Demon äänitys

Caroline

Hei! Voisiko joku ystävällinen kertoa miten saan demon tehtyä? Olen siis naisvokalisti, ja haluaisin tehdä demon. Kiitos jo valmiiksi vastanneille!

3

629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elko Aulamaa

      Vähän olisit voinut kertoo tarkemmin itestä ja tilanteestas, mutta räpelletään nyt jotain vinkkiä: 1. Hommaat biisit, 2. hommaat bändin, 3. sovitat/sovitatte/sovittaja sovittaa biisit sulle sopiviksi, 4. treenaatte ne biisit tosi hyvin, studiossa ei kantsi paljo sit enää nenää kaivella, 5. Vedätte biisit narulle, miksaatte ne, masteroitte ja kopsaatte. Kas siinä sinulla demo. Niihin voit hommata stylet kannet sun muut, jos kukkaro kestää.

      Ja jos rahaa on liikaa ja biisit omia, suosittelen myös ulkopuolisen tuottajan palkkaamista (siis jos oot tosissas musahommas kans), omin nokkineen tulee useimmiten vaan tusinapaskaa.

      Voihan demoja toki tehdä tietsikalla ja kaikenmaailman pimputtimilla & matolaatikoilla omassa olohuoneessakin, vaan aika kuraa niillä tuppaa tuleen, tommosta Janne Tulkkia ja Teuvo Lomania yms. paskaa (tiedän, poikkeus vahvistaa säännön, esim. Poet of Fall tms.). Suosittelen kuitenkin oikeaa bändiä, etenkin sovitusvaiheessa. Vaan jokainenhan tekee niinkuin tykkää.

      Rahasta en tarkemmin puhu mitään, sitä menee paljon tai vähän, riippuu siitä, paljonko osaat ite soittaa, tunnetko muusikkoja, studiotyyppejä, äänitättekö yöllä yms. Jos jotain hinta-arvioo heittäsin, niin parilla tonnilla saat parin, kolmen biisin demon tuttujen jäbien soittamana (pistät niille kossut). Laatu tosin ei vältsisti oo mitään Max Martinia, mutta kuitenki. Ja tää oli vaan tosi karkee arvio

      Jos lisää kysyttävää, paiskaa meiliä: [email protected]

    • Studiohemmo

      tyyppistä musaa? Onko biisit omasta takaa? Osaatko itse soittaa? Vai onko kyse enemmänkin laulunäytteestä? Jäi vähän epäselväksi mitä haet.
      Itse olen äänittänyt bändien demoja, sekä yksittäisten vokalistien taidonnäytteitä, ja yleensä nämä pelkkien laulajien äänitykset on vedetty suoraan karaokepohjille, koska kyse on ollut lähinnä laulunäytteistä. Siinä tapauksessa homma on nopeata ja helppoa, ja saa ammattijäljen pienillä kustannuksilla.
      Nämä karaokevedot olen itse tehnyt ilmaiseksi talkoohengessä ja hauskanpitona. On nimittäin monta hyvää vokalistia bongattu ihan taviksista. Huonoja laulajia en kyllä ihan äkkiä lähde äänittämään, koska se on yhtä kärsimystä.

      Ihan mielenkiinnosta voisit kyllä valaista asiaa hieman enemmän!

    • amamies

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe