Salaiset "mustat listat"

SalaliittoVarjoprojektiPimitys

Monikaan ei tiedä niin sanottua "mustaa listaa" jota pidetään internetissä tai paremminkin intranetissä. Hanketta on kaikessa hiljaisuudessa tukenut myös työministeriö ja työvoimatoimisto ja Te-Keskus. Mustalle listalle tulevat ne työntekijät ja hakijat joista työnantajilla on "huonoja kokemuksia" Tietokanta sisältää kuvat,henkilötiedot ja jonkinlaisen raportin siitä miksi työnhakija on "mustalla listalla" Olen yksi harvoista joka on päässyt tutkimaan tuota listaa ja jos puhun tai paljastan sen olemassaolon joudun itsekin sille ja saan potkut. Musta lista saattaa myös sisältää "tosistusaineistoa" esim valokuvia ja äänitteitä työnhakijasta ja tekijästä. Tällaisiinkin tiedostoihin olen törmännyt tietokannassa.

Kysymys kuuluu: Valvooko "Isoveli" liikaa kaikkea ja onko kaikki tiedot meistä liian nopeasti saatavilla? Mitä seuraavaksi? Entä jos tietoja väärinkäytetään? Miksi salailu ja kiistäminen?

6

1575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heko

      Joo... varmasti uskotaan tuohonkin väitteeseen.

    • intranet/ekstranet/internet

      tuskin ainakaan intrassa ellei teidän firmassa sitten kerätä teistä jotain omaa listaa, heheheh... herää kysymys, mitä kicksejä saat siitä, että heität tällaisia järjettömiä provoja täällä. joku 'viattomampi' saattaisi tällaiseen jopa uskoa. ;-)

    • totta..

      Näitä on olemassa ....eipäilyttävämpiä ovat juuri nämä rekrytointifirmat joiden kautta firmat suuressa määrin etsivät henkilöstönsä...Nämä utelevat henkilöistä tietoja mm. entisten/nykyisten työnantajien,opettajien yms..kautta. ja nämä tiedot tallennetaan tietokantoihin jotta näitä tietoja voidaan myydä eteenpäin kysymättä asianomaiselta..epäilemättä lain vastaista toimintaa mutta milläs todistat..

      • Uustyötön

        hävittämään tiedot, kun työhakuprojekti on ohi.

        Useimmat firmat kysyvät luvan tai ilmoittavat tallentavansa tiedot tulevia toimeksiantoja varten. Silloin on viimeistään aika ilmoittaa, ellei halua tietojansa käytettävän. Useimmat työnhakija ovat kai ihan tyytyväisiä, jos saavat työtarjouksen entisen hakemuksensa perusteella. Rekryfirmat pitävät yleensä hakemuksen tietoja vain rajoitetun ajan omissa tiedostoissaan.


    • Uustyötön

      Tieto ei pidä paikkansa, älä turhaan pelottele hyväuskoisia. Laki ei salli tuollaista, eikä kenelläkään ole mitään järkevää syytä sellaiseen leikkiin ryhtymiseen.

      Tosin Suomi on pieni maa ja tietyillä aloilla Eurooppakin. Siksi kannattaa miettiä, ennen kuin pilaa maineensa omilla törttöilyillään. Ei koskaan voi tietää, koska tulee taakse jätetty esimies tai työkaveri uudestaan vastaan. Kysytäänkö häneltä ehkä suositusta työtä hakiessasi.

      Jos oikeasti olisit voinut nähdä jotain kertomasi kaltaista, ehdottaisin, että ota heti yhteys viranomaisiin ja kerro näkemästäsi. Tekijät eivät selviäisi rangaistuksetta.

      Ota rauhallisesti, älä turhaan huolestu, äläkä ala hupsuja kuvitella.

    • jotain-poliittista

      ---Jos oikeasti olisit voinut nähdä jotain kertomasi kaltaista, ehdottaisin, että ota heti yhteys viranomaisiin ja kerro näkemästäsi. Tekijät eivät selviäisi rangaistuksetta.---

      --- Kaikki joukkovainonnan kohteiksi joutuneet ihmiset ovat jokainen joutuneet mm. järjestelmällisen työsyrjinnän kohteiksi, koska he ovat päätyneet poliittisista syistä mustille listoille.

      Näiden mustien listojen tarkoitus on estää näiden joukkovainottujen henkilöiden työnsaanti ja tehdä heidän elämänsä mahdollisimman vaikeaksi taloudellisella puolella.
      Mutta se ei vielä riitä, vaan heistä on sen lisäksi leviteltävä mm. internetissä perättömiä juttuja, joilla on tarkoitus pilata näiden hankilöiden uskottavuus sekä maine.

      Lähinnä pääasiallinen tarkoitus lienee siinä, että näiden mustamaalattujen henkilöiden julkinen uskottavuus on saatettava sille tasolle, ettei ainakaan nämä ihmiset, jotka eivät näistä toisinajattelijoista vielä tiedä mitään, niin päätyisivät jo sillä ensimmäisellä googletuksella saamaan näistä henkilöistä sen mustamaalatun kuvan, joka heistä siellä googlen hauissa mm. löytyy.
      Kopio: http://nwohavaintojapromo.blogspot.com

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe