Isä hakkaa

Tuntematon

minulla on kaveri.. sen isä lyö sitä.. ja on satuttanu kauheesti muutenkin.. sillä on arpia.. päässä ja käsissä.. sen isä on tehny kaikkee.. esim heittäny lasipullolla.. päähän.. ja kaikkee.. se ei vaan uskalla kertoo kenellekkään.. mä oon sanonu että sen pitä kertoo.. mutta mitä pitäs tehä? :/ ja kenelle sen pitäs kertoo? ja kuka sitä auttas? ja mitä tapahtus jos se kertos?

11

2647

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhteyttä

      pikaisesti , vaikka terveyskeskuksen päivystykseen ,he tietävät varmaan mihin pitää ottaa yhteyttä , että saa apua . Tuommoista ei missään nimessä pidä sietää .Toivon teille rauhallista Joulua !?
      Koita jaksaa tukea kaveriasi , sitä hän tarvitsee

    • 112

      soita 112 ja kerro äläkä ihmettele paras joululahja sille.

      • apuaapuaapua

        esim. Hesassa on nuorten turvatalo.
        Kotipaikkakuntasi sosiaalipäivystys auttaa myös, aina löytyy turvapaikka väkivaltaa kokevalle. Etsikää yhdessä, vaikkapa : auttava puhelin, sos-päivystys, sosiaalineuvontaa, sosiaalipäivystys, diakonipäivystys, eri paikkakunnilla on eri nimityksiä näille.
        Numeropalvelukin osaa auttaa ja etsiä tarvittavan numeron, niin, ja poliisi tietenkin ja paikallinen terveyskeskus. Kaikki! huom! kaikki! ovat vaitiolovelvollisia.


    • niin poliisi ja lääkäri

      eI PIDÄ JÄÄMÄÄN TULEEN MAKAMAAN VAAN HETI YHTEYTTÄ VIRANOMAISIIN (POLISI , LÄÄKÄRI YM)
      VAIKKA NAAPURISTA ..
      JOS OLET PAKOLAINEN MUISTA MAASSA MAAN TAVALLA EI KOSKAAN KETÄÄN SYRJIEN...

    • Solina

      Miun isä lyö myös miuta. Heittelee tavaroilla, kuristaa, potkii ymymym. Meillä nuorilla ei ole paljoa vaihtoehtoja. Täältä korvesta ei lähetä yli 400 kilometrin päähän hesaan turvakotiin. Pitää vaan selvitä. Silloin on tärkeää, et on joku kaveri, joka kuuntelee ja jonka luo voi mennä kun isä on tehny jotain. Miun neuvo siis siulle. Ole läsnä. Kuuntele Ja jos jotain suurta tapahtuu niin käytä omaa harkintakykyäsi. Soita poliisit jos uskallat. Itse suuttuisin ystävälleni jos hän soittaisi poliisit, koska miut todennäköisesti otettaisiin huostaan ja mie joutuisin jättämään kaikki kaverit taakse. Mut tärkeintä: ole hyvä ystävä.

      • lmk

        Hei, alä jää lyötäväksi. Puhu koulun terveydenhoitajalle. On rikos lyödä ketään olet sitten alaikäinen tai et. Jos olet tarpeeksi vanha, yli 12 ehkä 15 suo kyllä kuullaan ja jos löytyy joku paikka missä voit ajatella asuvasi. Mutta ei sun välttämättä tarvitse muuttaa minnekkään, joku voi puhua järkeä isällesi ja ohjata saamaan apua. Jos sinulla myös äiti, voi se olla isä joka joutuu lähtemän kotoa. Joka kunnassa on hoidossa nämä asiat, mutta ei saa jäädä vain ja alistua, apua onhaettava jo sen vuoksi, että jos joskus saa omia lapsia on toisenlainen malli toimia. Voi soittaa juuri tohon 112 ja kysyä neuvoa.


    • ja terveydenhoitaja

      on sitä varten ja ei tarvitse varata aikaa erikseen. Hakeutua voi terveydenhoitajan/sairaanhoitajan ns. aamuvastaanotolle jonottamaan!!!!

    • aikuinen immeinen

      Ulkopuolinenkin kuten sinä voi tehdä ilmoituksen, jolloin sos.viranomaiset voivat käynnistää auttamisprosessin. Pitäähän tuommoinen sikaukko ruotuun saada!

    • nisse

      Itse olin pitkään aivan samanlaisessa tilanteessa kuin kaverisi. Isäni dokasi kaiken vapaa-aikansa ja lähes joka viikonloppu jouduimme äidin kanssa väkivallan kohteeksi. Koin itseni aina kovin voimattomaksi kunnes n. 13-vuotiaana aloin lyömään kunnolla takaisin. Aluksi tilanteet vain kärjistyivät, ja koulussakin ihmeteltiin ruhjeita kehossani. Mutta kun olin pistänyt ukon ensimmäisen kerran sairaalakuntoon, kodin koko ilmapiiri muuttui. Sain hakatun itsetuntoni takaisin kasaan. Piti vain löytää itsestä sen verran voimia, että uskalsi taistella itsensä ulos tilanteista.

      Tähän joku kukkahattutäti tulee tietenkin vastaamaan, ettei mikään väkivalta ole oikein. Mutta olen kuullut monilta karkuun lähteneiltä, etteivät he ole oikeasti koskaan päässeet tilanteen yli, vaan ennemminkin lakaisseet sen piiloon ja yrittäneet unohtaa sen. Tämä ei kuitenkaan minusta ole rakentavaa, vaan jokaisen tulisi nähdä vaiva itsensä voittamiseksi.

      Näin jälkeenpäin voin sanoa, että isäni kanssa vääntäminen on ollut parasta elämänkoulua. En ole enää koskaan pettynyt kenenkään tekemiin ohareihin, tai ottanut vakavasti itseäni kohtaan suunnattuja loukkauksia. Osaan myös pitää kiinni omasta suvereniteetistäni ja puolustaa sitä tarvittaessa, enkä vain tyydy ottamaan kaikkea paskaa vastaan ihmisiltä.

    • absolute_hot

      En tiedä kuinka voisin neuvoa/auttaa mut en voi sanoa muuta kuin että ole kaverisi tukena ja ole valmis tekemään kaikki tarvittava mitä vain pystyt..
      Itse en oo saanu kuin pari kertaa turpaani isältä ja äidin kanssa ollaan joskus otettu kunnon painimatsit jolloin ollaan saatettu parit mailat lyödä paskaksi..Tappeluista ja lyönneistä on kuitenkin jo useampi vuosi ja asun onnellisesti poissa kotoa ihan itsenäisesti..
      en soisi perheväkivaltaa kellekään!joitakin ihmisiä se kasvattaa henkisesti vahvemmaksi,ellei jopa kylmiksi,toiset taas alistuvat ja heikkenevät..=(
      jotta kaverisi saisi apua muulla tapaa,saattaa hän joutua tekemään elämää kokonaan muuttavan ratkaisun..jolloin hän todellakin tarvitsee kaiken saamansa tuen!

    • murhaa

      Mun isä on juoppo se on raiskannu lapsii:'(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10300
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4563
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3104
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2714
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1889
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe