Kertokaa !

riseristo

Voisitteko te kertoa jotakin disco biisejä mulle !!!!! ????

4

493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tatu Pääkkönen

      Terve! Pistän tähän pikaesittelyt muutamasta soul-puolen perusartistista, joilta on saatavana Best of-kokoelmia postimyyntifirmojen kautta.

      Barry White: Barryn mörinä ja sinfoniset orkesterisovitukset ovat varmaan sinulle tuttuja You´re My First, My Last, My Everything-hitistä. Barryn kohdalla näkyy soittolistaradioiden järkevyys: mies teki musiikkia vuosikaudet samalla kaavalla eivätkä radioasemat suostu soittamaan kuin vain tätä yhtä ainutta biisiä. Muita tanssihittejä: Can´t Get Enough, Let the Music Play, You See the Trouble With Me, Your Sweetness Is My Weakness, Don´t Make Me Wait Too Long.

      The Real Thing: Yhtyeen vanhemmilla hiteillä You to Me Are Everything ja Whenever You Want My Love on hyvin paljon samanlaiset sovitukset kuin Barry Whitella. The Real Thing-poikien musiikki on melodista ja orkesteroitua, ja liikkuu popin ja soulin välimaastossa. Uudemmat hitit Can You Feel the Force, Boogie Down ja Let´s Go Disco ovat vanhaa tuotantoa aggressiivisempiä ja tanssittavampia jyskeitä.

      Tavares: Tämä taitavasti harmonisoiva veljesviisikko esitti Saturday Night Fever-elokuvan More than a Woman-biisin. Myös Tavaresin diskoilut ovat melodisia ja orkesteroituja. Diskohittejä: Don´t Take away the Music, It Only Takes a Minute, Ghost of Love, Heaven Must Be Missing an Angel.

      Shalamar: Tämä kahden miehen ja yhden naisen muodostama yhtye teki sekin popahtavaa soulia, jossa melodiat olivat erittäin iskevää hittitavaraa ja taustat persoonallisilla syntetisaattorisoundeilla väritettyjä. Joillakin hittibiiseillä rytmit olivat aika verkkaisia diskokäyttöön. Hittejä: Right in the Socket, I Owe You One, Friends, Take That to the Bank, Make That Move.

      KC & the Sunshine Band: Perusdiskoyhtye, jonka musiikki ei sovi melodisen diskoilun ystäville, sillä melodiat olivat alkeellisia ja laulupuoli heikkoa. Yhtyeen menestys perustui soulin ja funkin sekoittamiseen: erittäin lennokkaaseen rytmikitaralla ja rummuilla luotuun biittiin. Hittejä: That´s the Way I Like It, Keep It Comin´ Love, Get down Tonight, Shake Shake Shake, Do You Feel Alright, It´s the Same Old Song.

      Chic: Chicin musiikin perustana oli rytmikitaran ja basson luoma rehevä groove. Melodiat olivat yksinkertaisia ja laulettiin tylyn coolisti. Kun yhtyeen Everybody Dance-single soitettiin ensimmäisen kerran eräässä New Yorkkilaisessa diskossa, tanssijoiden vaatimuksesta singleä piti soittaa tunnin ajan non-stoppina. Muita hittejä: Le Freak, I Want Your Love, Good Times, My Feet Keep Dancing, My Forbidden Lover, Dance Dance Dance.

    • janzu

      Aiemmissa n. sadassa keskustelussa sivuttu tätä aihetta.

      • NotBot

        Ja entä sitten, vaikka onkin sivuttu? Ei tuo sinunkaan kommentointi ylen originelli ole. Kaiken voi aina väheksymällä lytätä, ja siten väläyttää omaa häikäisevää älyään.


    • Tatu Pääkkönen

      Hei! Katselin vielä lisää postimyyntifirmojen tarjontaa ja tässä lyhyitä CD-arvioita.

      THE BEST OF DYNASTY

      Dynastyn levyltä kuulee, että se on saman Solar-tallin yhtye kuin Shalamar, mutta yhtyeen miessolistin laulanta on jonkin verran räväkämpää kuin Shalamarilla. Dynasty sai erinomaista sävellysmateriaalia levytettäväkseen. Parhaita diskobiisejä: I´ve just begun to love you, Do me right, Love in the fast lane, Check it out, Groove control, Strokin´.

      LINDA CLIFFORD: IF MY FRIENDS COULD SEE ME NOW

      Lindalla on komean kuuloinen alttoääni, joka on diskolaulajalle sopivan silkkinen ja kauniisti värisevä, ja taustalla auttelee Jones Girls-tyttöyhtye. Chicagossa v. 1978 levytetyllä albumilla pauhaavat komeat orkesterisoundit. Albumin kolme ensimmäistä raitaa ovat suoranainen knock out: upeasti rullaava nimikappale, yksinkertainen melodia You are, you are, jossa huomio kiinnittyy täysin Lindan tulkintaan sekä tummasoundinen, funkahtava Runaway love.

      ODYSSEY: LEGENDS

      Odysseyn arvostuksesta maassamme kertoo se, että yhtyeen levyjä saa lähes joka divarista yhden euron keskihinnalla. LP:iden keskitaso ei ollut häävi, mutta siitä huolimatta Odyssey kuuluu perusdiskopoppoisiin.Yhtyeen laulupuoli oli monipuolinen lattarityylisten naisvokalistien ja soulahtavan miessolistin ansiosta. Tältä 41:n raidan kokoelmalta löytyy monentyylistä diskoilua joukossaan suuret suosikkini Native New Yorker (kaunis melodia, utuinen orkesterointi), Going back to my roots (vahva rytmi, raastavaa soul-laulantaa) ja Inside out (komeasti jyskivä funk-poljento)

      MELBA MOORE: OTHER SIDE OF THE RAINBOW

      Sopraanoääninen Melba tuli levylaulajaksi teatteripuolelta, joten hänellä on taipumusta teatraalisuuteen ja kiljuntaan. Tällä levyllä on kuusi diskoraitaa, joilla on raskaat läiskebiitit ja bassosyntetisaattoririffit rytmejä ryydittämässä. Parhaita raitoja: How love´s been treating you, Knack for me, Love´s comin´ at ya.

      VARIOUS ARTISTS: BOOGIE NIGHTS (Levy-yhtiö Party People, julkaistu v. 2003)

      Todella hyvä kokoelma. Prelude-levymerkin tummasoundista, tuhdisti orkesteroitua diskorullausta edustavat mm. Sharon Reddin Can you handle it, Gayle Adamsin Love fever ja Unlimited Touchin I hear music in the streets. Solar- soundia parhaimmillaan: Midnight Starin Midas touch ja Lakesiden tuhti funk-mäiske Fantastic voyage. Earth, Wind & Fire-miehet työstivät Emotionsin upeasti vokalisoidun ja tarttuvan Best of my loven. Jocelyn Brownin Somebody else´s guy on gospel-tyylisen vahvasti vokalisoitu persoonallinen rullaus. Coffee-tyttöyhtyeen Casanova on hauraasti vokalisoitu kaunis melodia tyylikkäästi orkesteroituna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2693
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1452
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1208
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe