Onko Punto uskottava...

auto?

Niin onko Punto ns. oikea auto, jolla voi ajaa jopa 300 tkm? Kaverit varoittelevat, että älä hyvä mies sotkeudu siihen muovin makuiseen viijattiin, sitä saa rassata yhtenään. Niin mikä on totuus? Paljon Puntoa on liikenteessä, mutta onko se vain vähä ajavan auto, joka vaihdetaan, kun mittarissa on 50 tkm? Fiatin vanha huono maine taitaa kantaa yhä. Punton saa käytettynä, suht. tuoreen ja vähä ajetun 3000 eurolla, jos uskaltaa ostaa.

8

2362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuomas

      Itsellä ei ole kokemusta paljon ajetusta Puntosta, mutta tiedän pari kaveria jotka ovat ajaneet Puntolla reippaasti yli 200tkm vailla mitään isoja murheita. Punton tekniikka on suht simppeliä ja koneet kestäviä, joten en nää mitään syytä miksei sillä teoriassa pääsis tuota 300tkm:ä.

      • sivusta

        Itse ajoin fiat regatalla 150tkm:sta -> yli 300tkm:iin, ei mitään isompaa remppaa.

        diesel vw:llä 190tkm:sta -> yli 300tkm, helv...sti laitettavaa mm. vaihdelaatikko.

        Olihan se vw parempi ajettava mutta tuli hirveän kalliiksi.


    • Uno Kaila

      Kavereita kannattaa toki kuunnella, mutta jos haluaa tietoa Puntosta, kannattaa kuunnella lähinnä vain niitä kavereita, joilla on omakohtaista kokemusta, ei vain mielipiteitä. Mielipidehän on kuin persreikä, jokaisella on omansa. Kokemus on sitten toinen asia.

      Itse ajelin aikoinani 128:lla 250 000 km ja Unolla 220 000 eikä mikään viitannut siihen, etteikö noilla olisi voinut ajaa enemmänkin, ainakin, jos olisi suht nopeasti ajanut, mikä taas ei muista syistä johtuen ollut äärimmäisen houkuttelevaa. Varsinkin 128 oli todella kestävä ja huoleton auto lukuunottamatta ruostealttiutta, mikä 70-luvun autoja yleisemminki tapasi vaivata. Välttämättä vain auton melutaso, istuinmukavuus jne. eivät suosineet huikeita ajosuorituksia.

      Monet autojen vaivat johtuvat myös ajasta, ei vain kilometreistä. Luulenpa Punton kestävän 300 00 km, mutta toinen kysymys on sitten se, kuka jaksaa 1,2-litraisella pikkuautolla ajaa niin paljon, ainakaan nopeasti.

      Tuon kokoiset ja hintaiset autot ovat yleensä vähän ajavien autoja, kaupunkiautoja tai perheiden kakkos/kolmosautoja. Ne kensties vaihdetaan, kun mittarissa on 50 000. Seuraava ostaja ajaa toiset ja sitä seuraava kenties kolmannet 50 000, mutta usein ikää on silloin jo 15 vuotta ja auto alkaa olla elinkaarensa päässä.

      Toisaalta vanhat 600- ja 850-Fiatit palvelivat usein yli 20 vuotta ja jäivät pois liikenteestä aivan muista syistä kuin loppuunkulumisen takia. Aika vain ajoi ohi niiden ominaisuuksista.

      3000 euron Punto ei varmaankaan ole parasta, mitä rahalla saa, mutta se olla hyvinkin lähellä parasta, mitä saa 3000 eurolla.

      • Fiudeeeeeeeeee

        Unskeja ollut jo liuta 1.0 aj 190tkm, uno 55 aj 300tkm kone vaihdettu ja 70tkm uudella omistajalla edelen ajossa. uno 45 aj 300.000tkm siinä nuo oli

        ja osat on muuten halpoja!


    • wesquli

      Olen itse ajanut nyt 112 000 km vm-02 Puntolla. Huollettu 20tkm:n välein, muuta huoltoa/korjausta ei ole vaatinut.

      Minun mielestä myös ajomukavuus hyvä ainakin minun kokoiselle (196cm, >100kg) kaverille. Harvassa autossa on kuskille niin hyvät tilat kuin Puntossa.

      Ainoa huono puoli on toisiaan liian lähellä olevat polkimet (haittaa 46-nro talvitossuilla ajoa).

    • Narkko Iv

      Fiatin vahuus on perusvarma ja edistyksellinen tekniikka. Dieselit huippuluokkaa ja bensakoneet varmaan kestävimpiä mitä markkinoilta löytyy. Valitettavasti autoista loppuu kehnon ylläpidon myötä muut paikat ennen moottoria. Jos joku ehdottaa jotain japsia luotettavaksi niin voin taata että fiatilla pääsee samoilla huolloilla PALJON pidemmälle ja ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä tämä =).

    • useampia 60 luvulta alkaen ...

      Harjoitin lievää autokauppaa nuorena miehenä,Fiatit oli se merkki joka veti,oli 6-satasesta ylöspäin,eikä tullut ikään moitteita siitä miksi tälläisen romun myit,koneet oli lujia (öljyvuotoja kuului asiaan,ja lievää kulutusta) ,pientä laittoa, osa ei maksanut paljoa (ei nytkään),1300 ja 1500,1800,2000,2300,unot,temprat (tipot),600,850,127,128,(133 pientä ongelmaa),ja aina vain katselenlukiessani, nettiauton sivuja fiatit ensin läpi,ja aina päässyt eroon eikä moitteita ostajalta,viimeks meni Uno 1,1ies-96.Ajoltaan pikkuautojen parhaimmistoa,uudemmat lämpimiäkin talvella,ennen pieni ongelma pakkasilla?!Ja hintahan Fiiussa on kohdallaan!

    • Katsuri

      kuin ruttoa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8326
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe