Työhaastattelusta

kysyisin

Olin vähän aikaa sitten työhaastattelussa ja työntekijä kysyi minulta sitä ikävintä luonteenpiirrettä. Mitä tähän kysymykseen voi yleensä vastata? Vastasin, että olen perfektionisti. Haastattelija tähän, että "juu, sehän onkin ikävä piirre..." Yritin kääntää ikävän luonteenpiirteeni voitoksi, mutta en onnistunut siinä. Kokemuksia?

Entä mitä työhaastattelussa yleensä kysytään? Minulta kysyttiin niin kummallisia asioita, että kaipaan tässäkin asiassa kokemuksia...

9

4823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edelleen samassa

      Pari vuotta sitten hain nykyistä työpaikkaani. Olin ensin lähettänyt kirjallisen hakemuksen ja kopiot todistuksistani tietysti. Näiden perusteella minut ja kymmenkunta muuta kutsuttiin haastatteluun.
      Siellä kehuttiin kovasti minun kirjallista hakemustani. Mutta varsinaisessa haastattelussa keskityttiin eniten ihmissuhteiden puimiseen. Haastattelijoita oli kaksi ja he kyselivät minulta vuorotellen.
      Kysyttiin mm kuinka toimin, jos työryhmässä tulee erimielisyyttä, uskallanko/ pidänkö tärkeänä sanoa oman mielipiteeni, kyseltiin stressin sietokykyäni ja stressin purkamiskeinojani.
      Haastattelu kesti noin tunnin. Viikon päästä minulle kerrottin, että olen päässyt tähän työhön.
      Ja tässä samassa paikassa olen viihtynyt jo useamman vuoden. Välillä stressinsietokyky on ylittynyt ja kuntosalin laitteet ovat saaneet kyyti, mutta muuten menee ihan kivasti.
      Tsemppiä, kyllä se siitä.

      • haastattelussa

        Joo, mitä tahansa kysytään...
        Tuo huonoin piirre on parasta kuitat vaan sillä, että sanoo, ettei juuri nyt tule mieleen mitään huonoa. Ja että on aika tyytyväinen itseensä ihan tällaisenaan. Olen myös joskus ottanut ihan elävästä elämästä esimerkin, miksi olen mielestäni ollut hyvä työntekijä.

        Haastattelija kuitenkin huomaa, että olet keksinyt "mikä on huonointa sinussa"-kysymykseen jonkin tekaistun vastauksen... Itse olen sitä mieltä, että rehellisyys kannattaa.


    • Kesäkissa

      Juoksin itsekin kesän ja alkusyksyn aikana erinäisissä haastatteluissa ja tuo kysymys: "Kerro ikävin luonteenpiirteesi." tuntuu olevan tällä hetkellä se vakiokysymys työhaastatteluissa. Ja ongelmanahan on just toi, että pitäis löytyä sellainen piirre, joka on oikeastaan hyvä luonteenpiirre...

      En tiedä, miten saisi tuon ikävän luonteenpiirteen käännettyä voitoksi. Tiedän vain, että juostuani monissa haastatteluissa viimeisimmässä sitten kaikki vastaukseni tuntuivat menevän kohdalleen. Eli harjoitus tekee tässäkin asiassa hyvää. Tarpeeksi monen ikävänkin ja mokatun haastattelun jälkeen tulee sitten se yksi, jossa vihdoin osaa sanoa oikeat asiat oikealla tavalla oikeaan aikaan.

      Eli tsemppiä sinulle haastatteluihin!

      • sihteeri

        No, multa on kysytty mistä kummallisimpia kysymyksiä, mm. mistä nolostun eniten, millainen suhde minulla on ollut esimiehiini, mitä ajattelen esimies-alais-suhteesta, ovatko työtoverit ja ystävyys työpaikalla tärkeitä minulle vai menenkö työpaikalle enemmän töihin (herranjestas, mitä tuohonkin vastataan? tietysti työkaverit ja ilmapiiri ovat tärkeitä, mutta tottakai sinne töitä mennään tekemään eikä seurustelemaan) ja mikä on ollut asia edellisessä työpaikassani, joka on saanut minut kihisemään kiukusta ja mistä hermostun.
        Muita kysymyksiä ovat olleet myös:
        Mitä en missään nimessä haluaisi tehdä uudessa työssäni? Miksi olisin hakijoista paras tuohon työhön? Haluanko tuon työn "niinku ihan oikeesti" ? Miksi ihmeessä olen tällä alalla? Miksen ole ryhtynyt -joksikin muuksi- kun kerran ammattitaitoa siihenkin löytyy? Miksi olen opiskellut tätä alaa? Miksi harrastan, mitä harrastan? Onko minussa työnarkomaanin piirteitä (mitähän tälläkin kartoitetaan??) ?
        Huh huh. Itse olen myös kerran haastatellut hakijaa muutama vuosi sitten eikä tullut mieleenkään kysyä tuollaisia. Jutustelimme aika tuttavallisesti ja kyselin sitten tilanteesta riippuen niiden rutiinikysymysten lisäksi, mitä päähän pälkähti (jos jutun edetessä selvisi että tyyppi on muuttanut vaikka töölöön, kysyin miten hän siellä on viihtynyt tai jos kertoo hankkineensa koiran, juttelin siitä aiheesta).


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ikävin luonteenpiirteeni on ahkeruus ( siis teho/ tuotto) ja osaaminen. Ja se koetaan uhkana monissa paikoissa. Suomalaisella työpaikalla pitääisi vain oleilla ja rupatella niitä näitä. Rehellisyys ja kyky nähdä asiat ovat muuten myöskin ikäviä piirteitäni. Ja järjenkäyttö ja halu kehittää myöskin. Työpaikoille ei haluta kuin joo joo miehiä ja p.erseennuolijoita. Mutta silti olen aina ollut töissä tekemässä.

      • Anonyymi

        eihän se nyt noin mene. Onhan sinulla outo näkemys itsestäsi ja muista ihmisistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eihän se nyt noin mene. Onhan sinulla outo näkemys itsestäsi ja muista ihmisistä.

        Ihan realistinen ja rehellinen näkemys taitaa olla...


    • Anonyymi

      Välillä sitä työhaastatteluissa saattaa tulla yllättäviäkin kysymyksiä vastaan, täältä löytyy muutama eriskummallinen työhaastattelukysymys --> https://www.wellpack.fi/blogi/tyonhaku/yleisimmat-tyohaastattelukysymykset/

      Loppujen lopuksi yllättävissä kysymyksissä testataan henkilön itsetietoisuutta ja rehellisyyttä ja taitoa miten haastateltava reagoi yllättävään tilanteeseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1749
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1262
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      76
      1086
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe