"Operaattori" elektroniikka-alalla

Oomega

Hei

Avopuolisoni työskentelee eräässä suomen ainoassa kiihtyvyysantureita valmistavassa yrityksess. Omasta mielestäni siellä maksetaan aika matalaa palkkaa? Ehdotin puolisolleni, että yrittää udella muilta, mutta eihän kukaan uskalla sanoa. Pitää vissiin mennä ensi vuoden vaihteen jälkeen käymään verovirastossa vakoilemassa jonkun samassa firmassa olevan verotiedot.

Puolisoni on ollut kyseisessä firmassa neljä vuotta ja bruttopalkka on noin 1400e. Kyseessä on siis operaattorin homma ja työ on vuorotyötä. Linjalla valmistetaan kiihtyvyysantureita.

Puolisoni li alussa tyytyväinen, kun vaihtoi elektroniikka-alalle puuteollisuuden puolelta, missä palkat oli huonekalufirmoissa naisille luokkaa 1100e/kk.

En tiedä, voin olla väärässäkin, mutta luulisi hyvinmenestyvä elektroniikka-alan yritys maksavan suurempaa palkaa, kuin 1400e/kk.

Itse kuvittelisin, että palkan pitäisi olla luokkaa 1800-2100e/kk lisät. Mutta ei...

Miten naisten keskipalkka voi olla se 2400e. Eihän niitä keskiarvoa nostavia ammatteja ole kuin lentoemäntä,lakimies,lääkäri,ekonomi,kansanedusta ja ministeri. (Presidenttejä on vain yksi ja se on nainen). Insinööriä en laittanut mukaan, koska siellä maksetaan naisilel aika kehnosti. Lisäksi paljon naisia työskentelee sairaanhoitajina, opettajina, keittiöalalla ym. ja näistäkin valitetaan, että palkat on liian pieniä (ja ovathan ne). Selittäkää miten keskipalkka voi olla naisilla siten olla tuo 2400e/kk. Miesten keskipalkka 2700e mediassa tuntuu uskottavalta ja itse insinöörinä tienaan juuri karvan yli sen ja töissä olen ollut vuodesta 96 lähtien. Mitään lisiä en ole ikinä nähnytkään.

-Baba

10

9620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anti-vasuri

      Kyllähän sairaanhoitajat tienaavat itse asiassa ihan hyvin. Kyllä ne pääsevät n. 3000 €/kk ansioihin helpostikin. Se on vaan tuo iltapäivälehtien vasemmistopropaganda, joka tarkoituksella vääristelee asioita.

      Kun iltasanomat vertailee paperimiehen palkkaa sairaanhoitajan palkkaan, niin se tekee sen niin, että paperimiehen palkaksi ilmoitetaan peruspalkka lisät ja sairaanhoitajan palkaksi peruspalkka ILMAN LISIÄ. Ne vaan jättää mainitsematta tuon kaiken...

    • se on

      Tehdastyötä mitä tehdastyötä, alan erikoisuus tai hohdokkuus ei juuri näy liukuhihnatyön palkoissa. Teollisuusompelijalla ja kännykänkokoajalla on likimain samat palkat. Teollisuustyössä yli 2 000:n keskiarvo menee yleensä rikki vain eräillä miesvaltaisilla aloilla kuten metallissa ja paperissa.

      Tulokeskiarvoja nostavat ne harvat todella suurituloiset, joita on varsinkin miehissä. Toisaalta monissa tavanomaisissa naistentöissä, kuten opetusalalla ja pankeissa lähes kaikki saavat keskiarvon ylittävää palkkaa. Sairaanhoitajien peruspalkka on tosiaan pieni, mutta mahdolliset vuorotyölisät vaikuttavat tuloihin huomattavasti.

    • kyyninen

      Kannattaisikohan opiskella oikea ammattiosaaminen jos meinasi tuota palkkaa parantaa? Siinä vaan saattaa sitten joutua osaamaankiin jotain, et aivokapasiteettia pitää löytyä...

    • Operator

      Moi,

      Aivan ensimmäiseksi, kyseisessä firmassa sovelletaan metallin TES:iä, joka ei tietääkseni ole se paras noin palkkatasoa ajatellen.

      Kuulostaa kyllä aika uskomattomalta tuo palkka, bruttona 1400e/kk... siltikin että kyseessä on ilmeisesti nainen. Yleisessä tiedossa kyllä on työntekijöiden keskuudessa, että firma ei tosiaan maksa turhasta työntekijöille palkkaa. Mutta jos brutto on tuon verran kuussa neljän vuoden jälkeen niin ehkä kannattaa katsoa siinä vaiheessa peiliin tai sitten uutta työpaikkaa...

      Henkilökohtaisella kokemuksella voin kertoa että kahden vuoden työskentelyn jälkeen palkka oli bruttona jotain karvan verran yli 1900e lisät päälle. Tähän tosin tarvitaan todellakin aktiivista itsensä kehittämistä ja tuotannon prosessien kehittämisessä mukana oloa. Niin ja ne arvokkaat sukukalleudet tuolla housuissa =)

      Eihän kukaan vähänkään järjellä ajatteleva esimies nosta työntekijän palkkaa (ainakaan tuntuvasti) jos tämä vuodesta toiseen tekee samaa työtä samalla kaavalla millään lailla kehittymättä. En minä ainakaan maksaisi, paitsi pakolliset korotukset.

      Eli yhteenvetona, jos on nainen ja passiivinen duunari linjalla, ei välttämättä voi odottaakaan enempää... Ja todellakaan millään tavalla en naisia väheksy, se vain on ikävä tosiasia että naisille maksetaan vähemmän.

      - Op

      • Michael Martin

        xNoe3K Bravo! Nice Article., orehema hentai, [url="http://www.altanus.com/ufXNfYMYFamnA.html"]orehema hentai[/url], http://www.altanus.com/ufXNfYMYFamnA.html orehema hentai, 57747, doa hentais, [url="http://www.honestmoneyreport.com/OXEUTsNnnFDkf.html"]doa hentais[/url], http://www.honestmoneyreport.com/OXEUTsNnnFDkf.html doa hentais, %-), robozou hentai, [url="http://www.bloc-photo.net/IMgcOYwfbFaGF.html"]robozou hentai[/url], http://www.bloc-photo.net/IMgcOYwfbFaGF.html robozou hentai, 0861, adult dating in gatlinburg tennessee, [url="http://100photo.com/JvbyBRqmZjzbt.html"]adult dating in gatlinburg tennessee[/url], http://100photo.com/JvbyBRqmZjzbt.html adult dating in gatlinburg tennessee, 8-PPP, ero shocker hentai, [url="http://www.cambridgebilingual.org/csjrSvHBURQgB.html"]ero shocker hentai[/url], http://www.cambridgebilingual.org/csjrSvHBURQgB.html ero shocker hentai, :(((, the wink waker hentai image, [url="http://www.dresdesign.com/fkShEkUDoHWFW.html"]the wink waker hentai image[/url], http://www.dresdesign.com/fkShEkUDoHWFW.html the wink waker hentai image, :-P, orehema hentai, [url="http://www.rooftopfilms.com/CQNUnsdbvPzPf.html"]orehema hentai[/url], http://www.rooftopfilms.com/CQNUnsdbvPzPf.html orehema hentai, 8-DDD, hentai helena, [url="http://customcommunication.co.uk/hJNfUhUZnnSyH.html"]hentai helena[/url], http://customcommunication.co.uk/hJNfUhUZnnSyH.html hentai helena, mpn, toon party hentai, [url="http://www.wendys-ms-site.com/oaScUTTyIJhTb.html"]toon party hentai[/url], http://www.wendys-ms-site.com/oaScUTTyIJhTb.html toon party hentai, pcijn, online hentai without download answerbag, [url="http://evideoproductions.net/piNJUOxdnnYlD.html"]online hentai without download answerbag[/url], http://evideoproductions.net/piNJUOxdnnYlD.html online hentai without download answerbag, ppio, shadow cat hentai, [url="http://www.pihalniorkesterkomen.si/YQIRjWFmofMdm.html"]shadow cat hentai[/url], http://www.pihalniorkesterkomen.si/YQIRjWFmofMdm.html shadow cat hentai, %(((, zyprexa discount, [url="http://www.artwebworks.com/MwWNpeKoXNpPM.html"]zyprexa discount[/url], http://www.artwebworks.com/MwWNpeKoXNpPM.html zyprexa discount, 645458,


    • Jussi

      Ite työskentelin myös elektroniikkateollisuudessa pintaliitosladontaoperaattorina vuonna 2001. Loppuvaiheessa, jolloin olin ollut operaattorina noin 6 kk peruspalkkani ilman lisiä oli 50 mk/h eli 8,41 €/h. Kuukausitasolla tuosta kertyi 9000-10000 mk (1515-1680 €) vuorolisineen. Tein viikonlopuiksi keskeytyvää 3-vuorotyötä. Valmistimme sairaalaelektroniikkaa.

      Riippuu myös varmaan mikä TES vaimosi firmassa on käytössä. Meillä sovellettiin metallin TES:a ja siinä oli käytössä elektroniikkateollisuuden työn vaatimusryhmä (TVR) 6. Pidemmällä kokemuksella TVR olisi ollut 7. Myös koulutuksella oli muistaakseni vaikutusta asiaan. Koska mulla oli pohjalla sähköalan koulutus, sain jo alussa automaattisesti parempaa palkkaa kuin muut.

      Tämä siis oli vuonna 2001, luulisi nyt yleiskorotustenkin hieman nostaneen tuota palkkaa. Mutta tänäpäivänä saa jo olla aika tyytyväinen jos on edes töitä elektroniikka-alalla Suomessa. Firma, jossa itsekin työskentelin on jo suurimmaksi osaksi pakannut tavaransa Suomessa, vaikka silloin vuonna 2001 meitä oli parhaimmillaan samassa tehtaassa töissä 700...niin se maailma muuttuu ja globalisaatio jyrää.

    • operator

      Minä työskentelen oletettavasti samassa firmassa ja liksa on nyt n.2000 euroa ja ihan operaattorina. Alotuspalkka minulla 4 vuotta sitten oli 1349. Kannattaa olla "hyvä työntekijä", sillä sitä palkaa saa nostettua.

      • Nuoleskelut

        Jos jaksaa nuoleskella ja on pomon kaveri tai sukulainen nousee jopa yli 2500 e/kk tulot eikä tarvitse pahemmin edes punnertaa, kunhan vaan viihtyy pomokopeissa.


      • Oomega
        Nuoleskelut kirjoitti:

        Jos jaksaa nuoleskella ja on pomon kaveri tai sukulainen nousee jopa yli 2500 e/kk tulot eikä tarvitse pahemmin edes punnertaa, kunhan vaan viihtyy pomokopeissa.

        Kiitoksia kommenteista. Näköjään samasta työstä voi saada hyvinkin erillaista palkkaa(se oli alkuperäinen kysymys). Sinänsä outoa työssä, missä vaaditaan erikoistumista ja työnantaja kouluttaa. Lisäksi työ on suorittavaa ja siinä voi tietenkin kouluttautua vaativampiin tehtäviin ja saada lisiä sen mukaan.

        Aika vaikea ymmärtää sitä, että jokaisen työntekijän tekemisiä seurataan pilkuntarkasti ja firma tietää tarkasti kuka tekee mitäkin ja kuinka hyvin. Silti hyvä, mutta hiljainen voi saada huonompaa palkkaa, kuin joku toinen, koska on esimerkiksi hiljainen tai vaatimaton.

        Tietysti tuohon vaikuttaa se, että ei tiedä mitä muut tienaa, eikä siten uskalla pyytää palkankorotusta ja pomohan voi aina sanoa, että ei ne muutkaan tienaa sen enempää.

        Tottahan se on, että elektroniikka-alan työpaikat häviävät täältä pikkuhiljaa ja tyytyväinen pitää olla vähäänkin.

        Ei näköjää ammattiliitoista ole enää tänä päivänä apua/etua. Toisin se oli ennen, kun työntekijälle maksettiin työstä työn mukaan ja kokemus kartutti palkkaa. Silloin tiedettiin paremmin, mitä kukin tienaa, siitä piti firman työntekijöiden edustaja huolen ja oli ennenkuulumatonta jos joku olisi palkattu pienemmällä palkalla tekemään samaa työtä. Sehän olisi alentanut jo omankin työn arvostettavuutta!

        Aika jännä, että mediassa hehkutetaan miehen ja naisen palkkaeroa, kun se on itseasiassa sekä miehillä, että naisilla se suurin ongelma oikeassa työelämässä. Sama ongelma on miehilläkin eli toinen tekee samaa/yhtä vaativaa työtä eri palkalla. Tietenkin palkankorotuksen pyyntiä jarruttaa joillain se, että mitä se palkankorotus auttaa, kun menee kuitenkin suuri osa erotuksesta veroihin.

        Minun mielestä on aika järkyttävää, että vanha/kokenut/pätevä voi saada samaa tai jopa huonompaa palkkaa, kuin koulun penkiltä tullut. Näin ei ole euroopassa vaan siellä kokemus on kokemusta. Suomessa työntekijä on joko ylikoulutettu tehtävään, joten maksetaan vain työnkuvan mukaan tai sitten ei ole tarpeeksi pätevä jolloin maksetaan koulutuksen/papereiden mukaan. Sen mukaan kumpi tulee halvemmaksi.

        Itse olen yrittänyt kerran vuodessa pyytää palkankorotusta ja siitä saa yleensä 1/3 tai 1/4 osan siitä mitä pyytää (pyynti ei tietenkään ole tuplapalkka). Enää se ei pelota, kuten joskus kauan sitten...

        Että silleen...

        Ja tuskin tuo kyseinen yritys on puolisoni eläkevirka. Se vain sopii tähän tilanteeseen ja on työpaikkana ihan ok ja vieressä.

        Alkavaa kevättä kaikille, mikä on mahtavaa suomessa :)


    • Paper man

      Palkat vaihtelee aloittain. Paperialalla tienataan varmaan noin 50 000€ vuodessa, itselläni summa vaihtelee 34-40 000€ välissä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe