En pese hampaita

...

Kuulostaa tosi rivolta, mutta en ole pessyt hampaitani kuin vain muutaman kerran siitä kun täytin kymmenen (olen kahdenkympin loppupuolella nyt). Minulla ei koskaan ole kuitenkaan ollut reikiä, hampaani ovat normaalin vaaleat, hengityksenhajuni on neutraali...ne, ja suuhygieniani yleensäkin, ovat kaikin puolin mainiossa kunnossa.

Varsinainen hampaidenpesu saa vain aikaan outoa kolotusta, joten tuota tuskin koskaan teen, mutta nykyisin kyllä pureskelen purkkaa aterioiden jälkeen.

Ajattelinpa mainita.

24

9018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Öhnis

      Jotkut tosiaan ovat niin onnekkaita, että ei hampaita tartte paljoo pestä. Ootko käyny milloin näyttämässä suutasi jollakin ammattilaisella? voisi olla kuitenkin viisasta. Vaikka nyt tuntuisikin, että suusi on hyvässä kunnossa, se ei välttämättä ole sitä enää kymmemen vuoden kuluttua. Myös suu vanhenee ja tartee enemmän hoitoa....

    • doggystyleprincess

      Älä kerro tuota tyttö/poikaystävällesi ://

      Itse ainakin värähtäisin kahdesti jos tietäisin suudellessa että pojalla ei oo tapana pestä hampaita.

      • ...

        Niin, tuota menoahan tyttöystävä on katsellut tuossa kuusi vuotta.

        Ei se hyvältä mainoslauseelta kuulosta, ja itsekin olen 'ick' jos tuollaista kuulen muilta, mutta kuten sanottu; suuhygieniani on aivan hyvä, hengityksessä ei ole vikaa, koskaan ei ole ollut reikiä, plakkia/hammaskiveä ei ole kasaantunut...ei noissa ole mitään muuta vikaa kuin se että niitä ei nuorena suoristettu.

        En minä tuota yleiseksi tiedoksi normaalielämässä tee, mutta ajattelinpa mainita.


      • hyvin, mutta..
        ... kirjoitti:

        Niin, tuota menoahan tyttöystävä on katsellut tuossa kuusi vuotta.

        Ei se hyvältä mainoslauseelta kuulosta, ja itsekin olen 'ick' jos tuollaista kuulen muilta, mutta kuten sanottu; suuhygieniani on aivan hyvä, hengityksessä ei ole vikaa, koskaan ei ole ollut reikiä, plakkia/hammaskiveä ei ole kasaantunut...ei noissa ole mitään muuta vikaa kuin se että niitä ei nuorena suoristettu.

        En minä tuota yleiseksi tiedoksi normaalielämässä tee, mutta ajattelinpa mainita.

        pitemmän päälle pelkään puolestasi. Ilmeisesti sinulla on suussasi hyvälaatuinen bakteerikanta, jos ei reikiintymisongelmia ole. Myös ruokavaliosi yms. perusasioiden täytyy olla kunnossa (siis et makean ystävä), jos olet tähän asti hyvin pärjännyt. Valitettavasti vain on niin, että niillä, joilla on hyvä syljen määrä ja laatu (joka suojaa kariekselta), on usein voimakas taipumus hammaskiveen ja ientulehdukseen. Tämä hiipii pikkuhiljaa ja tulee esille usein neljänkympin iässä. Usein hammaskivi ja bakteerit kasvavat suoraan ikenen alle ja aiheuttavat siellä tulehduksen joka tuhoaa hampaan kiinnityskudoksia ja luuta. Tämä on "hyvähampaisilla" todella vakava vaiva, koska hoito viivästyy kun oireiden puuttuessa ei tule käytyä säännöllisissä tarkastuksissa. Eli kannattaisi kuitenkin tsekkauttaa tilanne.


    • olla mainiota

      Ikenet valkoiset ja kolmen millin kerros plakkia kaikissa hampaissa. Kielikin varmaan kauniin keltaisen valkoinen.

    • Arja

      Täällä aina toisinaan naisystävät valittavat siitä, että mies ei pese hampaitaan, ja kyselevät miten siitä kehtaisi hänelle sanoa... Purkkaa kuulemma kyllä syövät.

      • Vleermuis

        Kyllä mullakin oli kaveri, jolle hammaslääkäri sanoi ettei tämän syljen koostumuksella ja hammasluulla hampaita tarvitsisi pestä ikinä. Kaikki kun on kohdallaan eikä tahallaan kiusaa legojaan ylimaallisilla määrillä tuoremehuja tai limuja, niin miksi niitä turhaan hankaamaan?


    • hyvinkin

      säästyä reikiintymiseltä , mutta kohtaloksesi koituu hampaiden kiinnityskudosten tuhoutuminen. Eli jossain vaiheessa hampaasi alkavat heilua !
      Kannattaisi käydä hammaslääkärissä tarkastuksessa .

      Usein henkilöillä joilla ei tule reikiä muodostuu kuitenkin hammaskiveä. Tämä johtuu syljen koostumuksesta. Kun hammaskivi saa muhia vuositolkulla suussa , se alkaa tuhota kiinnityskudosta.

      Xylitolpurkka on mainio tapa katkaista syömisen jälkeen happohuökkäys , mutta puhtauden kanssa sillä ei ole mitään tekoa.

    • Anonyymi

      Jos meidät (tai mikä tahansa muu eläin) olisi luotu pesemään hampaita, eiköhän syntyessä olisi jokaiselle liimautunut harja & tahna kätöseen. Monet ihmiset myös ajattelevat ”kyllä varmaan henki haisee, jollei hampaitaan lainkaan pese”.

      Se hengenhaju riippuu hyvin pitkälti siitä, mitä suusta alas laittaa.

      Kaikkein naurettavin väite, jonka luun, oli että hampaiden pesemättömyys saisi immuunijärjestelmän kääntymään päälaelleen, vaikka oikeasti totuus on täysin päinvastainen. Katsokaa noita keinotekoisia aineita, mitä pepsodentit yms. sisältävät. Mitäs luulette, että nuo tekevät ruoansulatukselle. Ja viimeiset vuosikymmenet, kun hammastahnat (ja monet muutkin asiat) ovat ”kehittyneet” & muuttuneet keinotekoisiksi, on samaa vauhtia lisääntyneet mm. ihmisten autoimmuunisairaudet & syöpäsairaudet.

      • Anonyymi

        Ennen oli ennen. Nyt teollisuus on syytänyt kaupan hyllylle paljon sellaisia syömisiä joita ennen ei ollut kun pureskeltiin kovaa orsi-ruisleipää, syötiin kokojyväpuuroa, järsittiin porkkanoita ja laitettiin ruoka suoraan maan antimista. Sokeria oli vähän ruoissa tarjolla.
        Isä, 1910-luvulla syntynyt, on niistä yksi esimerkki, 65 vuotiaana ei reijän reikää eikä ollut pessyt hampaita. Omilla, toki jo korjatuilla, meni hautaan.
        Minä toinen 50-luvulla syntynut esimerkki. Rakastettiin paljon ja tarjottiin usein sodan jälkeen vapautuneita vehnäpullamössöjä ja karkkia. Hammasharjakin oli vaan ei kukaan näyttänyt miten pestään joten usein jäi juomalasiin pystyyn käyttämättä iltaisin.
        Korjaan hampaita nyt kalliisti, enkä voi syyttää ketään.
        Omat lapset opetin, on kaunis, reijätön rivi, papan perintöä tämän päivän ohjeiden mukaan hoidettuna.


      • Anonyymi

        Totta C-vitamiinia vaan ja D tärkeä hammastahnat täyttä myrkkyä mutta jos käyttää niin pieni tippa riittää t: kaikkien alojen asiantuntija.


    • Anonyymi

      Esimerkki Ei autokaan hetkessä ruostupuhki mutta aika tuhoaa kaiken kaikki maatuu. Ja ilman hoitoa/huoltoa nopeammin.

    • Anonyymi

      Pyh suolavettä vaan purskuttelee ja harjaa hampaat fluorittomalla tahnalla ja niin ei mässää sokeripitoisia tuotteita jatkuvasti niin 👍 mutta kukin tyylillään.

    • Anonyymi

      Pane ne likoamaan suolaveteen yöksi. Ei ne sen kummempaa pesua kaipaa.

      • Anonyymi

        Toi on vähän vaikeaa toteuttaa, jos hampaat on vielä suussa. Tekareille kyllä onnistuu.

        Ylipäänsä hampaiden pesusta, kyllähän siellä suussa on oma bakteerikantansa ja on aivan mahdollista, että pöpötkin saattavat jossain vaiheessa muodostaa ongelmia.

        Ajan myötä myös ikenet alkavat reagoida, eli voi tulla parodontiittia, joka on hampaiden kiinnityskudoksen sairaus, ja jos se pääsee pahaksi, niin hampaat alkavat yksinkertaisesti irrota itsestään.

        Hampaiden pesu ja suun hoito on tärkeää, juurikin esim. noiden edellisten syiden takia.


    • Anonyymi

      Aika ällöttävää jos on suuseksiä ja eikä pese sen jälkeen hampaita.Eritteet jää hampaisiin pyörimään.

      • Anonyymi

        Suuseksi on mukavaa hampaattoman naisen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suuseksi on mukavaa hampaattoman naisen kanssa.

        Jos mies antaa suuseksiä naiselle niin onhan se yököttävää jos ei pese koskaan hampaitaan vaikka nainen oliskin tyttöystävävä.


    • Anonyymi

      En pese hampaita

      • Anonyymi

        kandees! :)


    • Anonyymi

      Mulla taas sellainen että mun pitäisi pestä hampaitani enemmän kuin nyt pesen... pesen hampaitani kerran päivässä ja SEKÄÄN ei riitä! Suunnittelen että jos pesisin hampaani 2 tai jopa 3 kertaa päivässä, koska ikenistä tuloo verta ja hammaskiveä muodostunut. Meillä on selkeästi jotenkin erillaiset suun bakteeri kannastot, en tiiä... mutta kyl jos tuntuu esim kolotusta hampaita pestäessä, niin silloin kandee tarkastuttaa hampaansa!

      • Anonyymi

        Jees... tämä on ikivanha keskustelu, mutta päätin herättää, koska kyseessä on TÄRKEÄ aihe ja kommentoin aloittajalle tänne tuoden oman hampaani pesemeisen esimerkkinä, koska oman suunsa hygieniastaan on tärkeä huolehtia pesemällä joka päivä ja käymällä säännöllisesti hammaslääkärissä ja hammastarkastuksessa! Itse olen laiminlyönyt suuni hygieniaa ja tosiaan hampaita pestessäni tulee verta. Käytän kookosöljyä hammastahnan sijasta ja suuni purskuttelen vademecum suuvedellä... voisin lisätä viel xylitol purkan itsekin, sitten jauhaa ja poksutella sitä, niin vois olla hyvä lisä suun huoltoon tämä. Ja joo... itse koen että mulla on liian pitkä aika siit kun kävin hammaslääkärissä, siitä on vuosi ja se jo tuntuu liian pitkältä ajalta!


    • Anonyymi

      Jos hampaita pesemätön saa lapsia, eikä opeta heitä pesemään hampaitaan, niin eiköhän se nykyään tulkita heittellejätöksi ja kaltoinkohteluksi.

      • Anonyymi

        Tekohampaat lapsella... EI!


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2521
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      197
      1535
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1065
    Aihe