Vihti vs. Lohja? Ja muutama sana muuttaville :)

Niina 27v., Nummela

Olen muuttanut Vihdin Nummelaan viime syksyllä (2005)ja voin sanoa olevani erittäin tyytyväinen alueeseen ja sen palveluihin aina kaupoista terveyskeskukseen. En voisi kuvitella mukavampaa ja rauhallisempaa asuinseutua, ja vieläpä näin lähellä Espoota ja Helsinkiä, joissa mieheni kanssa työskentelemme. Meille Espoo ja Helsinki tuntuivat liian ahdistavilta, ja talot olivat kovin ahtaasti rakennetut ja vieläpä ylihinnoiteltuja. Halusimme rauhallisempiin ja rennompiin maisemiin, ja saimme mitä halusimme.

Ihmettelen vain, onko lohjalaisilla ja vihtiläisillä joku Suomi-Ruotsi -tyylinen kamppailu meneillään? Ainakin täällä saa joistakin keskusteluista sellaisen kuvan. Harmi, jos näin on. Molemmissa paikoissa on varmasti omat hyvät puolensa.

Enemmän siis positiivista kommentointia molemmista paikkakunnista toivoisin tänne, enkä lapsellista taistelua. PAIKKAKUNNILLE MUUTTAVAT IHMISET TODELLA LUKEVAT NÄITÄ KESKUSTELUJA HALUTESSAAN TIETOA MILLAISILLE SEUDUILLE MUUTTAVAT.

Voin lämpimästi suositella molempia seutuja asuinpaikaksi aina vauvasta vaariin. Etsiessämme asuntoa viime kesänä kolusimme nimittäin sekä Lohjan että Vihdin ynnä muut seudut aina Kirkkonummea ja Tuusulaa myöten.

Omasta puolestani lämpimästi tervetuloa asumaan näille seuduille! :)

9

1962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimimerkki

      Oon ihmetelly myös vastakkainasettelua täällä, turhaa semmone. Sekä Lohja että Vihti jees paikkoja!

    • mie vain

      se on varmaan joka paikassa ihan sama juttu, että oma kylä ja naapurikylä on "riidoissa" eikä löydy muuta kun huonoa sanottavaa toisesta.

      mutta... tosi kiva kuulla, että olet viihtynyt täällä nummelassa! ja tervetuloa vaan kaikille muillekin, jotka ovat harkinneet nummelaan muuttoa!

    • Riitoja

      muuta kuin tällä palstalla parin teinin lietsomana...en elävässä elämässä ole moista huomannut..Nummelaan muutimme sen rauhallisuuden ja hyvien kulkuyhteyksien vuoksi, Lohjalta kävimme myös paria taloa katsomassa, mutta ei natsannut. Samoin voin sanoa minäkin nyt 4 vuoden kokemuksella, tervetuloa Nummelaan, tänne jäädään.

    • Homie_

      Eiköhän sellainen Suomi-ruotsi meininki ole kaikkien paikkakuntien välillä. Ei se mitään pahaa ole, ei mitään väkivaltaista, vaan sellaista leikkiä. Syntyperäisenä vihtiläisenä tiedän, että vastaavanlainen suhde on kirkonkylä-nummela, vihti-karkkila yms. ihan kuin rauma-pori, helsinki-muu suomi, turku-tampere... Kyllähän naapureita rakastetaan, mutta pitää aina yrittää vähän päästä niskan päälle.

      • Kiva ärsyttää lojolaisii

        Se vastakkainasetelu tosiaan on vain sellaista naljailua, joka on tapana täällä Vihdissä. Tervetuloa joukkoon. Lohjalaiset taas on niin länsiuusimaalaisa, ettäeivät suoraan sano mitään, vaan selän takana vaan puhuvat, ja niitäkös vihtiläisten sanominen ärsyttää niin vietävästi.

        Niin, ja sen kyllä vielä huomaat, että meitä vihtiläisitä harvat ymmärtää. Vihdillä ei onnistu yhteistyö hiiden alueen eikä pks-seudun kanssa.


    • Ylpeänummelalainen

      Lohjalaiset on saastasia rottia piste


      Ps: mielummin nyrkkiperseessä ku asun lohjalla

      • Maukka1234567

        Samaa mieltä. Tehtiin viime vuonna koulun kanssa ristiretki lohjalle ja haettiin takaisin mikä meille kuului.


      • Utelias___

        Asutko Lohjalla, vai onko sinulla se nyrkki siellä..??


    • PasiannsiumpieKela

      Nummelalla ja Lohjalla on kautta aikojen ollut "leikkimielistä" vastakkainasettelua havaittavissa. Muistan omasta nuoruudestani, 80-luvun lopulta, Lohjalla asuessani teimme kuukausittaisia turpaanveto -keikkoja Nummelaan. Se se vasta oli elämää! :D Taisipa vihtiläiset toteuttaa noita reissuja myös Lohjankin suuntaan. Muutin Keravalta Lohjalle vuonna 2011. Kävin myös silloin muutamaa asuntoa taas Nummelassa kyttäämässä, mutta ei innostanut. Lohjan valtteja on järven ja harjun läheisyys ehdottomasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6329
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      188
      3611
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2814
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2519
    6. 288
      2245
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1603
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1439
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1220
    Aihe