Rypsiöljyn palamispiste yli 300 astetta, oliiviöljyllä hieman huonompi!
Rypsiöljy paras paistorasva
23
2509
Vastaukset
- mutta uskonasioitahan....mutujuttuja 
- Kirilmutta paistamiseen kannattaa käyttää voita, kookos- tai oliiviöljyä. Rypsiöljy hapettuu kuumennettaessa ja siksi en suosittele sitä. Oliiviöljyn omega 9-rasva taas estää kolesterolia hapettumasta. - DenexEikös pitäisi verrata öljyjen ph:ta, eikä mitään Omega-9 katsoa. Eikös rypsipellot kalkita ph luultavasti on lähellä neutraalia. 
- öljyjenDenex kirjoitti:Eikös pitäisi verrata öljyjen ph:ta, eikä mitään Omega-9 katsoa. Eikös rypsipellot kalkita ph luultavasti on lähellä neutraalia. ph arvot. 
 Ja se on leimahduspiste. Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä, koska ruokaa ei normaalisti valmisteta noin korkeissa lämpötiloissa.
 Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt.
- Denexöljyjen kirjoitti:ph arvot. 
 Ja se on leimahduspiste. Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä, koska ruokaa ei normaalisti valmisteta noin korkeissa lämpötiloissa.
 Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä" 
 Eiköhän aineen happamuudella ole paljonkin merkitystä! Itse et kenties ymmärrä PH-asteikkoa tai et huomannut ajatella. Happamat ruuat syttyvät matalammissa lämmöissä.
 "Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
 http://ois.nist.gov/pah/sp922_Result.cfm
 http://en.wikipedia.org/wiki/Polycyclic_aromatic_hydrocarbon
 "esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
 eikös monet karsinogeenit ole -eeni-päätteisiä?
 Toki palamisessa niitä syntyy, sen takia pitäisi välttää energian polttamista ja siirtyä moderniin ydinvoimaan ja välttää hiiltä, jolla yhä suomessa tuotetaan energiaa. Myös öljyn välttäminen kaikilla tavoin on suotavaa. Mistä siis on lähtöisin tämä ydinvoiman vastaisuus? Suomessa elinikä voisi olla vuoden vähempi, jos puolet kansasta ei kuolisi johonkin syöpään!
 Puun palaminen on siinä mielessä jännä juttu, että
 siinä syntyy niin mitätön määrä karsinogeenejä, ettei sillä ole merkitystä. Vain lisäaineet joita puussa on aiheuttaa karsinogeenejä. Kuitenkin paperiteollisuudessa niitä karsinogeenejä syntyy.
- KirilDenex kirjoitti:"Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä" 
 Eiköhän aineen happamuudella ole paljonkin merkitystä! Itse et kenties ymmärrä PH-asteikkoa tai et huomannut ajatella. Happamat ruuat syttyvät matalammissa lämmöissä.
 "Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
 http://ois.nist.gov/pah/sp922_Result.cfm
 http://en.wikipedia.org/wiki/Polycyclic_aromatic_hydrocarbon
 "esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
 eikös monet karsinogeenit ole -eeni-päätteisiä?
 Toki palamisessa niitä syntyy, sen takia pitäisi välttää energian polttamista ja siirtyä moderniin ydinvoimaan ja välttää hiiltä, jolla yhä suomessa tuotetaan energiaa. Myös öljyn välttäminen kaikilla tavoin on suotavaa. Mistä siis on lähtöisin tämä ydinvoiman vastaisuus? Suomessa elinikä voisi olla vuoden vähempi, jos puolet kansasta ei kuolisi johonkin syöpään!
 Puun palaminen on siinä mielessä jännä juttu, että
 siinä syntyy niin mitätön määrä karsinogeenejä, ettei sillä ole merkitystä. Vain lisäaineet joita puussa on aiheuttaa karsinogeenejä. Kuitenkin paperiteollisuudessa niitä karsinogeenejä syntyy.sillä sokeri on länsimaissa yleisimmin syöty karsinogeeni eli syövän aiheuttaja. Syöpäsolut tarvitsevat ravinnokseen glukoosia. Sokerin syöminen lisää glukoosin määrää kehossa ja ravitsee syöpäsoluja. 
- pelle siisDenex kirjoitti:"Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä" 
 Eiköhän aineen happamuudella ole paljonkin merkitystä! Itse et kenties ymmärrä PH-asteikkoa tai et huomannut ajatella. Happamat ruuat syttyvät matalammissa lämmöissä.
 "Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
 http://ois.nist.gov/pah/sp922_Result.cfm
 http://en.wikipedia.org/wiki/Polycyclic_aromatic_hydrocarbon
 "esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
 eikös monet karsinogeenit ole -eeni-päätteisiä?
 Toki palamisessa niitä syntyy, sen takia pitäisi välttää energian polttamista ja siirtyä moderniin ydinvoimaan ja välttää hiiltä, jolla yhä suomessa tuotetaan energiaa. Myös öljyn välttäminen kaikilla tavoin on suotavaa. Mistä siis on lähtöisin tämä ydinvoiman vastaisuus? Suomessa elinikä voisi olla vuoden vähempi, jos puolet kansasta ei kuolisi johonkin syöpään!
 Puun palaminen on siinä mielessä jännä juttu, että
 siinä syntyy niin mitätön määrä karsinogeenejä, ettei sillä ole merkitystä. Vain lisäaineet joita puussa on aiheuttaa karsinogeenejä. Kuitenkin paperiteollisuudessa niitä karsinogeenejä syntyy.tai vaihtoehtoisesti provo. 
 No eipä tarvitse lukea sinunkaan viestejäsi enää.
- odotellaanDenex kirjoitti:Eikös pitäisi verrata öljyjen ph:ta, eikä mitään Omega-9 katsoa. Eikös rypsipellot kalkita ph luultavasti on lähellä neutraalia. Mistä niitä ph arvoja löytää? 
- jepjep777öljyjen kirjoitti:ph arvot. 
 Ja se on leimahduspiste. Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä, koska ruokaa ei normaalisti valmisteta noin korkeissa lämpötiloissa.
 Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt.Kyllä leimahduspisteellä on merkitystä, just onnistuin sytyttämään rasvapalon wokatessa. 
- joku vaanjepjep777 kirjoitti:Kyllä leimahduspisteellä on merkitystä, just onnistuin sytyttämään rasvapalon wokatessa. Ei noin kuumassa kannata wokata. Yli 230 C on ehdottomasti liikaa. 
 
- AnonyymiHaha, mikä vajakki 
- AnonyymiOlipas lyhyessä avauksessa paljon asiavirheitä = trollaus. - AnonyymiKylmäpuristettuja öljyjä ei kannata käyttää paistamisessa. Tämä pätee erityisesti oliiviöljyyn, jossa on runsaasti polyfenoleita. 
- AnonyymiAnonyymi kirjoitti:Kylmäpuristettuja öljyjä ei kannata käyttää paistamisessa. Tämä pätee erityisesti oliiviöljyyn, jossa on runsaasti polyfenoleita. Kaikki kylmäpuristetut öljyt, myös oliiviöljy, kestää kuumentamista 150 - 170 asteeseen saakka. Millään öljyllä ei pidä mennä tuon yli, (turha) savuaminen kertoo sen välittömästi. Friteeraus, jos sitä harrastaa, on asia erikseen, ja kylmäpuristettuja pitää välttää siinä, koska tarvittava lämpö on 180 - 190 astetta. 
 Avaus oli trollaus.
- AnonyymiMitä ihmettä höpötät? 
 Ota kauppaan mukaan...... Voita, Vispikermaa 40 %, Crème fraiche 34 %, Munia, Majoneesia (80% rasvaa)......
 Miksi noita elintarvikkeita pitäisi ottaa kauppaan mukaan? En ota, sillä voidaan syyttää myymälävarkaudesta. Kauppaan ei saa videä mukanaan ostoksia.
- Anonyymi kirjoitti:- Mitä ihmettä höpötät? 
 Ota kauppaan mukaan...... Voita, Vispikermaa 40 %, Crème fraiche 34 %, Munia, Majoneesia (80% rasvaa)......
 Miksi noita elintarvikkeita pitäisi ottaa kauppaan mukaan? En ota, sillä voidaan syyttää myymälävarkaudesta. Kauppaan ei saa videä mukanaan ostoksia.- Kyseessä taisi roskis eikä kauppa? 
- AnonyymiAnonyymi kirjoitti:Mitä ihmettä höpötät? 
 Ota kauppaan mukaan...... Voita, Vispikermaa 40 %, Crème fraiche 34 %, Munia, Majoneesia (80% rasvaa)......
 Miksi noita elintarvikkeita pitäisi ottaa kauppaan mukaan? En ota, sillä voidaan syyttää myymälävarkaudesta. Kauppaan ei saa videä mukanaan ostoksia."En ota, sillä voidaan syyttää myymälävarkaudesta. Kauppaan ei saa videä mukanaan ostoksia." 
 Tottahan toki kauppaan voi viedä toisesta kaupasta ostamiaan tavaroita. Näpistys- ja varkaustilanteissa toteennäyttötaakka on syyttäjällä, asiakkaalla ei tarvitse olla edes kuittia.
- AnonyymiTasapainoinen ihminen ei kyllä friteeraa jokaista suupalaansa. 
- Anonyymi kirjoitti:- Tasapainoinen ihminen ei kyllä friteeraa jokaista suupalaansa. - Eivät karppaajat friteeraa koska silloinhan joutuu käyttämään siemenöljyjä. Sen sijaan syödään meetvurstia juustolla ja voilla. 
- AnonyymiAnonyymi kirjoitti:"En ota, sillä voidaan syyttää myymälävarkaudesta. Kauppaan ei saa videä mukanaan ostoksia." 
 Tottahan toki kauppaan voi viedä toisesta kaupasta ostamiaan tavaroita. Näpistys- ja varkaustilanteissa toteennäyttötaakka on syyttäjällä, asiakkaalla ei tarvitse olla edes kuittia.En kyllä ota tuota riskiä, vaan jätän kaupan ulkopuolelle. 
 Ikävää tulla syytetyksi myymälävarkaudesta, ainkin kuitti kannattaa säilyttää.
- Anonyymihvp27 kirjoitti:Eivät karppaajat friteeraa koska silloinhan joutuu käyttämään siemenöljyjä. Sen sijaan syödään meetvurstia juustolla ja voilla. Siemenöljyt ovat turvallisempia kuin siemenet, koska edellisissä ei ole raskasmetalleja. Siitä huolimatta on näyttöä (runsaasti?) jälkimmäisten terveellisyydestä. 
- AnonyymiAnonyymi kirjoitti:En kyllä ota tuota riskiä, vaan jätän kaupan ulkopuolelle. 
 Ikävää tulla syytetyksi myymälävarkaudesta, ainkin kuitti kannattaa säilyttää.ja mitä saa syödä: 
 (Ota vaikka kauppaan mukaan:)
  Voita
  Vispikermaa 40 %
  Crème fraiche 34 %
  Munia
  Majoneesia (80% rasvaa)
  Pekonia
  Lihaa(jauhelihaa, paistia, paistipaloja, kotletteja, filettä jne)
  Kalaa (Mielellään rasvaisia, lohta, makrillia, muikkua , siikaa jne)
  Juustoa (kunnolla rasvaisia)
  Turkkilaista jugurttia 10 %
  Kaalia (valkokaali, kukkakaali,brysselinkaali jne.)
  Muita maanpinnan yläpuolella kasvavia vihanneksia
  Pakastettuja vihanneksia (broccoli, wok-vihannekset jne.)
  Avokado
  Oliiveja
  Oliiviöljyä
  Pähkinöitä
 Poista kaapeistasi:
 Jos haluat parantaa mahdollisuuksiasi onnistua ja varsinkin jos sinulla on kova halu imeän perään niin teet itsellesi palveluksen poistamalla (tai anna jollekkin muulle?) sokeri- ja tärkkelyspitoiset ruoat ja ruokatarvikkeet sekä kevyttuotteet.
  Karkit
  Chipsit
  Limsat ja juicet
  Margariinit
  Sokerit eri muodoissa
  Vehnäjauhot
  Pasta
  Riisi
  Perunat
  Kaikki kevytuotteet
  Valmisruoat (kaupasta ostetut)
  Jäätelöt
  Kaakut ja pikkuleivät
 Miksi et tekisi sitä kerralla?
 
- AnonyymiBertolli öljyt laadukkaan ihmisen valinta. Erilaisia eri käyttötatkoitukseen, oliiviöljyä tietty, sitä terveelliisintä. 
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- Sanna Marin teki sen, mihin muut eivät pystyneet - sote kerralla maaliinYli 15 vuotta Suomessa vatvottu sote-uudistus meni lopulta läpi Sanna Marinin hallituksen aikana. Edeltävät hallitukset737944
- Marinin hallitus hyväksyi soten (105-77) vuonna 2021vastaan äänesti Kok, persut, KD, Liike Nyt. Nyt on sitten käynyt niin kuin on käynyt. Pääkirjoitus: Sanna Marin jätti895717
- Enää viisi yötä Sannan kirjaanIhan täpinöissään tässä odotellaan. Vaikea pysytellä aloillaan, kun koko ajan tekisi mieli jo kirjakauppaan rynnätä, mut403855
- Sanna-kulttilaiset hehkuttaa edelleen Marinia, vaikka esim. Sote oli susi jo syntyessäänmutta kulttilaiset eivät ole järjen jättiläisiä, ja sanoihin Lasse Lehtinenkin, että Suomessa on pohjoismaiden tyhmimmät283271
- Kannattaako suomalaisen duunarin enää äänestää vasemmistopuolueitasillä eivät ne tunnu kovasti ajavan suomi-duunarin etuja. Jos katsotaan Vasemmistoliittoa, niin sehän on ihan feministi453205
- Pikkupersu osoitti olevansa hieman yksinkertainen"Heikosti älykkyystesteissä pärjänneistä lapsista tulee muita todennäköisemmin ennakkoluuloisia ja konservatiivisia", uu893184
- Lehtinen: "Oli demareidenkin onni, että valkoiset voittivat sodan 1918"Lasse Lehtisen mukaan vasemmalla on radiohiljaisuus hänen uutuuskirjastaan, "Läheltä piti. Kansakunnan hurjat hetket" L1112965
- Jos on heikkolahjainen ja laiska koulupudokas, niin silloin äänestää vasemmistopuolueitanäin tämä on käytännössä aina mennyt. Jos ei älyä ole paljon suotu, niin ei silloin inssiksi opiskella, vaan päädytään212914
- SDP:n valtuutettu valehtelee koulutuksensaSDP:n helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mahad Ahmed käyttää maisterin titteliä suoritettuaan 60 opintopisteen epäviral962805
- IL - 100 000 potentiaalista sotilasta pakeni Ukrainasta!"Ukrainasta nuorten miesten joukkopako Liki 100 000 asevelvollisuusikäistä miestä on poistunut Ukrainasta parin viime k422800