POLTTOAINEDEN KOHTUUNTON HINTA !

TAPANI MÄKI

Varmaankaan kenelläkään ei ole epäselvyyttä siitä tosiasiasta, että bensiinhinta on noussut kohtuuttomaksi. Suomen poliittisten päättäjien tulisi nyt ehdottomasti toimia sen eteen, että bensiininhinta saatettaisiin takaisin sille tasole, jossa se oli, eli vähintään keskitason haarukkaan 1,28 - 1,34 euroa litralta. Kieltämättä silloinkin hinta on mielestäni liikaa.

Suomi on todella kallis valtio, verotus kireää, eikä yleinen palkkatasokaan ole useillakaan aloilla edes kilpailukykyinen verrattuna Euroopan eri maihin. - Jokin tuntuu olevan epätasapainossa kansantaloudellisissa, että markkinavoiminen sektoreilla. Herää kysymys, mihin rahat menevät? Tätä asiaa on peräänkuullutettava vakavasti. Suomessa on kuluttajahinnat kautta linjan ylihintaisia verrattuna esim. palkkatasoon. Olisi saatava aikaan muutos tässä kehityksessä, sillä monilta perheiltä, työttömiltä, sairastavilta ja vanhuksilta on jo nyt viety pohjaa alta. Seuraavana se iskee työtätekeviin kansalaisiin ja yhteiskunnan alasajo on eittämättä edessä. Mitkään yleiskorotukset eivät ole kattaneet kuluttajahintojen nousua tasapainoisesti.

Monia lupauksia on aikaisemmin tehty, mutta huononpaan suuntaan ovat asiat valitettavasti menneet. Bensanhintojen kohdalta valtiolla olisi ainakin se mahdollisuus, että sen verotusta kevennetään, joka nyt on 75 % !!! Kohtuuton polttoaineiden hintakehitys on katkaistava.


TAPANI MÄKI
puheenjohtaja
KD - Pihtipudas

9

850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sikaerkkipossu

      ja mitä tämä saarna tekee "Ylennykset ja palkankorotukset"-palstalla. Etkö osaa käyttää näitä sivustoja oikein ?

      • Asiamies1

        No, kyllähän kyseinen kirjoittaja puhuu myös palkankorotuksista (yleiskorotukset), että opettele lukee.


    • Hese

      Jos valtio alentaa verotusta, nostaa öljy-yhtiöt todennäköisesti katettaan sen verran että litrahinta pyörii samoissa "ryöstölukemissa" kuin nytten. Kun nyt ollaan "totuttu" maksamaan näin kovia hintoja, niin eiköhän öljy-yhtiöt käytä tilanteen hyväksi ja kerää voitot kotiin.

      Mielestäni paras lääke polttoaineiden hinnannousulle olisi tarjota kansalle vaihtoehtoisia polttoaineita. Nykyiset markkinoilla olevat "biobensat" ovat nekin öljy yhtiöiden käsissä. Tämä monopoli olisi kiireesti rikottava.

      Myönnettäköön, ei kuulu alkuunkaan tähän foorumiin, mutta viestiketjua oli jatkettava.

      -Polttokennoautoja odotellessa-

      • ....

        Kyllä ihmiset ostavat sieltä mistä halvimmalla saa. Markkinatalous tasaa katteet ja viranomaiset pitävät kartellit poissa. Perusasioita siis.


      • Hese
        .... kirjoitti:

        Kyllä ihmiset ostavat sieltä mistä halvimmalla saa. Markkinatalous tasaa katteet ja viranomaiset pitävät kartellit poissa. Perusasioita siis.

        Tätä tarkoitinkin. Nythän ei markkinatalouden säännöt päde kun autoon ei voi tankata kuin joko bensaa tai dieseliä. Kummatkin tulevat käytännössä samalta toimittajalta. Totuushan on että valtaosa suomen polttoaineista tulee Fortumilta. Muiden osuus on aika marginaalinen.

        Jos taas autoille olisi tarjolla muita energiamuotoja, jotka kilpailisivat merkittävästi nykyisten pelureiden kanssa voisi tilanne olla aivan toinen.


      • Haloo....
        Hese kirjoitti:

        Tätä tarkoitinkin. Nythän ei markkinatalouden säännöt päde kun autoon ei voi tankata kuin joko bensaa tai dieseliä. Kummatkin tulevat käytännössä samalta toimittajalta. Totuushan on että valtaosa suomen polttoaineista tulee Fortumilta. Muiden osuus on aika marginaalinen.

        Jos taas autoille olisi tarjolla muita energiamuotoja, jotka kilpailisivat merkittävästi nykyisten pelureiden kanssa voisi tilanne olla aivan toinen.

        Fortumilta tulee sähköä, tahvo...


    • Äänestäjä

      Terve Tapani!

      Onkos jotkin vaalit tulossa vai miksi tällaisia kirjoittelet? Totuushan on se, että Suomessa bensan verotusta ei lasketa ikinä.

      • Tapani Mäki

        Tervehdys!

        Kiitos kysymyksestä!

        - Kaikkihan kyllä tietävät, että ensivuonna on eduskuntavaalit. Joten vaalit ovat siis tulossa.

        Kuitenkaan kyseinen kirjoitukseni ei ole niinkään vaalikirjoitus, vaan olen tuonut kantani ko. asiassa. Se, että Suomen kohtuuton polttoaineden hinta on asia, jota olen pitänyt esillä enemmän tai vähemmän jo vuosia. Tosin tämä aihe on vain yksi monien joukossa, joita olen pitänyt esillä. Eikä asia ole suinkaan tärkein, mutta tärkeä. Esimerkkinä se työssäkäyvä väestö, joille auto on välttämätön, eikä julkisia kulkuyhteyksiä ole lainkaan tai ne ovat puutteelliset. Julkisia kulkuyhteyksiähän on vain karsittu, joten kehityssuunta on paradoksaalinen.

        Muita asioita, kuten perusturva, lastensuojelu, nuoret, vanhusten- ja sairaidenhoito, terveys, turvallisuus, oikeudenmukaisuus, työllisyys jne. ovat kokonaisuuksia joita pidän erityisen tärkeinä. Joitain esimerkkejä mainitakseni...

        Oli sitten vaalit tai ei, kantani pysyy tässä. Toivotan hyvää jatkoa...


        Tapani Mäki
        Pihtipudas


    • olisi voitu korjata aiemmin

      Taas on vaalit tulossa kun aletaan politikkojen taholta lähestyä. katsoppas taakseppäin kuinka on käynyt, tyhmäkin kansa alkaa saada tarpeekseen.
      Pistäkää ylös mitään alennuksia ei tule tapahtumaan tälläkään kertaa. hinnat ovat karanneet käsistä ja alas niitä ei saa. Vain eläkkeitä ja palkkoja voi alentaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe