ILMAN TUKIA/TYÖTULOJA ELÄMINEN

mitä mieltä olette

argag kirjoitti:
"Minä luulen, että asumistuen saamisessa on silti ns. koira haudattuna. Joudut ilmoittamaan tulot, jotka määräävät asumistuen suuruuden. Jos sinulla ei ole yhtään tuloja (tai varallisuutta), niin luultavasti pakotetaan hakemaan työmarkkinatukea ja pakkonaitetaan työkkärin kanssa. Välttääksesi tämän tarvitaan lappu, että et ole työkykyinen ja sitten kelan "tulo" muuttuu eläkkeeksi tai joksikin muuksi. Et voi olla kuulumatta johonkin "tuloluokkaan", jos meinaat saada asumistukea. Soskusta ei myöskään saa penniäkään, jos ei mene työkkäriin. Valtio haluaa vetää mehut irti jokaisesta kansalaisesta."

kokemusta on vastasi: "Asumistuen saa myös mikäli mitään tuloja ei ole. Kela saa tiedon verottajalta ja tämä riittää 0-tuloluokkaan kuulumiseksi.

Tämä mahdollisuus on laitettu todennäköisesti siksi että rikkaat ihmiset, joilla ei ole tuloja ja omaisuus on piilotettu voivat saada asumistukea.

Olen itse ollut useita vuosia 0-tuloinen vaihtoehtoelämää viettävä matalapalkkaorjatyönvieroksuja ja saan Kelalta asumistukea maksimimimäärän kun laitan tuloiksi hakemukseen 0 euroa. Sillä veronalaiset tuloni ovat 0-euroa, verottomia tuloja sen sijaan saan verottomina lahjoina ja elatuksena sekä marja-sienikeräilyllä.

Tämän asumistuen saavat siis myös auton, omistusasunnon ja kallista koti-irtainta omistavat vapaaherra-Playboyt, jotka eivät tee työtä vaan elelevät vanhemmilta saaduilla lahjoilla. Kunhan pankkitilillä ei näy suuria summia.

Miksen siis minäkin köyhä mies sitä saisi, joka hankkii pienet tulonsa pakollisiin menoihin verovapailla keinoilla. Haen ja saan hyvällä omallatunnolla tuon vähävaraisen tuen.

Työkkärin ja sossun armoille ja kiusattavaksi en mene missään tapauksessa, sillä kokeiltu on ja paskaa saa koko ajan niskaan.

Saman summan (toimeentulotuen perusosa 360e/kk vuokran omavastuu 150e/kk, vesi 10e/kk ja sähkö 20e/kk) eli yhteensä jotain 550-600e/kk hankkii itse tavalla tai toisella kuukausittain, mutta veroja tästä ei enää makseta. Miksi maksettaisiinkaan kun saman pitäisi saada lain mukaan minimitoimeentulona.

En siis tuo valtion kassaan mitään, mutta toisaalta en sieltä minulle kuuluvia, joskin kiusattavana oltavana saatuja tukia myöskään hae.
Asumistuki ja lapsilisät perheellisille ovat niitä tukia jotka kuuluvat jokaiselle jos tulot ovat pienet tai lapsia on siunaantunut. Ne eivät ole mitään toisten kustannuksella elävien korvauksia, vaan jokaisen saatavissa vastikkeetta jos ehdot täyttyvät.

En siis ole missään kiitollisuudenvelassa siitä että asumistukea nautin ja olen tekemättä mitään duunia toisen palveluksessa, sillä asumistuen saa myös varakas ihminen jos arvo-omaisuutta ei löydy. Tuon kuukausittaisen rahasumman saaminen kuitenkin vaatii jonkin verran omaa yrittämistä ja suunnitelmallisuutta saada ja jakaa verovapaat tulot vuoden mittaan.

Ja en ole laiska tai toisten elätti, vaan opiskelen ja harrastan koko ajan monia eri asioita, mutta palkkarengiksi huonolla palkalla minua ei saa ikinä. Työ, ura ja tittelit eivät koskaan ole merkinneet minulle mitään, enkä halua mukaan siihen oravanpyörään. teille jotka siinä mukana pyöritte voitte sen tehdä puolestani, mutta turha moralisoida että niin jokaisen pitää tehdä.
Minä tuon iloa ja hyvinvointia läheisilleni vapaaehtoisavulla ja kohtelemalla muita hyvin, se riittää varmasti."


Mitä mieltä olette, onko näin elämisessä jotain väärää?

15

2394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha Freud

      Ilmeisesti olit tarkoittanut koko jutun provoksi.

      Oletko ajatellut käydä kallonkutistajalla?
      Mielestäni ajatusmaailmasi ei ole normaalia.
      Vaikutat aika lapselliselta.
      Luulisin, että käytyäsi em. paikassa, saisit
      pakostakin jonkinlaisen tulon. Jos ei muuten niin
      eläkkeen muodossa.

      Freud sanoi joskus viisaasti:
      -Ihminen, joka tekee työtä ja pystyy rakastamaan, on normaali.

      Valitettavasti osoitat huonoa esimerkkiä muille huonosti pärjääville. Elämäkö noin helppoa? Häpeä..

      • mitä mieltä...

        Vanha Freud totesi: Ilmeisesti olit tarkoittanut koko jutun provoksi.
        Oletko ajatellut käydä kallonkutistajalla?
        Mielestäni ajatusmaailmasi ei ole normaalia.
        Vaikutat aika lapselliselta.
        Luulisin, että käytyäsi em. paikassa, saisit
        pakostakin jonkinlaisen tulon. Jos ei muuten niin
        eläkkeen muodossa.
        Freud sanoi joskus viisaasti:
        -Ihminen, joka tekee työtä ja pystyy rakastamaan, on normaali.
        Valitettavasti osoitat huonoa esimerkkiä muille huonosti pärjääville. Elämäkö noin helppoa? Häpeä..

        Miksei ajatumaailmani ole normaali, onko normaalius joku keskiarvo kansalaisten arvoista?

        Miksi minun pitäisi tehdä palkkatyötä, määrittääkö se ihmisarvon? Voin vapaaehtoisesti auttaa läheisiäni tarvittaessa ja tuoda heille hyötyä, samoin kuin voin saada heiltä vapaaehtoista apua tarvittaessa.
        Miksi ihmeessä minun pitäisi olla karsinoitu palkkatyöntekijä, palkkayrittäjä, opiskelija, työtön tuensaaja ym. nimikkeiden alle, että olisin normi?

        Ei elämä väkisin ole helppoa, mutta ainakin päätän itse miten sen vietän tai mitä teen toimeentulon eteen.

        Luterilainen työn etiikka "(palkka)työllä sinun on leipäsi ansaittava" on vain teidän norminne, ei minun. Suuressa osassa maailmaa ihmiset elävät kuten minä, ja se on aivan sallittua. Suomessa pitää olla normitettu työntekijäksi tai on luuseri.


    • pekkapp

      sinulla on oikeus elää niin kuin haluat.
      Ja se ei kuulu muille.
      Onnea ja menestystä elämässä.

    • 650 euroa kuussa

      Jotta jokaisella olisi mahdollisuus toteuttaa samanlaista "vapaaherran" elämän ihannetta, maahan pitäisi saada kansalaispalkkajärjestelmä.
      650 euroa kuussa käteen täysi-ikäisille ja alaikäisille puolet tästä. Eläkeläisille, pitkäaikaissairaille ja vammaisille vaikka 50% korotus. Ei muita tukia, korkeintaan sosiaalisia lainoja lisäksi.
      Kansalaispalkka korvaisi myös sairausajan palkan, työttömyyskorvauksen, kansaneläkkeen, ansiosidonnaiset työ,- sairaus- ja työttömyyseläkkeet hoidettaisiin täysin yksityisten vakuutusten kautta, ilman valtiovallan osallistumista.

      Perustoimeentulominimi olisi turvattu ja jokainen työtunti toisi lisätuloja ilman tuloloukkuja.
      Muiden tulojen veroprosentti voisi olla 50%, kun itse kansalaispalkka olisi veroton. Näin suunnilleen nykyisenlainen veroprogressio kaikista yhteenlasketuista tuloista kustantaisi tämän kansalaispalkan. Käytännössä kansalaispalkka siis häviäisi tulojen kasvaessa, sillä sen ei olisi tarkoitus olla veronalennus vaan perusturva.

      --0%-------50%-----------------------------
      650e/kk 0e/kk = 650e/kk käteen (vero0%)
      650e/kk 500e/kk:2 = 900e/kk käteen
      650e/kk 1000e/kk:2 = 1150e/kk käteen
      650e/kk 1500e/kk:2 = 1400e/kk käteen
      650e/kk 2000e/kk:2 = 1650e/kk käteen
      650e/kk 2500e/kk:2 = 1900e/kk käteen
      650e/kk 3000e/kk:2 = 2150e/kk käteen
      jne.

      Kaikkien tulojen kokonaisverotus siis lähestyy 50%:a tulojen kasvaessa. Malli kustantaa näin itse itsensä. Nykyinen toimeentulotukisumma on suunnilleen samansuuruinen, jopa jonkin verran suurempi ja käytännössä senkin saavat kaikki, mutta se on harkinnanvaraisena "pärstäkerroin-puhelahja" perusteinen. Lisäksi se tappaa kaikki työhalut, koska tuki putoaa samssa suhteessa työtulojen kasvaessa. Kansalaispalkkajärjestelmä 650e/kk 50%tasavero sen sijaan poistaisi koko tuloloukkuilmiön, koska jokainen työtunti toisi aina lisätuloja.

    • Mitenkäs

      Miten voi tulla toimeen ilman rahaa, pelkällä asumistuella? Kattaako asumistuki koko vuokran, sähkön ja veden jos on tuloraja 0? Miten riittää raha elämiseen, vaatteisiin jne? Vaikuttaisi siltä, että tällainen "elämismuoto" sopii vain niille, joilla on rikkaat vanhemmat (jotka eivät asu samassa taloudessa) ja niiltä saa rahaa käteen joka kuukausi . Mitenkäs sitten kun ei ole sellaisia "avuja"?

      • joitain tapoja

        Onhan niitä joitain. Telkkarissa on joskus ollut dokkaria asujista metsän keskellä, ilman tukia. Ruoka ja vaatteet haetaan dyykkaamaalla sekä metsän antimia käytetään pesulla käydään julkisissa vessoissa yms.

        Mutta onhan tuossa jo aiemmin ollut juttua: Kerää marjoja, sieniä itselle sekä myyntiin, keräilee pulloja, käyttää kahvitarjoiluja sekä maistiaisia hyväkseen yms. Minä en ymmärrä tätä pointtia, että vaatteisiin pitäisi mennä hirveästi rahaa. Aikuisten vaatteita löytää kirpparilta muutamalla eurolla ja aikuinen ihminen tulee toimeen kolmella-neljällä vaatekerralla, sen verran että löytyy puhdasta kun toiset ovat pesussa. Ei niitä todellakaan tarvitse kaappitolkulla olla. Varsinkin, jos ei käy töissä, niin ei tarvitse vaatteet olla niin viimeisen päälle.

        Kyllä sitä selviää melko vähällä rahalla, jos pitää menot vain todella välttämättömissä. Joillekin vaan se välttämättömyys on että on oltava pelkkää uutta ja viimeisen päälle sekä paljon, mutta ei kaikille.


    • väärää

      Jos noin elät ja pysyt terveenä fyysisesti ja psyykkisesti, niin hattua sinulle nostan. Noin me muutkin työttömät varmaankin lähitulevaisuudessa joudumme elämään, kun sosiaaliturva ajetaan alas.

    • Anonyymi

      Keskustelua otsikosta tänä päivänä?
      Itse elän ilman tuloja, ei tukia ei mitään rahaa tule mistään.

      • Anonyymi

        Sain tänään tiedon, että tuet lopetetaan kohdallani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain tänään tiedon, että tuet lopetetaan kohdallani.

        Edelleen ilman sosiaaliturvaa mennään.


    • Anonyymi

      Ne nuo erilaiset tuethan on tarkoitettu tilanteeseen, jossa ihminen ei työllään pysty elättämään itseään ihmisarvoisesti.
      Ja silloin kun on pelkästään tukien varassa, ensin on haettava ne ensisijaiset tuet, tai ne jokatapauksessa lasketaan tuloksi haettaessa asumistukea.
      Silloin kun on säännöllisesti vaikkapa osa-aikaduunissa, tilanne on erilainen, sillä vapaa-ajalla ei tarvitse enää pokkuroida mihinkään suuntaan. Ja saa silti soviteltua työttömyysturvaa.
      Tietysti vähän riippuen työsuhteen tyypistä. Itselläni ei onnistuisi pokkuroinnit, koska työvuorot heittelevät eri viikoilla, eli virallista tuövuorolistaa ei ole.
      Kun viesti kilahtaa tiedän poikkeuksen poikkeukset.
      Saan hyvin vähän asumistukeakin, mikä on laskettu pitemmän ajan tulojen keskiarvolla.
      En sitten tiedä, miten pitäisi toimia, onko se työ ensisijainen, jos työkkäri jotain ehdottelisi. Ei ole vuosiin ehdotellut.

    • Anonyymi

      KUN VAPAAEHTOISTYÖ VOITTAA HUMANISTISESSA EVOLUUTION KEHITYKSESSÄ PALKKATYÖN

      -----------------------------------------------------------------------------------------

      Q: voittaako ilmaistyö palkkatyön pitkässä kehityksessä?

      ----------------------------------------------------------------------------------------

      Vapaaehtoisuus tarkoittaa samaa kuin olla itsenäinen toimija.
      Tältä kantilta katsottuna, ei voittaisi, koska ihmiset ovat aina riippuvaisia jostakin korkeammasta ihan koonkin suhteen kun siirrytään atomista ja kaikkeuteen.

      Rajatulla alueella riippumattomuus on tavoittamisen arvoinen asia.
      Joku tekisi siitä elämän päämääränkin.

      Ei ainakaan pakkotyö voisi poissulkea vapaaehtoistyötä.
      Ajoittain vapaaehtoistyö voisi tulla tärkeämmäksi kun tänään.
      Ja kuka ei osaa tehdä työtä palkatta, hän jää kärsiväksi.

      Kysymyksen asettelu tähtäsi siihen kun ihmiskunta kehittyy eteenpäin ja raha voi vanheta, että kulttuurin vaihto ei tapahdu rahan kautta, mutta ihmisen oman tunnon. Ei ole se uusi filosofia. Toistaiseksi ihmisten omatunto ei ole puhdas ja ajatus jää idealismiksi. Likainen raha ja likainen omatunto sopivat yhteen ja osalle väestöstä palkkatyö on sopiva ammatti.

      Vaikka iso osa kävisi töissä, niin heistäkin iso osa ovat sopimattomia rahatalouteen ja he vähin ääni elämässään voivat jäädä miinuksellekin tai tyhjän panttiksi.

      Siihenkin on vanha sanonta, tyhjin käsin tultiin ja tyhjin käsin lähdetään.

      Väestössä on kuitenkin väestön osia, joille palkkatyö on mahdotonta.
      Aktiivimalli yrittää mahdottomuutta - työllistää kaikki.
      Se on fysiikan lain vastainen operaatio.
      Syntyy vastanapaisuutta, että päällikkö, joka aloitti Aktiivin, hänenstä tulee ensimmäinen 'uustyötön' ja kaikille esimerkki kuinka elää työttömänä Aktiivimallin aikana.

      Osalle väestöstä on arvokasta vain vapaaehtoistyö.
      Vapaaehtoistyöllä on samassa erittäin korkeat sivistyneet arvot humanismissa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Onneks me kaikki ei olla marxilaisia. Kylmät väreet tuli aloituksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe