Rypsiöljyn palamispiste yli 300 astetta, oliiviöljyllä hieman huonompi!
Rypsiöljy paras paistorasva
23
2364
Vastaukset
- mutta uskonasioitahan....
mutujuttuja
- Kiril
mutta paistamiseen kannattaa käyttää voita, kookos- tai oliiviöljyä. Rypsiöljy hapettuu kuumennettaessa ja siksi en suosittele sitä. Oliiviöljyn omega 9-rasva taas estää kolesterolia hapettumasta.
- Denex
Eikös pitäisi verrata öljyjen ph:ta, eikä mitään Omega-9 katsoa. Eikös rypsipellot kalkita ph luultavasti on lähellä neutraalia.
- öljyjen
Denex kirjoitti:
Eikös pitäisi verrata öljyjen ph:ta, eikä mitään Omega-9 katsoa. Eikös rypsipellot kalkita ph luultavasti on lähellä neutraalia.
ph arvot.
Ja se on leimahduspiste. Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä, koska ruokaa ei normaalisti valmisteta noin korkeissa lämpötiloissa.
Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt. - Denex
öljyjen kirjoitti:
ph arvot.
Ja se on leimahduspiste. Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä, koska ruokaa ei normaalisti valmisteta noin korkeissa lämpötiloissa.
Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä"
Eiköhän aineen happamuudella ole paljonkin merkitystä! Itse et kenties ymmärrä PH-asteikkoa tai et huomannut ajatella. Happamat ruuat syttyvät matalammissa lämmöissä.
"Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
http://ois.nist.gov/pah/sp922_Result.cfm
http://en.wikipedia.org/wiki/Polycyclic_aromatic_hydrocarbon
"esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
eikös monet karsinogeenit ole -eeni-päätteisiä?
Toki palamisessa niitä syntyy, sen takia pitäisi välttää energian polttamista ja siirtyä moderniin ydinvoimaan ja välttää hiiltä, jolla yhä suomessa tuotetaan energiaa. Myös öljyn välttäminen kaikilla tavoin on suotavaa. Mistä siis on lähtöisin tämä ydinvoiman vastaisuus? Suomessa elinikä voisi olla vuoden vähempi, jos puolet kansasta ei kuolisi johonkin syöpään!
Puun palaminen on siinä mielessä jännä juttu, että
siinä syntyy niin mitätön määrä karsinogeenejä, ettei sillä ole merkitystä. Vain lisäaineet joita puussa on aiheuttaa karsinogeenejä. Kuitenkin paperiteollisuudessa niitä karsinogeenejä syntyy. - Kiril
Denex kirjoitti:
"Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä"
Eiköhän aineen happamuudella ole paljonkin merkitystä! Itse et kenties ymmärrä PH-asteikkoa tai et huomannut ajatella. Happamat ruuat syttyvät matalammissa lämmöissä.
"Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
http://ois.nist.gov/pah/sp922_Result.cfm
http://en.wikipedia.org/wiki/Polycyclic_aromatic_hydrocarbon
"esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
eikös monet karsinogeenit ole -eeni-päätteisiä?
Toki palamisessa niitä syntyy, sen takia pitäisi välttää energian polttamista ja siirtyä moderniin ydinvoimaan ja välttää hiiltä, jolla yhä suomessa tuotetaan energiaa. Myös öljyn välttäminen kaikilla tavoin on suotavaa. Mistä siis on lähtöisin tämä ydinvoiman vastaisuus? Suomessa elinikä voisi olla vuoden vähempi, jos puolet kansasta ei kuolisi johonkin syöpään!
Puun palaminen on siinä mielessä jännä juttu, että
siinä syntyy niin mitätön määrä karsinogeenejä, ettei sillä ole merkitystä. Vain lisäaineet joita puussa on aiheuttaa karsinogeenejä. Kuitenkin paperiteollisuudessa niitä karsinogeenejä syntyy.sillä sokeri on länsimaissa yleisimmin syöty karsinogeeni eli syövän aiheuttaja. Syöpäsolut tarvitsevat ravinnokseen glukoosia. Sokerin syöminen lisää glukoosin määrää kehossa ja ravitsee syöpäsoluja.
- pelle siis
Denex kirjoitti:
"Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä"
Eiköhän aineen happamuudella ole paljonkin merkitystä! Itse et kenties ymmärrä PH-asteikkoa tai et huomannut ajatella. Happamat ruuat syttyvät matalammissa lämmöissä.
"Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
http://ois.nist.gov/pah/sp922_Result.cfm
http://en.wikipedia.org/wiki/Polycyclic_aromatic_hydrocarbon
"esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt."
eikös monet karsinogeenit ole -eeni-päätteisiä?
Toki palamisessa niitä syntyy, sen takia pitäisi välttää energian polttamista ja siirtyä moderniin ydinvoimaan ja välttää hiiltä, jolla yhä suomessa tuotetaan energiaa. Myös öljyn välttäminen kaikilla tavoin on suotavaa. Mistä siis on lähtöisin tämä ydinvoiman vastaisuus? Suomessa elinikä voisi olla vuoden vähempi, jos puolet kansasta ei kuolisi johonkin syöpään!
Puun palaminen on siinä mielessä jännä juttu, että
siinä syntyy niin mitätön määrä karsinogeenejä, ettei sillä ole merkitystä. Vain lisäaineet joita puussa on aiheuttaa karsinogeenejä. Kuitenkin paperiteollisuudessa niitä karsinogeenejä syntyy.tai vaihtoehtoisesti provo.
No eipä tarvitse lukea sinunkaan viestejäsi enää. - odotellaan
Denex kirjoitti:
Eikös pitäisi verrata öljyjen ph:ta, eikä mitään Omega-9 katsoa. Eikös rypsipellot kalkita ph luultavasti on lähellä neutraalia.
Mistä niitä ph arvoja löytää?
- jepjep777
öljyjen kirjoitti:
ph arvot.
Ja se on leimahduspiste. Eikä tuolla ole juurikaan merkitystä, koska ruokaa ei normaalisti valmisteta noin korkeissa lämpötiloissa.
Karsinogeenit syntyy juuri liian korkeissa lämpötiloissa, esim ruuan mustuminen/hiiltyminen on merkki että niitä on syntynyt.Kyllä leimahduspisteellä on merkitystä, just onnistuin sytyttämään rasvapalon wokatessa.
- joku vaan
jepjep777 kirjoitti:
Kyllä leimahduspisteellä on merkitystä, just onnistuin sytyttämään rasvapalon wokatessa.
Ei noin kuumassa kannata wokata. Yli 230 C on ehdottomasti liikaa.
- Anonyymi
Haha, mikä vajakki
- Anonyymi
Olipas lyhyessä avauksessa paljon asiavirheitä = trollaus.
- Anonyymi
Kylmäpuristettuja öljyjä ei kannata käyttää paistamisessa. Tämä pätee erityisesti oliiviöljyyn, jossa on runsaasti polyfenoleita.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kylmäpuristettuja öljyjä ei kannata käyttää paistamisessa. Tämä pätee erityisesti oliiviöljyyn, jossa on runsaasti polyfenoleita.
Kaikki kylmäpuristetut öljyt, myös oliiviöljy, kestää kuumentamista 150 - 170 asteeseen saakka. Millään öljyllä ei pidä mennä tuon yli, (turha) savuaminen kertoo sen välittömästi. Friteeraus, jos sitä harrastaa, on asia erikseen, ja kylmäpuristettuja pitää välttää siinä, koska tarvittava lämpö on 180 - 190 astetta.
Avaus oli trollaus. - Anonyymi
Mitä ihmettä höpötät?
Ota kauppaan mukaan...... Voita, Vispikermaa 40 %, Crème fraiche 34 %, Munia, Majoneesia (80% rasvaa)......
Miksi noita elintarvikkeita pitäisi ottaa kauppaan mukaan? En ota, sillä voidaan syyttää myymälävarkaudesta. Kauppaan ei saa videä mukanaan ostoksia. Anonyymi kirjoitti:
Mitä ihmettä höpötät?
Ota kauppaan mukaan...... Voita, Vispikermaa 40 %, Crème fraiche 34 %, Munia, Majoneesia (80% rasvaa)......
Miksi noita elintarvikkeita pitäisi ottaa kauppaan mukaan? En ota, sillä voidaan syyttää myymälävarkaudesta. Kauppaan ei saa videä mukanaan ostoksia.Kyseessä taisi roskis eikä kauppa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä ihmettä höpötät?
Ota kauppaan mukaan...... Voita, Vispikermaa 40 %, Crème fraiche 34 %, Munia, Majoneesia (80% rasvaa)......
Miksi noita elintarvikkeita pitäisi ottaa kauppaan mukaan? En ota, sillä voidaan syyttää myymälävarkaudesta. Kauppaan ei saa videä mukanaan ostoksia."En ota, sillä voidaan syyttää myymälävarkaudesta. Kauppaan ei saa videä mukanaan ostoksia."
Tottahan toki kauppaan voi viedä toisesta kaupasta ostamiaan tavaroita. Näpistys- ja varkaustilanteissa toteennäyttötaakka on syyttäjällä, asiakkaalla ei tarvitse olla edes kuittia. - Anonyymi
Tasapainoinen ihminen ei kyllä friteeraa jokaista suupalaansa.
Anonyymi kirjoitti:
Tasapainoinen ihminen ei kyllä friteeraa jokaista suupalaansa.
Eivät karppaajat friteeraa koska silloinhan joutuu käyttämään siemenöljyjä. Sen sijaan syödään meetvurstia juustolla ja voilla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"En ota, sillä voidaan syyttää myymälävarkaudesta. Kauppaan ei saa videä mukanaan ostoksia."
Tottahan toki kauppaan voi viedä toisesta kaupasta ostamiaan tavaroita. Näpistys- ja varkaustilanteissa toteennäyttötaakka on syyttäjällä, asiakkaalla ei tarvitse olla edes kuittia.En kyllä ota tuota riskiä, vaan jätän kaupan ulkopuolelle.
Ikävää tulla syytetyksi myymälävarkaudesta, ainkin kuitti kannattaa säilyttää. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Eivät karppaajat friteeraa koska silloinhan joutuu käyttämään siemenöljyjä. Sen sijaan syödään meetvurstia juustolla ja voilla.
Siemenöljyt ovat turvallisempia kuin siemenet, koska edellisissä ei ole raskasmetalleja. Siitä huolimatta on näyttöä (runsaasti?) jälkimmäisten terveellisyydestä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En kyllä ota tuota riskiä, vaan jätän kaupan ulkopuolelle.
Ikävää tulla syytetyksi myymälävarkaudesta, ainkin kuitti kannattaa säilyttää.ja mitä saa syödä:
(Ota vaikka kauppaan mukaan:)
Voita
Vispikermaa 40 %
Crème fraiche 34 %
Munia
Majoneesia (80% rasvaa)
Pekonia
Lihaa(jauhelihaa, paistia, paistipaloja, kotletteja, filettä jne)
Kalaa (Mielellään rasvaisia, lohta, makrillia, muikkua , siikaa jne)
Juustoa (kunnolla rasvaisia)
Turkkilaista jugurttia 10 %
Kaalia (valkokaali, kukkakaali,brysselinkaali jne.)
Muita maanpinnan yläpuolella kasvavia vihanneksia
Pakastettuja vihanneksia (broccoli, wok-vihannekset jne.)
Avokado
Oliiveja
Oliiviöljyä
Pähkinöitä
Poista kaapeistasi:
Jos haluat parantaa mahdollisuuksiasi onnistua ja varsinkin jos sinulla on kova halu imeän perään niin teet itsellesi palveluksen poistamalla (tai anna jollekkin muulle?) sokeri- ja tärkkelyspitoiset ruoat ja ruokatarvikkeet sekä kevyttuotteet.
Karkit
Chipsit
Limsat ja juicet
Margariinit
Sokerit eri muodoissa
Vehnäjauhot
Pasta
Riisi
Perunat
Kaikki kevytuotteet
Valmisruoat (kaupasta ostetut)
Jäätelöt
Kaakut ja pikkuleivät
Miksi et tekisi sitä kerralla?
- Anonyymi
Bertolli öljyt laadukkaan ihmisen valinta. Erilaisia eri käyttötatkoitukseen, oliiviöljyä tietty, sitä terveelliisintä.
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kyllä tiedän että ajattelet
Niin ajattelen minäkin. Sinulla tuskin on yhtään sen helpompi olla kuin minullakaan tällä hetkellä.. Toisaalta ehkä tä239279Martina, yksityishenkilön ex vihaa häntä
Seiska ja IL kirjoittaa, että yksityishenkilön ex on veemäinen ja vihaa Martinaa. Onneksi ex on 13000 km päässä.3811897Korona-ajan häväistysten tutkiminen alkaa
Teemu Keskisarja ja Tapio Puolimatka haastavat korona-ajan viralliset totuudet. "Korona synnytti kastilaitoksen. Se aset3511845- 941608
- 4181587
- 61345
Yksi elämän pahimmista virheistä
Olla tekemättä mitään, jos on jostakin oikeasti kiinnostunut ja jää vain miettimään, sekä kaipaamaan. Sekin parempi, jo331130Ensi vuonna
Toivon että meistä tulee vähintään ystäviä. Olemme samankaltaisia ja ymmärrämme toisiamme. Haluaisin oppia tuntemaan sin241086Parempaa uutta
vuotta dear. Kun vuosi vaihtuu, olet ensimmäisenä mielessäni. Uusi vuosi ei pyyhi pois vanhan vuoden tunteita.521042- 36998