Pyörätuolissa istujan laihdutus?

Argh-argh

laihdutus ohjeita satelee ympäriinsä ja kehoitetaan liikkumaan ja vähentämään ruokaaterioilla ruokamääriä.
Huhuilenkin nyt ettäkö löytyisi toista samanlaisen ongelman kanssa painijaa?? Ylipainoa on kertynyt koska liikkumaan ei pääse enää normaalisti, etenevän sairauden takia joudun liikkumiseen käyttämään sähköpuörätuolia.
Avustajaani ajatellen olisi painon putoaminen suotavaa ;)

12

3298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helinä.

      Olen laihduttanut tämän vuoden alusta, lähtöpainosta 120 kg pois n. 13 kiloa (nyt paino siis 107 kg, mikä vieläkin aivan valtaisa, mutta alaspäin mennään).

      Ilman sen enenpää mainostamista, kerron, että olen käyttänyt Painonvartijoiden pistelaskusysteemiä. Olen joskus muutama vuosi sitten tilannut sieltä kirjekurssin, mutta otin sen vasta nyt tosissani käyttöön. Kyllä se tuntuu tehoavan, vaikka tietenkin toivoisin laihtumisen olevan nopeampaa; ehkä kuitenkin näin kilojen pysyminen poissa on varmenpaa.

      Se vähän harmittaa, kun istumatyötä tekevä ei saa työnteostaan lisäruokailupisteitä: minä kun hakkaan halotkin istuen :) Käytän siis minäkin pyörätuolia liikkumiseen. Avustajaa ei ole, joten vain omat kädet ovat kovilla.

      Eipä meillä taida juurikaan muita keinoja olla kuin se ruuan määrän vähentäminen ja tietenkin myös ruuan laadun tarkkailu (niitä rehuja enemmän). Minua auttaa näin kesäisin se, että viihdyn ulkona puutarhahommissa (siinä määrin kuin se on mahdollista), se pitää minut pois ruuan lähettyviltä.

      Paha tapani on ollut kokoaikainen napostelu aina, kun siihen on ollut mahdollisuus. Nyt olen pyrkinyt syömään säännöllisin välein (viisi kertaa päivässä, vähän kerrallaan).

      Olen ollut jonkin aikaa keskusteluissa mukana tuossa "Nokinenät" ryhmässä (katso muutama rivi alaspäin).

      • Argh-Argh

        Voi olipa kiva kuulla että laihtuminen todellakin on mahdollista vaikkei jaloillaan pääsisikään liikkumaan.
        Eli minäkin jatkan sinnikkäästi vain ruokamäärien vähentämistä. Vaikkakin välillä tuntuu että rehut pursuaa korvista, korvat kasvaa jne....
        Oletteko kokeilleet mitään "valmisteita"? Siis auttaako kromi, sinkki tai mikä se nyt oli makean himoon. Tai onko aterian korvaajista mitään apua?
        Ja eikun syömään....


    • Bonanzza

      Tunnen useita pyörätuolissa olijoita, jotka eivät pysty juuri liikkumaan. Sanoisin, ja sanonkin, että naiset etupäässä ovat hoikkia ja miehet tukevia, kuten itsekin olen, vaikka pystynkin liikkumaan käsivoimin kilometrikaupalla.

      Se on vaan kai niin, että naiset ovat etupäässä fiksumpia ja syövät tarpeensa mukaan. Tosin näkeehän myös lihavia pyörätuolinaisia.

      • Anonyymi

        Tämä nyt on täyttä paskaa, että "Se on vaan kai niin, että naiset ovat etupäässä fiksumpia ja syövät tarpeensa mukaan", naiset ovat luonnostaan aivan helvetin tyhmiä ja sinun kommenttisi vahvistaa sen.


    • muutama vuosi

      sitten liikkumatta 30 kg, siis minäkin olen vaikeasti liikuntavammainen. Jos liikkumalla aikoo kuluttaa syömänsä, ei vuorokauden tunnit riittäisi. Kyllä se on tärkeintä mitä suuhunsa panee, ja kuinka usein.


      Tietenkin hyvä, jos pystyy edes jonkinlaiseen liikkumiseen, kalorien kulutukseen.

      Onnea laihdutukseen!:)

    • sentään

      käydä kuntoutuksessa? Lisäksi käsipainoilla voi treenata lihaskuntoa ihan kotonakin.

    • Molla

      Haluatko minusta tsemppikaverin?
      Laihduttelen tässä rauhalliseen tahtiin.
      Olen 31v Hesalainen nainen ja liikun itsekin pyörätuolilla.Haluatko laittaa osoitteesi niin voitais tsempata toisiamme!

    • Mökkelö

      Heips,

      Itse monet vuodet työskennellyt erinäisiä ihmisten kanssa, jotka ovat istuneet manuaalissa tai sähkärissä. Itse en tiedä tilannettasi, kuinka kätesi toimivat ja muutenkin, mutta ehdotan kuntosalia ainakin aluksi. Jos sinulla käy fyssari niin häneltä kannattaa kysyä jumppapallolla tehtäviä liikkeitä, ainakin pari tuttuani on treenannut itselleen vatsalihakset jumppapallon avulla, vaikka sen ei kuulemma pitäisi lääkärin mukaan olla mahdollista, että pääsee vatsalihaksilla nostamaan itsensä istuma-asentoon :)
      Jos sinua kiinnostaa niin esim. Pyörätuoli rugby on erittäion hiostava hyvä laji, kuten myös pyörätuolitanssi, kannattaa kokeilla. Vaikka olen itse kävelevä niin pyörätuoli tanssia kerran kokeilin ihan tuolissa istuen ja voin sanoa, että hiki tuli..

      Ja katsoin että istut sähkärissä, jos vain mahdollista avustajan kanssa tai ilman niin kannattaa treenata käsiä manuaalituolilla. Esim. käydä manuaalilla "lenkillä" , huh että polttaa kaloreita.

      Suurin osa liikunta lajeista kyllä sujuu tuolissakin istuen, pitää vaan improvisoida!

      • Anonyymi

        Mutta kun spinaalikanava on poikki, ei niitä vatsa-kylkilihaksia yksinkertaisesti vai voi tulla. Lisäksi osittainen neliraajahalvaantunut (CVI-CVII) ei hikoile edes saunassa.
        Liikuntaa vain niin paljon kuin pystyy ja ruokaa ison määrän sijaan useampi pieni määrä.
        Itse taistelen saman ongelman parissa, ei oo helppoa ei. Itsetunnon kanssa sama sota.


    • Anonyymi

      Minua enemmän kiinnostaisi, että miten pyörätuolissa oleva osittain neliraajahalvaantunut lapsuusiän (tyyppi 1) diabeetikko pystyisi laihduttamaan? En syö juuri mitään nytkään ja etureppu senkun kasvaa. Liikkuminenkin todella vaikea oma aloitteisesti ilman avustajaa ja niitäkin tunteja on kuukaudessa rajatusti (VAIN 40 tuntia) ja niiden pitäisi muka riittää tapaamaan kavereita, sukulaisia ja harrastuksiin. En tiedä missä unimaailmassa nuo päättäjät elävät, mutta tuo tuntimäärä ei riitä mihinkään ja aina saa jättää paljon tekemättä ja on melkeinpä kotinsa vankina.
      Mutta kertokaa nyt jos on jotain keinoa joka auttaisi kun painonpudotus on diabeetikollekin vaikeaa saatikka sitten pyörätuolissa olevalle sellaiselle. En ole vielä luovuttanut, mutta kohta on pakko kun ei pääse liikkumaan tämän laardipallon kanssa mihinkään.

      Peace.

      • kaikki sokeri ja rasva pois ruuasta.

        kasvisruokavalio.


    • Anonyymi

      "Ylipainoa on kertynyt koska liikkumaan ei pääse enää normaalisti,"

      Oletko varma että se johtuu siitä eikä siitä mitä syöt ja minkä verran?

      Liikkumisen kohdalla sinulle aina kerrotaan että poltat sen ja sen verran kaloreita mutta kuka kertoo sinulle että kaloriteoria ei toimi ihmisen kohdalla luullulla tavalla sen voit todeta heidänkin kohdalla jotka eivät istu rullatuolissa. Ravinto ratkaisee . Jos haluat lisää tietoa niin osoitteni löydät blogistani.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe