Ikuinen yskä, kortisoni

Juuttas

Olen nyt yskinyt kk putkeen, ja aamuisin on alkanut tuntua ikäänkuin jotakin olisi rintakehässä "lytyssä". Kun nousen sängystä, alkaa mieletön kutina. Yskiminen irrottaa harvemmin limaa, ja enimmäkseen vaan kutisee.

Olin lääkärillä jokin aika sitten, hän ei kuullut mitään erikoista keuhkoistani. Rintaan vaan pistää melkein jatkuvasti. Sama lysti on joka syksy/talvi, tänä vuonna olin jo kesälläkin yskässä. Mikään troppi ei auta. 5 v juttu on vaan pahentunut. En edes tupakoi!

Olen lukenut että krooniseen yskään annetaan kortisonia hoidoksi, ja jostakin olen saanut käsityksen että se voi viedä vaikka näön. Yskinkö siis itseni astmaiseksi ennemmin kuin altistan silmäni myrkyille???

Ai niin, eihän minua mikään vaivaa, koska lääkäri sanoi niin.

5

5731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yskäinen

      -Ei luulosi on väärä,et menetä näköäsi cortisonin takia.mutta ei sinulle sellaista kirjoitetakaan(turhaan)cortisonissa on toki haittansa,mutta nyt kyllä painotan että suurina annoksina ja paljon syötynä,lähinnähän luusto kärsii ynm..mutta vain isoilla annoksilla!Olen joutunut syömään paljon,isoja määriä,ja näen vieläkin.Eli onko sinulla asthma pohjainen yskä?voisin suositella kahta lääkettä,jotka ovat sinänsä vahvoja,mutta kyllä apua pitäisi tulla,nämä eivät ole kortisoonia!Eli yskänlääke cocillana=resepti,ja kyllä on hyvä/tehokas lääke!Sitten kuten (nimitän)ihmelääke panacod=tulehdusta lievittävä,särkylääke joka vie jopa yskän!nämä on lääkkeitä joita lääkäri harvoin ehdottelee,mutta päivässä muutamassa tuo avun!Jos ei ole astma tutkimuksia tehty?pakota lähete sellaiseen,jokseenkin kertomasi kuulostaa esim:(rasitusastma oireilta)

    • tools

      Sinulla on todennäköisesti astma. Astman tulehdusvaiheeseen käytetään kortisonisuihketta kuuriluonteisesti, sitä ei todellakaan syödä.... ja käsityksesi dramaattisista sivuvaikutuksista on väärä - näin kerron 40 vuoden astmakokemuksen rintaäänellä.

      Ei sieltä rinnasta astmaatikollakaan mitään erikoista kuulu muulloin kuin astmakohtauksen aikana tai jos äkäinen tulehdusvaihe on meneillään. Mene keuhkolääkärille, hän lähettää sinut spirometriaan ("astmatesti") ja saat lääkket. Yskiminen loppuu siihen.

      Astman hoito on vaivatonta ja yksinkertaista, KELA korvaa n. 75 % lääkekuluista. Turha kärsiä kun helpot ja tehokkat lääkkeet on keksitty. Keuhkojesi kunto huononee mitä pidempään lykkäät oikeisiin tutkimuksiin menoa. Ja unohda "arvauskeskuksen" tumpelolääkärit, mene suoraan yksityiselle.

      • astmaatikko

        Sen verran korjaan kuitenkin,jottei tulisi väärinkäsityksiä,mutta siis kortisonia myös syödään eli otetaan pilleri muodossa,yleensä pahassa vaiheessa oleva astmaatikko,tai sitten aika usein pitkähköjä kuurejakin,useampiakin vuodessa mm:infektioiden yhteydessä.Kortisoni on hyvä/avun tuova lääke jolla on suurempina annoksina ja useimmin käytettynä haittavaikutuksensa.


    • ex-yskijä

      Mun yskä kesti pari vuotta sitten 4 kk. Kävin "arvauskeskuksessa" mutta eihän lääkärit mitään osannut sanoa, vaikka rintaan koski ja hengittäminen oli hankalaa. Antoivat pahanmaukuista yskän lääkettä ja sanoivat, että kyllä se yskimällä paranee. Välillä mä yskiessä oksensin limaakin. Sitten mut lähetettiin labraan johonkin kokeisiin. Kokeiden mukaan olin terve. Lopulta yskiminenkin sitten kuitenkin loppui kuin seinään...

      • Anonyymi

        Mulla yskä jatkunut 5 viikkoa, nyt helpottaa kun sain kortisonikuurin ja Cocillana yskänlääkkeen. Astma todettu muutama vuosi sitten johon piiput Buventol / Budesonid.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9164
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2688
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      145
      2467
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1310
    Aihe