Pyörätuolissa istujan laihdutus?

Argh-argh

laihdutus ohjeita satelee ympäriinsä ja kehoitetaan liikkumaan ja vähentämään ruokaaterioilla ruokamääriä.
Huhuilenkin nyt ettäkö löytyisi toista samanlaisen ongelman kanssa painijaa?? Ylipainoa on kertynyt koska liikkumaan ei pääse enää normaalisti, etenevän sairauden takia joudun liikkumiseen käyttämään sähköpuörätuolia.
Avustajaani ajatellen olisi painon putoaminen suotavaa ;)

12

2958

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Helinä.

   Olen laihduttanut tämän vuoden alusta, lähtöpainosta 120 kg pois n. 13 kiloa (nyt paino siis 107 kg, mikä vieläkin aivan valtaisa, mutta alaspäin mennään).

   Ilman sen enenpää mainostamista, kerron, että olen käyttänyt Painonvartijoiden pistelaskusysteemiä. Olen joskus muutama vuosi sitten tilannut sieltä kirjekurssin, mutta otin sen vasta nyt tosissani käyttöön. Kyllä se tuntuu tehoavan, vaikka tietenkin toivoisin laihtumisen olevan nopeampaa; ehkä kuitenkin näin kilojen pysyminen poissa on varmenpaa.

   Se vähän harmittaa, kun istumatyötä tekevä ei saa työnteostaan lisäruokailupisteitä: minä kun hakkaan halotkin istuen :) Käytän siis minäkin pyörätuolia liikkumiseen. Avustajaa ei ole, joten vain omat kädet ovat kovilla.

   Eipä meillä taida juurikaan muita keinoja olla kuin se ruuan määrän vähentäminen ja tietenkin myös ruuan laadun tarkkailu (niitä rehuja enemmän). Minua auttaa näin kesäisin se, että viihdyn ulkona puutarhahommissa (siinä määrin kuin se on mahdollista), se pitää minut pois ruuan lähettyviltä.

   Paha tapani on ollut kokoaikainen napostelu aina, kun siihen on ollut mahdollisuus. Nyt olen pyrkinyt syömään säännöllisin välein (viisi kertaa päivässä, vähän kerrallaan).

   Olen ollut jonkin aikaa keskusteluissa mukana tuossa "Nokinenät" ryhmässä (katso muutama rivi alaspäin).

   • Argh-Argh

    Voi olipa kiva kuulla että laihtuminen todellakin on mahdollista vaikkei jaloillaan pääsisikään liikkumaan.
    Eli minäkin jatkan sinnikkäästi vain ruokamäärien vähentämistä. Vaikkakin välillä tuntuu että rehut pursuaa korvista, korvat kasvaa jne....
    Oletteko kokeilleet mitään "valmisteita"? Siis auttaako kromi, sinkki tai mikä se nyt oli makean himoon. Tai onko aterian korvaajista mitään apua?
    Ja eikun syömään....


  • Bonanzza

   Tunnen useita pyörätuolissa olijoita, jotka eivät pysty juuri liikkumaan. Sanoisin, ja sanonkin, että naiset etupäässä ovat hoikkia ja miehet tukevia, kuten itsekin olen, vaikka pystynkin liikkumaan käsivoimin kilometrikaupalla.

   Se on vaan kai niin, että naiset ovat etupäässä fiksumpia ja syövät tarpeensa mukaan. Tosin näkeehän myös lihavia pyörätuolinaisia.

   • Anonyymi

    Tämä nyt on täyttä paskaa, että "Se on vaan kai niin, että naiset ovat etupäässä fiksumpia ja syövät tarpeensa mukaan", naiset ovat luonnostaan aivan helvetin tyhmiä ja sinun kommenttisi vahvistaa sen.


  • muutama vuosi

   sitten liikkumatta 30 kg, siis minäkin olen vaikeasti liikuntavammainen. Jos liikkumalla aikoo kuluttaa syömänsä, ei vuorokauden tunnit riittäisi. Kyllä se on tärkeintä mitä suuhunsa panee, ja kuinka usein.


   Tietenkin hyvä, jos pystyy edes jonkinlaiseen liikkumiseen, kalorien kulutukseen.

   Onnea laihdutukseen!:)

  • sentään

   käydä kuntoutuksessa? Lisäksi käsipainoilla voi treenata lihaskuntoa ihan kotonakin.

  • Molla

   Haluatko minusta tsemppikaverin?
   Laihduttelen tässä rauhalliseen tahtiin.
   Olen 31v Hesalainen nainen ja liikun itsekin pyörätuolilla.Haluatko laittaa osoitteesi niin voitais tsempata toisiamme!

  • Mökkelö

   Heips,

   Itse monet vuodet työskennellyt erinäisiä ihmisten kanssa, jotka ovat istuneet manuaalissa tai sähkärissä. Itse en tiedä tilannettasi, kuinka kätesi toimivat ja muutenkin, mutta ehdotan kuntosalia ainakin aluksi. Jos sinulla käy fyssari niin häneltä kannattaa kysyä jumppapallolla tehtäviä liikkeitä, ainakin pari tuttuani on treenannut itselleen vatsalihakset jumppapallon avulla, vaikka sen ei kuulemma pitäisi lääkärin mukaan olla mahdollista, että pääsee vatsalihaksilla nostamaan itsensä istuma-asentoon :)
   Jos sinua kiinnostaa niin esim. Pyörätuoli rugby on erittäion hiostava hyvä laji, kuten myös pyörätuolitanssi, kannattaa kokeilla. Vaikka olen itse kävelevä niin pyörätuoli tanssia kerran kokeilin ihan tuolissa istuen ja voin sanoa, että hiki tuli..

   Ja katsoin että istut sähkärissä, jos vain mahdollista avustajan kanssa tai ilman niin kannattaa treenata käsiä manuaalituolilla. Esim. käydä manuaalilla "lenkillä" , huh että polttaa kaloreita.

   Suurin osa liikunta lajeista kyllä sujuu tuolissakin istuen, pitää vaan improvisoida!

   • Anonyymi

    Mutta kun spinaalikanava on poikki, ei niitä vatsa-kylkilihaksia yksinkertaisesti vai voi tulla. Lisäksi osittainen neliraajahalvaantunut (CVI-CVII) ei hikoile edes saunassa.
    Liikuntaa vain niin paljon kuin pystyy ja ruokaa ison määrän sijaan useampi pieni määrä.
    Itse taistelen saman ongelman parissa, ei oo helppoa ei. Itsetunnon kanssa sama sota.


  • Anonyymi

   Minua enemmän kiinnostaisi, että miten pyörätuolissa oleva osittain neliraajahalvaantunut lapsuusiän (tyyppi 1) diabeetikko pystyisi laihduttamaan? En syö juuri mitään nytkään ja etureppu senkun kasvaa. Liikkuminenkin todella vaikea oma aloitteisesti ilman avustajaa ja niitäkin tunteja on kuukaudessa rajatusti (VAIN 40 tuntia) ja niiden pitäisi muka riittää tapaamaan kavereita, sukulaisia ja harrastuksiin. En tiedä missä unimaailmassa nuo päättäjät elävät, mutta tuo tuntimäärä ei riitä mihinkään ja aina saa jättää paljon tekemättä ja on melkeinpä kotinsa vankina.
   Mutta kertokaa nyt jos on jotain keinoa joka auttaisi kun painonpudotus on diabeetikollekin vaikeaa saatikka sitten pyörätuolissa olevalle sellaiselle. En ole vielä luovuttanut, mutta kohta on pakko kun ei pääse liikkumaan tämän laardipallon kanssa mihinkään.

   Peace.

   • kaikki sokeri ja rasva pois ruuasta.

    kasvisruokavalio.


  • Anonyymi

   "Ylipainoa on kertynyt koska liikkumaan ei pääse enää normaalisti,"

   Oletko varma että se johtuu siitä eikä siitä mitä syöt ja minkä verran?

   Liikkumisen kohdalla sinulle aina kerrotaan että poltat sen ja sen verran kaloreita mutta kuka kertoo sinulle että kaloriteoria ei toimi ihmisen kohdalla luullulla tavalla sen voit todeta heidänkin kohdalla jotka eivät istu rullatuolissa. Ravinto ratkaisee . Jos haluat lisää tietoa niin osoitteni löydät blogistani.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   102
   1770
  2. Tunnut niin oikealta kuin osa minua

   Olenko oikeassa? Eihän tässä puutu kuin samat tuntemukset sinulta. Nainen, mitä tämä on? Jotain todella outoa tässä on,
   Ikävä
   88
   1566
  3. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1128
  4. Nainen, täällä minä vain sinua ikävöin

   Joka päivä riudun ja ajatus sinusta viiltää syvälle, se, miten ihanaa olisi kokea sinut lähelläni. Mieleni askartelee si
   Ikävä
   59
   1088
  5. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   254
   966
  6. Vaatii kaupungilta kuusinumeroista summaa

   Onko ahneudella ja kieroudella rajaa? Itse tekee väärin, saa oikeutetusti potkut ja on nyt etukäteen suunnitellusti käsi
   Haapavesi
   72
   917
  7. En mä vaan ymmärrä miten noin kaunis voi olla sinkku

   Sähän olet uskomattoman upea nainen kaikinpuolin.
   Ikävä
   56
   816
  8. Jos joskus pääsen halaamaan sinua

   niin voi olla, että en päästä enää ollenkaan irti. Sitten on hankala mm. käydä töissä, mutta eipä voi mitään.
   Ikävä
   58
   789
  9. Ikävä sinua, voimmeko tavata?

   Anteeksi se minun viestini aikoinaan. Perun (jos se on vielä mahdollista) viestini sisällön ja olen pahoillani, jos se l
   Ikävä
   36
   780
  10. Voitko ystävällisesti

   Vastata siihen mitä kirjoitin Oletko valmis kasvotusten puhumaan vai kidutatko lopunelämäsi minua
   Ikävä
   60
   710
  Aihe