Naisten väkivaltaisuus?

-tepi-

Aina puhutaan vain miesten väkivaltaisuudesta, mutta ei naisten väkivältaisuudesta omaa miestään kohtaan! Itse elin vuosia suhteessa jossa puolisoni löi,potki,puri,raapi ja teki kaikkea mahdollista mitä toiselle käsin voi tehdä. Itse en koskaan lyönyt tai satuttanut häntä, yritin rauhoitella ja silloin kun "hyökkäys" kesti pidempään niin tartuin häntä käsistä kiinni ja yritin rauhoitella. Joskus hänelle tuli jälkiä esim siitä kun yritti mua lyödä mutta ehdin nostaa käteni eteen, silloin minulle kerrottiin olevani naistenhakkaaja paska!! Siitä sain kuulla aina kun yritin ottaa puheeksi hänen väkivaltaisuuden.
Mielestäni naisten väkivaltaisuus on liiaksi vaiettu ongelma, jos mies valittaa niin eihän se ole enää mikään mies vaan nössö jonka pitäisi ryhdistäytyä!! En hyväksy väkivaltaa missään suhteessa kummaltakaan osapuolelta.
Tahtoisinkin kuulla onko muita miehiä jotka on ollut/on edelleen suhteessa jossa nainen on väkivaltainen?

94

18223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nainen ei edes kadu

      Meillä on 11v yhteiseloa ja sen aikana olen saanut vaimoni puolelta kokea viimeisten 5v aikana ehkä n. 10-15 fyysisesti väkivaltaista käyttäytymistä minua kohtaan. Päähän lyöminen, repiminen miehen arimmasta paikasta(vaatteet oli onneksi päällä), sängyn kaataminen, ovien lyöminen kiinni päin käsiä (väkivallan yrityksiä), leipäveitseen tarttuminen, kirveen kanssa uhkailu, jatkuvat haukkumiset ja nimittelyt, avioerolla uhkailu jne.

      Kaikki nämä olen kestänyt ja koittanut hyväksyä. On vaikeaa uskoa, että rakkaimmasta ihmisestä löytyy tällaisia piirteitä.

      Nyt ensimmäisen kerran itsehillintäni petti vastaavasti ja kadun tekoani aivan sairaasti...koskaan en ole uhkaillut vaimoani millään fyysisesti, ellei huomioon oteta hänen avioerouhkailun jälkeen seinään heittämääni hääkuvaa, josta muutamia lasinmurusia lensi hänen hiuksilleen ja vaatteilleen.
      Silloin hänelle tuli ilmeisesti pelko, että haluaisin muka vahingoittaa häntä.

      Sen jälkeen hän teki parisuhteemme minun kannalta helvetiksi... siitä puuttui käytännössä kaikki, kun hän kielsi läheisyyden, hellyyden ja seksin, sekä ilmoitti että ei enää rakasta minua. Lakkasi puhumasta lähes kokonaan.

      Itsehillintäni petti eräänä aamuna (syytä en jaksa kertoa). Hän aikoi lähteä kotoa selvittämättä asiaa, joka oli yhdessä edellisenä päivänä sovittu niin, että se selvitetään ennen hänen lähtöään.

      Ensimäistä kertaa olin häntä kohtaan väkivaltainen: otin takin rinnuksista kiinni, pukkasin seinää vasten ja huusin "S**tanan ämmä, tulen hulluksi, kun en tiedä mitä sinä haluat. Aina muutat mielesi" Sos.viranomaisille hän väitti, että kuristin häntä. Olen heikoilla sen todistamisen suhteen mitä tapahtui.

      Tämä kesti 5-10s ja kun tilanteesta lähdin pois ja heti tiesin, että olin tehnyt jotain, minkä olen itselleni vannonut olevan teko, mitä en koskaan tee. Kadutti ja hävetti.
      Tiesin tehneeni jotain, mitä vaimoni ei kestä, vaikka hän onkin minulle tehnyt pahempaa.

      Hän otti yhteyttä sos.viranomaisiin ja kertoi että pelkää minun väkivaltaisuutta. Minuun otettiin yhteyttä ja sovittiin yhteinen palaveri, koska tottakai halusin asian kuntoon.
      Vaimoni ei ollut kertonut omasta väkivaltaisuudestaan ja siellä suurinpiirtein alettiin asiaa käymään siten, että minä olen tehnyt sellaista, että vaimo haluaa erota...
      Ok. Niin olinkin tehnyt. Sitähän en kiistäkään.

      Toin sitten ilmi vaimon tekemiset ja kerroin asioista niin paljon, kuin minun annettiin kertoa, eikä vaimo niitä kiistänytkään.

      Kotona tavattuamme vaimo alkoi syyttämään, että olen nyt pilannut hänen mahdollisuuden saada lapset ja ne otetaan huostaan, koska olen kertonut millainen hän on ollut minulle.

      Tämä homma on vielä täysin vaiheessa, mutta kadun sitä, että en ole puuttunut vaimon väkivaltaiseen käytökseen heti, vaan olen antanut ne anteeksi, asiaa sen kummemin käsittelemättä.

      Itse aion hakea apua itselleni ja toivon, että vaimo joskus ymmärtää, että hänen tekonsa satuttavat nyt todellakin, kun hän on minun yhden teon vuoksi saanut vain itselleen hyvän syyn lähteä hyvällä omalla tunnolla pois.
      Ehkä hän sen joskus tajuaa.

      • miespapa

        On ollu täysin rajaton tapaus kenestä pääsin onneksi eroon.Miehet!Ottakaa yhteyttä miesten kriisikeskukseen.Sain itse sieltä avun ja voin sanoa ,että elän onnellista elämää kun väkivaltaisesta naisestaan on eronnut.Jälki on pahaa kun en uskalla seurustella kenenkään kanssa!


      • kaikki on jo menetetty

      • TABU,.,.
        kaikki on jo menetetty kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000005&conference=4500000000000574&posting=22000000012374086

        Ps. ystävilleen vaimo on kertonut näitä asioitamme kohta 2 vuotta, joten kai mullakin on tähän oikeus, kun itse olen valmis kestämään tämän. Tiedän että tämä on osoitus typeryydestäni ja heikkoudestani, joten sitä ei tarvitse kertoa.

        ”Ensi- ja turvakotityöstä saatu kokemus osoittaa, että pahuus ja pyrkimys dominoida parisuhteessa on mahdollista myös naiselle. Lähisuhteissa tapahtuneista törkeistä pahoinpitelyistä vajaa puolet on naisten tekemiä. Naisten tekemä väkivalta kohdistuu myös lapsiin. On äitejä, jotka ovat lapsilleen väkivaltaisia eri tavoin, niin fyysisesti kuin psyykkisesti.”
        lähde: http://www.turvakoti.net/

        ”Olemme tottuneet ajattelemaan, että väkivallan kasvot ovat miehen kasvot. Tutkimukset ja tilastot kertovat kuitenkin muuta. Lasten pahoinpitelyjen tekijät ovat niin äitejä kuin isiä. Naiset lyövät myös kumppaneitaan. Lähisuhteissa tapahtuneista törkeistä pahoinpitelyistä vajaa puolet on naisten tekemiä.
        Ensi- ja turvakodeissa ja avopalveluissa on äitejä, jotka ovat lapsilleen eri tavoin väkivaltaisia niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Iso kysymys on myös se, miten naisvaltainen hoitoyhteisö kykenee näkemään naisen väkivallan? Missä määrin yksittäiset työntekijät ja työyhteisöt ovat avoimia huomaamaan myös oman tuhoavuutensa.
        On ilahduttavaa, että kiinnostus naisten väkivallan tutkimista ja naisten auttamista kohtaan on virinnyt myös laajemmin. Maria-Akatemialla on ollut Demeter-projekti eli ”Avoin linja naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa”. Vanhan Vaasan sairaalan psykologilta Ghitta Weizmann-Heneliukselta valmistui vuonna 2004 väitöskirja henki- ja muihin väkivaltarikoksiin syyllistyneiden naisten taustoista ja persoonallisuuksista. Sosiologi Emmi Lattu puolestaan tekee väitöskirjaa fyysistä väkivaltaa käyttäneiden naisten omista kokemuksista ja käsityksistä.”
        lähde: http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/

        ”Myös naisen on otettava vastuu väkivaltaisuudestaan.

        Nykyään on olemassa auttava puhelin myös naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Nainen mielletään yleensä väkivallan uhriksi, ei tekijäksi. Jos nainen hakkaa miestään, tekoa usein vähätellään. Erityisen kavahduttava on mielikuva lastaan pahoinpitelevästä äidistä tai nuoresta tytöstä käymässä oman äitinsä kimppuun.
        Kaikkea tätä kuitenkin tapahtuu, eikä vallan harvoinkaan. Naisen aggressio, saati väkivaltaisuus, on kulttuurissamme tabu. Naisen on vaikea kohdata omaa vihaansa.
        Patoutuneet vihantunteet voivat sairastuttaa naisen tai ryöstäytyä hallitsemattomaksi purkaukseksi. Nainen nähdään kuitenkin herkästi uhrina myös hänen ollessaan väkivallan tekijä.” lähde: http://www.mielenterveys-taimi.fi/

        Naisten väkivaltaisuus on pitkään ollut tabu ja naisten on ajateltu käyttäytyvän aggressiivisesti ainoastaan tilanteissa, joissa he ovat pyrkineet puolustautumaan. Kuva väkivaltaisesta naisesta on kuitenkin muuttunut. Päihteidenkäyttö on keskeinen naisten väkivaltaista käyttäytymistä lisäävä tekijä.
        Vaikka naiset syyllistyvät samantyyppisiin aggressiivisiin tekoihin kuin miehet ja naisten päihteidenkäyttö ja väkivaltainen käyttäytyminen on lisääntynyt, aihe ei ole herättänyt paljon kiinnostusta. Tämä johtunee osaksi siitä, että naisten aggressiivisuus ja väkivaltaisuus on pitkälti kielletty ja torjuttu asia. Naisen roolia äitinä on idealisoitu, eikä aggressiivinen käyttäytyminen sovi siihen kuvaan. Toisaalta naisiin kohdistuva väkivalta on mittava ongelma monessa yhteiskunnassa, minkä takia naisten väkivaltainen käyttäytyminen jää varjoon.
        Väkivaltaisten naisten profiili on kuitenkin muuttumassa. Janne Kivivuoren tutkimus osoitti, että naisten tekemät väkivaltarikokset eivät pääsääntöisesti enää tapahdu kotioloissa. Aikaisemmin oli tavallista, että nainen riidan seurauksena käyttäytyi aggressiivisesti partneriaan kohtaan heidän ollessaan päihtyneinä kodissaan. Tänä päivänä on tavallisempaa, että naiset juovat miesten seurassa ja että uhrit ovat tekijälle useammin tuntemattomia tai henkilöitä, joihin heillä ei ole läheistä suhdetta. Muutamat tutkimukset ovat myös osoittaneet, että alkoholisoituneet naiset voivat käyttäytyä parisuhteissa aggressiivisesti yhtä usein kuin miehet.
        lähde: http://www.a-klinikka.fi/


      • ohdake%

        Olen sitä mieltä että jos mies kerjää riitaa,ei ole kuten naiselle tulee olla,ei kunnioita naistaan ym eikä rakasta häntä,niin nainen kokee turvattomuutta ja pelkoa eikä koe miestään turvalliseksi.ja silloin nainen saattaa lyödä ym.ja mies osaa olla inhottava naiselleen,ylimielinen,halveksiva ym joka ärsyttää naista suunnattomasti.toisin sanoen olen sitä mieltä että nainen ei lyö tms.ennenkuin viimehädässä,kun ei enää osaa eikä pysty tekeen mitään muuta,kun keinot on loppu.ja mies kokee ylivaltaa ja voitonriemua kun nainen on heikoilla.näin minä naisena ajattelen asiaa.siis: nainen voi huonosti sellaisen miehen kanssa jota hän pahoinpitelee!!! hän kaipaa rakkauttasi,huomiotasi,huolenpitoasi jota sinä et näköjään pysty naisellesi antamaan.Rakasta häntä välitä hänestä,tai sitten on paras erota!!


      • Kuiiikka Huuutaa

      • rajansakaikella
        ohdake% kirjoitti:

        Olen sitä mieltä että jos mies kerjää riitaa,ei ole kuten naiselle tulee olla,ei kunnioita naistaan ym eikä rakasta häntä,niin nainen kokee turvattomuutta ja pelkoa eikä koe miestään turvalliseksi.ja silloin nainen saattaa lyödä ym.ja mies osaa olla inhottava naiselleen,ylimielinen,halveksiva ym joka ärsyttää naista suunnattomasti.toisin sanoen olen sitä mieltä että nainen ei lyö tms.ennenkuin viimehädässä,kun ei enää osaa eikä pysty tekeen mitään muuta,kun keinot on loppu.ja mies kokee ylivaltaa ja voitonriemua kun nainen on heikoilla.näin minä naisena ajattelen asiaa.siis: nainen voi huonosti sellaisen miehen kanssa jota hän pahoinpitelee!!! hän kaipaa rakkauttasi,huomiotasi,huolenpitoasi jota sinä et näköjään pysty naisellesi antamaan.Rakasta häntä välitä hänestä,tai sitten on paras erota!!

        Haluan alleviivata tuon viimeisen pilun jälkeisen... tai sitten on paras erota!! Tämä siksi että itse olen elänyt väkivaltaisen naisen kanssa ja riippumatta siitä missä väkivallan syyt olivat ehdotin hänelle eroa. Hän ei sitä hyväksynyt ennen kuin pakon edessä. Pitää paikkaansa että jos suhteessa on väkivaltaa tai suhde on muutoin yhtä karilla mitä kuvailit on parasta erota, mutta vaikeuttaa asiaa kun toinen ei suostu ottamaan kuuleviin korviinsa vaatimusta erosta.


      • ei vaikeaa
        rajansakaikella kirjoitti:

        Haluan alleviivata tuon viimeisen pilun jälkeisen... tai sitten on paras erota!! Tämä siksi että itse olen elänyt väkivaltaisen naisen kanssa ja riippumatta siitä missä väkivallan syyt olivat ehdotin hänelle eroa. Hän ei sitä hyväksynyt ennen kuin pakon edessä. Pitää paikkaansa että jos suhteessa on väkivaltaa tai suhde on muutoin yhtä karilla mitä kuvailit on parasta erota, mutta vaikeuttaa asiaa kun toinen ei suostu ottamaan kuuleviin korviinsa vaatimusta erosta.

        voi (onneksi) erota oli toinen osapuoli asiasta mitä mieltä hyvänsä. Ei haeta syitä eikä syyllisiä.


      • l7e5i

        Usko vaan, kohta vaimosi alkaa pitämään lapsia suojakilpenään sinua vastaan. Itselläni on jo käynyt kahdesti. Homma kääntyy helposti huoltajuuskiistaksi jossa isillä ei ole oikeuksia. Äidit haluavat murskata lasten isän järjestäen jotta pääsevät kuittailemaan ja mustamaalaamaan isää lapsille. Isänä maksan elatusmaksuja ja valvottuja tapaamisia kuin sisäänpääsymaksua elokuviin konsanaan. Koskaan en tiedä milloin näen lapsia ja riittääkö rahat tapaamiseen. Oma tilanteeni on johtanut yhdestä ongelmasta toiseen ongelmaan joka on todella syvältä.


      • antiohdake%
        ohdake% kirjoitti:

        Olen sitä mieltä että jos mies kerjää riitaa,ei ole kuten naiselle tulee olla,ei kunnioita naistaan ym eikä rakasta häntä,niin nainen kokee turvattomuutta ja pelkoa eikä koe miestään turvalliseksi.ja silloin nainen saattaa lyödä ym.ja mies osaa olla inhottava naiselleen,ylimielinen,halveksiva ym joka ärsyttää naista suunnattomasti.toisin sanoen olen sitä mieltä että nainen ei lyö tms.ennenkuin viimehädässä,kun ei enää osaa eikä pysty tekeen mitään muuta,kun keinot on loppu.ja mies kokee ylivaltaa ja voitonriemua kun nainen on heikoilla.näin minä naisena ajattelen asiaa.siis: nainen voi huonosti sellaisen miehen kanssa jota hän pahoinpitelee!!! hän kaipaa rakkauttasi,huomiotasi,huolenpitoasi jota sinä et näköjään pysty naisellesi antamaan.Rakasta häntä välitä hänestä,tai sitten on paras erota!!

        Opettele kirjoittamaan! Luin vähän matkaa kirjoitustasi ja siihen kiinostukseni lopahti koska et osaa kirjoittaa ja käyttää isoja kirjaimia lauseen alussa.

        Jos et vielä tiennut niin nyt tiedät että lauseen alussa käytetään isoa kirjainta. Kirjoituksesi ei kiinnosta lukea koska seonyhtäpötköäjostaeisaamitäänselvää. Tuolta kirjoituksesi näyttää. Varmaan kirjoituksesi tarkoitus on se että se luetaan täällä vai kirjoitatko itsellesi.

        Nyt kouluu mars mars opettelemaan kirjoittamista.


      • Pyhä yksinkertaisuus
        ohdake% kirjoitti:

        Olen sitä mieltä että jos mies kerjää riitaa,ei ole kuten naiselle tulee olla,ei kunnioita naistaan ym eikä rakasta häntä,niin nainen kokee turvattomuutta ja pelkoa eikä koe miestään turvalliseksi.ja silloin nainen saattaa lyödä ym.ja mies osaa olla inhottava naiselleen,ylimielinen,halveksiva ym joka ärsyttää naista suunnattomasti.toisin sanoen olen sitä mieltä että nainen ei lyö tms.ennenkuin viimehädässä,kun ei enää osaa eikä pysty tekeen mitään muuta,kun keinot on loppu.ja mies kokee ylivaltaa ja voitonriemua kun nainen on heikoilla.näin minä naisena ajattelen asiaa.siis: nainen voi huonosti sellaisen miehen kanssa jota hän pahoinpitelee!!! hän kaipaa rakkauttasi,huomiotasi,huolenpitoasi jota sinä et näköjään pysty naisellesi antamaan.Rakasta häntä välitä hänestä,tai sitten on paras erota!!

        Antaisitko saman neuvon naisille, joita mies lyö????!!!!


      • kaiken kokenut
        ohdake% kirjoitti:

        Olen sitä mieltä että jos mies kerjää riitaa,ei ole kuten naiselle tulee olla,ei kunnioita naistaan ym eikä rakasta häntä,niin nainen kokee turvattomuutta ja pelkoa eikä koe miestään turvalliseksi.ja silloin nainen saattaa lyödä ym.ja mies osaa olla inhottava naiselleen,ylimielinen,halveksiva ym joka ärsyttää naista suunnattomasti.toisin sanoen olen sitä mieltä että nainen ei lyö tms.ennenkuin viimehädässä,kun ei enää osaa eikä pysty tekeen mitään muuta,kun keinot on loppu.ja mies kokee ylivaltaa ja voitonriemua kun nainen on heikoilla.näin minä naisena ajattelen asiaa.siis: nainen voi huonosti sellaisen miehen kanssa jota hän pahoinpitelee!!! hän kaipaa rakkauttasi,huomiotasi,huolenpitoasi jota sinä et näköjään pysty naisellesi antamaan.Rakasta häntä välitä hänestä,tai sitten on paras erota!!

        Juuri noin selittyy myös miehen väkivaltainen käytös. Eli jos naisen väkivaltainen käytös on miehen syytä niin miehen väkivaltainen käytös on naisen syytä !
        Yleensä mies lyö naista sellaisessa tapauksessa, että nainen on harjoittanut henkistä väkivaltaa suhteessa jo kauan ja miehen pinna täyttyy.

        Naisen harjoittama väkivalta on useimmiten juuri henkistä väkivaltaa. Monissa perheissä, varsinkin nyt kun on saavutettu se ns tasa-arvo, eli miehet tekevät kotityöt, naiset harrastavat ja tuhlaavat perheen rahoja ja viettävät ns. tyttöjen iltoja, naiset kokevat päässeensä niskan päälle ja käyttävät tätä valtaansa väärin, alistavat miehen, nöyryyttävät, pettävät, kiristävät, halveksuvat julkisesti jne. Likaavat ns. oman pesänsä siihen malliin, että kaikilla osapuolilla perheessä on tukahtunut olo. ennenpitkää alkavat nykit heilua ja silloin vasta asiaan puututaan ulkoapäin. Eli vasta ruummiillinen väkivalta noteerataan ja useimmiten se on mies joka siihen saadaan syylliseksi, sitä henkistä puolta ei huomata tai sitä väheksytään.


      • totta joka sana
        ohdake% kirjoitti:

        Olen sitä mieltä että jos mies kerjää riitaa,ei ole kuten naiselle tulee olla,ei kunnioita naistaan ym eikä rakasta häntä,niin nainen kokee turvattomuutta ja pelkoa eikä koe miestään turvalliseksi.ja silloin nainen saattaa lyödä ym.ja mies osaa olla inhottava naiselleen,ylimielinen,halveksiva ym joka ärsyttää naista suunnattomasti.toisin sanoen olen sitä mieltä että nainen ei lyö tms.ennenkuin viimehädässä,kun ei enää osaa eikä pysty tekeen mitään muuta,kun keinot on loppu.ja mies kokee ylivaltaa ja voitonriemua kun nainen on heikoilla.näin minä naisena ajattelen asiaa.siis: nainen voi huonosti sellaisen miehen kanssa jota hän pahoinpitelee!!! hän kaipaa rakkauttasi,huomiotasi,huolenpitoasi jota sinä et näköjään pysty naisellesi antamaan.Rakasta häntä välitä hänestä,tai sitten on paras erota!!

        Olet muuten oikeassa, olen tämän kokenut ja olen se nainen.


      • åk10

        sä oot samnlaisen hullun löytänyt kuin minä aikoinaan,pakene vielä kun sulla on joku elämänlanka jäljellä.
        kukaan ei enää vaivaudu olemaan utelias ja kysymään suoraan ,ja selvittämään asioita.
        mä oon ite tässä harkinnut jotta päätän päiväni,kun omat vanhemmatkaan ei usko kun vastaavasta henkilöstä oon puhunut.vittu ,hänhän on niin herttainen,toivotaan syöpää yhdessä näille.ehkä toive voidaaan jopa kuulla ja toteuttaa:)


      • snfijdsbiuvfds

        Hyvä että kerroit, siil' lapset ansaitsevat parenmpaa. Nyt on sosiaalitoimi pitämässä huolta lasten oikeuksesta.


      • Anonyymi

        Olet väkivaltainen eli nainen on oikeassa.


      • Anonyymi
        snfijdsbiuvfds kirjoitti:

        Hyvä että kerroit, siil' lapset ansaitsevat parenmpaa. Nyt on sosiaalitoimi pitämässä huolta lasten oikeuksesta.

        Mies on väkivaltainen ja hullu


      • Anonyymi
        ohdake% kirjoitti:

        Olen sitä mieltä että jos mies kerjää riitaa,ei ole kuten naiselle tulee olla,ei kunnioita naistaan ym eikä rakasta häntä,niin nainen kokee turvattomuutta ja pelkoa eikä koe miestään turvalliseksi.ja silloin nainen saattaa lyödä ym.ja mies osaa olla inhottava naiselleen,ylimielinen,halveksiva ym joka ärsyttää naista suunnattomasti.toisin sanoen olen sitä mieltä että nainen ei lyö tms.ennenkuin viimehädässä,kun ei enää osaa eikä pysty tekeen mitään muuta,kun keinot on loppu.ja mies kokee ylivaltaa ja voitonriemua kun nainen on heikoilla.näin minä naisena ajattelen asiaa.siis: nainen voi huonosti sellaisen miehen kanssa jota hän pahoinpitelee!!! hän kaipaa rakkauttasi,huomiotasi,huolenpitoasi jota sinä et näköjään pysty naisellesi antamaan.Rakasta häntä välitä hänestä,tai sitten on paras erota!!

        Ihan sairas kmmentti. Mikään ei oikeuta käyttämään fyysistä väkivaltaa. Hsista sinä kuulu huilu. Taidat yksikertaisesti vain tykätä alistaa miestä, toimia dominana suhteessa, pidät BDSM- seksistä. Siinä selitys sinun jorinoillesi. Ryhdy seksityöntekijäksi.
        Ihan uskomatonta paskaa.


      • Anonyymi
        kaiken kokenut kirjoitti:

        Juuri noin selittyy myös miehen väkivaltainen käytös. Eli jos naisen väkivaltainen käytös on miehen syytä niin miehen väkivaltainen käytös on naisen syytä !
        Yleensä mies lyö naista sellaisessa tapauksessa, että nainen on harjoittanut henkistä väkivaltaa suhteessa jo kauan ja miehen pinna täyttyy.

        Naisen harjoittama väkivalta on useimmiten juuri henkistä väkivaltaa. Monissa perheissä, varsinkin nyt kun on saavutettu se ns tasa-arvo, eli miehet tekevät kotityöt, naiset harrastavat ja tuhlaavat perheen rahoja ja viettävät ns. tyttöjen iltoja, naiset kokevat päässeensä niskan päälle ja käyttävät tätä valtaansa väärin, alistavat miehen, nöyryyttävät, pettävät, kiristävät, halveksuvat julkisesti jne. Likaavat ns. oman pesänsä siihen malliin, että kaikilla osapuolilla perheessä on tukahtunut olo. ennenpitkää alkavat nykit heilua ja silloin vasta asiaan puututaan ulkoapäin. Eli vasta ruummiillinen väkivalta noteerataan ja useimmiten se on mies joka siihen saadaan syylliseksi, sitä henkistä puolta ei huomata tai sitä väheksytään.

        Tuo selitykssi miehen käyttämälle väkivallalle ei aina päde. Henkistä väkivaltaa toki voidaan käyttää parisuhteessa puolin ja toisin, sen myönnän, mutta että naisen käyttämä henkinen väkivalta ajaisi miehen fyysiseen väkivaltaan, ei ehkä joka tilanteeseen sovi. Mies voi käyttää fyysistä väkivaltaa myös ilman mitään oikeaa syytä.
        Ymmärrän henkisen väkivallan, olen joutunut sitä kokemaan , en parisuhteissa mutta muutoin, suhteessa muihin.
        . Tiedän kyllä mitä se on ja minkälaisena ilmenee.
        Se on pahinta mitä tiedän, fyysinen väkivalta koskee kehoa, henkinen väkivalta menee ihmisen psyykkeeseen sisälle. Ja on vaikutuksiltaan jopa pahempaa kuin fyysinen väkivalta.


    • lapsi

      naisten väkivaltaisuuteen sen verran että oma äitini on/on ollut meidän lasten olessa vielä pieniä väkivaltainen meitä sekä isäämme kohtaan.
      Ja esim. kun kouluterveydenhoitaja tai joku muu semmoinen kysyi mistä on tullu mustelmat kehoon tms. väkivallan merkit niin aina epäili isää aiheuttajaksi..
      Vaikuttaa välillä siltä että "kaikki" luulee ettei äidit tai yleensäkkään naiset voisi olla väkivaltaisia..

    • Nimetön

      muija antoi remmistä ankaran selkäsaunan ja sitten kaato etikkaa hakatun selän ja takamuksen päälle; voi että kirveli! Sitten se telkes mut pimeään vaatehuoneeseen koko päiväks kun itte lähti töihinsä.
      Ja kun se tuli illalla kotiin töistä, se ekaks kurkkas sinne komeroon ja kysy, että ooks vielä hengissä ja ooks oppinut mitään, vai tarviiko uusia käsittely?
      Onks tää sitä naisten vallanpitoa ja ehkä väkivaltaakin? Onko se oikein? Mää en osaa vaimon mielestä tehdä mitään, niin että se olis tyytyväinen. Mutta itte se on kaikessa täydellinen.

      • Anonyymi

        Onkohan nyt kyse omista seksuaalifantasioistasi. Jotkut miehet pitävät alitamisesta liityen seksuaalifetisseihin.
        Iltalehdessä oli jopa karmaiseva artikkeli tällaisesta pariskunnasta. Mies piti jotain kumipukua ja kalulukkoa - vastaa naisen siveysvyötä- eikä saanut harrastaa masturbointia tai seksiä ilman naisen lupaa viikkokausiin ja nainen kontrolloi ihan kaikkea .
        Todella ahdistava juttu yhdestä oudoimmista seksuaalifetisseistä mitä olen kuullut olevan olemassa. Tuli fyysisesti paha olo sitä lukiessa.

        Tämä toki oli pariskunnan oma sopimus, mies itse tätä halusi ja sai siitä myös lopulta seksuaalista tyydytystä.

        Nyt kuitenkin käsitelemme naisten käyttämää välkivaltaa parisuhteissa ilman seksuaalisuuteen liittyvää fetismiä.
        Ne ovat täysinkaksi eri asiaa, vapaaehtoinen fetismi ja väkivalta vastoin omaa tahtoa ja johon ei liity seksifetismiä. Tätä orja ja valtias - näkökulmaa.


    • Nimetön

      Viimeisimmän tutkimuksen mukaan perheväkivallasta on 40% naisten tekemää. Valitettava tosiasia. Löytyy mustaa valkoisalla jos joku haluaa kyseenalaistaa. Kaikki väkivalta on tuomittavaa, perheen ja kodin pitäisi olla se turvapaikka johon voi tulla koska vain. Odotan sitä päivää kun tiedotusvälineissä aletaan puhua naisten väkivallasta. En kiistä sitä että naiset on esimerkiksi suomessa joutuneet taistelemaan tasa-arvoisen aseman. Keskustelu vain kääntyy naisia vastaan pikkuhiljaa ja syystä. En syytä naisia enkä miehiä. Syytän koko tämän hetkistä tilannetta missä eletään. Itse elin 7kk väkivaltaisessa suhteessa ja en suostu enää siihen, yksikin isku on liikaa.

      • linkkiä?

        Voisitko antaa jonkun linkin tuohon tutkimukseen josta mainitsit? Kiinnostaisi käydä lukemassa tutkimustuloksia tuosta aiheesta! Kyllä tpdellakin osa naisista on väkivaltaisia, mutta ikävä kyllä taitaa olla yhä niin, että suurin osa väkivallasta on miehestä lähtöisin. Samapa se kumpi on noissa tilastoissa johdossa, tärkeintä olisi saada väkivalta loppumaan. Ja toivottavasti kukaan mies ei vajoa niin alas, että lyö siksi koska nainen aloitti! Ja sama tietysti myös toisinpäin, mutta jotenkin itse miehenä koen naisiin kohdistetun väkivallan todella raukkamaisena tekona. Joskus saa kuulla jopa sellaisia tapauksia, joissa mies lyö raskaana olevaa naista tai lasta. Siitä on kunnia kaukana. Väkivaltainen suhde jättää aina jälkensä, oli lyöjä sitten nainen, mies tai molemmat. Siinä tilanteessa tarvitaan pikaista apua! Kokemuksesta tiedän, että suhteen lopettaminen ei välttämättä ole helppo ratkaisu vaikka turpiin tulisikin. Sitä haluaa aina antaa toiselle mahdollisuuden, omalla kohdallani se kannatti.


      • Nimetön
        linkkiä? kirjoitti:

        Voisitko antaa jonkun linkin tuohon tutkimukseen josta mainitsit? Kiinnostaisi käydä lukemassa tutkimustuloksia tuosta aiheesta! Kyllä tpdellakin osa naisista on väkivaltaisia, mutta ikävä kyllä taitaa olla yhä niin, että suurin osa väkivallasta on miehestä lähtöisin. Samapa se kumpi on noissa tilastoissa johdossa, tärkeintä olisi saada väkivalta loppumaan. Ja toivottavasti kukaan mies ei vajoa niin alas, että lyö siksi koska nainen aloitti! Ja sama tietysti myös toisinpäin, mutta jotenkin itse miehenä koen naisiin kohdistetun väkivallan todella raukkamaisena tekona. Joskus saa kuulla jopa sellaisia tapauksia, joissa mies lyö raskaana olevaa naista tai lasta. Siitä on kunnia kaukana. Väkivaltainen suhde jättää aina jälkensä, oli lyöjä sitten nainen, mies tai molemmat. Siinä tilanteessa tarvitaan pikaista apua! Kokemuksesta tiedän, että suhteen lopettaminen ei välttämättä ole helppo ratkaisu vaikka turpiin tulisikin. Sitä haluaa aina antaa toiselle mahdollisuuden, omalla kohdallani se kannatti.

        Artikkeli löytyy Dialogi 6/05.

        Olkaa hyvä.


      • väärintulkintaa
        Nimetön kirjoitti:

        Artikkeli löytyy Dialogi 6/05.

        Olkaa hyvä.

        Naisten osuus perheväkivallasta on siis 15%, törkeästä perheväkivallasta 37%. Sitä ei artikkelissa mainita, mikä on törkeän väkivallan osuus kaikesta perheväkivallasta.

        Kannattaa olla varovainen tutkimustulosten tulkinnassa. Ja ennen kaikkea kannattaa lukea tutkimukset tarkasti ja ymmärtäen, ettei lähde julistamaan naisten väkivallan suurta määrää väärin taustatiedoin, kuten nyt vaikuttaisi käyneen.

        Monestihan jotkut ihmiset tulkitsevat tuloksia omasta lähtökohdastaan siten, että tulokset palvelisivat mahdollisimman hyvin omaa ajatusmaailmaa. Se on kuitenkin tulosten vääristelyä, ja osoittaa pelkästään tulkitsijansa ajattelemattomuutta. Tarkkana ihmiset!


      • Ei sitten mitään
        väärintulkintaa kirjoitti:

        Naisten osuus perheväkivallasta on siis 15%, törkeästä perheväkivallasta 37%. Sitä ei artikkelissa mainita, mikä on törkeän väkivallan osuus kaikesta perheväkivallasta.

        Kannattaa olla varovainen tutkimustulosten tulkinnassa. Ja ennen kaikkea kannattaa lukea tutkimukset tarkasti ja ymmärtäen, ettei lähde julistamaan naisten väkivallan suurta määrää väärin taustatiedoin, kuten nyt vaikuttaisi käyneen.

        Monestihan jotkut ihmiset tulkitsevat tuloksia omasta lähtökohdastaan siten, että tulokset palvelisivat mahdollisimman hyvin omaa ajatusmaailmaa. Se on kuitenkin tulosten vääristelyä, ja osoittaa pelkästään tulkitsijansa ajattelemattomuutta. Tarkkana ihmiset!

        .. jos naisten osuus väkivallassa on näin pieni niin ei sitten mitään. Eihän tuo sitten mikään ongelma ole. Kertokaa tämä tieto kaikille jotka ovat kokeneet tällaista väkivaltaa niin se varmasti lohduttaa kovasti.


      • kw54
        väärintulkintaa kirjoitti:

        Naisten osuus perheväkivallasta on siis 15%, törkeästä perheväkivallasta 37%. Sitä ei artikkelissa mainita, mikä on törkeän väkivallan osuus kaikesta perheväkivallasta.

        Kannattaa olla varovainen tutkimustulosten tulkinnassa. Ja ennen kaikkea kannattaa lukea tutkimukset tarkasti ja ymmärtäen, ettei lähde julistamaan naisten väkivallan suurta määrää väärin taustatiedoin, kuten nyt vaikuttaisi käyneen.

        Monestihan jotkut ihmiset tulkitsevat tuloksia omasta lähtökohdastaan siten, että tulokset palvelisivat mahdollisimman hyvin omaa ajatusmaailmaa. Se on kuitenkin tulosten vääristelyä, ja osoittaa pelkästään tulkitsijansa ajattelemattomuutta. Tarkkana ihmiset!

        ettei naisväkivaltaa olekaan olemassa. Vähän siltä vaikuttaa että vähättelet olemassa olevaa ongelmaa. Taidat itse olla yksi niistä naisista tai äideistä jotka tekevät ilkeyttään kiusaa toisille. Aika luuseri olet jos näin olet tehnyt. Sinun ei tarvitse mitään minulle myöntää jaa itse tiedät oletko joskus ollut ilkeä jollekin se riittää silloin minulle.. että olet luuseri.


      • -mies-
        väärintulkintaa kirjoitti:

        Naisten osuus perheväkivallasta on siis 15%, törkeästä perheväkivallasta 37%. Sitä ei artikkelissa mainita, mikä on törkeän väkivallan osuus kaikesta perheväkivallasta.

        Kannattaa olla varovainen tutkimustulosten tulkinnassa. Ja ennen kaikkea kannattaa lukea tutkimukset tarkasti ja ymmärtäen, ettei lähde julistamaan naisten väkivallan suurta määrää väärin taustatiedoin, kuten nyt vaikuttaisi käyneen.

        Monestihan jotkut ihmiset tulkitsevat tuloksia omasta lähtökohdastaan siten, että tulokset palvelisivat mahdollisimman hyvin omaa ajatusmaailmaa. Se on kuitenkin tulosten vääristelyä, ja osoittaa pelkästään tulkitsijansa ajattelemattomuutta. Tarkkana ihmiset!

        "Naisten osuus perheväkivallasta on siis 15%, törkeästä perheväkivallasta 37%. Sitä ei artikkelissa mainita, mikä on törkeän väkivallan osuus kaikesta perheväkivallasta. "

        Onko nuo prosentit otettuPOLIISIN TIETOON tulleista tapauksista?

        Törkeistä väkivallanteoista se noin 40% on naisten tekemiä ja ne tilastot ovat suht luotettavia, koska törkeitä väkivallantekoja ei voi peitellä. Sensijaan jos nainen pahoinpitelee miehiä, monessa tapauksessa mies ei ilmoita sitä. HUOM! Kyllä naisetkin jättävät ilmoittamatta, mutta todenänköisesti miehet jättävät enemmän.

        Eli jos tuo 15% on poliisin tilastoista, se on TÄYSIn epäluotettava luku, ainoastaan ihan miniminimiminimimimäärä.


      • Anonyymi

        Mielellään näkisin tilastotietoa, siis tutkitua materiaalia asiasta. Käytännössä hieman epäuskottavaa koska kautta linjan ovat miehet yliedustettuina . No onhan tuossa jo 60- 40% miehet ylidustettuina, kyllä.
        Toki naisten väkivalta on tabu, se on totta. . Ja kohdistuu useinmiten lapsiin ehkä enemmän kuin miehiin.
        Fyysinen kokoero miehen ja naisen välillä on yksi selitys sille mikseivät naiset kykene käyttämään väkivaltaa samasa suhteessa.

        Toki tavaroita voi nainenkin heitellä mutta varsinainen lyöminen nyrkillä siten että mies saa mustan silmän tai leukaluu murtuu, ranne vääntyy tai kylkiluita menee poikki on marginaalia..

        Lievempää väkivaltaa voi esiintyä kuten läpsimistä kämmenellä, nipistelyä, potkimista sohvslla istuen, tukasta repimistä, sylkemistä, nyrkillä lyömistä käsivarteen tai vatsaan.

        Toki riippuu naisen koosta, voimista ja kyvystä kuten itsepuolustaidoista tai harrastuksissa saaduista taistelutaidoista, kuten nyrkkeilyharrastuksesta, judosta jne.

        Aika harva nainen kuitenkaan näitäkään harrastaa joten marginaalisia ovat.
        Ja toki nykyään, paljon on otsikoita lehdissä jossa nainen puukottaa miestä tai toista naista, kyllä, ja yhä useammin näistä saa lukea. Naisia on liitetty palottelumurhiinkin.

        Onkohan naisten väkivaltainen käytös lisääntynyt?
        Voi olla. Ikävä ilmiö sinällään.

        Parisuhteissa naisten väkivalta ilmeisesti on piilotettuna ja nuokin väkivallan teot mistä on saanut lukea liittyvät päihteiden käyttäjiin, huumeisiin ja suhteessa on yleensä kaksi yhtä väkivaltaista henkilöä, mis ja nainen tai nainen ja nainen.
        Kumpikin käyttää siis suhteessaan väkivaltaa ja muutoinkin suhde on aika repaleinen, väkivaltaa yhdistettynä päihteiden käyttöön. Sitten on näitä persoonallisuushäiriöisiä jotka jo ovat ihan "normikamaa" kummallista, impulssiivista käyttäytymistä jotka johtavat ongelmiin, kaksisuuntaista mielialahäiriöitä yhdistettynä päihteiden käyttöön jne.

        Normiperheissö tuskin niin paljoa päihteiden käytön laukaisemaa raivokasta tappelemista, esiintyy, ehkä enemmän kovaäänista riitelyä ja huutamista toisilleen ja tavaroiden viskomista?
        En tiedä?


    • jeejee

      olipa mahtaava ja kannustavaa lukea että en ole ainut maailmassa samassa ongelmassa.. lyhyesti kerrottuna otin 4 vuotta turpaan akalta ja nielin aina kaiken..en IKINÄ tehny mitään muuta kuin kork otin ranteista kiinni ja yritin rauhoitella. tätä tapahtui noin 15 kertaa 4 vuoden aikana.viimeinen niitti tuli nyt vasta. avovaimo takoi oikein kunnolla naamaan ja vielä yleisellä paikalla.(oli silminnäkijät)mitä tein??YRITIN RAUHOITELLA!! ei auttanut..otin niskasta kiinni ja kaadoin kaksi kertaa maahan jotta tilanne loppuisi. se päättyi siihen kun muut tuli väliin että pieksän naisia. onneksi silminnäkijät kertoivat heti näille tyypeille et tilanne oli kyllä ihan toisinpäin..myöhemmin kotona EREHDYIN avaan suuni äsken tapahtuneesta ja sama homma jatkui vain pahempana. EDELLEN YRITIN RAUHOITELLA sen minkä siinä nyrkki ja potku sateessa pystyin.. mikään ei auttanut joten kaadoin lattialle,istuin pääle. otin ranteista kiinni painaen ne lattiaa vasten.kun se ei enään voinut lyödä niin alkoi sylkeä päälle koko ajan!!!löysäsin oikean käteni irti hänen ranteesta siten että voin omalla kyynärpäälläni painaa edelleen hänen käden lattiaan ja otin häntä leuasta kiini ja painoin suun kiinni jotta sylkeminen loppuisi.sanoin lopeta jo kun et kuitenkaan voi mitään.viimein kun tilanne rauhoittui niin lähdin pois HETI!
      seuraavana AAMUNA TULI PUHELIMEENI VIESTI MISSÄ HÄN AIKOO TEHDÄ ELÄMÄSTI MAHD VAIKEAA ja samana päivänä sain tietää että musta oli tehty pahoinpitely ilmoitus poliisille ja et lääkäri on todennu vakavia vammoja!!!!! meni 5 pvä ja poliisi kutsui kuulusteluihin. en ole vielä käynyt mutta kerron kyllä mielelläni oman näkökulman tähän asiaan.
      MIKÄ ON TARINAN OPETUS MIEHET?
      NAINEN VOI TEHDÄ MITÄ SE HALUAA!! JA MEIDÄN ON TURHA RÄPIKÖIDÄ VASTAAN! JOTEN OTTAKAA TURPAAN JOS SITÄ TARJOTAAN!

      • miespapa

        Just semmoinen tapaus oli minulla!Paitsi poliisille menin kun olin käväissyt lääkärissä ja lääkäri oli kirjannut vammat.Se ei kuulunut exän suunitelmiin ja juttu jäi siihen.Jälki on henkinen ja en tiedä milloin pääsee normaaliksi.Naiset ovat väkivaltaisia myös mutta tämä on tabu!


      • JEEJEE

        TUOMIOT tuntuu nykyään määräävän se poliisi joka juttua tutkii.. kävin kuulusteluissa ja oisin halunnut kertoa totuuden sekä sen että minun päälleni on tultu tosi monta kertaa niin kuin nytkin, muuta eipä se mulkku alkanu edes kuunteleen mua. ja kun kerroin silminnäkijöistä niin totesi, että niiden pitäisi olla "puolueettomia´" että voidaan kuunnella??!! ei helv..ne oli ulkopuolisia ihmisiä, taxi kuskeja,portsareita ym..ei edes kysyny tunsinko niitä! ja vaivoin kirjas nimet ylös kun kerroin.
        tuli mieleen että voiko tätä suomessa tapahtua? jos asusin venäjällä niin ymmärtäisin!


      • .mies.
        JEEJEE kirjoitti:

        TUOMIOT tuntuu nykyään määräävän se poliisi joka juttua tutkii.. kävin kuulusteluissa ja oisin halunnut kertoa totuuden sekä sen että minun päälleni on tultu tosi monta kertaa niin kuin nytkin, muuta eipä se mulkku alkanu edes kuunteleen mua. ja kun kerroin silminnäkijöistä niin totesi, että niiden pitäisi olla "puolueettomia´" että voidaan kuunnella??!! ei helv..ne oli ulkopuolisia ihmisiä, taxi kuskeja,portsareita ym..ei edes kysyny tunsinko niitä! ja vaivoin kirjas nimet ylös kun kerroin.
        tuli mieleen että voiko tätä suomessa tapahtua? jos asusin venäjällä niin ymmärtäisin!

        ensinnäkin syytetty saa valehdella, eli kannattaa puhua asiat itselleen mahdollisimman hyväksi ja vähän kaunistellakin.

        toiseksi pahoinpitelytuomiot ovat suomessa hyvin lieviä. mikään ei vituta enempää kuin aiheeton pahoinpitelytuomio, joten jos tuomio on tulossa niin kannattaa antaa sille aihetta.

        jos mun vaimo käyttäytyisi tuollalailla, niin antaisin kyllä isän kädestä ajatellen että tuomio tulee kumminkin ja jos se tulossa, niin antaa mennä vain. sitäpaitsi tuomio ei ole kuin maksimissaan sakkoja.


      • Apua saa hakemalla

        Naisten väkivaltaisuus on niin vähän tiedossa osin siksi, että miesten kynnys lähteä asiasta puhumaan ja hakemaan apua on liian korkea. Väkivalta on väkivaltaa syyllistyypä siihen sitten nainen tai mies. Molemmille on apua tarjolla, kun lähtee tilannettaan selvittelemään. Ei koskaan, ei miehen eikä naisen, pidä sietää toistuvaa väkivaltaa. Lähisuhdeväkivalta yleensä ajan mittaan lisääntyy ja raaistuu, aniharvoin loppuu itsekseen. Valitettavan usein sitten tilanne ajautuu siihen, että vuosia väkivaltaa sietänyt menettää kärsivällisyytensä ja antaa takaisin päätyen itse vastaajaksi pahoinpitelyoikeudenkäyntiin, pahimmillaan otsikoihin tapettuaan kumppaninsa.


      • LLDLDLDLDLDL

        TODELLA PALJON TSEMPPIÄ JA TOIVOTTAVASTI NAINEN SAA SYYTTEET VÄÄRÄSTÄ PAHOINPITELY ILMOITUKSESTA KOSKA HÄN ANTAA KAIKILLE NAISILLE JOITA TODELLAKIN ON PAHOINPIDELTY VÄÄRÄN KUVAN. PYSY ROHKEANA KUULUSTELUSSA JA KERRO KAIKKI MITÄ HÄN ON SULLE TEHNYT VUOSIEN AIKOINA. JA TOIVON ETTÄ PYSTYT LÖYTÄMÄÄN TERVEEN SUHTEEN TULEVAISUUDESSA, JA HÄNELLÄ OLI TÄMÄ ONGELMA EIKÄ SULLA.


      • Anonyymi

        Koska nainen on fyysisesti vain x kiloa kevyempi mies, ei ihme, ettei väkivaltainen luonne jollain ranteista pitelemällä laannu. Eikä laannu kertaläimäisyllä. Isoisämme olivat viisaampia näiden naisten suhteen, kunnes joku keksi feminismin kolmannen aallon ja ihmeellisen idean yksisuuntaisesta miesten väkivaltaisuudesta... mutta nero oli se, joka myi sen miehille.

        Oikeudelliset riskit kouluttaa naista ovat kuitenkin suuret. Niinpä ei pidä soimata niitä, jotka turvautuvat yhteiskunnan apuun ongelmanratkaisussa.


      • Anonyymi

        Tuossa tapauksessa nykyään 2023 olisi miehen helpointa ja ylsinkertaisinta vain lähteä nopeasti suhteesta pois. Muutoin voi tulla täysin aiheetta myös syyte väkivallan käytöstä. Kyllä raivopäisiä naisia löytyy myös 2023 joten, heri eroon suhteesta, eikä jäädä siihen rauhoittelemaan tai mitään.
        Etsikööt raivopäät muita suhteita jos joku heitä sietää. Luonnevikaisia, sosiopaatteja, , persoonallisuushäiriöisiä, psykopaatti- naisiakin löytyy , eivät mitään miesten yksinoikeuksia nuokaan piirteet.


    • löytyy kummastakin sukupuolesta!ikävä kyllä...

    • Jeps

      Nainen kävi usein aivan silmittömästi päälle. Yleensä otin sen vain puristusotteeseen, ettei se kyennyt enää hyökkäämään lisää. Joskus puolustautuminen oli kuitenkin aika vaikeaa, kuten eräänkin kerran, kun tulin ovesta sisään, niin alkoi lennellä kirjoja, kenkiä, videokasetteja, jopa ruokailuveitsiä.

    • tekstiä

      Tuttua tekstiä nämä miehet kirjoittavat, sitä asiaa mistä vaietaan julkisuudessa. Omassa avosuhteessani avovaimo sai rankkoja hysteerisiä kohtauksia jolloin minkäänlainen puhe ei mennyt perille: jatkuvaa huuto, kirkumista, syyttelyä, ivaa ja pilkkaa kesti jopa perjantai-illasta sunnuntai-iltaan: avokas hieman tuuntui puolilta öin niin että nukahti ja aamulla sama meno jatkui. Kun en "mennyt mukaan" tuohon leikkiin niin alkoi lyöminen ja raapiminen. Vuosi sitten joulun aikaan mulla oli vasen käsivarsi ranteesta kyynärpäähän raavittuna auki kun avokas painoi kyntensä ihoon, useita kertoja. Itse hymyilin ja totesin ettei tunnu missään.
      Ja vedin turpaan kun kysyin jatkaako vielä.
      En kadu, en hetkeäkään.
      Totesin että psyykenongelmaiselle naiselle tämä on ainoa keino pysäyttää ja saada peli poikki, silloin kun puhe ei mene perille.
      Mikään käsistä piteleminen ei tehonnut, meno jatkui vain ja nainen kävi päälle.
      Kevyesti turpaan niin johan tokeni.
      Kuin olisi lumous haihtunut, kuin hänellä olisi käsikirjoitus mennyt sekaisin: uhoava hysteerikko muuttui yhtäkkiä onnettomaksi reppanaksi joka kokee perheväkivaltaa -oman tulkintansa mukaan.
      Mä olen aiemmin väistellyt saman naisen leipäveitsellä uhkailua, tuo (onneksi) ex-avokas uhkasi useamman kerran tehdä itsarin hyppäämällä junan alle työmatkallaan ja hankki jopa unilääkkeitä "nukahtamisongelmiinsa" joilla olisi helpompi päättää päivänsä.

      Niin, tarina jatkui siten että muutin pois. Nainen soitteli vielä perään että olen tuhonnut hänen unelmansa saada mies ja perhe; sillälailla!

      • voi kyllä

        aina nostaa kirkuvan,hakkaavan naisen syrjään tai antaa turpaan niin ku moni tuntuu tekevän.
        Tilanne on ihan toinen,kun iso voimakas korsto käy puolustuskyvyttömän heikomman osapuolen kimppuun.
        En hyväksy naisten väkivaltaa yhtään enempää kuin miestenkään,mutta niitä tilanteita ei pysty silti vertailemaan millään keskenään.


    • Sielu hukassa

      Hei,
      En tiedä kuinka tämän sanoa.. Hävettää ja itkettää. Mutta minä olen väkivaltainen nainen. Minä tarvitsen apua. Vihaan itseäni kun satutan miestäni. En pysty, enkä osaa kontrolloida itseäni tai tunteitani ollessani vihainen tai raivon vallassa, ne saavat minusta vallan ja se on jotain kamalaa. Kun kauheat loukkaavat sanat ei enää riitä satuttamaan miestäni, käyn päälle. Voi Luoja että vihaankin itseäni. Olen tehnyt kaikkeni muuttaakseni ja lopettaakseni väkivallan, ihan kaikkeni olen yrittänyt mutta mikään ei auta. Varasin ajan terapiaan onneksi ja pääsen joulun jälkeen aloittamaan. Pelkään vain olevani liian "fucked up" että mikään ei minua pysty auttamaan, mutta vaihtoehtoja ei enää ole, minun on yritettävä. Sisälläni on vain jotain mustaa, jotain pahaa. Vihaan itseäni. Minulla on vain yksi unelma elämässäni ja se on unelma rakentaa hyvä ja turvallinen perhe, olla hyvä äti jonain päivänä. Haluan antaa perheelleni sen rakkauden ja turvan josta itse lapsena jäin paitsi. Tiedänhän minä että ongelmani juontavat juurensa kauheasta väkivalta/insesti lapsuudestani. Useasti havahdun ja järkytyn kun tajuan tekeväni miehelleni juuri samaa alistamista ja väkivaltaa jota molemmat vanhempani tekivät minulle. Sen väkivallan edessä olen voimaton, se on kuin joku pahuus joka saa minut valtaansa enkä pysty lopettamaan sitä, en jaksa sitä enää. Sisälläni on niin paljon vihaa ja tuskaa. Tiedän sanomattakin sen että mieheni on hullu ollessani silti minun kanssani, enkä ansaitse häntä. Kukaan ei ansaitse tulla lyödyksi. Koskaan hän ei ole minua lyönyt. Joka kerta hän on ollut vierelläni, ottanut iskut vastaan, yrittänyt saada minut rauhoittumaan. Itken tätä kirjoittaessani, kun ajattelen kuinka paljon hän on kestänyt, kuinka pyyteetön hänen rakkautensa minuun on. Tiedän että edessäni odottaa vaikea tie kuljettavaksi kun aloitan terapian, on kohdattava se pahuus sisälläni, ne kaikki hirviöt ja painajaiset jotka pitävät minua otteessaan. Minä pelkään, pelkää että sieltä paljastuu jotain liian pahaa ja kamalaa etten pysty sitä kohtaamaan ja pelkää hajoavani kappaleiksi. Tuntuu kuin edessäni olisi valtava vuori joka minun on ylitettävä. Mutta vaihtoehtoja ei enää ole. Teen tämän vapauttaakseni itseni tuskasta ja väkivallasta sekä sen ainoan unelmani tähden, saada perhe jonain päivänä, olla hyvä vaimo ja äiti, jos sinne asti koskaan pääsen. Mutta aion yrittää, teen kaikkeni. Myös rakkaudestani tähän mieheen joka on vilpittömästi minua rakastanut sen kaiken vääryyden jälkeen jota olen tehnyt. Hänen hyvyys, rakkaus ja usko minuun on saanut minut ottamaan viimeisen askeleen että haen apua. Väkivalta ei ole koskaan oikein ja toivoisin että kaikki väkivaltaiset naiset sekä miehet hakisivat apua. Tämä oli minun tarina ja tuntemuksia sen kauheuden/väkivallan otteessa josta nyt haluan päästää irti. Toivon sydämestäni teille kaikille rauhallista joulua.

      • Kokenut mies

        En usko niihin juttuihin, joiden mukaan ihminen ei voisi halutessaan muuttua.
        Sinäkin pystyt muuttumaan, koska noin selvästi tiedostat väkivallan olevan suhteessanne ongelmana.
        Voi olla, että terapiastakin on apua, mutta kysymys on omista ratkaisuistasi.


      • siu-chiu

        Täsmälleen sama tunne tilanteesta kun haukun lyön potkin puren raavin ja satutan lähes kaikilla tavoin onneksi ilman mitään kättä pidempää sentään.. Jälkeenpäin taas yhden uuden tappelun olo on kuin olisin hukannut rakkaimman lelun vahingossa polvenkorkuisena lapsena eikä sitä enään koskaan löydy. Kaduttaa siis aivan sanoinkuvaamattoman paljon. Mä en koskaan tässä tilassa tekisi edes pientä naarmua tahallisesti rakkaalleni mutta kun viha valtaa liiankin heppoisista syistä on olo kuin riivatulla. Mutta onneksi hänkin on aina yrittänyt ensin rauhoitella ja vasta kun pahin kohtaus tulee niin käsistä kiinni ja vääntää taikka painaa sängylle/lattialle ja puhuu, ei huuda, ei koskaan lyö takaisin vaikka kinuaisinkin sitä. Arvostettavaa sinäänsä, mutta silti mun teot on niin väärin.

        Mitä voin tehdä?! Mä oon ite niin väkivaltaa vastaan mutta kuitenkin tarviin siinä itse apua. Mistä sitä saa?? Tietääkö joku Uudelta-Maalta jotain numeroa, osoitetta tms. johon/jossa voisi soittaa/käydä puhumassa näytä asioita. Mä haluan väkivaltaisuudestani eroon!

        Tarvitsen apua. Nykyisen ja mahdollisten tulevan rakkaan takia.


      • Iiris75
        siu-chiu kirjoitti:

        Täsmälleen sama tunne tilanteesta kun haukun lyön potkin puren raavin ja satutan lähes kaikilla tavoin onneksi ilman mitään kättä pidempää sentään.. Jälkeenpäin taas yhden uuden tappelun olo on kuin olisin hukannut rakkaimman lelun vahingossa polvenkorkuisena lapsena eikä sitä enään koskaan löydy. Kaduttaa siis aivan sanoinkuvaamattoman paljon. Mä en koskaan tässä tilassa tekisi edes pientä naarmua tahallisesti rakkaalleni mutta kun viha valtaa liiankin heppoisista syistä on olo kuin riivatulla. Mutta onneksi hänkin on aina yrittänyt ensin rauhoitella ja vasta kun pahin kohtaus tulee niin käsistä kiinni ja vääntää taikka painaa sängylle/lattialle ja puhuu, ei huuda, ei koskaan lyö takaisin vaikka kinuaisinkin sitä. Arvostettavaa sinäänsä, mutta silti mun teot on niin väärin.

        Mitä voin tehdä?! Mä oon ite niin väkivaltaa vastaan mutta kuitenkin tarviin siinä itse apua. Mistä sitä saa?? Tietääkö joku Uudelta-Maalta jotain numeroa, osoitetta tms. johon/jossa voisi soittaa/käydä puhumassa näytä asioita. Mä haluan väkivaltaisuudestani eroon!

        Tarvitsen apua. Nykyisen ja mahdollisten tulevan rakkaan takia.

        Maria Akatemialla ja Ensi- ja turvakotien liitolla on molemmilla projektit, joissa autetaan väkivaltaisia naisia. Aloita vaikka soittamalla Maria Akatemian auttavaan puhelinpalveluun, p. 09 7562 2260, ti-to klo 16-18. Lisätietoja projekteista saat www.maria-akatemia.fi (siellä Demeter-projekti) ja www.ensijaturvakotienliitto.fi (siellä työmuodot ja Vaiettu naiseus.)


      • Anonyymi

        Varmasti moni mies kirjoittaisi sivan saman tekstin naiselle osoitettuna. Ehkä parasta olisi myös vuonna 2023 se, että pari eroaa ja nainen/ mies mene ihan itsekseen terapiaan ja jos kokee sen avulla muuttuneensa ,voi harkita jonkin aikaa yhdessä asumista , silti siten että jummallakin on oma asunto . Jos osoittautuu ettei terapia toimi niin sitten lopullinen ero.
        Lapsia en tuollaisen naisen/ miehen kanssa tekisi koskaan. Sama väkivalta voi kohdistua myös lapsiin. Henkilö voi muutua tai ditten ei muutu. Iso riski kuitenkin olisi kuitenkin juuri lasten saaminen, valtavan isi riski.
        En usko terapiaan mitä tulee väkivaltaisen käyttäytymisen muutamiseen. Käytännössä ihminen on tortunut reagoimaan tietyllä tavalla jo aivojen hermoston reagoinnin tasolla, eli väkivalta on aivojen neirobiologista toimintaa joka muuttuu korkeintaan läkkeiden avulla ei terapian.
        Terapiat ovat täyttä humpuukia, vain oikeaan kohtan tähdätty lääkitys aivoissa voi auttaa , ei mikään muu.


    • käytöstä

      Mitä Suomen nuoret naiset oikein sairastavat? Vaikuttaa jollekkin häiriölle (narsismi) Kaamea äitien ja anoppien solvaamisaalto ainakin on menossa ja siihen voi tutustua Suomi24, Suhteet&Tunteet osiossa. Kauhealle tuntuu tää meno. Nehän sanoo ja tekee ihan mitä tykkää.

      En uskalla ainakaan yksin enää lähteä millekkään terassille kesäisin. Viime kesän kokemus on nyt poliisin tutkittavana. Olin käymässä tässä soittoruokalassa ensimmäistä kertaa ja en siis tuntenut sieltä ketään. Sulkemisajan jälkeen odottelin taksia ravintolan edessä ja vieressäni makasi maassa sammunut nainen. Yhtäkkiä nainen heräsi ja syöksyi kimppuuni repien tukun hiuksia päästäni ja vaatteet riekaleiksi. Sain sen verran väistettyä että ei päässyt silmiä repimään, mutta rillit hajosi.

      Naisella oli amtsonin voimat ja ulkomuoto. En tiedä mitä siinä olisi tapahtunut, ellei sen kaverit olisi tulleet sitä pitelemään ja puolustamaan minua. Kai se mömmöissään näki minussa äitinsä tai anoppinsa. Vahingonkorvausvaatimukset tulevat sitten ajallaan, kunhan poliisi saa jutun tutkittua. Ravintolan peruskalustoon kuulema kuuluu ja kaikkien tuttu.

      Kyllä menee överiksi jos ei edes tunne ihmistä eikä sano sanaakaan, niin ämmä tulee päälle. Kalliiksi sille ainakin tulee koska tulen vaatimaan siltä kyllä muistutusrahat, vaikka sitten sen elämän loppuun asti.

      • H2O mies

        ENSI-JA TURVAKOTIEN LIITTO RY kirjoittaa sivuillaan seuraavaa:

        Miehet kestävät väkivaltaa pitkään

        Miehet kestävät naisten väkivaltaa pitkään ja haluavat ymmärtää naisia. Miehet ovat väkivallan uhreina vuosia, sillä he eivät halua erota. Miehet uskovat, että valo alkaa pimeän tunnelin päästä vielä pilkottaa. Miehet valavat itseensä uskoa pienten merkkien perusteella: ”No nyt taas menee hyvin”, ”kyllä se näköjään tästä.”

        Naisten tekemää väkivaltaa perustellaan monin eri syin: naisella on rankkaa, hän on terapiassa tai masentunut, naisella on ollut vaikea lapsuus tai hänellä on kuukautiset. Miehet hakevat oikeutusta naisten tekemälle väkivallalle. Miehet mukautuvat oman kumppaninsa väkivaltaan niin, että omassa terapiassaankin he hakevat keinoja selvitä paremmin tilanteessa, jossa nainen väkivallallaan hallitsee parisuhdetta. Eräässä esimerkissä nainen oli puukottanut miestä ja käskenyt häipyä. Mies oli mennyt kodin ulkopuolelle odottamaan, että nainen rauhoittuisi. Pitkän ajan kuluttua mies koputteli varovasti oveen ja kysyi: ”Josko sitä saisi tulla takaisin?” Nainen päästi miehen sisään ja pesi hänet puhtaaksi puukotuksen jäljistä.

        Miehet eivät koe naisen fyysistä väkivaltaa kovin uhkaavana. He selviävät tilanteista usein pitämällä naista kiinni ranteista tai painamalla naisen lattiaan, ettei tämä pääse lyömään. Eräs yksittäinen esimerkki kertoi miehestä, joka koki olevansa turvassa valveilla ollessaan, mutta pelkäsi väkivallan uhriksi joutumista nukkuessaan. Tämä johti pariskunnan kodissa nukkumisjärjestelyihin, muun muassa eri huoneisiin ja lukituksiin, joiden tarkoitus oli taata miehelle mahdollisuus turvalliseen uneen.

        Rikosilmoituksen kynnys korkea

        Miehet eivät halua tehdä rikosilmoitusta naisen tekemästä väkivallasta. Parisuhdekriiseissä he eivät halua hankaloittaa naisen oikeudellista asemaa. He eivät myöskään halua kertoa naisen väkivallasta sosiaalityöntekijöiden tapaamisissa. He eivät halua vaikeuttaa huoltajuuteen liittyviä järjestelyjä kertomalla edes lasten äidin väkivaltaisuudesta, eivätkä hankaloittaa naisen asemaa äitinä puhumalla tämän väkivallasta.

        Osa miehistä ei kuitenkaan kestä naisen väkivaltaa loputtomiin. Jotkut lyövät lopulta takaisin. Osa on kokenut antaneensa takaisin ”samalla mitalla”. Jotkut ovat kertoneet arviointikykynsä pettäneen ja lyöneensä takaisin liian lujaa. Yleinen ilmiö tuntuu olevan, että naiset tekevät tällaisen koston jälkeen välittömästi rikosilmoituksen miehen väkivallasta. Väkivalta nouseekin helposti parisuhdekysymykseksi. Naisen mielestä nyt on aika ruveta käsittelemään miehen väkivaltaisuutta. On myös syytä pohtia, voidaanko yhdessä jatkaa. Väkivalta tulee ikään kuin käsiteltäväksi ja näkyväksi miehen lyönnin jälkeen.

        Miehet itse vähättelevät naisten fyysistä väkivaltaa: ”Sehän vaan läpsi”, ”ei se nyt oikein sattunut”. Miehet naureskelevat naisen fyysiselle väkivallalle. Häpeä siitä, että ”on ottanut turpaan naiselta”, on kohtuuton siedettäväksi, joten naureskelu ja vähättely toimivat suojamekanismeina miehen hakiessa oikeutusta naisen käytökselle. Miesten oma vähättely tukee osaltaan laajempaa kulttuurista ilmiötä, jossa poliisit ja muut viranomaiset yhtyvät vähättelyyn. Miehen tehdessä rikosilmoitusta naisen väkivaltaisuudesta, poliisi saattaa suhtautua koko asiaan huvittuneesti naureskellen.

        Näyttää siltä, että niin koko sosiaalityön järjestelmämme kuin viranomaisten toiminta keskittyy pitämään yllä tilannetta, jossa naista ei haluta nähdä väkivaltaisena. Muutos vaatisikin järjestelmältä melkoista uudelleen orientoitumista. Esimerkeissä nähtiin monien miesten tarvitsevan suorastaan taluttajaa avun hakemiseen. On helpompi painaa villaisella miehen uhrikokemus, kuin lähteä satsaamaan resursseja vaikeaan, häpeää ja myötähäpeää tuottavaan asiaan.

        Järjestelmä, esimerkkejä

        Naisen vuosia kestänyt väkivaltaisuus miestä kohtaan selviää perheneuvolassa. Miestä hävettää asiasta puhuminen, ja hän naureskelee asialle yhdessä työntekijän kanssa.

        Naisen tekemä väkivalta ”valuu hiekkaan” lastensuojelutyöntekijöiden kanssa keskusteltaessa. Naisen väkivalta kotona on jatkunut vuosia, mies lyö kerran ja nainen ottaa yhteyttä lastensuojeluun: ”Mies riehuu kotona.” Isokokoisen miehen vaatteet on silvottu ja tavarat rikottu, silti naisen tekemään väkivaltaan ei uskota: ”Mieshän on fyysisesti niin vahva.” Lasten psyykkistä vointia tutkitaan. Siinä keskitytään miehen lyöntiin eikä äidin väkivaltaa lapsia kohtaan havaita.

        Naisten väkivaltaisuutta lapsia kohtaan on ammattiauttajien parissa vaikea ottaa puheeksi. Mies joutuu todistelemaan naisen väkivaltaa työntekijöille. Lasten voinnista huolestunut isä kertoo työntekijöille äidin huutavan lapsilleen ja ravistelevan näitä. Nainen on myös miestä kohtaan väkivaltainen. Toinen äiti ravistelee vauvaa työntekijän nähden. Molemmissa tapauksissa keskitytään pohtimaan äidin elämäntilanteen raskautta ja haetaan ymmärrystä naisen käyttäytymiselle.


      • Anonyymi
        H2O mies kirjoitti:

        ENSI-JA TURVAKOTIEN LIITTO RY kirjoittaa sivuillaan seuraavaa:

        Miehet kestävät väkivaltaa pitkään

        Miehet kestävät naisten väkivaltaa pitkään ja haluavat ymmärtää naisia. Miehet ovat väkivallan uhreina vuosia, sillä he eivät halua erota. Miehet uskovat, että valo alkaa pimeän tunnelin päästä vielä pilkottaa. Miehet valavat itseensä uskoa pienten merkkien perusteella: ”No nyt taas menee hyvin”, ”kyllä se näköjään tästä.”

        Naisten tekemää väkivaltaa perustellaan monin eri syin: naisella on rankkaa, hän on terapiassa tai masentunut, naisella on ollut vaikea lapsuus tai hänellä on kuukautiset. Miehet hakevat oikeutusta naisten tekemälle väkivallalle. Miehet mukautuvat oman kumppaninsa väkivaltaan niin, että omassa terapiassaankin he hakevat keinoja selvitä paremmin tilanteessa, jossa nainen väkivallallaan hallitsee parisuhdetta. Eräässä esimerkissä nainen oli puukottanut miestä ja käskenyt häipyä. Mies oli mennyt kodin ulkopuolelle odottamaan, että nainen rauhoittuisi. Pitkän ajan kuluttua mies koputteli varovasti oveen ja kysyi: ”Josko sitä saisi tulla takaisin?” Nainen päästi miehen sisään ja pesi hänet puhtaaksi puukotuksen jäljistä.

        Miehet eivät koe naisen fyysistä väkivaltaa kovin uhkaavana. He selviävät tilanteista usein pitämällä naista kiinni ranteista tai painamalla naisen lattiaan, ettei tämä pääse lyömään. Eräs yksittäinen esimerkki kertoi miehestä, joka koki olevansa turvassa valveilla ollessaan, mutta pelkäsi väkivallan uhriksi joutumista nukkuessaan. Tämä johti pariskunnan kodissa nukkumisjärjestelyihin, muun muassa eri huoneisiin ja lukituksiin, joiden tarkoitus oli taata miehelle mahdollisuus turvalliseen uneen.

        Rikosilmoituksen kynnys korkea

        Miehet eivät halua tehdä rikosilmoitusta naisen tekemästä väkivallasta. Parisuhdekriiseissä he eivät halua hankaloittaa naisen oikeudellista asemaa. He eivät myöskään halua kertoa naisen väkivallasta sosiaalityöntekijöiden tapaamisissa. He eivät halua vaikeuttaa huoltajuuteen liittyviä järjestelyjä kertomalla edes lasten äidin väkivaltaisuudesta, eivätkä hankaloittaa naisen asemaa äitinä puhumalla tämän väkivallasta.

        Osa miehistä ei kuitenkaan kestä naisen väkivaltaa loputtomiin. Jotkut lyövät lopulta takaisin. Osa on kokenut antaneensa takaisin ”samalla mitalla”. Jotkut ovat kertoneet arviointikykynsä pettäneen ja lyöneensä takaisin liian lujaa. Yleinen ilmiö tuntuu olevan, että naiset tekevät tällaisen koston jälkeen välittömästi rikosilmoituksen miehen väkivallasta. Väkivalta nouseekin helposti parisuhdekysymykseksi. Naisen mielestä nyt on aika ruveta käsittelemään miehen väkivaltaisuutta. On myös syytä pohtia, voidaanko yhdessä jatkaa. Väkivalta tulee ikään kuin käsiteltäväksi ja näkyväksi miehen lyönnin jälkeen.

        Miehet itse vähättelevät naisten fyysistä väkivaltaa: ”Sehän vaan läpsi”, ”ei se nyt oikein sattunut”. Miehet naureskelevat naisen fyysiselle väkivallalle. Häpeä siitä, että ”on ottanut turpaan naiselta”, on kohtuuton siedettäväksi, joten naureskelu ja vähättely toimivat suojamekanismeina miehen hakiessa oikeutusta naisen käytökselle. Miesten oma vähättely tukee osaltaan laajempaa kulttuurista ilmiötä, jossa poliisit ja muut viranomaiset yhtyvät vähättelyyn. Miehen tehdessä rikosilmoitusta naisen väkivaltaisuudesta, poliisi saattaa suhtautua koko asiaan huvittuneesti naureskellen.

        Näyttää siltä, että niin koko sosiaalityön järjestelmämme kuin viranomaisten toiminta keskittyy pitämään yllä tilannetta, jossa naista ei haluta nähdä väkivaltaisena. Muutos vaatisikin järjestelmältä melkoista uudelleen orientoitumista. Esimerkeissä nähtiin monien miesten tarvitsevan suorastaan taluttajaa avun hakemiseen. On helpompi painaa villaisella miehen uhrikokemus, kuin lähteä satsaamaan resursseja vaikeaan, häpeää ja myötähäpeää tuottavaan asiaan.

        Järjestelmä, esimerkkejä

        Naisen vuosia kestänyt väkivaltaisuus miestä kohtaan selviää perheneuvolassa. Miestä hävettää asiasta puhuminen, ja hän naureskelee asialle yhdessä työntekijän kanssa.

        Naisen tekemä väkivalta ”valuu hiekkaan” lastensuojelutyöntekijöiden kanssa keskusteltaessa. Naisen väkivalta kotona on jatkunut vuosia, mies lyö kerran ja nainen ottaa yhteyttä lastensuojeluun: ”Mies riehuu kotona.” Isokokoisen miehen vaatteet on silvottu ja tavarat rikottu, silti naisen tekemään väkivaltaan ei uskota: ”Mieshän on fyysisesti niin vahva.” Lasten psyykkistä vointia tutkitaan. Siinä keskitytään miehen lyöntiin eikä äidin väkivaltaa lapsia kohtaan havaita.

        Naisten väkivaltaisuutta lapsia kohtaan on ammattiauttajien parissa vaikea ottaa puheeksi. Mies joutuu todistelemaan naisen väkivaltaa työntekijöille. Lasten voinnista huolestunut isä kertoo työntekijöille äidin huutavan lapsilleen ja ravistelevan näitä. Nainen on myös miestä kohtaan väkivaltainen. Toinen äiti ravistelee vauvaa työntekijän nähden. Molemmissa tapauksissa keskitytään pohtimaan äidin elämäntilanteen raskautta ja haetaan ymmärrystä naisen käyttäytymiselle.

        Mies väkivaltainen


    • Salla Laitinen

      Kirjoituspyyntö naisille

      Kerro kokemuksistasi parisuhteessa tapahtuvasta väkivaltaisuudestasi

      Miesten käyttämästä parisuhdeväkivallasta puhutaan paljon. Kuitenkin myös naiset voivat kokea itsensä väkivaltaiseksi tai toimia syystä tai toisesta väkivaltaisesti parisuhteessa. Asiasta tarvitaan tutkimustietoa, jotta ymmärrettäisiin paremmin mistä naisen väkivallassa parisuhteessa on kysymys.

      Teen sosiaalityön pro gradu -tutkimusta naisten kokemuksista väkivaltaisuudestaan parisuhteessa. Siksi toivon Sinulta vapaamuotoista, nimettömänä kirjoitettua kirjoitusta naisen väkivaltaan ja parisuhteeseen liittyvistä tunteistasi ja ajatuksistasi sekä siitä, miten mahdollisesti itse olet käyttänyt väkivaltaa parisuhteessasi.

      Voit käyttää kirjoituksessasi apuna seuraavia kysymyksiä:
      • Millaista väkivaltaisuutesi parisuhteessasi/parisuhteissasi on ollut ja millaisissa tilanteissa sitä on ilmennyt?
      • Millaisia tunteita ja ajatuksia oma väkivaltainen käyttäytymisesi sinussa herättää?
      • Jos olet pohtinut syitä väkivaltaisuudellesi, niin millaisia seikkoja olet pohtinut?
      • Voit myös kuvailla jonkun tyypillisen tilanteen, jossa olet käyttäytynyt väkivaltaisesti kumppaniasi kohtaan. Mistä tilanne lähtee liikkeelle, mitä siinä tapahtuu ja miten tilanne jatkuu yhteenoton jälkeen?

      Kirjoitukseesi taustatiedoksi pyydän sinua merkitsemään ikäsi. Kirjoituksia käsitellään luottamuksellisesti ja niin, että valmiista työstä ei voi tunnistaa henkilöitä. Pyydän palauttamaan kirjoituksesi helmikuun 2010 loppuun mennessä postitse alla olevaan osoitteeseen tai sähköpostitse. Kiitos osallistumisestasi!

      Salla Laitinen, Itä-Suomen yliopisto, Yhteiskuntatieteiden laitos/ Tietoteknia, PL 1627, 70211 Kuopio tai [email protected].

    • mielipide-

      Väkivallan käyttö on paheksuttavaa niin miehen kuin naisenkin käyttämänä, mutta sanoisin, että naistenkin väkivaltaisuudesta jo puhutaan. Olen nähnyt aiheesta useita artikkeleita, tutkimuksia ja keskusteluita vuoden sisään, joten mistään tabusta ei mielestäni voida enää puhua. Todennäköistä on, että miehen on edelleen vaikeampi myöntää olevansa väkivallan uhri ja hakea apua, mutta keskusteluita ja vertaistukea on kyllä jo löydettävissä. Vaikenemisesta tai asian vähättelystä ollaan päästy jo huimasti eteenpäin.

      • puhukaa

        Itsekin olen nähnyt aiheesta useitakin juttuja.

        Naisia on aina kehoitettu hakemaan apua joutuessaan väkivallan uhriksi. Ihan samoin täytyy miestenkin toimia. Apua ei saa jos ei sitä hae.

        Mitä tuohon häpeään tulee, niin ihan samalla tavoin nainen kokee häpeää joutuessaan väkivallan uhriksi. Ei siitä ole helppoa puhua ja yleensä uhri kokee syyllisyyttä asiasta. Niin ei saisi olla.


      • isa1980
        puhukaa kirjoitti:

        Itsekin olen nähnyt aiheesta useitakin juttuja.

        Naisia on aina kehoitettu hakemaan apua joutuessaan väkivallan uhriksi. Ihan samoin täytyy miestenkin toimia. Apua ei saa jos ei sitä hae.

        Mitä tuohon häpeään tulee, niin ihan samalla tavoin nainen kokee häpeää joutuessaan väkivallan uhriksi. Ei siitä ole helppoa puhua ja yleensä uhri kokee syyllisyyttä asiasta. Niin ei saisi olla.

        Elän avioliitossa jossa esiintyy väkivaltaa niin fyysistä kuin henkistä. Välillä tuntuu etten jaksa enää hetkeäkään. Olen aina ajatellut, että mies on väkivaltainen ja hakkaa naisia ja lapsia, mutta se ei aina ole niin.

        Kahden pienen lapsen isänä pelkään äidin väkivaltaisuuden isää kohtaan heijastuvan lapsiin lähinnä pelkona.
        Pelkään myös, että jonain päivänä "mopo karkaa käsistä" ja tapahtuu jotain peruuttamatonta. Myös vaimoni tiedostaa tämän uhan. Hän ei ymmärrä miksi menettää hermonsa näin radikaalisti. Lyömäaseeksi kelpaa mikä vaan kohdalle osuu, ja on myös myöntäny että raivonpuuskan tultua haluaa jopa tappaa minut. Lapsia kohtaan hän ei ole ollut ikinä väkivaltainen.

        Raivareiden laannuttua rakas vaimoni katuu tekoaan ja kaikki on hyvin.

        Jo pienenä minulle tolkutettiin ettei naista saa ikinä mennä lyömään ja ajattelinkin aina että vika on aina miehessä.
        Itsestäni voin sanoa että kestin pahoinpitelyitä (lyömistä, potkimista, raapimista, kuristamista, tavaroilla heittelyä ja puukolla uhkailua) noin 10 kertaa ja neljä vuotta ennen kuin pahoinpitely menei erittäin vakavaksi, vaimoni kuristi minua ja käskin häntä moneen kertaan rauhoittumaan ja lopettamaan. Lopuksi käskin häntä irroittamaan koska happi loppuu muuten puolustaudun. Vaimoni raivostui tästä entisestään jolloin ENSIMMÄISTÄ kertaa elämässäni löin avokämmenellä naista kasvoihin. Tilanne rauhoittui, vaimoni ymmärsi ylittäneen taas rajansa. Seuraavana päivänä sama tilanne toistui jolloin ilmotin hänelle ensimmäisen iskun jälkeen puolustautuvani ja toisen iskun jälkeen löin takaisin häntä avokämmenellä kasvoihin.

        Voi sitä häpeän määrää mitä olen asiasta kokenut, vaikkakin tiedän, että nyrkkeilysäkkinä oleminen ei tarvitse olla kenenkään kohtalo, silti äidin ja isän opetukset naisiin kajoamisesta saavat aikaan sisäisen kuvotuksen.

        Monille varmaan herää kysymys: Miksi et eroa? Pidän avioliittoa ikuisena, enkä hyvksy eroa. Tosin olen pari kertaa täyttänyt avioerokaavakkeen ja pyytäny vaimoani allekirjoittamaan ne. Hän on ilmoittanut että jos jätän hänet niin en ikinä näe lapsiani. Hän tekee minusta samantien tekastun rikosilmoituksen raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

        En kestäisi olla erossa lapsistani, he ovat minulle kaikki kaikessa. Rakastan myös vaimoani koska meillä on myös hyvät hetkemme... Toivon että vaimoni väkivaltaisuus loppuisi, olemme keskustelleet asiasta aina tapahtumien jälkeen ja sovittu ettei ikinä enää, silti aina uudestaan...

        Jaksan toivoa että vielä jonain päivänä saamme elää onnellisena päivästä toiseen ja kasvattaa tasapainoisia lapsia...

        Jos joku haluaa keskustella naisen väkivaltaisuudesta syvemmin niin avasin tarkoitusta varten sähköpostisoitteen: [email protected]

        Voit lähettää sähköpostia anonyymisiti ja kertoa vinkkejä, kokemuksia, purkaa sydäntä...

        Olen huomannut että asiasta keskusteleminen helpottaa!


      • niinpäniin...
        isa1980 kirjoitti:

        Elän avioliitossa jossa esiintyy väkivaltaa niin fyysistä kuin henkistä. Välillä tuntuu etten jaksa enää hetkeäkään. Olen aina ajatellut, että mies on väkivaltainen ja hakkaa naisia ja lapsia, mutta se ei aina ole niin.

        Kahden pienen lapsen isänä pelkään äidin väkivaltaisuuden isää kohtaan heijastuvan lapsiin lähinnä pelkona.
        Pelkään myös, että jonain päivänä "mopo karkaa käsistä" ja tapahtuu jotain peruuttamatonta. Myös vaimoni tiedostaa tämän uhan. Hän ei ymmärrä miksi menettää hermonsa näin radikaalisti. Lyömäaseeksi kelpaa mikä vaan kohdalle osuu, ja on myös myöntäny että raivonpuuskan tultua haluaa jopa tappaa minut. Lapsia kohtaan hän ei ole ollut ikinä väkivaltainen.

        Raivareiden laannuttua rakas vaimoni katuu tekoaan ja kaikki on hyvin.

        Jo pienenä minulle tolkutettiin ettei naista saa ikinä mennä lyömään ja ajattelinkin aina että vika on aina miehessä.
        Itsestäni voin sanoa että kestin pahoinpitelyitä (lyömistä, potkimista, raapimista, kuristamista, tavaroilla heittelyä ja puukolla uhkailua) noin 10 kertaa ja neljä vuotta ennen kuin pahoinpitely menei erittäin vakavaksi, vaimoni kuristi minua ja käskin häntä moneen kertaan rauhoittumaan ja lopettamaan. Lopuksi käskin häntä irroittamaan koska happi loppuu muuten puolustaudun. Vaimoni raivostui tästä entisestään jolloin ENSIMMÄISTÄ kertaa elämässäni löin avokämmenellä naista kasvoihin. Tilanne rauhoittui, vaimoni ymmärsi ylittäneen taas rajansa. Seuraavana päivänä sama tilanne toistui jolloin ilmotin hänelle ensimmäisen iskun jälkeen puolustautuvani ja toisen iskun jälkeen löin takaisin häntä avokämmenellä kasvoihin.

        Voi sitä häpeän määrää mitä olen asiasta kokenut, vaikkakin tiedän, että nyrkkeilysäkkinä oleminen ei tarvitse olla kenenkään kohtalo, silti äidin ja isän opetukset naisiin kajoamisesta saavat aikaan sisäisen kuvotuksen.

        Monille varmaan herää kysymys: Miksi et eroa? Pidän avioliittoa ikuisena, enkä hyvksy eroa. Tosin olen pari kertaa täyttänyt avioerokaavakkeen ja pyytäny vaimoani allekirjoittamaan ne. Hän on ilmoittanut että jos jätän hänet niin en ikinä näe lapsiani. Hän tekee minusta samantien tekastun rikosilmoituksen raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

        En kestäisi olla erossa lapsistani, he ovat minulle kaikki kaikessa. Rakastan myös vaimoani koska meillä on myös hyvät hetkemme... Toivon että vaimoni väkivaltaisuus loppuisi, olemme keskustelleet asiasta aina tapahtumien jälkeen ja sovittu ettei ikinä enää, silti aina uudestaan...

        Jaksan toivoa että vielä jonain päivänä saamme elää onnellisena päivästä toiseen ja kasvattaa tasapainoisia lapsia...

        Jos joku haluaa keskustella naisen väkivaltaisuudesta syvemmin niin avasin tarkoitusta varten sähköpostisoitteen: [email protected]

        Voit lähettää sähköpostia anonyymisiti ja kertoa vinkkejä, kokemuksia, purkaa sydäntä...

        Olen huomannut että asiasta keskusteleminen helpottaa!

        "ENSIMMÄISTÄ kertaa elämässäni löin avokämmenellä naista kasvoihin. Tilanne rauhoittui, vaimoni ymmärsi ylittäneen taas rajansa. Seuraavana päivänä sama tilanne toistui jolloin ilmotin hänelle ensimmäisen iskun jälkeen puolustautuvani ja toisen iskun jälkeen löin takaisin häntä avokämmenellä kasvoihin."

        no oliko se avarilla lyöminen tosiaankin niin kauheata? Vamio rauhoittui kerrasta, hyvä ettei tarvinut lyödä lujempaa.

        NAINEN EI OLE TEHTY SOKERISTA, EI SE KUOLE JOS SITÄ VASTAAN PUOLUSTAUTUU!

        "Hän tekee minusta samantien tekastun rikosilmoituksen raiskauksesta ja pahoinpitelystä."

        jos ei ole näyttöä, niin nuo voi kyllä unohtaa. teet vain heti perään rikosilmoituksen perättömästä ilmiannosta. muutenkin järjestelet juttusi siten, että käyt hyvissä ajoin lakimiehen juttusilla ja kerrot epäileväsi tällaista mahdollisuutta.

        lisäksi aina kun vaimo muksii, kannattaa käydä näyttämässävammoja lääkärille. kun sinulla on näyttää n kpl todisteita vaimon väkivaltaisuudesta, niin ei tuollaset keksityt tarinat mene enää läpi.

        kaikkihan on vain suunnitelmallisuudesta kiinni ja siitä, miten asiat osaa esittää ja selittää.


    • sandru

      olen ollut mieheni kanssa jo 9 vuotta ja tähän on mahtunut paljon, vähän liikaakin:( alkuaikoina mies kävi myös minuun kiinni ja löi, mutta nykyään se olen minä , joka käy kiinni ja saa kauheat raivarit ilman mitään syytä(joskus kyl on syytä), mutta se ei ole oikein, että mies joutuu kärsimään siitä, että minä lyön ja minä kärsin tästä todella paljon, ihmetellä täytyy, että hän on kestänyt tätä kaikkea paskaa, mutta mitta se tulee hänellekin täyteen joskus! mistä tähän saa apua?? lääkärit vaan työntää masennuslääkkeitä, syö niitä kyl se niillä helpottaa ja ei tasan muuten auta:( tarvitsen henkilökohtaista apua tähän väkivaltaisuuteeni.....

      • Sydän syrjällään

        Olen vastikään joutunut lopettamaan lähemmäs 4 vuoden seurustelun... Ja se tuntuu pahalta, tuntuu siltä että olisi pala takertunut kurkkuun ja sydän revitty rinnasta ja jätetty haava vuotamaan. enkä usko että sitä ikinä paikkaa kukaan paitsi rakastamani mies.. Jota pahoinpitelin..
        Meidän suhde oli ihana vaikka välillä olikin todella hankalaa. Ensimmäinen vuosi yhdessämme mieheni ex-nainen roikkui koko ajan miehessäni kiinni, ja se oli todella raastavaa.. olin tulla "hulluksi" mustasukkaisuuteni kanssa mutta silloin en koskaan lyönyt. Nielin mustasukkaisuuteni ja annoin asian tavallaan olla.(silloin olisi pitänyt laittaa piste sille touhulle, aina kun olin töissä mieheni ei vastannut minulle, oli varattuna puhelimessa, kotiin tullessa ei antanut tutkia puhelintaan, mutta kun hän nukkui yöllä tarkistin puhelimen, näin sain tietää että miehelläni oli ns. 2 naista yhtäaikaa). Tämä jatkui sen vuoden verran ja menimme kihloihin, silloin exä luovutti roikkumisen miehessäni. Sen jälkeen suhteemme oli normaalia mutta jonkun ajan päästä humala päissään mieheni heitti minut vessan seinään niin että lähti taju hetkellisesti. silloin erosimme ja olin miehelleni ilmaa ja mieheni suuteli silloista parasta kaveriani. Näitten asioiden jälkeen jatkoimme ja eikun pisti kyseisen kaverini kanssa välit poikki.

        Aika kului, petimme toisiamme, ja taas rakkautemme vei voiton. Tuntui että selviämme mistä vain..
        Aikaa kului lisää ja minä aloin oireilla, löin miestäni aina humalassa ja muistutin siitä mitä hän on tehnyt minulle, tuntuu jälestä päin siltä että en ollut käsitellyt vanhoja asioita ja virheitämme loppuun...
        Nyt pari viikkoa sitten olin siinä kunnossa että en itse muista illan tapahtumista yhtään mitään, olin pahoinpidellyt häntä niin että hän joutui tikattavaksi :'( mutta sen jälkeen me olimme paussilla, mutta silti olimme yhdessä niinkuin ennen... Ja puhuimme tulevaisuudesta yhdessä...
        Ei mennyt kauaa niin olimme taas juomassa, ja silloin sanoin miehelleni että en pysty juomaan kaljaa, että hän on minulle arvokkaampaa kuin joku kaljan paska.. Mutta miten kävikään.. Heräsin ryyppy illan jälkeisenä aamuna yksin kotoa.. Ei viestiä tai mitään.. Mietin että missä mennään?? Pelkäsin ja itkin yksin ja rukoilin jumalalta että tää ei oo totta.. oonko mä taas tehnyt jotain??? Noh sitten mieleeni muistui se että mieheni oli haukkunut vanhempiani.. Sen jälkeen täyttä pimeää...

        Olin heittänyt häntä esineellä vartaloon ja läpsinyt naamaan.. Tämän jälkeen olemme olleet erillään 4 yötä. Kun olemme voineet keskustella hän on vaitonainen.. Tänään sain tietää että hän on käynyt katsomassa asuntoa, ja samassa rivitalossa asuu hänen ex-naisensa...

        Molemmin puolista väkivaltaa on ollut, ja pettämisiä.. Olen antanut hänelle anteeksi ja toivoisin että hänkin pystyisi siihen.. Kaikista eniten rasittaa se että olen ehkä mahd. raskaana tälle miehelleni :(

        Mieheni kuulema rakastaa minua edelleen, ja tietää tunteeni häneen.. Kertokaa omia kokemuksianne minulle... Onko teillä tapahtunut pahempaa ja oletteko voineet sopia? Tekisin mitä vain jos voisin pelastaa suhteemme. AUTTAKAA MINUA!!!


    • aito Turo

      Huomaan aina vain tällä foorumilla suosittelevani myös naisille hakeutumista ammattiavun pariin tilanteissa, joissa ei pysty hallitsemaan omaa käyttäytymistään. On se ihme, kuinka vaikea asia tämä omasta käyttäytymisestä vastuun ottaminen tuntuu olevan lähes kaikille naisille.

      Erityisesti naisille on sellainen olemassa, kuin Väkivalta-apua -palvelu. Sieltä saa ammatillista apua naiset, jotka haluavat eroon omasta väkivaltaisuudestaan. Ja jos ei halua eroon omasta väkivaltaisuudestaan, niin roskakoriin pitäisi sellaiset ihmiset laittaa.

      Tuolta löytyy mainitsemani palvelu: www.vakivalta-apua.fi

      • Sydän syrjällään

        Apua hakemaan ja sassiin,

        Olen käynyt psykiatreilla yms. Ei ole auttanut! Luuletko että minulla ei olisi järkeä päässä tai en tajuaisi tekojeni vääryyttä??
        Minulla on paha olla sekä henkisesti että fyysisesti. Ja olen itse ollut myös väkivallan kohteena.
        Ja sekään ei ollut mukavaa. Tajuan mitä olen tehnyt, mutta en ole vielä parantunut.
        Olen hakenut apua ja haluan tulla autetuksi, olen kertonut kaiken psykiatrilleni mutta hän on niin pöljä että ei osaa nähtävästi auttaa.. Istuu hiljaa ja kuuntelee ja alkaa kysymään perheeni asioista -.-*
        Olen vaihtamassa psykiatria, ja toivon ylikaiken että joku auttaisi minut raiteilleni takaisin...
        En ole saanut nukutuksi ja syödyksi, mikään muu ei pyöri päässäni kuin oma rakas mieheni :)

        Toivottavasti tänne joku nainen kirjoittaisi ja uskaltaisi kertoa kokemuksistaan... Haluaisin tältä keskustelu palstalta myös kuulla miten heidän suhteelleen on käynyt ja miten he ovat siitä myös yli päässeet...


      • Psdks
        Sydän syrjällään kirjoitti:

        Apua hakemaan ja sassiin,

        Olen käynyt psykiatreilla yms. Ei ole auttanut! Luuletko että minulla ei olisi järkeä päässä tai en tajuaisi tekojeni vääryyttä??
        Minulla on paha olla sekä henkisesti että fyysisesti. Ja olen itse ollut myös väkivallan kohteena.
        Ja sekään ei ollut mukavaa. Tajuan mitä olen tehnyt, mutta en ole vielä parantunut.
        Olen hakenut apua ja haluan tulla autetuksi, olen kertonut kaiken psykiatrilleni mutta hän on niin pöljä että ei osaa nähtävästi auttaa.. Istuu hiljaa ja kuuntelee ja alkaa kysymään perheeni asioista -.-*
        Olen vaihtamassa psykiatria, ja toivon ylikaiken että joku auttaisi minut raiteilleni takaisin...
        En ole saanut nukutuksi ja syödyksi, mikään muu ei pyöri päässäni kuin oma rakas mieheni :)

        Toivottavasti tänne joku nainen kirjoittaisi ja uskaltaisi kertoa kokemuksistaan... Haluaisin tältä keskustelu palstalta myös kuulla miten heidän suhteelleen on käynyt ja miten he ovat siitä myös yli päässeet...

        Kokeile psykologia tai psykoterapeuttia, mieluummin kuin psykiatria.


      • Sydän syrjällään
        Psdks kirjoitti:

        Kokeile psykologia tai psykoterapeuttia, mieluummin kuin psykiatria.

        Kiitos sinulle neuvosta.
        Tilanteeni päättyi sillä tavalla että muutin pois yhteisestä kodistamme. Ja kuulin että mieheni on pettänyt minua ja lennosta samalla vaihtoi minut toiseen.

        Mutta elämäni jatkukoot jos siihen pystyn.


    • Katuva

      Tuttua on tämä humalaisen agressiivisen naisen kanssa painiminen. Ollaan samassa painoluokassa, hän kylläkin minua lyhempi mutta hyvässä fyysisessä kunnossa oleva joten helppoa ei ole ollut. Usein pääsin karkuun niin että annoin hänen ”riisua” puseroni kun kävi kiinni, monta vaatekappaletta siinä onkin mennyt. Kävelin sitten ulkona puoli yötä vaivihkaa kurkkien että joko olis rauhoittunut. Soitin kerran poliisille mutta eivät tulleet. Vähitellen keksi myös sen että rupes piilotteleen lompakkoa, kenkiäni tai jotain niin muuta etten karkaisi. Jos pakenin niin rikkoi sillä aikaa mun henkilökohtaisia tavaroita kuten kännykkää läppäriä tai vaikkapa puhkaisi kumin autostani! Yleensä yritin työntää häntä pois ja huusin että älä käy kiinni mutta ei auttanut. Joskus olin niin loppu ja hengästynyt että luulin loppuni tulleen. Kerran yhden ravintolaillan jälkeen hän sai taas raivarin, syynä mustasukkaisuus. Taas alkoi hirveä painiottelu, jossain vaiheessä hän yritti käydä kiinni kurkkuuni, oli pakko lyödä häntä leukaan ettei pääsisi kuristaan. Mutta se ei auttanut hän tuli vaan päälle koko ajan. Olin paniikissa, tuli sellainen tunne että taistelen hengestäni, tunsin että minun on pakko puolustaa itseäni, muuten menee henki. Oli jo pakko lyödäkin koska hän ei lopettanut vaan oli ihan vauhko. Sitten työnsin ja tönäisin häntä saadakseni hänet irti munusta, hän kaatui lattialle ja siinä rytäkässä nyrjäytti selkänsä eikä pystynyt enää jatkamaan. Aamulla hänen selkänsä oli tosi kipeä ja useita mustelmia kropassa.Olin peloissani, kaduin syvästi etten juossut ulos pakkaseen yöllä. Hän on uhannut ilmoittaa minut pahoinpitelystä. Jos sen tekee niin tietäähän sen miten minun käy. Lisättäköön tähän vielä että en ole koskaan mitään vastaavaa kokenut kenenkään muun naisen kanssa! En vaan tajua miksen jättänyt tätä naista aikoja sitten.

      • Sydän syrjällään

        Mukavaa että tänne on uskaltautuneet muutkin kirjotella.
        En ole enää mieheni kanssa missään tekemisissä, eläköön uudessa suhteessaan miten vain. Vaikka välillä sattuuja paljon, tämä meidän ero.

        Kertomuksesi kuulostaa samanlaiselle mitä minun tekoni ja mieheni teot. Välillä itse olin riidan ja väkivallan aloittaja ja välillä mieheni.

        Se on tuo alkoholi, se ei sovi kaikille. ja ihminen on sellainen humalassa että tekee väärin, tekee sellasia asioita mitä ei ehkä koskaan tekisi selvinpäin.

        Kertokaa sekä miehet ja naiset kertomuksianne. Tunnen että en ole yksin näiden asiotten kanssa :)


      • wanhan liiton mies

        Siis mikä siitä eroamisesta tekee ylivoimaisen vaikeata? En voi käsitää sitä.

        Mutta kun et kumminkaan aio erota, niin niin ala hyvä mies edes harrastamaan jotain soveliasta kamppailulajia niin et saa niin helposti turpaasi. Esimerkiksi vapaaottelu olisi aivan ylivoimaisesti sopivin laji, koska se kattaa sekä lyömisen että painimisen, mutta muita lähes yhtä hyvin tilanteseen soveltuvia olisivat brasilialainen jiu-jitsu, lukkopaini ja judo.

        Lyöntipotkulajeista ei ole tuollaisessa niin hyötyä, kun et kumminkaan halua tyrmätä tyttöystävääsi, mutta noissa painilajeissa oppii ihan parissa kuukaudessa laittamaan samankokoisen treenaamattoman vastustajan pakettiin alta viiden sekunnin (ei ole paskapuhetta, vaan tosijuttu, voit kokeilla painimalla jonkun itsesi kokoisen 3kk peruskurssin käyneen kanssa, et pärjää enää mitenkään!).

        Erityisesti opettelu kiepsahtamaan siitä pystynahistelutilanteesta selän taakse auttaisi sua kovasti, sieltä kun hakee "poliisiotteen" tai jonkun sopivan sidonnan, pääset rauhoittamaan tilanteen siten ettei kummallekaan tule enempää vahinkoa.

        "Hän on uhannut ilmoittaa minut pahoinpitelystä. Jos sen tekee niin tietäähän sen miten minun käy. "

        Miten? Pahoinpitelytuomiot ovat Suomessa länsimaiden lievimpiä. Et välttämättä edes saisi tuomiota ja luultavasti voisit itsekin nostaa syytteen, mikäli sinulla on nirhaumia. Jokatapauksessa tuomio tulisi _maksimissaan_ pikkusakot ja ehkä jotain 100-200e korvauksia kivusta ja särystä eli ihan peanuts.

        Pahoinpitelytuomion pelossa ei Suomessa kannata jättää itseään puolustamatta, kunhan vain muistaa ettei hakkaa maassamakaavaa tai käytä astaloa tms. Mikäli joutuu kuulusteluihin niin asioiden esittäminen itselle edullisesti on tärkeätä (muista ettei syytetyn edes tarvitse puhua totta!!) ja merkkaa paljon lopputulokseen.


      • Sydän paikallaan
        wanhan liiton mies kirjoitti:

        Siis mikä siitä eroamisesta tekee ylivoimaisen vaikeata? En voi käsitää sitä.

        Mutta kun et kumminkaan aio erota, niin niin ala hyvä mies edes harrastamaan jotain soveliasta kamppailulajia niin et saa niin helposti turpaasi. Esimerkiksi vapaaottelu olisi aivan ylivoimaisesti sopivin laji, koska se kattaa sekä lyömisen että painimisen, mutta muita lähes yhtä hyvin tilanteseen soveltuvia olisivat brasilialainen jiu-jitsu, lukkopaini ja judo.

        Lyöntipotkulajeista ei ole tuollaisessa niin hyötyä, kun et kumminkaan halua tyrmätä tyttöystävääsi, mutta noissa painilajeissa oppii ihan parissa kuukaudessa laittamaan samankokoisen treenaamattoman vastustajan pakettiin alta viiden sekunnin (ei ole paskapuhetta, vaan tosijuttu, voit kokeilla painimalla jonkun itsesi kokoisen 3kk peruskurssin käyneen kanssa, et pärjää enää mitenkään!).

        Erityisesti opettelu kiepsahtamaan siitä pystynahistelutilanteesta selän taakse auttaisi sua kovasti, sieltä kun hakee "poliisiotteen" tai jonkun sopivan sidonnan, pääset rauhoittamaan tilanteen siten ettei kummallekaan tule enempää vahinkoa.

        "Hän on uhannut ilmoittaa minut pahoinpitelystä. Jos sen tekee niin tietäähän sen miten minun käy. "

        Miten? Pahoinpitelytuomiot ovat Suomessa länsimaiden lievimpiä. Et välttämättä edes saisi tuomiota ja luultavasti voisit itsekin nostaa syytteen, mikäli sinulla on nirhaumia. Jokatapauksessa tuomio tulisi _maksimissaan_ pikkusakot ja ehkä jotain 100-200e korvauksia kivusta ja särystä eli ihan peanuts.

        Pahoinpitelytuomion pelossa ei Suomessa kannata jättää itseään puolustamatta, kunhan vain muistaa ettei hakkaa maassamakaavaa tai käytä astaloa tms. Mikäli joutuu kuulusteluihin niin asioiden esittäminen itselle edullisesti on tärkeätä (muista ettei syytetyn edes tarvitse puhua totta!!) ja merkkaa paljon lopputulokseen.

        Minusta teki hyvää erota. Mutta ymmärrän hyvin että jotkut eivät halua erota! On sattunut vaikka ja mitä mutta jos on korviaan myöten rakastunut ja selvinpäin on hyvä olla.. Teidän kannattaisi olla jonkun aikaa ihan kummanki selvinpäin, ja verrata asioita siihen mitä jos olisitte nyt humalassa? varmasti olettekin verranneet.. Mutta nyt itse eronneena tunnen oloni pitkästä aikaa hyväksi! Ehkä se minun exäni myös vaikutti väkivalta tilanteisiimme paljon. Olen voinutkin nauttia alkoholista niinkuin ennen, olen perus hauska tyyppi humalassa. nykyään.

        Toivottavasti saisitte asianne järjestykseen. Hyvää alkavaa kesän jatkoa kaikille, kyllä asiat selviävät, ei ehkä nytten mutta aikanaa. Voimia teille kaikille.


      • Purppuravyö
        Sydän paikallaan kirjoitti:

        Minusta teki hyvää erota. Mutta ymmärrän hyvin että jotkut eivät halua erota! On sattunut vaikka ja mitä mutta jos on korviaan myöten rakastunut ja selvinpäin on hyvä olla.. Teidän kannattaisi olla jonkun aikaa ihan kummanki selvinpäin, ja verrata asioita siihen mitä jos olisitte nyt humalassa? varmasti olettekin verranneet.. Mutta nyt itse eronneena tunnen oloni pitkästä aikaa hyväksi! Ehkä se minun exäni myös vaikutti väkivalta tilanteisiimme paljon. Olen voinutkin nauttia alkoholista niinkuin ennen, olen perus hauska tyyppi humalassa. nykyään.

        Toivottavasti saisitte asianne järjestykseen. Hyvää alkavaa kesän jatkoa kaikille, kyllä asiat selviävät, ei ehkä nytten mutta aikanaa. Voimia teille kaikille.

        Kyllä täältä taustaa löytyy niin brassista kuin thainyrkkeilystä yhteensä 10v ajalta. Painoakin on kaksi kertaa enemmän kuin naisellani. Miehiä olen tyrmännyt enemmän kuin osaan laskea. Oma nenä on murtunut kaksi kertaa, hammas lohjennu, jalkapöytä murtunut, rystynen mennyt palasiksi, sormi paikoiltaan jne... HUOM edellä mainitut treeneissä/matseissa.

        ON TÄYSIN ERIASIA OTTAA YHTEEN KEHÄSSÄ KUIN KOTISOHVALLA!

        Minä en ainakaan rupea ottamaan triangelia/muuten hapettamaan OMAA VAIMOANI lasten edessä!

        Väkivalta EI LOPETA VÄKIVALTAA, ymmärrän täysin miehiä jotka VIIMEISENÄ oljenkortenaan käyttää voimakeinoja, mutta en pidä sitä vaihtoehtona että aletaan kilpaa treenaamaan ja katsomaan kumpi voittaa ja miten.

        Itselläni varsin mittava kokemus turpaan saannista kotona ja olemme käyneet asiasta useita keskusteluja ja täytyykin ottaa selvää tuosta naisille suunnatusta palvelusta jos vaikka siitä olisikin hyötyä.

        Tsemppiä kaikille!!!!


      • wanhan liiton mies
        Purppuravyö kirjoitti:

        Kyllä täältä taustaa löytyy niin brassista kuin thainyrkkeilystä yhteensä 10v ajalta. Painoakin on kaksi kertaa enemmän kuin naisellani. Miehiä olen tyrmännyt enemmän kuin osaan laskea. Oma nenä on murtunut kaksi kertaa, hammas lohjennu, jalkapöytä murtunut, rystynen mennyt palasiksi, sormi paikoiltaan jne... HUOM edellä mainitut treeneissä/matseissa.

        ON TÄYSIN ERIASIA OTTAA YHTEEN KEHÄSSÄ KUIN KOTISOHVALLA!

        Minä en ainakaan rupea ottamaan triangelia/muuten hapettamaan OMAA VAIMOANI lasten edessä!

        Väkivalta EI LOPETA VÄKIVALTAA, ymmärrän täysin miehiä jotka VIIMEISENÄ oljenkortenaan käyttää voimakeinoja, mutta en pidä sitä vaihtoehtona että aletaan kilpaa treenaamaan ja katsomaan kumpi voittaa ja miten.

        Itselläni varsin mittava kokemus turpaan saannista kotona ja olemme käyneet asiasta useita keskusteluja ja täytyykin ottaa selvää tuosta naisille suunnatusta palvelusta jos vaikka siitä olisikin hyötyä.

        Tsemppiä kaikille!!!!

        "ON TÄYSIN ERIASIA OTTAA YHTEEN KEHÄSSÄ KUIN KOTISOHVALLA! "

        Jep, mutta on myös täysin eriasia ottaa yhteen kadulla tai baarissa kuin kotisohvalla. Silti aika suuri osa niistä tempuista toimii ihan hyvin kotisohvallakin.

        "Minä en ainakaan rupea ottamaan triangelia/muuten hapettamaan OMAA VAIMOANI lasten edessä! "

        No kai sinä muutakin keksit kuin triangelin?

        Sitäpaitsi neuvoni tuolle edelliselle miehelle on paljon käytännöllisempi, koska hänhän käytännössä matsaa muijansa kanssa ihan täysillä. Kyllä siinä vaiheessa voi jo vähän sovitella sitä triangeliakin kaulaan.

        "Väkivalta EI LOPETA VÄKIVALTAA, ymmärrän täysin miehiä jotka VIIMEISENÄ oljenkortenaan käyttää voimakeinoja, mutta en pidä sitä vaihtoehtona että aletaan kilpaa treenaamaan ja katsomaan kumpi voittaa ja miten. "

        No onko sulla jotain parempia vinkkejä miehelle, joka ei kumminkaan aio erota? Kyllä minun mielestäni on aina fiksumpaa lyödä takaisin kuin olla ihan puhtaana nyrkkeilysäkkinä. Mutta tämä onkin mun oma mielipide...itse nostaisin moisen akan niskasta pihalle ja jos ei muuten meinasi mennä, niin napauttaisin ensin takasuroalla älyn ämpäriin...ei ne naisetkaan siitä kuole, jos niitä vähäsen kopauttaa.


    • viktor8356

      Itse seurustelin yhden hullun kanssa joka oli todella pirullinen, ilkeä luonne. Hän teki kaikkea mahdollista mitä ikinä pystyi: valehteli, riehui, potki, puri, raapi, huuti ja mesosi, kieroili, hajotti tavaroita, uhkaili, harjotti henkistä väkivaltaa. Lisäksi oli uskoton.

      Yhdessä ollessamme tavaroita hajosi tuhansien eurojen edestä tämän mielisairaan ihmisen takia. Eikä mistään ottanut vastuuta. Erikoista on että tämä henkilö oli taitava manipuloimaan ja esittämään selväjärkistä ja saamaan kauneudellaan ihmiset puolelleen sympatian toivossa. Miesuhreja tällä naisella on useita ja varmasti tulee vielä lisää.

      Muistan kun ex raivostui silmittomästi kun sain tietää että hän oli samanlainen kotonaan asuessaan siskolle. Sisko kertoi asiat pelokkaana ja varoitti minua että jossain vaiheessa tulee todellinen luonne esille. Sisko ei vielä tiennyt tuossa vaiheessa että olin jo kokenut henkistä sekä fyysistä väkivaltaa. Sisko kertoi että ex kiristi siskoaan nuorena lastenkodilla ja laittoi siskonsa tekemään kotitöitä kurittamalla ja väkivalloin. Kun otin puheeksi ongelman joka ex:llä oli, siitä tuli todella paha riita. Sitä ei miellään enää muistelisi, niin hirveää aikaa se oli.. huh huh. Todella kaaottinen ja vaarallinen ihminen joka ei sovellu tähän yhteiskuntaan.

      Kävi niin että kerran kun olimme viihteellä ja ex otti alkoholia, se on humalassa täysin kontrolloimaton ihminen. Yksinkertiasesti vaarallinen. Mitkään puheet eivät auttaneet hänelle. Hänellä oli omat säännöt, eikä lakikaan tai mikään häntä koskenut vähääkään. Yhteiset sovitut säännötkään eivät pitäneet koskaan mitään.

      Muistan kun ex kerran hyökkäsi päälle ja kun suojasin itseäni hän kolhi itseään siinä rytäkässä. Otin käsivarsista kiinni kun ei meinannut loppua riehuminen (päällekäyminen) ja ettei pääse enää lyömään, niin valitti seuraavana päivänä kavereilleen että olen väkivaltainen ja naisten hakkaaja kun on mustelmia käsissä. Kyllä oli naurussa pitelemistä välillä kun seurasi sen hölmöilyjä ja selostuksia tapahtumista. Onneksi pääsin siitä eroon ettei enää vaivaa.

      Olen törmännyt moneen muijaan jotka ovat todellakin mielenvikaisia. He ovat olleet toinen toistaan hirveämpiä siis toisistaan kopioita. Niistä ei ole tullut kuin ongelmia vaan. Siispä tarkoitukseni on nyt pysyä kaukana mielenvikasista ja rakentaa elämään ilman sekopäisiä muijia. En mielläni halua edes muistella menneitä.

      • wanhan liiton mies

        "Hän teki kaikkea mahdollista mitä ikinä pystyi: valehteli, riehui, potki, puri, raapi, huuti ja mesosi, kieroili, hajotti tavaroita, uhkaili, harjotti henkistä väkivaltaa. Lisäksi oli uskoton. "

        no kyllähän tuommoisen lutkan saa jo hakata oikein kunnolla. ei tarvi kuin odottaa syytä ja sitten antaa palaa.

        hyvällä syyllä ihmisten hakkaamisessa on kyllä sitä jotakin, semmoista villiä äijämäisyyttä.


      • IsoIsomies
        wanhan liiton mies kirjoitti:

        "Hän teki kaikkea mahdollista mitä ikinä pystyi: valehteli, riehui, potki, puri, raapi, huuti ja mesosi, kieroili, hajotti tavaroita, uhkaili, harjotti henkistä väkivaltaa. Lisäksi oli uskoton. "

        no kyllähän tuommoisen lutkan saa jo hakata oikein kunnolla. ei tarvi kuin odottaa syytä ja sitten antaa palaa.

        hyvällä syyllä ihmisten hakkaamisessa on kyllä sitä jotakin, semmoista villiä äijämäisyyttä.

        Täällä myös yksi raavas mies joka on kärsinyt jo kaksi vuotta hullussa parisuhteessa. Tuntuu, että menetän mielenterveyteni. Tavaraa on mennyt hajalle 4X Kännykkä, 2 x Läppäri, n.10 t-paitaa ja neuleita, housuja, kalsareita, 1x silmälasit, 1 x olohuoneen ikkuna, laseja,lautasia ym.. ja henkiset arvet ovat syvemmät ja arvokkaammat kuin yksikään kännykkä tai läppäri. On uhkailtu tappamisella, veitsellä lyömisellä sydämeen, hän uhkaa palkata jonkun alamaailman porukan tappamaan minut. On haukuttu luuseriksi, naistenhakkaajaksi, syöpäläiseksi, vammaiseksi, Nainen on mielipuoli, minä olen itsepäinen jästipää, joka ei saa aina suutaan auki ja vaikea puhua tunteistani. Puhun kyllä sen jälkeen kun olen väistellyt kokoyön iskuja ja potkuja ja lukottanut naista mattoon. Menetän mielenterveyteni ja pelkään jo, että minulla on paha masennus. Teksi mieli vaan lähteä kauas pois. Jos kerron kolmattakymmenettä kertaa, että jätän hänet niin hän uhkaa tappaa itsensä ja tästä hullusta naisesta kiiluvine silmineen tulee surkea itkevä reppana, joka pyytää anteeksi ja pyytää etten ikinä jätä häntä. Hän tietää väkivaltaisuutensa, mutta niin olen kuulemma minäkin samanlainen. Olen toivoton, en keksi mitään mitä tehdä.

        Tiedän, että nainen on ollut samanlainen murrosiässä ja kotona isä veteli hänen äitiään turpaan muutaman kerran. Luulen,että hän on maanisdepressiivinen ja saa paniikki/ahdistuskohtauksia. En vain osaa auttaa häntä ja suoraan sanottuna ei kiinnostakaan. Kunhan saisin vain itseni kuntoon,sillä rakastan elämää.

        Tsemppiä miehille joilla on väkivaltainen nainen! Me emme ole yksin!


      • aito Turo
        IsoIsomies kirjoitti:

        Täällä myös yksi raavas mies joka on kärsinyt jo kaksi vuotta hullussa parisuhteessa. Tuntuu, että menetän mielenterveyteni. Tavaraa on mennyt hajalle 4X Kännykkä, 2 x Läppäri, n.10 t-paitaa ja neuleita, housuja, kalsareita, 1x silmälasit, 1 x olohuoneen ikkuna, laseja,lautasia ym.. ja henkiset arvet ovat syvemmät ja arvokkaammat kuin yksikään kännykkä tai läppäri. On uhkailtu tappamisella, veitsellä lyömisellä sydämeen, hän uhkaa palkata jonkun alamaailman porukan tappamaan minut. On haukuttu luuseriksi, naistenhakkaajaksi, syöpäläiseksi, vammaiseksi, Nainen on mielipuoli, minä olen itsepäinen jästipää, joka ei saa aina suutaan auki ja vaikea puhua tunteistani. Puhun kyllä sen jälkeen kun olen väistellyt kokoyön iskuja ja potkuja ja lukottanut naista mattoon. Menetän mielenterveyteni ja pelkään jo, että minulla on paha masennus. Teksi mieli vaan lähteä kauas pois. Jos kerron kolmattakymmenettä kertaa, että jätän hänet niin hän uhkaa tappaa itsensä ja tästä hullusta naisesta kiiluvine silmineen tulee surkea itkevä reppana, joka pyytää anteeksi ja pyytää etten ikinä jätä häntä. Hän tietää väkivaltaisuutensa, mutta niin olen kuulemma minäkin samanlainen. Olen toivoton, en keksi mitään mitä tehdä.

        Tiedän, että nainen on ollut samanlainen murrosiässä ja kotona isä veteli hänen äitiään turpaan muutaman kerran. Luulen,että hän on maanisdepressiivinen ja saa paniikki/ahdistuskohtauksia. En vain osaa auttaa häntä ja suoraan sanottuna ei kiinnostakaan. Kunhan saisin vain itseni kuntoon,sillä rakastan elämää.

        Tsemppiä miehille joilla on väkivaltainen nainen! Me emme ole yksin!

        "Isoisomies", yritä ilman muuta taivutella kumppanisi hakemaan itsellensä ammatillista apua hänen väkivaltaisuuteensa. Väkivalta-apua -palvelu on erityisesti naisia varten. Löytyy osoitteesta www.vakivalta-apua.fi

        Lafka toimii tosin vain Helsingissä.


      • -mies-
        IsoIsomies kirjoitti:

        Täällä myös yksi raavas mies joka on kärsinyt jo kaksi vuotta hullussa parisuhteessa. Tuntuu, että menetän mielenterveyteni. Tavaraa on mennyt hajalle 4X Kännykkä, 2 x Läppäri, n.10 t-paitaa ja neuleita, housuja, kalsareita, 1x silmälasit, 1 x olohuoneen ikkuna, laseja,lautasia ym.. ja henkiset arvet ovat syvemmät ja arvokkaammat kuin yksikään kännykkä tai läppäri. On uhkailtu tappamisella, veitsellä lyömisellä sydämeen, hän uhkaa palkata jonkun alamaailman porukan tappamaan minut. On haukuttu luuseriksi, naistenhakkaajaksi, syöpäläiseksi, vammaiseksi, Nainen on mielipuoli, minä olen itsepäinen jästipää, joka ei saa aina suutaan auki ja vaikea puhua tunteistani. Puhun kyllä sen jälkeen kun olen väistellyt kokoyön iskuja ja potkuja ja lukottanut naista mattoon. Menetän mielenterveyteni ja pelkään jo, että minulla on paha masennus. Teksi mieli vaan lähteä kauas pois. Jos kerron kolmattakymmenettä kertaa, että jätän hänet niin hän uhkaa tappaa itsensä ja tästä hullusta naisesta kiiluvine silmineen tulee surkea itkevä reppana, joka pyytää anteeksi ja pyytää etten ikinä jätä häntä. Hän tietää väkivaltaisuutensa, mutta niin olen kuulemma minäkin samanlainen. Olen toivoton, en keksi mitään mitä tehdä.

        Tiedän, että nainen on ollut samanlainen murrosiässä ja kotona isä veteli hänen äitiään turpaan muutaman kerran. Luulen,että hän on maanisdepressiivinen ja saa paniikki/ahdistuskohtauksia. En vain osaa auttaa häntä ja suoraan sanottuna ei kiinnostakaan. Kunhan saisin vain itseni kuntoon,sillä rakastan elämää.

        Tsemppiä miehille joilla on väkivaltainen nainen! Me emme ole yksin!

        ASIALLE JOTAKIN?

        Esimerkiksi vaikkapa ottaisit ja eroaisit? Jos akka tappaa itsensä niin sillähän siitä pääsisit.


      • Aikuinen.
        IsoIsomies kirjoitti:

        Täällä myös yksi raavas mies joka on kärsinyt jo kaksi vuotta hullussa parisuhteessa. Tuntuu, että menetän mielenterveyteni. Tavaraa on mennyt hajalle 4X Kännykkä, 2 x Läppäri, n.10 t-paitaa ja neuleita, housuja, kalsareita, 1x silmälasit, 1 x olohuoneen ikkuna, laseja,lautasia ym.. ja henkiset arvet ovat syvemmät ja arvokkaammat kuin yksikään kännykkä tai läppäri. On uhkailtu tappamisella, veitsellä lyömisellä sydämeen, hän uhkaa palkata jonkun alamaailman porukan tappamaan minut. On haukuttu luuseriksi, naistenhakkaajaksi, syöpäläiseksi, vammaiseksi, Nainen on mielipuoli, minä olen itsepäinen jästipää, joka ei saa aina suutaan auki ja vaikea puhua tunteistani. Puhun kyllä sen jälkeen kun olen väistellyt kokoyön iskuja ja potkuja ja lukottanut naista mattoon. Menetän mielenterveyteni ja pelkään jo, että minulla on paha masennus. Teksi mieli vaan lähteä kauas pois. Jos kerron kolmattakymmenettä kertaa, että jätän hänet niin hän uhkaa tappaa itsensä ja tästä hullusta naisesta kiiluvine silmineen tulee surkea itkevä reppana, joka pyytää anteeksi ja pyytää etten ikinä jätä häntä. Hän tietää väkivaltaisuutensa, mutta niin olen kuulemma minäkin samanlainen. Olen toivoton, en keksi mitään mitä tehdä.

        Tiedän, että nainen on ollut samanlainen murrosiässä ja kotona isä veteli hänen äitiään turpaan muutaman kerran. Luulen,että hän on maanisdepressiivinen ja saa paniikki/ahdistuskohtauksia. En vain osaa auttaa häntä ja suoraan sanottuna ei kiinnostakaan. Kunhan saisin vain itseni kuntoon,sillä rakastan elämää.

        Tsemppiä miehille joilla on väkivaltainen nainen! Me emme ole yksin!

        jatkat tuollaisessa suhteessa?
        Miksi et vain yksinkertaisesti häivy?

        Niin meitä naisiakin neuvotaan tekemään ja se on kyllä ainoa oikea neuvo. Sinä olet vastuussa vain itsestäsi ja omasta elämästäsi. Toinen aikuinen ihminen vastaa itsestään.


    • Rami Pussinen

      PERKELE! Jos hän ei muuten lopeta. Mutta v'kivaltakierre jatkuu, kannattaa soittaa poliisit.

    • Töttöö

      Olen vajaa 3-kymppinen mies ja inulla on kotona avovaimo, joka suuttuessaan käy käsiksi. Suuttumiseen syynä voi olla mikä tahansa parisuhteen normaaliasioista, huolet perhe- tai ystäväpiirin suhteen tai ihan mikä tahansa. Väkivalta ilmenee raapimisena, lyömisenä, huitomisena, teräaseilla ja huonekaluilla (mm- tuolilla) lyömisellä uhkailuna, potkimisena, hiuksista repimisenä ja ties minä muuna.

      Meillä väkivaltaa on jatkunut nyt vuoden verran ja se alkoi samana päivänä kuin muutin hänen luokseen. Ensimmäinen kerta oli mojova potku alapäähän, jota särki potkun johdosta sitten useita viikkoja( kehtasi vielä sen jälkeen syyttää etten kykene tyydyttämään häntä sängyssä;). Väkivaltaa on sen jälkeen seurannut noin kymmenisen kertaa viimeisen vuoden aikana ja se tuntuu pahenevan pikkuhiljaa.

      Tällä viikolla olen saanut nyrkistä päähäni niin että päätä särkee nyt viidettä päivää ja eilen sain vertavuotavia haavoja käsiini hänen kynsistää, päänahan kipeäksi hiuksista repimisestä ja murtuneen ranteeni niin kipeäksi ettei unta saa emännän tönäistyä minut kumoon sohvaa vasten.

      Parisuhteemme voi muuten hyvin tätä väkivaltaa lukuunottamatta. Osa syynä siihen on tyttöystäväni masennus, joka varmasti altistaa häntä väkivaltaiselle käytökselle. Kun otan asiaa puheeksi hänen kanssaan, kääntää hän syytökset heti minun ja sanoo minun itse aiheuttaneeni ne. En sano että olisin täydellinen riitelijä tai keskustelija, mutta kun en ole häntä provosoinut, kiusannut tai mitenkään henkisestä pahoinpidellyt näitä väkivaltatapauksia edeltävinä päivinä tai hetkinä, en itse keksi nille hänen puuolestaan minkäänlaista puolustusta.

      Haluaisin muilta lukijoilta vinkkejä, mitä voin tehdä tilanteessani. Olemme menossa allekirjoittamaan kauppakirjoja uudesta asunnostamme pian, enkä halua hänestä erota. Jos tilanne jatkuu, sitäkin on harkittava. Nyt haluaisin kuitenkin pystyä puhumaan asiasta jonkun kanssa ja saada myös tyttöystäväni puhumaan asiasta jollekin. Olisiko kellään antaa jotain/mitä tahansa vinkkiä? En halua kuitenkaan poliiseja soittaa ensi kerralla turpaan saatuani, vaan hoitaa tämän jotenkin hienovaraisemmin....

      • Töttöö

        Lisättäköön tuohon edelliseen vielä että fyyisen v äkivallan lisäksi meillä käytetään henkistä väkivaltaa. Haukutaan minua, kavereitani, perhettäni sekä vähätellään, hakutaan ja solvataan kaikkea minuun ja heihin liittyvää.

        Tämän lisäksi avovaimoni rikkoo tavaroitani suuttuessaan tai jos esim pakenen kämpästämme kesken riidan. Meillä on tähän saakka revitty riekaleiksi onneksi vasta pari hyllymetriä kirjoja sekä iso pino vaatteita, pari kännykkää ja muutama halpa astia.
        Välillä on kuitenkin pakko päästä nyrkkejä karkuun, joten sitä tuntee olevansa aika perkeleenmosiessa umpikujassa kun oven toisella puolen tulee turpaan ja toisella puolen kaikki tärkeä tavara on vaarassa hajota. Mitä tollasessa tilanteessa tekee? Kun jos yrittää sitoa naista, alkaa hän huutaa ja piestä vielä kahta kauheammin. Olen kokeillut huutamista, joka hillitsee häntä vähän kun kerrostalossa asutaan, mutta ei sekään toimi. Eilinen huuto johti siihen, että tänään on puhelin käynyt kuumana koko työpäivän, kun häntä kuulemma hävettää mennä kotiin kun huusin koko viime yön. Vastasin, että perkele pakko kun pelottaa sun käytös, mutta ei ses toki mitään hänen mielestään muuta. Olen mulkku kun huusin ja illalla saan varmaan siitä korvilleni 

        Huomasinpa luettuani että monella tuntuu olevan aivan samanlaisia kokemuksia omista naisystävistään. Ei muuta kuin voimia veljet! Vielä se elämä helpottaa!


      • exä___
        Töttöö kirjoitti:

        Lisättäköön tuohon edelliseen vielä että fyyisen v äkivallan lisäksi meillä käytetään henkistä väkivaltaa. Haukutaan minua, kavereitani, perhettäni sekä vähätellään, hakutaan ja solvataan kaikkea minuun ja heihin liittyvää.

        Tämän lisäksi avovaimoni rikkoo tavaroitani suuttuessaan tai jos esim pakenen kämpästämme kesken riidan. Meillä on tähän saakka revitty riekaleiksi onneksi vasta pari hyllymetriä kirjoja sekä iso pino vaatteita, pari kännykkää ja muutama halpa astia.
        Välillä on kuitenkin pakko päästä nyrkkejä karkuun, joten sitä tuntee olevansa aika perkeleenmosiessa umpikujassa kun oven toisella puolen tulee turpaan ja toisella puolen kaikki tärkeä tavara on vaarassa hajota. Mitä tollasessa tilanteessa tekee? Kun jos yrittää sitoa naista, alkaa hän huutaa ja piestä vielä kahta kauheammin. Olen kokeillut huutamista, joka hillitsee häntä vähän kun kerrostalossa asutaan, mutta ei sekään toimi. Eilinen huuto johti siihen, että tänään on puhelin käynyt kuumana koko työpäivän, kun häntä kuulemma hävettää mennä kotiin kun huusin koko viime yön. Vastasin, että perkele pakko kun pelottaa sun käytös, mutta ei ses toki mitään hänen mielestään muuta. Olen mulkku kun huusin ja illalla saan varmaan siitä korvilleni 

        Huomasinpa luettuani että monella tuntuu olevan aivan samanlaisia kokemuksia omista naisystävistään. Ei muuta kuin voimia veljet! Vielä se elämä helpottaa!

        Mulla on ihan samanlaisia kokemuksia! Kannattaa lähteä pois paskasta suhteesta.


      • Anonyymi
        Töttöö kirjoitti:

        Lisättäköön tuohon edelliseen vielä että fyyisen v äkivallan lisäksi meillä käytetään henkistä väkivaltaa. Haukutaan minua, kavereitani, perhettäni sekä vähätellään, hakutaan ja solvataan kaikkea minuun ja heihin liittyvää.

        Tämän lisäksi avovaimoni rikkoo tavaroitani suuttuessaan tai jos esim pakenen kämpästämme kesken riidan. Meillä on tähän saakka revitty riekaleiksi onneksi vasta pari hyllymetriä kirjoja sekä iso pino vaatteita, pari kännykkää ja muutama halpa astia.
        Välillä on kuitenkin pakko päästä nyrkkejä karkuun, joten sitä tuntee olevansa aika perkeleenmosiessa umpikujassa kun oven toisella puolen tulee turpaan ja toisella puolen kaikki tärkeä tavara on vaarassa hajota. Mitä tollasessa tilanteessa tekee? Kun jos yrittää sitoa naista, alkaa hän huutaa ja piestä vielä kahta kauheammin. Olen kokeillut huutamista, joka hillitsee häntä vähän kun kerrostalossa asutaan, mutta ei sekään toimi. Eilinen huuto johti siihen, että tänään on puhelin käynyt kuumana koko työpäivän, kun häntä kuulemma hävettää mennä kotiin kun huusin koko viime yön. Vastasin, että perkele pakko kun pelottaa sun käytös, mutta ei ses toki mitään hänen mielestään muuta. Olen mulkku kun huusin ja illalla saan varmaan siitä korvilleni 

        Huomasinpa luettuani että monella tuntuu olevan aivan samanlaisia kokemuksia omista naisystävistään. Ei muuta kuin voimia veljet! Vielä se elämä helpottaa!

        Kommntti vuodelta 2011 !
        Mitenkähän on, onko avioliitto ja suhde jo ohi vai vieläkö jatkuu?
        Jotkut miehet viehättyvät tempperemanttisista, kuumista naisista jotka ovat erittäin altiivisia seksin suhteen ja alkuun tuollainen kuumottava kiihkeä seksisuhde koetaan vain hyvänä. Kaikki perustuu seksuaaliseen kiihkoon ja nautintoon, kuuma pakkaus joka kiihottuu sekunnossa ja laukeaa vaivatta ja on valmis seksiin koska tahansa ja aina kun miestä haluttaa, ihanne vaimo kiihkeää seksiä kaupaavalle miehelle.
        Lopulta naisen luonne muutoin normiperhe- elämässä paljastuu ja kiihkoa ja kuumuutta riittää muuallakin kuin vain makuuhuonressaa lakanoiden välissä. Sitten itketään kun on niin lyhtytpinnainen muija ettei voi mitään sanoa tai tehdä kun kuppi lentää päin näköä.


        Naisten käyttämä väkivalta ei ole niin yleistä kuin miesten käyttämä. Toki aina näitä löytyy entisiä Miss Helsinkejä jotka puukottavat . On kaksisuuntaista, skitsofreniaa, persoonallisuushäiriöitä, sosiopaattia, kaikki myös naisilla esiiintyviä persoonallisuuden poikkeamiatai häiriöitä. Joten toki myös väkivaltaakin esiintyy.
        Naisvankejakin on olemassa, on huijareita ja silmään kusevia. Kaikkea löytyy naisista. Mutta suhteeseen ei ole pakko jäädä, lähtee pois jos näyttää että vai osta on tullut väkivaltainen hirviö- muija


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommntti vuodelta 2011 !
        Mitenkähän on, onko avioliitto ja suhde jo ohi vai vieläkö jatkuu?
        Jotkut miehet viehättyvät tempperemanttisista, kuumista naisista jotka ovat erittäin altiivisia seksin suhteen ja alkuun tuollainen kuumottava kiihkeä seksisuhde koetaan vain hyvänä. Kaikki perustuu seksuaaliseen kiihkoon ja nautintoon, kuuma pakkaus joka kiihottuu sekunnossa ja laukeaa vaivatta ja on valmis seksiin koska tahansa ja aina kun miestä haluttaa, ihanne vaimo kiihkeää seksiä kaupaavalle miehelle.
        Lopulta naisen luonne muutoin normiperhe- elämässä paljastuu ja kiihkoa ja kuumuutta riittää muuallakin kuin vain makuuhuonressaa lakanoiden välissä. Sitten itketään kun on niin lyhtytpinnainen muija ettei voi mitään sanoa tai tehdä kun kuppi lentää päin näköä.


        Naisten käyttämä väkivalta ei ole niin yleistä kuin miesten käyttämä. Toki aina näitä löytyy entisiä Miss Helsinkejä jotka puukottavat . On kaksisuuntaista, skitsofreniaa, persoonallisuushäiriöitä, sosiopaattia, kaikki myös naisilla esiiintyviä persoonallisuuden poikkeamiatai häiriöitä. Joten toki myös väkivaltaakin esiintyy.
        Naisvankejakin on olemassa, on huijareita ja silmään kusevia. Kaikkea löytyy naisista. Mutta suhteeseen ei ole pakko jäädä, lähtee pois jos näyttää että vai osta on tullut väkivaltainen hirviö- muija

        https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/36828/opinnaytetyo.pdf?sequence=1&isAllowed=y
        kohta 5.2


    • henkisesti nahjukset

      En ymmärrä teitä, jotka jäätte väkivaltaiseen parisuhteeseen; kun mä niin rakastan sitä, yhyyy! On todella sairasta kajota toisen fyysiseen koskemattomuuteen (miten voi sama käsi lyödä tai osoittaa välittävänsä, ei mitenkään!) tai kärvistellä alistavassa suhteessa! Yleensä naisissa on niitä parantajan kuvitelmia omaavia (heidän "rakkaus" parantaa kaiken pahan), mutta näyttää niitä olevan miehissäkin. Miksi te elätte pelkästään jossain tunnevuoristoradassa? Järki on sitä varten, että sitä käytetään vai onko se "tylsää". Tuntuu myös siltä, että mikäli nainen vain on kaunis niin se saa käyttäytyä kuin mikäkin keskenkasvuinen trinsessa! Miehelle on niin tärkeetä näyttää muille, että katsokaapas mikä mulla on. Mä olen nähnyt väkivaltaa sekä miesten että naisten käyttämänä ja aina on väkivallan käyttäjän korvien välissä se vika (tunnevamma) tähän en laske itsepuolustusta. Mä en ikinä sietäis enkä tule sietämään väkivaltaa enkä möykkää omassa kodissani!

    • Nyrkin kaveri

      Kaikki hyvä palaa aina, toivottavasti vanhat kunnon puuhellatkin palaavat keittiöihin !!!

    • -höpi-

      Tapahtuiko tämä ennen vai jälkeen naisystäväsi otettua vihdoin yhteyttä viranomaisiin? Jos ennen, nainen oli vikapää, jos jälkeen, olet psykopaattiainesta. Ei kotona lössöttävä mies ole turvaton. Mies voi ärsyyntyä muunmuassa siitä, että töistä palaava vaimo hermostuu kun koko koti on sekaisin, ja mies vaatii naiseltaan rankan työvuoron jäkeen "ah, ma rakastan- sua, lösäpöksy, haiseva, tursake- lauseita". Monet esittävät vuosikaudet, kunnes saavat koukkuun emännän, ja sitten alkaa nyrkkeilykoulu. Lopulta miehet keräävät symppikset sosiaalituelta, lapsukaiset otetaan huostaan, ja kaikki on hyvin. Miehet jatkavat viettiään, joka saa heidät aina reppanaksi, ja naiset helvetin pahan akan maineen.

      Kunnon mies ei vingu naisen väkivaltaisuudesta, tai sitten kokoero osapuolien välillä on sata kiloa naisen eduksi. Niin karmea kokemuksesi on kuitenkin ollut, että traumoihisi auttaa kriisiryhmät, pehmomiehet r.y sekä "kun en pärjää- miespuhelin". Kysy myös tietoa "munattomat miehet- jäsenliitosta".

    • JK

      EI OLE

    • Nainen241195

      Lähisuhteissa tapahtuneista törkeistä pahoinpitelyistä vajaa puolet on naisten tekemiä. Olemme tottuneet ajattelemaan, että väkivallan kasvot ovat miehen kasvot. Myös naisen on otettava vastuu väkivaltaisuudestaan.

      Nykyään on olemassa auttava puhelin myös naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Nainen mielletään yleensä väkivallan uhriksi, ei tekijäksi. Jos nainen hakkaa miestään, tekoa usein vähätellään. Naisen aggressio, saati väkivaltaisuus, on kulttuurissamme tabu. Naisen on vaikea kohdata omaa vihaansa. Nainen nähdään herkästi uhrina myös hänen ollessaan väkivallan tekijä.

    • Nainen241195

      Hei! Lähisuhteissa tapahtuneista törkeistä pahoinpitelyistä vajaa puolet on naisten tekemiä. Olemme tottuneet ajattelemaan, että väkivallan kasvot ovat miehen kasvot. Myös naisen on otettava vastuu väkivaltaisuudestaan.

      Nykyään on olemassa auttava puhelin myös naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Nainen mielletään yleensä väkivallan uhriksi, ei tekijäksi. Jos nainen hakkaa miestään, tekoa usein vähätellään. Naisen aggressio, saati väkivaltaisuus, on kulttuurissamme tabu. Naisen on vaikea kohdata omaa vihaansa. Nainen nähdään herkästi uhrina myös hänen ollessaan väkivallan tekijä.

      • 23456788ihhf

        Kohteen tarkoituksellinen passivoiminen on yhtä typerää, kuin selitellä lyöjän väkivaltaa tämän paskalla paskaa lapsuudella. Jokaisella on oikeus puolustautua ja se on paljon tärkeämpää, kuin, miltä lyöjästä tuntui ottaessaan vastaiskun kasvoihinsa. Toki naisten lyömistä ymmärretään liikaa oikeusistuimessa ja se on se suurin ongelma. Aina voi hyvillä hermoilla toimia vastaan. Ei vaan saa antaa tunteiden tulla tielle.

        Siinä vaiheessa kun mies ei enää uskalla fyysisesti pistää naista kuriin (tarttua naiseensa), suhde lienee paketissa jo muutenkin.


    • Oikeinon

      Ehkäpä sinä olet se, joka ei kunnioita naista ja sait mitä ansaitsit. Oikein sun kaltaiselle. Mietipä, oletko totellut naistasi asianmukaisesti?

    • Anonyymi

      "mies valittaa niin eihän se ole enää mikään mies vaan nössö jonka pitäisi ryhdistäytyä"

      Naistakin vastaan voit joko valita vastaväkivallan tai etsiä yhteiskunnan apua. Feminismin tavoitteena on todistaa, ettet pärjää one to one, vaan joudut etsimään poliisin apua.

      Kunhan jonain päivänä tajuaisit, että osa naisistakin on väkivallattomia, osa neutraaleja, ja osa sinun vihollisiasi, niin elämäsi helpottui huomattavasti. Eli lopetetaan niiden romanttisten Disney-animaation katsominen ja siirrytään elämään.

      • Anonyymi

        Joopa, mutta ongelma onkin, mitä tehdä niiten rikollisten naisten kanssa. Rikoslaki on tehty nimenomaan heidän takiaan, eikä sen naapurin kultsimussukan vuoksi.


    • Anonyymi

      Yhteiskunta nyt vain on viritetty niin, että naiset tekevät väkivaltaansa pääasiassa julkisesti, esim. käräjäoikeruden avulla. Sen takia (ja elatusmaksujen) miehellä pitää olla huomattavasti enemmän rahaa, mitä naisella. Sillä hän pärjää. Naisen euro ja yksipuolinen aborttioikeus ovat aivan typeriä asioita miehen tukea.

      Eli elämä ei ole reilua. Profeministit ovat ehkä jo nyt viimeistään tajunneet joutuneensa kusetetuiksi. Tai, ehkeivät kuitenkaan, kun alunperinkään olleet kovin älykkäitä.

    • Anonyymi

      Olen nainen. Minun mielestäni naiset harjoittavat väkivaltaa ja itse ovat syyllisiä ruumilliseen väkivaltaan, jota saavat miehiltä. Esimerkkejäkin tiedän. Kaiken takana on mielisairaus ja henkinen epätasapaino.

      • Anonyymi

        . Naiset ja miehet toki pystyvät , kumpikin ärsyttämään toinen toistaan henkisesti äärirajoille asti. Ärsyttäminen ja provosointi on kyllä yksi tapa saada toinen sellaiseen tilaan että hän ei löydä tilanteesta muuta ulospääsyä kuin fyysisen väkivallan.
        Yleensä tuollaisen provosoinnin havaitsee helposti ja viisainta siinä tilanteessa on vain poistua paikalta ja samoa ettei keskustele asiasta tämän enempää ja ettei suostu kuuntelemaan tietyntyypistä puhetta tai ottamaan vastaan tietyntyypistä käyttäytymistä.

        Helpointa tämä on toteuttaa jos ärsytäminen ja provosointi tapahtuu puhelinkeskustelun yhteydessä.
        . Eli, lopettaa keskustelun: en halua keskustella asiasta tai minusta keskustelussa ei ole mitään järkeä, mitään uutta, tai ei kiinnosta keskustella tästä aiheesta koska olet tuossa mielentilassa haluan lopetta tämän puhelun nyt tähän paikkaan jne. ja sulkee sitten puhelimen, Puhelun lopettamisen syy on ilmoitettu. Eikä tarvitse uhrautua kuuntelemaan esim.jatkuvia solvauksia tai syytöksiä joissa ei ole mitään tolkkua tai perää, ja kaiken tarkoituksena on vain toisen tarve loukata mahdollisimman paljon kuulijaansa.
        Jos tämä tapahtuu kotona, poistuu paikalta.
        Juuri tuollaisen vuoksi en suostuisi koskaan avioliittoon, avoliittoon tai parisuhteeseen siten että asuisimme saman katon alla eikä pakopaikkaa vastaavissa tilanteissa löytyisi.

        Oma erillinen asunto, erillän asuminen ovat ehdottomia vaatimuksia.

        Olen joutunut niin usein tiettyjen henkilöiden taholta henkisen väkivallan ja pakottavan kontrollollin kohteeksi etten koskaan halua kokea niitä tilanteita uudestaan, en myöskään jonkun sellaisen kanssa joka asuisi jopa samassa tilassa kanssani. Luottamus tietyntyyppisiin ihmisiin on mennyt lopullisesti kokemusten myötä.
        Ihmiset voivat olla psyykkisesti häiriintyneitä, sosiopaattisia, ja narsistisia persoonallisuuspiirteitä omaavia ja silloin näiden tällaisten ihmisten, sekä naisten että miesten , kanssa on turha ryhtyä edes luomaan mitään ihmissuhteita, vaikeuksia seuraa väkittömästi.


    • Tyhmä miehet tehnyt naiset hulluksi ja ylpeäksi ,Ja kaikki me tullut naisista

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1555
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1384
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1285
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1166
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe