niskaveto

vai....

10-vuotias tyttöni kävi tänään hammaslääkärillä ja laitattiin niskaveto.ei halua eikä saa laitettua sitä paikoilleen vaan itkee...onko muita vaihtoehtoja?täytyy keskustella hammaslääkärin kanssa tilanteesta,on toivoton.onko jollain kokemusta niskaveto laitteesta?

29

12169

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eve

      Mulla oli niskaveto tokalta luokalta neloselle, sen jälkeen kitalakituki. Kasilla revittiin neljä pysyvää hammasta pois (neloset) laitettiin kiskot ja niskatuki. Lukiossa pidin vielä sellaista purentamuottia.

      Että tuohon kokemukseen verrattuna niskaveto on pikkujuttu.

      Tosin ensimmäisillä käyttökerroilla se sattuu/tuntuu epämiellyttävälle hampaissa. Myöhemmin sitä ei edes huomaa. Jos tyttö ei saa sitä itse, täytyy jomman kumman vanhemman laittaa. Kannattaa aloittaa ihan pienestä, eli ensin koulun jälkeen pariksi tunniksi, sitten hetkeksi pois ja illalla ennen nukkumaanmenoa taas paikalleen. Niinkin voi alottaa että valveilla ollessa ei laita sitä kuminauhaa.

      Täytyy vaan uudelleen ja uudelleen selittää että kun nyt jaksaa kärsiä niin aikuisena on nätti ja tasainen hymy.

      Kyllä sitä meilläkin tapeltiin ja yritettiin lintsata käytöstä.

    • hankalaa..

      Hammashoitajana voin kertoa , että niskaveto vaatii jonkin verran sorminäppäryyttä. Aluksi koje voi tuntua hankalalta , mutta aika nopeasti lapsi itse oppii laittamaan sen paikoilleen .Lapsi tarvitsee aikuisen apua alkutaipaleella.

      Omalle pojalleni niskaveto laitettiin ekalla luokalla . Hän oppi varsin nopeasti itse saamaan paikoilleen jopa ilman peiliä.

      Vaikka nyt lapsestasi tuntuu hankalalta, suosittelisin ettei heti lannistuisi.

      Niskaveto on yleensä kaikin puolin hyvä oikomiskoje lapelle. Tulosia näkyy varsin nopeasti , mutta vaatii käyttöä.

      • Anonyymi

        Tällee myöhäs kommentiin mut mitä jos hukkaa niskavedon


    • 85...

      Mä sain niskavedon 19-vuotiaana, koska mulla kyse on vain kosmeettisesta haitasta, eikä mua otettu lapsena terveyskeskuksen ilmaiseen oikomishoitoon. Jos mun ois silloin noin 10-vuotiaana pitäny pitää niskavetoa, siitä ei olisi mitään tullu. Ei olis ollu motivaatiota yhtään. Näin aikuisenakin niskavedon pitäminen tuntui ikävältä, mutta kun tuloksia alkoi tulla, se ei enää tuntunut hankalalta. Munkin piti harjoitella kauan ennen kuin sain helposti vedon laitettua. Kyllä se tuntui niin vaikealta. Ja 12 tunnin pitäminen oli suuri saavutus. Nyt minun tarvitsee pitää niitä vain 9 h/vrk, koska minulla on kiinteät raudat nyt.

      Sinun kannattaa sanoa tyttärellesi, että niskaveto on vain hänen hampaittensa parhaaksi. Aluksi voit auttaa häntä, kyllä hän lopulta oppii laittamaan sen jopa ilman peiliä. En tiedä mitä vaihtoehtoja 10-vuotiaalla on niskavedon sijaan, mutta minulle (20-v.) ehdotettiin hampaitten poistoa ahtauden takia tai vedot. Valitsin niskavedon.

    • suurperhe

      Meillä ollut kahdella lapsella niskaveto. Kumpikin sai ekaluokalla ja noin kaksi vuotta piti pitää.
      Hammaslääkäri opetti käytön vastaanotolla ja sanoi, että vanhempien on huolehdittava sen laitosta. Lapsi oppii sen myöhemmin jos oppii itse laittamaan.(toinen oppi ja toinen ei) Itkua se oli meilläkin ja kipuja tuli kun hampaat aamuisin arat. Ei muutakuin kokeilemaan. Laita lapsi vaikka makuuasentoon sohvalle ja olet itse pään takana ja hyvää valoa vain suuhun, että näkee sinne, ettei sohi poskeen kojetta. KYLLÄ SE SIITÄ lähtee rullaan! Jos kipeytyy hirveän paljon muutaman koko yön jälkeen hampaat, niin jätä yksi, kaksi yötä väliin, niin helpottaa kummasti ja sitten voi taas jatkaa normaalisti.
      Niskavedon jälkeen toinen sai akryylisen koko suun peittävän kojeen, jonka saa poiskin eli kiinteitä rautoja ei tarvittu ollenkaan, kun ajoissa aloitettiin hoidot. Tuo akryylikoje on kyllä edelleen toisella öisin käytössä, nyt joka toinen yö. Kiinteitä ei ole kummatkaan tarvinneet ja hampaat suorassa ja purenta kunnossa. (toisella kokonaan valmista)

    • siis Sinä, vanhempi,

      lapsen pään takaa, hyvässä valossa.

      "Sisäviikset" ensin suun sisäpuolelle, toisen puolen viiksi sinne "koloon", tuubiin, minkä jälkeen hiukan painat sitä toista viikseä sisäänpäin ja saat pujotettua senkin "kotiinsa". Systeemissä on jännitystä, jotta se toimisi, sen ei kuulukaan loksahtaa paikalleen ihan helposti.

      Älkää luovuttako, mutta jos ette onnistu, jättäkää viikonloppu vielä väliin ja pyytäkää apua hammashoitolasta maanantaina. Ei liikaa paineita lapselle, loppujen lopuksi homma toimii kyllä. ;)

    • nyydeli

      itselleni laitettiin ne ennen rautoja että hampaisiin tuli vähän väljyyttä. kyllä se pitäminen oli tosi hankalaa kun mun piti pitää niitä 12 tuntia päivässä, mutta tuloksia tuli tosi nopeasti.

      onhan ne aika vaikeat laittaa ekoja kertoja ku tökkii ikeniin kun ne pitää saada sinne pikku reikiin, mutta hyvin opettelemalla se menee jo tosi sujuvasti, sormella tunnustelemaan ensin putkea että tuntee miten se sujahtaa sinne.

      huomasin kyllä itsessäni että aiheutti selvää apaattisuutta pitää niitä kun hävetti semmoset rautahäkkyrät.. ja onhan nukkuminenkin aika epämukavaa kun kyljellään raudat painaa vinoon, mutta vähän ajan kuluttua huomasin senkin sujuvan.

      parhaiten varmaan saisi lapsikin motivaatiota kun näkisi millaista jälkeä tulee kun jaksaa noihin kojeisiin panostaa. hae netistä sellasia ennen- ja jälkeen-kuvia!

      tee rautojen pitämisestä myös vähäsen hauskaa, meidän perheessä ainakin naurettiin aamusin sitä kun raudat löydy huoneen toisesta nurkasta kun raivoissani ne unissaan sinne heitin :D

    • Jecce

      mul on toi niskaveto. se on aluksi hankala laittaa mutta kyllä sen sitten oppii.
      mitä enemmän sitä käytät sitä mukavemmalta se alkaa tuntumaan...

    • niskavetoasiantuntija

      ei kannata pelätä niskavetoa.rohkaise lasta.

    • hei!!

      Minäkin sain tänään niskavedon siihen tottuu mutta kyllä on vaikea laittaa mutta kun pitää sitä välillä päivälläkin niin siihen tottuu ja saa sen nopeammin pois

    • Motormeat

      Ei todellakaan ole hankalaa, vaikak varmasti sen näittekin jo...

      Mulla loppu eilen sen käyttö (oon muuten just 13) :P

    • nana san

      mul on.oon tosin kyl oon 10 vuotta vasta.mutt haluisin ottaa joka yö ne pois mutt yritän vaan pitää ne.aluks se on ainaski ihan kamalaa.mutt ne on helppo laittaa itekki jos vaan osaa.mä osaan jo!opin sen jotain viikko sitten.lohduta sellain sitä ett sanot ett monet muutki on joutunu kokemaan sen.ja se kyl pystyy siihen jos se vaan yrittää.

    • tyyppi vaa

      Mulla on kans noi samat. Ja itekki itkin ja huusin ku en saanu niit noin. 2 viikkoon itse. Vanhempien kannattaa laittaa ne eka ;)

      • moiiiiiiiiii

        Mulle tehtiin eka se purenta muotti ja sitten niska veto pidin niit muutaman vuode eikä siin mitää muuta ollu et ei pystyny nukkuu ainakaa sen nisvedon kanssa.


    • mo8

      Hei.Mä oon 12.Mulle anettiin yöräudat pari päivää sitten.Ei ollu yllätys,koska mulla on ennenki ollu.Mulki on niskaveto,sellasett viikset.Suussa on semmonen punertava muotti.Mul on ollu kiinteet raudat,alaraudat ja kumilenksuja ja muuta roinaa.

    • Niskavedon käyttäjä

      Jos niskavedon laittaminen on tuskallista, hampaiden pureminen yhteen niskavedon laiton aikana auttaa paljon.

    • ex-niskavetoinen

      Itselläni on ollut niskaveto kun olin pieni ja ensimmäisillä kerroilla laitto onnistui niin että makasin selälläni sängyllä ja taskulampun kanssa äiti tai isä niitä sitten suuhun väänsi. Suht nopeasti kyllä itsekin sen sitten opin ja niihin tottui aika pian :) kuitenkin muutaman kuukauden käytön jälkeen aloin saamaan niskavedosta niin kovia päänsärkyjä että hoito lopetettiin

    • ex rautasuu

      kyllä se siitä, minä käytin niskavetoa ekalta luokalta seiskaluokan alkuun, aluksi sen pito oli yhtä helvettiä, mutta noin kuukauden käytön jälkeen käyttö oli jo luontevaa ja tulihan sitä käytettyä aika kauan, eikä se loppunut siihen vaan heti niskavedon jälkeen sain normaalit raudat sun muita kuminauhoja suun täyteen, ne sain pois vasta täytettyäni 18.

    • moih.

      itellähä on ollu se jo 4 vuotta nii.. onse iha ok ja helppo käyttää:)

    • Niskavedon saanut

      Sain tänään niskavedon, pitää saada tilaa suuhun kun ensivuoden puolella tammikuussa tehdään mulle sellainen paljastusleikkaus, kun ei tulevat kulmahampaat ylhäältä ole tulleet vieläkään. 2012 toukokuussa ottivat ne maitohampaat pois tieltä, kesän katseltiin alkavatko rautaiset kulmurit kasvaa vaan eipä kasvaneet, 2013 tammi/helmikuussa mulle tehdään leikkaus jossa niitä rautaisia kulmureita aletaan pikkuhiljaa vetämään. Tää niskaveto pysyy todnäk sinne tammikuuhun ainakin.

      Hammaslääkäri sanoi mulle ohjeiksi pitää ensiksi n. 3-5 pv tätä kojetta noin 2h iltaisin, ennen nukkumaan menoa että ehdin totutella. Sitten sen jälkeen on pidettävä öisinkin. Saapa nähdä, millaiset univelat mulla onkaan sitten ensvuoden puolella. :D

      Terv. 12-vuotias...

      • Kaksoistavuotiastyttö

        Mäki oon 12v ja saan huomenna niskaveto koneen! Mua oikeesti jännittää hirveesti! Pelkään et en saa nukuttuu. Voiko ne tehä haavoi kieleen? Ja laitetaanko ne siel hammaslääkärillä? Ja pystyykö sen jälkeen puhumaan?


    • tyyppi

      minulla on niskaveto. pidän sitä ihan vapaa ehtoisesti. se ei satu edes. se voi sattua tytärtäsi jos se ei pidä sitä? alussa on kiristävä mutta kun pitää sitä viikon tai kaks niin siihen tottuu.

    • 10v Tyttö

      Mulla on nyt ollu niskaveto n. 2vko ja hyvin oon pystyny nukkuu, (Oon muuten 10v) ekat yöt oli vaikeempaa ku nyt. Iskä joutu laittaa kokoajan XD. Sitten kyllä nopeesti opin laittamaan ite ;-) Tsemppiä vaan , toinen vanhempi näyttää valoa taskulampulla ja toinen laittaa. Kyllä siitä vielä menee ;-)

    • jtjtjtt

      Mulla on ollu niskaveto tammikuusta asti, oikeastaan tykkään pitää sitä, vaikka aluksi se oli hankalaa

      • 10v tyttö

        jtjtjtt:lle
        Lisään vielä että mäkin tykkään pitää sitä :-) Oon mielummin sen kanssa kuin ilman


      • hammasrautaihminen
        10v tyttö kirjoitti:

        jtjtjtt:lle
        Lisään vielä että mäkin tykkään pitää sitä :-) Oon mielummin sen kanssa kuin ilman

        Sain niskavedon kun olin 10v, nyt se on ollu vuosi 3 kuukautta. Itelläkin oli aluksi vaikeuksia laittaa se, mutta ei enää. Tsemppiä :)


    • Niskaveto

      Mulla on niskaveto. Siis se on ku ilmaa vaan! Ei tunnu yhtään. Eka päivä oli outo mut heti tokana päivänä kyllä onnistu ite laitto jne. Nyt laitan ilman peiliäkin sen. Se on hyvä vehje, se.

    • rautasuu

      Mulla on myös niskaveto eikä se enää häiritse ollenkaan. Mulla on ollu se muutaman kuukauden ja olen tottunut siihen tosi hyvin, nyt tykkään pitää sitä

    • Niskaveto

      Joillain koskee joillain ei . Itellä on ollu nyt ehk 1kk? Ja mul eka aamu on kyl vähä kipee nut sen jälkee oli ihan helppo(: Joillain voi olla jopa 1vk iha kipee eikä pysty syömään. Mutta ne oppii laittaa iha helposti. Vaikka on ollu vasta 1kk nii on näkyny tulosta(; joten suosittelen ehottomasti käyttään niitä(:

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe