tässä viikon oon atkinssia noudattanu, ja mieleen tuli jotta onko ok syödä wilhelm-makkaroita kun hiilareita vaan 1,5g?
makkaraa?
19
2755
Vastaukset
- poskeen vaan
niissä on niin vähän hiilareita, että voi hyvin syödä.
- muuten
mutta makkaroiden runsas energia asetaa rajansa niiden määrälle. parasta olisi välttää kokonaan rasvaisia ja suosia vähärasvaisia vaihtoehtoja.
- tämä sama
häirikkö on sitten jälleen käynyt vastailemassa suurella tietäväisyydellään väärin kaikkiin vhh palstan viesteihin.
- Kiril
terveellisistä rasvoista ja epäterveellisistä. Luonnolliset eläinrasvat ovat terveellisiä ja keinotekoiset kovetetut kasvirasvat epäterveellisiä.
- Tietä-väisempi
Kiril kirjoitti:
terveellisistä rasvoista ja epäterveellisistä. Luonnolliset eläinrasvat ovat terveellisiä ja keinotekoiset kovetetut kasvirasvat epäterveellisiä.
Mitkä ovat "luonnollisia eläinrasvoja"? Meille kaikille ei millään riitä metsän antimet. On pakko turvautua siihen, mitä kaupan hyllyt tarjoavat.
Sian, naudan ja broilerin liha on hyvin kaukana luonnollisesta. Niiden rasvahappokoostumus on aivan muuta kuin niiden aikoinaan vapaana kulkevilla esivanhemmilla.
Meri- ja järvikalat ovat terveellisiä. Niistä saa luonnollisia rasvahappoja.
Läheskään kaikki kasvirasvat eivät ole epäterveellisiä. Ei saa yleistää. Kotimainen kylmäpuristettu kasviöljy on aina hyvä valinta. - Kiril
Tietä-väisempi kirjoitti:
Mitkä ovat "luonnollisia eläinrasvoja"? Meille kaikille ei millään riitä metsän antimet. On pakko turvautua siihen, mitä kaupan hyllyt tarjoavat.
Sian, naudan ja broilerin liha on hyvin kaukana luonnollisesta. Niiden rasvahappokoostumus on aivan muuta kuin niiden aikoinaan vapaana kulkevilla esivanhemmilla.
Meri- ja järvikalat ovat terveellisiä. Niistä saa luonnollisia rasvahappoja.
Läheskään kaikki kasvirasvat eivät ole epäterveellisiä. Ei saa yleistää. Kotimainen kylmäpuristettu kasviöljy on aina hyvä valinta.ja luonnollinen. Se ei yksinomaan ole herkullinen vaan myös terveellinen. On myös välttämätön aivojen toiminnalle ja terveellinen sydämelle. Oliiviöljy on myös hyvä. Kotimaiset kylmäpuristetut öljyt sopivat kyllä salaatin kastikkeisiin, mutta ei paistamiseen. Kalarasvat on myös hyviä, jos vedet ovat puhtaat. Kookosrasva on myös hyvin terveellinen.
- samaa pashaa
Kiril kirjoitti:
ja luonnollinen. Se ei yksinomaan ole herkullinen vaan myös terveellinen. On myös välttämätön aivojen toiminnalle ja terveellinen sydämelle. Oliiviöljy on myös hyvä. Kotimaiset kylmäpuristetut öljyt sopivat kyllä salaatin kastikkeisiin, mutta ei paistamiseen. Kalarasvat on myös hyviä, jos vedet ovat puhtaat. Kookosrasva on myös hyvin terveellinen.
Todista voin terveellisyys! Et muuten onnistu. Nykyinen nautaeläin nimeltään lehmä on hyvin kaukana luonnollisesta ruokinnasta, joten rasvahappokoostumus maidossa on pahasti pielessä. Lehmille syötetään antibiootteja, ne ovat lähes koko elämänsä sisätiloissa ja syövät epäterveellistä ravintoa. Silloin voista EI VOI tulla terveellistä.
- peikko
Kiril kirjoitti:
ja luonnollinen. Se ei yksinomaan ole herkullinen vaan myös terveellinen. On myös välttämätön aivojen toiminnalle ja terveellinen sydämelle. Oliiviöljy on myös hyvä. Kotimaiset kylmäpuristetut öljyt sopivat kyllä salaatin kastikkeisiin, mutta ei paistamiseen. Kalarasvat on myös hyviä, jos vedet ovat puhtaat. Kookosrasva on myös hyvin terveellinen.
Niin, kotimaiset öljythän sopivat paistamiseen paremmin kuin oliiviöljy. Ja itse ainakaan en jatkuvasti käytä voita paistamiseen, vaan vähintään puolet kerroista käytän kotimaisia öljyjä. Tärkeäähän on se, että öljyä ei saa kuumentaa liikaa.
- Kiril
peikko kirjoitti:
Niin, kotimaiset öljythän sopivat paistamiseen paremmin kuin oliiviöljy. Ja itse ainakaan en jatkuvasti käytä voita paistamiseen, vaan vähintään puolet kerroista käytän kotimaisia öljyjä. Tärkeäähän on se, että öljyä ei saa kuumentaa liikaa.
muita kasvisöljyjä vähemmän monityydytettyjä rasvoja ja vain hyvin vähän omega-rasvoja. Siksi se sopii paremmin paistamiseen kuin kotimaiset öljyt.
- Kiril
samaa pashaa kirjoitti:
Todista voin terveellisyys! Et muuten onnistu. Nykyinen nautaeläin nimeltään lehmä on hyvin kaukana luonnollisesta ruokinnasta, joten rasvahappokoostumus maidossa on pahasti pielessä. Lehmille syötetään antibiootteja, ne ovat lähes koko elämänsä sisätiloissa ja syövät epäterveellistä ravintoa. Silloin voista EI VOI tulla terveellistä.
Voisitko kertoa, miten lehmille syötetään antibiootteja? Vähän aikaa sitten julkaistiin tutkimus, jossa todettiin, ettei näyttöä tällaisesta ole ja miten lehmät syövät epäterveellistä ravintoa? Sen myönnän, että kun maito pastöroidaan ja homogenisoidaan, niin niissä prosesseissa rasvahappokoostumukset muuttuvat epäedulliseen suuntaan.
- tai muuten
Kiril kirjoitti:
muita kasvisöljyjä vähemmän monityydytettyjä rasvoja ja vain hyvin vähän omega-rasvoja. Siksi se sopii paremmin paistamiseen kuin kotimaiset öljyt.
terveys kärsii. Omegarasvat ovat välttämättömiä. Oliiviöljy palaa myös helposti pohjaan.
- Kiril
tai muuten kirjoitti:
terveys kärsii. Omegarasvat ovat välttämättömiä. Oliiviöljy palaa myös helposti pohjaan.
eri omegarasvat. Omega-6-rasva ei ole lainkaan terveellistä, kun taas omega-3 on. Oliiviöljyn omega-9 rasva estää kolesterolia hapettumasta. Kaikkihan palaa pohjaan, jos ei huolellisesti valvo ruoanlaittoa.
- "ei ole LAINKAAN terve...
Kiril kirjoitti:
eri omegarasvat. Omega-6-rasva ei ole lainkaan terveellistä, kun taas omega-3 on. Oliiviöljyn omega-9 rasva estää kolesterolia hapettumasta. Kaikkihan palaa pohjaan, jos ei huolellisesti valvo ruoanlaittoa.
????
- Ketoosi
Kiril kirjoitti:
eri omegarasvat. Omega-6-rasva ei ole lainkaan terveellistä, kun taas omega-3 on. Oliiviöljyn omega-9 rasva estää kolesterolia hapettumasta. Kaikkihan palaa pohjaan, jos ei huolellisesti valvo ruoanlaittoa.
Kiril:"eri omegarasvat. Omega-6-rasva ei ole lainkaan terveellistä, kun taas omega-3 on."
Nyt kyllä Kiril kannattaisi hivenen perehtyö ihmisen biokemiaan ja ravitsemistieteeseen. (ravitsemuspolitiikkaa en tarkoita)
Minusta karppaus on senverran vakavasti otettava asia ja myös edistyksellinen ettei sitä ole syytä ns huuhaaväittämillä tehdä naurunalaiseksi.
Molemmat rasvahappoketjut ovat täysin välttämättömiä. Se että me saamme jonkin verran turhan paljon linolihappoa suhteessa alfalinoleenihappoon ei suinkaan tee ensinmainittua epäterveelliseksi.
Nykykäsityksen mukaan niitä olisi saatava suurinpiirtein 1:1 - 1:4 suhteessa.
Molempia on saatava koska eikosanoidien joukko on laaja ja molemmista ketjuista saadaan omansa. Entsyymitasolla molemmat ketjut kilpailevat ssamoista entsyymesitä ja jos toista on liikaa kärsii toisen puolen eikosanoidien tuotanto.
Omega 3 ryhmää on edullista saada siten että saadaan sekä alfalinoleenihappoa että sen aineenvaihdunnallisia johdannaisia EPA ja DHA kjoska niiden synteesi kehossa on rajallista. (vaikka niiden saanti alfalinoleenihappoa lukuunottamatta ei ole täysin essentielliä)
Omega6 puolella linolihappo on täysin essentielli. Ei auta edes vaikka kuinka saisi arakinodihappoa. Koska sen tkaperinmunnosta linolihapoksi elimistössä ei ole. Linolihappo (n6) on ehdottoman välttämätön monissa synteeseissa lähtöaineena.
Joten minä jättäisin sinuna vähemmälle vähähiilihydraattisen ruokavalion leimamisen huuhaaksi puhumalla vasten tietoa aivan mitä sattuu esiintyen kuitenkin tietäjänä. - Aloittaja
"ei ole LAINKAAN terve... kirjoitti:
????
Molemmat ovat kyllä elintärkeitä, mutta normaalia suomalaista ruokaa syödessä omega kuutosta tulee ihan riittävästi, jollei jopa hieman liikaa.
Jos syö paljon muita kuin rypsiöljy- tai kalapohjaisia rasvoja (kuten nyt esim. Kiril, luulisin), menee omega kolmosen ja omega kutosen suhteet killiin. Tällaisessa tapauksessa pitäisi lisätä omega kolmosen saantia ja mahdollisesti vähentää kuutosen saamista.
Suomalaiset saavat näitä vähän väärässä suhteessa, varsinkin liikaa omega kuutosta (jota on mm. punaisessa lihassa).
P.S. Kiril ei ikinä vastaa tällaisiin kysymyksiin oikeilla faktoilla, joten ei kannata kysyä. Ei millään pahalla, Kiril, mutta tällaisen seikan olen huomannut. - peikko
Aloittaja kirjoitti:
Molemmat ovat kyllä elintärkeitä, mutta normaalia suomalaista ruokaa syödessä omega kuutosta tulee ihan riittävästi, jollei jopa hieman liikaa.
Jos syö paljon muita kuin rypsiöljy- tai kalapohjaisia rasvoja (kuten nyt esim. Kiril, luulisin), menee omega kolmosen ja omega kutosen suhteet killiin. Tällaisessa tapauksessa pitäisi lisätä omega kolmosen saantia ja mahdollisesti vähentää kuutosen saamista.
Suomalaiset saavat näitä vähän väärässä suhteessa, varsinkin liikaa omega kuutosta (jota on mm. punaisessa lihassa).
P.S. Kiril ei ikinä vastaa tällaisiin kysymyksiin oikeilla faktoilla, joten ei kannata kysyä. Ei millään pahalla, Kiril, mutta tällaisen seikan olen huomannut.Eli sun pointti tässä taisi olla seuraava?
Koska kutosta saadaan tarpeeksi esim lihasta, niin tasapainoa pitää hakea esim käyttämällä rypsiöljyä. - se paketissa
Kiril kirjoitti:
ja luonnollinen. Se ei yksinomaan ole herkullinen vaan myös terveellinen. On myös välttämätön aivojen toiminnalle ja terveellinen sydämelle. Oliiviöljy on myös hyvä. Kotimaiset kylmäpuristetut öljyt sopivat kyllä salaatin kastikkeisiin, mutta ei paistamiseen. Kalarasvat on myös hyviä, jos vedet ovat puhtaat. Kookosrasva on myös hyvin terveellinen.
ja maksaa maltaita, tekeeks sillä mitääån vai miten on? ainakaa täältä ei saa ees mistään mitään muuta kookosta ku sitä.
- jotta:
Ketoosi kirjoitti:
Kiril:"eri omegarasvat. Omega-6-rasva ei ole lainkaan terveellistä, kun taas omega-3 on."
Nyt kyllä Kiril kannattaisi hivenen perehtyö ihmisen biokemiaan ja ravitsemistieteeseen. (ravitsemuspolitiikkaa en tarkoita)
Minusta karppaus on senverran vakavasti otettava asia ja myös edistyksellinen ettei sitä ole syytä ns huuhaaväittämillä tehdä naurunalaiseksi.
Molemmat rasvahappoketjut ovat täysin välttämättömiä. Se että me saamme jonkin verran turhan paljon linolihappoa suhteessa alfalinoleenihappoon ei suinkaan tee ensinmainittua epäterveelliseksi.
Nykykäsityksen mukaan niitä olisi saatava suurinpiirtein 1:1 - 1:4 suhteessa.
Molempia on saatava koska eikosanoidien joukko on laaja ja molemmista ketjuista saadaan omansa. Entsyymitasolla molemmat ketjut kilpailevat ssamoista entsyymesitä ja jos toista on liikaa kärsii toisen puolen eikosanoidien tuotanto.
Omega 3 ryhmää on edullista saada siten että saadaan sekä alfalinoleenihappoa että sen aineenvaihdunnallisia johdannaisia EPA ja DHA kjoska niiden synteesi kehossa on rajallista. (vaikka niiden saanti alfalinoleenihappoa lukuunottamatta ei ole täysin essentielliä)
Omega6 puolella linolihappo on täysin essentielli. Ei auta edes vaikka kuinka saisi arakinodihappoa. Koska sen tkaperinmunnosta linolihapoksi elimistössä ei ole. Linolihappo (n6) on ehdottoman välttämätön monissa synteeseissa lähtöaineena.
Joten minä jättäisin sinuna vähemmälle vähähiilihydraattisen ruokavalion leimamisen huuhaaksi puhumalla vasten tietoa aivan mitä sattuu esiintyen kuitenkin tietäjänä.omega 6:tta saadaan joka tapauksessa vaikka mistä, niin sitä ei tarvii erikseen huolehtia sen saannista.
ja sehän on tosi se, että molempia noita tarvitaan, ne on toistensa vastavaikuttajia. toinen aiheuttaa tulehdusta ja toinen poistaa sitä.
vaikka se kummalliselta kuulostaakin että miks pitää olla se tulehduksen aiheuttaja.. ainaski mun mielestä. - Ketoosi
jotta: kirjoitti:
omega 6:tta saadaan joka tapauksessa vaikka mistä, niin sitä ei tarvii erikseen huolehtia sen saannista.
ja sehän on tosi se, että molempia noita tarvitaan, ne on toistensa vastavaikuttajia. toinen aiheuttaa tulehdusta ja toinen poistaa sitä.
vaikka se kummalliselta kuulostaakin että miks pitää olla se tulehduksen aiheuttaja.. ainaski mun mielestä."Omega-6-rasva ei ole lainkaan terveellistä, kun taas omega-3 on."
Jos sanoo toista ja tarkoittaa toista menee keskustelu aika hankalaksi. Pitää myös muistaa että näitä lukee ihmiset joilla ei ole tietoa ja saattavat pitää jotakuta tietävänä.
Minusta kukaan joka oikeasti tietää että molemmat, sekä n3 että n6 ovat täsmälleen yhtä tärkeitä vaikka lievä määrällinen tarve-ero onkin, ei sano noin silloin kun tietää etä kyseessä on täysin välttämätön elimistön ulkopuolelta saatava.
Ja puutuin nyt vain tähän. Puututtavaa olisi "hiukan" muussakin. Toisaalta, oikeassaolmis vaatimusta täällä ei ole kenelläkään ja hyvin usein jos joku erehtyy, niitä korjataan jonkun toimesta. Mutta, kun tämä on yhtä mylläkkää, kuka pystyy päättelemään mikä on kulloinkin oikea tieto.
Olen havainnut kuitenkin (mielipide, ei fakta koska en tiedä faktaa) että Kiril jokatapauksessa on kunnon karppi ja puhuu paljon hyviä juttuja karppauksesta. Joskus vaan toivoisi että kirjoitusinnon lomassa olisi aikaa varmistella faktojakin. Virheitä sattuu jokaiselle ja minusta sekin on vain inhimillistä. Joskus vain toivoisi että asioissa vanhemmat ja kokeneemmat olisi huolellisia ainakin kohtuullisesti.
Minusta viileä asiallinen ja huolellinen fakta turvaa paljon paremmin karppauksen tulevaisuutta ja mainetta kuin se että "höyrytään" ja unohdetaan ettei asiat ole aivan mustavalkoisia.
Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po393359Niin voimakkaat tunteet
Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi162615Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen
sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk242574Puhe on halpaa
Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.441816- 251546
- 1211321
Nainen, se on vain karu totuus, että
sinut on luotu synnyttämään ja mies siittämään. Niin on luomakunnassa säädetty ja niin se on. Sinut luotiin heikoksi ja2791268Joko aiheuttamani pettymys
on lieventynyt? Toivottavasti. Uskallan heittää lentosuukon näin etäältä ja nimettömänä 😘.901239- 1071148
Kosulan Keisari karviossa
Non ni. Kosulan keisari karviossa käväsemässä,kamera pyöri ja tubetulot lopsahti tilille,myös VEROVÄHENNYLSIIN ajo241146