jännittäminen työhaastattelussa

jännittynyt

Tänään lävin taas haastattelutilaisuudessa. En usko saavani paikkaa, kun kysyttiin kysymyksiä vastasin jälleen sekavasti ja jälkeen päin mietin senkin olisi voinut kertoa mutta jännitys iskee haastattelussa. Osaan kirjoittaa ja kertoa selkeästi hakemuksisssa itsestäni ja toiveistani ja kokemuksista. Mutta haastattelussa kaikki menee pieleen, kun jännitän. Tiedän että asiaa voi kerrata mielessä ennen haastatteluun menoa mutta harmittaa kun aina tulee annettua kuva itsestä epävarmana,ujona ja taidottomanakin joka ei varmaan pärjää tehtävissä. =( Miten olette ratkaisseet ongelman? Onko sattunut pahoja mokia ja harmittanut jälkikäteen??

8

3910

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin tilanne

      jos haastattelutilanne hieman jännittää, niin kokemus & kiinnostus ehkei kohdillaan.

      • Tillix

        Ei kyllä pidä paikkaansa ainakaan mulla. Itse ainakin jännitän enemmän sellaista haastattelua, jossa on kyse työstä, jonka todella haluaisin. Silloinhan on suuremmat paineet antaa itsestä hyvä kuva. Toisaalta hieman yhdentekevämpiin paikkoihin voi suhtautua rennommalla asenteella myös haastattelussa.

        Olin juuri viime viikolla haastattelussa ja tällä kertaa kyseessä oli kaikkea muuta kuin yhdentekevä työ. Tiesin, että tilanne tulee olemaan todella jännittävä, mutta kuinkas kävikään. Haastattelu meni todella hyvin ja pääsin jopa jatkoon. Tällä kertaa päätin siis todellakin harjoitella haastattelua etukäteen kunnolla. Kävin läpi yleisempiä kysymyksiä ja pohdin niihin vastauksia. Harjoittelin jopa ääneen, koska se on ihan erilaista kuin käydä läpi asioita mielessään.

        Tämä auttoi todella paljon ainakin minulla. Olo oli paljon varmempi, kun menin haastatteluun hyvin valmistautuneena. Jos työpaikka ei tästä vielä aukene, niin aion kyllä jatkossakin panostaa hyvään valmistautumiseen.


    • Uustyötön

      siihen on erilaisia tekniikoita, joista löytyy varmaan tietoa vaikka kirjastosta.

      Kun valmistaudut hyvin, mietit asioita valmiiksi, harjoittelet ehkä ystävien kanssa haastattelutilanteessa eteen tulevia kysymyksiä, olet lähtenyt hyvissä ajoin liikkeelle, muistat pysähtyä hetkeksi, hengität syvään ja rauhallisesti, katsot rohkeasti silmiin ja keskityt, tilanne saattaa muuttua ainakin hieman hallitummaksi. - Toimi hieman hitaammin ja rauhallisemmin, jos olet puheissasi normaalisti kovin nopea. Jos tilanteessa voi kertoa olevansa jännittynyt, sekin voi helpottaa.

      Juuri ennen haastatteluun "astumista" voisit ehkä pyöräyttää olkapäitäsi muutaman kerran ja tarkistaa, että hengitys kulkee syvään ja rauhallisesti. Tarkista, ettei hengitys muutu pinnalliseksi, eivätkä olkapäät jännity. Pidä hyvä ryhti. Fyysiset tuntemukset vaikuttavat enemmän kuin uskotkaan.

      Onnea matkaan, useimmat muutkin jännittävät ja haastattelijat tietävät sen.

    • Strontium90

      1. Revolverihaastattelu (3 henkilöä - mm. minkä arvosanan annat itsellesi ruotsissa ja englannissa suullisessa taidossa). Välittömästi alkoivat sillä kielellä haastattelemaan.

      2. Ajatusansat -
      a) k: mitä hyviä puolia sulla on v: no hyvä muisti k: onko sulla valokuvamuisti? v: no ei.
      b) k: mitä osaat hyvin? v: no Exceliä k: osaat sä iteroida? v: en

      3. Kerran kävin 11. kerroksessa haastattelussa. Haastattelija tokaisi 10 minuutin jälkeen; minä haluan yhteiskuntatieteilijän. (Eihän tässä mitään, mutta minulla on kahdelta yhteiskunnalliselta alalta tutkinto, joskaa en ole yhteiskuntat. maisteri). En hoksannut sanoa vastaan.

      En jaksa muistella enempää.

      • jännittäjä

        Tsemppiä sinulle ; ) ja muillekin jännittäjille. Itse mokaan aina haastatteluissa vaikka kuinka monessa olen käynytkin ja harjoitellut ja vaikka mitä mielikuvaharjoitteita luonut..Yleensä jännitys vähän laukeaa kun kysytään huonoja puolia ja kerron jännittäväni haastatteluja. Pieni tilanteeseen sopiva huumori myös rentouttaa tilannetta. Mutta silti yleensä unohdan puolet siitä mitä pitikään sanoa ja miten...Olisi hyvä jos haastattelijat näkisivät ihmisen eivätkä hakisi jotain Idols esiintyjää, joka voi olla työntekijänä sitten myös keskittynyt vain siihen esiintymiseen ja sosiaaliseen elämään enemmän kuin johonkin tositteiden naputteluun...


    • apua..

      Jos kerta toisen jälkeen työpaikka kariutuu tuon jännittämisen takia, niin hakisin sinuna siihen jotakin apua. Ei tarvitse olla huonompi kuin toiset, jos hakee apua vaivaan, mikä vaikeuttaa koko elämää.

      Itse olen koko pikkuikäni ollut jännittäjä ja olen siihen hakenut terapian kautta "hoitoa". Eikä sinun tarvitse edes välttämättä mennä niin pitkälle, vaan hae lääkäriltä Propral -nimistä lääkettä, niin johan helpottaa. Tuo on aika vaivaton lääke ja siihen ei tule edes riippuvuutta, mutta se auttaa vaikeimpien tilanteiden kanssa huomattavasti. Aika moni jopa näyttelijöistä ja esittelyiden pitäjistä käyttää propralia ramppikuumeen poistoon.

      Lääke on reseptillä saatavaa ja eikä maksa muutamaa euroa enempää. Itsellä se on ollut toimiva apua ja sen kautta olen pystynyt elämään, ilman jatkuvaa pelkoa ja ahdistusta.

    • Anonyymi

      Olen kova jännittäjä ja huono puhumaan. En oo ikinä ollut työhaastattelussa ja pelkään just että meen ihan lukkoon enkä osaa vastata mitään.

      Oon koittanut harjoitella vastauksia netin kautta mutta mulla on vielä niin huono muisti että en opi niitä mun vastauksia ulkoa. Kun multa kysytään kysymyksiä ni tarvitsisin aikaa niiden miettimiseen kauan ni pelkään että työhaastattelussa sanon vaa useeseen otteeseen että 'en tiiä' tai sitten meen ihan hiljadeks. Kärsin kaiken lisäks vielä sosiaalisten tilanteiden pelosta ja mulla on psykoosi sairauden jälkeen puhetaidot köyhtyneet että esim mun puhe on tosi sekavaa ja epäloogista ja vastaan yleensä vaan muutamalla sanalla enkä osaa jäsentää ajatuksiani kun puhe vaan pomppii aiheesta toiseen. Kun multa kysytään jotain NI ei vaan aivot osaa enää muodostaa järkevää puhetta.

      Tää asia masentaa mua ihan hirveesti ja pelkään että en tuu ikinä saamaan töitä ku oon nii muistivammainen, tuppisuinen, kompelöpuheinen, sosiaalisesti estynyt jännittäjä.

      • Anonyymi

        siinäpä se on. Ulkoa ei tulekaan opetella jotain "oikeita" mallivastauksia. Ei se niin mene. Enempikin niitä omia kommentteja sen mukaan mitä haastattelija kysyy. Ei se haittaa vaikka vähän puhuu lööperiäkin. Peilin edessä puhumisen harjoittelu on hyvästä. Haastattelu on otettava iloisena asiana. Hyräilee mielessänsä laulun sanoja kun kävelee haastatteluun. Iskee silmää puussa kököttelevälle varikselle. Elämänfilosofia päivä kerrallansa vie pitkälle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      88
      6240
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2584
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      29
      2106
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe