Soitatteko takaisin ystävälle?

Gallub

Mitä mieltä olette ja miten itse toimitte,jos näette että ystävänne on yrittänyt soittaa sinulle?
Itse ainakin soitan aina takaisin,tai jos olen todella pahassa paikassa niin laitan edes tekstiviestin.

Kysyn tätä siksi koska eräs ystäväni ei soita takaisin.Jos esim. kymmenestä ei-vastatusta puhelusta (eri kertoina siis),hän voi soittaa takaisin yhden johdosta. Esim jos olen päivällä yrittänyt soittaa 1-2ktr,ja illalla saan hänet sitten kiinni, niin ensimmäiseksi hän aina sanoo puolustuksen: "Ai niin,olitkin yrittänyt tossa päivällä soitella", "unohdin soittaa takaisin", tai "huomasin vasta nyt että olit yrittänyt aikaisemmin soittaa".Tai jotain muuta vastaavia selityksiä.
Sama teksiviestien kanssa,hän usein ei vastaa ja kun soitan niin selitys on ettei hän ole huomannut viestejään kuin vasta äskettäin.

Kiire hänellä ei todellakaan ole,koska hän on työttömänä eikä hänellä ole mitään aikaa vievää hommaa muutenkaan.Enkä oikein jaksa uskoa noihin "unohteluihin" noin usein. Olen miettynyt onko hän vain niin pihi,ettei ole edes varaa laittaa tekstiviestiä takaisin vaikka väittää minun olevan yksi hänen parhaista kavereistaan.

18

2593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihan kaikessa

      Sääliksi käy tuota kaveriasi. Älä anna ollenkaan asian vaivata itseäsi -hän on työtön, eikä muuhun voi.

    • vastaan kyllä

      On mullakin pari kaveria jotka ei vastaa jos en kysy mitään akuuttia vastaamista edellyttävää. Minusta on epäkohteliasta jättää vastaamatta mutta näiden parin tyypin tyylin olen jo oppinut tuntemaan enkä jaksa vetää poroja nenään.

      Kai teillä on joku yhteinen kaveri? Kysy häneltä jättääkö em. kaveri hänellekin vastaamatta. Vastaileeko hän yhdessä ollessanne muiden viesteihin vai sivuuttaako taskussa piippaavan luurin noteeraamatta koko viestiä?

      Jos hän vastailee muille niin siinä tapauksessa hän on jostain syystä kyllästynyt viestittelyysi tai seuraasi. Ota selvää.

    • on ihmiset

      jotka elää vain puhelimelle. Aina pitäs olla puhelimessa... ettekö muuta tee ku säädätte ihmissuhteita ja pölisette turhi puhelimessa??? Jos ei oo asiaa, miks soittaa?? Minä en ainakaan vastaile jos ei oo mitään tärkeetä heti... sit ku kerkee tai ei ollenkaa! Hankkikaa elämä!

      • se on se

        puhelimeen vastaaminen, etenkin siinä tapauksessa jos soittavalla ystävällä on joku hätä! Jos sun mielestä todellista elämää on se, ettei vastaa ystävien yhteydenottoihin, niin todennäköisesti sulla ei ole oikeita ystäviä.

        Mä vastaan ystävieni puhelinsoittoihin useimmiten.Jos joskus haluan olla rauhassa, laitan puhelimen kiinni,ja vastaan tulleisiin puheluihin myöhemmin.

        Ei se yhteydenpito useinkaan rahasta voi olla kiinni... Jos ei ole varaa soitella,niin kannattaa kertoa asiasta rehellisesti ystävilleen.Tekstareita voi myös lähettää,jos ei halua soitella.


    • Miss_Darkness

      Itse olen myös sortunut tuohon, etten soita kavereilleni/ystävilleni takaisin tai vastaa viesteihin. Aina en edes vastaa puhelimeen.

      Tämä ei kuitenkaan johdu siitä, etten enää pitäisi heistä tai että en välittäisi. Olen vain välillä todella masentunut, enkä yksinkertaisesti kestä tai jaksa ketään. Se ei ole heidän vikansa, vaan minun. Itse vetäydyn omaan pahaan olooni, enkä siksi vastaa puhelimeen tai soita takaisin, vaikka toisaalta kaipaisin ihmisiä. Sekavaa, eikös?

      Ystävälläsi voi olla samankaltainen tilanne, etenkin jos hän on ollut pitkään työttömänä. Se voi masentaa ja viedä henkiset voimavarat. Siinä voi myös olla syy siihen, ettei hän soita takaisin tai vastaa viesteihin. Se ei välttämättä johdu millään tavalla sinusta.

      • DSAD

        Syö masennuslääkkeitä ja lopeta toi vineeminen.


      • samaa

        Tätä samaa olisin myös kommentoinut. Välillä ei vain jaksa. Ja olettaisin että työtön ei ole muutenkaan samalla tavalla päivässä ja yhteisössä kiinni kuin työssä käyvät - ajan kuluakaan ei huomaa.


    • Gallub

      Jo tulleihin vastauksiin voisin kommentoida sen verran:
      Meillä ei ole yhteisiä ystäviä,vaan molemmilla on muita ystäviä.Joten en voi kysyä toiselta ystävältä....
      En todellakaan vaadi että samantien pitäisi olla soittelemassa takaisin,vaan sitten kun pystyy koska se on minusta kohteliasta.Hän ei siis edes seuraavina päivinä soita takaisin,vaan joudun soittamaan aina itse.Ja soitan ja laitan viestiä aina asiasta ja johon odotan vastausta. Tulee sellainen olo että yhteyden pito on todella yksipuolista,ja olemmeko sitten niin hyviä ystäviä kuin oikeasti hän sanoo.
      Tämä hänen paha olo voi olla mahdollista,mutta voisi edes sitten myöhemmin ottaa yhteyttä jos heti ei tunnu siltä että huvittaisi vastata.

      Siis minusta on kohteliasta ottaa takaisin päin yhteyttä.Aina voi tietenkin unohtua,mutta ei voi unohtaa 90% puheluista.

    • kaikesta

      välillä vastaan hetikin välillä en. Joskus puhelin ei soi pitkiin aikoihin ja sen unohtaa taskuun tai laukunpohjalle josta sitten hoksaa ajat myöhemmin et taas on jotakin tullut. Jos soittajasta suurinpiirtein arvaa mistä on kysymys ja vastasoitot on -joo ei sopinut nyt-, niin en ala iltayöstä soittamaan ja muut on tottuneet siihen et silloin kun en voi vastata teen jotakin tärkeää. Ja jos ei ole tullut vaikka viestiä et soita tai laitettu asiaa, niin oletan et on ollut aikasidonnainen juttu tai mulle voi myös soittaa uudestaan jos on tärkeää asiaa tai laittaa viesti. Viestissäkin se, et jos en heti osaa vastata siihen, niin saatan odottaa jonkun aikaa. Mut viestillä saa jutun paremmin perille kuin joskus yhdesti soittamalla. Välillä unohtaa oikeasti vaikka päättää et pitäis muistaa kysyä myöhemmin.
      Pahinta on kun joku on soittanut ja sit kun näkee niin on suurinpiirtein kurkussa kiinni, ettet ole vastannut. Mun mielestä ei tarvi olettaa et aina pitää soittaa takaisin, jos ei laita siitä tietoa tai viestiä, silloin varmasti vastaan vaikka en välttämättä heti. Enkä valitettavasti osaa olla puhelimessa aina kiinni, mut ihmiset tietää sen jos tarttee.

    • Gallub

      Olen aika yllättynyt että noinkin moni vastasi ettei yleensä soita takaisin.
      En ole mikään teini tai nuori enää,joten en todellakaan elä puhelimen välityksellä.Koska käyn töissä ja kavereita tapaa sen vuoksi harvemmin,niin minusta on ihan kivaa soittaa että mitä ystävälle kuuluu ja on samalla ihan asiaakin.En siis soittele ystäville päivittäin,vaan yleensä pyrin ottaa yhteyttä jos ei viikon aikana olla nähty tai joskus voi mennä monta viikkoakin.Sit tietty kun on jotain tärkeää asiaa,voi joutua soittelemaan useammin sen takia.Joten en siellä lörpöttele huvin vuoksi.

      Siksi minusta on kohteliasta että jos olen yrittänyt häntä kiinni saada,niin soittaisi takaisin.Itse ainakin soitan jos joku on minulle yrittänyt soittaa>silloin on jotain asiaa,että sovitaan yhteisiä menoja,tarvitaan apua jossain asiassa tai toimitetaan jotain tietoa mitä on kaivattu.Unohtelut/pihiyden/omassa rauhassa halun olon ymmärrän jos näin tapahtuu satunnaisesti.Mutta tämä on ihan toistuvaa,niin herää kysymys että onko hän mukana meidän ystävyydessä.
      Ja tässä tapauksessa on mukana muutakin esim.tapaamisien jatkuvaa siirtelyä/peruuttelua,puhuu toista ja tekee toista.

      • tyttönen.

        Mulla vähän riippuu tilanteesta tuo, että soittelenko takaisin vaiko en. Esim. jos huomaan, miten minulle on soittanut joku sellainen henkilö, joka ei kovin usein soittele, niin yleensä aina soitan takaisin. Mut jos jollain on ollu tapana soittaa päivittäin, niin en välttämättä soita takaisin, jos en ole päässyt vastaamaan. Mut yleisesti ottaen, soitan kyllä useemmin takaisin.

        Mulla on myös yks kaveri, joka ei yleensä koskaan soittele takaisinpäin, vaikka olisin kymmenen kertaa päivän aikana soitellu. Ärsyttäähän se välillä, mut tällä kaverilla on saldoraja, ja muutama sellanen vakikaveri, et jos hän soittelisi jatkuvasti kaikille takisinpäin, menisi saldot parissa päivässä. Itse hän ei pahemmin pidä yhteyttä kehenkään, vaan antaa muiden ottaa aina yhteyttä häneen. Paras vaan sopeutua ja alistua, mikäli haluaa tällaisen ystävyyden säilyttää.

        Ei siis kannata ottaa tuota liian henkilökohtaisesti. Ihmiset vaan elää niin eri elämäntilanteissa, että aina ei jaksa tai kerkiä takaisin soitella, ilman et siinä olisi jotain muuta takana.


    • minä

      ..soitan aina ystävilleni takaisin.

      • Anonyymi

        samoin.


    • on...

      vähän samanlainen...Mutta joskus jopa soittaa takaisin, vaikka useimmiten vasta pari päivää myöhemmmin tai seuraavalla viikolla että "olit yrittänyt soittaa"...Ja jos lähetän hänelle tekstiviestin (tai kuka tahansa muukin joka ei ole miespuolinen lähettää) niin hänellä menee vastaamiseen monta päivää tai sitten hän ei vastaa ollenkaan..Ärsyttää tommonen, vaikka ei kysyisikään viestissä mitään tärkeää, olisi silti mukava jos siihen saisi vastauksen..Sitten kyllä jupistaan siitä, jos en ite vastaa tai todellakin unohdan vastata hänen viestiinsä..Ja hän on yleensä sellainen että kun saa viestin niin ei vaivaudu edes katsomaan sitä heti ellei ole varma siitä että se on joltakin mielenkiintoiselta ihmiseltä..Ja kaiken lisäksi hänen viestimuistinsa on aina täynnä...Ja puhelin "muka" aina hukassa...

    • Mika0800

      Tuohonhan on aivan selvä syy!

      Jos liittymäsi on esim TeleFinland, niin eihän tuollaiseen liittymään pysty kohtuuhinnalla soittamaan mitenkään! Esim. dna Onni -liittymällä kaikki puhelut 6,9 senttiä/min !

      Vaihda dna:han, niin sinulle voi soittaa erittäin edullisesti: soittomääristä kuukaudessa riippuen

      JOKO:

      dna Helmi: puhelut dna:n liittymiin 2 snt/min, muihin kuin dna:n liittymiin 9 snt/min

      TAI

      dna Aarre: 1500 min ja 1500 textaria/kk, molemmat vain dna:n liittymiin, yht. 8,90 euroa/kk. Ylimenevät min dna:han ja kaikki min muihin liittymiin 9 snt/min.

      Itselläni on 0800 -loppuinen numero, ja periaatteeni onkin tämä:

      "kun numero *alkaa* 0800, siihen soittaminen on ilmaista. Ja kun numero *loppuu* 0800, siitä soitetaan sinulle ilmaiseksi takaisin, mutta *vain* dna:n liittymiin.

      ps. dna -liittymät kuuluvat erinomaisen hyvin ehjällä ja laadukkaalla 2 -taajuuspuhelimella.

      Kuuluvuusongelmat dna -liittymillä johtuvat yleensä viallisesta tai heikkolaatuisesta 2-taajuuspuhelimesta. (sama vika ei välttämättä haittaa mitään Elisan tai Soneran verkoissa, syy on se, että esim. Helsingissä dna:lla on vain 1800 MHz tukiasemia, kun Elisa ja Sonera käyttävät pääosin 900 Mhz tukiasemia, paitsi ruuhkaisimmilla alueilla 2-taajuustukiasemia).

      Ainiin: noita viallisia 2 -taajuuspuhelimia on ilmennyt eniten Nokian puhelimissa.

      Itselläni on tosin 1 kpl Ericsson SH888 -puhelin, joka on pudonnut lattialle 20 kertaa. 19 putoamisen jälkeen laite oli vielä täysin ehjä.

      Mutta 20. kerran pudotessaan laite osui suoraan antenni edellä lattiaan, ja tämä hajotti laitteen 1800 MHz radio-osan, ja tuon jälkeen puhelin toimii Elisan ja Soneran liittymillä hyvin, mutta dna:n liittymillä pätkii niin pahasti, että se on käytännössä käyttökelvoton. Ja siis 19 putoamisen jälkeen laite toimi myös dna -liittymällä moitteettomasti.

      Turha siis haukkua operaattoria huonosta kuuluvuudesta, jos puhelin on viallinen. Se, että sama puhelin toimii muilla liittymillä, ei kerro asiasta mitään.

      Ainiin, jos erillinen HPY Citypuhelinverkko olisi vielä olemassa, niin 1800 Mhz radio-osaltaan viallinen 2-taajuuspuhelin ei toimisi siinä myöskään kunnolla.

    • weety

      eihän kaikki ihan kroisoksina elä, eikä varmaan edes ole semmosia puhelimen orjia, toisin kuin eräät...

      • Anonyymi

        no, ainakin kuuluu jo käytöstapoihin , ilmoittaa edes tekstarilla , vaikka >"soitan myöhemmin", tms.

        on todella itsekästä , jos useamman kerran on tilanne , > "ei vastaa" , ja kuitenkin toisinaan
        soittaa ja toisinaan ei mitään ??


    • Anonyymi

      Ottaen huomioon kirjoitusvuoden 2005:

      Tuolloin ei ollut saatavilla nykyisenkaltaisia liittymätyyppejä, joissa kuukausimaksu sisältää rajattomasti puheluita kaikkien operaattorien liittymiin.

      Tuohon aikaan, jos halusit puhua paljon, mutta et silti halunnut törkeän kallista puhelinlaskua, siihen oli vain 1 tapa:

      1) tarkista aina ennen soittamista, minkä operaattorin liittymään aiot soittaa, kas täältä:

      http://www.siirretytnumerot.fi/
      (Vuonna 2005 tuo ei tukenut https:ää, vaan ainoastaan http).

      https://www.siirretytnumerot.fi/
      (Nykyään toimii toki myös https)

      2) Vuonna 2005 tarvitsit siis nämä liittymät:

      dna Aarre (1500 min dna -liittymiin sisältyy kuukausimaksuun)
      tai dna Maraton (rajattomasti puheluita dna -liittymiin sisältyy kuukausimaksuun).

      Saunalahti Eliitti (3000 min/kk äänipuheluita ja lisäksi 3000 min videopuheluita Elisan, Saunalahden ja Kolumbus -liittymiin sisältyy kuukausimaksuun).

      Tarkistettuasi yllä olevasta linkistä operaattorin:

      Soita dna:n liittymiin dna:lla
      ja
      soita Elisan, Saunalahden ja Kolumbus -liittymiin Saunalahti Eliitti -liittymällä.

      Jos kohdenumero on jokin muu (kuten tuolloinen Sonera, nykyään Telia), niin 2005 et Ma-La kyennyt soittamaan tuohon numeroon mitenkään ilman että siitä tulee törkykallis puhelinlasku.

      Soneralla oli toki Euron Sunnuntai, jota kokeilin kyllä mutta irtisanoin liitymän tarpeettomana, kun huomasin, ettei ihmisiä kiinnosta vastata puhelimeen sunnuntaisin.

      Ehkäpä tuota (mahd. työtöntä) ystävääsi ei myöskään kiinnostanut saada kallista puhelinlaskua sinulle soittamisesta, varsinkin jos hölmöyttäsi olit ottanut Soneran liittymän, vaikka noihin ei Euron Sunnuntaita lukuunottamatta pystynyt vuonna 2005 soittamaan kohtuuhinnalla yhtään mitenkään - ja tuo Euron Sunnuntaihan koski vain sunnuntaina klo 00-24 soitettuja puheluita.

      Tuohon aikaan Soneran valitsivat ne, jotka halusivat muille kalliin puhelinlaskun.
      Sonera ei IKINÄ tarjonnut kohtuuhintaisia matkapuheluita!

      Vasta kun Telia osti Soneran ja nimi vaihtui Teliaksi myös Suomessa, vasta tässä vaiheessa Telia lopultakin kohtuullisti puheluhinnastoaan.

      Tosin vuoden 2024 alusta törkyhinnoittelu palasi:

      Telian liittymissä "normaali matkapuhelumaksu" on 17 senttiä/minuutti.

      Tuon siis maksaa soittaminen valtakunnallisiin tilaajanumeroihin (vanhentunut nimi oli "valtakunnalliset yritysnumerot".

      Samoin, kun soitat ulkomaanpuhelun tai palvelunumeroon Telian liittymällä, niin tuo 0,17 €/min lisätään ulkomaanpuhelumaksun tai palvelumaksun päälle.

      Liittynee siihen että vuodenvaihteessa 2023 -> 2024 laki muuttui siten, että valtakunnallisiin tilaajanumeroihin soittaminen saa maksaa enintään "normaalin matkapuhelumaksun" ja tähän uuteen lakiin operaattorit reagoivat nostamalla normaalia matkapuhelumaksua huomattavasti, siis esim. Telian tapauksessa melkein kaksinkertaiseksi (hInta joulukuussa 2023 oli 9 snt/min, nyt 17 snt/min).
      Korotus on siis 88,89%.

      Operaattorit rahastavat, koska voivat... koska valtiovalta on haluton ja/tai kyvytön laittamaan riistohinnoittelua kuriin.

      Tyhmät poliitikot ilmeisesti kuvittelivat, että kun määrätään, että "valtakunnallisiin tilaajanumeroihin soittaminen saa maksaa enintään "normaalin matkapuhelumaksun" niin tällä saataisiin hinnat kuriin - mutta ku EI saada - kas kun operaattorit voivat korottaa tuota "normaalia matkapuhelumaksua" aivan niin paljon kuin haluavat.

      Jos siis operaattorit päättävät, että jatkossa tuo "normaali matkapuhelumaksu" on 10 €/min, niin se on sen jälkeen 10 €/min.

      Suora lainaus silloisen viestintäviraston (= osa Traficomia) virkamiehen sanoista "viestintäviraston toimivaltaan ei kuulu puuttua teleoperaattorien hinnoitteluun".

      Jos operaattorit tosiaan korottavat tuon normaalin matkapuhelumaksun tasolle 10 €/min, niin ainoa keino sen jälkeen soittaa kohtuuhinnalla: hanki ulkomaisen operaattorin liittymä ja soita sillä.

      Traficomia ei siis kiinnosta pätkääkään, jos operaattorit tuollaisen hinnankorotuksen toteuttavat.

      Itse ehdotan valtiolle tällaista säästötointa (valtion kassahan ammottaa tyhjyyttään): Lopetetaan koko Traficom tarpeettomana ja annetaan kaikille Traficomin työntekijöille potkut.

      Samalla poistetaan ajoeuvovero ja samalla poistetaan ajoneuvojen vuosittainen katsastusvelvollisuus.

      Enemmänhän kuoppaiset tiet vaarantavat liikenneturvallisuutta kuin se, että ehdotukseni seurauksena teille voi ilmaantua autoja, joiden tekninen kunto ei vastaa katsastusvaatimuksia.

      Lakkauttamalla Traficomin valtio säästäisi huomattavan määrän rahaa - eivätkä Traficomin virkamiehet nytkään tee mitään oikeasti hyödyllistä.

      Liikennettä vaarantavat oikeasti paljon enemmän:

      1) huonot ja kuoppaiset tiet

      2) kuljettajat, joita esim. riittävän turvavälin pitäminen ei kiinnosta pätkääkään samoin kuin kuljettajat, jotka pysäyttävät auton moottoritien pientareelle, avaavat kuljettajan oven ammolleen siten, että se peitää osan oikeanpuoleisesta ajokaistasta ja pistävät tupakaksi.

      em. törkykuljettajiin automaattinen nopeuskameravalvonta ei vaikuta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe