailman aikoina. (Matt 5:17-18, Luuk 16:17, Jaak 2:10-12) Lainmuutoksen teki aivan toinen valta ihmiskäskyin. Raamattu ei valtuuta sapatin muuttamiseen missään yhdelläkään sanalla.

      Monet ovat kuitenkin tahtoneet kumota sapatin vetoamalla "Jeesus on sapatin Herra." Tässä Jeesus kuitenkin tahtoi opettaa oikeata sapatin viettoa, -ei kumota sapattia.


      MIKSI SUOSITTELEMME TERVEYSNEUVOINA KASVISRAVINTOA ?

      Jumala loi ihmisen ja koko eläinkunnankin alunperin vegaaneiksi. (1 Moos 29-30) Vasta vedenpaisumuksen jälkeen Jumala antoi ihmiselle myös eläinkunnan ravinnoksi. (1 Moos 9:2-4)

      Israelilaisten arkipäivän ravinto koostui ensin leivästä ja maidosta, sitten vihannekset ja hedelmät. Linssit, pavut, kurkut, melonit, sekä oliivit, rypäleet, taatelit ja omenat. Kuivattuja rypäleitä ja viikunoita käytettiin myös paljon. Kalaa syötiin, jos sitä oli saatavilla. Punaista teuraskarjan lihaa syötiin vain juhlapäivinä. Rasva oli oliiviöljyä johon kastettiin leipää. Mausteita ja suolaa käytettiin, hunajaa leivonnassa. Jumalan terveysneuvot ja säädökset on annettu 3 Moos 11 ja 5 Moos 14:3-21. Puhtaat eläimet olivat kasvissyöjiä ja märehtijöitä. Niiden liha on parasta ihmiselle, kun taas raadonsyöjät ja tunkioiden tonkijat oli rajattu kelvollisen ravinnon ulkopuolelle. Epäpuhtaiden eläinten mukana levisivät trikiinit, bakteerit ja virukset. Eläimet eivät ole miksikään muuttuneet noista päivistä.

      Länsimaalainen ihminen tekee sen virheen, että ajattelee lihan kuuluvan jokapäiväiseen ruokavalioon. Näin hän kasaa lautaselleen yleensä päivittäin runsaan määrän tyydyttyneitä eli kovia rasvoja, joita ihminen ei käytä ravinnokseen. Tämä ihmiselle haitallinen ja tarpeeton rasva kerääntyy kolesterolina verisuonistoon, ja yleimpiä kuolinsyitämme onkin sydän ja verisuonitaudit. On myös todistettu nyt, että punainen liha sulaa niin hitaasti että se muodostaa haitallisia yhdisteitä ja karsinogeenejä, jotka aiheuttavat syöpää. Ellen G White näki tämän asian jo yli vuosisata sitten ja suositteli käyttämään kasviksia. Profetian Hengen kautta on myös sanottu, että eläintaudit tulevat olemaan lopun aikana niin yleisiä, ettei lihan syöminen ole järkevää, ja muutkin kuin Jumalan kansa luopuvat lihan käytöstä. Kasvit keräävät ympäristömyrkkyjä, mutta ihminen syö niitä vain vähän. Teuraseläin syö rehua tonneittain, ja siksi liha on myös runsas ympäristömyrkkyjen lähde, ja syöpäriski myös tässä. Onkin voitu tutkimuksilla todeta että kasvissyöjät elävät muita pidempään. Valkoinen liha kuten kala, kana ja kalkkuna sisältävät tyydyttymättömiä rasvoja eli hyviä rasvoja, ja sulavat helpommin. Ne ovatkin siksi suositeltavimpia.

      Kasvissyöjiä on erilaisia. Vegaani karttaa kaikkea missä on eläinkunnan tuotteita mukana. Tällä ruokavaliolla joka sisältää vain raakaravintoa, sekä pähkinöitä, ja vähän jos ollenkaan kypsennettyä, on parannettu paljon sairauksia. Tämä kertoo jotain miten tärkeä ja suora yhteys ravinnolla on ihmisen terveyteen. Lakto-ovo-vegetaristi valmistaa ruokansa kasviksista, mutta käyttää myös maitotuotteita, sekä munia. Tämä on ehkä yleisin kasvissyönnin muoto. Semivegetaristi käyttää myös joskus hiukan valkoista lihaa, kalaa ja kanaa.

      On paljon kiistelty Ellen G Whiten profetian Hengen lahjan vuoksi, kun hän suositti Jumalan kansalle kasviruokavaliota. EGW oli kasvissyönnin uranuurtajia, ja antoi terveyssuosituksia ruoan suhteen. On huomattava ettei hän määrännyt lakeja. Hän antoi terveysohjeita ja -neuvontaa. Hänen pyrkimyksensä oli saada Jumalan kansa vähitellen siirtymään kasvisruokavalioon sen vuoksi, ettei lihan syöminen ole lopun aikana vaaratonta, ja että lihan runsas käyttö aihauttaa sairauksia. Ruokaremontti ei ole kovin nopea asia, eikä ruokailutottumuksien muuttaminen onnistu yleensä hetkessä. Jumalan kansan tottumuksien muuttaminen tässä on vielä pidempi prosessi. EGW vaikuttimena oli myös valmistaa Jumalan kansa uuteen maahan jossa ihminen on jälleen vegaani. (Jes 65:17-25, Ilm 21) Ruoka ei kuitenkaan vaikuta ihmisen seurakuntasuhteeseen millään tavalla. Jokaisen kristityn velvollisuus on pitää Pyhän Hengen temppelistä mahdollisimman hyvää huolta. Terveysasioissakin jokainen edistyy ymmärryksensä mukaan. (1 Kor 3:16-17, 6:19-20)

      EGW kirjoitti: "Tulee aika jolloin meidän kenties on hylättävä joitakin niistä ruokatarvikkeista joita nyt käytämme, sellaiset kuin maito, kerma ja munat, mutta meidän ei ole välttämätöntä saattaa itseämme vaikeuksiin ennenaikaisilla ja liiallisilla rajoituksilla. Odottakaa kunnes olosuhteet vaativat sitä, ja Herra järjestää siihen mahdollisuuden." Eri osissa maailmaa ovat ruokatarvikkeet erilaatuisia.

      Ellen G. White jonka kautta Jumalan profetian Hengen lahja toimi (Ilm 19:10, Room 12:6, 1 Tess 5:20-21, 2 Piet 1:21, 1 Kor 12:10) oli itse lakto-ovo- tai semivegetaristi.


      RAAMATUN ONGELMAKOHDAT RAVINTOKYSYMYKSESSÄ

      Mark 7:14-23.
      Jeesus sanoi ettei ruoka saastuta ihmistä.
      Tarkoittiko Jeesus tässä sitä että kaikki mikä eläinkunnassa liikkuu ja käy pyydykseen on ihmiselle sopivaa ravintoa?
      - Juutalaisilla oli suuri määrä erilaisia ruokaan liittyviä sääntöjä. Kielto syödä pesemättömin käsin oli yksi säännöistä. Tämä sääntö oli varmasti hyvä ja terveellinen. Kuitenkin olisi varmasti sopivampaa ollut jos säännön sijasta olisi ollut suositus käsien pesusta ennen ruokailua, kuten nykyisin. Asiayhteys kertoo tässä että Mark 7:19 Raamatunkohdassa oli kyse pesemättömin käsin syömisestä. Ei siitä mikä on ihmiselle sopivaa ravintoa.
      Kysymys oli varmasti sellaisesta ravinnosta jota juutalaiset käyttivät. Juutalaiset noudattivat 3 Moos 11 (5 Moos 14:3-21, 1 Moos 1:29, 3:18) annettuja Jumalan ravintosuosituksia ja terveysneuvoja.

      1 Kor 10:31
      "Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi."
      Ruoka ei tee ihmistä saastaiseksi. Eläin josta ruoka on valmistettu voi olla saastainen.
      (Mark 7:18-19) Synti saastuttaa ihmisen ja aiheuttaa, että ihminen on syyllinen, kun ihminen on jatkuvasti lakia rikkonut. Ravinto voi olla ihmiselle epäterveellistä ja aiheuttaa sairastumista ja ennenaikaisen kuoleman.

      1 Kor 10:25
      Paavali sanoi: "Syökää kaikkea mitä lihakaupoissa on tarjolla, tekemättä kysymyksiä omantunnon syistä."
      Tämä kysymys on askarruttanut tutkijoita. Varsin yksimielinen käsitys Raamatunselittäjien keskuudessa on että tässä on kysymys epäjumalille uhratusta lihasta. Raamattua tutkittaessa on aina huomoitava missä asiayhteytessä lainattava jae esiintyy. Kun luemme jakeet 19-20,28 havaitsemme että kysymys on epäjumalille uhratusta lihasta, jota lihakaupoissa myytiin. Liha oli siis jonkunlaisella riitillä ja palvontamenolla uhrattu epäjumalille. Apostolit eivät syöneet saastaiseksi (3 Moos 11) luokiteltua lihaa. (Apt 10:14)
      Apostolien kokous otti epäjumalille uhrattuun lihaan kielteisen kannan. (Apt 15:20,29) Paavali oli myöhemmin sallivampi ja päätteli että koska epäjumalia ei ole olemassakaan lihan syöminen ei voinut vahingoittaa, eivätkä apostolit osallistuneet tietenkään pakanamenoihin.
      Epäjumalaille uhrattua lihaa ei voinut erottaakaan mitenkään muun myytävänä olevan lihan joukosta. (1 Kor 8:1-13)

      Apt 10:10-15
      Tässä on kysymys Jumalan näystä Pietarille. Pietari näki taivaan avoinna, ja taivaasta laskeutui alas kuin suuri purjekangas, jossa oli kaikenlaisia eläimiä. Taivaasta kului ääni joka sanoi: "Nouse Pietari. Teurasta ja syö!" Pietari vastasi ettei ole koskaan syönyt mitään epäpuhdasta ja kiellettyä. Ääni sanoi uudelleen: "Minkä Jumala on puhdistanut, älä sano sitä epäpuhtaaksi." Näyssä oli mukana saastaiseksi luokiteltuja eläimiä ja Pietari oli hämmentynyt. (17) Pietaria varmasti inhotti ajatus käyttää etanoita, korppikotkia, sikoja ja myrkyllisä käärmeitä ruuaksi?! Kun tutkimme asiayhteyden, tässä ei ole kysymys siitä että Jumala olisi puhdistanut eläimiä ravinnoksi paremmin kelpaaviksi, vaan aivan muusta asiasta. Vertauskuvallisessa näyssään Pietarille ilmoitettin taivaasta että pakanakansatkin kuuluvat Jumalan pelastussuunnitelman piiriin, ja ovat Jumalan armon alla, ja potentiaalisia Jumalan omia ja Jeesuksen seuraajia. Kaduttuaan syntinsä ja hylättyään tahalliset lain rikkomukset Jeesuksen veri pesisi puhtaaksi heidätkin, ja liittäisi Jumalan kansan jäseniksi alkukuperäisen Israelin joukkoon. (17-20, 22, 28-33, 34-48)
      3 Moos 11, 5 Moos 14:3-21
      Monet tietysti kysyvät, eikö kyse tässä ole ns. "Mooseksen laieista" jotka kumoutuivat ristillä? (Ef 2:15-16)
      On huomattava että seremonialliset "Mooseksen lait" olivat vertauskuvallisia tulevasta. Ne vertauskuvasivat uuden liiton uhripalvelusjärjstelmää, jossa Jeesus oli ainutkertainen uhri syntien sovittajana, ja Ylipappina taivaassa, taivaallisessa pyhäkössä jota ei ole pystyttänyt ihminen, vaan Herra itse. (Hebr 8-9)
      Näin ristillä kumoutuivat tietysti kaikki ja vain uhripalvelusjärjestelmään kuuluvat asetukset ja lait. Jumalan terveysneuvot eivät ole VT:n seremoniallisia lakeja, vaan ihmisen hyväksi muulla tavalla. Saastaiset eläimet eivät ole muuttunet puhtaammaksi, joskin sian rehu on puhtaampaa kuin jätteiden syöminen. (Jes 66:16-18) Saastaiset eläimet ovat edelleen ravintoketjun loppupäässä ja raadonsyöjiä, keräten kaikki jäämät itseensä. Puhtaat eläimet ovat edelleen kasvissyöjiä. Puhtaita eläimiä ja kasviksia ihmisen on hyvä käyttää, jos niitä vain on saatavilla.

      TERVEISIN JA RUNSASTA JUMALAN SIUNAUSTA
      JARI

      • valkopesu

        No joo minun kirjoittaessa että mene asiaan. Oli täällä jo viesti sillä aikaa väsätty itse asiasta. Tätä rataa..


      • lepo Herrassa

        Tunnemme historian ja pian alkaa kaikki viettää Sapattia Jesajan mukaan, sitten Adventisteilla ei ole enää mistä väitellä....ei edes "tutkivaa tuomiota" ...kun kaikki on silloin jo tutkittu, tuomittu ...armahdettu ja/tai ...pelastettu, jotka ripustautuivat uskossaan Kristuksen sovitukseen!

        Keep it simble?

        Erasmus


      • lepo Herrassa kirjoitti:

        Tunnemme historian ja pian alkaa kaikki viettää Sapattia Jesajan mukaan, sitten Adventisteilla ei ole enää mistä väitellä....ei edes "tutkivaa tuomiota" ...kun kaikki on silloin jo tutkittu, tuomittu ...armahdettu ja/tai ...pelastettu, jotka ripustautuivat uskossaan Kristuksen sovitukseen!

        Keep it simble?

        Erasmus

        Juuri niin kuin on kirjoitit ovat asiat suurinpiirtein.
        Kyllä maallisen myötä lakkaa moni asia, kun saavutamme uskossa täyttymyksen eli uskon toteutumisen.

        Taivaan sapatuista tiedämme aika vähän, mutta periaate kaiketi jatkuu ainakin Jeajan mukaan:

        -"ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki muratuvat minun eteeni, sanoo Herra."
        Jes 66:23, puhuu taivallisesta sapatista ettei sapatti uudessa maassakaan ole joka päivä!

        Tutkivaa tuomiota ei tarvita pyhäkössä, koska synnin siellä on jo kaikki käsitelty loppun ja tuomio jok alkaa JUmalan huoneesta (uskovaisista) on viety loppuun juuri ennen Jeesuksen paluuta.

        Siunausta
        jari


      • moi
        jarlau kirjoitti:

        Juuri niin kuin on kirjoitit ovat asiat suurinpiirtein.
        Kyllä maallisen myötä lakkaa moni asia, kun saavutamme uskossa täyttymyksen eli uskon toteutumisen.

        Taivaan sapatuista tiedämme aika vähän, mutta periaate kaiketi jatkuu ainakin Jeajan mukaan:

        -"ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki muratuvat minun eteeni, sanoo Herra."
        Jes 66:23, puhuu taivallisesta sapatista ettei sapatti uudessa maassakaan ole joka päivä!

        Tutkivaa tuomiota ei tarvita pyhäkössä, koska synnin siellä on jo kaikki käsitelty loppun ja tuomio jok alkaa JUmalan huoneesta (uskovaisista) on viety loppuun juuri ennen Jeesuksen paluuta.

        Siunausta
        jari

        Kol.3:5-6 Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne; haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus , joka on epäjumalanpalvelusta,
        6 sillä niiden tähden tulee Jumalan viha,....

        Naah.3:1 Voi verivelkojen kaupunkia,joka on täpötäynnä valhetta ja ryöstösaalista; ei taukoa ryöstäminen!

        Ei ole koskaan Jumalan viha tullut sapatinviettorikkomuksesta! Niin paljon kuin lukee Raamatusta, rikos lähimmäisiä vastaan on Jumalan suuttumuksen syynä!!!
        Matt.


      • jarlau kirjoitti:

        Juuri niin kuin on kirjoitit ovat asiat suurinpiirtein.
        Kyllä maallisen myötä lakkaa moni asia, kun saavutamme uskossa täyttymyksen eli uskon toteutumisen.

        Taivaan sapatuista tiedämme aika vähän, mutta periaate kaiketi jatkuu ainakin Jeajan mukaan:

        -"ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki muratuvat minun eteeni, sanoo Herra."
        Jes 66:23, puhuu taivallisesta sapatista ettei sapatti uudessa maassakaan ole joka päivä!

        Tutkivaa tuomiota ei tarvita pyhäkössä, koska synnin siellä on jo kaikki käsitelty loppun ja tuomio jok alkaa JUmalan huoneesta (uskovaisista) on viety loppuun juuri ennen Jeesuksen paluuta.

        Siunausta
        jari

        Vaan etpä jatkanut Raamatun kohdan lainaamista, koska seuraava jae menee vastaan Ellen Whiten harhoja:
        "Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle." (Jes 66:24)

        Itse osasit sen sanoa, että uudessa maassa, siis viimeisen tuomon jälkeen. Ja sen sanoit että joka viikko, miten he siis joka viikko katselisivat helvetissä olijoita, jos he olisivatkin haihtuneet jo aikaa sitten kertakäyttökokossa?


      • Demigod
        uskova_1 kirjoitti:

        Vaan etpä jatkanut Raamatun kohdan lainaamista, koska seuraava jae menee vastaan Ellen Whiten harhoja:
        "Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle." (Jes 66:24)

        Itse osasit sen sanoa, että uudessa maassa, siis viimeisen tuomon jälkeen. Ja sen sanoit että joka viikko, miten he siis joka viikko katselisivat helvetissä olijoita, jos he olisivatkin haihtuneet jo aikaa sitten kertakäyttökokossa?

        Kyllä minä osaan lukea Uskova ykkösen viestit.
        Kuitenkaan hänellä ei ole annettu viisautta
        Mihinkään hengellisen helppotajuisen asian ymmärtämiseen.

        Tarina tästä Gehennasta oli uskovalle ylivoimainen ymmärtää. Jesäja 66 oli melko helppo teksti. Jerusalemin kaatopaikasta jossa paloi ikuinen tuli, Se oli se Mainittu Helvetti
        eli Gehenna. Mikä tulelta jäi polttamatta sen söivät madot. Siis hävitys oli täydellinen.

        Kuitenkaan Köyhä viisaudesta ei tätä ymmärrä.
        näet Sadistinen luonne kaipaa erittäin yliluonnollisen pahaa toiselle ihmiselle.

        Usein käy tämä tarina kuten oli esimerkki Juutalaisesta Mordokaista, Esterin kirjassa. Tämä Paha Haaman teetätti hirsipuut mordokaita varten ja kuitenkin hän itse poikineen pääsi osalliseksi tähän omaan loukkuunsa. Joka toiselle kuoppaa kaivaa se itse siihen lankeaa.

        Siunausta

        Antti


      • moi kirjoitti:

        Kol.3:5-6 Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne; haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus , joka on epäjumalanpalvelusta,
        6 sillä niiden tähden tulee Jumalan viha,....

        Naah.3:1 Voi verivelkojen kaupunkia,joka on täpötäynnä valhetta ja ryöstösaalista; ei taukoa ryöstäminen!

        Ei ole koskaan Jumalan viha tullut sapatinviettorikkomuksesta! Niin paljon kuin lukee Raamatusta, rikos lähimmäisiä vastaan on Jumalan suuttumuksen syynä!!!
        Matt.

        Käskyt jakautuvat lähimmäisen rakastamiseen ja Jumalan rakastamiseen.
        Fariseusten sapattikäskyjä ei koskaan Raamatussa kehoitettu noudattamaan, vaan Jeesus opetti oikeata sapatinviettoa, ja Jeesus taisteli fariseusten ihmiskäskyjä vastaan.
        Et kuitenkan tarkoittanyut tätä.

        Joo näin on, että asian rikkomuisesta ei tule mieleen yksityiskohtia Raamatusta.
        Asia on paljon ihmisen omantunnon varassa miten sapattinsa pyhittää.
        Jes 58:13-14 antaa käytännön ohjetta.
        Ehkäpä tällaiset asiat jätettiin kirjaamatta, koska ne jotekin kuitenkin vaikka tärkeitä olivat jäivät hiukan varjoon asioiden kanssa joista puhut, mm lähimmäisrakkauden asiat.

        Kyllä lepopäivä on tuiki tärkeä asia kuitenkin.

        Siunausta
        jari


      • moi
        jarlau kirjoitti:

        Käskyt jakautuvat lähimmäisen rakastamiseen ja Jumalan rakastamiseen.
        Fariseusten sapattikäskyjä ei koskaan Raamatussa kehoitettu noudattamaan, vaan Jeesus opetti oikeata sapatinviettoa, ja Jeesus taisteli fariseusten ihmiskäskyjä vastaan.
        Et kuitenkan tarkoittanyut tätä.

        Joo näin on, että asian rikkomuisesta ei tule mieleen yksityiskohtia Raamatusta.
        Asia on paljon ihmisen omantunnon varassa miten sapattinsa pyhittää.
        Jes 58:13-14 antaa käytännön ohjetta.
        Ehkäpä tällaiset asiat jätettiin kirjaamatta, koska ne jotekin kuitenkin vaikka tärkeitä olivat jäivät hiukan varjoon asioiden kanssa joista puhut, mm lähimmäisrakkauden asiat.

        Kyllä lepopäivä on tuiki tärkeä asia kuitenkin.

        Siunausta
        jari

        Jeesuksen opetus Sapatissa ,jota A:kirkko tekee eikä vain sano tekevänsä.Opetus, mikäli on opetusta oikeasta kirkosta ei ole Jeesuksen opetusta.
        Ei voi julistaa kirkkoa ja Kristuksen evankeliumia
        samaksi asiaksi missään kirkossa, ei siis teilläkään.

        Kuten Sapatin vietosta sanoit, siitä ei voi tulla KOETINKIVEÄ josta ei ole Raamatussa sääntöjäkään.
        Vielä varmuus vähenee jos enin mitä siihen voi sanoa on lopulta "ehkäpä".
        Lepopäivän tärkeydestä ja siunauksellisuudesta, joka kiittäen vietetään, olen samaa mieltä kanssasi: mutta kompastuskiveksi sitä ei ole säädetty.


      • moi kirjoitti:

        Jeesuksen opetus Sapatissa ,jota A:kirkko tekee eikä vain sano tekevänsä.Opetus, mikäli on opetusta oikeasta kirkosta ei ole Jeesuksen opetusta.
        Ei voi julistaa kirkkoa ja Kristuksen evankeliumia
        samaksi asiaksi missään kirkossa, ei siis teilläkään.

        Kuten Sapatin vietosta sanoit, siitä ei voi tulla KOETINKIVEÄ josta ei ole Raamatussa sääntöjäkään.
        Vielä varmuus vähenee jos enin mitä siihen voi sanoa on lopulta "ehkäpä".
        Lepopäivän tärkeydestä ja siunauksellisuudesta, joka kiittäen vietetään, olen samaa mieltä kanssasi: mutta kompastuskiveksi sitä ei ole säädetty.

        sapatti on koetinkivi niille jotka asian ymmärtävät. Sinä et ymmärrä.

        Ymmärtääksesi Sinun olisi asia tutkittava, eikä vain pikaluettava ja äkkiä väittää vastaan.

        Siunausta
        jari

        SAPATIN HERRA? KUMOSIKO JEESUS LEPOPÄIVÄN?
        Jeesus julisti olevansa "sapatin Herra" ja kaiken ihmisten epäilyn ja lakien yläpuolella. (Matt 12:1-8)

        Jeesuksen ajan uskonnolliset opettajat olivat tehneet sapattimääräyksiä jotka olivat ihmiskäskyjä. Sapatti oli niin vääristelty että se ei kuvannut enää Jumalan luonnetta. Erilaisia sapattimääräyksiä oli noin 660 kpl. Nämä rabbiinit etsivät jatkuvasti syitä mistä voisivat Jeesusta syyttää. Kun sitten Jeesuksen opetuslapset poimivat viljanjyviä, oli se heidän mielestään sadonkorjuuta ja kun opetuslapset hieroivat kuoria irti jyvistä kämmenissään, oli se sitten puimista uskonnollisten opettajien mielestä.

        Jeesus puolustautui selittämällä että Hän oli Jumalan Poika ja sapatinkin Herra. Jeesus kertoi miten Daavid nälissään söi näkyleivät jotka olivat tarkoitettuja pyhään käyttöön. Jeesus opetti että sapatti on ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten. Papit myös "rikkoivat" sapatin tekemällä työtään temppelissä, mutta olivat silti syyttömät. (Mark 2: 27-28, Luuk 6:3-5) Tottakai opetuslapset olivat oikeutettuja syömään nälkäänsä kun Daavidkin oli syytön syötyään näkyleivät.

        Jumalan palveleminen on aina ensimmäinen asia. Jumalan työn tarkoitus maailmassa on ihmisten lunastaminen, siksi kaikki työ mikä on välttämätöntä tehdä sapattina tämän työn suorittamiseksi on sopusoinnussa lepopäiväkäskyn kanssa. Opetuslasten ja pappien työ oli Jumalan palvelemista. Jeesus julisti "armahtavaisuutta minä tahdon, enkä uhria, niin te ette tuomitsisi syyttömiä." (jae7) Heidän muotomenonsa ilman rakkautta eivät olleet oikeaa palvelusta.

        Jeesus opetti että uhrit itsessään olivat arvottomia. Ne olivat vain palveluksen välikappale, eivät tarkoitus. Uhrien tarkoitus oli johtaa ihmiset Jumalan luo. Jumalan ja ihmisen välinen rakkaus- sekä ihmisestä ulospäin lähimmäisiin suuntautuva rakkaus oli ja on kaiken palveluksen päätarkoitus. Arvoa on vain rakkaudessa tehdyllä palveluksella. Pelkkä muotomenojen noudattaminen on väärin ja niin on sapatinkin laita.

        Lepopäivän tarkoitus on johtaa ihmiset Jumalan luo yhteyteen rakkaudessa. Silloin ihminen panee syrjään työn sekä omat arkiset asiansa ja harrastuksensa. Hän ei käy kauppaa eikä puhu joutavia. (asioista joiden suorittaminen ei ole sapattina sopivaa) Lepopäivänä käydään kirkossa ja mahdollisesti muistetaan omaisiakin ja sairaita evankeliumin tarkoituksessa. Sapatti on Jumalan itselleen varaama päivä. Kaikkina maailman aikoina on ollut niitä jotka tahtovat noudattaa Jumalan itsensä antamaa käskyä. (Apt 5:29) Sapattia vietetään uudessa maassakin. (Jes 66:22-23)

        Kristitylle sapatti on ilon päivä Herrassa, vaikka hän toki elää Herran yhteydessä viikon jokaisena päivänä. (Jes 58:13-14) ("Minun pyhänä päivänäni.") Ihminen tarvitsee lepoa. Jumala teki sapatin ihmisen levoksi ja luomistyönsä muistoksi. Sapattina tehdään hyvää. (Matt 12:12)

        Kaikki Jumalan antamat säädökset ovat tarkoitettuja ihmiskunnan siunaukseksi. Jumala antoi 10 käskyn lain josta sapatti on yksi osa. Sapatti on Herran päivä koska se tehtiin ihmistä varten ja kaikki kuuluu Kristukselle. (Joh 1:3) Herran päivä on liiton merkki Jumalan, Kristuksen ja ihmisen välillä kaikille jotka vastaanottavat Kristuksen ja liittyvät Jumalan Israeliin. (Hes 20:12)

        Raamatullinen viikon seitsemäs päivä, Herran oma päivä, on meidän lauantai. Sunnuntaimme muutettiin maassamme lainsäädännöllä viikon seitsemänneksi päiväksi 1973. Tämä on ihmisen asettama seitsemäs päivä, ei Jumalan asettama. Alunperin Keisari Konstantinus Suuri ja paavi muuttivat viikkojärjestystä kun liittivät Herran päivän auringonjumalan päivään 7.3.321 ja tekivät sapatista pakanallisen juhlan. Taustalla oli Konstantinuksen kristillisyys ja hän halusi tehdä kädenojennuksen pakanoille muuttamalla Jumalan lakia. (Dan 7:25)

        Jeesus ei siis purkanut sapattia, koska ei muuttanut lakiakaan. Omilla sanoillaan Jeesus vahvisti lain olemaan voimassa kaikkina maailman aikoina. (Matt 5:17-18, Luuk 16:17, Jaak 2:10-12) Lainmuutoksen teki aivan toinen valta ihmiskäskyin. Raamattu ei valtuuta sapatin muuttamiseen missään yhdelläkään sanalla.

        Monet ovat kuitenkin tahtoneet kumota sapatin vetoamalla "Jeesus on sapatin Herra." Tässä Jeesus kuitenkin tahtoi opettaa oikeata sapatin viettoa, -ei kumota sapattia.


        MIKSI LEPOPÄIVÄN (SAPATIN) VIETTO ON TÄRKEÄTÄ?

        Lepopäivän vietto perustuu luomiseen ja on siten luomisen muisto. (1 Moos 2:1-3, 2 Moos 20:8-11) Sapatti on myös "merkki" ihmisen ja Jumalan välillä ikuisesti. (2 Moos 31:13-17) Sapattia onkin vietetty kaikkina maailmanaikoina. Käsitys että sapatti oli vain "juutalaisten juhla" ei siten pidä paikkaansa. Sapattia vietettiin jo vuosisatoja ennen kuin oli ensimmäistäkään juutalaista olemassa.

        Ihminen tarvitsee lepopäivän. Levättyään seitsemäntenä päivänä Jumala erotti ja pyhitti lepopäivän ihmiselle jolloin ihmisen lepäisi ja mietiskelisi luomistekoja ja luodut näkisivät Luojan hyvyyden ja rakkaus Luojaan vahvistuisi. Lepopäivä annettiin koko ihmiskunnalle. Jumalan tarkoitus on että ihminen panisi sivuun kaikki omat harrastuksensa, työnsä ja pyrkimyksensä voidakseen vapaammin ajatella ja palvella Jumalaa.

        Lepopäivää ei pidä sekoittaa fariseusten arvottomiin ihmiskäskyihin. Jumala on antanut ohjeensa sapatin viettoon: "Jos et polje tomuun sapattia etkä aja omia etujasi minun pyhänä päivänäni, jos nimität sapattia ilon päiväksi ja Herran pyhää päivää kunnian päiväksi, jos kunnioitat sitä niin ettet kulje omilla asioillasi, et käy kauppaa etkä aja omia etujasi, silloin saat iloita Herrasta." (Jes 58:13-14) VKR: "Etkä puhu joutavia", tarkoittaa ettei sapattiin sopimattomista asioista edes puhuta. Ajatuksia ei sapattina tule pitää maallisissa asioissa.

        Sapatti on sopiva päivä tavata omaisia ja tehdä evankeliumin työssä hyvää. Vaikka kristitty vaeltaakin Hengessä päivittäin ovat monet työn ja perheiden vuoksi kiireisiä. Ihminen tarvitsee sapatin virkistyäkseen henkisesti, hengellisesti ja ruumiillisesti. Sapattia vietetään koska se on Jumalan käsky: "Muista pyhittää lepopäiväsi." (2 Moos 20:8-11, 5 Moos 5:12-15) Sapatti vahvistettiin Siinailla, mutta sitä ei silloin tehty tunnetuksi. Sapatti oli Israelin kansalle myös synnistä vapautumisen muisto kun Jumala vapautti kansansa Egyptin orjuudesta.

        Luomisessa säädetty päivä on edelleen voimassa koska Jumalan lakikin on voimassa.(Jes 66:23, Luuk 16:17) Joka yhtäkin käskyä rikkoo, rikkoo koko lain. Sapatti koetteleekin kuuliaisuutta ja rakkautta (Jaak 2:10-12, 1 Joh 5:3, 1 Joh 2:4) Sapatti viittaa Jumalaan Luojana ja siksi sapatti erottaa oikean Jumalan epäjumalista. Kaikki seitsemännen päivän viettäjät osoittavat sapatin vietollaan olevansa taivaan ja maan Luojan palvelijoita. Näin sapatti pysyy merkkinä ihmisen kuuliaisuudesta ja liitosta Luojansa kanssa ikuisesti. Lepopäiväkäskystä selviää Lain- antajan nimi ja arvo.

        Jeesuksen Kristuksen omat sanat kertovat ettei Hän muuttanut sapattia. (Matt 5:17-19) Hän puhui Jerusalemin hävityksestä joka tapahtui vuonna 70 jkr "Rukoilkaa että ette joutuisi pakomatkalle sapattina." (Matt 24:20) Apostoli Johanneskin vietti sapattia (Ilm 1:10)

        Raamatullinen viikon seitsemäs päivä (jonka Jumala itse sääti luomisessa ja laissaan) on lauantai. Suomessa muutettiin viikon päiväjärjestystä 1.1.1973 siten että ensimmäisestä päivästä (sunnuntai) tehtiin seitsemäs päivä ihmisasetuksella lainsäädännön keinoin. Monissa maissa lauantai on edelleen viikon seitsemäs päivä.Sapatin muuttamiselle ei ole Raamatullisia perusteita. Siksi sapatin viettäjiä Herralle uskollisia on ollut kaikkina maailman aikoina. Sapattia vietetään uudessa maassakin. (Jes 66:22-23)


      • moi
        jarlau kirjoitti:

        sapatti on koetinkivi niille jotka asian ymmärtävät. Sinä et ymmärrä.

        Ymmärtääksesi Sinun olisi asia tutkittava, eikä vain pikaluettava ja äkkiä väittää vastaan.

        Siunausta
        jari

        SAPATIN HERRA? KUMOSIKO JEESUS LEPOPÄIVÄN?
        Jeesus julisti olevansa "sapatin Herra" ja kaiken ihmisten epäilyn ja lakien yläpuolella. (Matt 12:1-8)

        Jeesuksen ajan uskonnolliset opettajat olivat tehneet sapattimääräyksiä jotka olivat ihmiskäskyjä. Sapatti oli niin vääristelty että se ei kuvannut enää Jumalan luonnetta. Erilaisia sapattimääräyksiä oli noin 660 kpl. Nämä rabbiinit etsivät jatkuvasti syitä mistä voisivat Jeesusta syyttää. Kun sitten Jeesuksen opetuslapset poimivat viljanjyviä, oli se heidän mielestään sadonkorjuuta ja kun opetuslapset hieroivat kuoria irti jyvistä kämmenissään, oli se sitten puimista uskonnollisten opettajien mielestä.

        Jeesus puolustautui selittämällä että Hän oli Jumalan Poika ja sapatinkin Herra. Jeesus kertoi miten Daavid nälissään söi näkyleivät jotka olivat tarkoitettuja pyhään käyttöön. Jeesus opetti että sapatti on ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten. Papit myös "rikkoivat" sapatin tekemällä työtään temppelissä, mutta olivat silti syyttömät. (Mark 2: 27-28, Luuk 6:3-5) Tottakai opetuslapset olivat oikeutettuja syömään nälkäänsä kun Daavidkin oli syytön syötyään näkyleivät.

        Jumalan palveleminen on aina ensimmäinen asia. Jumalan työn tarkoitus maailmassa on ihmisten lunastaminen, siksi kaikki työ mikä on välttämätöntä tehdä sapattina tämän työn suorittamiseksi on sopusoinnussa lepopäiväkäskyn kanssa. Opetuslasten ja pappien työ oli Jumalan palvelemista. Jeesus julisti "armahtavaisuutta minä tahdon, enkä uhria, niin te ette tuomitsisi syyttömiä." (jae7) Heidän muotomenonsa ilman rakkautta eivät olleet oikeaa palvelusta.

        Jeesus opetti että uhrit itsessään olivat arvottomia. Ne olivat vain palveluksen välikappale, eivät tarkoitus. Uhrien tarkoitus oli johtaa ihmiset Jumalan luo. Jumalan ja ihmisen välinen rakkaus- sekä ihmisestä ulospäin lähimmäisiin suuntautuva rakkaus oli ja on kaiken palveluksen päätarkoitus. Arvoa on vain rakkaudessa tehdyllä palveluksella. Pelkkä muotomenojen noudattaminen on väärin ja niin on sapatinkin laita.

        Lepopäivän tarkoitus on johtaa ihmiset Jumalan luo yhteyteen rakkaudessa. Silloin ihminen panee syrjään työn sekä omat arkiset asiansa ja harrastuksensa. Hän ei käy kauppaa eikä puhu joutavia. (asioista joiden suorittaminen ei ole sapattina sopivaa) Lepopäivänä käydään kirkossa ja mahdollisesti muistetaan omaisiakin ja sairaita evankeliumin tarkoituksessa. Sapatti on Jumalan itselleen varaama päivä. Kaikkina maailman aikoina on ollut niitä jotka tahtovat noudattaa Jumalan itsensä antamaa käskyä. (Apt 5:29) Sapattia vietetään uudessa maassakin. (Jes 66:22-23)

        Kristitylle sapatti on ilon päivä Herrassa, vaikka hän toki elää Herran yhteydessä viikon jokaisena päivänä. (Jes 58:13-14) ("Minun pyhänä päivänäni.") Ihminen tarvitsee lepoa. Jumala teki sapatin ihmisen levoksi ja luomistyönsä muistoksi. Sapattina tehdään hyvää. (Matt 12:12)

        Kaikki Jumalan antamat säädökset ovat tarkoitettuja ihmiskunnan siunaukseksi. Jumala antoi 10 käskyn lain josta sapatti on yksi osa. Sapatti on Herran päivä koska se tehtiin ihmistä varten ja kaikki kuuluu Kristukselle. (Joh 1:3) Herran päivä on liiton merkki Jumalan, Kristuksen ja ihmisen välillä kaikille jotka vastaanottavat Kristuksen ja liittyvät Jumalan Israeliin. (Hes 20:12)

        Raamatullinen viikon seitsemäs päivä, Herran oma päivä, on meidän lauantai. Sunnuntaimme muutettiin maassamme lainsäädännöllä viikon seitsemänneksi päiväksi 1973. Tämä on ihmisen asettama seitsemäs päivä, ei Jumalan asettama. Alunperin Keisari Konstantinus Suuri ja paavi muuttivat viikkojärjestystä kun liittivät Herran päivän auringonjumalan päivään 7.3.321 ja tekivät sapatista pakanallisen juhlan. Taustalla oli Konstantinuksen kristillisyys ja hän halusi tehdä kädenojennuksen pakanoille muuttamalla Jumalan lakia. (Dan 7:25)

        Jeesus ei siis purkanut sapattia, koska ei muuttanut lakiakaan. Omilla sanoillaan Jeesus vahvisti lain olemaan voimassa kaikkina maailman aikoina. (Matt 5:17-18, Luuk 16:17, Jaak 2:10-12) Lainmuutoksen teki aivan toinen valta ihmiskäskyin. Raamattu ei valtuuta sapatin muuttamiseen missään yhdelläkään sanalla.

        Monet ovat kuitenkin tahtoneet kumota sapatin vetoamalla "Jeesus on sapatin Herra." Tässä Jeesus kuitenkin tahtoi opettaa oikeata sapatin viettoa, -ei kumota sapattia.


        MIKSI LEPOPÄIVÄN (SAPATIN) VIETTO ON TÄRKEÄTÄ?

        Lepopäivän vietto perustuu luomiseen ja on siten luomisen muisto. (1 Moos 2:1-3, 2 Moos 20:8-11) Sapatti on myös "merkki" ihmisen ja Jumalan välillä ikuisesti. (2 Moos 31:13-17) Sapattia onkin vietetty kaikkina maailmanaikoina. Käsitys että sapatti oli vain "juutalaisten juhla" ei siten pidä paikkaansa. Sapattia vietettiin jo vuosisatoja ennen kuin oli ensimmäistäkään juutalaista olemassa.

        Ihminen tarvitsee lepopäivän. Levättyään seitsemäntenä päivänä Jumala erotti ja pyhitti lepopäivän ihmiselle jolloin ihmisen lepäisi ja mietiskelisi luomistekoja ja luodut näkisivät Luojan hyvyyden ja rakkaus Luojaan vahvistuisi. Lepopäivä annettiin koko ihmiskunnalle. Jumalan tarkoitus on että ihminen panisi sivuun kaikki omat harrastuksensa, työnsä ja pyrkimyksensä voidakseen vapaammin ajatella ja palvella Jumalaa.

        Lepopäivää ei pidä sekoittaa fariseusten arvottomiin ihmiskäskyihin. Jumala on antanut ohjeensa sapatin viettoon: "Jos et polje tomuun sapattia etkä aja omia etujasi minun pyhänä päivänäni, jos nimität sapattia ilon päiväksi ja Herran pyhää päivää kunnian päiväksi, jos kunnioitat sitä niin ettet kulje omilla asioillasi, et käy kauppaa etkä aja omia etujasi, silloin saat iloita Herrasta." (Jes 58:13-14) VKR: "Etkä puhu joutavia", tarkoittaa ettei sapattiin sopimattomista asioista edes puhuta. Ajatuksia ei sapattina tule pitää maallisissa asioissa.

        Sapatti on sopiva päivä tavata omaisia ja tehdä evankeliumin työssä hyvää. Vaikka kristitty vaeltaakin Hengessä päivittäin ovat monet työn ja perheiden vuoksi kiireisiä. Ihminen tarvitsee sapatin virkistyäkseen henkisesti, hengellisesti ja ruumiillisesti. Sapattia vietetään koska se on Jumalan käsky: "Muista pyhittää lepopäiväsi." (2 Moos 20:8-11, 5 Moos 5:12-15) Sapatti vahvistettiin Siinailla, mutta sitä ei silloin tehty tunnetuksi. Sapatti oli Israelin kansalle myös synnistä vapautumisen muisto kun Jumala vapautti kansansa Egyptin orjuudesta.

        Luomisessa säädetty päivä on edelleen voimassa koska Jumalan lakikin on voimassa.(Jes 66:23, Luuk 16:17) Joka yhtäkin käskyä rikkoo, rikkoo koko lain. Sapatti koetteleekin kuuliaisuutta ja rakkautta (Jaak 2:10-12, 1 Joh 5:3, 1 Joh 2:4) Sapatti viittaa Jumalaan Luojana ja siksi sapatti erottaa oikean Jumalan epäjumalista. Kaikki seitsemännen päivän viettäjät osoittavat sapatin vietollaan olevansa taivaan ja maan Luojan palvelijoita. Näin sapatti pysyy merkkinä ihmisen kuuliaisuudesta ja liitosta Luojansa kanssa ikuisesti. Lepopäiväkäskystä selviää Lain- antajan nimi ja arvo.

        Jeesuksen Kristuksen omat sanat kertovat ettei Hän muuttanut sapattia. (Matt 5:17-19) Hän puhui Jerusalemin hävityksestä joka tapahtui vuonna 70 jkr "Rukoilkaa että ette joutuisi pakomatkalle sapattina." (Matt 24:20) Apostoli Johanneskin vietti sapattia (Ilm 1:10)

        Raamatullinen viikon seitsemäs päivä (jonka Jumala itse sääti luomisessa ja laissaan) on lauantai. Suomessa muutettiin viikon päiväjärjestystä 1.1.1973 siten että ensimmäisestä päivästä (sunnuntai) tehtiin seitsemäs päivä ihmisasetuksella lainsäädännön keinoin. Monissa maissa lauantai on edelleen viikon seitsemäs päivä.Sapatin muuttamiselle ei ole Raamatullisia perusteita. Siksi sapatin viettäjiä Herralle uskollisia on ollut kaikkina maailman aikoina. Sapattia vietetään uudessa maassakin. (Jes 66:22-23)

        kirkolliskokousten päätöksistä??Olenhan jo monta kertaa osoittanut että kirkolliskokousten päätöksillä ei ole mitään tekemistä Uuden liiton kanssa.Samaa logiikkaa käyttäen ei millään kirkolla ole mitään tekemistä Uuden liiton asiaan.
        Yhtä vähän kuin minun budjetilla on tekemistä sinun omasi kanssa.Ne on tehty vain yhteisestä sopimuksesta järjestyksen vuoksi.He eivät väitäkään niitä taivaallisiksi päätöksiksi.
        Väärin on sensijaan väittää todeksi asiaa jota ei tiedä ja johon ei ole saanut valtuuksia. Enhän minäkään voi mennä poliisin valtuuksilla lakia turvaamaan ilman käskyä.
        Jeesus sanoi ja varoitti niistä jotka tulevat Hänen nimessään ilman valtuutusta.Keiden joukosta arvelet heidän tulevan? Ateistienko?Pettävätkö he valitutkin?
        Paavali sanoi heidän rajoittavan teidän vapauttanne, että saisivat teidän alttiutenne heidän hyväkseen.Mistäpä muusta olisi nytkään kysymys?


      • moi kirjoitti:

        kirkolliskokousten päätöksistä??Olenhan jo monta kertaa osoittanut että kirkolliskokousten päätöksillä ei ole mitään tekemistä Uuden liiton kanssa.Samaa logiikkaa käyttäen ei millään kirkolla ole mitään tekemistä Uuden liiton asiaan.
        Yhtä vähän kuin minun budjetilla on tekemistä sinun omasi kanssa.Ne on tehty vain yhteisestä sopimuksesta järjestyksen vuoksi.He eivät väitäkään niitä taivaallisiksi päätöksiksi.
        Väärin on sensijaan väittää todeksi asiaa jota ei tiedä ja johon ei ole saanut valtuuksia. Enhän minäkään voi mennä poliisin valtuuksilla lakia turvaamaan ilman käskyä.
        Jeesus sanoi ja varoitti niistä jotka tulevat Hänen nimessään ilman valtuutusta.Keiden joukosta arvelet heidän tulevan? Ateistienko?Pettävätkö he valitutkin?
        Paavali sanoi heidän rajoittavan teidän vapauttanne, että saisivat teidän alttiutenne heidän hyväkseen.Mistäpä muusta olisi nytkään kysymys?

        Minä en oikein jaksa ymmärtää Sinua

        Jatkat tyypillistä kaavaa ja rataa kuten monet:
        - Et hyväksy jotakin oman mielipiteesi vuoksi, kun etkä vaivaudu asiaa tutkimaankaan mitä olen kirjoittanut ja tutkit ja käsität asioita niin kuin itse tahdot ne käsittää ja vääntää kieroon, ja etkä niin kuin lähettäjä tahtoo ne lähettää ja käsitetävän.

        Minun on turha haaskata evankeliumin palvelijan kallista aikaa aikaa tällaiseen pilailuun.

        Siksi jätän nyt vastaamatta.

        Opi rakastamaan totuutta, älä omia mielipiteitäsi

        Sinun on annettava Raamatulle aukroriteetti elämässäsi.

        Lyhyesti kuitenkin:
        A-kirkko ei tee "kirkolliskokouksien päätöksiä."
        Tunnustuskirja on yksin Raamattu.
        Minulla on määrärttyjä valtuuksia 1 Piet 2:9 perusteella.

        Siunausta
        jari


      • moi kirjoitti:

        kirkolliskokousten päätöksistä??Olenhan jo monta kertaa osoittanut että kirkolliskokousten päätöksillä ei ole mitään tekemistä Uuden liiton kanssa.Samaa logiikkaa käyttäen ei millään kirkolla ole mitään tekemistä Uuden liiton asiaan.
        Yhtä vähän kuin minun budjetilla on tekemistä sinun omasi kanssa.Ne on tehty vain yhteisestä sopimuksesta järjestyksen vuoksi.He eivät väitäkään niitä taivaallisiksi päätöksiksi.
        Väärin on sensijaan väittää todeksi asiaa jota ei tiedä ja johon ei ole saanut valtuuksia. Enhän minäkään voi mennä poliisin valtuuksilla lakia turvaamaan ilman käskyä.
        Jeesus sanoi ja varoitti niistä jotka tulevat Hänen nimessään ilman valtuutusta.Keiden joukosta arvelet heidän tulevan? Ateistienko?Pettävätkö he valitutkin?
        Paavali sanoi heidän rajoittavan teidän vapauttanne, että saisivat teidän alttiutenne heidän hyväkseen.Mistäpä muusta olisi nytkään kysymys?

        Olipa hyvä kirjoitus!


      • jarlau kirjoitti:

        Minä en oikein jaksa ymmärtää Sinua

        Jatkat tyypillistä kaavaa ja rataa kuten monet:
        - Et hyväksy jotakin oman mielipiteesi vuoksi, kun etkä vaivaudu asiaa tutkimaankaan mitä olen kirjoittanut ja tutkit ja käsität asioita niin kuin itse tahdot ne käsittää ja vääntää kieroon, ja etkä niin kuin lähettäjä tahtoo ne lähettää ja käsitetävän.

        Minun on turha haaskata evankeliumin palvelijan kallista aikaa aikaa tällaiseen pilailuun.

        Siksi jätän nyt vastaamatta.

        Opi rakastamaan totuutta, älä omia mielipiteitäsi

        Sinun on annettava Raamatulle aukroriteetti elämässäsi.

        Lyhyesti kuitenkin:
        A-kirkko ei tee "kirkolliskokouksien päätöksiä."
        Tunnustuskirja on yksin Raamattu.
        Minulla on määrärttyjä valtuuksia 1 Piet 2:9 perusteella.

        Siunausta
        jari

        Juuri kirjoitin MOI:lle kuinka hyvä kirjoituksensa oli ja nyt luen sinun vastauksesi ja mitä näenkään. Et ottanut yhtään opiksesi, vaan nyt on sitten MOIkin tyhmä ja pilkkaaja, kuten minä, räpylä ja niin monet muutkin Raamatun opissa pysyvät ja harhaopettajia nuhtelevat.


      • (Kaikkea sitä)
        Demigod kirjoitti:

        Kyllä minä osaan lukea Uskova ykkösen viestit.
        Kuitenkaan hänellä ei ole annettu viisautta
        Mihinkään hengellisen helppotajuisen asian ymmärtämiseen.

        Tarina tästä Gehennasta oli uskovalle ylivoimainen ymmärtää. Jesäja 66 oli melko helppo teksti. Jerusalemin kaatopaikasta jossa paloi ikuinen tuli, Se oli se Mainittu Helvetti
        eli Gehenna. Mikä tulelta jäi polttamatta sen söivät madot. Siis hävitys oli täydellinen.

        Kuitenkaan Köyhä viisaudesta ei tätä ymmärrä.
        näet Sadistinen luonne kaipaa erittäin yliluonnollisen pahaa toiselle ihmiselle.

        Usein käy tämä tarina kuten oli esimerkki Juutalaisesta Mordokaista, Esterin kirjassa. Tämä Paha Haaman teetätti hirsipuut mordokaita varten ja kuitenkin hän itse poikineen pääsi osalliseksi tähän omaan loukkuunsa. Joka toiselle kuoppaa kaivaa se itse siihen lankeaa.

        Siunausta

        Antti

        Hyvä syksyn jatkoa sinne.Ja kiitos kutsusta mutta ei kiitos.


      • Demigod kirjoitti:

        Kyllä minä osaan lukea Uskova ykkösen viestit.
        Kuitenkaan hänellä ei ole annettu viisautta
        Mihinkään hengellisen helppotajuisen asian ymmärtämiseen.

        Tarina tästä Gehennasta oli uskovalle ylivoimainen ymmärtää. Jesäja 66 oli melko helppo teksti. Jerusalemin kaatopaikasta jossa paloi ikuinen tuli, Se oli se Mainittu Helvetti
        eli Gehenna. Mikä tulelta jäi polttamatta sen söivät madot. Siis hävitys oli täydellinen.

        Kuitenkaan Köyhä viisaudesta ei tätä ymmärrä.
        näet Sadistinen luonne kaipaa erittäin yliluonnollisen pahaa toiselle ihmiselle.

        Usein käy tämä tarina kuten oli esimerkki Juutalaisesta Mordokaista, Esterin kirjassa. Tämä Paha Haaman teetätti hirsipuut mordokaita varten ja kuitenkin hän itse poikineen pääsi osalliseksi tähän omaan loukkuunsa. Joka toiselle kuoppaa kaivaa se itse siihen lankeaa.

        Siunausta

        Antti

        Olette Jarlaun kanssa kuin kaksi marjaa. Pieni vivahde-ero vain, toinen hokee paavia ja toinen vilpittömyyttä, mutta Ellen on molemmilla yli kaiken.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Juuri kirjoitin MOI:lle kuinka hyvä kirjoituksensa oli ja nyt luen sinun vastauksesi ja mitä näenkään. Et ottanut yhtään opiksesi, vaan nyt on sitten MOIkin tyhmä ja pilkkaaja, kuten minä, räpylä ja niin monet muutkin Raamatun opissa pysyvät ja harhaopettajia nuhtelevat.

        vai niin.

        Minä tiedän Sinun tavan tulkita asioita.

        Siunausta
        jari


      • jarlau kirjoitti:

        vai niin.

        Minä tiedän Sinun tavan tulkita asioita.

        Siunausta
        jari

        Se on hyvä, että tiedät. Jos jatkat harhaoppiesi levittämistä ja valheitasi Ellen Whiten profeettiudesta, niin tiedä sitten, että kumoan ne kerta toisensa jälkeen.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Se on hyvä, että tiedät. Jos jatkat harhaoppiesi levittämistä ja valheitasi Ellen Whiten profeettiudesta, niin tiedä sitten, että kumoan ne kerta toisensa jälkeen.

        onnistunut kuin kopioimaan peropagandasisvuja tänne. Et ole osannut vastata koskaan Raamatulla, vaan haukkumalla oman pääsi mukaan.


      • ellenistä ei ole
        jarlau kirjoitti:

        onnistunut kuin kopioimaan peropagandasisvuja tänne. Et ole osannut vastata koskaan Raamatulla, vaan haukkumalla oman pääsi mukaan.

        Et ole vielä........kop. jarlaulta
        onnistunut kuin kopioimaan peropagandasisvuja tänne. Et ole osannut vastata koskaan Raamatulla, vaan haukkumalla oman pääsi mukaan.
        Osoitat toiseen syytöksen johon itse syyllistyt.
        Itse käytät Jumalan sanana omia kirjoituksiasi.Lisäksi toistat 67 kertaa enemmän kuin seuraavaksi eniten toistava, pitkiä lainauksia hotellihuoneestasi, joka löytyy täältä nyt noin 29 kertaa kokonaan lainattuna ja eräät kohdat useamminkin.Muista Tämä ei ole SINUN HOTELLIHUONEESI vaikka kalusto täällä näkyykin jo olevan.


      • ellenistä ei ole kirjoitti:

        Et ole vielä........kop. jarlaulta
        onnistunut kuin kopioimaan peropagandasisvuja tänne. Et ole osannut vastata koskaan Raamatulla, vaan haukkumalla oman pääsi mukaan.
        Osoitat toiseen syytöksen johon itse syyllistyt.
        Itse käytät Jumalan sanana omia kirjoituksiasi.Lisäksi toistat 67 kertaa enemmän kuin seuraavaksi eniten toistava, pitkiä lainauksia hotellihuoneestasi, joka löytyy täältä nyt noin 29 kertaa kokonaan lainattuna ja eräät kohdat useamminkin.Muista Tämä ei ole SINUN HOTELLIHUONEESI vaikka kalusto täällä näkyykin jo olevan.

        tulkintaa. Ei muuta.

        Realiteetit ovat hyvin tiedossa ja muistissa.
        Ole huoleti.

        Täällä on kovin kovaa tuo sanankäyttö.
        Tahtoisin kokonaan pysytellä erossa väittelyistä.

        Osaatko neuvoa miten voisin ne välttää?

        Siunausta
        jari


      • jarlau kirjoitti:

        onnistunut kuin kopioimaan peropagandasisvuja tänne. Et ole osannut vastata koskaan Raamatulla, vaan haukkumalla oman pääsi mukaan.

        Niin olen siteerannut sinulle propagandaa, ne ovat olleet suoraan Ellen Whiten kirjoista.


      • ellenistä ei ole kirjoitti:

        Et ole vielä........kop. jarlaulta
        onnistunut kuin kopioimaan peropagandasisvuja tänne. Et ole osannut vastata koskaan Raamatulla, vaan haukkumalla oman pääsi mukaan.
        Osoitat toiseen syytöksen johon itse syyllistyt.
        Itse käytät Jumalan sanana omia kirjoituksiasi.Lisäksi toistat 67 kertaa enemmän kuin seuraavaksi eniten toistava, pitkiä lainauksia hotellihuoneestasi, joka löytyy täältä nyt noin 29 kertaa kokonaan lainattuna ja eräät kohdat useamminkin.Muista Tämä ei ole SINUN HOTELLIHUONEESI vaikka kalusto täällä näkyykin jo olevan.

        mielipiteitä ja kunnioitan jokaisen vilpitöntä uskoa kun se on vilpitön.

        Kun karavaani kulkee muutama koira haukkuu aina, mutta
        kirjoituksillani on ollut kymmeniä tuhansia onnellisia ja iloisia ja kiitollisia klikkaajia.
        Monet onnesta lähes mykkänä kirjoittavat sähköpostiini, ja toimitan kirjoituksia suoraan kotiin, että saavat heti kun uunista tulevat.

        Olen aina halunnut sivuuttaa räksytyksen, ja mietin keinoja miten siinä onnistuisin.

        Siunausta runsaasti
        jari


      • moi
        jarlau kirjoitti:

        tulkintaa. Ei muuta.

        Realiteetit ovat hyvin tiedossa ja muistissa.
        Ole huoleti.

        Täällä on kovin kovaa tuo sanankäyttö.
        Tahtoisin kokonaan pysytellä erossa väittelyistä.

        Osaatko neuvoa miten voisin ne välttää?

        Siunausta
        jari

        >>==Täällä on kovin kovaa tuo sanankäyttö.
        Tahtoisin kokonaan pysytellä erossa väittelyistä.Osaatko neuvoa miten voisin ne välttää?


      • moi kirjoitti:

        >>==Täällä on kovin kovaa tuo sanankäyttö.
        Tahtoisin kokonaan pysytellä erossa väittelyistä.Osaatko neuvoa miten voisin ne välttää?

        Minä olen aina tahtonut olla ystävälinen tietysti.
        Sinulta saa joskus ystävällisiä viestejä.
        Niihin on aina ilo vastata.
        Sorrumme sarkasmin suuntaan helposti jokainen, kun saa sellaista vastaansa.

        En minä ole kirkkoani mainostamassa ensisijaisesti, vaan Raamatun sanaa evankeliumin palvelijana.
        Vaikka minä miten yritän kertoa arvostavani vilpitöntä uskoa kirkossa kuin kirkossa, eivät sanani tule ymmärretyksi.

        Kuitenkin viestejäni on klikannut kymmenet tuhannet ihmiset ja saan toki hyvää palautetta.

        Muutama koira haukkuu aina kun karavaani kulkee.

        A-kirkko on vain johdannainen koska se opettaa puhdasta Raamatun sanaa.

        Antipiatiat ja ennakoluulot sitten saavat valan usein.

        Usko minua kun sanon etten ole kuin VASTAILLUT antipatioihin A-kirkosta ja EGW:stä.
        En ole niitä tuonut esiin.

        Kaikki kirjoitukset ovat sellaisia missä ei kirkkoani tai EGW tä edes mainita.
        Harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.
        Jos luet opetuksiani, huomaat että RaamaTtua lainaan vaan, ei muuta.

        SILTI VAIN SYYTÖKSIÄ JA SYYTÖKSIÄ SYYTÖKSIEN PERÄÄN JA SYYTÖKSIÄ ASIOISTA JOIHIN VASTAAN, MUTTA EN TUO ESIIN.

        No hyvä. Me tulemme toimeen jatkossa, koska olen koko ajan kunnioittanut periatteita joita esität eli ei kirkkoja ensin, vaan Raamatun sana.

        Etkä Sinä suostuisi ymmärtämään jo että Jumalan lapsia on kaikissa kirkoissa. Näin olen aina koettanut opettaa.

        Ole kiltti ja vastaa, suostutko ymmärtämään tämän?

        Siunausta
        jari


      • moi
        jarlau kirjoitti:

        Minä olen aina tahtonut olla ystävälinen tietysti.
        Sinulta saa joskus ystävällisiä viestejä.
        Niihin on aina ilo vastata.
        Sorrumme sarkasmin suuntaan helposti jokainen, kun saa sellaista vastaansa.

        En minä ole kirkkoani mainostamassa ensisijaisesti, vaan Raamatun sanaa evankeliumin palvelijana.
        Vaikka minä miten yritän kertoa arvostavani vilpitöntä uskoa kirkossa kuin kirkossa, eivät sanani tule ymmärretyksi.

        Kuitenkin viestejäni on klikannut kymmenet tuhannet ihmiset ja saan toki hyvää palautetta.

        Muutama koira haukkuu aina kun karavaani kulkee.

        A-kirkko on vain johdannainen koska se opettaa puhdasta Raamatun sanaa.

        Antipiatiat ja ennakoluulot sitten saavat valan usein.

        Usko minua kun sanon etten ole kuin VASTAILLUT antipatioihin A-kirkosta ja EGW:stä.
        En ole niitä tuonut esiin.

        Kaikki kirjoitukset ovat sellaisia missä ei kirkkoani tai EGW tä edes mainita.
        Harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.
        Jos luet opetuksiani, huomaat että RaamaTtua lainaan vaan, ei muuta.

        SILTI VAIN SYYTÖKSIÄ JA SYYTÖKSIÄ SYYTÖKSIEN PERÄÄN JA SYYTÖKSIÄ ASIOISTA JOIHIN VASTAAN, MUTTA EN TUO ESIIN.

        No hyvä. Me tulemme toimeen jatkossa, koska olen koko ajan kunnioittanut periatteita joita esität eli ei kirkkoja ensin, vaan Raamatun sana.

        Etkä Sinä suostuisi ymmärtämään jo että Jumalan lapsia on kaikissa kirkoissa. Näin olen aina koettanut opettaa.

        Ole kiltti ja vastaa, suostutko ymmärtämään tämän?

        Siunausta
        jari

        ja jaamme omastamme yhteiseksi leiväksemme me kasvamme totuudessa, ja meidän Herramme on meidän kanssamme.Kun me tunnemme olevamme kaukana toisistamme, me emme ole totuudessa.Totuus rakentaa siltaa veljien välille.Me emme sitä tee.Kaikki mikä erottaa Jumalan lapsia toisistaan on syntiä.
        Meitä ei saa yhdistää yhteinen kirkko; siatkin ovat veljiä keskenään; vaan yhteinen usko yhteiseen Evankeliumiin ja yhteinen luottamus meidän yhteiseen Kuninkaaseemme.Voima jonka me saamme tulee siitä että me vahvistamme veljiämme, eikä siitä että revimme heidät riekaleiksi.

        Totuus puolustaa itse itseään eikä sitä tarvitse tyrkyttää.Riittää että itse kasvamme totuudessa, niin se pursuaa meistä ulos.Jos me totuutta puhumme niin meitä ei kukaan voi loukata.
        Totuus ei tarvitse paksunahkaista saattajaa.
        terveisin MOI


      • Demigod
        uskova_1 kirjoitti:

        Se on hyvä, että tiedät. Jos jatkat harhaoppiesi levittämistä ja valheitasi Ellen Whiten profeettiudesta, niin tiedä sitten, että kumoan ne kerta toisensa jälkeen.

        Kyllä sinunkin teoriat on helppo kumota. Jauhat aina levyn samaa reunaa käännä välillä levy.
        Ae krahnuttaa. Eksytystähän sinä yrität eikö niin olet sellainen tavallinen harhaan johtaja

        Terveisin Antti


    • Demigod

      Jumala on antanut Sapattinsa, vain hänen ja hänen kansansa väliseksi liiton merkiksi:

      Hesekiel. 20: 20. Ja pyhittäkää minun Sapattini;
      ne olkoot merkkinä välillämme, minun ja teidän,
      että tulisitte tietämään, että minä olen Herra
      teidän, Jumalanne.

      Näet nyt on selvinnyt se tosiasia, että nämä
      Adventistit pitävät tätä Taivaan Jumalan Sapattia

      Ja te joilla on Vaticaanissa vahvistettu uusi- liitto teillä on tämä Vaticaanin päämiehen
      Sapatti, Joten ei tässä asiassa ole mitään suurempia jankutuksia. Kumpikin osapuoli on
      omalle Jumalalleen kuuliainen!

      Tää on melko yksinkertainen asia ymmärtää. Joten nyt kun me tiedetään mistä on kyse niin voimme lopettaa tämän tähän. Kummallakin osapuolella
      on oma jumalansa ja myös oma Sapattinsa.
      Rauhaa teille Kristuksessa Vapahtajassa .

      Siunausta

      Antti

    • uskova+1

      Eks nää Adventistit pidäkään lauvataita, kun
      minulla on ollut aina käsitys, että he pitää
      kynsin hampain tästä Jumalan Sapatista kiini.

      Kysymykseni olisi mikä on se erikoinen Adventisti Sapatti? Elikä mitä sinä ajat oikein takaa. kun minä en oikein ymmärrä kysymystäsi?

      Adventisti Sapatti Tämä tuntuu perin oudolta
      kerro meille mitä erikoista tässä oiken on?

      Rikkooko ne tahallaan Jumalan Sapattia?

      • valkopesu

        Kyllähän tuon näkee jokainen että adventistit hampaat irvessä pitää lauantaina sapattia. Ihan niinkuin Juutalaiset, juutalaisetkin tekee sitä hampaat irvessä. Mutta tosiasiassa pääkohta onkin siinä että tuomoinen ei ole voimassa eikä johta pelastukseen. Elämme uudessa liitossa ja hihhuloidaan oikein kunnolla, ilman juutalaisten oppeja.
        Sinäkin pidät sapattia hampaat irvessä, muutkin haluat siihen ikävään taakkaan-. Fariseukset olivat sellaisia että olivat tarkkoja, ihan kuin adventistit tänään. Rasittavat ihmisiä turhilla säännöillä joita ei tarvitse enää pitää. Minusta juutalaiset ovat lähempänä vanhan liitton vaatimuksia kuin adventistit. Juutalaiset yrittävät sentään täyttää koko lain. Adventistit yrittävät päästä helpommalla kun pitävät vain osittain vanhaa liittoa.


    • juutalainen sapatti

      Paavalin kirje Kolossalaisille 2. ja 3. luku tuo selvästi esille, ettei "syömiset , juomiset ja sapatit tai muut juhla-ajat ole kuin varjo todellisesta ja se todellinen on Ylösnoussut Vapahtaja" ja Auringonpäivänä, jolloin kristityt useimmin kokoontuivat...venyttäen Sapattiaan aamuun asti.ja vielä seuraavana päivänä kokoontuivat ylistämään Jumalaa.
      Se ei ollut pelkkä Konstantinuksen ja kumppanien uskontopoliittinen ratkaisu?

      pe, la, su---kunhan palvelee Herraansa ja Jumalaansa? Eipä tule ruuhkaa kaupungilla ja "vastaanotolla"?

      Erasmus

      • Demigod

        Asia mistä kirjoitat on tuo kuuluisa Trooaan kokous, joka venyi Sunnuntain puolelle, Syynä oli se kun paavalin piti lähteä matkalle aamun koitteessa. Kuten kai tiedät Jumalan Sapatti
        loppui Lauvantai iltana Auringon laskun jälkeen.

        Tälläinen tapa ei ollut mainittu kuin yhden kerran koko Raamatussa.

        Kyllä ne Juutalaiset varjo Sapatit kyllä poistettiin, Mutta tilalle Kristityt ottivat Pakanuus avioliiton aikana lisää näitä juhlia eli Sapatteja Sunnuntaita silmällä pitäen. Kuten Pääsiäinen Joulu Helluntai Helatorstai Pyhäin miesten päivä ynnä muita päiviä vanhan Allakan mukaan.

        Suosittelisin sinua tutkimaan hieman paremmin
        tietosi lähteet, Näet ne ovat erittäin vajavaiset

        Konstantinuksen Avioliittoon sisältyy paljon Pakanuus kamaa. Esimerkiksi voin sanoa suoraan sinulle sen tosiasian, että apostolit olivat
        kuuliaisia Hebrealaisten eli taivaan Jumalan
        säädöksille kuolemaansa asti.

        Esimerkiksi Jos voisit näyttää kirjoituksesi Docomentoituna tietona oikeaksi. Eli pätevänä Factana. Voisit käydä hakemassa Vaticaanista melko huomattavan Rahasumman, Joka oli vuonna 1903 5000 tuhatta Englannin puntaa, Nyt seo on jo korkojen kanssa kasvanut melko suureksi.

        Näet tämä Haaste oli aikoinaan Catolilaisessa sanomalehdessä kirjoitettuna näin: Me Catolilainen kirkkolaitos olemme muuttaneet
        Jumalan pyhyydet Sunnuntaille Ja olemme tehneet
        Jumalan Sabatista Tavallisen arkipäivän, jos joku luulee pystyvänsä todistamaan sen, ettemme me ole Jumalallinen valta maan päällä, niin tuokoon hän meille Viralliset todisteet, että
        meillä ei ole ollut valta muuttaa Jumalan Degalogia haluamaamme muotoon. Siksi tarjoamme
        palkkioksi 5000,00 Englannin puntaa palkkioksi
        sille henkilölle joka voi todistaa meidän päätöksemme vääriksi. Catolilaisen Sanomalehden mukaan:

        Joten kukaan ei ole vielä tähän päivään mennessä
        käynyt lunastamassa rahaa.

        Catolilainen Kirkko on tehnyt Sapatista Juutalaisen Sapatin. Nimroodin Ja Isis Jumalattaren sekä Mithra Jumalan Sunnuntaia on,
        nyt kristillisyyden kulmakivi. Jota Niin kutsutut Evankeeliset Kristityt pitävät pyhänään.
        koska he ovat kuuliaisia Äiti kirkolle.

        Nämä pienemmät kirkot seuraavat vielä Jeesuksen Kristuksen Jalan jälkiä pitäen kaiken sen mitä Herra jeesus oli heille säätänyt.

        On kaksi hegellistä valtaa maan päällä toisen valtuudet on antanut Taivaan ja maan luoja. Ja toisen valtuudet on peräisin pakana Kristillisyys avioliiton tuloksena. Kumpaa valtaa sinä ystäväni palvelet?

        Siunausta

        Antti


      • ..että puhut..
        Demigod kirjoitti:

        Asia mistä kirjoitat on tuo kuuluisa Trooaan kokous, joka venyi Sunnuntain puolelle, Syynä oli se kun paavalin piti lähteä matkalle aamun koitteessa. Kuten kai tiedät Jumalan Sapatti
        loppui Lauvantai iltana Auringon laskun jälkeen.

        Tälläinen tapa ei ollut mainittu kuin yhden kerran koko Raamatussa.

        Kyllä ne Juutalaiset varjo Sapatit kyllä poistettiin, Mutta tilalle Kristityt ottivat Pakanuus avioliiton aikana lisää näitä juhlia eli Sapatteja Sunnuntaita silmällä pitäen. Kuten Pääsiäinen Joulu Helluntai Helatorstai Pyhäin miesten päivä ynnä muita päiviä vanhan Allakan mukaan.

        Suosittelisin sinua tutkimaan hieman paremmin
        tietosi lähteet, Näet ne ovat erittäin vajavaiset

        Konstantinuksen Avioliittoon sisältyy paljon Pakanuus kamaa. Esimerkiksi voin sanoa suoraan sinulle sen tosiasian, että apostolit olivat
        kuuliaisia Hebrealaisten eli taivaan Jumalan
        säädöksille kuolemaansa asti.

        Esimerkiksi Jos voisit näyttää kirjoituksesi Docomentoituna tietona oikeaksi. Eli pätevänä Factana. Voisit käydä hakemassa Vaticaanista melko huomattavan Rahasumman, Joka oli vuonna 1903 5000 tuhatta Englannin puntaa, Nyt seo on jo korkojen kanssa kasvanut melko suureksi.

        Näet tämä Haaste oli aikoinaan Catolilaisessa sanomalehdessä kirjoitettuna näin: Me Catolilainen kirkkolaitos olemme muuttaneet
        Jumalan pyhyydet Sunnuntaille Ja olemme tehneet
        Jumalan Sabatista Tavallisen arkipäivän, jos joku luulee pystyvänsä todistamaan sen, ettemme me ole Jumalallinen valta maan päällä, niin tuokoon hän meille Viralliset todisteet, että
        meillä ei ole ollut valta muuttaa Jumalan Degalogia haluamaamme muotoon. Siksi tarjoamme
        palkkioksi 5000,00 Englannin puntaa palkkioksi
        sille henkilölle joka voi todistaa meidän päätöksemme vääriksi. Catolilaisen Sanomalehden mukaan:

        Joten kukaan ei ole vielä tähän päivään mennessä
        käynyt lunastamassa rahaa.

        Catolilainen Kirkko on tehnyt Sapatista Juutalaisen Sapatin. Nimroodin Ja Isis Jumalattaren sekä Mithra Jumalan Sunnuntaia on,
        nyt kristillisyyden kulmakivi. Jota Niin kutsutut Evankeeliset Kristityt pitävät pyhänään.
        koska he ovat kuuliaisia Äiti kirkolle.

        Nämä pienemmät kirkot seuraavat vielä Jeesuksen Kristuksen Jalan jälkiä pitäen kaiken sen mitä Herra jeesus oli heille säätänyt.

        On kaksi hegellistä valtaa maan päällä toisen valtuudet on antanut Taivaan ja maan luoja. Ja toisen valtuudet on peräisin pakana Kristillisyys avioliiton tuloksena. Kumpaa valtaa sinä ystäväni palvelet?

        Siunausta

        Antti

        kuolleista ihmisistä ja heidän tekemisistään.Ei tuo ainakaan evankeliumia ole.Yhtähyvin voisi puhua Natosta ja sen säännöt laatineista hemmoista.


      • moi
        Demigod kirjoitti:

        Asia mistä kirjoitat on tuo kuuluisa Trooaan kokous, joka venyi Sunnuntain puolelle, Syynä oli se kun paavalin piti lähteä matkalle aamun koitteessa. Kuten kai tiedät Jumalan Sapatti
        loppui Lauvantai iltana Auringon laskun jälkeen.

        Tälläinen tapa ei ollut mainittu kuin yhden kerran koko Raamatussa.

        Kyllä ne Juutalaiset varjo Sapatit kyllä poistettiin, Mutta tilalle Kristityt ottivat Pakanuus avioliiton aikana lisää näitä juhlia eli Sapatteja Sunnuntaita silmällä pitäen. Kuten Pääsiäinen Joulu Helluntai Helatorstai Pyhäin miesten päivä ynnä muita päiviä vanhan Allakan mukaan.

        Suosittelisin sinua tutkimaan hieman paremmin
        tietosi lähteet, Näet ne ovat erittäin vajavaiset

        Konstantinuksen Avioliittoon sisältyy paljon Pakanuus kamaa. Esimerkiksi voin sanoa suoraan sinulle sen tosiasian, että apostolit olivat
        kuuliaisia Hebrealaisten eli taivaan Jumalan
        säädöksille kuolemaansa asti.

        Esimerkiksi Jos voisit näyttää kirjoituksesi Docomentoituna tietona oikeaksi. Eli pätevänä Factana. Voisit käydä hakemassa Vaticaanista melko huomattavan Rahasumman, Joka oli vuonna 1903 5000 tuhatta Englannin puntaa, Nyt seo on jo korkojen kanssa kasvanut melko suureksi.

        Näet tämä Haaste oli aikoinaan Catolilaisessa sanomalehdessä kirjoitettuna näin: Me Catolilainen kirkkolaitos olemme muuttaneet
        Jumalan pyhyydet Sunnuntaille Ja olemme tehneet
        Jumalan Sabatista Tavallisen arkipäivän, jos joku luulee pystyvänsä todistamaan sen, ettemme me ole Jumalallinen valta maan päällä, niin tuokoon hän meille Viralliset todisteet, että
        meillä ei ole ollut valta muuttaa Jumalan Degalogia haluamaamme muotoon. Siksi tarjoamme
        palkkioksi 5000,00 Englannin puntaa palkkioksi
        sille henkilölle joka voi todistaa meidän päätöksemme vääriksi. Catolilaisen Sanomalehden mukaan:

        Joten kukaan ei ole vielä tähän päivään mennessä
        käynyt lunastamassa rahaa.

        Catolilainen Kirkko on tehnyt Sapatista Juutalaisen Sapatin. Nimroodin Ja Isis Jumalattaren sekä Mithra Jumalan Sunnuntaia on,
        nyt kristillisyyden kulmakivi. Jota Niin kutsutut Evankeeliset Kristityt pitävät pyhänään.
        koska he ovat kuuliaisia Äiti kirkolle.

        Nämä pienemmät kirkot seuraavat vielä Jeesuksen Kristuksen Jalan jälkiä pitäen kaiken sen mitä Herra jeesus oli heille säätänyt.

        On kaksi hegellistä valtaa maan päällä toisen valtuudet on antanut Taivaan ja maan luoja. Ja toisen valtuudet on peräisin pakana Kristillisyys avioliiton tuloksena. Kumpaa valtaa sinä ystäväni palvelet?

        Siunausta

        Antti

        Ei Sapatti ole riippuvainen viettopäivästä.Eihän nykyisinkään voida olla varmoja onko meidän päivien nimet juuri oikeilla paikoillaan.Miten perustelisit omasi ,jos oikea Sapatti osuisikin sunnuntaille??
        Joka seitsemäs päivä lepopäivänä on juuri sopivasti kun ottaa huomioon että suurin osa voi viettää kahta lepopäivää peräkkäin.Tekopyhyys paistaa läpi sellaisesta Sapattipuheesta jossa oikea päivä on määritelty mutta viettotapaa ei.Jos vielä olisi viettotapa määritelty, paljastuisi koko harha vielä avoimemmin.Siitä ei nimittäin ole muita "määräyksiä" kuin Mooseksen lain säännöt.
        Nyt voi siis Sapatin viettää kuten muutkin , koska tapaa ei voi määritellä oikeaksi eikä vääräksi.Itselläni ja enemmistöllä köyhistä ei olisi varaa kulkea minun tapaisessa tilanteessa 70km päähän Sapatinviettoon Adventistien Valtakunnansaliin,(joka olisi lähinnä.)


      • 7.s päivä
        moi kirjoitti:

        Ei Sapatti ole riippuvainen viettopäivästä.Eihän nykyisinkään voida olla varmoja onko meidän päivien nimet juuri oikeilla paikoillaan.Miten perustelisit omasi ,jos oikea Sapatti osuisikin sunnuntaille??
        Joka seitsemäs päivä lepopäivänä on juuri sopivasti kun ottaa huomioon että suurin osa voi viettää kahta lepopäivää peräkkäin.Tekopyhyys paistaa läpi sellaisesta Sapattipuheesta jossa oikea päivä on määritelty mutta viettotapaa ei.Jos vielä olisi viettotapa määritelty, paljastuisi koko harha vielä avoimemmin.Siitä ei nimittäin ole muita "määräyksiä" kuin Mooseksen lain säännöt.
        Nyt voi siis Sapatin viettää kuten muutkin , koska tapaa ei voi määritellä oikeaksi eikä vääräksi.Itselläni ja enemmistöllä köyhistä ei olisi varaa kulkea minun tapaisessa tilanteessa 70km päähän Sapatinviettoon Adventistien Valtakunnansaliin,(joka olisi lähinnä.)

        on lauantaimme,

        sunnutai1. maanantai2. tiistai3.

        keskelläviikkoa4.

        torstai5. perjantai6. lauantaimme7.


      • että päivät
        7.s päivä kirjoitti:

        on lauantaimme,

        sunnutai1. maanantai2. tiistai3.

        keskelläviikkoa4.

        torstai5. perjantai6. lauantaimme7.

        on laskettu oikein luomisesta lähtien. Vuodet ovat ainakin "karanneet" tiedosta.Samoin kuukausien kanssa. Miksi sitten päivät olisivat poikkeus?Perusteita kyselen.


      • ali-ihminen
        moi kirjoitti:

        Ei Sapatti ole riippuvainen viettopäivästä.Eihän nykyisinkään voida olla varmoja onko meidän päivien nimet juuri oikeilla paikoillaan.Miten perustelisit omasi ,jos oikea Sapatti osuisikin sunnuntaille??
        Joka seitsemäs päivä lepopäivänä on juuri sopivasti kun ottaa huomioon että suurin osa voi viettää kahta lepopäivää peräkkäin.Tekopyhyys paistaa läpi sellaisesta Sapattipuheesta jossa oikea päivä on määritelty mutta viettotapaa ei.Jos vielä olisi viettotapa määritelty, paljastuisi koko harha vielä avoimemmin.Siitä ei nimittäin ole muita "määräyksiä" kuin Mooseksen lain säännöt.
        Nyt voi siis Sapatin viettää kuten muutkin , koska tapaa ei voi määritellä oikeaksi eikä vääräksi.Itselläni ja enemmistöllä köyhistä ei olisi varaa kulkea minun tapaisessa tilanteessa 70km päähän Sapatinviettoon Adventistien Valtakunnansaliin,(joka olisi lähinnä.)

        ööhöhöö,

        Ei ole mitään todisteita eikä edes vihjeitä, että päivissä olisi tapahtunut minkäänlaisia muutoksia suuntaan tai toiseen. Todistamisen taakka kuuluukin niille, jotka haluavat väittää jonkinlaisen muutoksen tapahtuneen, eli myös sinulle.

        Adventisteilla ei ole mitään valtakunnansaleja. Jehovan todistajilla on mutta ei adventisteilla. Elä sekkoota heitä keskenään.

        Ja sitten on vielä se, että Mooseksen laki ei enää sellaisenaan sido ketään. Tästä johtuen kaikki sapatit ovat ihmisten omia juttuja eikä mitään pelastuksen ehtoja. Adventisteilla tosin on se oikea päivä, jos vertailukohdaksi otetaan Vanhan Testamentin sapatti.

        Mikä on sitten se oikea viettotapa? Katso esimerkkiä Jeesuksesta. Mooseksen laki vanheni vanhan liiton mukana ja korvattiin uudella liitolla vasta Golgatalla. Messiashan oli synnitön ja täytti lain vaatimukset. Tästähän loogisesti seuraa se, että Hän eli Mooseksen lain mukaan, johon kuuluu myös sapatti. Ja kenenkään on turha nyt vedota siihen, että laki annettiin vain juutalaisille, koska Jeesus meidän Vapahtajamme on 100% juutalainen.


      • 7.s päivä
        että päivät kirjoitti:

        on laskettu oikein luomisesta lähtien. Vuodet ovat ainakin "karanneet" tiedosta.Samoin kuukausien kanssa. Miksi sitten päivät olisivat poikkeus?Perusteita kyselen.

        Tekstisi ei tarvitse vastausta.
        Rakas uskon ystäväni evlut kirkon papin vastaus olisi hyvä, mutta jätän sen pois. Hän kerran toi sen esiin.

        Mutta kun menet ehtoolliselle, tarjotaanko se oikeanmallisesta astiasta ja onko leipä oikein murrettu. Taidat pohtia vastaavasti tätä.
        Et siinä huomaa, että se on muistoateria.
        Lepopäivälläkin on merkityksensä, ja se, että se on luomisessa viikon 7.s päivä, siinä ratkaisu.
        Avioliittokin on paratiisissa asetettu. Mietitkö, että onko se keiden välille tarkoitettu? laitan pisteen tähän .


      • joudumme valitettavasti
        7.s päivä kirjoitti:

        Tekstisi ei tarvitse vastausta.
        Rakas uskon ystäväni evlut kirkon papin vastaus olisi hyvä, mutta jätän sen pois. Hän kerran toi sen esiin.

        Mutta kun menet ehtoolliselle, tarjotaanko se oikeanmallisesta astiasta ja onko leipä oikein murrettu. Taidat pohtia vastaavasti tätä.
        Et siinä huomaa, että se on muistoateria.
        Lepopäivälläkin on merkityksensä, ja se, että se on luomisessa viikon 7.s päivä, siinä ratkaisu.
        Avioliittokin on paratiisissa asetettu. Mietitkö, että onko se keiden välille tarkoitettu? laitan pisteen tähän .

        toteamaan että minulla olisi ollut oikein hyvää kakkua tarjottavaksi mutta ehdimme sen jo vieraiden kanssa syömään .... että nyt ei ole mitä tarjoilla.....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      349
      4111
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2317
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      132
      1662
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      101
      1452
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1413
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1267
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1238
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      55
      1115
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1074
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1016
    Aihe