Leffoja?

bootsy

joissa hyvää funkkia?

4

464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tatu Pääkkönen

      Terve!

      Funkkaavin tietämäni elokuva on Car Wash, jonka taustalla soi lähes koko ajan Rose Roycen musiikki. Car Wash-DVD:tä saa nykyisin jopa tavarataloista.

      Se suurin funk-elokuvien joukko on 70-luvun mustat dekkarit eli blaxploitation-filmit. Blaxploitation-soundtrackejä on edelleen hyvin saatavana ja näkemissäni filmeissä musiikki on ollut hyvin esillä: kaikkia musiikkipätkiä ei välttämättä löydy levyiltä.

      Blaxploitation-filmeistä MTV3 näytti pari vuotta sitten Shaft- ja Cleopatra Jones-filmit sekä Superflyn. Loistavaa Foxy Brown-filmiä on saatavana helposti DVD:nä. Koska en vanhana pieruna tunne netin mahdollisuuksia elokuvien suhteen, pistän tähän perään puutteellisen listan blaxploitation-filmeistä: Truck Turner, Three Tough Guys, Short Eyes, Slaughter, Slaughter´s Big Rip-Off, Coffy, Sheba Baby, Friday Foster, Trouble Man, The Mack, Mr. Mean, Three The Hard Way, Honey Baby, Honey Baby, Sweet Sweetback´s Baadaasssss Song (jonka musiikista en itse välitä), Across 110th Street, The Black Six, TNT Jackson ja Get Christie Love! Fred Williamson on tehnyt kymmenittäin elokuvia, joista kuuluisimmat ovat Black Caesar, Hell Up In Harlem, Bucktown, No Way Back ja One Down, Two To Go (joka on 80-luvun tuotantoa ja musiikiltaan vähemmän funkahtava).

      Blaxploitation-filmit varmaan vaikuttivat kaikkien action-filmien musiikkiin 70-luvulla, sillä tuntuu siltä että lähes kaikissa vanhoissa poliisisarjoissa (mm. Starsky & Hutch, Charlien enkelit) on, jos ei nyt aivan funkahtava, mutta muuten hyvä musiikki.

    • Tatu Pääkkönen

      Tämä filmi vielä unohtui listalta. Leffahan nähtiin viime talvena MTV3:lla. Oli muuten minusta tosi hauska musta James Bond-väännös: rotujen välisiä eroja karrikoitiin hyvällä huumorilla. Aika klassinen kohtaus: tiedemies Smart Brother parantelee uunituoreen agentin autoa vaarallista tehtävää varten säätämällä autostereoihin paremmat bassot!

      • Tatu Pääkkönen

        Undercover Brother tulee uusintana MTV3:lla 13.8.2006 klo 19,15 - 21,00.


    • Daddy Pop

      on Princen levyn varaan rakennettu, ja musiikin varassa se elokuva kestääkin; paras soundtrack alallaan. Myös Sign of the Times, joka on konserttitaltiointi, on sitä tseään: maailman tiukinta funkkia maailman parhaan live-esiintyjän esittämänä... kyllä, ilman pienintäkään erehtymisen mahdollisuutta se on paras konserttitaltiointileffa ikinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5674
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1987
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      13
      1295
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe