Pyhäkköopista ja tutkivasta tuomiosta

Teen nyt poikkeuksen ja kopioin tähän, Palomuuri-nimimerkin pyynnöstä, kaksi kirjoitustani, jotka ovat jääneet tuonne takasivujen unholaan keskustelujen vain siellä jatkuessa. Nämä oli kirjoitettu alunperin Flinkille:

Timo Flinkille
Kirjoittanut: uskova_1 17.10.2005 klo 15.05

1. Sanot: ”Jos taivaassa ei pidetä kirjaa ihmisen elämästä, kuinka siellä aukaistaan kirjat ja tuomitaan ihmiset?”

En kirjoittanut, ettei kirjoja pidettäisi, vaan että ”ei edes uskovien synnit voi päästä taivaaseen”. Kirjoja pidetään, mutta ne eivät tue mitenkään tutkivan tuomion oppia, koska ne, joissa on Pyhä Henki (Pyhän Hengen sinetti) temmataan ja ne keissä ei ole Pyhää Henkeä joutuvat viimeiselle tuomiolle.

Ellen Whitehän näki muka Jumalan antamassa näyssä, että Jeesuksen veren mukana ihmisten synnit menee taivaaseen, jossa sovitusta täytyy jatkaa:
”As the sins of the people were anciently transferred, in figure, to the earthly sanctuary by the blood of the sin-offering, so our sins are, in fact, transferred to the heavenly sanctuary by the blood of Christ. (= niin meidän syntimme todellisuudessa siirtyvät taivaalliseen pyhäkköön Kristuksen veren välityksellä) And as the typical cleansing of the earthly was accomplished by the removal of the sins by which it had been polluted, so the actual cleansing of the heavenly is to be accomplished by the removal, or blotting out, of the sins which are there recorded. (ja kuten tyypillinen maallisen puhdistus toteutettiin poistamalla synnit, jotka saastuttivat sen {pyhäkön}, niin taivaallisen varsinainen puhdistus toteutetaan siirtämällä, tai pyyhkimällä pois, synnit, jotka ovat siellä kirjattuina.) This necessitates an examination of the books of record to determine who, through repentance of sin and faith in Christ, are entitled to the benefits of his atonement. The cleansing of the sanctuary therefore involves a work of investigative Judgment. This work must be performed prior to the coming of Christ to redeem his people; for when he comes, his reward is with him to give to every man according to his works. [REV. 22:12.] {4SP 266.1}(BOOKS/4SP - The Spirit of Prophecy Volume Four (1884)/Chapter XVIII. - The Sanctuary.)
http://egwdatabase.whiteestate.org/nxt/gateway.dll?f=te mplates$fn=default.htm$vid=default

”Kristuksen veri, jonka kyllä oli vapautettava parannukseen nöyrtyvä syntinen lain kadotustuomiosta, ei ollut poistava syntiä; se oli oleva pyhäkön kirjassa lopulliseen sovitukseen asti” (Patriarchs and Prophets, s. 357).

”Tutkiva tuomio ja syntien poistaminen saatetaan päätökseen ennen Herran toista tulemista. ” (Ellen White, Suuri Taistelu, 478)

2. Sanot: ”Hepr. 6:19-20 ilmaisee sen, että Jeesus meni kaikkeinpyhimpään taivaaseenastumisessa. Olen samaa mieltä ja niin on myös Ellen White.”

Siis olet yhtä mieltä Raamatun kanssa, mutta eri mieltä kuin Ellen Whiten. Luuletko, että Ellen olisi tässä ollut raamatullinen. Ehei.

Ellenin mukaan Jeesus meni taivaaseen astuessaan pyhään eli pyhäkön ensimmäiseen osastoon: ”Pappien palvelus kautta vuoden pyhäkön ensimmäisessä osastossa, sen esiripun sisäpuolella, joka oli ovena ja erotti pyhän esikartanosta, kuvasi sitä palvelustyötä, johon Kristus ryhtyi taivaaseen astuessaan.--- Kahdeksantoista vuosisataa tämä palvelustyö jatkui pyhäkön ensimmäisessä osastossa.” (Ellen White, Suuri Taistelu, 420-421)

”Thus those who followed in the advancing light of the prophetic word saw that instead of coming to the earth at the termination of the 2300 days in 1844, Christ then entered the most holy place of the heavenly sanctuary, into the presence of God, to perform the closing work of atonement, preparatory to his coming. {4SP 266.2}” Eli 1844 Kristus meni sisään taivaan pyhäkön kaikkein pyhimpään Jumalan seuraan (Kristushan on Jumala, eli tässäkin taas näitä Ellenin kaikuja enkeli-Miikael-Jeesuksesta) suorittamaan sovitustyön loppuun valmistellakseen tulemustaan.
http://egwdatabase.whiteestate.org/nxt/gateway.dll?f=te mplates$fn=default.htm$vid=default

Niin kuin vertauskuvallisessa palveluksessa oli sovitustyö vuoden lopussa, niin myös Kristuksen työ ihmisten pelastamiseksi päättyy erikoiseen sovitustyöhön, jonka kautta synti poistetaan pyhäköstä. Tämä sovitustyö alkoi 2300 päviän päättyessä. Silloin ylimmäisnen pappimme meni kaikkein pyhimpään, kuten profeetta Daniel oli ennustanut, suorittamaan viimeistä osaa tärkeästä työstään – puhdistamaan pyhäkköä.” (Suuri Taistelu, 421)

”ovi kaikkein pyhimpään aukeni, kun keskiyön huuto oli lopussa, seitsemännessä kuussa 1844" (Early Writings, osa Experience and Views).

”Täten ne, jotka seurasivat profeetallisen sanan valoa, näkivät, että Kristus, sen sijaan että olisi 2300 päivän päättyessä vuonna 1844 tullut puhdistamaan maata, meni silloin taivaallisen pyhäkön kaikkein pyhimpään toimittamaan sovitustyön viimeistä osaa tulemisensa edellä:” (Suuri Taistelu, 422)

"Tätä ovea ei avattu ennenkuin Jeesuksen välitys oli lopussa pyhän pyhäkön Pyhässä vuonna 1844. Sitten Jeesus nousi ylös ja sulki Pyhän oven ja avasi oven Kaikkein Pyhimpään ja meni toisen verhon sisäpuolelle, missä Hän nyt seisoo arkin äärellä ja johon Israelin usko nyt kurottautuu. Minä näin, että Jeesus oli sulkenut ´Pyhän´ oven ja ihminen ei sitä voi avata, ja että Hän oli avannut oven Kaikkein Pyhimpään ja ihminen ei voi sitä sulkea (Ilm. 3:7,8) ja että siitä lähtien kun Jeesus on avannut oven Kaikkein Pyhimpään, missä on arkki, käskyt ovat loistaneet Jumalan ihmisille ja heitä on koeteltu sapattikysymyksessä (White Ellen. EARLY WRITINGS. osa Experience & Views)

Myös Ellenin mies James White kirjoitti: "Jeesus on selvästi esittänyt Raamatussa erilaiset luonteensa, virkansa ja työnsä. Ristiinnaulitsemisessa hän oli nöyrä, surmattu karitsa. Taivaaseen astumisesta oven sulkemiseen lokakuussa 1844, Jeesus seisoi rakkauden ja armon leveälle levitetyin käsivarsin; valmiina ottamaan vastaan ja ajaen jokaisen syntisen asiaa, joka tulee Jumalan luo hänen avullaan. 10.7.1844 hän siirtyi Kaikkein Pyhimpään, missä hän on siitä lähtien ollut armelias ´korkea pappi Jumalan talossa´." ( White James, A Word to the "Little Flock", s. 1-2)

Tämähän on koko 22.10.1844 pettymyksen peittelemisen idea; Jeesus ei tullut maan päälle, koska Hän menikin taivaan Pyhästä Kaikkein Pyhimpään. Tästä herääkin kysymys: mitä ajattelet 22.10.1844 tapahtuneen? Jos raamatullisesti uskot, että Jeesus meni taivaaseen nousunsa yhteydessä Kaikkein Pyhimpään, niin tapahtuiko 22.10.1844 mitään? Ellenin kanssa olet tällöin ristiriidassa, sillä Ellen kirjoitti: ”Pyhäkköoppi oli se avain, jonka avulla vuonna 1844 koetun pettymyksen salaisuus paljastui. --- He eivät olleet erehtyneet profeetallisten ajanjaksojen laskemisessa, vaan 2300 päivän päättyessä esiintyvän tapahtuman tulkinnassa. --- Kristus oli tullut, ei maan päälle, niin kuin he olisivat odottaneet, vaan Jumalan temppelin kaikkein pyhimpään taivaassa, niin kuin vertauskuvissa oli osoitettu.” (Ellen White, Suuri Taistelu, s. 423- 424)

3. Synnit laitetaan sitten vielä taivaasta saatanan lopullisesti kärsittäviksi:
”Niin kuin pappi, poistaessaan synnit pyhäköstä, pani ne syntikauriin pään päälle, niin Kristus on siirtävä kaikki synnit saatanalle, synin alkuunpanijalle ja siihen yllyttäjälle.” (Suuri Taistelu, 478)

”Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä, hän asettaa ne saatanan päälle, jonka tuomiota toimeenpantaessa täytyy kärsiä lopullinen rangaistus. Syntikauris vietiin autioon erämaahan, mistä se ei enää koskaan tullut Israelin seurakunnan luo. Samoin karkoitetaan saatana ikuisiksi ajoiksi Jumalan ja hänen kansansa luota; ja kun synti ja syntiset lopullisesti hävitetään, on hänkin lakkaava olemasta.” (Suuri Taistelu, 422) Saatanan päälle ei siis Ellenin mukaan laiteta mitään kirjan sivuja kärsittäviksi, vaan ihmisten taivaassa olleet ja sieltä tutkivassa tuomiossa puhdistetut synnit.

”It was seen, also, that while the sin-offering pointed to Christ as a sacrifice, and the high priest represented Christ as a mediator, the scape-goat typified Satan, the author of sin, upon whom the sins of the truly penitent will finally be placed. When the high priest, by virtue of the blood of the sin-offering, removed the sins from the sanctuary, he placed them upon the scape-goat. When Christ, by virtue of his own blood, removes the sins of his people from the heavenly sanctuary at the close of his ministration, he will place them upon Satan, (Kun Kristus oman verensä nojalla siirtää ihmistensä/kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä palveluksensa lopussa, hän laittaa ne Saatanan päälle) who, in the execution of the judgment, must bear the final penalty (jonka täytyy kärsiä lopullinen rangaistus). The scape-goat was sent away into a land not inhabited, never to come again into the congregation of Israel. So will Satan be forever banished from the presence of God and his people, and he will be blotted from existence in the final destruction of sin and sinners. {4SP 266.3} (BOOKS/4SP - The Spirit of Prophecy Volume Four (1884)/Chapter XVIII. - The Sanctuary.)
http://egwdatabase.whiteestate.org/nxt/gateway.dll?f=te mplates$fn=default.htm$vid=default

Uskotko tähän, että synnit laitetaan saatanan päälle? Raamatusta sellaista oppia ei löydy, vaan että Jeesus kantoi synnit ristinpuuhun ja siitä niiden matka ei jatku mihinkään "..joka ´itse kantoi meidän syntimme' ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja 'hänen haavainsa kautta te olette paratut' (1 Piet. 2:24).

4. Ellen kirjoittaa vielä ei-adventisteista: ”..heillä ei ole tietoa tiestä kaikkein pyhimpään ja he eivät voi hyötyä Jeesuksen esirukouksista siellä. Samoin kuin juutalaiset, jotka uhrasivat hyödyttömiä uhreja, he uhraavat hyödyttömiä rukouksiaan huoneeseen, josta Jeesus on lähtenyt ja Saatana, tyytyväisenä harhauttamisesta, teeskentelee uskonnollista hahmoa ja johtaa näiden tunnustavien kristittyjen mielet itseensä, toimien voimallaan, merkeillään ja valheellisilla ihmeillään, sulkeakseen heidät ansaan.” (White Ellen. EARLY WRITINGS. osa Spiritual Gifts)

Ellenhän näki näyssä, kuinka Saatana istui taivaassa pyhäkön pyhässä olevalle valtaistuimelle, kun Jeesus siirtyi siitä 22.10.1844 kaikkein pyhimpään. "Satan appeared to be by the throne, trying to carry on the work of God. I saw them look up to the throne and pray, Father give us thy Spirit; then Satan would breathe upon them an unholy influence; in it there was light and much power, but no sweet love, joy and peace. Satan's object was to keep them deceived, and to draw back and deceive God's children" = Saatana ilmestyi valtaistuimelle yrittäen jatkaa Jumalan työtä. Minä näin heidän katsovan ylös valtaistuimeen ja rukoilevan, ´Isä, anna meille Henkesi´, silloin Saatana puhalsi heidän päälleen epäpyhän vaikutuksen; siinä oli valoa ja paljon voimaa, mutta ei suloista rakkautta, iloa eikä rauhaa. Saatanan tavoite oli pitää heidät petettyinä ja houkutella takaisin ja pettää Jumalan lapset" (White Ellen. EARLY WRITINGS. osa Experience & Views)

Ps. kuten aikaisemminkin, olen kääntänyt vapaasti englannista ja oikeellisuuden voi kukin itse tarkistaa lukemalla viitteissä antamistani lähteistä alkuperäiset tekstit.

Jatkan loppukappaleestasi toisen kirjoituksen, malta aikaa vähän tarina ei pääty tähän...

.... jatkoa
Kirjoittanut: uskova_1 19.10.2005 klo 22.10

Sanot: ”Tämän esikuvan mukaisesti Jeesus on vihkinyt taivaan temppelin (Hepr. 6:19-20,”

Esirippuhan on Raamatun mukaan Jeesuksen liha, joka ”repesi” ristillä: "Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta.." (Heb 10:19-20) Tämä repeäminen oli merkki siitä, että vanha liitto loppui ja Jeesus meni esiripun taakse Kaikkein Pyhimpään. Jeesus meni kaikkeinpyhimpään taivaaseen noustessaan eikä mihinkään temppelin pyhään, josta sitten vuonna 1844 olisi ovesta siirtynyt kaikkeinpyhimpään: "Sillä Kristus ei mennyt käsillä tehtyyn kaikkeinpyhimpään, joka vain on sen oikean kuva, vaan itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme." (Heb 9:24)

Sanot: ” Kun sitten on kyse tutkivasta tuomiosta (Dan. 7:9-10, ”

Ei tuossa ole mistään kuvitellusta tutkivasta tuomiosta kyse, vaan viimeisestä tuomiosta. Kaikkien aikojen ei-uskovat seisovat siinä valkean tuomioistuimen edessä, kirjat avataan ja Kristus julistaa heille tuomiot. Jokainen siinä seisovat on jo menossa ikuiseen helvettiin, joten siinä ei enää päätetä onko ihminen syyllinen, vaan merkinnät ovat tuomion asteen määrittämiseksi. Kaikki tulevat olemaan iankaikkisesti helvetissä kärsimässä, mutta esimerkiksi luopio kärsii suurempia tuskia kuin koskaan evankeliumia kuulematon. Tekojen mukaan siis tulee kärsimyksen aste-erot (Matt 11:22-24, Luuk 12:47-48, Jaak 3:1, Ilm 20:12-13)

Mainitsemasi Danielin kirjan 7. luvun jakeet 18, 22, eivät puhu tuomiosta ollenkaan, vaan uskovien osasta.

Kohdat 8:13-14
Lainaanpa tähän Saarnivaaralta: ”Aluksi vähäpätöinen, sitten suureksi kasvanut sarvi, joka poisti jokapäiväisen uhrin, heitti totuuden maahan jne.: Syyrian kuningas Antiokos IV Epifanes (175-164 eKr): Hän ryösti temppelin, pani siellä toimeen kreikkalaisen pakanallisen Zeus-jumalan kultin, määräsi VT:n pyhät Kirjoitukset hävitettäviksi jne. Seurauksena olivat makkabilaissodat. (Kr kääntää 8:11 "hänen pyhäkkönsä kukistettiin”. Tässä oleva hebr. HuSlaKh (hofal verbistä SaLaKh = heittää) merkitsee: heitettiin (pois Jumalan lain mukaisesta käytöstä), ei ”kukistettiin”. Temppeliä ei ”kukistettu”, vaan siihen pantiin ”hävityksen kauhistus”, pakanallinen kulttimeno.)
8:14 mainittu 2300 iltaa ja aamua ”kauhistavasta rikoksesta, pyhäkön ja sen sotajoukon (papiston) alttiiksiantamisesta tallattavaksi” siihen asti, että ”pyhäkkö asetetaan jälleen oikeuteensa”, oli aika Antiokos IV:n v. 168 toimeenpanemasta temppelin ryöstämisestä ja sitä seuranneesta pakanalliseen käyttöön saattamisesta v. 162 eKr. saavutettuun sopimukseen, jossa kuningas Antiokos V Eupator armeijan päällikkö Lysiaan neuvosta valallisesti vakuutti juutalaisille oikeuden omien lakiensa (ennen muuta Mooseksen lain) ja tapojansa noudattamiseen (Josefus, Antiq. XII,9). Käytännössä Mooseksen lain mukainen jumalanpalvelus oli aloitettu vuoden lopulla 165. – 2300 iltaa ja aamua eli vuorokautta oli 6 v. 110 päivää. (8:14 oleva sana NiZDaQ = saatetaan oikeuteensa. Vanhan KR:n ”vihitään” on väärin, ja samoin on engl. AV:n ”be cleansed” = puhdistetaan.) (Uuras Saarnivaara, Voiko Raamattuun luottaa? s.523-524)

Tästä samasta asiasta voi lukea historiankirjoista: Makkabealaiskirje 1 ja 2. Temppelin takaisin valtaamisen, pakanoiden saastutuksen sieltä pois heittämisen ja sen uudelleen käyttöön vihkimisen muistoksi juutalaiset viettävät vieläkin joka vuosi joulun aikoihin Hanukka-juhlaa.

Kohta Ilm. 11:19 - kuvaa vain lopunajan vitsauksia maan päällä, ei siinä ole mistään tutkivasta tuomiosta kyse siinäkään.

2 Kor. 5:10 - no nyt vasta pääsit asiaan eli siihen, että kaikki ihmiset saavat ansionsa mukaan, myös uskovat. Kaikki uskossa kuolleet (Paavali puhuu ”meidän” ja Paavalihan oli uskossa) ja ylöstempauksessa suoraan maasta nostetut kokoontuvat Béma palkintojenjakoistuimen eteen. Heille ei ole enää mitään helvettituomion vaaraa (pelastushan tulee täysin armosta, töitä tekemättä, uskon kautta Room 4:5, Joh 5:24) olemassa, eivätkä he joudu viimeiselle tuomiolle, vaan jokainen jää taivaaseen. Kyse on jälleen erilaisista palkinnoista sen mukaan, miten ovat tuottaneet hedelmää. Mutta palkintoja jaetaan niille, jotka ovat ahkeroineet hyvissä teoissa Jumalan mielen mukaisella asenteella. Pahat teot (faulos) otetaan esiin, mutta niistä ei rangaista eikä niistä saa palkkaakaan. (Vrt. kakos, synti, ehdointahdoin syntejä tehneet ja Jumalaan nurjasti suhtautuneethan eivät tälle istuimelle ole tulleetkaan, vaan menevät viimeiselle tuomioistuimelle.) No, palkintoja on lueteltu ainakin seuraavissa: Dan 12:3, Matt 5:12, 19:21, Luuk 19:11-19, 1 Kor 9:25, 2Tim 4:8, 1Piet 5:4, Jaak 1:12, Ilm 2:10, 3:11, 4:10.

Room. 8:1 - niin ei ole kadotustuomiota uskoville, on vain palkintojenjako bémalla. Miksi laitoit tämän puoltamaan tutkivan tuomion oppia, eihän se sitä puolla?

Sanot: ”niin jälleen fokus on kaikkeinpyhimmässä. Tässä välissä on kuitenkin jokapäiväistä palvelusta vastaava tehtävä taivaassa (Ilm. 8:2-6), pyhäkön Pyhässä, ei kaikkeinpyhimmässä.”

Tuossahan kerrotaan mitä lopunaikoinen tulee tapahtumaan. Kuinka rukoukset tulevat kuuloon ja viimeiset vitsaukset tapahtuvat maan päällä. Kyllä kaikki uhritoimitukset loppuivat ristiin. Jokapäiväinen palvelus kuului ennen Jeesusta olleeseen vanhaan liittoon ja Jeesus oli täydellinen ja lopullinen uhri, johon jokapäiväinen uhri loppui, eikä tuo eikä mikään Raamatun kohta sano, että jokapäiväinen uhri jatkuisi taivaassa. Sitäpaitsi ei Jeesus ole pappi leeviläisen järjestyksen mukaan, vaan Melkisedekin.

Sanot: ”Joten, ei tässä ole mitään ristiriitaa. VT:ssä on kaava kaikkeinpyhin (vihkimys)-pyhä (välitystyö)-kaikkeinpyhin (sovitus/tuomiopäivä) ja löydämme saman kaavan Ilmestyskirjasta (llm. 4-5, 8:2-6, 11:19 jne).”

Ei noista kohdista ole miksikään tutkivan tuomion eikä jatketun sovituksen selittäjiksi.

76

3279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a-paut

      Tätä saatana juuri tekee johtaen ihmisiä harhaan ja he luulevat että Jumala ohjaa heitä. Tosiasiassa vain saatana kuulee heidän rukouksensa vaikka he osoittaisivat ne Isälle, sillä laittomuuden tekijöiden rukoukset ovat Jumalalle kauhistus. Niin kauan kuin ihmiset haluavat pysyä harhaopeissaan, niin kauan he ovat ilman välittäjää.

      • Deemon

        Whiteaanisuus on kaikesta hyvyydestään huolimatta harhautunut jälkeläistensä kanssa.
        Oma Raamattu The Clear Bible ja muut EGW:n töherrykset eivät kestä kritiikkiä eivätkä titeellistä kirjallisuustutkimusta.

        Huolestuttavinsa on se, että Media7 ; Adventistien Raamatuopiston johtava pastori Timo Flink on myös vajonnut Ellenistisiin harhoihin ja valheisiin täällä foorumissa.
        Toki sen voi ymmärtää niin, että hänen palkanmaksunsa USA:n päämajasta tyrehtyisi, jos hän ei yrittäisi noudattaa "päämajan" linjaa.

        Nyt Uudessa "Nykyaika-lehdessä" olevat rukousviikon artikkelit mm. Apogryfikirjoja vastaan todistaa lopullisesti Seitsemännen Päivän Adventisti ry:n, Suomessa Suomen Adventtikirkon kaivaneen itselleen oman leveän hautansa, josta ei iankakkisen elämän ylösnousemusta kaikille ole, vaan tutkivan tuomion päätös saattaa olla Haadesta kutsuva lopullinen tuomion odotus ja toteutuma.

        Ihmettelen sitä korskeutta, jolla nämä pastorit edelleen operoivat puhuen jatkuvasti itsensä uudelleen ja uudelleen pussiin ja jääden kiinni valheistaan.

        Viimeisessä pastori Olavi Rouheen kirjassa myös todetaan ja kerrataan nuo whiteaaniset lopunajan
        22.10.1844 alkaneet "Taivaassaolevat temppeliseremoniat" jne....vaikka olisi ollut viisasta kyseenalaistaa sen ajan miesten ja naisten pettymyksestä johtuvat mielikuviukselliset selityksen ja EGW:N uusiin näkyihin perustuvat "taivaalliset seremonialait".

        Adventistien lain tulkinta ja tutkiva tuomio-oppi ovat sinänsä mielenkiintoisia, mutta niiden esilletuonti olisi vaatinut enemmän nöyryyttä ja vähemmän tarkkoja päivämääriä ja luonnehdintoja ja siten se olisi saattanut "pelastaa kirkon protestanttisena uskonpuhdistuksen jatkajana" , joka on ollut viimeiset 100-vuotta kirkon suurin toive ja hartain auktoriteetiaan pönkittävä voiman lähde sitten esimies Wiljam Aittalan johtajuuden jälkeen.

        Nyt arvokkaasti vanhenevan pastori Olavi Rouheen kirja ja Adventtikirkon eskatologinen (lopunajan) totuuskäsitys antaa itsestään lähinnä jälkijättöisen naurettavan kuvan ja yritys pönkitää omaa itsetuntoaan whiteaanisen profeettainstituution alla ontuu sekä hautautuu toisten nauruun ja pilkaan, joka on osunut pastorien omaan nilkkaan, heidän keskittyessään oppinsa sivulauseisiin?
        On monia adventistipastoreita , jotka ovat kuoleman hetken lähestyessä todenneet; "on tullut tietämättömyyden suomalla varmuudella puhuttyua valheita"..."olisi pitänyt tukeutua enemmän Raamattuun".
        En soisi moista kohtaloa kenellekään, mutta ilmeisetsi Jumalan armokertoimet riittävät, kun tutkitaan sananjulistajien tietojen määtää ja tietämättömyyden suomaa anteeksiannon keroinjärjestelmää?
        Jumala on vanhurskas ja Hänen Poikansa tuomiot ovat avnhurskaat eli oikeudenmukaiset!
        Näin uskon.

        Oppien suosta nouseminen vaatii nyt entistä enemmän peiliin katsomista, nöyrtymistä ja asioiden uudelleen tarkastamista Raamatun valossa.

        Kai A, kirjoittaa aiheesta sopivalla etäisyydella ja maltilla nähden muidenkin vaihtoehtojen olemassaolon aiheellisuuden.
        Hän ei poissuljen "tutkivan tuomion traditiota" , mutta välttää puhumasta tietyistä vuosiluvuista ja keskittää ajatuksensa Raamatussa esitettyyn tuomioon, enemmän kuin taivaassa olevaan temppeliin tai sen pyhäkköopin tarkkaan ruotimiseen selityksineen; toisin sanoen hän antaa viisaasti tilaa muillekin tulkinnoille kyseisestä aiheesta.

        Ilmankos, onhan hän ollut Adventistikoulujen Raamatun opettajana jo kauan ja väitellyt aiheen tiimoilta.
        Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan pyhäkköopeista ja ajatuksista sen sijaan toivoisin meidän Kain tavoin, kiinnostuvan ilman EGW:n valmiita tulkintoja, sillä se on mielenkiintoinen kapitteli Isossa Kirjassa; jossa "Kirjat avattiin"....?

        Juristin koulutus yleissivistyksen tasolla jo, ja niiden asioiden tunnistaminen ja ymmärtäminen (juridiikan) auttaa asiassa; kuka on puolustusasianajajamme, kuka toimii syyttäjänä?

        Jeesus Puolustusasianajajana ja Lusifer syyttäjänämme, niinkö?

        Mikä osuus on Isällä; Jumalalla (JHWH-Jahveh-Jehovah) kun Hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalleen ; Hänen tuomitessa "tämän maailman jumalaa; Saatanaa " ja hänen joukkojansa ja Pojan tuodessa vanhurskautta eli oikeudenmukaisuutta maan päälle "Isä Meidän" rukouksen hengessä?

        Onko "Ukko ylijumala" oikeudenmukainen antaessaan Ihmisen Pojan kaltaisen tuomita ihmistä, onhan Hän elänyt ihmisen osan ja voittanut kuoleman ja tuonelan kauhut sekä täyttänyt ihmiselle osoitetun lain ja näin sovittanut rikkomuksemme.
        Ei ihme , ettei kukaan pääse Isän luo menemättä Pojan ansioiden kautta?


        Onko enkelit ja Lusifer heitetty tänne alas Tellukselle pitämään "vihaa yllä" ja tuomitaanko Lusifer joukkoineen pian "tutkivalla tuomiolla" ja sälytetäänkö "syntipukin päälle" hänen aiheuttamansa synnit?
        Saako "paha palkkansa" ja tuomionsa ja armahduksensa; kun heidät viedään kaatopaikalle ja tuleen; lopulliseen hävitykseen?
        Eikö sekin ole armoa ja totuutta, että näin tulee käymään, pelastettujen pysyessä Kristuksen ansioissa ja ristillä sovitetuissa töissä?

        Takaisin maitoruokaan? Yksinkertaisuuteen?

        Adventtikirkon ongelma lienee siinä, että se puhuu tuomiosta ymmärtämättä, että meidät kaikki on jo tuomittu, ja se puhuu synnintunnosta ja armosta, ymmärtämättä, että meidät kaikki, jotka puhumme Jumalasta ja lähestymme kirkkoja, on jo laitettu synnintuntoon ja sen sijaan , että meille lausuttaisiin lisää tuomioita, pitäisi keskittyä puhumaan ja julistamaan syntien anteeksiantoa ja parannusta sekä siihen kuuluvien tekojen (hedelmien) ja ansaitsemattoman rakkauden siemenen kylvämisestä kuolemisesta ja uudestiusyntymisen ihmeestä?

        Adventtikirkossa on henkilöitä, jotka ovat joka sapatti käyneet läksyntutkisteluissa ja erilaisisa hengellisissä tilaisuuksissa, oppimatta ja näkemättä vieläkään, mitä on armo ja totuus tai synnintunto?
        He ovat ihmisinä toisistaan vieraantuneita; ilo ja keskinäinen rakkaus on kadonnut, sillä ei ole pintaa, millä liikkua. On otettu fariseuksen osa ja asenne sekä essealaisten elämäntavat, jotka sinänsä ovat maailman silmissä moitteettomat tavoitteet>; mutta ne tappavat hengen ja ovat kuollutta kirjainta kaikki; turhuuksien turhuutta ilman siinä ilmenevää armoa, totuutta ja rakkautta.

        Tähän järkyttävään tilanteeseen päästään vain sekoittamalla Laki ja Armo whiteaaniseen tyyliin ja väittämällä mustaa valkoiseksi ja valkoista mustaksi ja tukeutumalla EGW:N ristiriitaisiin kirjoihin, selkeän Raamatullisen viestin sijaan?

        Ehkä tämä luvattu "väkevä eksytys" tuli käydä läpi ja valeprofeetta; joka ilmenee joidenkin profeettauskossa, on tehnyt tehtävänsä liikkeen keskuudessa, muille varoittavana esimerkkinä lahkojen turmelevasta voimasta?

        Kun EGW:n kirjoituksia on alettu pitää kaikkena totuutena, siitä paradoksaalisesti on tullut kaikki valhe. Jos olisi kyetty erottamaan jyvät akanoista, olisi erotettu myös pyhät pakanoista liikkeen sisällä. Nyt on nostettu ylös rikkaruohot ja myrkytetty todellista siementä kantava joukko. On ylpeydessä eksytty ottamaan Jumalan ja Pyhän Hengen rooli, sieluja pelastavassa työssä. Ei ymmärretä sitä, että jos siemen ei kuole, se ei voi tuottaa hyvää hedelmää, ja sitä, että minkä ihminen kylvää "julistaa jumalan Sanasta" sille Herra on antava kasvun ja auringonpaisteen omalla ajallaan, eikä pastorien aikatauluissa tai "sulka hattuun" asetelmissa.
        Tälläinen synti ja korskeus "Pyhää Henkeä vastaan" on Raamatussa tuomittavaa.

        Lusiferin valheellinen totuusvale eksyttää jopa valitutkin, jos ei olla hereillä....?

        Parhaimmillaan tässä valheellisessa kristillisyyttä muistuttavassa Babylonian sekoituksessa oppii erottelemaan henget ja löytämään monien muidenkin harhaoppien joukosta aidon ja rakastavan hengen; Totuuden Hengen; joka oikeasti tekee vapaaksi ja johdattaa Kristuksen sisäissen tuntemukseen keskinäisessä rakkaudessa. Se ei ilmene ensisijaisesti tiedossa, vaan tuntemuksessa, Kristuksen rakkauden kosketuksessa.

        Näin harhaoppikin on koitunut siunaukseksi monille, kun he ovat ymmärtäneet ottaa etäisyyttä portoon ja sen eksyttäviin viineihin?

        Jumalan tiet ovat ihmeelliset; käykäämme niitä?


      • ei piilo nimi
        Deemon kirjoitti:

        Whiteaanisuus on kaikesta hyvyydestään huolimatta harhautunut jälkeläistensä kanssa.
        Oma Raamattu The Clear Bible ja muut EGW:n töherrykset eivät kestä kritiikkiä eivätkä titeellistä kirjallisuustutkimusta.

        Huolestuttavinsa on se, että Media7 ; Adventistien Raamatuopiston johtava pastori Timo Flink on myös vajonnut Ellenistisiin harhoihin ja valheisiin täällä foorumissa.
        Toki sen voi ymmärtää niin, että hänen palkanmaksunsa USA:n päämajasta tyrehtyisi, jos hän ei yrittäisi noudattaa "päämajan" linjaa.

        Nyt Uudessa "Nykyaika-lehdessä" olevat rukousviikon artikkelit mm. Apogryfikirjoja vastaan todistaa lopullisesti Seitsemännen Päivän Adventisti ry:n, Suomessa Suomen Adventtikirkon kaivaneen itselleen oman leveän hautansa, josta ei iankakkisen elämän ylösnousemusta kaikille ole, vaan tutkivan tuomion päätös saattaa olla Haadesta kutsuva lopullinen tuomion odotus ja toteutuma.

        Ihmettelen sitä korskeutta, jolla nämä pastorit edelleen operoivat puhuen jatkuvasti itsensä uudelleen ja uudelleen pussiin ja jääden kiinni valheistaan.

        Viimeisessä pastori Olavi Rouheen kirjassa myös todetaan ja kerrataan nuo whiteaaniset lopunajan
        22.10.1844 alkaneet "Taivaassaolevat temppeliseremoniat" jne....vaikka olisi ollut viisasta kyseenalaistaa sen ajan miesten ja naisten pettymyksestä johtuvat mielikuviukselliset selityksen ja EGW:N uusiin näkyihin perustuvat "taivaalliset seremonialait".

        Adventistien lain tulkinta ja tutkiva tuomio-oppi ovat sinänsä mielenkiintoisia, mutta niiden esilletuonti olisi vaatinut enemmän nöyryyttä ja vähemmän tarkkoja päivämääriä ja luonnehdintoja ja siten se olisi saattanut "pelastaa kirkon protestanttisena uskonpuhdistuksen jatkajana" , joka on ollut viimeiset 100-vuotta kirkon suurin toive ja hartain auktoriteetiaan pönkittävä voiman lähde sitten esimies Wiljam Aittalan johtajuuden jälkeen.

        Nyt arvokkaasti vanhenevan pastori Olavi Rouheen kirja ja Adventtikirkon eskatologinen (lopunajan) totuuskäsitys antaa itsestään lähinnä jälkijättöisen naurettavan kuvan ja yritys pönkitää omaa itsetuntoaan whiteaanisen profeettainstituution alla ontuu sekä hautautuu toisten nauruun ja pilkaan, joka on osunut pastorien omaan nilkkaan, heidän keskittyessään oppinsa sivulauseisiin?
        On monia adventistipastoreita , jotka ovat kuoleman hetken lähestyessä todenneet; "on tullut tietämättömyyden suomalla varmuudella puhuttyua valheita"..."olisi pitänyt tukeutua enemmän Raamattuun".
        En soisi moista kohtaloa kenellekään, mutta ilmeisetsi Jumalan armokertoimet riittävät, kun tutkitaan sananjulistajien tietojen määtää ja tietämättömyyden suomaa anteeksiannon keroinjärjestelmää?
        Jumala on vanhurskas ja Hänen Poikansa tuomiot ovat avnhurskaat eli oikeudenmukaiset!
        Näin uskon.

        Oppien suosta nouseminen vaatii nyt entistä enemmän peiliin katsomista, nöyrtymistä ja asioiden uudelleen tarkastamista Raamatun valossa.

        Kai A, kirjoittaa aiheesta sopivalla etäisyydella ja maltilla nähden muidenkin vaihtoehtojen olemassaolon aiheellisuuden.
        Hän ei poissuljen "tutkivan tuomion traditiota" , mutta välttää puhumasta tietyistä vuosiluvuista ja keskittää ajatuksensa Raamatussa esitettyyn tuomioon, enemmän kuin taivaassa olevaan temppeliin tai sen pyhäkköopin tarkkaan ruotimiseen selityksineen; toisin sanoen hän antaa viisaasti tilaa muillekin tulkinnoille kyseisestä aiheesta.

        Ilmankos, onhan hän ollut Adventistikoulujen Raamatun opettajana jo kauan ja väitellyt aiheen tiimoilta.
        Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan pyhäkköopeista ja ajatuksista sen sijaan toivoisin meidän Kain tavoin, kiinnostuvan ilman EGW:n valmiita tulkintoja, sillä se on mielenkiintoinen kapitteli Isossa Kirjassa; jossa "Kirjat avattiin"....?

        Juristin koulutus yleissivistyksen tasolla jo, ja niiden asioiden tunnistaminen ja ymmärtäminen (juridiikan) auttaa asiassa; kuka on puolustusasianajajamme, kuka toimii syyttäjänä?

        Jeesus Puolustusasianajajana ja Lusifer syyttäjänämme, niinkö?

        Mikä osuus on Isällä; Jumalalla (JHWH-Jahveh-Jehovah) kun Hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalleen ; Hänen tuomitessa "tämän maailman jumalaa; Saatanaa " ja hänen joukkojansa ja Pojan tuodessa vanhurskautta eli oikeudenmukaisuutta maan päälle "Isä Meidän" rukouksen hengessä?

        Onko "Ukko ylijumala" oikeudenmukainen antaessaan Ihmisen Pojan kaltaisen tuomita ihmistä, onhan Hän elänyt ihmisen osan ja voittanut kuoleman ja tuonelan kauhut sekä täyttänyt ihmiselle osoitetun lain ja näin sovittanut rikkomuksemme.
        Ei ihme , ettei kukaan pääse Isän luo menemättä Pojan ansioiden kautta?


        Onko enkelit ja Lusifer heitetty tänne alas Tellukselle pitämään "vihaa yllä" ja tuomitaanko Lusifer joukkoineen pian "tutkivalla tuomiolla" ja sälytetäänkö "syntipukin päälle" hänen aiheuttamansa synnit?
        Saako "paha palkkansa" ja tuomionsa ja armahduksensa; kun heidät viedään kaatopaikalle ja tuleen; lopulliseen hävitykseen?
        Eikö sekin ole armoa ja totuutta, että näin tulee käymään, pelastettujen pysyessä Kristuksen ansioissa ja ristillä sovitetuissa töissä?

        Takaisin maitoruokaan? Yksinkertaisuuteen?

        Adventtikirkon ongelma lienee siinä, että se puhuu tuomiosta ymmärtämättä, että meidät kaikki on jo tuomittu, ja se puhuu synnintunnosta ja armosta, ymmärtämättä, että meidät kaikki, jotka puhumme Jumalasta ja lähestymme kirkkoja, on jo laitettu synnintuntoon ja sen sijaan , että meille lausuttaisiin lisää tuomioita, pitäisi keskittyä puhumaan ja julistamaan syntien anteeksiantoa ja parannusta sekä siihen kuuluvien tekojen (hedelmien) ja ansaitsemattoman rakkauden siemenen kylvämisestä kuolemisesta ja uudestiusyntymisen ihmeestä?

        Adventtikirkossa on henkilöitä, jotka ovat joka sapatti käyneet läksyntutkisteluissa ja erilaisisa hengellisissä tilaisuuksissa, oppimatta ja näkemättä vieläkään, mitä on armo ja totuus tai synnintunto?
        He ovat ihmisinä toisistaan vieraantuneita; ilo ja keskinäinen rakkaus on kadonnut, sillä ei ole pintaa, millä liikkua. On otettu fariseuksen osa ja asenne sekä essealaisten elämäntavat, jotka sinänsä ovat maailman silmissä moitteettomat tavoitteet>; mutta ne tappavat hengen ja ovat kuollutta kirjainta kaikki; turhuuksien turhuutta ilman siinä ilmenevää armoa, totuutta ja rakkautta.

        Tähän järkyttävään tilanteeseen päästään vain sekoittamalla Laki ja Armo whiteaaniseen tyyliin ja väittämällä mustaa valkoiseksi ja valkoista mustaksi ja tukeutumalla EGW:N ristiriitaisiin kirjoihin, selkeän Raamatullisen viestin sijaan?

        Ehkä tämä luvattu "väkevä eksytys" tuli käydä läpi ja valeprofeetta; joka ilmenee joidenkin profeettauskossa, on tehnyt tehtävänsä liikkeen keskuudessa, muille varoittavana esimerkkinä lahkojen turmelevasta voimasta?

        Kun EGW:n kirjoituksia on alettu pitää kaikkena totuutena, siitä paradoksaalisesti on tullut kaikki valhe. Jos olisi kyetty erottamaan jyvät akanoista, olisi erotettu myös pyhät pakanoista liikkeen sisällä. Nyt on nostettu ylös rikkaruohot ja myrkytetty todellista siementä kantava joukko. On ylpeydessä eksytty ottamaan Jumalan ja Pyhän Hengen rooli, sieluja pelastavassa työssä. Ei ymmärretä sitä, että jos siemen ei kuole, se ei voi tuottaa hyvää hedelmää, ja sitä, että minkä ihminen kylvää "julistaa jumalan Sanasta" sille Herra on antava kasvun ja auringonpaisteen omalla ajallaan, eikä pastorien aikatauluissa tai "sulka hattuun" asetelmissa.
        Tälläinen synti ja korskeus "Pyhää Henkeä vastaan" on Raamatussa tuomittavaa.

        Lusiferin valheellinen totuusvale eksyttää jopa valitutkin, jos ei olla hereillä....?

        Parhaimmillaan tässä valheellisessa kristillisyyttä muistuttavassa Babylonian sekoituksessa oppii erottelemaan henget ja löytämään monien muidenkin harhaoppien joukosta aidon ja rakastavan hengen; Totuuden Hengen; joka oikeasti tekee vapaaksi ja johdattaa Kristuksen sisäissen tuntemukseen keskinäisessä rakkaudessa. Se ei ilmene ensisijaisesti tiedossa, vaan tuntemuksessa, Kristuksen rakkauden kosketuksessa.

        Näin harhaoppikin on koitunut siunaukseksi monille, kun he ovat ymmärtäneet ottaa etäisyyttä portoon ja sen eksyttäviin viineihin?

        Jumalan tiet ovat ihmeelliset; käykäämme niitä?

        Kyllähän Demooni tietää kuinka asiat tulee sotkea siitä ei ole epäilystäkään. Isi Lusifer
        on opettanut hyvin poikansa


      • Kiitos siitä!
        Deemon kirjoitti:

        Whiteaanisuus on kaikesta hyvyydestään huolimatta harhautunut jälkeläistensä kanssa.
        Oma Raamattu The Clear Bible ja muut EGW:n töherrykset eivät kestä kritiikkiä eivätkä titeellistä kirjallisuustutkimusta.

        Huolestuttavinsa on se, että Media7 ; Adventistien Raamatuopiston johtava pastori Timo Flink on myös vajonnut Ellenistisiin harhoihin ja valheisiin täällä foorumissa.
        Toki sen voi ymmärtää niin, että hänen palkanmaksunsa USA:n päämajasta tyrehtyisi, jos hän ei yrittäisi noudattaa "päämajan" linjaa.

        Nyt Uudessa "Nykyaika-lehdessä" olevat rukousviikon artikkelit mm. Apogryfikirjoja vastaan todistaa lopullisesti Seitsemännen Päivän Adventisti ry:n, Suomessa Suomen Adventtikirkon kaivaneen itselleen oman leveän hautansa, josta ei iankakkisen elämän ylösnousemusta kaikille ole, vaan tutkivan tuomion päätös saattaa olla Haadesta kutsuva lopullinen tuomion odotus ja toteutuma.

        Ihmettelen sitä korskeutta, jolla nämä pastorit edelleen operoivat puhuen jatkuvasti itsensä uudelleen ja uudelleen pussiin ja jääden kiinni valheistaan.

        Viimeisessä pastori Olavi Rouheen kirjassa myös todetaan ja kerrataan nuo whiteaaniset lopunajan
        22.10.1844 alkaneet "Taivaassaolevat temppeliseremoniat" jne....vaikka olisi ollut viisasta kyseenalaistaa sen ajan miesten ja naisten pettymyksestä johtuvat mielikuviukselliset selityksen ja EGW:N uusiin näkyihin perustuvat "taivaalliset seremonialait".

        Adventistien lain tulkinta ja tutkiva tuomio-oppi ovat sinänsä mielenkiintoisia, mutta niiden esilletuonti olisi vaatinut enemmän nöyryyttä ja vähemmän tarkkoja päivämääriä ja luonnehdintoja ja siten se olisi saattanut "pelastaa kirkon protestanttisena uskonpuhdistuksen jatkajana" , joka on ollut viimeiset 100-vuotta kirkon suurin toive ja hartain auktoriteetiaan pönkittävä voiman lähde sitten esimies Wiljam Aittalan johtajuuden jälkeen.

        Nyt arvokkaasti vanhenevan pastori Olavi Rouheen kirja ja Adventtikirkon eskatologinen (lopunajan) totuuskäsitys antaa itsestään lähinnä jälkijättöisen naurettavan kuvan ja yritys pönkitää omaa itsetuntoaan whiteaanisen profeettainstituution alla ontuu sekä hautautuu toisten nauruun ja pilkaan, joka on osunut pastorien omaan nilkkaan, heidän keskittyessään oppinsa sivulauseisiin?
        On monia adventistipastoreita , jotka ovat kuoleman hetken lähestyessä todenneet; "on tullut tietämättömyyden suomalla varmuudella puhuttyua valheita"..."olisi pitänyt tukeutua enemmän Raamattuun".
        En soisi moista kohtaloa kenellekään, mutta ilmeisetsi Jumalan armokertoimet riittävät, kun tutkitaan sananjulistajien tietojen määtää ja tietämättömyyden suomaa anteeksiannon keroinjärjestelmää?
        Jumala on vanhurskas ja Hänen Poikansa tuomiot ovat avnhurskaat eli oikeudenmukaiset!
        Näin uskon.

        Oppien suosta nouseminen vaatii nyt entistä enemmän peiliin katsomista, nöyrtymistä ja asioiden uudelleen tarkastamista Raamatun valossa.

        Kai A, kirjoittaa aiheesta sopivalla etäisyydella ja maltilla nähden muidenkin vaihtoehtojen olemassaolon aiheellisuuden.
        Hän ei poissuljen "tutkivan tuomion traditiota" , mutta välttää puhumasta tietyistä vuosiluvuista ja keskittää ajatuksensa Raamatussa esitettyyn tuomioon, enemmän kuin taivaassa olevaan temppeliin tai sen pyhäkköopin tarkkaan ruotimiseen selityksineen; toisin sanoen hän antaa viisaasti tilaa muillekin tulkinnoille kyseisestä aiheesta.

        Ilmankos, onhan hän ollut Adventistikoulujen Raamatun opettajana jo kauan ja väitellyt aiheen tiimoilta.
        Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan pyhäkköopeista ja ajatuksista sen sijaan toivoisin meidän Kain tavoin, kiinnostuvan ilman EGW:n valmiita tulkintoja, sillä se on mielenkiintoinen kapitteli Isossa Kirjassa; jossa "Kirjat avattiin"....?

        Juristin koulutus yleissivistyksen tasolla jo, ja niiden asioiden tunnistaminen ja ymmärtäminen (juridiikan) auttaa asiassa; kuka on puolustusasianajajamme, kuka toimii syyttäjänä?

        Jeesus Puolustusasianajajana ja Lusifer syyttäjänämme, niinkö?

        Mikä osuus on Isällä; Jumalalla (JHWH-Jahveh-Jehovah) kun Hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalleen ; Hänen tuomitessa "tämän maailman jumalaa; Saatanaa " ja hänen joukkojansa ja Pojan tuodessa vanhurskautta eli oikeudenmukaisuutta maan päälle "Isä Meidän" rukouksen hengessä?

        Onko "Ukko ylijumala" oikeudenmukainen antaessaan Ihmisen Pojan kaltaisen tuomita ihmistä, onhan Hän elänyt ihmisen osan ja voittanut kuoleman ja tuonelan kauhut sekä täyttänyt ihmiselle osoitetun lain ja näin sovittanut rikkomuksemme.
        Ei ihme , ettei kukaan pääse Isän luo menemättä Pojan ansioiden kautta?


        Onko enkelit ja Lusifer heitetty tänne alas Tellukselle pitämään "vihaa yllä" ja tuomitaanko Lusifer joukkoineen pian "tutkivalla tuomiolla" ja sälytetäänkö "syntipukin päälle" hänen aiheuttamansa synnit?
        Saako "paha palkkansa" ja tuomionsa ja armahduksensa; kun heidät viedään kaatopaikalle ja tuleen; lopulliseen hävitykseen?
        Eikö sekin ole armoa ja totuutta, että näin tulee käymään, pelastettujen pysyessä Kristuksen ansioissa ja ristillä sovitetuissa töissä?

        Takaisin maitoruokaan? Yksinkertaisuuteen?

        Adventtikirkon ongelma lienee siinä, että se puhuu tuomiosta ymmärtämättä, että meidät kaikki on jo tuomittu, ja se puhuu synnintunnosta ja armosta, ymmärtämättä, että meidät kaikki, jotka puhumme Jumalasta ja lähestymme kirkkoja, on jo laitettu synnintuntoon ja sen sijaan , että meille lausuttaisiin lisää tuomioita, pitäisi keskittyä puhumaan ja julistamaan syntien anteeksiantoa ja parannusta sekä siihen kuuluvien tekojen (hedelmien) ja ansaitsemattoman rakkauden siemenen kylvämisestä kuolemisesta ja uudestiusyntymisen ihmeestä?

        Adventtikirkossa on henkilöitä, jotka ovat joka sapatti käyneet läksyntutkisteluissa ja erilaisisa hengellisissä tilaisuuksissa, oppimatta ja näkemättä vieläkään, mitä on armo ja totuus tai synnintunto?
        He ovat ihmisinä toisistaan vieraantuneita; ilo ja keskinäinen rakkaus on kadonnut, sillä ei ole pintaa, millä liikkua. On otettu fariseuksen osa ja asenne sekä essealaisten elämäntavat, jotka sinänsä ovat maailman silmissä moitteettomat tavoitteet>; mutta ne tappavat hengen ja ovat kuollutta kirjainta kaikki; turhuuksien turhuutta ilman siinä ilmenevää armoa, totuutta ja rakkautta.

        Tähän järkyttävään tilanteeseen päästään vain sekoittamalla Laki ja Armo whiteaaniseen tyyliin ja väittämällä mustaa valkoiseksi ja valkoista mustaksi ja tukeutumalla EGW:N ristiriitaisiin kirjoihin, selkeän Raamatullisen viestin sijaan?

        Ehkä tämä luvattu "väkevä eksytys" tuli käydä läpi ja valeprofeetta; joka ilmenee joidenkin profeettauskossa, on tehnyt tehtävänsä liikkeen keskuudessa, muille varoittavana esimerkkinä lahkojen turmelevasta voimasta?

        Kun EGW:n kirjoituksia on alettu pitää kaikkena totuutena, siitä paradoksaalisesti on tullut kaikki valhe. Jos olisi kyetty erottamaan jyvät akanoista, olisi erotettu myös pyhät pakanoista liikkeen sisällä. Nyt on nostettu ylös rikkaruohot ja myrkytetty todellista siementä kantava joukko. On ylpeydessä eksytty ottamaan Jumalan ja Pyhän Hengen rooli, sieluja pelastavassa työssä. Ei ymmärretä sitä, että jos siemen ei kuole, se ei voi tuottaa hyvää hedelmää, ja sitä, että minkä ihminen kylvää "julistaa jumalan Sanasta" sille Herra on antava kasvun ja auringonpaisteen omalla ajallaan, eikä pastorien aikatauluissa tai "sulka hattuun" asetelmissa.
        Tälläinen synti ja korskeus "Pyhää Henkeä vastaan" on Raamatussa tuomittavaa.

        Lusiferin valheellinen totuusvale eksyttää jopa valitutkin, jos ei olla hereillä....?

        Parhaimmillaan tässä valheellisessa kristillisyyttä muistuttavassa Babylonian sekoituksessa oppii erottelemaan henget ja löytämään monien muidenkin harhaoppien joukosta aidon ja rakastavan hengen; Totuuden Hengen; joka oikeasti tekee vapaaksi ja johdattaa Kristuksen sisäissen tuntemukseen keskinäisessä rakkaudessa. Se ei ilmene ensisijaisesti tiedossa, vaan tuntemuksessa, Kristuksen rakkauden kosketuksessa.

        Näin harhaoppikin on koitunut siunaukseksi monille, kun he ovat ymmärtäneet ottaa etäisyyttä portoon ja sen eksyttäviin viineihin?

        Jumalan tiet ovat ihmeelliset; käykäämme niitä?

        Harhoissa itsepäisesti kiinni pysyen, Adventtikirkko kaivaa syvää hautaansa!


      • pauttia.
        Deemon kirjoitti:

        Whiteaanisuus on kaikesta hyvyydestään huolimatta harhautunut jälkeläistensä kanssa.
        Oma Raamattu The Clear Bible ja muut EGW:n töherrykset eivät kestä kritiikkiä eivätkä titeellistä kirjallisuustutkimusta.

        Huolestuttavinsa on se, että Media7 ; Adventistien Raamatuopiston johtava pastori Timo Flink on myös vajonnut Ellenistisiin harhoihin ja valheisiin täällä foorumissa.
        Toki sen voi ymmärtää niin, että hänen palkanmaksunsa USA:n päämajasta tyrehtyisi, jos hän ei yrittäisi noudattaa "päämajan" linjaa.

        Nyt Uudessa "Nykyaika-lehdessä" olevat rukousviikon artikkelit mm. Apogryfikirjoja vastaan todistaa lopullisesti Seitsemännen Päivän Adventisti ry:n, Suomessa Suomen Adventtikirkon kaivaneen itselleen oman leveän hautansa, josta ei iankakkisen elämän ylösnousemusta kaikille ole, vaan tutkivan tuomion päätös saattaa olla Haadesta kutsuva lopullinen tuomion odotus ja toteutuma.

        Ihmettelen sitä korskeutta, jolla nämä pastorit edelleen operoivat puhuen jatkuvasti itsensä uudelleen ja uudelleen pussiin ja jääden kiinni valheistaan.

        Viimeisessä pastori Olavi Rouheen kirjassa myös todetaan ja kerrataan nuo whiteaaniset lopunajan
        22.10.1844 alkaneet "Taivaassaolevat temppeliseremoniat" jne....vaikka olisi ollut viisasta kyseenalaistaa sen ajan miesten ja naisten pettymyksestä johtuvat mielikuviukselliset selityksen ja EGW:N uusiin näkyihin perustuvat "taivaalliset seremonialait".

        Adventistien lain tulkinta ja tutkiva tuomio-oppi ovat sinänsä mielenkiintoisia, mutta niiden esilletuonti olisi vaatinut enemmän nöyryyttä ja vähemmän tarkkoja päivämääriä ja luonnehdintoja ja siten se olisi saattanut "pelastaa kirkon protestanttisena uskonpuhdistuksen jatkajana" , joka on ollut viimeiset 100-vuotta kirkon suurin toive ja hartain auktoriteetiaan pönkittävä voiman lähde sitten esimies Wiljam Aittalan johtajuuden jälkeen.

        Nyt arvokkaasti vanhenevan pastori Olavi Rouheen kirja ja Adventtikirkon eskatologinen (lopunajan) totuuskäsitys antaa itsestään lähinnä jälkijättöisen naurettavan kuvan ja yritys pönkitää omaa itsetuntoaan whiteaanisen profeettainstituution alla ontuu sekä hautautuu toisten nauruun ja pilkaan, joka on osunut pastorien omaan nilkkaan, heidän keskittyessään oppinsa sivulauseisiin?
        On monia adventistipastoreita , jotka ovat kuoleman hetken lähestyessä todenneet; "on tullut tietämättömyyden suomalla varmuudella puhuttyua valheita"..."olisi pitänyt tukeutua enemmän Raamattuun".
        En soisi moista kohtaloa kenellekään, mutta ilmeisetsi Jumalan armokertoimet riittävät, kun tutkitaan sananjulistajien tietojen määtää ja tietämättömyyden suomaa anteeksiannon keroinjärjestelmää?
        Jumala on vanhurskas ja Hänen Poikansa tuomiot ovat avnhurskaat eli oikeudenmukaiset!
        Näin uskon.

        Oppien suosta nouseminen vaatii nyt entistä enemmän peiliin katsomista, nöyrtymistä ja asioiden uudelleen tarkastamista Raamatun valossa.

        Kai A, kirjoittaa aiheesta sopivalla etäisyydella ja maltilla nähden muidenkin vaihtoehtojen olemassaolon aiheellisuuden.
        Hän ei poissuljen "tutkivan tuomion traditiota" , mutta välttää puhumasta tietyistä vuosiluvuista ja keskittää ajatuksensa Raamatussa esitettyyn tuomioon, enemmän kuin taivaassa olevaan temppeliin tai sen pyhäkköopin tarkkaan ruotimiseen selityksineen; toisin sanoen hän antaa viisaasti tilaa muillekin tulkinnoille kyseisestä aiheesta.

        Ilmankos, onhan hän ollut Adventistikoulujen Raamatun opettajana jo kauan ja väitellyt aiheen tiimoilta.
        Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan pyhäkköopeista ja ajatuksista sen sijaan toivoisin meidän Kain tavoin, kiinnostuvan ilman EGW:n valmiita tulkintoja, sillä se on mielenkiintoinen kapitteli Isossa Kirjassa; jossa "Kirjat avattiin"....?

        Juristin koulutus yleissivistyksen tasolla jo, ja niiden asioiden tunnistaminen ja ymmärtäminen (juridiikan) auttaa asiassa; kuka on puolustusasianajajamme, kuka toimii syyttäjänä?

        Jeesus Puolustusasianajajana ja Lusifer syyttäjänämme, niinkö?

        Mikä osuus on Isällä; Jumalalla (JHWH-Jahveh-Jehovah) kun Hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalleen ; Hänen tuomitessa "tämän maailman jumalaa; Saatanaa " ja hänen joukkojansa ja Pojan tuodessa vanhurskautta eli oikeudenmukaisuutta maan päälle "Isä Meidän" rukouksen hengessä?

        Onko "Ukko ylijumala" oikeudenmukainen antaessaan Ihmisen Pojan kaltaisen tuomita ihmistä, onhan Hän elänyt ihmisen osan ja voittanut kuoleman ja tuonelan kauhut sekä täyttänyt ihmiselle osoitetun lain ja näin sovittanut rikkomuksemme.
        Ei ihme , ettei kukaan pääse Isän luo menemättä Pojan ansioiden kautta?


        Onko enkelit ja Lusifer heitetty tänne alas Tellukselle pitämään "vihaa yllä" ja tuomitaanko Lusifer joukkoineen pian "tutkivalla tuomiolla" ja sälytetäänkö "syntipukin päälle" hänen aiheuttamansa synnit?
        Saako "paha palkkansa" ja tuomionsa ja armahduksensa; kun heidät viedään kaatopaikalle ja tuleen; lopulliseen hävitykseen?
        Eikö sekin ole armoa ja totuutta, että näin tulee käymään, pelastettujen pysyessä Kristuksen ansioissa ja ristillä sovitetuissa töissä?

        Takaisin maitoruokaan? Yksinkertaisuuteen?

        Adventtikirkon ongelma lienee siinä, että se puhuu tuomiosta ymmärtämättä, että meidät kaikki on jo tuomittu, ja se puhuu synnintunnosta ja armosta, ymmärtämättä, että meidät kaikki, jotka puhumme Jumalasta ja lähestymme kirkkoja, on jo laitettu synnintuntoon ja sen sijaan , että meille lausuttaisiin lisää tuomioita, pitäisi keskittyä puhumaan ja julistamaan syntien anteeksiantoa ja parannusta sekä siihen kuuluvien tekojen (hedelmien) ja ansaitsemattoman rakkauden siemenen kylvämisestä kuolemisesta ja uudestiusyntymisen ihmeestä?

        Adventtikirkossa on henkilöitä, jotka ovat joka sapatti käyneet läksyntutkisteluissa ja erilaisisa hengellisissä tilaisuuksissa, oppimatta ja näkemättä vieläkään, mitä on armo ja totuus tai synnintunto?
        He ovat ihmisinä toisistaan vieraantuneita; ilo ja keskinäinen rakkaus on kadonnut, sillä ei ole pintaa, millä liikkua. On otettu fariseuksen osa ja asenne sekä essealaisten elämäntavat, jotka sinänsä ovat maailman silmissä moitteettomat tavoitteet>; mutta ne tappavat hengen ja ovat kuollutta kirjainta kaikki; turhuuksien turhuutta ilman siinä ilmenevää armoa, totuutta ja rakkautta.

        Tähän järkyttävään tilanteeseen päästään vain sekoittamalla Laki ja Armo whiteaaniseen tyyliin ja väittämällä mustaa valkoiseksi ja valkoista mustaksi ja tukeutumalla EGW:N ristiriitaisiin kirjoihin, selkeän Raamatullisen viestin sijaan?

        Ehkä tämä luvattu "väkevä eksytys" tuli käydä läpi ja valeprofeetta; joka ilmenee joidenkin profeettauskossa, on tehnyt tehtävänsä liikkeen keskuudessa, muille varoittavana esimerkkinä lahkojen turmelevasta voimasta?

        Kun EGW:n kirjoituksia on alettu pitää kaikkena totuutena, siitä paradoksaalisesti on tullut kaikki valhe. Jos olisi kyetty erottamaan jyvät akanoista, olisi erotettu myös pyhät pakanoista liikkeen sisällä. Nyt on nostettu ylös rikkaruohot ja myrkytetty todellista siementä kantava joukko. On ylpeydessä eksytty ottamaan Jumalan ja Pyhän Hengen rooli, sieluja pelastavassa työssä. Ei ymmärretä sitä, että jos siemen ei kuole, se ei voi tuottaa hyvää hedelmää, ja sitä, että minkä ihminen kylvää "julistaa jumalan Sanasta" sille Herra on antava kasvun ja auringonpaisteen omalla ajallaan, eikä pastorien aikatauluissa tai "sulka hattuun" asetelmissa.
        Tälläinen synti ja korskeus "Pyhää Henkeä vastaan" on Raamatussa tuomittavaa.

        Lusiferin valheellinen totuusvale eksyttää jopa valitutkin, jos ei olla hereillä....?

        Parhaimmillaan tässä valheellisessa kristillisyyttä muistuttavassa Babylonian sekoituksessa oppii erottelemaan henget ja löytämään monien muidenkin harhaoppien joukosta aidon ja rakastavan hengen; Totuuden Hengen; joka oikeasti tekee vapaaksi ja johdattaa Kristuksen sisäissen tuntemukseen keskinäisessä rakkaudessa. Se ei ilmene ensisijaisesti tiedossa, vaan tuntemuksessa, Kristuksen rakkauden kosketuksessa.

        Näin harhaoppikin on koitunut siunaukseksi monille, kun he ovat ymmärtäneet ottaa etäisyyttä portoon ja sen eksyttäviin viineihin?

        Jumalan tiet ovat ihmeelliset; käykäämme niitä?

        ==q== Parhaimmillaan tässä valheellisessa kristillisyyttä muistuttavassa Babylonian sekoituksessa oppii erottelemaan henget ja löytämään monien muidenkin harhaoppien joukosta aidon ja rakastavan hengen; Totuuden Hengen; joka oikeasti tekee vapaaksi ja johdattaa Kristuksen sisäissen tuntemukseen keskinäisessä rakkaudessa. Se ei ilmene ensisijaisesti tiedossa, vaan tuntemuksessa, Kristuksen rakkauden kosketuksessa.

        Näin harhaoppikin on koitunut siunaukseksi monille, kun he ovat ymmärtäneet ottaa etäisyyttä portoon ja sen eksyttäviin viineihin?

        Jumalan tiet ovat ihmeelliset; käykäämme niitä ==teoq==

        Oleellista ei ole ollut löytää yhden kirkkokunnan opeista virheitä vaan sen Raamatun totuuden joka on löytynyt näiden virheiden alta.
        Näin samat totuudet paljastavat kaikki muutkin nykykristinuskon harhat yhtäaikaa.
        Näin on tullut entistä selvemmäksi,kuinka vaarallista on tukeutua ihmisoppeihin Raamatun sanoman sijaan.

        Näin me opimme pitämään Raamattua entistä suuremmassa arvossa totuuden tien suunnannäyttäjänä.


      • Totuutta kohti
        Deemon kirjoitti:

        Whiteaanisuus on kaikesta hyvyydestään huolimatta harhautunut jälkeläistensä kanssa.
        Oma Raamattu The Clear Bible ja muut EGW:n töherrykset eivät kestä kritiikkiä eivätkä titeellistä kirjallisuustutkimusta.

        Huolestuttavinsa on se, että Media7 ; Adventistien Raamatuopiston johtava pastori Timo Flink on myös vajonnut Ellenistisiin harhoihin ja valheisiin täällä foorumissa.
        Toki sen voi ymmärtää niin, että hänen palkanmaksunsa USA:n päämajasta tyrehtyisi, jos hän ei yrittäisi noudattaa "päämajan" linjaa.

        Nyt Uudessa "Nykyaika-lehdessä" olevat rukousviikon artikkelit mm. Apogryfikirjoja vastaan todistaa lopullisesti Seitsemännen Päivän Adventisti ry:n, Suomessa Suomen Adventtikirkon kaivaneen itselleen oman leveän hautansa, josta ei iankakkisen elämän ylösnousemusta kaikille ole, vaan tutkivan tuomion päätös saattaa olla Haadesta kutsuva lopullinen tuomion odotus ja toteutuma.

        Ihmettelen sitä korskeutta, jolla nämä pastorit edelleen operoivat puhuen jatkuvasti itsensä uudelleen ja uudelleen pussiin ja jääden kiinni valheistaan.

        Viimeisessä pastori Olavi Rouheen kirjassa myös todetaan ja kerrataan nuo whiteaaniset lopunajan
        22.10.1844 alkaneet "Taivaassaolevat temppeliseremoniat" jne....vaikka olisi ollut viisasta kyseenalaistaa sen ajan miesten ja naisten pettymyksestä johtuvat mielikuviukselliset selityksen ja EGW:N uusiin näkyihin perustuvat "taivaalliset seremonialait".

        Adventistien lain tulkinta ja tutkiva tuomio-oppi ovat sinänsä mielenkiintoisia, mutta niiden esilletuonti olisi vaatinut enemmän nöyryyttä ja vähemmän tarkkoja päivämääriä ja luonnehdintoja ja siten se olisi saattanut "pelastaa kirkon protestanttisena uskonpuhdistuksen jatkajana" , joka on ollut viimeiset 100-vuotta kirkon suurin toive ja hartain auktoriteetiaan pönkittävä voiman lähde sitten esimies Wiljam Aittalan johtajuuden jälkeen.

        Nyt arvokkaasti vanhenevan pastori Olavi Rouheen kirja ja Adventtikirkon eskatologinen (lopunajan) totuuskäsitys antaa itsestään lähinnä jälkijättöisen naurettavan kuvan ja yritys pönkitää omaa itsetuntoaan whiteaanisen profeettainstituution alla ontuu sekä hautautuu toisten nauruun ja pilkaan, joka on osunut pastorien omaan nilkkaan, heidän keskittyessään oppinsa sivulauseisiin?
        On monia adventistipastoreita , jotka ovat kuoleman hetken lähestyessä todenneet; "on tullut tietämättömyyden suomalla varmuudella puhuttyua valheita"..."olisi pitänyt tukeutua enemmän Raamattuun".
        En soisi moista kohtaloa kenellekään, mutta ilmeisetsi Jumalan armokertoimet riittävät, kun tutkitaan sananjulistajien tietojen määtää ja tietämättömyyden suomaa anteeksiannon keroinjärjestelmää?
        Jumala on vanhurskas ja Hänen Poikansa tuomiot ovat avnhurskaat eli oikeudenmukaiset!
        Näin uskon.

        Oppien suosta nouseminen vaatii nyt entistä enemmän peiliin katsomista, nöyrtymistä ja asioiden uudelleen tarkastamista Raamatun valossa.

        Kai A, kirjoittaa aiheesta sopivalla etäisyydella ja maltilla nähden muidenkin vaihtoehtojen olemassaolon aiheellisuuden.
        Hän ei poissuljen "tutkivan tuomion traditiota" , mutta välttää puhumasta tietyistä vuosiluvuista ja keskittää ajatuksensa Raamatussa esitettyyn tuomioon, enemmän kuin taivaassa olevaan temppeliin tai sen pyhäkköopin tarkkaan ruotimiseen selityksineen; toisin sanoen hän antaa viisaasti tilaa muillekin tulkinnoille kyseisestä aiheesta.

        Ilmankos, onhan hän ollut Adventistikoulujen Raamatun opettajana jo kauan ja väitellyt aiheen tiimoilta.
        Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan pyhäkköopeista ja ajatuksista sen sijaan toivoisin meidän Kain tavoin, kiinnostuvan ilman EGW:n valmiita tulkintoja, sillä se on mielenkiintoinen kapitteli Isossa Kirjassa; jossa "Kirjat avattiin"....?

        Juristin koulutus yleissivistyksen tasolla jo, ja niiden asioiden tunnistaminen ja ymmärtäminen (juridiikan) auttaa asiassa; kuka on puolustusasianajajamme, kuka toimii syyttäjänä?

        Jeesus Puolustusasianajajana ja Lusifer syyttäjänämme, niinkö?

        Mikä osuus on Isällä; Jumalalla (JHWH-Jahveh-Jehovah) kun Hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalleen ; Hänen tuomitessa "tämän maailman jumalaa; Saatanaa " ja hänen joukkojansa ja Pojan tuodessa vanhurskautta eli oikeudenmukaisuutta maan päälle "Isä Meidän" rukouksen hengessä?

        Onko "Ukko ylijumala" oikeudenmukainen antaessaan Ihmisen Pojan kaltaisen tuomita ihmistä, onhan Hän elänyt ihmisen osan ja voittanut kuoleman ja tuonelan kauhut sekä täyttänyt ihmiselle osoitetun lain ja näin sovittanut rikkomuksemme.
        Ei ihme , ettei kukaan pääse Isän luo menemättä Pojan ansioiden kautta?


        Onko enkelit ja Lusifer heitetty tänne alas Tellukselle pitämään "vihaa yllä" ja tuomitaanko Lusifer joukkoineen pian "tutkivalla tuomiolla" ja sälytetäänkö "syntipukin päälle" hänen aiheuttamansa synnit?
        Saako "paha palkkansa" ja tuomionsa ja armahduksensa; kun heidät viedään kaatopaikalle ja tuleen; lopulliseen hävitykseen?
        Eikö sekin ole armoa ja totuutta, että näin tulee käymään, pelastettujen pysyessä Kristuksen ansioissa ja ristillä sovitetuissa töissä?

        Takaisin maitoruokaan? Yksinkertaisuuteen?

        Adventtikirkon ongelma lienee siinä, että se puhuu tuomiosta ymmärtämättä, että meidät kaikki on jo tuomittu, ja se puhuu synnintunnosta ja armosta, ymmärtämättä, että meidät kaikki, jotka puhumme Jumalasta ja lähestymme kirkkoja, on jo laitettu synnintuntoon ja sen sijaan , että meille lausuttaisiin lisää tuomioita, pitäisi keskittyä puhumaan ja julistamaan syntien anteeksiantoa ja parannusta sekä siihen kuuluvien tekojen (hedelmien) ja ansaitsemattoman rakkauden siemenen kylvämisestä kuolemisesta ja uudestiusyntymisen ihmeestä?

        Adventtikirkossa on henkilöitä, jotka ovat joka sapatti käyneet läksyntutkisteluissa ja erilaisisa hengellisissä tilaisuuksissa, oppimatta ja näkemättä vieläkään, mitä on armo ja totuus tai synnintunto?
        He ovat ihmisinä toisistaan vieraantuneita; ilo ja keskinäinen rakkaus on kadonnut, sillä ei ole pintaa, millä liikkua. On otettu fariseuksen osa ja asenne sekä essealaisten elämäntavat, jotka sinänsä ovat maailman silmissä moitteettomat tavoitteet>; mutta ne tappavat hengen ja ovat kuollutta kirjainta kaikki; turhuuksien turhuutta ilman siinä ilmenevää armoa, totuutta ja rakkautta.

        Tähän järkyttävään tilanteeseen päästään vain sekoittamalla Laki ja Armo whiteaaniseen tyyliin ja väittämällä mustaa valkoiseksi ja valkoista mustaksi ja tukeutumalla EGW:N ristiriitaisiin kirjoihin, selkeän Raamatullisen viestin sijaan?

        Ehkä tämä luvattu "väkevä eksytys" tuli käydä läpi ja valeprofeetta; joka ilmenee joidenkin profeettauskossa, on tehnyt tehtävänsä liikkeen keskuudessa, muille varoittavana esimerkkinä lahkojen turmelevasta voimasta?

        Kun EGW:n kirjoituksia on alettu pitää kaikkena totuutena, siitä paradoksaalisesti on tullut kaikki valhe. Jos olisi kyetty erottamaan jyvät akanoista, olisi erotettu myös pyhät pakanoista liikkeen sisällä. Nyt on nostettu ylös rikkaruohot ja myrkytetty todellista siementä kantava joukko. On ylpeydessä eksytty ottamaan Jumalan ja Pyhän Hengen rooli, sieluja pelastavassa työssä. Ei ymmärretä sitä, että jos siemen ei kuole, se ei voi tuottaa hyvää hedelmää, ja sitä, että minkä ihminen kylvää "julistaa jumalan Sanasta" sille Herra on antava kasvun ja auringonpaisteen omalla ajallaan, eikä pastorien aikatauluissa tai "sulka hattuun" asetelmissa.
        Tälläinen synti ja korskeus "Pyhää Henkeä vastaan" on Raamatussa tuomittavaa.

        Lusiferin valheellinen totuusvale eksyttää jopa valitutkin, jos ei olla hereillä....?

        Parhaimmillaan tässä valheellisessa kristillisyyttä muistuttavassa Babylonian sekoituksessa oppii erottelemaan henget ja löytämään monien muidenkin harhaoppien joukosta aidon ja rakastavan hengen; Totuuden Hengen; joka oikeasti tekee vapaaksi ja johdattaa Kristuksen sisäissen tuntemukseen keskinäisessä rakkaudessa. Se ei ilmene ensisijaisesti tiedossa, vaan tuntemuksessa, Kristuksen rakkauden kosketuksessa.

        Näin harhaoppikin on koitunut siunaukseksi monille, kun he ovat ymmärtäneet ottaa etäisyyttä portoon ja sen eksyttäviin viineihin?

        Jumalan tiet ovat ihmeelliset; käykäämme niitä?

        Kaikki tiet johtavat Roomaan ja rooman kristittyjen voittoon valheesta!
        Rauta rankaisee ja savi antautuu, ihminen hautautuu uneen, kuka voi pelastaa meidät näistä valheen kahleista, kukapa muu kuin Juutalaisten kuningas?
        "kirjoitin, minkä kirjoitin!


      • sanotiin
        ei piilo nimi kirjoitti:

        Kyllähän Demooni tietää kuinka asiat tulee sotkea siitä ei ole epäilystäkään. Isi Lusifer
        on opettanut hyvin poikansa

        olevan Demooni, ...kun Hän puhui totta?


      • Amennn
        pauttia. kirjoitti:

        ==q== Parhaimmillaan tässä valheellisessa kristillisyyttä muistuttavassa Babylonian sekoituksessa oppii erottelemaan henget ja löytämään monien muidenkin harhaoppien joukosta aidon ja rakastavan hengen; Totuuden Hengen; joka oikeasti tekee vapaaksi ja johdattaa Kristuksen sisäissen tuntemukseen keskinäisessä rakkaudessa. Se ei ilmene ensisijaisesti tiedossa, vaan tuntemuksessa, Kristuksen rakkauden kosketuksessa.

        Näin harhaoppikin on koitunut siunaukseksi monille, kun he ovat ymmärtäneet ottaa etäisyyttä portoon ja sen eksyttäviin viineihin?

        Jumalan tiet ovat ihmeelliset; käykäämme niitä ==teoq==

        Oleellista ei ole ollut löytää yhden kirkkokunnan opeista virheitä vaan sen Raamatun totuuden joka on löytynyt näiden virheiden alta.
        Näin samat totuudet paljastavat kaikki muutkin nykykristinuskon harhat yhtäaikaa.
        Näin on tullut entistä selvemmäksi,kuinka vaarallista on tukeutua ihmisoppeihin Raamatun sanoman sijaan.

        Näin me opimme pitämään Raamattua entistä suuremmassa arvossa totuuden tien suunnannäyttäjänä.

        Ei "on kirkoitettu" vaan "On kirjoitettu" siinä on vissi ero?
        Olet oikeassa, lue Raamattua ja ota huomioon kir´joittaja; jankohta ja kenelle kirjoitetaan jne. Me opimme siitä nykyaikanakin, ...ihminen ei muutu?
        Kristus on sama, eilen tänään ja iankaikkisesti! Amen.


      • jaakoppi
        Kiitos siitä! kirjoitti:

        Harhoissa itsepäisesti kiinni pysyen, Adventtikirkko kaivaa syvää hautaansa!

        Miksi pysytte itsepintaisesti ihmisopeissanne ja kutsutte vielä itseänne Kristuksen seuraajiksi. Luopukaa laittomuuden salaisuudesta ja ottakaa totuus vastaan iloiten!


      • koeteltu
        Deemon kirjoitti:

        Whiteaanisuus on kaikesta hyvyydestään huolimatta harhautunut jälkeläistensä kanssa.
        Oma Raamattu The Clear Bible ja muut EGW:n töherrykset eivät kestä kritiikkiä eivätkä titeellistä kirjallisuustutkimusta.

        Huolestuttavinsa on se, että Media7 ; Adventistien Raamatuopiston johtava pastori Timo Flink on myös vajonnut Ellenistisiin harhoihin ja valheisiin täällä foorumissa.
        Toki sen voi ymmärtää niin, että hänen palkanmaksunsa USA:n päämajasta tyrehtyisi, jos hän ei yrittäisi noudattaa "päämajan" linjaa.

        Nyt Uudessa "Nykyaika-lehdessä" olevat rukousviikon artikkelit mm. Apogryfikirjoja vastaan todistaa lopullisesti Seitsemännen Päivän Adventisti ry:n, Suomessa Suomen Adventtikirkon kaivaneen itselleen oman leveän hautansa, josta ei iankakkisen elämän ylösnousemusta kaikille ole, vaan tutkivan tuomion päätös saattaa olla Haadesta kutsuva lopullinen tuomion odotus ja toteutuma.

        Ihmettelen sitä korskeutta, jolla nämä pastorit edelleen operoivat puhuen jatkuvasti itsensä uudelleen ja uudelleen pussiin ja jääden kiinni valheistaan.

        Viimeisessä pastori Olavi Rouheen kirjassa myös todetaan ja kerrataan nuo whiteaaniset lopunajan
        22.10.1844 alkaneet "Taivaassaolevat temppeliseremoniat" jne....vaikka olisi ollut viisasta kyseenalaistaa sen ajan miesten ja naisten pettymyksestä johtuvat mielikuviukselliset selityksen ja EGW:N uusiin näkyihin perustuvat "taivaalliset seremonialait".

        Adventistien lain tulkinta ja tutkiva tuomio-oppi ovat sinänsä mielenkiintoisia, mutta niiden esilletuonti olisi vaatinut enemmän nöyryyttä ja vähemmän tarkkoja päivämääriä ja luonnehdintoja ja siten se olisi saattanut "pelastaa kirkon protestanttisena uskonpuhdistuksen jatkajana" , joka on ollut viimeiset 100-vuotta kirkon suurin toive ja hartain auktoriteetiaan pönkittävä voiman lähde sitten esimies Wiljam Aittalan johtajuuden jälkeen.

        Nyt arvokkaasti vanhenevan pastori Olavi Rouheen kirja ja Adventtikirkon eskatologinen (lopunajan) totuuskäsitys antaa itsestään lähinnä jälkijättöisen naurettavan kuvan ja yritys pönkitää omaa itsetuntoaan whiteaanisen profeettainstituution alla ontuu sekä hautautuu toisten nauruun ja pilkaan, joka on osunut pastorien omaan nilkkaan, heidän keskittyessään oppinsa sivulauseisiin?
        On monia adventistipastoreita , jotka ovat kuoleman hetken lähestyessä todenneet; "on tullut tietämättömyyden suomalla varmuudella puhuttyua valheita"..."olisi pitänyt tukeutua enemmän Raamattuun".
        En soisi moista kohtaloa kenellekään, mutta ilmeisetsi Jumalan armokertoimet riittävät, kun tutkitaan sananjulistajien tietojen määtää ja tietämättömyyden suomaa anteeksiannon keroinjärjestelmää?
        Jumala on vanhurskas ja Hänen Poikansa tuomiot ovat avnhurskaat eli oikeudenmukaiset!
        Näin uskon.

        Oppien suosta nouseminen vaatii nyt entistä enemmän peiliin katsomista, nöyrtymistä ja asioiden uudelleen tarkastamista Raamatun valossa.

        Kai A, kirjoittaa aiheesta sopivalla etäisyydella ja maltilla nähden muidenkin vaihtoehtojen olemassaolon aiheellisuuden.
        Hän ei poissuljen "tutkivan tuomion traditiota" , mutta välttää puhumasta tietyistä vuosiluvuista ja keskittää ajatuksensa Raamatussa esitettyyn tuomioon, enemmän kuin taivaassa olevaan temppeliin tai sen pyhäkköopin tarkkaan ruotimiseen selityksineen; toisin sanoen hän antaa viisaasti tilaa muillekin tulkinnoille kyseisestä aiheesta.

        Ilmankos, onhan hän ollut Adventistikoulujen Raamatun opettajana jo kauan ja väitellyt aiheen tiimoilta.
        Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan pyhäkköopeista ja ajatuksista sen sijaan toivoisin meidän Kain tavoin, kiinnostuvan ilman EGW:n valmiita tulkintoja, sillä se on mielenkiintoinen kapitteli Isossa Kirjassa; jossa "Kirjat avattiin"....?

        Juristin koulutus yleissivistyksen tasolla jo, ja niiden asioiden tunnistaminen ja ymmärtäminen (juridiikan) auttaa asiassa; kuka on puolustusasianajajamme, kuka toimii syyttäjänä?

        Jeesus Puolustusasianajajana ja Lusifer syyttäjänämme, niinkö?

        Mikä osuus on Isällä; Jumalalla (JHWH-Jahveh-Jehovah) kun Hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalleen ; Hänen tuomitessa "tämän maailman jumalaa; Saatanaa " ja hänen joukkojansa ja Pojan tuodessa vanhurskautta eli oikeudenmukaisuutta maan päälle "Isä Meidän" rukouksen hengessä?

        Onko "Ukko ylijumala" oikeudenmukainen antaessaan Ihmisen Pojan kaltaisen tuomita ihmistä, onhan Hän elänyt ihmisen osan ja voittanut kuoleman ja tuonelan kauhut sekä täyttänyt ihmiselle osoitetun lain ja näin sovittanut rikkomuksemme.
        Ei ihme , ettei kukaan pääse Isän luo menemättä Pojan ansioiden kautta?


        Onko enkelit ja Lusifer heitetty tänne alas Tellukselle pitämään "vihaa yllä" ja tuomitaanko Lusifer joukkoineen pian "tutkivalla tuomiolla" ja sälytetäänkö "syntipukin päälle" hänen aiheuttamansa synnit?
        Saako "paha palkkansa" ja tuomionsa ja armahduksensa; kun heidät viedään kaatopaikalle ja tuleen; lopulliseen hävitykseen?
        Eikö sekin ole armoa ja totuutta, että näin tulee käymään, pelastettujen pysyessä Kristuksen ansioissa ja ristillä sovitetuissa töissä?

        Takaisin maitoruokaan? Yksinkertaisuuteen?

        Adventtikirkon ongelma lienee siinä, että se puhuu tuomiosta ymmärtämättä, että meidät kaikki on jo tuomittu, ja se puhuu synnintunnosta ja armosta, ymmärtämättä, että meidät kaikki, jotka puhumme Jumalasta ja lähestymme kirkkoja, on jo laitettu synnintuntoon ja sen sijaan , että meille lausuttaisiin lisää tuomioita, pitäisi keskittyä puhumaan ja julistamaan syntien anteeksiantoa ja parannusta sekä siihen kuuluvien tekojen (hedelmien) ja ansaitsemattoman rakkauden siemenen kylvämisestä kuolemisesta ja uudestiusyntymisen ihmeestä?

        Adventtikirkossa on henkilöitä, jotka ovat joka sapatti käyneet läksyntutkisteluissa ja erilaisisa hengellisissä tilaisuuksissa, oppimatta ja näkemättä vieläkään, mitä on armo ja totuus tai synnintunto?
        He ovat ihmisinä toisistaan vieraantuneita; ilo ja keskinäinen rakkaus on kadonnut, sillä ei ole pintaa, millä liikkua. On otettu fariseuksen osa ja asenne sekä essealaisten elämäntavat, jotka sinänsä ovat maailman silmissä moitteettomat tavoitteet>; mutta ne tappavat hengen ja ovat kuollutta kirjainta kaikki; turhuuksien turhuutta ilman siinä ilmenevää armoa, totuutta ja rakkautta.

        Tähän järkyttävään tilanteeseen päästään vain sekoittamalla Laki ja Armo whiteaaniseen tyyliin ja väittämällä mustaa valkoiseksi ja valkoista mustaksi ja tukeutumalla EGW:N ristiriitaisiin kirjoihin, selkeän Raamatullisen viestin sijaan?

        Ehkä tämä luvattu "väkevä eksytys" tuli käydä läpi ja valeprofeetta; joka ilmenee joidenkin profeettauskossa, on tehnyt tehtävänsä liikkeen keskuudessa, muille varoittavana esimerkkinä lahkojen turmelevasta voimasta?

        Kun EGW:n kirjoituksia on alettu pitää kaikkena totuutena, siitä paradoksaalisesti on tullut kaikki valhe. Jos olisi kyetty erottamaan jyvät akanoista, olisi erotettu myös pyhät pakanoista liikkeen sisällä. Nyt on nostettu ylös rikkaruohot ja myrkytetty todellista siementä kantava joukko. On ylpeydessä eksytty ottamaan Jumalan ja Pyhän Hengen rooli, sieluja pelastavassa työssä. Ei ymmärretä sitä, että jos siemen ei kuole, se ei voi tuottaa hyvää hedelmää, ja sitä, että minkä ihminen kylvää "julistaa jumalan Sanasta" sille Herra on antava kasvun ja auringonpaisteen omalla ajallaan, eikä pastorien aikatauluissa tai "sulka hattuun" asetelmissa.
        Tälläinen synti ja korskeus "Pyhää Henkeä vastaan" on Raamatussa tuomittavaa.

        Lusiferin valheellinen totuusvale eksyttää jopa valitutkin, jos ei olla hereillä....?

        Parhaimmillaan tässä valheellisessa kristillisyyttä muistuttavassa Babylonian sekoituksessa oppii erottelemaan henget ja löytämään monien muidenkin harhaoppien joukosta aidon ja rakastavan hengen; Totuuden Hengen; joka oikeasti tekee vapaaksi ja johdattaa Kristuksen sisäissen tuntemukseen keskinäisessä rakkaudessa. Se ei ilmene ensisijaisesti tiedossa, vaan tuntemuksessa, Kristuksen rakkauden kosketuksessa.

        Näin harhaoppikin on koitunut siunaukseksi monille, kun he ovat ymmärtäneet ottaa etäisyyttä portoon ja sen eksyttäviin viineihin?

        Jumalan tiet ovat ihmeelliset; käykäämme niitä?

        Ajateela että Jumala kutsui profeetan lopunajalle, mutta ihmiset rakastavat valhetta enemmän kuin totuutta ja uskovat eksyttäviä henkiä ennemmin kuin Jumalan lähettämän profeetan sanaa ja vastustavat profetian henkeä. Nämä ihmiset tulevat olemaan heikoilla tässä eksytyksien sekametelisssä. Onneksi Jumalan totuus pysyy vahvana ja muuttumattomana.


      • koeteltu kirjoitti:

        Ajateela että Jumala kutsui profeetan lopunajalle, mutta ihmiset rakastavat valhetta enemmän kuin totuutta ja uskovat eksyttäviä henkiä ennemmin kuin Jumalan lähettämän profeetan sanaa ja vastustavat profetian henkeä. Nämä ihmiset tulevat olemaan heikoilla tässä eksytyksien sekametelisssä. Onneksi Jumalan totuus pysyy vahvana ja muuttumattomana.

        Kirjoittaja oli selkeästi itse adventisti, mutta herännyt huomaamaan kirkkonsa epäkohtia. Ja ihme kyllä vielä kirjoitti niistä avoimesti. Yrittää tehdä jotain kirkkonsa ja seurakuntalaistensa eteen, kun on huomannut, ettei perinteinen piilottelu, kieltäminen ja puolustelu ole adventtikirkkoa auttanut.

        Nytkö uhkailet häntä Ellenin kostolla. Raamatussa sanotaan, ettei väärää profeettaa saa pelätä. Elleniä ja seuraajiaan ei siis saa pelätä. Ei sinuakaan.


    • olen turvassa

      Fariseukset löysivät vääryyttä ja virheitä Jeesuksesta eikö sitten nykyajan vastaavat löydä niitä totuudesta samalla tavoin. Kun totuus hylätään jäljelle jää paholaisen väärä opetus ja ihmiset vaipuvat babylonin pohjamutiin. Jokainen jolla on Pyhän Hengen siunaus huomaa lukiessaan Ellen Whiten tekstejä että ne ovat syntyneet Pyhän Hengen vaikutuksesta. Raamatun lupaus seurakunnasta jolla on profetian lahja ja joka uskoo kuten Jeesus, on toteunut vuodesta 1844 alkaen. Lopunajalle on Jumalalla erityinen sanoma, sillä hän tahtoo ettei yksikään hänen laumastaan eksyisi, vaan omaksuisi pelastavan totuuden. Mutta kun ihmiset etsivät vain oppeja korvasyyhyynsä.

      • vapaa harhaopista

        Jehovan todistajien kanssa ei pidä antautua väittelemään, samaa koskee adventistien kanssa.
        Koko adventistien oppi on rakennettu Ellenin ympärille.
        Antakaamme adventistien pitää oman oppinsa. Harrastuksensa kaikella aikansa.


    • litania

      Eihän tuommosta sepusta jaksa lukkee ite erkkikään! Hohhoh, etkö voisi keskustella lyhyvesti?

      • kiihtyi

        6 raivokasta vastausta alta tunnin on. Aika tehokas keskustelun avaus, vai mitä?


    • TUTKIVA TUOMIO. TAIVAALLINEN OIKEUDENKÄYNTI.

      Raamatun tutkimus on osoittanut että Dan 7 luku kuvaa taivaallista oikeudenkäyntiä ennen Jeesuksen toista tulemista.

      Tämän oikeudenkäynnin kohteina ovat Jumalan pyhät ja "pieni sarvi." Tuomio alkaa Jumalan huoneesta, eli niistä jotka tunnustautuvat kristityiksi. (1 Piet 4:17)
      Pieni sarvi on Danielin näkemän vertauskuvallisen 10- sarvisen pedon sarvien välistä puhjennut uusi sarvi. Tämä sarvi vastustaa Jumalan arvovaltaa, ja vainoaa Jumalan uskollisia. (Dan 7:7-8, 23-25)
      Tämä tuomio alkoi 1844. Tarkka vuosiluku perustuu Raamatun profetiaan 2300 illasta ja aamusta. (1 profeetallinen päivä Raamatussa on aina 1 vuosi käytönnössä) (Dan 8:13-14)
      (Kts. opetuskirje "Aikaprofetia 2300 iltaa ja aamua"
      Tämä aikaprofetia, kuten muutkin laskettavissa aikaprofetiat, on pakko tulkita juuri niin kuin sen laskeminen on ilmoitettu Raamatussa. Sitä ei voida sijoittaa mielivaltaisesti eri aikakausiin. (Dan 12:10)

      Jumala on aina tutkinut ihmistä oikeudenkäynnin tapaan.
      VT:ssä; 1 Moos 3:9-13, 14-19, 1 Moos 4:9,12, 2 Piet 2:6, Juud 7, 1 Moos 18 ja 19 luvut, Jes 5:1-7, 43:8-13, 22-28. Näissä oikeudenkäynneissä on aina oikeudenkäynnin järjestys; -synti, tutkinta ja tuomio.
      UT:n puolella; Matt 22:1-14, Joh 5:28-29, Ilm 20:4-6.

      Ilmestyskirjan 20 luku opettaa että on kaksi ylösnousemusta. Näiden ylösnousemuksien välillä on kulunut aikaa 1000 vuotta. Tutkinta ja tuomio on tietysti tapahtunut ennen ylösnousemusta.
      Herran saapuessa pyhät temmataan Herraa vastaan. He saavat ylösnousemusruumiin, ja heidät tietenkin havaittu pyhiksi jo aikaisemmin. (1 Tess 4:17)
      Ilm 14 luvun 3 enkelin sanomat (6-13) antavat ymmärtää, että 1 enkelin sanoma julistaa tuomion alkamista. Sen jälkeen vasta seuraa sadonkorjuu. (14-20)

      Dan 7 luvun tuomio:
      Danielin näyssä on pääosa neljännessä pedossa jolla on 10 sarvea, ja yksi pieni sarvi puhkeaa vielä. Tämä sarvi nousee Korkeimman pyhiä vastaan. 9-14 jakeissa Daniel näkee välillä taivaallista oikeudenkäyntiä, vaikka pienen sarven vaikutus maan päällä jatkuu edelleen.
      Oikeudenkäyntiä erityisesti kuvaavat 7 luvun jakeet; 9,14,21-22,26. Pieni sarvi on toiminnassa oikeudenkäynnin aikana maan päällä.
      Tässä on kysymys valmistelevasta oikeudenkäynnistä, joka on eri asia kuin Ilm 20 luvun tuomiotapahtumat.

      Raamattu puhuu "elämän kirjasta" ja tuomiopäätökset tehdään sen perusteella mitä kirjaan on kirjoitettu. (Ps 69:29, 2 Moos 32:32-33, Ps 56:9, Jes 65:6-7, Fil 4:3, Ilm 3:5, 20:12, 21:27, Luuk 10:20, Dan 12:1, Mal 3:16, Neh 13:14, Saar 12:13-14, Matt 12:36-37, 1 Kor 4:5)
      Jeesus Kristus on asianajajamme Jumalan edessä. (1 Joh 2:1, Hebr 9:24, 7:25, Jes 43:25,
      Ilm 3:5, Matt 10:32-33)
      Hebr 8 ja 9 luvut kertovat Jeesuksen ylimmäispapillisesta tehtävästä taivaallisessa pyhäkössä.
      Kuolleet eivät tiedä mitään. (Saar 9:5-6, 9-10, Ps 146:4, Ps 115:17)(Katso opetuskirje "Kuolleiden tila")

      Maailmaan ja kristinuskoon on tullut erilaisia sielun vaellusta opettavia oppeja.
      Nämä ovat spiritismin ja kreikkalaisen filosofian kautta pesiytyneet kristinuskoonkin, ja ihmisen mieliin. Siksi tämä selvä Raamatun opetus tutkivasta tuomiosta on monille niin vaikea ymmärrettävä.

      "Ikiaikainen saapui, ja Korkeimman pyhät saivat oikeutensa, ja tuli hetki jolloin pyhät ottivat haltuunsa vallan." (Dan 7:22)
      Kun oikeus on saatu, on tietenkin käyty oikeutta ensin.

      AIKAPROFETIA 2300 ILTAA JA AAMUA

      Monet profeetat saivat suuria totuuksia Jeesuksesta välitettäväksi ihmiskunnalle.
      Olemme onnekkaassa asemassa ihmiskunnan historiassa, kun voimme lukea valmista Raamatun kirjakokoelmaa.

      Kun profeetta Daniel sai Jumalan ilmoitusta lopun ajoista, hän oli ymmällä ja uupunut. (Dan 8:27) Hän ei voinut ymmärtää saamaansa ilmoitusta. Siksi enkeli Gabriel ilmestyi hänelle ja opetti Danielia. (9:21-22) 8 luvussa aikaisemmin oli jäänyt selittämättä aikakysymys tarkemmin. (8:13-19) Dan 9 luvussa kerrotaan Jerusalemissa olevan maanpäällisen pyhäkön hävittämisestä, että myös aikajaksot tarkemmin.

      Enkeli selitti: "Seitsemänkymmentä viikkoa on säädetty (alkup. "leikattu jostakin") Sinun kansallesi." Tämä kertoo että 70 vuosiviikon aikajakso on osa jotakin pidempää aikajaksoa.
      (9:24) Raamatun aikaprofetioissa "yksi päivä" merkitsee yhtä vuotta käytännössä.
      Tulemme huomaamaan että 70 vuosiviikkoa, joka oli erityisesti juutalaisille kuuluva aika, (7x70=490 vuotta) on osa 2300 aikajaksoa Raamatun profetiassa. 70 ja 2300 alkoivat yhtä aikaa. "Kuinka kauan meidän täytyy katsella tätä? Päivittäinen uhri on poissa, jumalattomuus levittää tuhoa ja pyhäkkö ja palvelus on tallattu maahan. -Niin kauan että 2300 iltaa ja aamua on kulunut, sitten nousee pyhäkkö taas kunniaan." (8:13- 14)

      70 vuoden aikajakso alkoi kun annettiin käsky Jerusalemin jälleenrakentamisesta. Jos nyt selvitämme milloin käsky annettiin, pääsemme aikalaskelman lähtöajankohtaan.
      "Sinun tulee tietää ja ymmärtää; siitä ajasta jolloin se sana lähti liikkeelle, Jerusalemin entiselleen palauttamisesta ja rakentamista koskevan sanan lausumisesta, on voidellun hallitsijan tuloon 7 vuosiviikkoa ja 62 vuosiviikkoa rakennetaan kaupunkia ennalleen, toreineen ja vallihautoineen. Mutta vaikeat ajat tulevat." (9:25)
      Jerusalem oli raunioiksi hävitetty. Kansa oli joutunut pakkosiirtolaisuuteen Babyloniaan tottelemattomuutensa vuoksi. Persian kuningas Artaxerxses Longimanus antoi tällaisen käskyn syksyllä vuonna 457 ekr. Tämä määrää siis 2300 vuoden aikaprofetian laskelmien lähtöajankohdan. (Esra 7:11-26, 4:7-22) Huomaamme miten varma tämä vuosiluku on kun kaikki loksahtaa paikoilleen.

      70 vuosiviikkoa (490 v.) koskee Juudan kansaa. (9:24-27)
      69 vuosiviikkoa (483 v.) vei Messiaan toiminnan alkuun jolloin Johannes kastoi Jeesuksen.
      70 vuosiviikon keskellä (vuonna 31) Jeesus ristiinnaulittiin
      70 vuosiviikon päättyessä opetuslapset lähtivät julistamaan evankeliumia pakanoille, kun juutalaiset olivat ensin torjuneet evankeliumin.

      Vapahtajan kuoleman jälkeen jäi vielä 3,5 vuotta Israelille annettua armonaikaa.
      Ristinkuolema tapahtui keväällä 31 jkr, ja tämä 3,5 v. aika ulottuu syksyyn 34 jkr.
      Evankeliumia julistettiin juutalaisille, mutta kansa ei ottanut sitä vastaan. He kivitivät Stefanuksen (Apt 6:8-15) ja torjuivat armon sanoman v. 34 jkr. Vainot alkasivat. Kansalle säädetty aika päättyi, ja evankeliumi annettiin pakanoille jotka tekisivät sen hedelmiä. (Matt 21:42-43, 1 Piet 2:9)

      Loppuaika mitä jää 2300 vuodesta tuo vuoteen 1844. Tällöin Raamatun mukaan "pyhäkkö asetetaan jälleen oikeuteensa." (8:14)
      Koska maallinen pyhäkkö oli lakannut olemasta temppelin esiripun revettyä kahtia (Matt 27:50-51) Jeesuksen kuollessa ristillä, ja koska maallinen pyhäkkö oli vain vertauskuva taivaallisesta pyhäköstä, on selvää että varsinainen ihmiskunnan pyhäkkö on taivaassa. (Hebr 8-9) Jeesuksen kuollessa ristillä avautui suora tie taivaaseen, eikä synnin poistamiseen tarvittu enää monimutkaista uhripalvelusjärjestelmää.

      Jeesus Kristus meni kaikkein pyhimpään todelliseen pyhäkkötelttaan (Hebr 8:2) oman verensä kautta (9:12) Hän on ylin pappi temppelipalveluksessa kaikkein pyhimmässä, on meillä Jeesuksen veren kautta pääsy kaikkein pyhimpään rukoustemme välityksellä. (10:19)
      (7:9-10,13-14, 27-28)


      Siunausta
      jari laurila

      • Jahvetti

        jopas ilmaisit hyvin tiän asjan. Eipä lie ennee
        kyseltävvää


      • JTSDA

        Mielenkiintoinen selitysoppi: Adventistit ja Jehovan Todistajat; jotka lähtevät samasta Milleriläisestä liikkeestä ja he erkaantuivat Ellen G. Whiten ja Raamatuntutkija Russellin kannattajiksi; eroavat tässä ainoastaan siinä, että heillä 70 vuotta (1844 70) vuotta sijoittuu eri paikkaan.
        1914:sta maailman sodan alkuun, jolloin Saatana heitettiin alas taivaasta joukkoinensa tuottaen ahdistuksen ajan ja lopunajan "Harmagedonina edeltävän" siis lopullista sotien sotaa ja kohtaamista Israelin alueella....edeltävän ajanjakson.
        White ja Russell kuolivat 1914-15 seudulla itse, mutta maailmansota alkoi ja "suuri ahdistus" jonka kaltaista ei ole ennen ollut; maanjäristyksineen, ja ihmisen pahuuden lisääntyessä, kuten "Nooan ja Sodoman sekä Gomorran" päivinä?

        Nykyinen aika on Jehovan käsissä...jota Poikakaan ei teidä, (se kolminaisuusopista?)aikaa on vähän jäljellä ja sitä on lyhennetty ; valittujen tähden, muuten "mikään liha ei pelastuisi" sanoo Raamattu.

        Uskon vakaasti siihen, että nämä kaksi lahkoa; Milleriläisen lopunajan liikkeen ryhmät; Adventistit ja Jehovan Todistajat, tulevat opeillaan ja harhaopeillaan haastamaan muut kristilliset ja ei-kristilliset kirkot ja liikkeet omiin harhaoppeihin eksyneet liikkeet.

        ...nekin, jotka tulevat suurina sammakoina Idästä ja Egyptin pakanuuden alttareilta, jopa niin voimakkaasti ja eksyttävästi, että maamme kulttuuriministeri Karpela ; pääministeri Vanhasen jalkavaimo ja entinen missi, menee ja kumartaa "Annaa"...ja Presidentti Halonen puolustaa lesbojen lastensaantioikeutta ja huutaa ; tulkaa homoyt ulos kaapista...äivälehdissä presidentin auktoriteetilla,....me emme ehkää osaa huomata, kuinka pahat henget vievät päättäjiämme kuin pässejä narussa....jne?.

        Suuri eksytys lähti Jumalan suusta, Lusifer on vain juoksupoika demooneineen, Jumalan seuloessa jyvät akanoista ; pyhät pakanoista.

        Tässä on meidän toivomme ja mahdollisuutemme; tutkia yhä tarkemmin ja paremmalla innolla RAAMATTUA; jonne tie, totuus ja elämä ...ikuinen elämä ...on kätkettynä Kristuksessa.

        Iloitse uskontojen moninaisuudesta, sillä ilman niitä ei asiat pysyisi virkeinä mielissämme; emmekä viitsisi itse tutkia; me olemme yksin, me joudumme itsenäisesti vastaamaan itsestämme .....koetelkaa henget!

        "Meillä on taistelu pimeydessä olevia henkivoimia vastaan avaruuksissa..." Paavali.

        Enkelit ja demoonit käyvät sotaa keskenään eksyttääkseen ja pelastaakseen ihmisiä?

        Niiden Herroina ja käskynantajina toimivat kaksi ylienkeliä, Lusifer; langennut sellainen ja Miikael; lunastettu ihmiseksi ja jumalaksi?

        Oliko EGW:llä ja Russelilla sittenkin totuuden siemen siinä kaikessa kätkettynä?

        Jolla on korva se kuulee, jolla on silmävoidetta, se näkee....
        älä hylkää Jumalaa, oman riittämättömän ymmärryksesi takia, kurkota korkeammalle armon astioihin; pyydä viisautta Ylhäältä ja tee hyvää....pidä 10. käskyt , sillä niin tulee jokaisen ihmisen tehdä. sillä kaikki tulee tuomion ylösnousemuksessa esille; olkoon se hyvää tai pahaa,...Salomon Saarnaaja.

        Kilvoittele hyvä taistelu, kulje tiesi loppuun; äläkä pelkää kuolemaa; sen jälkeen on Ylösnousemus!

        JvB.


    • PROFEETALLINEN AIKALASKENTA "VUOSI JA PÄIVÄ" PERIAATTEELLA


      Raamatun profetioita ei tavallisesti ole ilmoitettu siten, että niitä voitaisin kalenterin mukaan ajassa laskea. Poikkeukset vahvistavat säännön.

      On kuitenkin olemassa hyvin merkittävät poikkeukset tästä säännöstä.
      Yksi Raamatun profetia jonka pituus 2300 vuotta, on laskettavissa tarkasti.
      (Kts. opetuskirjeet "Aikaprofetia 2300 iltaa ja aamua" ja "Tutkiva tuomio, taivaallinen oikeudenkäynti")
      2300 vuosien aikana on tapahtunut erilaisia profetian täyttymyksiä, joita voidaan historiassa määrittää ja todistaa tarkasti.

      Suurimmat ja tärkeimmät profetiat koskevat Jeesuksen ensimmäistä ja toista tulemusta.
      Ensimmäistä adventtia voidaan määrittää vuosissa Raamatussa aikalaskelmilla.
      Ensimmäisestä profetiasta Kristuksesta on kulunut jo noin 6 000 vuotta. (1 Moos 3:15) Tuhansia vuosia vanhoja ovat kaikki ennustukset Hänestä. (Kts. opetuskirje "Profetiat ensimmäisestä adventista" ja "Jeesuksen tulo") Siksi Jumala on ilmoittanut asioita vuosissa, eikä päivissä.
      Toista adventtia emme voi ajassa tarkasti määrittää. Raamattu ei anna pohjaa aikalaskelmille vuoden 1844 jälkeen. Herran paluun päivän tulon tietää vain Isä yksin. (Matt 24:36)

      Dan 9:25 profetia Jeesuksen ensimmäisestä tulosta antaa lähtökohdan tarkoille aikalaskelmille historiassa Vapahtajasta. Ensin täytyy tietää kuka ja koska lausui sanat Jerusalemin jälleenrakentamisesta? Siitä alkavat laskelmat 2300 vuodeksi eteenpäin lopun aikaan saakka vuoteen 1844. (Dan 8:13-14) Enkeli kertoi Danielille että ennustus vie lopun aikaan. (Dan 8:17, 19, 26) Jos käyttäisimme päiviä laskelmissa, menisi profetialta pohja kokonaan. Päivät on luettava vuosiksi.
      Vapahtaja tulisi 7 vuosiviikkoa 62 vuosiviikkoa Jerusalemia koskevien sanojen lausumisen jälkeen ! (Kuningas Artarksekses lausui 457 ekr) Yksi vuosiviikko on 7 vuotta.
      Messiaan tulon ajankohdaksi tulee Jeesuksen kastehetki 27 jkr. (Matt 3:13-14, Luuk 3:1-2, 21-22)

      Päivä ja vuosi periaate, eli yksi profeetallinen päivä tarkoittaa yhtä vuotta, on käytäntö muuallakin Raamatussa. (4 Moos 14:34, Hes 4:6)

      Samoin voidaan laskea vuosissa keskiajan tapahtumia.
      Pimeä keskiaika jolloin paavinvalta vainosi Raamatun omistavia ja Jumalalle uskollisia alkoi v. 538 jkr, ja päättyi paavin vangitsemiseen Ranskan vallankumouksessa 1798.

      Keskijan pituus oli 1260 vuotta.
      Ilm 11:2= 42 kuukautta= 1260
      Ilm 11:3= 1260 päivää
      Ilm 12:14: "vuosi, kaksi vuotta, ja puoli vuotta" = 1260
      Dan 7:25= "aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa" =1260
      (2 Tess 2:3-4, Matt 24:15, 21-22)

      Viisaat voivat käyttää ymmärrystään tässä, kehottaa profeetta Daniel 12:10.

    • Timo Flink

      hyvä uskova_1, ongelmasi on siinä, että lainaat valikoiden sitä, mitä Ellen White kirjoitti pyhäköstä. Suosittelen lukemaan *kaiken* mitä hän aiheesta kirjoitti.

      Lainaat myös minun tekstiäni valikoidusti. Pudotit suurimman osan pois siitä, mitä kirjoitin, joten lainauksesi ei itse asiassa sano sitä, mitä minä kirjoitin.

      Suosittelen lukemaan

      http://www.adventtikirkko.fi/opetus/pyhakko.htm

      Timo Flink

      • pauttia.

        hyvä uskova_1, ongelmasi on siinä, että lainaat valikoiden sitä, mitä Ellen White kirjoitti pyhäköstä. Suosittelen lukemaan *kaiken* mitä hän aiheesta kirjoitti.

        Lainaat myös minun tekstiäni valikoidusti. Pudotit suurimman osan pois siitä, mitä kirjoitin, joten lainauksesi ei itse asiassa sano sitä, mitä minä kirjoitin.

        Suosittelen lukemaan

        http://www.adventtikirkko.fi/opetus/pyhakko.htm

        Timo Flink (lainausta yllä )
        ----------
        Ja analogiaa;

        11. Sillä Kloen perheväeltä olen saanut teistä kuulla, veljeni, että teillä on riitoja keskuudessanne.
        12. Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen".
        13. Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne? Vai oletteko te kastetut Paavalin nimeen?

        Olet suositellut monta kertaa tutustumista teidän oppiinne.
        Mikäli on tarkoitus tutkia oikeaa ja alkuperäistä oppia, josta ainoastaan olen kiinnostunut, niin kehoituksesi on viemässä juuri siihen suuntaan josta periaatteesta perimmiltään on kysymys.
        Tavalla tai toisella te haastatte jatkuvasti ottamaan kantaa teihin itseenne.
        Vähitellen siitä on ollut se hyöty, että me olemme nähneet itsemme uudessa valossa teidän avustuksellanne.
        Jankkaaminen ei ole mennyt hukkaan.
        Näin jarlau voi pyyhkiä hikeä pois otsaltaan ja saada vähän tunnustustakin.
        Valitettavasti on kuitenkin suunta toinen kuin sitkyden tarkoitus .
        Alussa on lainaus Paavalilta.
        Siinä on kuvattuna Paavalin kautta nuhdeltava ongelma.
        Sen löytyminen ja tunnustaminen ovat edistyksen avainkysymys.
        Ilman sitä ei voi löytää sen ongelman alla piilevää totuutta.
        Tällainen kannanotto omaan tai toisen asiaan todellisuudessa tekee asiasta aivan eri kysymyksen kuin mistä evankeliumin sanomassa on kysymys.
        Sanoma on enää sivuosassa ja lakkaa kokonaan toimimasta Hengen välineenä.
        Näin on aina kun oikeaoppisuudesta on kysymys kaikissa kirkoissa.Sitä voidaan sanoa myös antikristillisyydeksi koska sanoman tarkoitus on vääristetty.


      • Kaikilla adventisteilla on nuo samat tokaisut: joko on muka revitty tekstiyhteyksistä jotain kohtia vain Ellenistä tai sitten Ellen profetoi ja kirjoitti vääriä niinkuin Raamatun profeetat/kirjoittajatkin muka tekivät.

        Miten niin pudotin suurimman osan pois kirjoittamastasi. Pilkutkin mielestäni kopion ja niihin vastasin. Tässä koko kysymyksesi minulle, en näe siinä mitään vastaamatonta, vaikka kuinka lukisin sitä läpi:

        "kiinnostaisi tietää
        Kirjoittanut: Timo Flink 14.10.2005 klo 13.47
        se, kuinka selität seuraavat Raamatun paikat.
        uskova_1 kirjoitti: "Mikään paha ei pääse taivaaseen ja niinpä ihmisten, ei edes uskovien synnit voi päästä taivaaseen, joten Ellenin väite uskovien synneistä taivaassa ei ole totta."
        Vastaukseni. Ilm. 20:11-12: "Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan."
        Jos taivaassa ei pidetä kirjaa ihmisen elämästä, kuinka siellä aukaistaan kirjat ja tuomitaan ihmiset?

        uskova_1 kirjoitti: "Toiseksi Jeesus meni suoraan Kaikkein Pyhimpään noustessaan taivaaseen, ei vasta 22.10.1844, niinkuin Ellen White selittää."
        Hepr. 6:19-20 ilmaisee sen, että Jeesus meni kaikkeinpyhimpään taivaaseenastumisessa. Olen samaa mieltä ja niin on myös Ellen White.

        Nyt kyse onkin sitten siitä, että mikä tapahtuma on kyseessä? Mooses, jolla ei ollut papillista tehtävää, vihki vanhan liiton pyhäkön erämaassa ennen kuin pyhäkköpalvelus otettiin käyttöön (3 Moos. 8:11, 14-15, 19, 4 Moos 7:1. Hepr. 9:19-21). Tämän esikuvan mukaisesti Jeesus on vihkinyt taivaan temppelin (Hepr. 6:19-20, 9:18 VKR, 23-24, 10:19-20 VKR) käyttöön taivaasenastumisen yhteidessä (Ilm. 4 & 5). Kun sitten on kyse tutkivasta tuomiosta (Dan. 7:9-10, 18, 22, 8:13-14, Ilm. 11:19, 2 Kor. 5:10, Room. 8:1 jne), niin jälleen fokus on kaikkeinpyhimmässä. Tässä välissä on kuitenkin jokapäiväistä palvelusta vastaava tehtävä taivaassa (Ilm. 8:2-6), pyhäkön Pyhässä, ei kaikkeinpyhimmässä. Joten, ei tässä ole mitään ristiriitaa. VT:ssä on kaava kaikkeinpyhin (vihkimys)-pyhä (välitystyö)-kaikkeinpyhin (sovitus/tuomiopäivä) ja löydämme saman kaavan Ilmestyskirjasta (llm. 4-5, 8:2-6, 11:19 jne).
        Timo Flink"


    • harhaliikkeenä

      Perinteinen adventismi on vararikossa teologisesti ja liikkeen sisällä - myös sen johtajiston, saarnaajien ja oppineiden joukossa - on käymistilaa ja kädenvääntöä liikkeen suunnasta, joten voi olla, että adventismi hajoaa tulevaisuudessa ja kutistuu ellei se kykene opilliseen reformiin. Adventismi kuitenkin kääntyi tienhaarassa ollessaan 1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla valitettavasti perinteelliseen, vanhoilliseen "whitelaiseen" suuntaan eikä lähtenyt evankelikaalisuuden tielle, mille moni adventisti halusi liikettä viedä.

      "With respect to the charge that Traditional Adventism is a non-Christian cult, it must be emphasized that the structure of Adventism is largely orthodox (accepting the Trinity, Christ's deity, virgin birth, bodily resurrection, etc.). Presently, however, it would appear that Traditional Adventism is at least aberrant, confusing or compromising biblical truth (e.g., their view of justification,the nature of Christ, appealing to an unbiblical authority). It must also be stated that if the traditional camp continues in its departure from _QOD,_ and in promoting Ellen White as the church's infallible interpreter, then they could one day be fully deserving of the title "cult", as some Adventists recognize.

      In the late 1970s, SDA was at the crossroads between becoming quite evangelical, or returning to the traditionalism of the past. The crisis of the 1980s makes it plain that many in Adventist leadership are attentive to the vocal traditionalist segment, and, unfortunately, have headed Adventism in the wrong direction. If those in Adventist leadership who love the Reformation gospel (and there are still many) do not speak up and stand for their convictions, Adventism has little hope, because Traditional Adventism is theologically bankrupt. Its perverted gospel robs Adventist Christians of assurance and puts them on a treadmill of trying to measure up to God's holy law in order to be saved."

      http://www.believersweb.org/view.cfm?ID=569

      • kello tosi paljon

        Jumala johtaa kutsumaansa kansaa oman tahtonsa mukaisesti. White sai sanomansa Jumalalta, eli seuraamme Jumalaa ottaessamme opetusta myös Whiten kautta, sillä hän ei ole missään ristiriidassa Jumalan eikä Raamatun kanssa.


      • ja paljastut
        kello tosi paljon kirjoitti:

        Jumala johtaa kutsumaansa kansaa oman tahtonsa mukaisesti. White sai sanomansa Jumalalta, eli seuraamme Jumalaa ottaessamme opetusta myös Whiten kautta, sillä hän ei ole missään ristiriidassa Jumalan eikä Raamatun kanssa.

        Kiirettä on! mutta valitettavaa että kaiken huomaa liika myöhään. Pettymyksiä, petetylle!.

        Ellenin ristiriitaisuuksista ollaan hyvin tietoisia nykypäivänä, ja niitä on vaikea piilotella enää mihinkään.

        http://koti.mbnet.fi/kyti/


      • kualimato
        kello tosi paljon kirjoitti:

        Jumala johtaa kutsumaansa kansaa oman tahtonsa mukaisesti. White sai sanomansa Jumalalta, eli seuraamme Jumalaa ottaessamme opetusta myös Whiten kautta, sillä hän ei ole missään ristiriidassa Jumalan eikä Raamatun kanssa.

        ==>>>Jumala johtaa kutsumaansa kansaa oman tahtonsa mukaisesti. White sai sanomansa Jumalalta, eli seuraamme Jumalaa ottaessamme opetusta myös Whiten kautta, sillä hän ei ole missään ristiriidassa Jumalan eikä Raamatun kanssa.


    • Kai A

      Suurta osaa adventismia koskevista väitteistä vaivaa kehäpäätelmäsyndrooma. Esim. Tutkiva tuomio on väärä, koska EGW on siitä jotakin kirjoittanut. Tai päin vastoin, Koska EGW on jotakin kirjoittanut tutkivasta tuomiosta niin hänen täytyy olla väärä profeetta.

      Olisi ihan mukava vastata johonkin järkevään argumenttiin, tutkiva tuomio on väärää, koska siinä opetetaan näin ja Raamattu sanoo noin. Tai vastaavasti EGWstä - eli tämä ei suuremmin innoita.

      ADD vammaiset aivoni eivät oikein jaksa joka kohtaa ryhtyä selvittämään ja siksi vain pari asiaa.

      Alun kooste on siinä mielessä oikea, että fundamentalisti tai sanainspiraatioon uskova henkilöhän löytää nopeasti ristiriitoja lukiessaan EGWn kirjoituksia. Niitä tuskin on tarkoitettu siten luettavaksi, koska hän ei itse sanainspiraation uskonut. Vaikka pidänkin rinnastusta Raamattuun sopimattomana, on sanottava, että sanainspiksen kannattajilla on sama ongelma Raamatun kanssa, täytyy selittää suu vaahdossa kuinka tuo tai tämä teksti ei tarkoitakaan mitä se sanoo vaan jotakin muuta.

      Asiat on paljon yksinkertaisempia, kun lähdetään vähän avarammasta inspiraatiokäsityksestä ja vaikka kysytään, mikä jossakin asiassa on EGWn pääopetus.

      Esim. on totta, että EGW mainitussa Spirit of Prophecy kirjassa ja sen uudemmissa versioissa eli Suuri Taistelu kirjassa sanoo syntien siirtyvän taivaalliseen pyhäkköön. Lisäksi on yksi Signs of the Times artikkeli joka kopio Suurta Taistelua ja neljä EGWn kuoleman jälkeen tehtyä kokoomateosta, joissa jotakin edellämainituista lainataan.

      Mutta EGW sanoo myös useita kymmeniä kertoja, että sovitus ristillä on lopullinen. 12 kertaa, että anteeksiannetut synnit upotetaan meren syvyyteen jne.

      Eli vähemmän fundamentalistisella lukutavalla voi todeta EGWn hyväksyvän sen, että sovitus ristillä pätee. Jos sitten katsoo tekstiyhteyttä, huomaa hänen ainakin parissa kohdassa (en jaksanut niitä kaikkia katsoa) puhuvan siitä, että tällä tarkoitetaan taivaan kirjoissa olevia merkintöjä, joista tutkivaal tuomiolla viimeisetkin pyyhitään pois.

      Tuskin tuo nyt vieläkään mitään "hurraa" teologiaa palstalaisten silmissä on, mutta lieventävänä asianhaarana voi pitää sitä nöyryyttä, että hän itse vuoden 1888 paikkeilla (jolloin yksi mainituista teksteistä oli kirjoitettu), ettei hänen määritelmänsä sovituksesta ole yhtä hyvä kuin Waggonerin tai Jonesin (kaksi evankeelista adventistia).

      Tästä voikin vetää sen minun silmissäni mukavan johtopäätöksen, että jos haluan parhaan mahdollisen määritelmän sovitukselle, en ole sidottu EGWn tekstiin, vaan saan ihan rauhassa avata Raamatun. (Yksi EJ Waggonerin kirja on muuten suomennettu, mainiota Raamattukeskeistä tekstiä).

      Yritykset pohtia taivaallista arkkitehtuuria Raamatusta tai EGWn kirjoituksista kuuluvat jälleen fundamentalismin ongelmiin. EGW toteaa 110 kertaa (CD laskimeni mukaan) Jeesuksen olevan Isän oikealla puolella... 26 kertaa hän lainaa Hepr 9.12. Ja voi taas kysyä, kummat tekstit EGWltä valitaan, nämä vaiko ne tutkiva tuomio tekstit? Ehkä kysymys ei olekaan paikasta vaan asemasta ja tehtävästä.

      Sama pätee siihen, että väitteen mukaan EGW tekee saatanasta syntien sovittajan. Jos asiaa lukee vähän laajemmin huomaa, että edelleen pätee se, että kymmenissä hänen teksteissään Kristus on tehnyt lopullisen ja täyden sovituksen Golgatan ristillä. Tuomiolla saatana saa tietenkin rangaistuksen omista synneistään ja sen mukana rangaistuksen osuudestaan koko maailman synteihin. Sen kummemmasta tässä tuskin on kysymys. EGWn sanavalinta ei tässäkään ole kovin hyvä, mutta aaah, eiväthän adventistit sanainspiraation uskokaan.

      Sitähän adventistin ei tietenkään tarvitse pyydellä anteeksi, että lainaa EGWtä. Minäkin joudun työssäni jatkuvasti lainaamaan - en kovin usein EGWtä koska haluan juurruttaa oppilaani Sanaan - mutta lainaan milloin Lutheria, Calvinia, Augustinusta, Wesleytä, Speneriä, Irenaeusta, ja jopa liberaaleina pidettyjä teologeja, Radia, Wolffia, Tillichiä, deVauxia, Jeremiasta ja ties ketä. Ongelmahan tulee vain silloin, jos joku nousee Raamatun yläpuolelle tai rinnalle. Ja tämä on tietenkin synti myös EGWn kohdalla.

      Raamatun selittämisestä pidän paljon enemmän kuin EGWn, mutta pakkohan sitä on jotakin sanoa, kun hän näyttää monelle ei adventistille olevan niin kauhean tärkeä.

      Mitä tulee tutkivaan tuomioon en kauheasti pidä niistä pitkistä Daniel 8.14 lähtevistä selityksistä. Vanhan Testamentin eksegetiikka on pääaineeni ja tiedän aivan hyvin, että monissa adventistien tutkiva tuomio esityksissä on enemmän tai vähemmän vakavia tulkintavammoja. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, etteikö asiasta voisi löytyä ihan järkeväkin versio. Lapsellisuuttani uskon, että oma yksinkertainen ja evankeelinen versioni on myös eksegeettisesti terve. En kuitenkaan ryhdy sitä tälle palstalle laittelemaan. Vaikka onkin yksinkertainen, se olisi tänne ihan liian pitkä.

      Ettekä ole sitäpaitsi suuremmin osoittaneet kiinnostusta siihen, mitä Raamattu aiheesta opettaa vaan lähinnä EGWn suhteesta tähän juttuun.

      Siksipä kiusaan teitä vielä kysymyksellä: uskotteko Jeesuksen vertaukseen häävaatteiden tarkastuksesta? Onko tämä yksi lopunajan vertauksista? (Niinkuin useimmat, myös luterilaiset teologit opettavat)

      Jos ette usko, niin paha juttu, ette taida uskoa itse Herraa Jeesusta. Jos uskotte, niin voin iloksenne ilmoittaa, että uskotte myös tutkivaan tuomioon, ja vielä EGWn käyttämässä yksinkertaistetussa muodossa.

      :) Ei siinä siis sen kummemmasta jutusta ole loppujen lopuksi kysymys.

      Kai

      • pauttia.

        ===Esim. on totta, että EGW mainitussa Spirit of Prophecy kirjassa ja sen uudemmissa versioissa eli Suuri Taistelu kirjassa sanoo syntien siirtyvän taivaalliseen pyhäkköön. Lisäksi on yksi Signs of the Times artikkeli joka kopio Suurta Taistelua ja neljä EGWn kuoleman jälkeen tehtyä kokoomateosta, joissa jotakin edellämainituista lainataan.===

        Jeesus sanoi että jos veljelläsi on jotain sinua vastaan niin mene ja sovi veljesi kanssa ennenkuin.....
        Koko tutkiva tuomio asia on täysin sopimaton temppelipalvelussääntöihin.
        Uhrien piti olla sadon parhaita jne.eikä kaikkein pyhimpään saanut viedä mitään epäpyhää.

        Jo herätyskokousten saarnamiesten "alttarikutsut "
        ovat vastoin Raamatun sanomaa.
        Syntien tuominen "Jumalan alttarille", josta he puhuvat on harhaoppia.Näin en tiedä tehdäämkö teidän kokouksissanne, muuta jokaisessa herätyskokouksessa tämä on käytäntönä.
        Huomaat ettei tarkoitus ole teitä syyllistää, eikä tosin muitakaan, vaan osoittaa kohtia jotka voivat olla Jumalan siunausten esteenä yleisesti meidän kaikkien kristillisyydessä.Omassanikin.
        Yhtä tärkeää on osata itse ottaa sanomisensa myös itsensä omaksi parannukseksi ja leveällä rintamalla muutenkin kuin pistekorjauksina.


      • Kirjoituksesi oli pitkä, mutta kirjoittamastasi tuli mieleen keskustelu Amerikassa asuvan adventistiteologin kanssa USA:n adventistien tilannekehityksestä oppien suhteen.

        Hän siis kertoi Ellenistä erkaantuneempien ja Ellenissä tiukemmin pysyvien tarinaa:

        Pääkonferenssi oli äänestänyt 1957 vastoin monien johtajien vastustusta, että pastoriksi opiskelevien pitää siitä lähtien suorittaa opiston jälkeen seminaari tullakseen hyväksytyiksi virkaan. Seminaarit järjestettiin adventistien Andrewsin yliopistossa.

        50-luvulle asti seminaarin opettajat valittiin parhaista adventistioppineista, mutta 60-luvulla työhön sekä opistoihin että yliopistoon otettiin miehiä, jotka olivat saaneet tohtorin arvonsa protestanttisissa ja katolisissa yliopistoissa. Näin näiden adventistiopettajien takkiin oli jäänyt ei-adventistista opetusta, jota he välittivät oppilailleen ja tästä tuloksena oli ”maallistumista” Ellenistä.

        Kun kuuluisaa Ford-keskustelua 80-luvulla valmisteltiin, adventtikirkko teki kyselyn ympäri maailman adventistiopettajille ja 60 % ei uskonut sovituspäivän alkaneen 1844 vaan vuonna 31, noin 30 % ei uskonut päivä-vuosilaskelmaan ja vain 5 % uskoi pyhäkön puhdistamiseen.

        Aikaisemmin vastoin adventtioppeja opettaneet oli erotettu, mutta nyt kun määrä oli noin suuri höllennettiin naruja ja vain räikeimmät tapaukset erotettiin.

        1984 Annual Councilin kokouksessa kirkon johtajat ympäri maailman kokoontuivat ja päätettiin teologisesta vapaudesta kirkosta (Theological Freedom and Accountability). Niinpä tehtiin kaksi paperia. A: kirkon palkalliset työntekijät eivät saa opettaa ei-adventistisia oppeja, jos opettavat, joutuvat komitean tutkittaviksii. B: opistojen ja yliopistojen opettajat saavat keskustella, opettaa ja puhua akateemisen vapauden nimissä ei-adventistisia oppeja joutumatta kurinpitotoimien kohteeksi, jollei aivan hälyttävää ilmaannu ja tule paljon valituksia.

        Jos tätä nyt suoraan sovellettaisiin tälle palstalle, niin sinä Kai A opettajana saat halutessasi puhua melkein mitä tahansa uskonnollista mieleesi tuleekaan, vaikka lehmänpalvonnasta, mutta Timo Flinkin palkallisena työntekijänä on pysyttävä Ellenin opeissa, puhuttelun ja rangaistustoimien uhalla. Näinkö se menee??????

        PS. Jos haluat noiden asiakirjojen tarkempia nimiä, niin otin ne ylös.


      • merkitys
        uskova_1 kirjoitti:

        Kirjoituksesi oli pitkä, mutta kirjoittamastasi tuli mieleen keskustelu Amerikassa asuvan adventistiteologin kanssa USA:n adventistien tilannekehityksestä oppien suhteen.

        Hän siis kertoi Ellenistä erkaantuneempien ja Ellenissä tiukemmin pysyvien tarinaa:

        Pääkonferenssi oli äänestänyt 1957 vastoin monien johtajien vastustusta, että pastoriksi opiskelevien pitää siitä lähtien suorittaa opiston jälkeen seminaari tullakseen hyväksytyiksi virkaan. Seminaarit järjestettiin adventistien Andrewsin yliopistossa.

        50-luvulle asti seminaarin opettajat valittiin parhaista adventistioppineista, mutta 60-luvulla työhön sekä opistoihin että yliopistoon otettiin miehiä, jotka olivat saaneet tohtorin arvonsa protestanttisissa ja katolisissa yliopistoissa. Näin näiden adventistiopettajien takkiin oli jäänyt ei-adventistista opetusta, jota he välittivät oppilailleen ja tästä tuloksena oli ”maallistumista” Ellenistä.

        Kun kuuluisaa Ford-keskustelua 80-luvulla valmisteltiin, adventtikirkko teki kyselyn ympäri maailman adventistiopettajille ja 60 % ei uskonut sovituspäivän alkaneen 1844 vaan vuonna 31, noin 30 % ei uskonut päivä-vuosilaskelmaan ja vain 5 % uskoi pyhäkön puhdistamiseen.

        Aikaisemmin vastoin adventtioppeja opettaneet oli erotettu, mutta nyt kun määrä oli noin suuri höllennettiin naruja ja vain räikeimmät tapaukset erotettiin.

        1984 Annual Councilin kokouksessa kirkon johtajat ympäri maailman kokoontuivat ja päätettiin teologisesta vapaudesta kirkosta (Theological Freedom and Accountability). Niinpä tehtiin kaksi paperia. A: kirkon palkalliset työntekijät eivät saa opettaa ei-adventistisia oppeja, jos opettavat, joutuvat komitean tutkittaviksii. B: opistojen ja yliopistojen opettajat saavat keskustella, opettaa ja puhua akateemisen vapauden nimissä ei-adventistisia oppeja joutumatta kurinpitotoimien kohteeksi, jollei aivan hälyttävää ilmaannu ja tule paljon valituksia.

        Jos tätä nyt suoraan sovellettaisiin tälle palstalle, niin sinä Kai A opettajana saat halutessasi puhua melkein mitä tahansa uskonnollista mieleesi tuleekaan, vaikka lehmänpalvonnasta, mutta Timo Flinkin palkallisena työntekijänä on pysyttävä Ellenin opeissa, puhuttelun ja rangaistustoimien uhalla. Näinkö se menee??????

        PS. Jos haluat noiden asiakirjojen tarkempia nimiä, niin otin ne ylös.

        Uskooko tutkivaan tuomioon yhtään ihmistä on aivan sama kuin uskooko kukaan Raamatun olevan totta. Eli ei mitään merkitystä kadotettujen osalta vai kuinka?


      • Kirjan nimi ?

        Kyllä ymmärtää, jos on Pyhä Henki oppaana. Rukoilkaa sitä avuksenne, lukijat. Mikä se Waggoonerin kirja olikaan?


      • Timo Flink
        uskova_1 kirjoitti:

        Kirjoituksesi oli pitkä, mutta kirjoittamastasi tuli mieleen keskustelu Amerikassa asuvan adventistiteologin kanssa USA:n adventistien tilannekehityksestä oppien suhteen.

        Hän siis kertoi Ellenistä erkaantuneempien ja Ellenissä tiukemmin pysyvien tarinaa:

        Pääkonferenssi oli äänestänyt 1957 vastoin monien johtajien vastustusta, että pastoriksi opiskelevien pitää siitä lähtien suorittaa opiston jälkeen seminaari tullakseen hyväksytyiksi virkaan. Seminaarit järjestettiin adventistien Andrewsin yliopistossa.

        50-luvulle asti seminaarin opettajat valittiin parhaista adventistioppineista, mutta 60-luvulla työhön sekä opistoihin että yliopistoon otettiin miehiä, jotka olivat saaneet tohtorin arvonsa protestanttisissa ja katolisissa yliopistoissa. Näin näiden adventistiopettajien takkiin oli jäänyt ei-adventistista opetusta, jota he välittivät oppilailleen ja tästä tuloksena oli ”maallistumista” Ellenistä.

        Kun kuuluisaa Ford-keskustelua 80-luvulla valmisteltiin, adventtikirkko teki kyselyn ympäri maailman adventistiopettajille ja 60 % ei uskonut sovituspäivän alkaneen 1844 vaan vuonna 31, noin 30 % ei uskonut päivä-vuosilaskelmaan ja vain 5 % uskoi pyhäkön puhdistamiseen.

        Aikaisemmin vastoin adventtioppeja opettaneet oli erotettu, mutta nyt kun määrä oli noin suuri höllennettiin naruja ja vain räikeimmät tapaukset erotettiin.

        1984 Annual Councilin kokouksessa kirkon johtajat ympäri maailman kokoontuivat ja päätettiin teologisesta vapaudesta kirkosta (Theological Freedom and Accountability). Niinpä tehtiin kaksi paperia. A: kirkon palkalliset työntekijät eivät saa opettaa ei-adventistisia oppeja, jos opettavat, joutuvat komitean tutkittaviksii. B: opistojen ja yliopistojen opettajat saavat keskustella, opettaa ja puhua akateemisen vapauden nimissä ei-adventistisia oppeja joutumatta kurinpitotoimien kohteeksi, jollei aivan hälyttävää ilmaannu ja tule paljon valituksia.

        Jos tätä nyt suoraan sovellettaisiin tälle palstalle, niin sinä Kai A opettajana saat halutessasi puhua melkein mitä tahansa uskonnollista mieleesi tuleekaan, vaikka lehmänpalvonnasta, mutta Timo Flinkin palkallisena työntekijänä on pysyttävä Ellenin opeissa, puhuttelun ja rangaistustoimien uhalla. Näinkö se menee??????

        PS. Jos haluat noiden asiakirjojen tarkempia nimiä, niin otin ne ylös.

        ==>Jos tätä nyt suoraan sovellettaisiin tälle palstalle, niin sinä Kai A opettajana saat halutessasi puhua melkein mitä tahansa uskonnollista mieleesi tuleekaan, vaikka lehmänpalvonnasta, mutta Timo Flinkin palkallisena työntekijänä on pysyttävä Ellenin opeissa, puhuttelun ja rangaistustoimien uhalla. Näinkö se menee??????


      • Kai A
        Kirjan nimi ? kirjoitti:

        Kyllä ymmärtää, jos on Pyhä Henki oppaana. Rukoilkaa sitä avuksenne, lukijat. Mikä se Waggoonerin kirja olikaan?

        Nimi on muistaakseni Kristus on Herra tai Jeesus Kristus on Herra. On kyllä loppuunmyyty jo kauan sitten, mutta kannattaa etsiä.

        Kai


      • Kai A
        uskova_1 kirjoitti:

        Kirjoituksesi oli pitkä, mutta kirjoittamastasi tuli mieleen keskustelu Amerikassa asuvan adventistiteologin kanssa USA:n adventistien tilannekehityksestä oppien suhteen.

        Hän siis kertoi Ellenistä erkaantuneempien ja Ellenissä tiukemmin pysyvien tarinaa:

        Pääkonferenssi oli äänestänyt 1957 vastoin monien johtajien vastustusta, että pastoriksi opiskelevien pitää siitä lähtien suorittaa opiston jälkeen seminaari tullakseen hyväksytyiksi virkaan. Seminaarit järjestettiin adventistien Andrewsin yliopistossa.

        50-luvulle asti seminaarin opettajat valittiin parhaista adventistioppineista, mutta 60-luvulla työhön sekä opistoihin että yliopistoon otettiin miehiä, jotka olivat saaneet tohtorin arvonsa protestanttisissa ja katolisissa yliopistoissa. Näin näiden adventistiopettajien takkiin oli jäänyt ei-adventistista opetusta, jota he välittivät oppilailleen ja tästä tuloksena oli ”maallistumista” Ellenistä.

        Kun kuuluisaa Ford-keskustelua 80-luvulla valmisteltiin, adventtikirkko teki kyselyn ympäri maailman adventistiopettajille ja 60 % ei uskonut sovituspäivän alkaneen 1844 vaan vuonna 31, noin 30 % ei uskonut päivä-vuosilaskelmaan ja vain 5 % uskoi pyhäkön puhdistamiseen.

        Aikaisemmin vastoin adventtioppeja opettaneet oli erotettu, mutta nyt kun määrä oli noin suuri höllennettiin naruja ja vain räikeimmät tapaukset erotettiin.

        1984 Annual Councilin kokouksessa kirkon johtajat ympäri maailman kokoontuivat ja päätettiin teologisesta vapaudesta kirkosta (Theological Freedom and Accountability). Niinpä tehtiin kaksi paperia. A: kirkon palkalliset työntekijät eivät saa opettaa ei-adventistisia oppeja, jos opettavat, joutuvat komitean tutkittaviksii. B: opistojen ja yliopistojen opettajat saavat keskustella, opettaa ja puhua akateemisen vapauden nimissä ei-adventistisia oppeja joutumatta kurinpitotoimien kohteeksi, jollei aivan hälyttävää ilmaannu ja tule paljon valituksia.

        Jos tätä nyt suoraan sovellettaisiin tälle palstalle, niin sinä Kai A opettajana saat halutessasi puhua melkein mitä tahansa uskonnollista mieleesi tuleekaan, vaikka lehmänpalvonnasta, mutta Timo Flinkin palkallisena työntekijänä on pysyttävä Ellenin opeissa, puhuttelun ja rangaistustoimien uhalla. Näinkö se menee??????

        PS. Jos haluat noiden asiakirjojen tarkempia nimiä, niin otin ne ylös.

        Uskova 1 tuntee adventismia virkistävän hyvin. Tässä kuitenkin analyysi vähän ontuu siksi pari pientä vähämerkityksistä tarkennusta.

        Ensinnäkin olen omassa mielessäni ihan varma, ettei Timolla ja minulla ole suurempaa juopaa oppikäsitystemme välillä vaikka joku sana saattaakin olla eri järjestyksessä.

        Sama asiahan voidaan sanoa monin eri tavoin - Timo harkitusti ja taiten ja minä vähän kuin Don Quijote sinne tähden huitoen. Kirjoitan kuitenkin, mitä uskon ja ajattelen, ja kirjoittaisin aivat samat jutut, jos olisin pastorina Suomen Adventtikirkon leivissä. En siis tee tätä siinä mielessä, että haa, saanpahan täällä rällästää, kun esimieheni eivät osaa suomea eivätkä pysty siksi olkani yli kurkkimaan.

        Jos adventtikirkossa pitäisi kaikkien marssia samaa tahtia, samaa polkua ja pokkuroida samoin sanoin, tuskin adventisti olisinkaan. Olisihan se yhden Herran antaman talentin eli kalkkeutuneiden aivojeni(!??) pahemmanlaatuista multaan hautaamista.

        Toiseksi, Adventtikirkko antaa tyydyttävästi akateemista vapautta niin opettajilleen kuin pastoreilleenkin. Jotkut kolleegoistani ovat kuitenkin huolissaan siitä, että se ryhmä, jonka vapautta kirkko on muutaman viime vuoden aikana pyrkinyt selkeimmin rajaamaan on teologian opettajat kirkon korkeakouluissa.

        Ehkä joissakin kirkkokunnissa työntekijöden puhuttelut ovat normaalia käytäntöä. Kun tässä oikein mietin, niin tuli minunkin mieleeni pari suomalaista tapausta viimeisen runsaan kolmenkymmen vuoden sisällä. Lieköhän muisti käynyt valikoivaksi?

        Joka tapauksessa haluan korjata sen ajatuksen, että isoveli valvoo ja kirkon pastorit ovat kovin lyhyessä ja ankarassa talutusnuorassa. Totuus taitaa olla päinvastainen. Ties vaikka tehokkuus paranisi, jos nuora olisi vähän tiukemmassa ja puhutteluja useammin.

        Lopuksi se seminaarivaatimus, johon viittaat tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että Pohjois-Amerikassa kirkko alkoi vaatia pastoreiltaan teologian maisterin tutkintoa alemman korkeakoulututkinnon sijaan. Kyseessä on Adventist Theological Seminary, joka vuodesta 1959 on ollut osa Andrews Yliopistoa, sen teologinen tiedekunta. Pitkien akateemisen opintojen edellyttäminen pastoreilta on tietenkin aina pulma - kirjainhan kuolettaa, mutta henki tekee eläväksi.

        Kai


      • Kirjan nimi?
        Kai A kirjoitti:

        Nimi on muistaakseni Kristus on Herra tai Jeesus Kristus on Herra. On kyllä loppuunmyyty jo kauan sitten, mutta kannattaa etsiä.

        Kai

        omasta hyllystäni, ja nimi oli "Jeesus Kristus on Herra". Painovuosi on 1972, joten vanha alkaa olla. Siinä on vain 123 sivua, joten luen sen tänä sapattina. Kiitos muistutuksesta. Onhan ihan hyvä katsoa, mitä nämä vanhat pioneerit opettivat, ja onko menty eteen- vai taaksepäin. Ainakin sisällysluettelo lupaa hyviä lukuhetkiä, joten aloitan tästä: Silmät luotuina Jeesukseen.


      • Kyllä tutkivan tuomion oppi on ihan omana itsenään täysin Raamatun ulkopuolinen oppi. Ja Ellen White ihan omana itsenään harhaopettaja väärine muka Jumalalta saatuine näkyineen.

        Tutkiva tuomio on väärä, koska sitä ei ole Raamatussa missään muodossa. Ei Raamatussa myöskään sanota "tutkivaa tuomiota ei ole", koska se oppi kehitettiin vasta 1800-luvulla. Ottiko Ellen White ja kumppanit sen muuten mormonien Joseph Smithiltä alunperin?

        Miksi ihmeessä pitää kehittää tieteen tasolle Ellen Whiten kirjoitusten käsittely. Eikö tunnu hullulta käydä keskustelua, miten Ellenin kirjoituksiin pitäisi suhtautua. Raamattuhan antaa siihen selvät ohjeet: harhaoppista karta. Mitäs jos adventtikirkossa edes yhten kerran lähdettäisiin siltä pohjalta.

        Mikäs profeetta, sanansaattaja tai edes uskova se semmoinen on, jonka sanat ovat on ja ei? Jo siitä pitäisi tajuta, että koska Ellen muina miehinä lateli päinvastaisia "totuuksia" muka Jumalalta tulleina sanomina, ettei nuo sanomat Jumalalta tulleet.

        Sanot: "Ja voi taas kysyä, kummat tekstit EGWltä valitaan, nämä vaiko ne tutkiva tuomio tekstit? Ehkä kysymys ei olekaan paikasta vaan asemasta ja tehtävästä."

        Ei Elleniltä pidä valita yhtään mitään. Heitä Ellenit roskiin, ota vuoteesi ja käy.

        Sanot: "Raamatun selittämisestä pidän paljon enemmän kuin EGWn, mutta pakkohan sitä on jotakin sanoa, kun hän näyttää monelle ei adventistille olevan niin kauhean tärkeä. "

        Niinpä on koko adventtikirkolle tärkeä. Viime kesäinen lausunto Pääkonferenssin kokouksessa Ellenistä takaa sen jatkumon. Luepa tätäkin palstaa vuosi taaksepäin, niin näet, mikä adventisteille on tärkeintä. Raamattua käytetään lähinnä Ellenin näkyjä perustelemaan.

        Sanot: "Ettekä ole sitäpaitsi suuremmin osoittaneet kiinnostusta siihen, mitä Raamattu aiheesta opettaa vaan lähinnä EGWn suhteesta tähän juttuun."

        Niin siitä yksinkertaisesta syystä, ettei Raamattu opeta tutkivasta tuomiosta mitään.

        Hyi, hyi mikä manipulaatio lopuksi. Jos uskotte häävaatteisiin, niin uskotte tutkivaan tuomioon. Häävaatteista puhutaan Raamatussa, mutta tutkivasta tuomiosta ei. Jos saat Ellenin tutkivan tuomion tungettua häävaatteisiin, niin oletkin jo aikamoinen taikuri.


      • kolmen vartin kalle
        uskova_1 kirjoitti:

        Kyllä tutkivan tuomion oppi on ihan omana itsenään täysin Raamatun ulkopuolinen oppi. Ja Ellen White ihan omana itsenään harhaopettaja väärine muka Jumalalta saatuine näkyineen.

        Tutkiva tuomio on väärä, koska sitä ei ole Raamatussa missään muodossa. Ei Raamatussa myöskään sanota "tutkivaa tuomiota ei ole", koska se oppi kehitettiin vasta 1800-luvulla. Ottiko Ellen White ja kumppanit sen muuten mormonien Joseph Smithiltä alunperin?

        Miksi ihmeessä pitää kehittää tieteen tasolle Ellen Whiten kirjoitusten käsittely. Eikö tunnu hullulta käydä keskustelua, miten Ellenin kirjoituksiin pitäisi suhtautua. Raamattuhan antaa siihen selvät ohjeet: harhaoppista karta. Mitäs jos adventtikirkossa edes yhten kerran lähdettäisiin siltä pohjalta.

        Mikäs profeetta, sanansaattaja tai edes uskova se semmoinen on, jonka sanat ovat on ja ei? Jo siitä pitäisi tajuta, että koska Ellen muina miehinä lateli päinvastaisia "totuuksia" muka Jumalalta tulleina sanomina, ettei nuo sanomat Jumalalta tulleet.

        Sanot: "Ja voi taas kysyä, kummat tekstit EGWltä valitaan, nämä vaiko ne tutkiva tuomio tekstit? Ehkä kysymys ei olekaan paikasta vaan asemasta ja tehtävästä."

        Ei Elleniltä pidä valita yhtään mitään. Heitä Ellenit roskiin, ota vuoteesi ja käy.

        Sanot: "Raamatun selittämisestä pidän paljon enemmän kuin EGWn, mutta pakkohan sitä on jotakin sanoa, kun hän näyttää monelle ei adventistille olevan niin kauhean tärkeä. "

        Niinpä on koko adventtikirkolle tärkeä. Viime kesäinen lausunto Pääkonferenssin kokouksessa Ellenistä takaa sen jatkumon. Luepa tätäkin palstaa vuosi taaksepäin, niin näet, mikä adventisteille on tärkeintä. Raamattua käytetään lähinnä Ellenin näkyjä perustelemaan.

        Sanot: "Ettekä ole sitäpaitsi suuremmin osoittaneet kiinnostusta siihen, mitä Raamattu aiheesta opettaa vaan lähinnä EGWn suhteesta tähän juttuun."

        Niin siitä yksinkertaisesta syystä, ettei Raamattu opeta tutkivasta tuomiosta mitään.

        Hyi, hyi mikä manipulaatio lopuksi. Jos uskotte häävaatteisiin, niin uskotte tutkivaan tuomioon. Häävaatteista puhutaan Raamatussa, mutta tutkivasta tuomiosta ei. Jos saat Ellenin tutkivan tuomion tungettua häävaatteisiin, niin oletkin jo aikamoinen taikuri.

        Minä olen niitä ukkeleita jotka ovat eläneet silloin toisen maailman sodan aikana.

        Siksi aina minullekin pulpahtaa silloin tällöin mieleeni iki vanha Lutterilainen laulu Sotavuosien ajoilta: Laulu jäi mieleeni sen tähden kun siinä puhuttiin tuomiolle tulosta.

        Laulun nimi oli velisurmaaja: Äiti kysyy pojaltaan mistäs on miekkasi verehen tullut
        poikani poloinen: tähän poika vastaa pistin veljeni kuoliaaksi Äitini kultainen:

        Äiti vastaa näin: Entäs sitten kun tuomiolle tullaan poikani poloinen:

        Kyllä minä sain silloin sota aikana tästä laulusta käsityksen tuomiosta aivan Lutterialaiseen muottiin valettuna. Tosin nyky
        Lutterilaisuushan alkaa mennä takaisin Äidin helmaan josta se on lähtenytkin.

        On varmasti totta se, että kyllä Raamattu antaa riittävän selvän kuvan tutkivasta tuomiosta.

        Kuitenkin Jesuiittain opit vapauttavat tämän ajatuksen parista. Siksi varokaa pahoja susia
        jotka koettavat mitätöidä Raamatun innoitetun sanan opetukset.

        Todisteena on meillä vielä käytännössä oleva
        maallinen tutkiva tuomio! Tässäkin oikeus istuu
        tuomiolle tutkimaan kuka on syyllinen ja kuka saa vapauttavan tuomion. Tässä asiassa ei ole mitään syytä jota voidaan langettaa EGW päälle.

        Joten tutkivan tuomion mitätöinnin keksiä on hyvin tunnettu ykkös uskova. Joka on aina erehtymätön joka asiassa omasta mielestään.

        Mutta tosiasiat tukevat hänen toimiaan suurena
        eksyttäjänä ja vihan lietsojana. Häneltä puuttuu
        Moraalinen inhimillinen lähimmäisen rakkaus. Hän vääntää totuutensa oikeaksi rautalangalla.

        Olen huomannut kuinka hän tekee Rakstavasta Jumalasta Sadistin joka on pahempi kuin Hitler
        tai Stalin tai ynnä muut sadisti luonteet.

        Raamattu kuvaa Jumalan oikeuden mukaisena rakastavana isänä. Ykkönen kuvaa Jumalan luonteen
        tyrannina. Juuri tämän takia pidän häntä kunnon valehteliana. Jumala armahtakoon häntä


      • Kai A
        uskova_1 kirjoitti:

        Kyllä tutkivan tuomion oppi on ihan omana itsenään täysin Raamatun ulkopuolinen oppi. Ja Ellen White ihan omana itsenään harhaopettaja väärine muka Jumalalta saatuine näkyineen.

        Tutkiva tuomio on väärä, koska sitä ei ole Raamatussa missään muodossa. Ei Raamatussa myöskään sanota "tutkivaa tuomiota ei ole", koska se oppi kehitettiin vasta 1800-luvulla. Ottiko Ellen White ja kumppanit sen muuten mormonien Joseph Smithiltä alunperin?

        Miksi ihmeessä pitää kehittää tieteen tasolle Ellen Whiten kirjoitusten käsittely. Eikö tunnu hullulta käydä keskustelua, miten Ellenin kirjoituksiin pitäisi suhtautua. Raamattuhan antaa siihen selvät ohjeet: harhaoppista karta. Mitäs jos adventtikirkossa edes yhten kerran lähdettäisiin siltä pohjalta.

        Mikäs profeetta, sanansaattaja tai edes uskova se semmoinen on, jonka sanat ovat on ja ei? Jo siitä pitäisi tajuta, että koska Ellen muina miehinä lateli päinvastaisia "totuuksia" muka Jumalalta tulleina sanomina, ettei nuo sanomat Jumalalta tulleet.

        Sanot: "Ja voi taas kysyä, kummat tekstit EGWltä valitaan, nämä vaiko ne tutkiva tuomio tekstit? Ehkä kysymys ei olekaan paikasta vaan asemasta ja tehtävästä."

        Ei Elleniltä pidä valita yhtään mitään. Heitä Ellenit roskiin, ota vuoteesi ja käy.

        Sanot: "Raamatun selittämisestä pidän paljon enemmän kuin EGWn, mutta pakkohan sitä on jotakin sanoa, kun hän näyttää monelle ei adventistille olevan niin kauhean tärkeä. "

        Niinpä on koko adventtikirkolle tärkeä. Viime kesäinen lausunto Pääkonferenssin kokouksessa Ellenistä takaa sen jatkumon. Luepa tätäkin palstaa vuosi taaksepäin, niin näet, mikä adventisteille on tärkeintä. Raamattua käytetään lähinnä Ellenin näkyjä perustelemaan.

        Sanot: "Ettekä ole sitäpaitsi suuremmin osoittaneet kiinnostusta siihen, mitä Raamattu aiheesta opettaa vaan lähinnä EGWn suhteesta tähän juttuun."

        Niin siitä yksinkertaisesta syystä, ettei Raamattu opeta tutkivasta tuomiosta mitään.

        Hyi, hyi mikä manipulaatio lopuksi. Jos uskotte häävaatteisiin, niin uskotte tutkivaan tuomioon. Häävaatteista puhutaan Raamatussa, mutta tutkivasta tuomiosta ei. Jos saat Ellenin tutkivan tuomion tungettua häävaatteisiin, niin oletkin jo aikamoinen taikuri.

        1. Joseph Smithillä tai mormoneilla ei ole mitään tekemistä varhaisen adventismin kanssa.

        2. Ehkäpä tuo heitto tulee siitä, että opin ensimmäisen hiotun version kirjoittivat Uriah Smith ja John Andrews. Näiden kahden kirjoituksiin pohjautuu myös Ellen Whiten esitys aiheesta, ja useimmat muutkin. Ne edustavat kuitenkin 1800 -luvun biblisististä logiikkaa, jolla ei enää päästä kovin pitkälle. Ehdottaisinkin, että laitat hetkeksi syrjään EGWn tutkivan tuomion. Jos hän ei omien sanojen mukaan antanut parasta tekstitystä sovituksesta ei hän sitä välttämättä antanut tuomiostakaan.

        3. Uskotaanhan kristikunnan piirissä paljon asioita, joita Raamatussa ei nimeltä mainita, esimerkkeinä kolminaisuus, inkarnaatio, salainen tempaaminen... sitäpaitsi adventtikirkko ei suosi nimeä tutkiva tuomio vaan adventtia edeltävä tuomio.

        4. Asian ydin on tietenkin siinä, mitä Uusi Testamentti opettaa tuomiosta littyen Kristuksen tuloon tai ennen sitä. Tuomio on UTssa ja koko Raamatussa keskeinen opetus. UT puhuu myös tuomion ajasta ja siitä, että se alkaa Jumalan huoneesta. Tähän pitäisi laittaa liuta tekstejä, mutta on myöhä, enkä nyt voi tätä laajentaa miksikään Raamattutunniksi. Ei sinunkaan UTsi varmaan tuomioton ole.

        Tuossa tuomio-opetuksessa on siis perustus ja sitten mainittu Jeesuksen vertaus häävieraiden vaatteista (josta ei jostakin syystä tuntunut pitävän) on jatkoa. Mukaan voi ottaa vaikka vielä Ilmestyskirjan sanoman siitä, että tuulia pidätellään, kunnnes Jumalan lasten otsaan on painettu sinetti (ensisijaisesti Pyhän Hengen ja uskon vanhurskauden sinetti) jne...

        5. Mikä sitten on tuomio-opetuksen tarkoitus. Minun mielestäni sillä on vain yksi päämäärä. Saada ihminen turvaamaan Kristuksen täytettyyn työhön. Eihän tuomiosta pitäisi koskaan missään muussa merkityksessä puhuakaan. Eikä siinä niin kauhean suurta eroa pitäisi olla, jos asia sanotaan adventistisesti, että tuomion aika on tai luterilaisittain, että se kohta tulee. Vaikutushan on aivan sama. Jos Pyhä Henki pistää sydämeen hyväksikin itsensä kuvitteleva joutuu sanomaan, Herra ota kokonaan ja siirtyy Jeesukseen turvatessaan kuolemasta elämään ja tuomion alta pelastuksen iloon.

        Minun lähtökohtani on siis se, että kaikki armon eväät eli kristillinen teologia lähtee UTsta ja johtaa tai perustuu Golgatan ristiin.

        6. Vanha testamentti voi näitä asioita jotenkin kuvata, mutta vain niissä kehyksissä, jotka UT antaa. Sanotaan nyt siksi sana siitäkin.

        Typologia on tietenkin erityisen vaikea laji myös adventisteille vaikka adventistit siihen usein viittaavat ja ehkä turhaan (minä mukaanluettuna) kuvittelat olevansa asiantuntijoita.

        Mutta jos sanon, että VTn pääsiäinen ja viikkojuhla eli helluntai ovat Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen liittyviä vertauskuvia, voinet väitteen hyväksyä. Eikös UTkin sano samaa. Jos sitten jatkan, että syksyn juhlat, suuri sovintopäivä ja lehtimajanjuhla kuvaavat jotakin Jeesuksen toisesta tulemuksesta, olen vielä sellaisella maaperällä, johon kuvittelen voivani löytää vaikka parin vuosisadan takaisilta pietistiluterilaisiltakin yhtenevää kantaa. Syksyn juhlat kuvaavat Jeesuksen toisen tulemuksen asioita. Ja vaikkei se oleellista olekaan, niin luepa joskus huviksesi, miten juutalaiset ymmärsivät suuren sovintopäivän tuomion päivänä, jossa katsotaan, kuka on kelvollinen luvattuun maahan.

        7. Eli eihän tämä nyt niin kauhean ihmeellinen juttu ole, jos tämän koko tuomion ottaa asiana, jonka tehtävä on opettaa meille armon riittävyyttä.

        Kai


      • kutvonen m
        Kai A kirjoitti:

        1. Joseph Smithillä tai mormoneilla ei ole mitään tekemistä varhaisen adventismin kanssa.

        2. Ehkäpä tuo heitto tulee siitä, että opin ensimmäisen hiotun version kirjoittivat Uriah Smith ja John Andrews. Näiden kahden kirjoituksiin pohjautuu myös Ellen Whiten esitys aiheesta, ja useimmat muutkin. Ne edustavat kuitenkin 1800 -luvun biblisististä logiikkaa, jolla ei enää päästä kovin pitkälle. Ehdottaisinkin, että laitat hetkeksi syrjään EGWn tutkivan tuomion. Jos hän ei omien sanojen mukaan antanut parasta tekstitystä sovituksesta ei hän sitä välttämättä antanut tuomiostakaan.

        3. Uskotaanhan kristikunnan piirissä paljon asioita, joita Raamatussa ei nimeltä mainita, esimerkkeinä kolminaisuus, inkarnaatio, salainen tempaaminen... sitäpaitsi adventtikirkko ei suosi nimeä tutkiva tuomio vaan adventtia edeltävä tuomio.

        4. Asian ydin on tietenkin siinä, mitä Uusi Testamentti opettaa tuomiosta littyen Kristuksen tuloon tai ennen sitä. Tuomio on UTssa ja koko Raamatussa keskeinen opetus. UT puhuu myös tuomion ajasta ja siitä, että se alkaa Jumalan huoneesta. Tähän pitäisi laittaa liuta tekstejä, mutta on myöhä, enkä nyt voi tätä laajentaa miksikään Raamattutunniksi. Ei sinunkaan UTsi varmaan tuomioton ole.

        Tuossa tuomio-opetuksessa on siis perustus ja sitten mainittu Jeesuksen vertaus häävieraiden vaatteista (josta ei jostakin syystä tuntunut pitävän) on jatkoa. Mukaan voi ottaa vaikka vielä Ilmestyskirjan sanoman siitä, että tuulia pidätellään, kunnnes Jumalan lasten otsaan on painettu sinetti (ensisijaisesti Pyhän Hengen ja uskon vanhurskauden sinetti) jne...

        5. Mikä sitten on tuomio-opetuksen tarkoitus. Minun mielestäni sillä on vain yksi päämäärä. Saada ihminen turvaamaan Kristuksen täytettyyn työhön. Eihän tuomiosta pitäisi koskaan missään muussa merkityksessä puhuakaan. Eikä siinä niin kauhean suurta eroa pitäisi olla, jos asia sanotaan adventistisesti, että tuomion aika on tai luterilaisittain, että se kohta tulee. Vaikutushan on aivan sama. Jos Pyhä Henki pistää sydämeen hyväksikin itsensä kuvitteleva joutuu sanomaan, Herra ota kokonaan ja siirtyy Jeesukseen turvatessaan kuolemasta elämään ja tuomion alta pelastuksen iloon.

        Minun lähtökohtani on siis se, että kaikki armon eväät eli kristillinen teologia lähtee UTsta ja johtaa tai perustuu Golgatan ristiin.

        6. Vanha testamentti voi näitä asioita jotenkin kuvata, mutta vain niissä kehyksissä, jotka UT antaa. Sanotaan nyt siksi sana siitäkin.

        Typologia on tietenkin erityisen vaikea laji myös adventisteille vaikka adventistit siihen usein viittaavat ja ehkä turhaan (minä mukaanluettuna) kuvittelat olevansa asiantuntijoita.

        Mutta jos sanon, että VTn pääsiäinen ja viikkojuhla eli helluntai ovat Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen liittyviä vertauskuvia, voinet väitteen hyväksyä. Eikös UTkin sano samaa. Jos sitten jatkan, että syksyn juhlat, suuri sovintopäivä ja lehtimajanjuhla kuvaavat jotakin Jeesuksen toisesta tulemuksesta, olen vielä sellaisella maaperällä, johon kuvittelen voivani löytää vaikka parin vuosisadan takaisilta pietistiluterilaisiltakin yhtenevää kantaa. Syksyn juhlat kuvaavat Jeesuksen toisen tulemuksen asioita. Ja vaikkei se oleellista olekaan, niin luepa joskus huviksesi, miten juutalaiset ymmärsivät suuren sovintopäivän tuomion päivänä, jossa katsotaan, kuka on kelvollinen luvattuun maahan.

        7. Eli eihän tämä nyt niin kauhean ihmeellinen juttu ole, jos tämän koko tuomion ottaa asiana, jonka tehtävä on opettaa meille armon riittävyyttä.

        Kai

        .. niin pitääkö seurakunnassa edes puhua moisista profetioista ja tutkivista tuomioista.
        Minua esimerkiksi ei asia edes kiinnosta muuna kuin kummajaisena joka on niin suuressa merkityksessä erään kirkkokunnan olemassaololle.
        Evankeliumit eivät valaise asiaa lainkaan. Ilmestyskirja kieltää mitään muuttamasta ja Jeesus sanoo ettei teidän asianne ole tietää ajoista eikä hetkistä.
        Kuitenkin teidän historianne perustuu juuri tuolle aihemateriaalille ja sen yhteiseen arvostamiseen.
        On kuin Mongoliaa mainostettaisiin varteenotettavaksi asuinmaaksi Suomalaiselle.
        Sen suosittelemiseen niillä tutustumiskehoituksilla joita täällä näkee tilanne on suoraansanottuna järjettömän tuntuista muiden kuin teidän kantajoukkojen kannalta.
        Te yritätte myydä traktoria rivitaloasukkaalle.
        Jo nämä tällaiset puolustuspuheet ovat kaikkea muuta kuin Evankeliumin esittelyä.
        Varsinkin kun tietää miten vaikeaa on pelkän Evankeliumin levittäminen kaikkien nykylahkojen erilaisilla mausteilla höystettyjen oppien seassa.
        Valistunut arvauskin jo tuottaa kielteisen lopputuloksen.
        Jeesus julisti tuomiota juuri sinun edustamalle uskonjulistajille eikä tavalliselle rahvaalle.
        Tuomioasiat ovat teidän ongelmanne kaikkien profeettojen suilla.Kuninkaat ,tuomarit ja kansanopettajat siellä mainitaan eikä rahvasta.
        Te olette niitä jotka juoksuttaisitte meitä rahattomia eläkeläisiä täältä maasseudulta Sapattina niin ettemme siitä toipuisi kunnolla ennen seuraavaa Sapattimatkaa.
        Jarlau lohdutti Jumalan kyllä ymmärtävän ylivoimaisen esteen.
        Käsittämätöntä jos Sapattilepo olisi ruumiillisesti kaksinverroin raskaampaa kuin arkipäivän toimet.
        Näin vanhana miehenä rasittaa tuonkaltainen ajatuskin niin että rinnassa tuntuu. Niin ristiriitaisen tunteen hänen sanomisensa sai aikaan.


      • Jumala tietää
        kutvonen m kirjoitti:

        .. niin pitääkö seurakunnassa edes puhua moisista profetioista ja tutkivista tuomioista.
        Minua esimerkiksi ei asia edes kiinnosta muuna kuin kummajaisena joka on niin suuressa merkityksessä erään kirkkokunnan olemassaololle.
        Evankeliumit eivät valaise asiaa lainkaan. Ilmestyskirja kieltää mitään muuttamasta ja Jeesus sanoo ettei teidän asianne ole tietää ajoista eikä hetkistä.
        Kuitenkin teidän historianne perustuu juuri tuolle aihemateriaalille ja sen yhteiseen arvostamiseen.
        On kuin Mongoliaa mainostettaisiin varteenotettavaksi asuinmaaksi Suomalaiselle.
        Sen suosittelemiseen niillä tutustumiskehoituksilla joita täällä näkee tilanne on suoraansanottuna järjettömän tuntuista muiden kuin teidän kantajoukkojen kannalta.
        Te yritätte myydä traktoria rivitaloasukkaalle.
        Jo nämä tällaiset puolustuspuheet ovat kaikkea muuta kuin Evankeliumin esittelyä.
        Varsinkin kun tietää miten vaikeaa on pelkän Evankeliumin levittäminen kaikkien nykylahkojen erilaisilla mausteilla höystettyjen oppien seassa.
        Valistunut arvauskin jo tuottaa kielteisen lopputuloksen.
        Jeesus julisti tuomiota juuri sinun edustamalle uskonjulistajille eikä tavalliselle rahvaalle.
        Tuomioasiat ovat teidän ongelmanne kaikkien profeettojen suilla.Kuninkaat ,tuomarit ja kansanopettajat siellä mainitaan eikä rahvasta.
        Te olette niitä jotka juoksuttaisitte meitä rahattomia eläkeläisiä täältä maasseudulta Sapattina niin ettemme siitä toipuisi kunnolla ennen seuraavaa Sapattimatkaa.
        Jarlau lohdutti Jumalan kyllä ymmärtävän ylivoimaisen esteen.
        Käsittämätöntä jos Sapattilepo olisi ruumiillisesti kaksinverroin raskaampaa kuin arkipäivän toimet.
        Näin vanhana miehenä rasittaa tuonkaltainen ajatuskin niin että rinnassa tuntuu. Niin ristiriitaisen tunteen hänen sanomisensa sai aikaan.

        Sinulle kaukana asuvalle sapattilepo on juuri sitä, mitä sen tuleekin olla: Irtaantumista työstä ja arjesta, mutta aivan omassa kodissasi. Tee kuitenkin tuosta päivästä erilainen kuin muut päivät, olkoon se sitten sapatti tai sunnuntai. Lue sanaa, kuten olet tehnytkin, ja kuuntele Jumalan puhetta sinulle. Hän antaa Pyhän Henkensä sinun oppaaksesi, ja voit keskittyä siihen, mitä hän puhuu. Uskon, että hänen seurassaan sinulla on sapattilepo omassa ympäristössäsi.

        Jokin aika sitten olin kuuntelemassa hyvää luentoa, jossa asiantuntija, sosiaali-ihminen, suositteli nimenomaan lepopäivän viettoa stressiä vastaan. Hän suositteli sitä nimenomaan kuten vanhaan aikaan, pyhävaatteet päälle, hiljaisuutta ja rauhaa ympärille, retkiä luontoon tms. Tärkeintä oli hänen mielestään se, että arjen rutiini katkeaa. Uskon, että sitä Jumalakin on tarkoittanut, kun on lepopäivän meille antanut.


      • Vuorotöissä teollisuudessa
        Jumala tietää kirjoitti:

        Sinulle kaukana asuvalle sapattilepo on juuri sitä, mitä sen tuleekin olla: Irtaantumista työstä ja arjesta, mutta aivan omassa kodissasi. Tee kuitenkin tuosta päivästä erilainen kuin muut päivät, olkoon se sitten sapatti tai sunnuntai. Lue sanaa, kuten olet tehnytkin, ja kuuntele Jumalan puhetta sinulle. Hän antaa Pyhän Henkensä sinun oppaaksesi, ja voit keskittyä siihen, mitä hän puhuu. Uskon, että hänen seurassaan sinulla on sapattilepo omassa ympäristössäsi.

        Jokin aika sitten olin kuuntelemassa hyvää luentoa, jossa asiantuntija, sosiaali-ihminen, suositteli nimenomaan lepopäivän viettoa stressiä vastaan. Hän suositteli sitä nimenomaan kuten vanhaan aikaan, pyhävaatteet päälle, hiljaisuutta ja rauhaa ympärille, retkiä luontoon tms. Tärkeintä oli hänen mielestään se, että arjen rutiini katkeaa. Uskon, että sitä Jumalakin on tarkoittanut, kun on lepopäivän meille antanut.

        Mites minun kohdalla aiotkos sanoa että irtisanoudu töistäsi jotta voit viettää sapattia?
        Olen vuorotöissä ja en voi pitää lepopäivää yhtenä päivänä. Työantajani ei hyväksyisi muutettuja työpäiviä ja suostuessaan toisi se närää muille, koska joutuisivat tekemään minun sapatti päivät.


      • Timo Flink
        Vuorotöissä teollisuudessa kirjoitti:

        Mites minun kohdalla aiotkos sanoa että irtisanoudu töistäsi jotta voit viettää sapattia?
        Olen vuorotöissä ja en voi pitää lepopäivää yhtenä päivänä. Työantajani ei hyväksyisi muutettuja työpäiviä ja suostuessaan toisi se närää muille, koska joutuisivat tekemään minun sapatti päivät.

        Minä olen ollut ennen teologian opintojani ja teologin "uraa" insinööri ja olin siinä asemassa, että saatoin järjestellä sapatin aina vapaaksi. Minulla ei ole ollut tätä ongelmaa, mutta kerron vastaukseksi yhden ystäväni kokemuksen. Hän päätti, että Jumalan tahdon kunnioittaminen on tärkeämpää kuin maallisen aseman säilyttäminen. Niinpä hän marssi esimiehensä juttusilla ja sanoi, ettei tee työtä sapattisin. Lopputili tuli. Ystäväni kuitenkin uskoi Jumalan kääntävän kaiken parhain päin ja niin myös kävi. Jumala antoi hänelle paremman työn tilalle ja siinä työssä hän saattoi vapaasti viettää sapattia. Joten kysymys on oikeastaan siitä, mitä Jumala on sanonut ja luotanko siihen, että Hän pitää minusta huolta, tuntuu miltä tuntuu :)

        Timo Flink


      • vuorotyöntekijä
        Timo Flink kirjoitti:

        Minä olen ollut ennen teologian opintojani ja teologin "uraa" insinööri ja olin siinä asemassa, että saatoin järjestellä sapatin aina vapaaksi. Minulla ei ole ollut tätä ongelmaa, mutta kerron vastaukseksi yhden ystäväni kokemuksen. Hän päätti, että Jumalan tahdon kunnioittaminen on tärkeämpää kuin maallisen aseman säilyttäminen. Niinpä hän marssi esimiehensä juttusilla ja sanoi, ettei tee työtä sapattisin. Lopputili tuli. Ystäväni kuitenkin uskoi Jumalan kääntävän kaiken parhain päin ja niin myös kävi. Jumala antoi hänelle paremman työn tilalle ja siinä työssä hän saattoi vapaasti viettää sapattia. Joten kysymys on oikeastaan siitä, mitä Jumala on sanonut ja luotanko siihen, että Hän pitää minusta huolta, tuntuu miltä tuntuu :)

        Timo Flink

        Toisin sanoen kehoitat minua irtisanoutumaan työstäni. Mitä jos en saa uutta työpaikka ja asuntovelat on päällä? Minusta tuntuisi että tekisin perheelleni ja työtovereilleni asoita vaikeaksi jos soveltaisin sapattia sanan merkityksessä. Eikös rakkauden näkemys tavoita millään tilannettani? Vai onkos ehdottomuus vallitsevaa?


      • Timo Flink
        vuorotyöntekijä kirjoitti:

        Toisin sanoen kehoitat minua irtisanoutumaan työstäni. Mitä jos en saa uutta työpaikka ja asuntovelat on päällä? Minusta tuntuisi että tekisin perheelleni ja työtovereilleni asoita vaikeaksi jos soveltaisin sapattia sanan merkityksessä. Eikös rakkauden näkemys tavoita millään tilannettani? Vai onkos ehdottomuus vallitsevaa?

        Ymmärrän, että tilanteesi ei ole helppo. Koska en ole ollut itse siinä, en osaa laittaa itseäni täysin tilanteeseesi, joten voin antaa vain tämän ohjeen: rukoile asian puolesta ja keskustelu asiasta työnantajan kanssa. Tiedän, että monet työnantajat ovat suhtautuneet sapatinviettoon positiivisesti.

        Timo Flink


      • pauttia
        vuorotyöntekijä kirjoitti:

        Toisin sanoen kehoitat minua irtisanoutumaan työstäni. Mitä jos en saa uutta työpaikka ja asuntovelat on päällä? Minusta tuntuisi että tekisin perheelleni ja työtovereilleni asoita vaikeaksi jos soveltaisin sapattia sanan merkityksessä. Eikös rakkauden näkemys tavoita millään tilannettani? Vai onkos ehdottomuus vallitsevaa?

        Tässä olisi sinulle Paavalin terveiset.

        16. Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta,
        17. jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen.
        18. Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama
        19. eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua.
        20. Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä:
        21. "Älä tartu, älä maista, älä koske!"
        22. - sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta - ihmisten käskyjen ja oppien mukaan?
        23. Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.

        Kannattaa ottaa ohjeensasuoraan Raamatusta.
        Kyllä tämän Sananpaikan mukaan ei tule ottaa itselleen muit esimiehiä Krituksen sijaan


      • Opiksi ottaja
        pauttia kirjoitti:

        Tässä olisi sinulle Paavalin terveiset.

        16. Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta,
        17. jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen.
        18. Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama
        19. eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua.
        20. Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä:
        21. "Älä tartu, älä maista, älä koske!"
        22. - sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta - ihmisten käskyjen ja oppien mukaan?
        23. Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.

        Kannattaa ottaa ohjeensasuoraan Raamatusta.
        Kyllä tämän Sananpaikan mukaan ei tule ottaa itselleen muit esimiehiä Krituksen sijaan

        Nuorena ollessani minulla oli erittäin huonot Ruokailu tottumukset ja tavat, Jos olisin jatkanut samaa rataa en olisi päässyt edes viisikymppiseksi.

        Joten minä olen kiitollinen terveyden vaalioille omasta puolestani, kuitenkin jokaisella meistä
        on vapaa valinta oman terveytensä puolesta, joten olen kiitollinen aina hyvistä ohjeista.

        Jeesuhan itse näytti meille yhden terveys säädöksen Kun hän ajoi 3000 sikaa alas jyrkänteeltä. Tehden sian kasvattajille suuren tappion.

        Jeesus hävitti sikoja eläessään, mutta raamatun mukaan hän tulee toisen tulemuksensa kanssa hävittämään sian syöjät. Tämä paikka on kirjoitettu ihan raamattuun:

        Jesaja 66: jae 17: Jotka pyhitäytyvät ja puhdistautuvat puutarha-menoja varten.
        Seuraten miestä, joka on heidän keskellänsä,
        Jotka syövät sian lihaa ja muuta inhottavaa sekä
        rottia, niistä kaikista tulee loppu, sanoo Herra.

        Kyllä Jesajaa on pidetty oikeana profeettana.
        vai onko sinulla eriäviä mielipiteitä.

        Jos olet kasvanut Kristukseen, niin sinun tulisi tuntea Kristuksen aikainen kulttuuri että pystyisit ymmärtämään mitä kirjoitettu on.


      • Sinä!!!!!!!!!
        Opiksi ottaja kirjoitti:

        Nuorena ollessani minulla oli erittäin huonot Ruokailu tottumukset ja tavat, Jos olisin jatkanut samaa rataa en olisi päässyt edes viisikymppiseksi.

        Joten minä olen kiitollinen terveyden vaalioille omasta puolestani, kuitenkin jokaisella meistä
        on vapaa valinta oman terveytensä puolesta, joten olen kiitollinen aina hyvistä ohjeista.

        Jeesuhan itse näytti meille yhden terveys säädöksen Kun hän ajoi 3000 sikaa alas jyrkänteeltä. Tehden sian kasvattajille suuren tappion.

        Jeesus hävitti sikoja eläessään, mutta raamatun mukaan hän tulee toisen tulemuksensa kanssa hävittämään sian syöjät. Tämä paikka on kirjoitettu ihan raamattuun:

        Jesaja 66: jae 17: Jotka pyhitäytyvät ja puhdistautuvat puutarha-menoja varten.
        Seuraten miestä, joka on heidän keskellänsä,
        Jotka syövät sian lihaa ja muuta inhottavaa sekä
        rottia, niistä kaikista tulee loppu, sanoo Herra.

        Kyllä Jesajaa on pidetty oikeana profeettana.
        vai onko sinulla eriäviä mielipiteitä.

        Jos olet kasvanut Kristukseen, niin sinun tulisi tuntea Kristuksen aikainen kulttuuri että pystyisit ymmärtämään mitä kirjoitettu on.

        Adventistien täyttymys, sapatti ja sika ne yhteen kuuluu! Voi itku teidän kanssanne. Vai oliko tuo tarkoitettu vitsiksi!?!?


      • Kai A kirjoitti:

        1. Joseph Smithillä tai mormoneilla ei ole mitään tekemistä varhaisen adventismin kanssa.

        2. Ehkäpä tuo heitto tulee siitä, että opin ensimmäisen hiotun version kirjoittivat Uriah Smith ja John Andrews. Näiden kahden kirjoituksiin pohjautuu myös Ellen Whiten esitys aiheesta, ja useimmat muutkin. Ne edustavat kuitenkin 1800 -luvun biblisististä logiikkaa, jolla ei enää päästä kovin pitkälle. Ehdottaisinkin, että laitat hetkeksi syrjään EGWn tutkivan tuomion. Jos hän ei omien sanojen mukaan antanut parasta tekstitystä sovituksesta ei hän sitä välttämättä antanut tuomiostakaan.

        3. Uskotaanhan kristikunnan piirissä paljon asioita, joita Raamatussa ei nimeltä mainita, esimerkkeinä kolminaisuus, inkarnaatio, salainen tempaaminen... sitäpaitsi adventtikirkko ei suosi nimeä tutkiva tuomio vaan adventtia edeltävä tuomio.

        4. Asian ydin on tietenkin siinä, mitä Uusi Testamentti opettaa tuomiosta littyen Kristuksen tuloon tai ennen sitä. Tuomio on UTssa ja koko Raamatussa keskeinen opetus. UT puhuu myös tuomion ajasta ja siitä, että se alkaa Jumalan huoneesta. Tähän pitäisi laittaa liuta tekstejä, mutta on myöhä, enkä nyt voi tätä laajentaa miksikään Raamattutunniksi. Ei sinunkaan UTsi varmaan tuomioton ole.

        Tuossa tuomio-opetuksessa on siis perustus ja sitten mainittu Jeesuksen vertaus häävieraiden vaatteista (josta ei jostakin syystä tuntunut pitävän) on jatkoa. Mukaan voi ottaa vaikka vielä Ilmestyskirjan sanoman siitä, että tuulia pidätellään, kunnnes Jumalan lasten otsaan on painettu sinetti (ensisijaisesti Pyhän Hengen ja uskon vanhurskauden sinetti) jne...

        5. Mikä sitten on tuomio-opetuksen tarkoitus. Minun mielestäni sillä on vain yksi päämäärä. Saada ihminen turvaamaan Kristuksen täytettyyn työhön. Eihän tuomiosta pitäisi koskaan missään muussa merkityksessä puhuakaan. Eikä siinä niin kauhean suurta eroa pitäisi olla, jos asia sanotaan adventistisesti, että tuomion aika on tai luterilaisittain, että se kohta tulee. Vaikutushan on aivan sama. Jos Pyhä Henki pistää sydämeen hyväksikin itsensä kuvitteleva joutuu sanomaan, Herra ota kokonaan ja siirtyy Jeesukseen turvatessaan kuolemasta elämään ja tuomion alta pelastuksen iloon.

        Minun lähtökohtani on siis se, että kaikki armon eväät eli kristillinen teologia lähtee UTsta ja johtaa tai perustuu Golgatan ristiin.

        6. Vanha testamentti voi näitä asioita jotenkin kuvata, mutta vain niissä kehyksissä, jotka UT antaa. Sanotaan nyt siksi sana siitäkin.

        Typologia on tietenkin erityisen vaikea laji myös adventisteille vaikka adventistit siihen usein viittaavat ja ehkä turhaan (minä mukaanluettuna) kuvittelat olevansa asiantuntijoita.

        Mutta jos sanon, että VTn pääsiäinen ja viikkojuhla eli helluntai ovat Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen liittyviä vertauskuvia, voinet väitteen hyväksyä. Eikös UTkin sano samaa. Jos sitten jatkan, että syksyn juhlat, suuri sovintopäivä ja lehtimajanjuhla kuvaavat jotakin Jeesuksen toisesta tulemuksesta, olen vielä sellaisella maaperällä, johon kuvittelen voivani löytää vaikka parin vuosisadan takaisilta pietistiluterilaisiltakin yhtenevää kantaa. Syksyn juhlat kuvaavat Jeesuksen toisen tulemuksen asioita. Ja vaikkei se oleellista olekaan, niin luepa joskus huviksesi, miten juutalaiset ymmärsivät suuren sovintopäivän tuomion päivänä, jossa katsotaan, kuka on kelvollinen luvattuun maahan.

        7. Eli eihän tämä nyt niin kauhean ihmeellinen juttu ole, jos tämän koko tuomion ottaa asiana, jonka tehtävä on opettaa meille armon riittävyyttä.

        Kai

        1. Kyllä nuo mormoniyhteydes vähän väliä nousevat esiin, tässä yksi esimerkki:

        "EARLY VISIONS COPIED FROM JOSEPH SMITH
        A book called “The Adventist Mormon Connection” written by Phyllis Watson of Angwin, California will be published soon. This book will show that Mrs. White copied much of the content of her early “visions” from Joseph Smith, the founder of Mormonism.(She also quoted many times from the Apocrypha in her book “Early Writings.) The material in this book has been carefully researched. The book is a credible work and should not be taken lightly."
        http://www.prophecyviewpoint.com/htdocs/strangestatements.shtml

        Ehkäpä siitä tulee kunnon selvitykset ajan mittaan.

        Ellen ei koskaan tunnustanut synniksi pahoilta hengiltä näkyjen vastaanottamistaan. Niinpä hän jäi valheprofeetaksi historian kirjoihin ja kansiin. Myöskään nykyadventistit eivät tätä suostu tunnustamaan ja niinpä valheen kierre jatkuu. Elleniä yritetään puolustella tieteellisesti ja vähemmän tieteellisesti, mutta totuutta hänestä ja hänen opeistaan ei suostuta näkemään. Eksytys ei päästä uhrejaan vapaaksi.


      • Kai A kirjoitti:

        1. Joseph Smithillä tai mormoneilla ei ole mitään tekemistä varhaisen adventismin kanssa.

        2. Ehkäpä tuo heitto tulee siitä, että opin ensimmäisen hiotun version kirjoittivat Uriah Smith ja John Andrews. Näiden kahden kirjoituksiin pohjautuu myös Ellen Whiten esitys aiheesta, ja useimmat muutkin. Ne edustavat kuitenkin 1800 -luvun biblisististä logiikkaa, jolla ei enää päästä kovin pitkälle. Ehdottaisinkin, että laitat hetkeksi syrjään EGWn tutkivan tuomion. Jos hän ei omien sanojen mukaan antanut parasta tekstitystä sovituksesta ei hän sitä välttämättä antanut tuomiostakaan.

        3. Uskotaanhan kristikunnan piirissä paljon asioita, joita Raamatussa ei nimeltä mainita, esimerkkeinä kolminaisuus, inkarnaatio, salainen tempaaminen... sitäpaitsi adventtikirkko ei suosi nimeä tutkiva tuomio vaan adventtia edeltävä tuomio.

        4. Asian ydin on tietenkin siinä, mitä Uusi Testamentti opettaa tuomiosta littyen Kristuksen tuloon tai ennen sitä. Tuomio on UTssa ja koko Raamatussa keskeinen opetus. UT puhuu myös tuomion ajasta ja siitä, että se alkaa Jumalan huoneesta. Tähän pitäisi laittaa liuta tekstejä, mutta on myöhä, enkä nyt voi tätä laajentaa miksikään Raamattutunniksi. Ei sinunkaan UTsi varmaan tuomioton ole.

        Tuossa tuomio-opetuksessa on siis perustus ja sitten mainittu Jeesuksen vertaus häävieraiden vaatteista (josta ei jostakin syystä tuntunut pitävän) on jatkoa. Mukaan voi ottaa vaikka vielä Ilmestyskirjan sanoman siitä, että tuulia pidätellään, kunnnes Jumalan lasten otsaan on painettu sinetti (ensisijaisesti Pyhän Hengen ja uskon vanhurskauden sinetti) jne...

        5. Mikä sitten on tuomio-opetuksen tarkoitus. Minun mielestäni sillä on vain yksi päämäärä. Saada ihminen turvaamaan Kristuksen täytettyyn työhön. Eihän tuomiosta pitäisi koskaan missään muussa merkityksessä puhuakaan. Eikä siinä niin kauhean suurta eroa pitäisi olla, jos asia sanotaan adventistisesti, että tuomion aika on tai luterilaisittain, että se kohta tulee. Vaikutushan on aivan sama. Jos Pyhä Henki pistää sydämeen hyväksikin itsensä kuvitteleva joutuu sanomaan, Herra ota kokonaan ja siirtyy Jeesukseen turvatessaan kuolemasta elämään ja tuomion alta pelastuksen iloon.

        Minun lähtökohtani on siis se, että kaikki armon eväät eli kristillinen teologia lähtee UTsta ja johtaa tai perustuu Golgatan ristiin.

        6. Vanha testamentti voi näitä asioita jotenkin kuvata, mutta vain niissä kehyksissä, jotka UT antaa. Sanotaan nyt siksi sana siitäkin.

        Typologia on tietenkin erityisen vaikea laji myös adventisteille vaikka adventistit siihen usein viittaavat ja ehkä turhaan (minä mukaanluettuna) kuvittelat olevansa asiantuntijoita.

        Mutta jos sanon, että VTn pääsiäinen ja viikkojuhla eli helluntai ovat Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen liittyviä vertauskuvia, voinet väitteen hyväksyä. Eikös UTkin sano samaa. Jos sitten jatkan, että syksyn juhlat, suuri sovintopäivä ja lehtimajanjuhla kuvaavat jotakin Jeesuksen toisesta tulemuksesta, olen vielä sellaisella maaperällä, johon kuvittelen voivani löytää vaikka parin vuosisadan takaisilta pietistiluterilaisiltakin yhtenevää kantaa. Syksyn juhlat kuvaavat Jeesuksen toisen tulemuksen asioita. Ja vaikkei se oleellista olekaan, niin luepa joskus huviksesi, miten juutalaiset ymmärsivät suuren sovintopäivän tuomion päivänä, jossa katsotaan, kuka on kelvollinen luvattuun maahan.

        7. Eli eihän tämä nyt niin kauhean ihmeellinen juttu ole, jos tämän koko tuomion ottaa asiana, jonka tehtävä on opettaa meille armon riittävyyttä.

        Kai

        Jumalan tiet ovat suorat eivätkä risteile minkään väärien profeettojen, väärien näkyjen ja väärän tutkivan tuomion opin kautta ristille, kuten väität:

        "5. Mikä sitten on tuomio-opetuksen tarkoitus. Minun mielestäni sillä on vain yksi päämäärä. Saada ihminen turvaamaan Kristuksen täytettyyn työhön. Eihän tuomiosta pitäisi koskaan missään muussa merkityksessä puhuakaan. Eikä siinä niin kauhean suurta eroa pitäisi olla, jos asia sanotaan adventistisesti, että tuomion aika on tai luterilaisittain, että se kohta tulee. Vaikutushan on aivan sama. Jos Pyhä Henki pistää sydämeen hyväksikin itsensä kuvitteleva joutuu sanomaan, Herra ota kokonaan ja siirtyy Jeesukseen turvatessaan kuolemasta elämään ja tuomion alta pelastuksen iloon.
        Minun lähtökohtani on siis se, että kaikki armon eväät eli kristillinen teologia lähtee UTsta ja johtaa tai perustuu Golgatan ristiin"


      • opiksi ottaja
        Sinä!!!!!!!!! kirjoitti:

        Adventistien täyttymys, sapatti ja sika ne yhteen kuuluu! Voi itku teidän kanssanne. Vai oliko tuo tarkoitettu vitsiksi!?!?

        Profeetta Jesaja keksi sen sinulle hyväksi vitsiksi: Ethän sinä oikeisiin Profeettoihin usko ethän? Ne pitää olla valheen puhujia. eiks
        Juu. Kaikki valhe on sinun totuuttasi.Heh Heh Heh


      • kiitoksella vastaan otetaan
        opiksi ottaja kirjoitti:

        Profeetta Jesaja keksi sen sinulle hyväksi vitsiksi: Ethän sinä oikeisiin Profeettoihin usko ethän? Ne pitää olla valheen puhujia. eiks
        Juu. Kaikki valhe on sinun totuuttasi.Heh Heh Heh

        Vanhassa testamentissa ei ole pakanakristityille annettuja sääntöjä, niitä löytyy meille apostolien kirjeistä ohjeina. Ruoka kaikki on puhdasta ja syötävää. Verilätyt on kiellettyjä..Sikaa ja kaikkia muitakin lihoja saa syödä, vaikkei kovin terveellistä olekkaan. Pitää ymmärtää että olemme Pakanakristittyjä, emmekä Juutalaisia. Pakanakristityille on vapaus Herrassa olennaista, ei synnissä(pahuudessa)( rakkaudettomuudessa) elämiseen vaan Kristuksen antaman vapauden alaisuudessa eläminen.


      • mmmm...!!!
        kiitoksella vastaan otetaan kirjoitti:

        Vanhassa testamentissa ei ole pakanakristityille annettuja sääntöjä, niitä löytyy meille apostolien kirjeistä ohjeina. Ruoka kaikki on puhdasta ja syötävää. Verilätyt on kiellettyjä..Sikaa ja kaikkia muitakin lihoja saa syödä, vaikkei kovin terveellistä olekkaan. Pitää ymmärtää että olemme Pakanakristittyjä, emmekä Juutalaisia. Pakanakristityille on vapaus Herrassa olennaista, ei synnissä(pahuudessa)( rakkaudettomuudessa) elämiseen vaan Kristuksen antaman vapauden alaisuudessa eläminen.

        Syökää iilimatoja ja juokaa kastematomehua, on muuten hyvää ja terveellistä. Torakat ja rotat paahdettuina ovat parasta ja entäpäs hyydytetyt apinan aivot ja jälkiruuaksi tuoretta hevosen paskaa!!!!


      • (kaikkea sitä tuleekin mie....
        mmmm...!!! kirjoitti:

        Syökää iilimatoja ja juokaa kastematomehua, on muuten hyvää ja terveellistä. Torakat ja rotat paahdettuina ovat parasta ja entäpäs hyydytetyt apinan aivot ja jälkiruuaksi tuoretta hevosen paskaa!!!!

           Hyvää!!!!
        mmmm...!!! 24.10.2005 klo 12.42
           Syökää iilimatoja ja juokaa kastematomehua, on muuten hyvää ja terveellistä. Torakat ja rotat paahdettuina ovat parasta ja entäpäs hyydytetyt apinan aivot ja jälkiruuaksi tuoretta hevosen paskaa!!!!

        Olet näköjään vielä nuori ja kokematon kokki.
        Näin vanhempana kollegana kehoittaisin pitämään keksimäsi reseptin aina omana tietonasi ja uusia herkkujasi koemaistamaan yhdessä parhaiden ystäviesi kanssa.
        Tämän ohjeen mukaisesti tulet saamaan vilpittömimmät tunnustukset keittotaitojesi hyvyydestä toimivimmalla tavalla.
        Epäonnistumisesi tosin maksavat todennäköisesti hyvänkin ystävyyden päätellen erikoisherkuistasi ja makutottumuksistasi.


      • Timo Flink
        uskova_1 kirjoitti:

        1. Kyllä nuo mormoniyhteydes vähän väliä nousevat esiin, tässä yksi esimerkki:

        "EARLY VISIONS COPIED FROM JOSEPH SMITH
        A book called “The Adventist Mormon Connection” written by Phyllis Watson of Angwin, California will be published soon. This book will show that Mrs. White copied much of the content of her early “visions” from Joseph Smith, the founder of Mormonism.(She also quoted many times from the Apocrypha in her book “Early Writings.) The material in this book has been carefully researched. The book is a credible work and should not be taken lightly."
        http://www.prophecyviewpoint.com/htdocs/strangestatements.shtml

        Ehkäpä siitä tulee kunnon selvitykset ajan mittaan.

        Ellen ei koskaan tunnustanut synniksi pahoilta hengiltä näkyjen vastaanottamistaan. Niinpä hän jäi valheprofeetaksi historian kirjoihin ja kansiin. Myöskään nykyadventistit eivät tätä suostu tunnustamaan ja niinpä valheen kierre jatkuu. Elleniä yritetään puolustella tieteellisesti ja vähemmän tieteellisesti, mutta totuutta hänestä ja hänen opeistaan ei suostuta näkemään. Eksytys ei päästä uhrejaan vapaaksi.

        Kävin katsomassa tuota webbisivua ja totesin nopeasti, että noihin väitteisiin on vastattu jo ajat sitten, joten en ala niitä tässä kertaamaan.

        Sen pistin kuitenkin merkille, että sivujen tekijä ei itse näytä osaavan Raamattuaan. Otan esimerkin.

        "NOTE: Scripture is very clear. The Father raised His Son from death. Christ did NOT come forth from the grave by His own power. And He was in fact - dead. (Acts 4:10, Acts 13:30, Acts 17:31, Romans 4:24, Romans 6:4, Romans 8:11, Romans 10:9, Galatians 1:1, Ephesians 1:17-20, 1Thessalonians 1:10, 1Peter 1:3)"

        Tässä kirjoittaja väittää, että Jeesus ei tullut esiin haudasta omalla voimallaan. Olisin halukas tietämään kuinka kyseinen henkilö selittää seuraavat Jeesuksen omat sanat:

        Joh. 10:17-18
        "17. Isä rakastaa minua, koska minä annan henkeni - saadakseni sen jälleen takaisin. 18. Kukaan ei sitä minulta riistä, itse minä sen annan pois. Minulla on valta antaa se ja valta ottaa se takaisin. Niin on Isäni käskenyt minun tehdä."

        Kannattaisi siis opetella Raamattunsa paremmin. Kolminaisuusopin yksi ajatus on, että ihminen Jeesus Kristus kuolee ristillä todellisen kuoleman, mutta hänen jumaluutensa ei kuole, koska silloin myös Isä ja Pyhä Henki olisivat lakanneet olemasta. Mitä tapahtui jumaluudelle on mysteeri, jota meille ei paljasteta (enkä usko että ymmärtäisimmekään sitä). Suosittelen jälleen dogmatiikan perusopintoja.

        Ai niin, sen verran Ellen Whiten kirjallisesta tuotannosta, että on totta, että hän käytti kirjallisia lähteitä apunaan, mutta kirkkomme ulkopuolisen tekijänoikeusjuristin laatima tutkimus aiheesta osoitti, että White ei ole plagiaristi. Walter Rea ei ole oikeassa väitteissään. Kannattaa lukea
        http://www.whiteestate.org/issues/ramik.html

        Timo Flink


      • Timo Flink
        uskova_1 kirjoitti:

        1. Kyllä nuo mormoniyhteydes vähän väliä nousevat esiin, tässä yksi esimerkki:

        "EARLY VISIONS COPIED FROM JOSEPH SMITH
        A book called “The Adventist Mormon Connection” written by Phyllis Watson of Angwin, California will be published soon. This book will show that Mrs. White copied much of the content of her early “visions” from Joseph Smith, the founder of Mormonism.(She also quoted many times from the Apocrypha in her book “Early Writings.) The material in this book has been carefully researched. The book is a credible work and should not be taken lightly."
        http://www.prophecyviewpoint.com/htdocs/strangestatements.shtml

        Ehkäpä siitä tulee kunnon selvitykset ajan mittaan.

        Ellen ei koskaan tunnustanut synniksi pahoilta hengiltä näkyjen vastaanottamistaan. Niinpä hän jäi valheprofeetaksi historian kirjoihin ja kansiin. Myöskään nykyadventistit eivät tätä suostu tunnustamaan ja niinpä valheen kierre jatkuu. Elleniä yritetään puolustella tieteellisesti ja vähemmän tieteellisesti, mutta totuutta hänestä ja hänen opeistaan ei suostuta näkemään. Eksytys ei päästä uhrejaan vapaaksi.

        Laskin nopeasti, että Ellen Whitella on yhteensä seitsemän lainausta 4 Esran kirjasta (2 Esdras KJV) ja Salomonin Viisauden kirjasta (VT:n apokryfikirjat), joten ei noita nyt kovin montaa ole. Ne olivat osa KJV:tä. Ei tuossa mitään ihmeellistä ole, lainaahan Juudaan kirje Raamatussa 1 Eenokin kirjaa (Juud. 14-15).

        Teoksessa "A Word to the Little Flock" on kaksi lainausta: 4 Esra 15:10-13 ja 14:11. Tämän lisäksi James White lisäsi seuraavat viitteet (ei lainauksia): 4 Esra 2:3, 19, 43, 6:24, 15:5-27, 34-35, 16:68-74.

        Muissa tapauksissa kyse on siitä, että muut näkivät samankaltaisuutta siinä mitä Ellen kirjoitti ja mitä he olivat apokryfikirjoista lukeneet. Siten joissain artikkeleissa on viitteenä ed. main. teokset.

        Timo Flink


      • Timo Flink kirjoitti:

        Kävin katsomassa tuota webbisivua ja totesin nopeasti, että noihin väitteisiin on vastattu jo ajat sitten, joten en ala niitä tässä kertaamaan.

        Sen pistin kuitenkin merkille, että sivujen tekijä ei itse näytä osaavan Raamattuaan. Otan esimerkin.

        "NOTE: Scripture is very clear. The Father raised His Son from death. Christ did NOT come forth from the grave by His own power. And He was in fact - dead. (Acts 4:10, Acts 13:30, Acts 17:31, Romans 4:24, Romans 6:4, Romans 8:11, Romans 10:9, Galatians 1:1, Ephesians 1:17-20, 1Thessalonians 1:10, 1Peter 1:3)"

        Tässä kirjoittaja väittää, että Jeesus ei tullut esiin haudasta omalla voimallaan. Olisin halukas tietämään kuinka kyseinen henkilö selittää seuraavat Jeesuksen omat sanat:

        Joh. 10:17-18
        "17. Isä rakastaa minua, koska minä annan henkeni - saadakseni sen jälleen takaisin. 18. Kukaan ei sitä minulta riistä, itse minä sen annan pois. Minulla on valta antaa se ja valta ottaa se takaisin. Niin on Isäni käskenyt minun tehdä."

        Kannattaisi siis opetella Raamattunsa paremmin. Kolminaisuusopin yksi ajatus on, että ihminen Jeesus Kristus kuolee ristillä todellisen kuoleman, mutta hänen jumaluutensa ei kuole, koska silloin myös Isä ja Pyhä Henki olisivat lakanneet olemasta. Mitä tapahtui jumaluudelle on mysteeri, jota meille ei paljasteta (enkä usko että ymmärtäisimmekään sitä). Suosittelen jälleen dogmatiikan perusopintoja.

        Ai niin, sen verran Ellen Whiten kirjallisesta tuotannosta, että on totta, että hän käytti kirjallisia lähteitä apunaan, mutta kirkkomme ulkopuolisen tekijänoikeusjuristin laatima tutkimus aiheesta osoitti, että White ei ole plagiaristi. Walter Rea ei ole oikeassa väitteissään. Kannattaa lukea
        http://www.whiteestate.org/issues/ramik.html

        Timo Flink

        No kirjota sille.

        Tottakai adventtikirkon oma juristi joutuu noin tekemään, muutenhan olisi pelko, että kirkko joutuu maksamaan tekijänoikeusmaksuja. Tai ehkä ei, koska teot on vanhentuneet.


      • Timo Flink
        uskova_1 kirjoitti:

        No kirjota sille.

        Tottakai adventtikirkon oma juristi joutuu noin tekemään, muutenhan olisi pelko, että kirkko joutuu maksamaan tekijänoikeusmaksuja. Tai ehkä ei, koska teot on vanhentuneet.

        ==>Tottakai adventtikirkon oma juristi joutuu noin tekemään, muutenhan olisi pelko, että kirkko joutuu maksamaan tekijänoikeusmaksuja. Tai ehkä ei, koska teot on vanhentuneet.


      • ei voi kuin ihmetellä
        Timo Flink kirjoitti:

        ==>Tottakai adventtikirkon oma juristi joutuu noin tekemään, muutenhan olisi pelko, että kirkko joutuu maksamaan tekijänoikeusmaksuja. Tai ehkä ei, koska teot on vanhentuneet.

        Eikö kirkon miehillä ole muuta palkallista työtä kuin puolustella kollegojaan.
        Ja tutkia puolustuksen pitävyyttä lakimiesten kanssa.
        Eihän tuolle asianajajalle olisi töiytä siunaantunut, jos olisi lausunto ollut päinvastainen.
        Ja uusi olisi tullut tilalle ja entiselle potkut.
        Amerikka toimii niin.


      • opiksi ottaja
        (kaikkea sitä tuleekin mie.... kirjoitti:

           Hyvää!!!!
        mmmm...!!! 24.10.2005 klo 12.42
           Syökää iilimatoja ja juokaa kastematomehua, on muuten hyvää ja terveellistä. Torakat ja rotat paahdettuina ovat parasta ja entäpäs hyydytetyt apinan aivot ja jälkiruuaksi tuoretta hevosen paskaa!!!!

        Olet näköjään vielä nuori ja kokematon kokki.
        Näin vanhempana kollegana kehoittaisin pitämään keksimäsi reseptin aina omana tietonasi ja uusia herkkujasi koemaistamaan yhdessä parhaiden ystäviesi kanssa.
        Tämän ohjeen mukaisesti tulet saamaan vilpittömimmät tunnustukset keittotaitojesi hyvyydestä toimivimmalla tavalla.
        Epäonnistumisesi tosin maksavat todennäköisesti hyvänkin ystävyyden päätellen erikoisherkuistasi ja makutottumuksistasi.

        Tämä kaveri oli kirjoittanut tämän Reseptin vain
        noin huumori mielessä, jopa oli annettu kaikki-
        ruokaisille hyvät ruokailu reseptit.

        Kyllä minua nauratti kaverin kekseliäisyys ja
        hyvä Huumori


      • huumoria
        opiksi ottaja kirjoitti:

        Tämä kaveri oli kirjoittanut tämän Reseptin vain
        noin huumori mielessä, jopa oli annettu kaikki-
        ruokaisille hyvät ruokailu reseptit.

        Kyllä minua nauratti kaverin kekseliäisyys ja
        hyvä Huumori

        No olipa tosi hyvää huumori! Minua on viimeksi naurattanut näin paljon hautajaisissa.


      • Huumorin lukenut
        huumoria kirjoitti:

        No olipa tosi hyvää huumori! Minua on viimeksi naurattanut näin paljon hautajaisissa.

        Kaikki on hyvää kun se kiitoksella nautitaan.
        Tähän kai se kaver laittoi ruokareseptin. Joten näin tämä lienee mennyt Hirtehis huumoriksi
        tosi hyvin leikanut nuppi


    • Tulipa mieleen, että kaikki adventisteissa omasta mielestään on suurempaa:
      - Ellen White oli enemmän kuin Raamatun profeetat
      - adventistit ovat enemmän kuin kristittyjä; he ovat jeesuksia


      "Kun JEESUS JÄTTÄÄ PYHÄKÖN, peittää pimeys maan asukkaat. Tuona kauheana aikana vanhurskaiden täytyy elää pyhän Jumalan kasvojen edessä ILMAN VÄLITTÄJÄÄ. JUMALATTOMIA HILLINNYT VOIMA ON OTETTU POIS, ja lopullisesti parantumattomiksi jääneet ovat täydellisesti saatanan hallinnassa--- JUMALAN HENKI, jota he ovat itsepintaisesti vastustaneet, on viimein vetäytynyt pois. " (Ellen White, Suuri Taistelu, 597)

      ”Mutta vaikka he syvästi tuntevat arvottomuutensa, heillä ei ole salaisia syntejä tunnustettavana. Heidän syntinsä ovat menneet edeltäpäin tuomiolle ja tulleet pois pyyhityiksi.” (Ellen White, Suuri taistelu, s. 601)

      Yksikään kristitty ei väittäisi, että hän pystyy tulemaan niin synnittömäksi ja Jeesuksen kaltaiseksi, että pystyy vainoissa ilman välittäjää seisomaan Jumalan polttavien kasvojen edessä. Eikä heidän tarvitsekaan: "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä".(Heb. 13:5) ja "Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." (Matt. 28:20)

    • selittäjä

      Adventistien oppi pyhäkössä tapahtuvasta sovituksesta on vielä pahempaa kuin JDS oppi.

      • pauttia

        Koko opin tarkoitus on pitää ne opinkohdat voimassa joiden julistamista on tehty näihin päiviin asti.
        Ellenin opista luopuminen, vaikka ne todistetaan vääriksi, ovat se side jolla seurakunnan voi pitää kasassa.
        Kasvojen menettäminen seurakuntalaisten ja ulkopuolellaolevien silmissä on ainoa syy joka estää niiden hylkäämisen.
        Ellenin oppien pitäminen seurakunnan opetuksessa vie tilaa todelliselta Evankeliumin sanomalta ja muuttaa sitä aiheuttaen aiheetonta kismaa muiden uskovien kanssa.
        Sanoma on vääristynyt väärän opin vuoksi.
        Täälläkään ei siitä turhuudesta tarvitsisi puhua.


      • selittäjä
        pauttia kirjoitti:

        Koko opin tarkoitus on pitää ne opinkohdat voimassa joiden julistamista on tehty näihin päiviin asti.
        Ellenin opista luopuminen, vaikka ne todistetaan vääriksi, ovat se side jolla seurakunnan voi pitää kasassa.
        Kasvojen menettäminen seurakuntalaisten ja ulkopuolellaolevien silmissä on ainoa syy joka estää niiden hylkäämisen.
        Ellenin oppien pitäminen seurakunnan opetuksessa vie tilaa todelliselta Evankeliumin sanomalta ja muuttaa sitä aiheuttaen aiheetonta kismaa muiden uskovien kanssa.
        Sanoma on vääristynyt väärän opin vuoksi.
        Täälläkään ei siitä turhuudesta tarvitsisi puhua.

        Onneksi Raamattu ei opeta tutkimaan jonkun Ellenin tai Lutherin oppeja. Apostolien ja profeettain opetukset ovat aivan riittävät.

        PS. Luin jostain täältä suomi24. jonkun kysymyksen siitä, miten adventistit opettavat armolahjojen toiminnasta meidän aikanamme. Ei ole näkynyt vastausta.
        Kysyisin sitä samaa nyt tältä adventtikirkon työntekijältä? Siis, toimivatko adventistien keskuudessa armolahjat, esim. kielilläpuhuminen, profetoiminen jne..?


      • Entinen Hellari
        selittäjä kirjoitti:

        Onneksi Raamattu ei opeta tutkimaan jonkun Ellenin tai Lutherin oppeja. Apostolien ja profeettain opetukset ovat aivan riittävät.

        PS. Luin jostain täältä suomi24. jonkun kysymyksen siitä, miten adventistit opettavat armolahjojen toiminnasta meidän aikanamme. Ei ole näkynyt vastausta.
        Kysyisin sitä samaa nyt tältä adventtikirkon työntekijältä? Siis, toimivatko adventistien keskuudessa armolahjat, esim. kielilläpuhuminen, profetoiminen jne..?

        Ei toimi varmasti Mesmerismi Spirit. siellä ajatellaan omilla aivoilla. Tämä sian sakasa hengen vuodatus on kokeitu suuressa miljoona
        kaupungissa, jossa oli suuret Hellarien Herätys
        juhlat.

        Nämä kokeiliat olivat ei Hellareita. He olivat varmuuden vuoksi ottaneet Microfoonit mukaansa. äänitystä varten todistus aineiksi. Sitten kun alkoivat tukoukset kuulua tulivat monet tämän Suuren maailman kielen taitajat kääntämään
        tulkkeina näitä vierailioitten rukouksia. kuitenkin tulkinnat menivät päin hongikkoa koska
        vierailiat rukoilivat omalla äidin kielellään.

        Siis tämä tulkinta meni päin hongikkoa.
        Toinen tapaus oli Parantamis kokous, johon oli
        palkattu Ammatti näytteliöitä esittämään sokeita kuuroja ja rampoja. jotka paranivat ihmeellisesti

        Tosiasiassa he olivat aivan terveitä, mutta rahasta he tekivät palkkiota vastaan monta näytöstä viikossa. Tämä paljastuoi kun yksityis etsivä seurasi näitä kokouksia ja hän salaa kuvasi näitä armolahjoja. Siis huijaus ei ole
        mikään armolahja. Soumeksi se on petos.

        kyllä petos vielä vaikuttaa hengellisesti voimakkaana se on totinen tosi


      • Kai A
        selittäjä kirjoitti:

        Onneksi Raamattu ei opeta tutkimaan jonkun Ellenin tai Lutherin oppeja. Apostolien ja profeettain opetukset ovat aivan riittävät.

        PS. Luin jostain täältä suomi24. jonkun kysymyksen siitä, miten adventistit opettavat armolahjojen toiminnasta meidän aikanamme. Ei ole näkynyt vastausta.
        Kysyisin sitä samaa nyt tältä adventtikirkon työntekijältä? Siis, toimivatko adventistien keskuudessa armolahjat, esim. kielilläpuhuminen, profetoiminen jne..?

        Kysymykseen esiintyykö adventtikirkossa profetian, parantamisen tai kielilläpuhumisen armolahjoja voisi aivan hyvin vastata lyhyesti: Kyllä.

        Tunnen adventisteja, monet hyviä ystäviäni Suomessakin, ja muutamia myös muissa maissa, jotka puhuvat kielillä, ovat saaneet Herralta sanomia tai profetioita. Kirkon kokouksissa säännöllisesti (vaikkakaan ei kovin usein)rukoillaan sairaiden puolesta (joskus öljyllä voidellen). Ja, kiitos Herran, olen itsekin saanut muutaman kerran olla mukana todistamassa yliluonnollisen paranemisen ihmettä.

        Voisi vielä lisätä, että lähes kaikki adventistit uskovat, että tällaista karismaattisuutta tulee pian Raamatun lupausten mukaan, herätyksen aikoina, tapahtumaan yhä useammin ja enemmän.

        Vaika tuo edelläoleva vastaus on mielesäni ihan totta, pitää rehellisyyden nimissä ja väärinkäsitysten välttämiseksi lisätä, että asiassa on toinenkin puoli. Useimmissa paikoissa adventistinen suhtautuminen on lievästi karismaattisuutta vastaan. On tyypillistä adventismia, että kunnon vakaa sanan tutkiminen aina voittaa karismaattiset kuohut. Ehkä siksi karismaattiset adventistit väliin tuntevat olevansa ahtaalla.

        Edesmennyt adventistiproffa ja opettajani Wilbur Alexander kertoi pelanneensa golfia Oral Robertsin kanssa. Jälkimmäinen esitti pelien aikana useampaan kertaan, että adventismista tulisi voittamaton yhdistelmä, jos liittäisi vahvaan raamatullisuutensa karismaattisten herätysten Hengen. Alexanderin tai Robertsin unelma ei ole toteutunut, eikä sen tarvitsekaan toteutua, mutta osa minun näkyäni on se, että Pyhän Hengen työn keskeisyys ja arvostus kirkossa kasvaa.

        Hyvä, paras!! tasapuolinen ja adventistinen esitys Pyhän Hengen työstä on jo 50 vuoden takaa, Arvo Arasolan pieni kirjanen, Pyhän Hengen Lahja, kirjoitettu vaikean kriisin ja sitä seuranneen hengellä täyttymiskokemuksen jälkeen. Tiedän varmasti, että lähes kaikki suomalaiset adventistit sanovat kirjan sanomaan aamenen, ja kirja on myös käännetty useille muille kielille.

        Ehkä kysyjää voisi kiinnostaa se, että alun adventismi oli varsin karsismaattinen. Siihen kuului profetioita (myös muiden kuin Ellen Whiten), kaatumisia, sairaiden parantamisia rukouksella, ja muutamassa yksittäistapauksessa kielilläpuhuminen. Ne eivät olleet pääasia, mutta kuuluvat historialliseen kuvaukseen.

        Tilanne muuttui 1890 luvun puolivälissä, jolloin muutaman pahan ylilyönnin jälkeen adventtikirkon suhde karismaattisuuteen viileni. Muutoksen moottorina oli John Harvey Kellogg, joka vähän toistakymmentä vuotta myöhemmin joutui kirkosta eroon, kun kirkko ei enää suostunut tanssimaan hänen pillinsä mukaan.

        Kellogg edusti jonkinlaista armolahjojen laitostamista. Kirkon sairaalat ja kasvisruoka hoitavat parantamisen lahjan, Ellen White profetian lahjan, toiminta monilla kielillä kielilläpuhumisen lahjan jne. Kellogg on onneksi kuollut, vaikka hänen haamunsa vielä väliin kummittelee suomalaisissakin kirkoissamme.

        Kai


      • SANOA
        Kai A kirjoitti:

        Kysymykseen esiintyykö adventtikirkossa profetian, parantamisen tai kielilläpuhumisen armolahjoja voisi aivan hyvin vastata lyhyesti: Kyllä.

        Tunnen adventisteja, monet hyviä ystäviäni Suomessakin, ja muutamia myös muissa maissa, jotka puhuvat kielillä, ovat saaneet Herralta sanomia tai profetioita. Kirkon kokouksissa säännöllisesti (vaikkakaan ei kovin usein)rukoillaan sairaiden puolesta (joskus öljyllä voidellen). Ja, kiitos Herran, olen itsekin saanut muutaman kerran olla mukana todistamassa yliluonnollisen paranemisen ihmettä.

        Voisi vielä lisätä, että lähes kaikki adventistit uskovat, että tällaista karismaattisuutta tulee pian Raamatun lupausten mukaan, herätyksen aikoina, tapahtumaan yhä useammin ja enemmän.

        Vaika tuo edelläoleva vastaus on mielesäni ihan totta, pitää rehellisyyden nimissä ja väärinkäsitysten välttämiseksi lisätä, että asiassa on toinenkin puoli. Useimmissa paikoissa adventistinen suhtautuminen on lievästi karismaattisuutta vastaan. On tyypillistä adventismia, että kunnon vakaa sanan tutkiminen aina voittaa karismaattiset kuohut. Ehkä siksi karismaattiset adventistit väliin tuntevat olevansa ahtaalla.

        Edesmennyt adventistiproffa ja opettajani Wilbur Alexander kertoi pelanneensa golfia Oral Robertsin kanssa. Jälkimmäinen esitti pelien aikana useampaan kertaan, että adventismista tulisi voittamaton yhdistelmä, jos liittäisi vahvaan raamatullisuutensa karismaattisten herätysten Hengen. Alexanderin tai Robertsin unelma ei ole toteutunut, eikä sen tarvitsekaan toteutua, mutta osa minun näkyäni on se, että Pyhän Hengen työn keskeisyys ja arvostus kirkossa kasvaa.

        Hyvä, paras!! tasapuolinen ja adventistinen esitys Pyhän Hengen työstä on jo 50 vuoden takaa, Arvo Arasolan pieni kirjanen, Pyhän Hengen Lahja, kirjoitettu vaikean kriisin ja sitä seuranneen hengellä täyttymiskokemuksen jälkeen. Tiedän varmasti, että lähes kaikki suomalaiset adventistit sanovat kirjan sanomaan aamenen, ja kirja on myös käännetty useille muille kielille.

        Ehkä kysyjää voisi kiinnostaa se, että alun adventismi oli varsin karsismaattinen. Siihen kuului profetioita (myös muiden kuin Ellen Whiten), kaatumisia, sairaiden parantamisia rukouksella, ja muutamassa yksittäistapauksessa kielilläpuhuminen. Ne eivät olleet pääasia, mutta kuuluvat historialliseen kuvaukseen.

        Tilanne muuttui 1890 luvun puolivälissä, jolloin muutaman pahan ylilyönnin jälkeen adventtikirkon suhde karismaattisuuteen viileni. Muutoksen moottorina oli John Harvey Kellogg, joka vähän toistakymmentä vuotta myöhemmin joutui kirkosta eroon, kun kirkko ei enää suostunut tanssimaan hänen pillinsä mukaan.

        Kellogg edusti jonkinlaista armolahjojen laitostamista. Kirkon sairaalat ja kasvisruoka hoitavat parantamisen lahjan, Ellen White profetian lahjan, toiminta monilla kielillä kielilläpuhumisen lahjan jne. Kellogg on onneksi kuollut, vaikka hänen haamunsa vielä väliin kummittelee suomalaisissakin kirkoissamme.

        Kai

        JA MUROPAKETEISSA.


      • Kai A
        SANOA kirjoitti:

        JA MUROPAKETEISSA.

        Maissimurojen keksijä oli nero miehekseen, aikansa parhaita kirurgeja, tehokas ylilääkäri ja suuren sairaalan johtaja.

        Nerous ja hulluus ovat kuitenkin lähellä toisiaan. Miesraukka pyörisi varmaan gyroskooppina haudassaan, jos saisi kuulla, että hänen elämäntyöstään on jäljellä hänen pikku juttuna pitämänsä murot ja että hänen veljensä perhe teki niillä miljardiomaisuuden.

        Kai


    • kulkija123

      Ei adventistien omaksuma "tutkivatuomio" ole ainoa epäilyksiä herättävä asia. Vaan tämä seuraava on aika erikoista opetusta kriittisesti tarkasteluna. Jota kuitenkin opetetaan adventistien keskuudessa.

      '''''"Lisäksi adventismi väittää EGW:n opettamana, että kaiken lopuksi, Kristuksen tultua taivaasta pyhiensä kanssa adventismin mukaan tuhat vuotta tyhjänä olleen maan päälle laitetaan ihmisten synnit saatanan päälle eli ei vielä sen oletetun tutkivan tuomion päätyttyäkään synneistä päästä lopullisesti eroon, vaan perkeleestä tehdään ihmiskunnan syntien sovittaja, joka kantaa maailman synnit. Ilmestyskirja, joka kuvaa viimeisiä tapahtumia ja tuhatvuotiskautta ei tiedä sellaisesta teologiasta mitään, eikä väitä saatanan kantavan maailman syntejä, eikä Ilmestyskirja myöskään opeta saatanan palavan "tuhkaksi". Johanneksen evankeliumin mukaan Kristus Jumalan Karitsana kantoi maailman synnit ja sovitti ne - saatana sitä ei tee, vaan saatana on helvetin tulijärvessä rangaistavana iankaikkisesti (Ilm. 20-21). On aika vaikea nähdä, miten nämä whitelais-adventistiset opit "korottavat Kristusta", kuten adventistit väittävät EGW:n tekevän." ''''''

      Adventtikirkon virallisilta sivuilta löytyy asiasta seuraavaa (sieltä poimittuna)

      "Päätettyään lunastustyönsä ja taivaallisen pyhäkön puhdistuksen, hän asettaa kansansa synnit Saatanalle, synnin alkuunpanijalle. Missään tapauksessa ei voida sanoa, että Saatana sovittaisi uskovien synnit - Kristus on sen jo täydellisesti tehnyt. Mutta Saatanan on kannettava vastuu kaikesta siitä synnistä, jonka hän on saanut pelastetut tekemään. "

      Aika merkillistä nähdä Jeesuksen täydellisenä syntien sovittajana ja kuitenkin sovitettuja syntejä ollaan viemässä saatanan päälle kannettavaksi. Onkohan saman suuntaisia ajatuksia missään toisessa kristillisessä liikkeessä?

      • pauttia.

        ====Aika merkillistä nähdä Jeesuksen täydellisenä syntien sovittajana ja kuitenkin sovitettuja syntejä ollaan viemässä saatanan päälle kannettavaksi. Onkohan saman suuntaisia ajatuksia missään toisessa kristillisessä liikkeessä?=====

        Juutalaisessa temppelipalveluksessa oli vuohi jonka kaulaan vertauskuvallinenb nauha sidottiin ja sen kautta vuohi vei Kansan synnit erämaahan.
        Temppelin punainen merkkinauha muuttui valkoiseksi kun vuohen tehtävä oli suoritettu.
        Tällainen tapahtuma lakkasi kun Jeesus oli noussut ylös kuolleista; väri ei enää muuttunut.
        Tämän muistan jostain lukeneeni.UT:ssa ei siitä mainita.


      • Timo Flink

        ==>"Päätettyään lunastustyönsä ja taivaallisen pyhäkön puhdistuksen, hän asettaa kansansa synnit Saatanalle, synnin alkuunpanijalle. Missään tapauksessa ei voida sanoa, että Saatana sovittaisi uskovien synnit - Kristus on sen jo täydellisesti tehnyt. Mutta Saatanan on kannettava vastuu kaikesta siitä synnistä, jonka hän on saanut pelastetut tekemään. "

        Aika merkillistä nähdä Jeesuksen täydellisenä syntien sovittajana ja kuitenkin sovitettuja syntejä ollaan viemässä saatanan päälle kannettavaksi. Onkohan saman suuntaisia ajatuksia missään toisessa kristillisessä liikkeessä?


      • lukenut tekstit

        Oletpas hyvä sekahedelmä sopan keittäjä, Tällainen soppa saadaan aikaan kun sotketaan asia yhteydet keskenään. Nyt olen saanut täyden varmuuden kuinka paljon oikeaa Evankeliumia vihataan. Yksikin Kristuksen vastustaja esiintyy Demonin nimellä.

        Joten kyllä ymmärrän kuka on asialla! Joten itsellenne te palveluksen teette. Jumalaa vihaavalla toiminnalla. Kertokaa mitä varten te vihaatte Tätä Nazarealaista? menikö jokin pieleen hänen opetuksessaan kertokaa hyvät immeiset


      • an out side watcher
        lukenut tekstit kirjoitti:

        Oletpas hyvä sekahedelmä sopan keittäjä, Tällainen soppa saadaan aikaan kun sotketaan asia yhteydet keskenään. Nyt olen saanut täyden varmuuden kuinka paljon oikeaa Evankeliumia vihataan. Yksikin Kristuksen vastustaja esiintyy Demonin nimellä.

        Joten kyllä ymmärrän kuka on asialla! Joten itsellenne te palveluksen teette. Jumalaa vihaavalla toiminnalla. Kertokaa mitä varten te vihaatte Tätä Nazarealaista? menikö jokin pieleen hänen opetuksessaan kertokaa hyvät immeiset

        ...Elleniä tarvittiin sitä paikkaamaan?
        Kyllä asia on selvää, kun pitää näistä kahdesta valita.

        Kyllä sotkijat rypevät omassa .......!


      • kulkija123
        lukenut tekstit kirjoitti:

        Oletpas hyvä sekahedelmä sopan keittäjä, Tällainen soppa saadaan aikaan kun sotketaan asia yhteydet keskenään. Nyt olen saanut täyden varmuuden kuinka paljon oikeaa Evankeliumia vihataan. Yksikin Kristuksen vastustaja esiintyy Demonin nimellä.

        Joten kyllä ymmärrän kuka on asialla! Joten itsellenne te palveluksen teette. Jumalaa vihaavalla toiminnalla. Kertokaa mitä varten te vihaatte Tätä Nazarealaista? menikö jokin pieleen hänen opetuksessaan kertokaa hyvät immeiset

        Taisi koskettaa sinuun kun piti minutkin heti käydä haukkumassa.

        Kirjoitus oli "Deemon" Nimimerkillä.- otsikolla "Whitelaisuus" Käykää lukemassa!

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000013&posting=22000000011370913


    • Tässäpä tätä Tutkivan tuomion oppia olikin, jota Antti Kantola Kai Arasolan opettamana niin ylistää Pyhän Hengen antamaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      134
      2142
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      377
      1587
    3. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1186
    4. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      21
      1110
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      109
      1009
    6. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      126
      979
    7. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      94
      963
    8. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      938
    9. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      858
    10. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      818
    Aihe