Jaakko Löytty

Mikä on mielestänne Löytyn paras biisi. Omasta mielestäni se on miehen ensimmäiseltä levyltä löytyvä Ilouutinen, joka onkin mielestäni kaikkien aikojen paras suomigospellaulu.
Ilmoita


Juu, kahden maan kansalainen on erityisen kaunis melodia ja sanoituksessa on syvää viisautta ja herännäishenkisyyttä aidoimmillaan.
2 VASTAUSTA:
myös Kahden maan kansalaista. Tosin J. Löytyllä on niiiin paljon hyviä piisejä, että parhaan valitseminen on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.
Minustakin paras on Kahden maan kansalainen ja perustelut on ihan samat kuin körttisellä. Top 5:een mahtuvat myös Helsinki-Dakar, Toisen päivän iltana, Pidä minusta kiinni ja Martin Luther Kingin laulu.
+Lisää kommentti
Aiemmin mainitut ovat kaikki hyviä, mutta itse olen kuunnellut ne jo puhki. Vähemmän soitetutkin ovat mainioita kuten Elävää vettä (Dire Straits -henkinen) tai Taivaan Isän kämmenellä (herkkää tulkintaa). Nämä ovat 70/80-lukujen vaihteesta.
Ilmoita
"Pekka oli kalamies" 1970-luvun alkupuolelta on Jaakko Löytyn ylivoimaisesti ainakin vaikuttavin biisi.

Joku tyttöoppilas uskalsi soittaa sen joskus vuonna 1974 tai 1975 koulun aamuhartaudeksi kaiuttimien kautta luokkahuoneisiin. Kun räminä alkoi, ensireaktio oli hätkähdyttävä, suorastaan henkeä salpaava: Mitä ihmettä?!!! Kuinka joku on päässyt sabotoimaan aamuhartauksen? Ehtiiköhän rehtori keskeyttää lähetyksen?

Sitten vasta kuunneltiin, rienataanko tuossa kuitenkaan uskontoa vai voiko tuollainen tosiaankin olla hengellistä musiikkia? Miten se voisi olla mahdollista? Eihän kukaan koskaan ole tehnyt uskonnollista rokkia. Hengellisen musiikinhan piti olla vain ikivanhoja virsiä ja hartaita säveliä, joista useimpien tuntemat "radikaalit" irtiotot olivat olleet pari radiossakin soitettua Lasse Mårtenssonin ja Ritva Mustosen kappaletta. Seurakuntanuorissa kulkeneet tunsivat lisäksi joitakuita muitakin 60-luvun nuorison hengellisiä lälläreitä.

Pekka oli kalamies -kappaleen vaikutuksesta keskusteltiin välitunneilla pitkin päivää. Sitä analysoitiin hämmästyneinä ja huvittuneinakin. Kyllähän rock-nuoriso oli sen heti huomannut, että Löytyn soittotaito oli perin alkeellinen, mutta hyvä yritys silti palkittiin kommenteissa yleisesti.

Millään muulla hengellisellä musiikkikappaleella en ole huomannut olevan vastaavaa vaikutusta "seurakuntaan". Se on täysin verrattavissa Lordin esitykseen euroviisuissa.
Ilmoita
LÖDE RULAAAAA;)
Ilmoita
https://youtu.be/ZJqts2oXudI?t=214 Ihan ku siinois vierekkäin Reino Nordin ja Jaakko Löytty
Ilmoita
``Löytyn lyömä`` - Omaelämäkerrallinen, vielä kesken.
Ilmoita
Löyttys best biece is Kerro ihmisille
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Jaakko Löytty

Mikä on mielestänne Löytyn paras biisi. Omasta mielestäni se on miehen ensimmäiseltä levyltä löytyvä Ilouutinen, joka onkin mielestäni kaikkien aikojen paras suomigospellaulu.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta