Joulu tulee :)

kaisa

Joulu on vissiin tulossa kun lapset kuuntelee joululauluja ;) aattelin näin "joulun alla" alottaa pientä galluppia...eli ootteko menossa Suomeen jouluksi ja kuinka kauaksi aikaa!? Kannattaako suomeen mennä jouluksi vai katsastaa erilaisen kulttuurin tavat??

18

1750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      Ma oon menossa suomeen jouluksi kun haluun sen perinteisen lumisen joulun mita taalla keski-englannissa ei oikein saa. Oon pari viikkoa suomessa ja palaan sitten takas tanne. Olisi ollut kiva kokea englantilainen joulu mutta ilman lunta ei joulua tule. ja haluun muutenkin paasta moikkaa kavereita ja sukulaisia.

    • LivingInHolland

      Kotiin menossa kahdeksi viikoksi. Kuusi kuukautta poissa ja kyllä se joulu on perheen kanssa vietettävä :)

    • jenni

      Kahdeksi viikoksi juuri ennen joulua olen menossa kotia. 22pva lento takaisin tanne englantiin. Saan ainakin kivasti aikaa perheen kanssa ja sitten kokea myos taman perinteisen englantilaisen joulun.

    • Anet

      Menen kyllä kotiin. Ei mitään erikoisen eksoottista nähtävää Ruotsin joulussa. Koti ja kaverit siis vie voitin.

    • Au-pair85

      Kotiin menossa täältä ranskanmaalta. Kolmeksi viikoksi! Johan sitä siinä vaiheessa onkin neljä kuukautta oltu reissussa! :]
      Kyl mä sitä kotia kannatan, ainakin kun perhekkin on lähössä pois täältä niin empäs ajatellut joulua yksin täälläkään viettää! Vaikka en kyllä epäile ettei se olisi kokemus viettää joulua toisenlaisissa merkeissä!?

    • jonttu

      Lento Belgiasta Suomeen lahtee 16. joulukuuta ja tuun sit just joulun jalkeen takas ja vietan uvan taalla. Suomalaisesta joulusta en raaski luopua vaikka tarjouksia tulikin, uusvuosi on sitten eri asia kun voi olla vahan komjammat tulitukset kun mita kotona olis. JA VARMANA ERI BILEFIILARIT!! Mut tarttee kai mun hakee lahjat kotoo, unohtu toi osotteenmuutos toimittaa Korvatunturille =)

      • anniina

        Mä vietin viimejoulun USA:ssa ja suosittelen.Kyllä suomalaisia jouluja ehtii (ja on jo ehtinyt) kokemaan. Tuskin koskaan enää amerikkalaista joulua, joka oli kokemisen ja näkemisen arvoinen!


    • kotiin

      Kylla se on mentava jouluksi kotiin. Usasta lennan Suomeen pariksi viikoksi. Kuukausia on taalla takana 10 ja jatkan viela toisenkin vuoden..:)

    • sonju

      vietin aupairvuoteni joulun saksassa aupairperheeni kanssa. ja vaikka etukäteen luulinkin, ettei mullle (vannoutunena talven lapsena) joulua ilman lunta tulis, niin kyllä se silti ihan joululta tuntu, ilman luntakin! muutenkin oikein miellyttävä kokemus :) mulle ainakin sopi tuo, etten vuoteni aikan kotona suomessa käynyt, ois vaan kauheeks hulinaks tuo vierailuaika menny, kun ois kaikkii "pitäny"/halunnu nähdä ja sit taas uudet jäähyväiset ja takas ulkomaille...

    • SueSue

      Meen kotiin.. toivottavasti ainakin viikkoa ennen joulua, jos sopii isäntäperheelle. Pakko sopia! Samalla lähden kotiin.. varmasti haikeaa, mutta samalla ihanaa päästä kotiin. Ristiriitaiset tunnelmat on varmasti. Saa nähdä itkenkö koneessa..

    • cheshiregirl

      ..olin viime joulun ja kylla kannatti, ei itseasiassa ollut yhtaan ikava Suomeen. Ja saatiin jopa valkea joulu, taalla satoi joulupaivana pari senttia lunta! Tana vuonna menen kotiin, lopetan au paireilun joulukuussa.

      • Alpeilla

        Olin vuosia sitten aupairina ranskankielisessä Sveitsissä ja vietin siellä joulun. Olimme perheen kanssa 3 viikkoa Alpeilla omassa talossa. Joulu jäi lähtemättömästi mieleen. Se oli eka joulu pois kotoa, olin silloin 18 vuotta ja joka joulu sen jälkeen muistelen sitä. Kotijoulut me osaamme ulkoa, mutta tilaisuus kokea tämä suuri juhla muualla tulee kohdalle niin harvoin, että suosittelen todella miettimään sitäkin vaihtoehtoa.


    • jouluksi

      Kylla ma kotiin menen. Perheessani on kaksi alle 2v lasta ja aikovat matkustaa ympari englantia ja irlantia sukulaisten luona koko joululoman. siita autossa istumisessa ja monissa eri nurkissa pyorimisesta on kylla hohto kaukana. Muutenkin haluan paasta nakemaan perhettani ja ystaviani jouluna, sen avulla taas jaksan sitten ensi kevaan.

      • Texasista

        Joo, eli lento Dallasista Helsinkiin lähtee 16.12. ja takaisin tulen 19.1. Menen kotiin, koska viime joulun ja talven olin Englannissa, niin muuten jäis kaks kertaa peräkkäin välistä. Mutta kyllä joulun viettäminen ulkomailla on kokemisen arvoinen juttu! Ja nyt taas odotan innolla Suomen joulua pitkästä aikaa.


      • sanna
        Texasista kirjoitti:

        Joo, eli lento Dallasista Helsinkiin lähtee 16.12. ja takaisin tulen 19.1. Menen kotiin, koska viime joulun ja talven olin Englannissa, niin muuten jäis kaks kertaa peräkkäin välistä. Mutta kyllä joulun viettäminen ulkomailla on kokemisen arvoinen juttu! Ja nyt taas odotan innolla Suomen joulua pitkästä aikaa.

        Ajattelin aluksi että jäisin saksaan joulua viettämään, mutta nyt ehdottomasti ei.. 3 lasta juoksee aamusta iltaan ympäri taloa ja sukulasvierailut, niin ei kiitos.. Muutkin au pairit täältä lähistöltä lähtee kotiin, niin mitäpä minä täälä yksin..


    • Misky84

      mä täältä zürichistä OLEN menossa Suomeen jouluksi. alkaa jo jalkapohjissa polttaa ajatuskin suomalaisesta joulusta, kun tuolla keskustassa alkaa olla niin jouluinen tunnelma, eikä jouluvaloja ole vielä edes sytytetty! suom. perheeni on kyllä jäämässä tänne, mutta minä päätin jo ennen tänne tuloa, että kotiin on sitten pakko päästä vuoden lopussa... toisaalta mun päätökseeni vaikuttaa se, etten viime jouluna Suomessa ollut. kyllä tätä sveitsiläistä kultturia oppii muutenkin, ja mulla varmaan olisi suom. joulu täälläkin tiedossa anyway, so... mielummin sitten oman perheen kanssa!!

      • Epsom

        Jei, tajusin tassa naita viesteja lukiessani etta neljan kuukauden au-pairiuden jalkeen paasen viimein ensi viikolla kotiin!
        Ihanat kaksi ja puoli viikkoa lumisessa, rakkaassa kotisuomessa... En malta odottaa etta paasen syomaan kaikkia jouluherkkuja kun paino taalla on paassy tippumaan vahan liikaakin (pasta alkaa jo tympimaan). Ja ennenkaikkea naan taas siskot ja ihanan poikaystavan jota on ollut niin ikava!
        Mut joo, kolmas paiva takasin ja sitten viela pari kuukautta taalla...
        Can't wait.


    • Anonyymi

      Milloin joulu on tänä vuonna?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    3. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      783
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      727
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      682
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      610
    Aihe