Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Esimies vituttaa!

Nimetön

Kerronpa oman tarinani tänne, joka on vielä ihan tuorekin.

Oon reilu parikymppinen tyttönen, ja työskennellyt kohta 2 vuotta eräässä suuressa terveydenhuoltoalan yrityksessä (tarkemmin en oikeen viitsi kertoa), työntekijät siis pääasiassa naisia.
Ensimmäinen vuosi meni suht hyvin, mitä nyt koko ajan minut kyseenalaistettiin ilmeisesti ikäni perusteella muiden työntekijöiden toimesta esimiehelleni (nainen). Esimies otti aina puhutteluun milloin minkäkin syyn takia. Mitään en osannut, eikä minua mihinkään tehtävään voinut laittaa, mukamas. Ei ollut edes mahdollisuutta vaikuttaa asioihin.
Ja tähän väliin, työpaikkani tehtävät ovat oikeasti kyllä melko yksinkertaisia.. Suurin osa henkilökunnasta ilman pätevää koulutusta siellä. Näin siis sain tehdä vuoden paskahommia.
Nyt syksyllä sain hieman erilaisen sopimuksen samaiseen paikkaan. Minulle siis alettiin opettaa uusia asioita, ja käyn koulutuksessa välillä. Sieltä takaisin tullessani, viikko työtä tehtyäni, taas esimiehen puhutteluun, en kuulemma hoida hommiani ja motivaationi on kateissa!! Olin aivan äimän käkenä, koska silloin minusta tuntui ekan kerran työ mukavalta.Ja omasta mielestäni olen aina tehnyt sen mitä on pitänytkin. Ja samalla lailla kuin muutkin.
Työkaverini (reilu 30-kymppinen, ollut talossa n.puoli vuotta) oli minusta puhunut tällaista. Sillä kokemuksella!
Paikkani siis kyseenalaistettiin, pomo selvästi uhkasi, että jos tämä toistuu joudumme miettimään sopimustasi. (koeaika loppuu hetken kuluttua)
Aivan älytöntä, että meillä saa jotkut työtekijät vaikuttaa omilla keksinnöillään, kuka on vaakalaudalla kuka ei !!!?? Ja pomo ei osaa lukea työntekijöistään ketkä kiusaa ja ketkä oikeasti yrittävät tehdä parhaansa..
Meillä kun ei kuulemma vajaa suoritus kelpaa. Ymmärtäisin jos työmme olisi vastuullisempaa ja palkka sen mukaista, että vaatimukset olisivat kovat. Mutta meillä ajetaan nurkkaan..

Esimiehen toiminta on muutenkin aivan outoa, hän esimerkiksi kertoo muille työntekijöille sairaana olevan työntekijän poissaolon syyn. Tietääkseni näin ei saisi tehdä. Luottamusmiehellenikään ei voi puhua, hän puhuu kaiken eteenpäin. Ja kun pomo saa tietää, on tiedossa paskaa. Valittaa ei siis saa, pitää vaan hymyillä ja toimia kun kone. Aivan sairasta.
Sitten hän on nimennyt muutamia ihmisiä seuraamaan joidenkin (mm. minun) työntekijöiden toimia, mitä tekee väärin jne. Oikeasti, eikö muuta tapaa keksitä?? Sitten, ihmetellään kun ilmapiiri on niin huono... Kai nyt jokainen huomaa jos joku kyttää tekemisiäsi.
Esimies on nuori eikä kovin kauaa hommaa tehnyt, mutta luulisi nyt jokin roti olevan kuitenkin!!!

Tällä hetkellä tilanne on ihan kaoottinen töissä, ja olen aivan räjähtämispisteessä, kotona purskahdin tänään itkuun,kun kotiin pääsin, niin pahalta tuntuu.
Mitä tässä voisi tehdä, huominen ahdistaa, ei millään haluaisi mennä sinne, muiden kytättäväksi ja arvioitavaksi.

Kertokaa miten selvitä, auttaisiko jos varaisin ajan työterveyteen ja kävisi siellä juttelemassa, kun ei työpaikalla voi luottaa kehenkään??
En tiedä, tai lopputili..

43

5120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvoisin,

      jos osaisin. Kun en noissa tilanteissa ole itsellenikään neuvoa keksinyt. Siksipä tällä palstalla kirjoittelenkin.

    • k.i.p.u.p.i.s.t.e

      Onko tuo vain puoli vuotta talossa ollut vielä määräaikaisella sopimuksella tai koeajalla? Jos on, niin silloin kyse on samasta asiasta kuin mitä omallekin kohdalleni sattui - hän yrittää saada työpaikkasi itselleen. Omassa tapauksessani mustamaalaus onnistui, vain muutaman kuukauden tehokkaan mustamaalaamisen jälkeen oli firma valmis irtisanomaan minut ja ottamaan tilalle tämän uuden tulokkaan, joka ei siihen mennessä ollut vakituista paikkaa saanut.

      Toinen yhtäläisyys on siinä, että vaikka uhri on henkisen väkivallan kohteena ja kärsii siitä, niin silti pitäisi olla kuin ei mitään ja asiasta ei saisi edes puhua. Ei kuulemma saa syyttää muita, koska se loukkaa heitä. Sensijaan muiden harrastamilla loukkauksilla uhria kohtaan ei ole mitään merkitystä, ei vaikka jäisivät kiinni "rysän päältä". Jos kaikesta huolimatta yrittää selvittää tilannetta puhumalla, johtaa se siihen että toimitusjohtaja Oulun pääkonttorissa kirjoittaa norsunluutuolissaan irtisanomissopimuksen ja katkaisee uhrin hyvin alkaneen työuran kertaheitolla. Kasvottomasti, edes näkemättä uhria. Asioita ei koskaan selvitetä. Ja tällä tavoin firma kantaa yhteiskuntavastuutaan "hyvänä yrityskansalaisena".

      Kolmas yhtäläisyys on syntipukki-ilmiö, puhutaan selän takana että olisi paljon helpompaa kun NN ei olisi täällä; NN on kiusaamisen uhri ja mustamaalauksen kohde. Entäpä sitten, kun NN on saatu savustettua ulos - miksihän noin vuoden kuluttua tästä saavutuksesta pitää konttori myydä kokonaan pois, kun kerran NN oli syypää huonoon ilmapiiriin? Eikös ilmapiiri pitäisi olla sen jälkeen kunnossa? Ja eihän kannattavia konttoreita myydä pois...

      Kertomuksesi mukaan olet jo harkinnut työterveyshuoltoa. Jossain vaiheessa joudut väkisinkin kääntymään työterveyshuollon puoleen, halusitpa tahi et, koska henkistä väkivaltaa ei kukaan kestä loputtomiin. Voi olla että yrität sinnitellä viimeiseen asti sitkeästi, mutta sitten koittaakin työuupumustila ja mm. unirytmi menee sekaisin. Näin kävi minulle; sitkeästi yritin, mutta kun fysiikka pettää niin se on sitten monen viikon sairausloma edessä, halusi tai ei. Viimeistään tässä vaiheessa pitäisi esimiehen ymmärtää että asiat eivät ole hyvin, mutta valitettavasti sitä ymmärrystä ei vain yksinkertaisesti ole suotu. Omassa tapauksessani Oulun toimitusjohtaja ymmärsi vain sen päälle, että olen ollut sairauslomalla ja se on paha asia. Pitää irtisanoa äkkiä, jotta firma kantaisi yhteiskuntavastuunsa hyvänä yrityskansalaisena.

      Tutustu työpaikkakiusattujen foorumiin http://www.tyopaikkakiusatut.net - siellä on muiden samassa tilanteessa olevien/olleiden kertomuksia, josko saisit niistä mitään ideaa mitä tehdä.

    • jeppe

      Jätä se työpaikka.
      Sinulla on vain 1 terveys ja työpaikkoja on elämäsi aikana monia.
      Ei kannata sairastua tai terveyttään menettää sairaiden ihmisten vuoksi.

    • ROMUTETTU

      Olen niin surullinen puolestasi. Tuo juttu on tuttuakin tutumpi, ettei vaan oltais samassa työpaikassa. Minulla tulee täyteen nyt kaksivuotta kun viimein lähdin ja hain sairaslomaa. Ennen sairaslomaani oli jo ollut itkenyt pitkän aikaa töistä tullessani ja öisin kun en saanut nukuttua.. heräsin painajaisiin itsetuhoiset ajatukset oli läsnä usein. Vieläkin vaikka olen jo koulutuksessa ja yritän jatkaa elämääni niin ajatukset ja puhuminen työpaikasta saa henkisen hyvinvointini romahtamaan... ahdistun ja itkettää..
      Asun pienellä paikkakunnalla jossa lapsenikin on saaneet osansa ..poikani joutui kärsimään jo koulussa kun muutimme tänne ja tyttäreni eilen nyyhykytti että olemme silmätikkuina syystä jota emme tiedä.. Hänelle oli sosiaalitoimistosta soittanut ihmine ilmeisesti jonkun panettelun johdosta, hän oli käskenyt mennä hoitoon ??? Tämä sosiaali ihminen ei ole koskaan nähyt tytärtäni eikä hänen lapsiaan, silti hän haukkui jopa lasten hiusten pituuden ( lapset haluaa kasvattaa pitkät hiukset) Voin vakuuttaa että harva hoitaa lapsiaan niin tunnollisesti kuin hän. Tämä kaikki on tosi raskasta kestää, en tiedä miten kestän ... yritän kovasti välillä vaan on niin toivoton olo..

    • kaikki

      VAIHDA TYÖPAIKKAA.ITSE ROIKUIN PUOLI VUOTTA SAIRAASSA SAKISSA -JA SE EI TEE HYVÄÄ.
      OLET KOHTA IHAN HERMORAUNIO JA EPÄTASAPAINOSSA.
      KIUSAAJAT VAHVISTUVAT JA SINÄ HEIKKENET.
      LÄHDE POIS ENNEN KUIN SAIRASTUT.

      • KIUSAAJIEN VALTAKUNTA

        ON TÄMÄ MERKILLISTÄ, ETTÄ KIUSAAJAT HALLITSEVAT TYÖPAIKKOJA.
        LAKI ON, MUTTEI MITÄÄN VOIDA.
        ONKO NIIN, ETTÄ PITÄÄ OTTAA KÄYTTÖÖN NS. KORPILAKI?


    • kipupiste.

      mielestä ja omasta mielestä.Ota huomioon muiden mielipiteet myös ja mieti miksi tilanne on ajautunut tällaiseksi.Et sinä lääkäriä tarvitse vaan reiluutta ,rehtiyttä ja rautakangen selkärankaan.Ota työkaverit ja pomo samaan kahvipöytään ja keskustelkaa asiat.Älä silti ajattele että toiset ovat pelkästään syyllisiä vaan mieti omaa osuuttasi myös.

      • KIPUPISTEELLE

        ONKO NIMIMERKKISI "oikea"?


      • k.i.p.u.p.i.s.t.e
        KIPUPISTEELLE kirjoitti:

        ONKO NIMIMERKKISI "oikea"?

        Joku kiusaajistani(?) yrittää sotkea ja feikata. Aidot viestini erottaa jatkossa tästä nimimerkistä (k.i.p.u.p.i.s.t.e), joka näkyy korostettuna verrattuna rekisteröitymättä kirjoiettuihin viesteihin.

        Tämä feikkailija on jo herättänyt keskustelua työpaikkakiusattujen foorumilla:
        http://forums.cjb.net/mobbinfo-post-594.html#594

        Joten kannattaa jättää omaan arvoonsa, ja kyllähän tekstistäkin jo näkee ettei se ole minun kirjoittamaani.

        Terveisin Kipupiste - the one and original. Vältä halpoja kopioita... :-)


      • bläb

        Meillä on töissä vastaavaa kuin keskustelun avaajalla. paskaa niskaan esimieheltä ja niin v*tusti. Työyhteisö on lääkärini mielestä sairas ja kieroutunut. Kärsin masennuksesta mikä on saatu muutoin kuriin, mutta työasiat vetävät edelleen mielen matalaksi ja lähestulkoon nielaisevat mut kohta takaisin masennuksen syövereihin.

        Meillä on asiasta puhuttu porukalla työntekijöiden kesken, porukalla esimiehen kanssa, henkilökohtaisesti esimihen kanssa ja esimiehen esimiehen kanssa. Eivätkä asiat ole muuttuneet.

        Omasta mielestä ja omasta mielestä... Hyvinkin toiset voivat olla syyllisiä. Meidän työpaikalla pahimmat ovat esimies sekä yksi kollega. En ole ainoa joka meidän työpaikalla kärsii esimiehen epäasiallisesta kohtelusta: siitä kärsivät kaikki ja eniten naiset. Tämä siis todellakin henkilöityy ja on lähtöisin esimiehestä.

        Mulla on mitta taas niin täynnä, että vaihdan kyllä duunipaikkaa. Esimies on niin syvältä ja täysin taidoton hoitamaan asioitaan, että en ole enää yhtään sitoutunut työhöni, voisin kävellä toimistosta ulos ihan koska vaan ja ainoa olo mikä mulle tulisi olisi totaalinen helpotus!! Löytyisi nyt vaan se toinen työ...


      • joka olet

        varastanut toisen ihmisen nimimerkin, milloin olet itse miettinyt omaa osuuttasi ja syyllisyyttäsi. Et mieti sitä nytkään.


      • TULISIVAT

        NIIN HELPPO ANTAA OHJEITA ... olen kahvipöytään kutsunut vaan eivät ole tulleet... kysynyt syytä ja anteeksi anellut mahdollista kiusaanistani vaan anteeksi ei anneta eikä kerrota mitä ei anneta ...
        KAIPAAN TODELLA SUORUUTTA , REILUUTTA JA REHTIYTTÄ.. rautakanki jo onkin.. pelkästä pelosta jäykkä...
        mitä vielä neuvot mun tekevän????


      • Kipupiste.
        TULISIVAT kirjoitti:

        NIIN HELPPO ANTAA OHJEITA ... olen kahvipöytään kutsunut vaan eivät ole tulleet... kysynyt syytä ja anteeksi anellut mahdollista kiusaanistani vaan anteeksi ei anneta eikä kerrota mitä ei anneta ...
        KAIPAAN TODELLA SUORUUTTA , REILUUTTA JA REHTIYTTÄ.. rautakanki jo onkin.. pelkästä pelosta jäykkä...
        mitä vielä neuvot mun tekevän????

        kun myönnät myös omat heikkoutesi.Syyttämällä yhteisöä yksipuolisesti kiusaamisestasi kaivat omaa kuoppaasi.Porukka kasaan ja käytte asiat läpi ja kysyt mikä naamassasi vituttaa,työtavoissasi,ammattitaidossasi,olemuksesa-
        si,pukeutumisessa,hygieeniassa.Sitten itse kerrot mistä kiikastaa ja kenen naama ei miellytä.Käytte läpi samat asiat toisinpäin.Täytyy molempien olla valmis muuttamaan asenteitaan.Toimii varmasti.


      • ettei se toimi
        Kipupiste. kirjoitti:

        kun myönnät myös omat heikkoutesi.Syyttämällä yhteisöä yksipuolisesti kiusaamisestasi kaivat omaa kuoppaasi.Porukka kasaan ja käytte asiat läpi ja kysyt mikä naamassasi vituttaa,työtavoissasi,ammattitaidossasi,olemuksesa-
        si,pukeutumisessa,hygieeniassa.Sitten itse kerrot mistä kiikastaa ja kenen naama ei miellytä.Käytte läpi samat asiat toisinpäin.Täytyy molempien olla valmis muuttamaan asenteitaan.Toimii varmasti.

        enkä ole syyttänyt vaan poistunut hiljaa koska asioista EI HALUTA PUHUA... Kokoajan pohdin omia heikkouksiani yksin ja toisen kanssa.
        Vioikseni on kyllä annettu ymmätää että olen liian luova, huoliteltu, hoikka, koulutettu, työnsä hyvin ja tunnollisesti hoitava, rehellinen, pidetty asiakkaiden parissa, ( yleensäkin tulen toimeen ihmisten kanssa siis olen sosiaalinen) ja viimeinen paheeni on se että mieheni on hyvin menestyvä yksityisyrittäjä.. siinä syytä eristää työyhteisöstä eikä varmaan puheet auta.....vaikka tekisin mitä niin pärstäni ei kelpaa tietylle porukalle


      • jeppe
        Kipupiste. kirjoitti:

        kun myönnät myös omat heikkoutesi.Syyttämällä yhteisöä yksipuolisesti kiusaamisestasi kaivat omaa kuoppaasi.Porukka kasaan ja käytte asiat läpi ja kysyt mikä naamassasi vituttaa,työtavoissasi,ammattitaidossasi,olemuksesa-
        si,pukeutumisessa,hygieeniassa.Sitten itse kerrot mistä kiikastaa ja kenen naama ei miellytä.Käytte läpi samat asiat toisinpäin.Täytyy molempien olla valmis muuttamaan asenteitaan.Toimii varmasti.

        Kiusattu etsii itsestään vikaa koko ajan kiusaaja ei näin tee.
        Herää todellisuuteen ja lopeta tuo sössötys omien heikkouksien löytämisestä.
        Kiusaaja ei myöskään keskustele asiallisesti siitä mikä mättää vaan kaikki on kiusatun syytä keskustele siinä sitten järkevästi.
        Ei toimi neuvosi.
        Toivottavasti et joudu testaamaan sitä itse todellisessa tilanteessa.


      • olet
        Kipupiste. kirjoitti:

        kun myönnät myös omat heikkoutesi.Syyttämällä yhteisöä yksipuolisesti kiusaamisestasi kaivat omaa kuoppaasi.Porukka kasaan ja käytte asiat läpi ja kysyt mikä naamassasi vituttaa,työtavoissasi,ammattitaidossasi,olemuksesa-
        si,pukeutumisessa,hygieeniassa.Sitten itse kerrot mistä kiikastaa ja kenen naama ei miellytä.Käytte läpi samat asiat toisinpäin.Täytyy molempien olla valmis muuttamaan asenteitaan.Toimii varmasti.

        osoittanut kirjoituksillasi ja varasteluinesi tällä palstalla olevasi kiusaaja.

        Ota huomioon, että kiusatuilla on terve oikeudentunto ja oikeudentaju, he ovat rauhallisia, tasapainoisia, ystävällisiä ja kohteliaita, osaavat ja tahtovat hillitä itsensä, kuten ennen sanottiin: ovat saaneet hyvän kotikasvatuksen.

        Ei sellainen ihminen voi olla tekemisissä sinun ja kaltaistesi kanssa muutoinkaan, saatika jos alatte häntä häiriköidä. Mikään kahvipöytäkeskustelu ei tee kiusaajan kaltaisista oikeudenmukaisia ja toisen huomioonottavia.

        Haluatte kiusatun vaan peliinne mukaan, mutta kiusatun hyvä luonne ajaa muunlaiseen toimintaan, ei teidän epäoikeudenmukaisiin elämän ja työn kannalta turhiin ja vahingollisiin peleihinne.


      • Kipupiste.
        ettei se toimi kirjoitti:

        enkä ole syyttänyt vaan poistunut hiljaa koska asioista EI HALUTA PUHUA... Kokoajan pohdin omia heikkouksiani yksin ja toisen kanssa.
        Vioikseni on kyllä annettu ymmätää että olen liian luova, huoliteltu, hoikka, koulutettu, työnsä hyvin ja tunnollisesti hoitava, rehellinen, pidetty asiakkaiden parissa, ( yleensäkin tulen toimeen ihmisten kanssa siis olen sosiaalinen) ja viimeinen paheeni on se että mieheni on hyvin menestyvä yksityisyrittäjä.. siinä syytä eristää työyhteisöstä eikä varmaan puheet auta.....vaikka tekisin mitä niin pärstäni ei kelpaa tietylle porukalle

        kutsutaan kateudeksi-ei kiusaamiseksi.Sullahan on asiat hyvin.Kaikkien naamataulun ei tarvitsekkaan miellyttää,pääasia että lähin tiimi toimii.Kateuden lietsojat saavat mitä tilaavat.Omalla luuserimaisella asenteella lietsot muiden asenteita ja annat aseita käyttöön.Meillä on 800 työntekijää ja alaisenani on 180.Puutun aina ja heti jokaiseen epäkohtaan yhteisössä oli se sitten mikä tahansa.Jokainen alaiseni saa ketoa naamatusten mikä vituttaa tai lähettää nimettömän viestin missä mennään.Sitten porukka kokoon ja asioista puhutaan oikeilla nimillä.Meillä on aivan huipputiimi ja se näkyy tulospalkkiona.Meidän osastolla on kolme paikkaa auki sisäisessä rekrytoinnissa.Hakijoita 800 työntekijän lafkasta on paikkoihin 277.Kertookohan se jostain??;)Seison aina alaisteni tukena-en takana.Asennetta muuhunkin kuin ainaiseen valittamiseen kannattaa harkita.Pidä huolta ammattitaidostasi,opettele vuorovaikutustaitoja ja nauti siitä mitä teet ja anna muidenkin nauttia työsi tuloksista.Älä jää tuleen makaamaan.


      • k.i.p.u.p.i.s.t.e
        Kipupiste. kirjoitti:

        kutsutaan kateudeksi-ei kiusaamiseksi.Sullahan on asiat hyvin.Kaikkien naamataulun ei tarvitsekkaan miellyttää,pääasia että lähin tiimi toimii.Kateuden lietsojat saavat mitä tilaavat.Omalla luuserimaisella asenteella lietsot muiden asenteita ja annat aseita käyttöön.Meillä on 800 työntekijää ja alaisenani on 180.Puutun aina ja heti jokaiseen epäkohtaan yhteisössä oli se sitten mikä tahansa.Jokainen alaiseni saa ketoa naamatusten mikä vituttaa tai lähettää nimettömän viestin missä mennään.Sitten porukka kokoon ja asioista puhutaan oikeilla nimillä.Meillä on aivan huipputiimi ja se näkyy tulospalkkiona.Meidän osastolla on kolme paikkaa auki sisäisessä rekrytoinnissa.Hakijoita 800 työntekijän lafkasta on paikkoihin 277.Kertookohan se jostain??;)Seison aina alaisteni tukena-en takana.Asennetta muuhunkin kuin ainaiseen valittamiseen kannattaa harkita.Pidä huolta ammattitaidostasi,opettele vuorovaikutustaitoja ja nauti siitä mitä teet ja anna muidenkin nauttia työsi tuloksista.Älä jää tuleen makaamaan.

        Kerrohan vielä se firman nimi, kun kerran asiat ovat noin hyvin teillä.

        Arvaisinpa kuitenkin, ettei firman nimeä ole eikä tule koska koko juttusi on keksitty. Tuskin missään firmassa palkataan 180:n työntekijän esimieheksi henkilöä, joka ei osaa edes kirjoittaa suomen kieltä oikein. Kirjoituksessasi oli myös kumman tuttuja piirteitä eräistä henk.koht. keskusteluista, tämä lisää epäilyksiä.


      • Voih!
        Kipupiste. kirjoitti:

        kutsutaan kateudeksi-ei kiusaamiseksi.Sullahan on asiat hyvin.Kaikkien naamataulun ei tarvitsekkaan miellyttää,pääasia että lähin tiimi toimii.Kateuden lietsojat saavat mitä tilaavat.Omalla luuserimaisella asenteella lietsot muiden asenteita ja annat aseita käyttöön.Meillä on 800 työntekijää ja alaisenani on 180.Puutun aina ja heti jokaiseen epäkohtaan yhteisössä oli se sitten mikä tahansa.Jokainen alaiseni saa ketoa naamatusten mikä vituttaa tai lähettää nimettömän viestin missä mennään.Sitten porukka kokoon ja asioista puhutaan oikeilla nimillä.Meillä on aivan huipputiimi ja se näkyy tulospalkkiona.Meidän osastolla on kolme paikkaa auki sisäisessä rekrytoinnissa.Hakijoita 800 työntekijän lafkasta on paikkoihin 277.Kertookohan se jostain??;)Seison aina alaisteni tukena-en takana.Asennetta muuhunkin kuin ainaiseen valittamiseen kannattaa harkita.Pidä huolta ammattitaidostasi,opettele vuorovaikutustaitoja ja nauti siitä mitä teet ja anna muidenkin nauttia työsi tuloksista.Älä jää tuleen makaamaan.

        Kateus ei ole VAIN kateutta, kateus tuottaa kiusaamista.

        Tietämyksesi työpaikkakiusaamisesta on olematon.

        Sanot, että kiusaaminen voi johtua esim. työtoverin huonosta hygieniasta ja että asia on sillä selvä, että KIUSATTU!!! kutsuu kahvipöydän kokoon, jossa tilaisuudessa kiusatulle kerrotaan hänen haisevan hielle. Ilmeisesti oletat, että nyt kiusattu alkaa käyttää parempaa deodoranttia ja kaikki on taas hyvin. Eikö kuulosta itsestäsikin aika lapselliselta sadulta.

        Vaikka työtoverissasi olisi mikä vika tahansa, hieltä haiseminen, työnteon hitaus, vajaamielisyys, hulluus, älykkyys, muita parempi koulutus, huono pukeutuminen, rumuus, kauneus, lyhyys, pituus, paksuus, miksi se oikeuttaisi muita kiusaamaan häntä. M I K S I !!!!!

        Jos joku tarjoaa "luuserimaisella" olemuksellaan aseet muille, MIKSI he KÄYTTÄVÄT niitä aseita?

        Kellä on oikeus määritellä, mikä on luuserimaista, onko se kiusaajien yksinoikeus, miksi kiusaajat ottavat jumalan aseman työpaikoilla.

        Onko sinulla kiusaajan "hyvä?" itsetunto, pidät itseäsi jumalana.

        Kummasta nautitte tiimissänne: Työn tuloksista vai tulospalkkioista. Tulospalkkioiden hankkimiseen liittyy kiusaamista, nuolemista ja huonoa työtä ainakin toimistotöissä. Nuoleminen ja kiusaaminen vie aikaa työnteolta, siksi kiusaajat kehittyvät simuloimaan työn tekemistä ja pakottamaan kiusaamansa tekemään työnsä. Itse he sitten esittävät hyvin tehdyn työn omana ansionaan. Työn todellinen tekijä ei ole kerinnyt käydä tekemässä itseään pomolle tutuksi. Palkanlisät ja palkankorotukset pitäisi maksaa työn todelliselle tekijälle, eikä pelin pyörittäjälle.

        Kun kiusaajat aloittavat kiusaamispelit ja saavat niistä peleistä nautintonsa, MIKSI UHRIN PITÄÄ TEHDÄ ALOITTEET kiusaamisen lopettamiseksi, eihän uhrilla ole MITÄÄN TEKEMISTÄ koko asian kanssa, paitsi se sietämätön uhrina olo.

        Uhri on täysin ulkopuolinen, hän ei aloita, ei jatka, eikä ikävä kyllä myöskään lopeta kiusaamista, kaikki tämä on yksinomaan kiusaajien hallussa.


      • täyttä asiaa kirjoitit
        Voih! kirjoitti:

        Kateus ei ole VAIN kateutta, kateus tuottaa kiusaamista.

        Tietämyksesi työpaikkakiusaamisesta on olematon.

        Sanot, että kiusaaminen voi johtua esim. työtoverin huonosta hygieniasta ja että asia on sillä selvä, että KIUSATTU!!! kutsuu kahvipöydän kokoon, jossa tilaisuudessa kiusatulle kerrotaan hänen haisevan hielle. Ilmeisesti oletat, että nyt kiusattu alkaa käyttää parempaa deodoranttia ja kaikki on taas hyvin. Eikö kuulosta itsestäsikin aika lapselliselta sadulta.

        Vaikka työtoverissasi olisi mikä vika tahansa, hieltä haiseminen, työnteon hitaus, vajaamielisyys, hulluus, älykkyys, muita parempi koulutus, huono pukeutuminen, rumuus, kauneus, lyhyys, pituus, paksuus, miksi se oikeuttaisi muita kiusaamaan häntä. M I K S I !!!!!

        Jos joku tarjoaa "luuserimaisella" olemuksellaan aseet muille, MIKSI he KÄYTTÄVÄT niitä aseita?

        Kellä on oikeus määritellä, mikä on luuserimaista, onko se kiusaajien yksinoikeus, miksi kiusaajat ottavat jumalan aseman työpaikoilla.

        Onko sinulla kiusaajan "hyvä?" itsetunto, pidät itseäsi jumalana.

        Kummasta nautitte tiimissänne: Työn tuloksista vai tulospalkkioista. Tulospalkkioiden hankkimiseen liittyy kiusaamista, nuolemista ja huonoa työtä ainakin toimistotöissä. Nuoleminen ja kiusaaminen vie aikaa työnteolta, siksi kiusaajat kehittyvät simuloimaan työn tekemistä ja pakottamaan kiusaamansa tekemään työnsä. Itse he sitten esittävät hyvin tehdyn työn omana ansionaan. Työn todellinen tekijä ei ole kerinnyt käydä tekemässä itseään pomolle tutuksi. Palkanlisät ja palkankorotukset pitäisi maksaa työn todelliselle tekijälle, eikä pelin pyörittäjälle.

        Kun kiusaajat aloittavat kiusaamispelit ja saavat niistä peleistä nautintonsa, MIKSI UHRIN PITÄÄ TEHDÄ ALOITTEET kiusaamisen lopettamiseksi, eihän uhrilla ole MITÄÄN TEKEMISTÄ koko asian kanssa, paitsi se sietämätön uhrina olo.

        Uhri on täysin ulkopuolinen, hän ei aloita, ei jatka, eikä ikävä kyllä myöskään lopeta kiusaamista, kaikki tämä on yksinomaan kiusaajien hallussa.

        Tosi hienosti toit lyhyesti perimmäisen asian kiusaamisesta esiin, asian jota ei tunnuta ymmärrettävän.

        Jos tuosta ei kiusaaja ymmärrä niin sitten ei enää mistään...

        Jään mielenkiinnolla odottamaan mikä on seuraava kommentti "kiusaajalla" sillä kyllähän sellainen tietysti tulee... ainahan he jaksaa selitellä omaan pussiinsa..

        Kiitos kovasti vielä kirjoituksestasi, jospa se kiusaajakin kumminkin havahtuisi todellisuuteen ja omaan naurettavuuteensa.


      • janina 79
        täyttä asiaa kirjoitit kirjoitti:

        Tosi hienosti toit lyhyesti perimmäisen asian kiusaamisesta esiin, asian jota ei tunnuta ymmärrettävän.

        Jos tuosta ei kiusaaja ymmärrä niin sitten ei enää mistään...

        Jään mielenkiinnolla odottamaan mikä on seuraava kommentti "kiusaajalla" sillä kyllähän sellainen tietysti tulee... ainahan he jaksaa selitellä omaan pussiinsa..

        Kiitos kovasti vielä kirjoituksestasi, jospa se kiusaajakin kumminkin havahtuisi todellisuuteen ja omaan naurettavuuteensa.

        kirjoituksestasi kipupiste.SAIN oikeesti voimia ja ajattelemisen aihetta.Hyvää kuluvaa vuotta sinulle.


      • rajaa
        janina 79 kirjoitti:

        kirjoituksestasi kipupiste.SAIN oikeesti voimia ja ajattelemisen aihetta.Hyvää kuluvaa vuotta sinulle.

        Joo ei rajaa kiusaamisella.


      • kiusattuna aina
        k.i.p.u.p.i.s.t.e kirjoitti:

        Kerrohan vielä se firman nimi, kun kerran asiat ovat noin hyvin teillä.

        Arvaisinpa kuitenkin, ettei firman nimeä ole eikä tule koska koko juttusi on keksitty. Tuskin missään firmassa palkataan 180:n työntekijän esimieheksi henkilöä, joka ei osaa edes kirjoittaa suomen kieltä oikein. Kirjoituksessasi oli myös kumman tuttuja piirteitä eräistä henk.koht. keskusteluista, tämä lisää epäilyksiä.

        myös tuollaisen rehdin esimiehen.Hyvä kirjoitus kipupiste.


      • k.i.p.u.p.i.s.t.e
        Kipupiste. kirjoitti:

        kutsutaan kateudeksi-ei kiusaamiseksi.Sullahan on asiat hyvin.Kaikkien naamataulun ei tarvitsekkaan miellyttää,pääasia että lähin tiimi toimii.Kateuden lietsojat saavat mitä tilaavat.Omalla luuserimaisella asenteella lietsot muiden asenteita ja annat aseita käyttöön.Meillä on 800 työntekijää ja alaisenani on 180.Puutun aina ja heti jokaiseen epäkohtaan yhteisössä oli se sitten mikä tahansa.Jokainen alaiseni saa ketoa naamatusten mikä vituttaa tai lähettää nimettömän viestin missä mennään.Sitten porukka kokoon ja asioista puhutaan oikeilla nimillä.Meillä on aivan huipputiimi ja se näkyy tulospalkkiona.Meidän osastolla on kolme paikkaa auki sisäisessä rekrytoinnissa.Hakijoita 800 työntekijän lafkasta on paikkoihin 277.Kertookohan se jostain??;)Seison aina alaisteni tukena-en takana.Asennetta muuhunkin kuin ainaiseen valittamiseen kannattaa harkita.Pidä huolta ammattitaidostasi,opettele vuorovaikutustaitoja ja nauti siitä mitä teet ja anna muidenkin nauttia työsi tuloksista.Älä jää tuleen makaamaan.

        No, missäs se firman nimi viipyy? Katsohan nyt, täällähän olisi sinulle työntekijöitäkin; moni haluaisi kaltaisesi esimiehen. Tottakai voit paljastaa firman nimen, koska kyseessähän olisi täysin positiivinen julkisuus. Minäkin haluaisin tietää, missä firmassa asiat olisivat oikeasti noin hyvin.

        Vai eikö firmaa olekaan? Ja eihän vain nämä kehuvat kirjoituksetkin sattuisi olemaan saman feikkaajan tekstiä? Eihän? Kukaanhan ei sellaista toivoisi, vaan toivomme että kuvailemasi firma on oikeasti olemassa. Onhan?


      • sampsapallero
        TULISIVAT kirjoitti:

        NIIN HELPPO ANTAA OHJEITA ... olen kahvipöytään kutsunut vaan eivät ole tulleet... kysynyt syytä ja anteeksi anellut mahdollista kiusaanistani vaan anteeksi ei anneta eikä kerrota mitä ei anneta ...
        KAIPAAN TODELLA SUORUUTTA , REILUUTTA JA REHTIYTTÄ.. rautakanki jo onkin.. pelkästä pelosta jäykkä...
        mitä vielä neuvot mun tekevän????

        kipupisteen tavoin kun tein vääjäämättömästi töitä palaverin eteen.Kaikki olimme saman pöydän ympärillä ja kohta jo nauroimme.Oli antoisa hetki ja nykyään jokainen puuttuu jo pienimpäänkin epäselvään tilanteeseen .Ei päästetä edes kytemään:)


      • ei ole
        sampsapallero kirjoitti:

        kipupisteen tavoin kun tein vääjäämättömästi töitä palaverin eteen.Kaikki olimme saman pöydän ympärillä ja kohta jo nauroimme.Oli antoisa hetki ja nykyään jokainen puuttuu jo pienimpäänkin epäselvään tilanteeseen .Ei päästetä edes kytemään:)

        onnistunut, vaikka on jo usean vuoden pidetty näitä saman pöydän ääressä-palavereja. Kiusaamisen syytkin ovat paljastuneet aivan naurettaviksi, silti kiusaaja ei ymmärrä niille syilleen nauraa.

        Esimerkki: Minäkiusaaja =(X) kiusaan Y:tä, koska hän meni istumaan Z:n viereen. Hän on aivan liian fiksu ollakseen Z:n ystävä. Mielestäni Z on tyhmä ja olen kiusannut häntä siksi jo vuosia. Y:n pitäisi olla minun ystäväni eikä Z:n. Ja koska hän (Y) ei ole ystäväni, niin kiusaan häntä ja kohtelen huonosti.

        Huom. Kukaan ei koskaan kysynyt, onko Y kummankaan ystävä, Y ei edes halunnut olla sen enempää X:n kuin Z:nkaan ystävä. Y:n mielestä molemmat olivat yhtä tyhmiä, mutta Y kohteliaisuudesta ei näyttänyt ajatuksiaan millään tavoin koskaan, vaan koitti kestää, tarvitsi työstä saatavan palkan.


      • Dark Fear
        ei ole kirjoitti:

        onnistunut, vaikka on jo usean vuoden pidetty näitä saman pöydän ääressä-palavereja. Kiusaamisen syytkin ovat paljastuneet aivan naurettaviksi, silti kiusaaja ei ymmärrä niille syilleen nauraa.

        Esimerkki: Minäkiusaaja =(X) kiusaan Y:tä, koska hän meni istumaan Z:n viereen. Hän on aivan liian fiksu ollakseen Z:n ystävä. Mielestäni Z on tyhmä ja olen kiusannut häntä siksi jo vuosia. Y:n pitäisi olla minun ystäväni eikä Z:n. Ja koska hän (Y) ei ole ystäväni, niin kiusaan häntä ja kohtelen huonosti.

        Huom. Kukaan ei koskaan kysynyt, onko Y kummankaan ystävä, Y ei edes halunnut olla sen enempää X:n kuin Z:nkaan ystävä. Y:n mielestä molemmat olivat yhtä tyhmiä, mutta Y kohteliaisuudesta ei näyttänyt ajatuksiaan millään tavoin koskaan, vaan koitti kestää, tarvitsi työstä saatavan palkan.

        duunipaikalla vai jossain ystäväkerhossa?Duunissa tehdään duunia,ystväkerhot sitten taas vapaa-ajalla.Sullahan hauska käsitys duunista on?Ei siis ihme että joku vittuilee.


      • ......
        Dark Fear kirjoitti:

        duunipaikalla vai jossain ystäväkerhossa?Duunissa tehdään duunia,ystväkerhot sitten taas vapaa-ajalla.Sullahan hauska käsitys duunista on?Ei siis ihme että joku vittuilee.

        Olet aika naivi, jos et vielä tiedä että
        kuppikuntia = kavereita kyllä syntyy joka työyhteisössä! Kahvi- ja ruokatuntiajat jne..


      • Dark Fear
        ...... kirjoitti:

        Olet aika naivi, jos et vielä tiedä että
        kuppikuntia = kavereita kyllä syntyy joka työyhteisössä! Kahvi- ja ruokatuntiajat jne..

        niihin kuppikuntiin.Rohkeasti vaan,ei sieltä pois ajeta.Luuserimainen ilme pois naamalta ja menoksi.


      • sinä itse
        Dark Fear kirjoitti:

        duunipaikalla vai jossain ystäväkerhossa?Duunissa tehdään duunia,ystväkerhot sitten taas vapaa-ajalla.Sullahan hauska käsitys duunista on?Ei siis ihme että joku vittuilee.

        nettikiusaaja. Oletko alakynnessä, kun yrität sekoittaa toisten kirjoituksia.


      • kuppikunnat,
        Dark Fear kirjoitti:

        niihin kuppikuntiin.Rohkeasti vaan,ei sieltä pois ajeta.Luuserimainen ilme pois naamalta ja menoksi.

        ajetaan pois tai ei, työssä tehdään työtä.


    • Kipupiste.

      kysymys?

      • jeppe

        Raukkamaista käytöstä pölliä toisen nimimerkki ja kirjoitella sitten juuri alkuperäisen kirjoittajan vastaisia mielipiteitä.

        Etkö edes häpeä?


      • hellin*
        jeppe kirjoitti:

        Raukkamaista käytöstä pölliä toisen nimimerkki ja kirjoitella sitten juuri alkuperäisen kirjoittajan vastaisia mielipiteitä.

        Etkö edes häpeä?

        konstilla? Törkeää ja raukkamaista!
        AITO real-thing k.i.p.up.-n tyyli on hyvä, niin on feikkaajankin, mut miksei kirjoita omalla nimimerkillä?


      • k.i.p.u.p.i.s.t.e
        jeppe kirjoitti:

        Raukkamaista käytöstä pölliä toisen nimimerkki ja kirjoitella sitten juuri alkuperäisen kirjoittajan vastaisia mielipiteitä.

        Etkö edes häpeä?

        Feikkaajalla on näköjään enemmän aikaa kirjoitella kuin minulla, kun noita feikkiviestejä tippuu nyt vähän väliä. Osa on selkeästi työajalla kirjoitettuja (tai sitten ruokatunnilla) ja toinen aktiivihuippu näyttäisi sijoittuvan klo 16 jälkeen. Jos kyseessä on joku kiusaajistani, kuten todennäköistä, niin onpa kumma että miten sitä riittää yhä vain aikaa kiusaamiseen? Eikö ole tarpeeksi töitä vai? Pitäisikö mainita asiasta Varkauden konttorin omistavan firman toimitusjohtajalle? Sattumoisin tunnen ko. henkilön erään kauan aikaa tehdyn projektin kautta, oli vielä silloin eri firman palveluksessa...

        Vaikka olen itse työttömänä niin nytkin on penskoilla joululomat ja kaikkea mahdollista menossa niin paljon, että vähemmän on ollut aikaa kirjoitella mm. tänne.


      • loppuvat syyttelytkin
        k.i.p.u.p.i.s.t.e kirjoitti:

        Feikkaajalla on näköjään enemmän aikaa kirjoitella kuin minulla, kun noita feikkiviestejä tippuu nyt vähän väliä. Osa on selkeästi työajalla kirjoitettuja (tai sitten ruokatunnilla) ja toinen aktiivihuippu näyttäisi sijoittuvan klo 16 jälkeen. Jos kyseessä on joku kiusaajistani, kuten todennäköistä, niin onpa kumma että miten sitä riittää yhä vain aikaa kiusaamiseen? Eikö ole tarpeeksi töitä vai? Pitäisikö mainita asiasta Varkauden konttorin omistavan firman toimitusjohtajalle? Sattumoisin tunnen ko. henkilön erään kauan aikaa tehdyn projektin kautta, oli vielä silloin eri firman palveluksessa...

        Vaikka olen itse työttömänä niin nytkin on penskoilla joululomat ja kaikkea mahdollista menossa niin paljon, että vähemmän on ollut aikaa kirjoitella mm. tänne.

        Lopettakaa tuollainen paska firma ja viekää Kiinaan. Siinä saavat kaikki samanlaisen tuomion. Koko firma on nimittäin sairas. Tervehtyminen on liian vaikeaa.


    • varo sairastumista

      Jos et keskusteluyrityksistä huolimatta saa olla rauhassa, niin ainut vaihtoehto on ottaa lopputili.
      Jos olet sitkeästi mukana, terveytesi kustannuksella (joka on muuten ainoasi) saatat sairastua lopulta työkyvyttömäksi! Mieti tätä, jos ahdistus on jo jokapäiväistä.

      EI työ ole kaikki kaikessa.

      • Kipupiste.

        sairastut psyykkisesti ja se ei välttämättä ole paras tie tulevaan työpaikkaan.Kaiva nyt se rautakanki ja ryhdistäydy.


      • ,.,.,.
        Kipupiste. kirjoitti:

        sairastut psyykkisesti ja se ei välttämättä ole paras tie tulevaan työpaikkaan.Kaiva nyt se rautakanki ja ryhdistäydy.

        Kyllä juuri, kiusattuna on vaara SAIRASTUA psyykkisesti ja tulla työkyvyttömäksi, jopa vuosiksi eteenpäin.

        Ps. Ryhdistäytyisitpä sinä edes sen verran, että ottaisit ihan oman nimimerkin.


    • jout.sen

      Älä luota feikki-kipupisteen sanoihin, hän on juuri kiusaajiin kuuluvia; hänen viestejään lukiessani tulivat työssä kokemani asiat mieleen. Itse kestin kiusattuna - syntipukkina - neljä vuotta, sitten tuli se hetki, että voimani loppuivat. Se, että itket, on merkki siitä, että voimasi alkavat loppua, siksi kehotan Sinua menemään työterveyteen apua hakemaan. Minun tilanteeni johti siihen, että sairausloman ja kuntoutustuen (=ent. määräaikainen työkyvyttömyyseläke) jälkeen olen nyt pysyvästi työkyvyttömyyseläkkeellä diagnoosilla vakava masennus, ja näen viikoittain painajaisia työpaikastani. Minun "pääkiusaajani" oli esimieheni ja suurin osa työyhteisöstä liittyi kiusaamiseeni. Omasta liitostani sain paljon tukea ja hyviä neuvoja, joista tärkein oli se, ettei itseään saa missään tapauksessa irtisanoa. Ota yhteyttä siis liittoosi ja kerro tilanne sinne, saat varmasti sieltä apua ja tukea. Voit halutessasi olla yhteydessä myös työsuojelupiiriin. Älä anna asioiden mennä niin pitkälle kuin minä, vaan hae apua ja jää tarvittaessa sairauslomalle. Toivon Sinulle paljon voimia kestää tilanteessasi.

    • Anonyymi

      Useimmalle työpaikalle tuntuu löytyvän aina vähintään se yksi "kaikesta kaiken tietävä ja osaava" joka tuo itseään esille, samalla lyttäämällä muut ja vähättelemällä heitä. He ovat yleensä henkilöitä jotka ovat sosiaalisia, hyvin peliään pelaavia, kavereita silloin kun heitä kehutaan ja tehdään kuten he tahtovat. Tällaisia ihmisiä kutsutaan myös narsisteiksi, etkä oikein voi asialle mitään, valitettavasti. Jos pomosi on vielä hänen kaltaisensa niin otan osaa. Yleensä työpaikan "omaa ahkeruuttaan kailottavat" ovat taitavia suostuttelijoita ha manipuloijia johin varsinkin kokematon pomo helposti menee mukaan.

      • Anonyymi

        Nimenomaan: Esimiehet. Siis heidän kuuluisi olla esimies eikä narusta vedettävissä.
        Mutta kun kiusaaja osaa olla se joka tekee itsestään tärkeän ja raportoi kaikki-pienimmätkin-asiat esimiehelle että saa pisteitä ja pomo ajattelee että tuossa on meillä tunnollinen työntekijä. Raivostuttaa tällaiset "esimiehet".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2005
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1420
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1327
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      13
      1285
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe