Kuka tietää jotain Jore (Jorma) Vastelinista (Musta paraatin laulaja)?

8kytlukulainen

Kuka tietäis jotain Musta paraati bändin laulajasta Jore Vastelinista. Lauloi bändissä Peilitalossa albumin ajan ja ajanjaksolla 1981-83. Kuoli kait 1993. Tarvisin lisää tietoa miehestä ja mahdollisista projekteista ja tietysti kuolin syys kiinostaa myös. Kaikki tieto kelpaa.

7

1434

Vastaukset

 • Eikös Jore laulanut myös mustaparaatin käärmeetlevyssä ? Ainakin kun vertaan peilitaloa ja käärmeet niin kyllä ääni ainakin kuulostaa aivan samalta.. Korjatkaa jos olen väärässä. Mutta tosiaankin minua myös kiinostaa hänen kuolinsyynsä. Tietääkö kukaan onko mustaparaati vielä kasassa jonkun toisen ohjastuksella ?

  • Unohti varmaan hengittää ja tuli kuolio kylään.
   Ei siinä muuta.


  • Jore ei laulanut Käärmeet-levyllä. Laulut hoiti Epe (Lama).

   Musta Paraati soitti viimeisen keikkansa -93.


  • Gonootti kirjoitti:

   Jore ei laulanut Käärmeet-levyllä. Laulut hoiti Epe (Lama).

   Musta Paraati soitti viimeisen keikkansa -93.

   Tuo -93 taisi olla Joren muistokeikka. Alkuperäiset jäsenet eivät tule enää koskaan soittamaan Musta Paraati-keikkoja, koska sitä ei voi tehdä ilman Jorea. Kyseessä on siis kunnioitus.
   Joren kuolintavalla ei ole merkitystä. Keskittykää musiikkiin.


  • Huhki kirjoitti:

   Tuo -93 taisi olla Joren muistokeikka. Alkuperäiset jäsenet eivät tule enää koskaan soittamaan Musta Paraati-keikkoja, koska sitä ei voi tehdä ilman Jorea. Kyseessä on siis kunnioitus.
   Joren kuolintavalla ei ole merkitystä. Keskittykää musiikkiin.

   Niin vain on käynyt monta kertaa :D


 • Tunnetuin Joren bändeistä ennen Mustaa Paraatia oli punk-bändi Nolla Nolla Nolla. Hänellä kerrotaan olleen myös monia muita projekteja.

  Mustasta Paraatista lähtemisensä jälkeen perusti synkkisyhtyeen Silmät.

  Kerkisi myös olemaan hetken mukana Kuudes Tunti -yhtyeessä.

  Viimeinen bändinsä taisi olla Dead Society.

  Schatten Magazinen numerossa 2 haastatellaan Musta Paraatin elossa olevia alkuperäisjäseniä. Haastattelussa sivutaan myös jossain määrin Joren personaa.

 • Jore muutti ennen kuolemaansa Viron puolelle folkmuusikkojen ja anarkistihippien pariin, rakennutti jopa äänitysstudion Saarenmaalle erääseen kommuuniin, josta sitten eestiläiset moraalinvartijat ja esihipsterien Vihreä Lanka kirjoittivat kaikkia kulttuuriprojektiin lähteneitä koskevia vittuiluartikkeleita johtuen eräistä viinapäissään sekoilleista keski-ikäisistä Kipi-Koovissa majailleista taistolaisista ja muutamasta rahanahneesta feikkaajasta. Dead Societyn hajoaminen ei siis ollut viimeinen arkunnaula musiikin parissa, vaikka Jore jätti Suomen punk- ja Bela Lugosi Club -skenet.
  Nollanollanollan biisien sanoista kuulee Joren herkkyyden, tunteiden ilmaisu suoraan sydämestä ja pään sisältä. Juuri 30v täyttäneenä lähti Vihreän Langan lähteiden perusteella kaupunkiin bisselle ja oli sydän pysähtyny ku oli lähteny pois kapakasta (löydetty kadulta elottomana), lisäksi muutenkin mainittu sydänvika.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  90
  3610
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1676
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1290