Miksi oliiviöljy on terveellistä

Kiril

Professori Antonis Kafatos Kreetan Yliopiston ennaltaehkäisevän lääketieteen ja dietologian laitokselta:

Oliiviöljy on tutkimuksissa todettu parhaaksi terveyttä edistäväksi ja sairauksia ehkäiseväksi ravintorasvaksi. Siemenöljyistä poiketen se sisältää runsaasti kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka sietävät hapettumista ja vähentävät LDL-kolesterolia vähentämättä samalla HDL-kolesterolia, joka suojaa verisuonia kalkkeutumiselta.

Siemenöljyt, joissa on paljon monityydyttymättölmiä rasvahappoja, hapettuvat herkästi tuottaen ylihappoisuutta ja LDL-kolesterolin hapettuneita muotoja, jotka ovat erityisen epäterveellisiä.

Lisäksi oliiviöljyssä on suuret määrät antioksidantteja, kuten tokoferoleja ja hydroksefenoleja, jotka suojaavat verisuonten kalkkeutumiselta ja syöviltä. Oliiviöljyn rasvahappokoostumus on samanlainen kuin äidinmaidon.

Perinteinen kreetalainen keittiö käyttää vain oliiviöljyä kaikessa ruoanlaitossa. Siemenöljyjä ei käytetä lainkaan. Niiden haitalliset vaikutukset tulevatkin esiin erityisesti keittämisen ja paistamisen yhteydessä. Sama koskee margariineja yms.

50

5704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terveyttä
      • Kiril

        oliiviöljystä poiketen runsaasti monityydytettyjä rasvoja ja rypsiöljyn omega-6/3-suhde on 2/1. Kuumennettaessa rypsiöljyn rasva hapettuu ja aiheuttaa elimistössöä kuormitusta. Oliiviöljyn omega 9-rasva estää kolesterolia hapettumasta.


      • tätä:
        Kiril kirjoitti:

        oliiviöljystä poiketen runsaasti monityydytettyjä rasvoja ja rypsiöljyn omega-6/3-suhde on 2/1. Kuumennettaessa rypsiöljyn rasva hapettuu ja aiheuttaa elimistössöä kuormitusta. Oliiviöljyn omega 9-rasva estää kolesterolia hapettumasta.

        http://www.virgino.fi/tutkimus.html


      • aivan näin
        tätä: kirjoitti:

        http://www.virgino.fi/tutkimus.html

        mutta tärkeää onkin mitä sen kanssa syö. Etelä-euroopassa syödään vihanneksia, vaalea leipää (!), pastaa, riisiä, kalaa ja kanaa, unohtamatta iki-ihania juustoja sekä monelle maalle tyypillisiä leivonnaisia. Keski-ikä on pidempi ja ihmiset terveempiä, sen verran hyvä ruokavalio heillä.


      • kielletty
        tätä: kirjoitti:

        http://www.virgino.fi/tutkimus.html

        keskustelu palstoilla!


      • tuotteen

      • kirjoittaa seuraavaa:
        aivan näin kirjoitti:

        mutta tärkeää onkin mitä sen kanssa syö. Etelä-euroopassa syödään vihanneksia, vaalea leipää (!), pastaa, riisiä, kalaa ja kanaa, unohtamatta iki-ihania juustoja sekä monelle maalle tyypillisiä leivonnaisia. Keski-ikä on pidempi ja ihmiset terveempiä, sen verran hyvä ruokavalio heillä.

        "Rasvahappokoostumukseltaan eroaa rypsiöljy edukseen oliiviöljystä, vaikka molemmat ovatkin terveyden kannalta niitä parhaita rasvoja. Lähdekirjallisuudessa annettiin vielä 1990-luvulla näistä asioista varsin ristiriitaisia tietoja, mikä johtuu kai lähinnä siitä, että kirjat eivät ehdi mukaan nopeassa kehityksessä. Näyttää kuitenkin siltä, että rypsiöljyn terveellisyyden kannattajilla olisi nykyään jo paremmat argumentit asiansa puolesta. Rypsi-, rapsi-, pellava- ja camelina- eli ruistankioöljy sisältävät oliiviöljyä paljon enemmän ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja, kuten linoli- (omega-6-) ja alfalinoleenihappoa (omega-3-rasvahappo). Oliiviöljyn ihailijat kehuvat, että oliiviöljyssä olisi joitakin terveellisiä antioksidantteja ym. aineksia, joita rypsiöljyssä ei heidän mielestään ole. Maku saa meillä ratkaista ja täytyy myöntää, että hyvää oliiviöljyä ei monissa italialais- ja espanjalaistyyppisissä ruokalajeissa voita mikään ja esimerkiksi sardiinit oliiviöljyssä ovat herkkua verrattuna tavallisiin halpoihin "kasviöljysardiineihin". Paistamiseen ei kuitenkaan kannata oliiviöljyä käyttää; siinä menee hukkaan öljyn hyvä maku".

        On myös hyvä huomata, että EU ja eten Välimeren maat ovat maailman suurimpia oliiviöljyn tuottajia, ja EU-propaganda sen mukaista. Tämä tieto löytyy myös lukuisilta EU-sivuilta.


      • Virgo rypsiöljyä?
        tuotteen kirjoitti:

        mausta. Se todella kuvottaa ja maistuu voimakkaasti läpi ruuasta. Itse käytän vain neitsyt oliiviöljyä.

        Vai pelkästään jotain Pirkka-halpisöljyä? Se on vähän kuin vertaisi sisälihapihviä tarjourjauhelihaan.


      • kyllä
        Virgo rypsiöljyä? kirjoitti:

        Vai pelkästään jotain Pirkka-halpisöljyä? Se on vähän kuin vertaisi sisälihapihviä tarjourjauhelihaan.

        ihan aitoa virgo rypsiöljyä. Esim. öljystä tehtyä salaatinkastiketta ei kukaan perheestämme suostunut syömään.


      • sama
        kyllä kirjoitti:

        ihan aitoa virgo rypsiöljyä. Esim. öljystä tehtyä salaatinkastiketta ei kukaan perheestämme suostunut syömään.

        Makuasioista ei sovi kiistellä.


      • Kiril
        kirjoittaa seuraavaa: kirjoitti:

        "Rasvahappokoostumukseltaan eroaa rypsiöljy edukseen oliiviöljystä, vaikka molemmat ovatkin terveyden kannalta niitä parhaita rasvoja. Lähdekirjallisuudessa annettiin vielä 1990-luvulla näistä asioista varsin ristiriitaisia tietoja, mikä johtuu kai lähinnä siitä, että kirjat eivät ehdi mukaan nopeassa kehityksessä. Näyttää kuitenkin siltä, että rypsiöljyn terveellisyyden kannattajilla olisi nykyään jo paremmat argumentit asiansa puolesta. Rypsi-, rapsi-, pellava- ja camelina- eli ruistankioöljy sisältävät oliiviöljyä paljon enemmän ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja, kuten linoli- (omega-6-) ja alfalinoleenihappoa (omega-3-rasvahappo). Oliiviöljyn ihailijat kehuvat, että oliiviöljyssä olisi joitakin terveellisiä antioksidantteja ym. aineksia, joita rypsiöljyssä ei heidän mielestään ole. Maku saa meillä ratkaista ja täytyy myöntää, että hyvää oliiviöljyä ei monissa italialais- ja espanjalaistyyppisissä ruokalajeissa voita mikään ja esimerkiksi sardiinit oliiviöljyssä ovat herkkua verrattuna tavallisiin halpoihin "kasviöljysardiineihin". Paistamiseen ei kuitenkaan kannata oliiviöljyä käyttää; siinä menee hukkaan öljyn hyvä maku".

        On myös hyvä huomata, että EU ja eten Välimeren maat ovat maailman suurimpia oliiviöljyn tuottajia, ja EU-propaganda sen mukaista. Tämä tieto löytyy myös lukuisilta EU-sivuilta.

        oliivipuita niin täällä henkeen ja vereen puolustetaan rypsiöljyn terveellisyyttä ja propaganda on sen mukaista.


      • kyllä
        sama kirjoitti:

        Makuasioista ei sovi kiistellä.

        täysin oikeassa.


      • Potilas Saarinen
        Kiril kirjoitti:

        oliivipuita niin täällä henkeen ja vereen puolustetaan rypsiöljyn terveellisyyttä ja propaganda on sen mukaista.

        biopolttoaineeksi. Ihmisen ravinnoksi siitä ei ole.

        Meidän taloudessa (2hlöä) käytetään ekstraneitsytoliiviöljyä ruoanlaitossa ~55 litraa vuodessa.


      • tuskin epäilystä
        kielletty kirjoitti:

        keskustelu palstoilla!

        menisit muualla runkkaamaan. Täällä kuitenkin puhutaan asiaa.


      • VP?
        tuskin epäilystä kirjoitti:

        menisit muualla runkkaamaan. Täällä kuitenkin puhutaan asiaa.

        Taidat olla vähän hidas. 7 vuodessa on varmaan ehtinyt mennä muualle runkkaamaan.


    • minä vaan

      Mielenkiintoinen juttu... käytänkin useimmiten oliiviöljyä ruuan kanssa, mutta mutta. Mikähän olisi vähän mauttomampi terveellinen öljy jota voisi lorauttaa esimerkiksi puuronsekaan, kun tuo oliiviöljyn maku tulee läpi siitä puurosta, eikä se oikein sovi siihen. Onko rypsiöljy esim. mauttomampaa?

      • Kiril

        koska noudatan vähähiilihydraattista ruokavaliota ja en syö puuroja. Entisessä elämässä söin puuron voisilmän kanssa. En voisi kuvitella mitään öljyä siihen puuroon.


      • sitten
        Kiril kirjoitti:

        koska noudatan vähähiilihydraattista ruokavaliota ja en syö puuroja. Entisessä elämässä söin puuron voisilmän kanssa. En voisi kuvitella mitään öljyä siihen puuroon.

        vastasit?


      • Anonyymi

        En ole ajatellut asiaa, mutta minulla näkyy olevan rypsiöljyä. Olen käyttänyt sitä puuron kanssa.


    • ajatella et

      Voih Kiril on niin nuorukaisena tässä ketjussa :D

      • Sinähän sen tiedät kun olet ollut palstalla vuodesta 2005 lähtien tuhansilla nimimerkeillä.


    • Virtakujan Olli

      Vantaan Resu-pekka on kiekunut palstoilla jo kymmeniä vuosia ja luonut trollikulttuurin ja kirjoituskielto saarekkeen ympärilleen .


      Mattilalla ei muuta elämää ole kuin yksiössään nautitut smetanakaslerit HEHEHEHEHEHEHEHEH ja se saatanan lihava Viipurilainen "tyttö"-ystävä

    • Niihän se oli, että olivi kasvaa kunnon puun oksalla, eikä missään apulanta- ja myrkkypellolla.
      Puusta saadaan monta satoa peräkkäin ja joka valmistuu aurinkoisilla, ja ehkä vielä kivikkoisillakin rinteillä.

      Puristelaadut erotetaan osaltaa värikorkeilla ja tietenkin valmistajan merkinnöillä. muistaaksen keltainen korkki oli sitä parasta laatua, ja musta vuorostaan sitä loppumönjää johonkin teolliseen massakaäyttöön.
      Valmistus on todella tarkaa ja kalliimmat laadut voivat maksaa jopa yli 500 euroa litra ja käytetään herrojen pöytiin.

      Nämä eivät kuitenkaan sovi "aivoinvaliidelle" eikä "virtakuran olleille" jotka taas tekevät parastaan huomion herättämiseksi itseensä.

      Nautitaan me paremmat ihmiset oliiviöljyistä, lopuille (80%) sitten margariinia jauhojen täytteeksi.

      • VP?

        Siis te paremmat ihmiset siellä Linköpingissä?


    • Ukko-Pekka007

      " Me paremmat ihmiset " voi vittu vhh -pellet !

      • Kyllä rannikon ruotsinkielisetkin Suomen puolella on varsin fiksuja ja osaavat käyttäityä paremmin kun "teikäläiset loput". Ei noissa murto-osan "nimimerkkivarkaissa" mitään fiksuutta löydy, omenavarkaissakin on mukavampaa.

        Tosin omenoissa on tuota hiilihydraattia runsaasti, sillä sitäkin pitää "fiksujen" varoa.


    • late Lautasmalli

      Kultahammasrannikkolaiset on köyhää sakkia , myös älyllisesti, siitä hyvä osoitus on nimim" uusajattelija "

    • Ciecu & Caicu

      Oliiviöljy on toimivaa tietyissä ruoissa ja sellaisenaankin esim salaatissa. Ei ole missään nimessä paras öljy, sillä mitään yksiselitteistä "ykkösöljyä" ei ole olemassakaan.

      Jos terveyttä mitataan ikääntymisen hidastumisella ja terveellä ulkonäöllä, ei aloittajalle ole oliiviöljy ole auttanut eikä tule enää auttamaankaan. Näin tänään kyseisen kaverin valokuvan Iltiksen sivuilla ennenkuin häpeissään poistatti tämän.

      Herraisä kuinka epäterveellinen dieetti vaikuttaa ihmiseen.

      • Kyllä tuohon mielipiteeseen voisi sikäli yhtyä, ettei voita mitkään puristeet voita, ei ainakkaan kuunon kokeilla, mutta kaikki paikassaan, kunhan ei vain tuota margariinia, ei sitten lekallakaan.

        Jos sitten tuolla oliiviöljyllä olisi kauneutta parantava vaikutus, niin siihen jonon minäkin lähtisin oikein ison kannun kanssa.Siinä kyllä hinta voisi nousta kun kaikki "komeimmat" alkaisi sitä jonottamaan ja köyhille sitten tuota "mustakorkkista". Pääsisi pian Kreikka ja Italiakin jaloilleen.

        Monille vain pitäisi olla jotakin "pakkelilastalla levitettävää sorttia" kun ei oikein suun kautta enää auta. Mutta "kyllä rumaat on nykyään komeeta" kun Vhh jyllää..


      • Öljyistä kannattaa suosia kookos- ja oliiviöljyä. Paistamiseen taas oma kotimainen voi on usein paras.


    • Virtakujan Olli

      Kookos ja oliiviöljyt sopii hyvin kengän rasvoiksi,, tai leikkuupuimurin vaihdelaatikkoon. kukaan sivistynyt ei niitä muuhun käytä.

      • Rypsiöljy taas sopii kosse111 polkupyörän ketjuihin kun hän polkee pyörällä Suomi24:stä Iltalehden keskustelupalstalle trollaamaan


    • veijo7309873s

      vanhoja kaivellaan kun kävijät on todella vähissä-onneksi.

      Totta kai oliiviööjy on terveellistä.

    • näin-on

      Usein myös kuuluu puhuttavan "kovat" ja "pehmeät" rasvat. Termit ovat täysin harhaanjohtavia. Kovat ja pehmeät rasvat ovat propagandistisia myyntisloganeita. Ravitsemustutkimus ja -fysiologia eivät niitä tunne eikä kenenkään tulisi käyttää kyseisiä termejä. Rasvahapot jaotellaan tyydyttyneisiin, tyydyttymättömiin ja monityydyttymättömiin.

      Ihmiskunta ei ole koskaan aikaisemmin saanut öljyjä suoraan pullosta, vaan ne on saatu aina osana kiinteää ravintoa: lihaa, kalaa, siemeniä ja pähkinöitä, joissa tulee tärkeitä ravinteita mukana.

      • hpv27

        Ihmiskunta ei myöskään syönyt ennen voita tai laardia.

        Ravitsemustutkimus käsittelee usein kovia ja pehmeitä rasvoja koska puhtaita tyydyttymättömiä, monityydyttymättömiä tai tyydyttyneita rasvoja ei luonnossa ole.


      • näin-on
        hpv27 kirjoitti:

        Ihmiskunta ei myöskään syönyt ennen voita tai laardia.

        Ravitsemustutkimus käsittelee usein kovia ja pehmeitä rasvoja koska puhtaita tyydyttymättömiä, monityydyttymättömiä tai tyydyttyneita rasvoja ei luonnossa ole.

        Uskokoot ken tahtoo. Valinta on vapaata.

        Rypsi-, rapsi-, palmu- ja auringonkukkaöljy eivät ole kuuluneet Suomalaisten ruokavalioon. Olemme eläneet tuhansia vuosia ilman margariineja, levitteitä ja näitä siemenöljyjä. Elintarviketeollisuus ei käytä kylmäpuristettua luomu öljyä, vaan teollisesti puhdistettua ja voimakkaasti kuumennettua öljyä tai margariinia, josta antioksidantit ovat tuhoutuneet, rasvahapot muuntuneet ja johon käsittelyssä syntyy munuaisille haitallisia ja karsinogeenisia 3-MCPD-yhdisteitä.


      • hpv27
        näin-on kirjoitti:

        Uskokoot ken tahtoo. Valinta on vapaata.

        Rypsi-, rapsi-, palmu- ja auringonkukkaöljy eivät ole kuuluneet Suomalaisten ruokavalioon. Olemme eläneet tuhansia vuosia ilman margariineja, levitteitä ja näitä siemenöljyjä. Elintarviketeollisuus ei käytä kylmäpuristettua luomu öljyä, vaan teollisesti puhdistettua ja voimakkaasti kuumennettua öljyä tai margariinia, josta antioksidantit ovat tuhoutuneet, rasvahapot muuntuneet ja johon käsittelyssä syntyy munuaisille haitallisia ja karsinogeenisia 3-MCPD-yhdisteitä.

        Rypsiöljyssä on E-vitatamiinia 19 mg/100 g ja K-vitamiinia 150 ug/100 g. Lisäksi siinä on välttämättömät rasvahapot. Laardissa ei ole mitään muuta kuin energiaa.

        Eläinrasva tuli suuressa määrin ihmisen ravintoon vasta maatalousvallankumouksen jälkeen eli noin 100 vuotta sitten. Etsippä afriikkalaista rasvaista riistaa niin et löydä. Sieltä lähdettiin vasta 70 000 vuotta sitten.


      • jaaettä
        hpv27 kirjoitti:

        Rypsiöljyssä on E-vitatamiinia 19 mg/100 g ja K-vitamiinia 150 ug/100 g. Lisäksi siinä on välttämättömät rasvahapot. Laardissa ei ole mitään muuta kuin energiaa.

        Eläinrasva tuli suuressa määrin ihmisen ravintoon vasta maatalousvallankumouksen jälkeen eli noin 100 vuotta sitten. Etsippä afriikkalaista rasvaista riistaa niin et löydä. Sieltä lähdettiin vasta 70 000 vuotta sitten.

        Vitamiinit
        Ravintotekijä Määrä Menetelmä Tietolähde Julkaisu
        folaatti, kokonais- 1.5 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 191
        niasiiniekvivalentti NE 0.5 mg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
        niasiini (nikotiinihappo nikotiiniamidi) 0.5 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 1270
        pyridoksiini vitameerit (vetykloridi) (B6) 0.30 mg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
        riboflaviini (B2) 0.02 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
        tiamiini (B1) 0.10 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
        B12-vitamiini (kobalamiini) 0.6 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 1270
        C-vitamiini 0 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
        A-vitamiini RAE 3.1 µg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
        karotenoidit 0 µg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
        D-vitamiini 0 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
        E-vitamiini alfatokoferoli 0.7 mg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
        K-vitamiini 0 µg loogisesti arvioitu


      • hpv27
        jaaettä kirjoitti:

        Vitamiinit
        Ravintotekijä Määrä Menetelmä Tietolähde Julkaisu
        folaatti, kokonais- 1.5 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 191
        niasiiniekvivalentti NE 0.5 mg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
        niasiini (nikotiinihappo nikotiiniamidi) 0.5 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 1270
        pyridoksiini vitameerit (vetykloridi) (B6) 0.30 mg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
        riboflaviini (B2) 0.02 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
        tiamiini (B1) 0.10 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
        B12-vitamiini (kobalamiini) 0.6 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 1270
        C-vitamiini 0 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
        A-vitamiini RAE 3.1 µg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
        karotenoidit 0 µg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
        D-vitamiini 0 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
        E-vitamiini alfatokoferoli 0.7 mg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
        K-vitamiini 0 µg loogisesti arvioitu

        mikäköhän elintarvike on kyseessä? Ei inakaan laardi, jossa on ainoastaan E-vitamiinia mitättömän vähän.


    • näin-on

      Rypsi ja sen lähisukulainen rapsi ovat melko uusia tulokkaita Suomen pelloille. Ne vakiintuivat suomalaisiksi viljelykasveiksi oikeastaan vasta 1980-luvulla. Muuallakaan Euroopassa niillä ei ollut kovin huomattavaa asemaa viljelykasvien joukossa ennen 1970-lukua. Ristikukkaisten öljykasvien viljely oli keskittynyt Kiinaan ja Intiaan, mistä myös ensimmäiset tiedot rypsistä ovat ajalta 2000-1500 e.Kr. Euroopasta ensimmäiset tiedot rypsiöljystä ovat 1200-luvulta. Silloin ja aina 1800-luvulle saakka rypsi- ja rapsiöljyä tuotettiin lähinnä lamppuöljyksi. Välillä jo suhteellisen suuren laajuuden saanut viljely taantui, kun vuoriöljy tuli markkinoille. Vasta väestönkasvun myötä lisääntynyt rypsi- ja rapsiöljyn käyttö elintarvikkeeksi ja rouheen käyttö karjan rehuksi käänsivät viljelyn uuteen nousuun toisen maailmansodan jälkeen. Kasvinjalostajat saivat nopeasti kehitettyä satoisampia ja laadultaan parempia lajikkeita rypsistä ja rapsista.

      • kopiointiohje

        Kun kopioi tälle tai mille tahansa palstalle jotakin niin voisi samalla mainita myös lähteen josta teksti on peräisin. Toisaalta tekstin suora kopiointi tänne on säännöissä kielletty.


      • hpv27

        Eli kyse ei ole mistään uuselintarvikkeesta. Pitkä historia Aasiassa myös ruokaöljynä. Rypsiä saa myös kylmäpuristettuna.


    • näin-on

      Virallisten ravitsemussuositusten mukaan teolliset kasvirasvalevitteet, margariinit, pullomargariinit, teollisesti käsitellyt kasviöljyt ja kylmäpuristetut öljyt ovat kaikki samanarvoisia pehmeän rasvan lähteitä ja terveyden edistäjiä, vaikka näin ei ole.

      • voi.rasvaa

        Juusto ja voi ovat teollisesti käsiteltyä maitoa. Ei niitä luonnossa esiinny.


      • hpv27

        No eivät ole. Rasvahappokoostumus ratkaisee ja margariinissa on paljon tyydyttynyttä rasvaa eli öljy on parempi ja suositellumpi.


    • juuh.niin

      Juuh, varsinkin käytännössä oliiviöljyä on syytä kahmoa naamaansa. Oliiviöljy on superfoodia, lue lisää:

      "Italian mafianvastaiseen tutkintaan erikoistunut poliisi DIA otti viime vuonna kiinni 42 mafiosoja oliiviöljyväärennösten vuoksi. ’Ndranghetaan kuuluva Piromallin klaani oli lisännyt neitsytoliiviöljyyn halvempia öljylaatuja ja myynyt sitä Yhdysvaltoihin. DIA:n mukaan jopa puolet Italiassa myytävästä oliiviöljystä on väärennettyä, ulkomaille vietävästä öljystä vielä suurempi osa."

      https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/264326-italian-mafiat-loysivat-uuden-22-mrd-eun-bisneksen-pesuaineella-valkaistua

      https://yle.fi/uutiset/3-9563849

      Vastaavaa asiaa löytyy runsaasti, että juuh, hyvää on.

      • hpv27

        Joo. Extra Virgin Oliiviöljy on maailman eniten väärennetty tuote. Väärennöksiä on monen tasoisia:
        a) käytetään oliiviviöljyä muualta kuin väitetyltä alueelta
        b) sekoitetaan mukaan puhdistettua (ja värjättyä ja maustettua) oliiviöljyä
        c) sekoitetaan mukaan muuta kuin oliiviöljyä
        d) myydään muuta öljyä oliiviöljynä

        Törkeimmissä tapauksissa on myyty oliiviöljynä myrkyllistä jäteöljyä.


      • näin-on
        hpv27 kirjoitti:

        Joo. Extra Virgin Oliiviöljy on maailman eniten väärennetty tuote. Väärennöksiä on monen tasoisia:
        a) käytetään oliiviviöljyä muualta kuin väitetyltä alueelta
        b) sekoitetaan mukaan puhdistettua (ja värjättyä ja maustettua) oliiviöljyä
        c) sekoitetaan mukaan muuta kuin oliiviöljyä
        d) myydään muuta öljyä oliiviöljynä

        Törkeimmissä tapauksissa on myyty oliiviöljynä myrkyllistä jäteöljyä.

        Toi on totta,
        Oliivi öljy on haluttua tavaraa, joten rikolliset on tarttunut tilaisuuteen. Varsinkin italialaiset mafiat ovat asian takana. Sekoitetaan muita huonompi laatuasia öljyjä sekaan kuten rypsiöljyä.
        Ostimme juuri K-kaupasta suomessa pullotettua korsikalaista oliiviöljyä.


      • hpv27
        näin-on kirjoitti:

        Toi on totta,
        Oliivi öljy on haluttua tavaraa, joten rikolliset on tarttunut tilaisuuteen. Varsinkin italialaiset mafiat ovat asian takana. Sekoitetaan muita huonompi laatuasia öljyjä sekaan kuten rypsiöljyä.
        Ostimme juuri K-kaupasta suomessa pullotettua korsikalaista oliiviöljyä.

        Yleisin tapa on kyllä sekoittaa mukaan ei Extra Virgin -öljyä. Tuon havaitseminen on hyvin hankalaa. Rypsiöljyä ei juurikaan käytetä koska sitä ei tuoteta siellä. Yleisin ei oliiviöljy jota käytetään on auringonkukkaöljy.

        Iso syy oliiviöljyn väärentämiseen on riittämätön tuotanto. Oliiviöljyn kulutus on kerta kaikkiaan kasvanut enemmän kuin kasvatusala.

        Itse sekoitan usein oliiviöljyyn rypsiöljyä enkä käytä oliiviöljyä paistamiseen.


    • Anonyymi

      Borges Extra-neitsytoliiviöljyn 500 ml (Kuluttaja-lehden taannoinen testivoittaja) hintakehitys kahden viime vuoden aikana Prismassa:

      • 7. syyskuuta 2021: 5,55 euroa
      • 25. toukokuuta 2022: 5,95 euroa
      • tänään 8,59 euroa

      Hinnankorotusta tullut vajaassa kahdessa vuodessa 55 prosenttia eli tuote on nyt noin puolet kalliimpi.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      89
      4600
    2. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      140
      3133
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      50
      3125
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      403
      2202
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      231
      1348
    6. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      11
      1223
    7. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      76
      1207
    8. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      67
      1097
    9. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      30
      1084
    10. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      112
      999
    Aihe