Työhaastattelusta

kysyisin

Olin vähän aikaa sitten työhaastattelussa ja työntekijä kysyi minulta sitä ikävintä luonteenpiirrettä. Mitä tähän kysymykseen voi yleensä vastata? Vastasin, että olen perfektionisti. Haastattelija tähän, että "juu, sehän onkin ikävä piirre..." Yritin kääntää ikävän luonteenpiirteeni voitoksi, mutta en onnistunut siinä. Kokemuksia?

Entä mitä työhaastattelussa yleensä kysytään? Minulta kysyttiin niin kummallisia asioita, että kaipaan tässäkin asiassa kokemuksia...

8

1060

  Vastaukset

  • Pari vuotta sitten hain nykyistä työpaikkaani. Olin ensin lähettänyt kirjallisen hakemuksen ja kopiot todistuksistani tietysti. Näiden perusteella minut ja kymmenkunta muuta kutsuttiin haastatteluun.
   Siellä kehuttiin kovasti minun kirjallista hakemustani. Mutta varsinaisessa haastattelussa keskityttiin eniten ihmissuhteiden puimiseen. Haastattelijoita oli kaksi ja he kyselivät minulta vuorotellen.
   Kysyttiin mm kuinka toimin, jos työryhmässä tulee erimielisyyttä, uskallanko/ pidänkö tärkeänä sanoa oman mielipiteeni, kyseltiin stressin sietokykyäni ja stressin purkamiskeinojani.
   Haastattelu kesti noin tunnin. Viikon päästä minulle kerrottin, että olen päässyt tähän työhön.
   Ja tässä samassa paikassa olen viihtynyt jo useamman vuoden. Välillä stressinsietokyky on ylittynyt ja kuntosalin laitteet ovat saaneet kyyti, mutta muuten menee ihan kivasti.
   Tsemppiä, kyllä se siitä.

   • Joo, mitä tahansa kysytään...
    Tuo huonoin piirre on parasta kuitat vaan sillä, että sanoo, ettei juuri nyt tule mieleen mitään huonoa. Ja että on aika tyytyväinen itseensä ihan tällaisenaan. Olen myös joskus ottanut ihan elävästä elämästä esimerkin, miksi olen mielestäni ollut hyvä työntekijä.

    Haastattelija kuitenkin huomaa, että olet keksinyt "mikä on huonointa sinussa"-kysymykseen jonkin tekaistun vastauksen... Itse olen sitä mieltä, että rehellisyys kannattaa.


  • Juoksin itsekin kesän ja alkusyksyn aikana erinäisissä haastatteluissa ja tuo kysymys: "Kerro ikävin luonteenpiirteesi." tuntuu olevan tällä hetkellä se vakiokysymys työhaastatteluissa. Ja ongelmanahan on just toi, että pitäis löytyä sellainen piirre, joka on oikeastaan hyvä luonteenpiirre...

   En tiedä, miten saisi tuon ikävän luonteenpiirteen käännettyä voitoksi. Tiedän vain, että juostuani monissa haastatteluissa viimeisimmässä sitten kaikki vastaukseni tuntuivat menevän kohdalleen. Eli harjoitus tekee tässäkin asiassa hyvää. Tarpeeksi monen ikävänkin ja mokatun haastattelun jälkeen tulee sitten se yksi, jossa vihdoin osaa sanoa oikeat asiat oikealla tavalla oikeaan aikaan.

   Eli tsemppiä sinulle haastatteluihin!

   • No, multa on kysytty mistä kummallisimpia kysymyksiä, mm. mistä nolostun eniten, millainen suhde minulla on ollut esimiehiini, mitä ajattelen esimies-alais-suhteesta, ovatko työtoverit ja ystävyys työpaikalla tärkeitä minulle vai menenkö työpaikalle enemmän töihin (herranjestas, mitä tuohonkin vastataan? tietysti työkaverit ja ilmapiiri ovat tärkeitä, mutta tottakai sinne töitä mennään tekemään eikä seurustelemaan) ja mikä on ollut asia edellisessä työpaikassani, joka on saanut minut kihisemään kiukusta ja mistä hermostun.
    Muita kysymyksiä ovat olleet myös:
    Mitä en missään nimessä haluaisi tehdä uudessa työssäni? Miksi olisin hakijoista paras tuohon työhön? Haluanko tuon työn "niinku ihan oikeesti" ? Miksi ihmeessä olen tällä alalla? Miksen ole ryhtynyt -joksikin muuksi- kun kerran ammattitaitoa siihenkin löytyy? Miksi olen opiskellut tätä alaa? Miksi harrastan, mitä harrastan? Onko minussa työnarkomaanin piirteitä (mitähän tälläkin kartoitetaan??) ?
    Huh huh. Itse olen myös kerran haastatellut hakijaa muutama vuosi sitten eikä tullut mieleenkään kysyä tuollaisia. Jutustelimme aika tuttavallisesti ja kyselin sitten tilanteesta riippuen niiden rutiinikysymysten lisäksi, mitä päähän pälkähti (jos jutun edetessä selvisi että tyyppi on muuttanut vaikka töölöön, kysyin miten hän siellä on viihtynyt tai jos kertoo hankkineensa koiran, juttelin siitä aiheesta).


  • Ikävin luonteenpiirteeni on ahkeruus ( siis teho/ tuotto) ja osaaminen. Ja se koetaan uhkana monissa paikoissa. Suomalaisella työpaikalla pitääisi vain oleilla ja rupatella niitä näitä. Rehellisyys ja kyky nähdä asiat ovat muuten myöskin ikäviä piirteitäni. Ja järjenkäyttö ja halu kehittää myöskin. Työpaikoille ei haluta kuin joo joo miehiä ja p.erseennuolijoita. Mutta silti olen aina ollut töissä tekemässä.

   • eihän se nyt noin mene. Onhan sinulla outo näkemys itsestäsi ja muista ihmisistä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    eihän se nyt noin mene. Onhan sinulla outo näkemys itsestäsi ja muista ihmisistä.

    Ihan realistinen ja rehellinen näkemys taitaa olla...


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   237
   3436
  2. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   25
   1916
  3. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   18
   1460