Haastattelu

Tomppa

Olin tänään työhaastattelussa, jossa haastattelijaa tuntui kiinnostavan enemmän harrastukseni, kuin työhön liittyvät taitoni ja ominaisuuteni. Haastattelu kestikin vain puoli tuntia ja loppui töksähtäen, kun haastattelija tokaisi "kiitos".
Eivät kysyneet suosittelijoita, eivät sitä koska pääsisin aloittamaan, eikä sitä milloin tekevät päätöksen ja mahdollisesti ilmoittavat. Olin niin hölmistynyt, etten sitten kysellytkään kovin paljoa. (Olisi kyllä ollut paljonkin kysyttävää ;))
Jäi todella kummallinen olo. Aiemmin työhaastatteluissa on kerrottu työnkuvasta, työpaikasta, kysytty suosittelijoita.. ja vaikka ei työtä olisi saanutkaan, niin ainakin haastattelut ovat edenneet ja loppuneet kohteliaaseen sävyyn ja tietyn "muodon" mukaisesti.
Taisi olla ajan haaskausta puolin ja toisin, vai mitä? Tai sitten vain epäonnistuin totaalisesti, tai en ole sopiva henkilö heille.

8

1436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heillä oli

      tehty päätös palkata joku muu, eivät vain voineet perua haastattelukutsua. Tai, joskus pyytävät haastatteluun vaikka olisikin alun alkaen tiedossa kuka palkataan, ollaan vaan olevinaan oikeita työhön ottajia. Olen itsekin ollut vastaavassa tilanteessa, paikka oli kuntasektorilla ja se oli yksi näitä tavalla tai toisella tuettuja työtehtäviä. Tyhmää minustakin.

    • Uustyötön

      Joskus työnantajapuolella voi haastattelija olla todella kokematon ja omaa epävarmuuttaan toimia kuvaamallasi tavalla. Parhaassa tapauksessa voisi olla niin, että he halusivat vaan nähdä sinut ja rupattelu oli pakollinen kuvio.

      JOs harrastuksesi kiinnosti haastattelija, ehkä hän haluaa jutella siitä vielä lisää työaikana. ;)

      Itseäni on joskus lohduttanut ajatus, että ehkä paikka ei oliskaan ollut minulle sopiva, jos tuntuu etteivät kemiat kohtaa potentiaalisen tulevan esimiehen kanssa.

    • ///

      Onhan sinulla haastattelijan nimi (ja osoite jossa haastattelu tapahtui).
      Seuraavaksi, jos haluat kyseisien tyopaikan, sinun pitaisi jo samana paivana lahettaa pieni kiitoskortti haastattelijalle. Aivan vain kohteliaasti kiitat hanen antamastaan ajastaan jonka vietti kanssasi ja etta omasta puolestasi se keskustelu oli antoisa.

      Sitten noin viikon jalkeen seuraat puhelinsoitolla. Kerrot etta olit tyytyvainen haastatteluun ja todella haluaisit kantaa kortesi kekoon kyseisessa firmassa. Ja etta milloin voisit odottaa mahdollista paatosta paikkaan valitusta henkilosta.

      Ellei sinua kuitenkaan hyvaksytty, voit taydellisen hyvin kysya atta voisikohan han kertoa mika mahtoi olla hylatyksi tulemise syy.(Tuo nimittain on ehka arvokkainta infoa jota sina sait siita kokemuksesta. Nyt voit hioa hakemustasi sueraavaa haastattelua ja typaikkahakua varten)

      Muista aina etta niin hyva kuin sina oletkin, he kenties hakevat ihmista joka jossain kohdassa taytti vaaditun paremmin kuin sina. Se ei missaan tapauksessa tee sinusta huonompaa. Joten muista aina: jata ovi auki kayttaytymalla kohteliaasti ja ystavallisesti (vaikka sinut evattiinkin talla kertaa), he tarvitsevat aivan varmasti lisaa tyontekijoita, ehka seuraavalla kerralla tarppaa. Muistavathan sinut halukkaana ja innostuneena tyontekijana.

      • nyt, mutta olisi

        ihan kiva jos sinullakin olisi nuo skandit käytössä!
        Liiallinen perään soittelu ei kyllä anna hyvää kuvaa, menee jo häirinnän puolelle. Ja tuo kiitoskortin lähettäminen, kuulen moisesta ensimmäisen kerran, ehkä jossain ylemmän tason paikoissa, paikoissa joissa on vain haastateltavinakin saati hakijoina muutama ihminen. Ei kyllä sovellu minun mielestäni normaali "duunarin" hommiin.
        No neuvoja saa antaa, ja kukin käyttäköön omaa päätään.
        Mutta hanki nyt vaan ne skandit jostain, olisi kohteliasta lukea edes suomenkielistä tekstiä.


      • piti laittaa

        olisi kohteliaista tuoda muille luettavaksi suomenkielistä tekstiä.


      • Ruskea kieli

        "Onhan sinulla haastattelijan nimi (ja osoite jossa haastattelu tapahtui).
        Seuraavaksi, jos haluat kyseisien tyopaikan, sinun pitaisi jo samana paivana lahettaa pieni kiitoskortti haastattelijalle. Aivan vain kohteliaasti kiitat hanen antamastaan ajastaan jonka vietti kanssasi ja etta omasta puolestasi se keskustelu oli antoisa."

        Kuulostaa kyllä vähän paksulta ellei työnantaja hae "ruskea kieli hyvä mieli" tyyppejä töihin. Itse en ainakaan kestäsi tuollaista teennäisyyttä.


      • jee
        Ruskea kieli kirjoitti:

        "Onhan sinulla haastattelijan nimi (ja osoite jossa haastattelu tapahtui).
        Seuraavaksi, jos haluat kyseisien tyopaikan, sinun pitaisi jo samana paivana lahettaa pieni kiitoskortti haastattelijalle. Aivan vain kohteliaasti kiitat hanen antamastaan ajastaan jonka vietti kanssasi ja etta omasta puolestasi se keskustelu oli antoisa."

        Kuulostaa kyllä vähän paksulta ellei työnantaja hae "ruskea kieli hyvä mieli" tyyppejä töihin. Itse en ainakaan kestäsi tuollaista teennäisyyttä.

        Useissa muissa maissa kiitosviestin lähettäminen on hyvin tavallista ja kohtelias tapa muistuttaa haastattelijaa itsestään.
        Suomessa tapa ei ehkä ole kovin tavallinen, koska täällä luotetaan enemmän mitattavissa oleviin taitoihin ja siihen että pystyy hoitamaan työnsä hyvin.

        Tällä paltalla myös kirjoittelevat lähinnä ensimmäistä/ensimmäisiä työpaikkoja hakevat ihmiset, jolloin kiitosviesti ei ehkä ole tarkoituksenmukainen. Kuvittele ero jos haet myyntiedustajan paikkaa tai jäätelönmyyjän paikkaa, toisessa mahdollisesti tarvitaan enemmän ja laajempia sosiaalisia taitoja.


    • Anonyymi

      Oppilaan haastattelu, milloin poliisin ilmoitus, kun tulee verta, itkua jne, lääkäri pahoinpitelee, ja itku kierre puhelut, erokoislääkäri, kirurgia.
      ilmoitus velvoliisuus työvirheen tekijät

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2419
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2164
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      188
      2098
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1232
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      17
      1204
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe