Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

13 vuotias ja 70kg!!!!

läski

täytän piakoin 14 vuotias. olen n. 165cm pitkä ja painan 70kg!! se on liikaa minusta. olisiko teillä hyviä vinkkejä tehokkaaseen laihdutukseen?

kiitos jo etukäteen vastauksista

6

870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • only-me

      Kirjoita ylös, mikä olisi ihannepainosi ja missä suhteessa syöt ja liikut. Älä lipsu tekemästäsi listasta. Jos lipsahdat esim. syömään karkkia koulupäivänä, rankaise itseäsi siitä. Esimerkiksi tekemällä kaksikymmentä vatsalihasliikettä viittä karkkia kohden.
      Jätä herkut viikonloppuun. Kun ensikerran tekee mieli karkkia, syö vaikka joku hedelmä tai juo lasillinen sokeritonta mehua.
      Liiku joka päivä (lenkkeile, ui, pyöräile, pelaa pallopelejä) ja ykskaks liikunnasta on tullut elämäntapa. Sitten liikkuminen on vain ihanaa.
      Yritä löytää joku oma laji, jonka parissa viihdyt. Pyydä vaikka jotain kaveriasi mukaan kokeilemaan uintia, jalkapalloilua, rullaluistelua, tanssia, nyrkkeilyä tms. Älä kuitenkaan aloita liian rankasti, vaan tunne omat rajasi.
      Kerro vanhemmillesi laihduttamisestasi, sillä jos on joku tukemassa, on laihduttaminen helpompaa. Sitten vanhempasi voivat ostaa kevyempiä välipaloja sinulle.
      Salli lipsahdukset. Jos joskus sorrut herkuttelemaan, et saa lyödä hanskoja tiskiin. Lipsahduksia sattuu ja pitää yrittää jatkaa eteenpäin niistä huolimatta.
      Saat motivaatiota onnistumisista.
      Onnea yritykseen ja onnistumiseen! :)

    • lihava ole

      Jos haluat kokeilla päästä ns. normaalipainoon niin jätä herkut vähemmälle (saa niitä syödä silti) ja liiku enemmän (vaikkapa kävelylenkkejä luontopoluilla). Voit ehdottaa myös "talon kokille", että käyttää ruoan laitossa vähemmän rasvaa ja enemmän vihanneksia.
      Itse en edes huomannut laihtuneeni kun aloin syödä enemmän vihanneksia ruoan lisukkeena (kun en painoani kotona mittaile), mutta 5 kg oli tippunut painoni kun terveydenhoitaja mittasi.

    • neuvo

      terveydehoitajalta mutta alkuun jätä limut sipsit karkit ja niitäkin kerran viikossa vähän yhtenä päivänä. samoin pizzat ja hampurilaiset ja ransakanperunat ja syö terveellistä kotiruokaa , koulussa myös, aamu-, ja välipalat mukaan lukien, leipä tummaa tai näkkäriä, päälle sipaisu kevytlevitettä ja kevyt leikkele. paljon kasviksia ja hedelmiä kohtuullisesti esim omenaa t. appelsiinia . banaania vain joskus
      liikuntaa niin paljon kuin jaksat ja joka päivä
      lajin voit valita mielesi mukaan mikä tuntuu kivalta, niin kyllä se siitä

    • liikuntaa

      Sinun ei tarvitse varsinaisesti laihduttaa, koska kasvat vielä. Jatka liikuntaa päivittäisenä harrastuksena ja syö vain kunnon ruokaa ja välipalat. Et tule katumaan. Sokerinälkä menee ohi kahdessa viikossa, kun namut ja limut jättää pois. Säästyy samalla rahat ja hampaat. Jokin uusi liikuntaharrastus on hyvä idea: jalkapallo, partio, baletti, yleisurheilu, uinti, judo, jääkiekko, ratsastus, pesäpallo jne. Kokeile eri lajeja, niin löydät omasi. Yhdessä on kiva liikkua.

    • Anonyymi

      Mulla on sama ongelma, mutta tästä outoa tekee se, että liikun reilusti, ja syön erittäin terveellisesti, herkkuja kerran viikossa, ellei ole juhlia tms. ja kroppakin on normaali kaikkien mielestä, jopa vähän lihaksikaskin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe