vaikea työkaveri

tympiintynyt

Minulla on hankala tilanne töissä, kun työkaveri käyttäytyy tosi hankalasti. Hän purkaa hyvin herkästi kiukkunsa meihin muihin ja se taas raastaa muiden hermoja.. En oikein tiedä mitä voisi tehdä asialle. Puhuisinko asiasta pomolle? En kuitenkaan haluan olla rollikello... Eli nyt tarviisin mielipiteitä asiaan. Kiitos jo etukäteen.

17

5112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MegaMatti

      tämän henkilön kanssa asiasta auttaa varmaan parhaiten. Menkää porukalla tämän tyypin puheille, ja tehkää selväksi, että näin ei voi jatkua. Uskallusta vain !!!

      • eri mieltä

        Kokemuksesta tiedän, että hankala tyyppi on aina hankala tyyppi. Puheet, keskustelut ja terapiatkaan eivät auta. Hän kun on niin itseään täynnä oleva ja "täydellinen" ihminen.
        Hänellä on oikeus sanoa ja haukkua työkaverit miten haluuaa, syy on aina muissa ei hänessä.
        Suoraan sanoen säälittävä tapaus.


      • mennyt vihjaukset
        eri mieltä kirjoitti:

        Kokemuksesta tiedän, että hankala tyyppi on aina hankala tyyppi. Puheet, keskustelut ja terapiatkaan eivät auta. Hän kun on niin itseään täynnä oleva ja "täydellinen" ihminen.
        Hänellä on oikeus sanoa ja haukkua työkaverit miten haluuaa, syy on aina muissa ei hänessä.
        Suoraan sanoen säälittävä tapaus.

        perille sanoin lopulta suoraan, että jättää minut rauhaan. hieman kiusallinen tilanne olla samassa paikassa töissä, mutta huomattavasti helpompaa kuin kuunnella ilmanaikuisia marinoita ja kiitellä hänen "mitätöntä ahkerointia".

        jos jostain ihmisestä ei pidä, niin miksi kärsiä ja pilata omaa olemistaan väkisin yrittämisellä.


    • kokenut minäkin

      Hei!
      Olen itsekkin ollut joskus vastaavassa tilanteessa.Tulin aikoinaan ns.isoon taloon töihin jossa oli jo aikalailla yhteen kasvanut työyhteisö.Minä ensiksi kesäapulaiseksi päässyt ja myöhemmin vakituiseen työsuhteeseen päässyt olin suurinpiirtein jokaisen "vanhan"silmätikku.Virheitä etsittiin ja suurinpiirtein kaikesta oli sanomista vaikka kuinka hyvin työni tein.Joukossa oli yksi todella paha tapaus...hän ei TODELLA voinut sietää minua ...lähti esim. kahvihuoneesta ovet paukkuen jos tulin yhtäaikaa kahvi tai ruokatunnille.Minkäänlaista vastausta en saanut esittämiini työhönkään liittyviin kysymyksiin.
      Sitä sitten kesti n.puoli vuotta kun mittani tuli todella täyteen ja kysyä paukautin henkilöltä suoraan että mikä ihme saa sinut vihaamaan minua noin...hän meni aivan hämilleen..soperteli jotain että ei minulla mitään sinua vastaan ja poistui huoneesta...Sen päivän jälkeen hänen asenteensa minua kohtaan alkoi pikkuhiljaa muuttua suvaitsevaisemmaksi ja nyt kun siitä on kulunut jo nelisen vuotta olemme melkeinpä sydänystäviä.
      Olen monesti jälkeenpäin miettinyt että syy miksi hän vihasi minua oli ehkä siinä että ko.henkilöllä oli vain omat asiat niin solmussa niin koti kuin muissakin asioissa että jouduin hänen pahan olonsa purkauksen kohteeksi.
      Antaisinkin neuvon että menet ja kysyt suoraan mikä mättää ja yrittäkää keskustella.

    • apua

      Sama täällä. suututtaa. Tehnyt taloon vasta tulleen ekonominkin työt pakon edessä (pomo käskee) kun hän ei "ehdi" eli suomeksi osaa tehdä. Erästäkin työtä odotettiin yli 2 kk eikä työstä tullut mitään. Pelkkänä merkonomina ja talossa kauemmin olleena olen korkeammalla pallilla kuin hän ja silti kehtaa vielä teetättää työt minulla kokoajan. Pomon puhuttelussa ollut jo monta kertaa, mutta tilanne vain pahenee. Valittaa minusta koko ajan; etten auta töiden tekemisessä ym. skeidaa.
      Painelen joka kerta pomon puheille ja raportoin sille suoraan. Saapa pomo huomata millasen ammatti-ihmisen on taloon hommanu.

    • Xas

      Mikä karmivaa,niin purkaa kotiasiat toisten niskaan.Työkaveri valittaa ja haukkuu minkä kerkiää,syyttää jopa että hän joutuu tekemään mun hommat.Miksei perehdytä vaan haukkuu.

    • Nops

      Jos viikonloppu kuluu alkoholin huuruisasti,saa siinä työkaveri kaikki paskat niskaansa heti maanantaina.Pikkusen rajaa.

    • eläsittentommosenkanssa

      sama juttu. vähän väliä on äksyilemässä ja kaikki pitäisi tehdä ja SANOA niinkuin hän haluaa. Näkee aamusta jo naamasta, että nyt on huono päivä ja kohta se kiukuttelu alkaa mikään ei ole hyvä.

      Työssä on kivempaa, kun on positiivinen ilmapiiri. Negatíivinen sairastuttaa ja kuormittaa, kun se on jatkuvaa.

      • Eläsittentommosenkanssa

        Ja kenenkään koulutusta tai työnkuvaa korostamatta. Äksyilijällä kokoajan tarve muistuttaa, että olen häntä korkeimmassa asemassa. Niin? Samaa työtä tehdään asiakkaan hyväksi niin miksi sitten sitä ei voi tehdä yhteistyössä sovussa vaan pitää olla ivailemassa, piikittelemässä, komentelemassa ja äksyilemässä jopa ulkonäköön /persoonaan puuttumalla?


      • Eläsittentommosenkanssa
        Eläsittentommosenkanssa kirjoitti:

        Ja kenenkään koulutusta tai työnkuvaa korostamatta. Äksyilijällä kokoajan tarve muistuttaa, että olen häntä korkeimmassa asemassa. Niin? Samaa työtä tehdään asiakkaan hyväksi niin miksi sitten sitä ei voi tehdä yhteistyössä sovussa vaan pitää olla ivailemassa, piikittelemässä, komentelemassa ja äksyilemässä jopa ulkonäköön /persoonaan puuttumalla?

        Kun sitten taas minua korkeimmassa asemassa olevaa työkaveria hän mielistelee. Sen huomaa mielipiteiden muuttumisella.

        En ymmärrä eikä tarvitsekaan, mutta työrauhaa toivoisin.


    • Pomotyössä

      Tälläinen käytös todella yleistä etenkin naisvaltaisessa työssä. Naiset ovat erittäin kateellisia, etenkin jos huomaavat että toisella menee paremmin kuin heillä. Olen huomannut että pomolle puhutaan toisesta pahaa vain siksi että ei siedetä että toisella menee hyvin. Usein kateellinen tyyppi on talon vanhatyöläinen joka pelkää omaa asemaansa, hän saa myös helposti toiset mukaansa juoneen. Tästäpä se kiusaaminen sitten alkaa, olen ollut esimies asemassa tälläisessa työssä. Voin sanoa että on todella vaikeaa ottaa selkoa totuudesta. Kun vastaavia tilanteita tulee useampi niin sitten huomaa todellisen syylisen. Yksi tyyppi voi todellakin pilata koko yhteisön työilmapiirin.

    • Superhoitaja

      En olisi ikinä uskonut minkälaisia kusipäitä hoitoala vilisee.
      Pyysin erään asian perehdytystä itselleni. Kolme henkilöä "opetti" erilaisia työvaiheita ja laitteita käyttäen minulle potilaan huoltoa ja vauhtia todella riitti.
      Pyysin jo alussa, että selitä työvaiheet sanallisesti mitä teet ja millä teet. Kaikki kolme jättivät kertomatta, viuhuivat potilaan yllä ja sivulla kuin viimeistä päivää ja peittivät vielä näkyvyyden, etten voinut nähdä missä mennään.
      Huipennus oli erään nuoren naisen kohdalla siinä, että näytti miten hän käyttää kahta kaukosäädintä yhtä aikaa .... voi voi sentään. Että kuinka tämä homma hoidellaan nopeasti. Hänellä oli kiire. Minulla ei.
      En esittänyt taputuksia enkä ihastellut.

      • SuoraanLadulle

        Vaikuttaa kateellisten käytökseltä. Toki voivat olla ihan vain tosi tyhmiäkin. Tai hulluja. Onhan niitä ollut kaikenmaailman myrkkyruiskehoitajia suomessakin ja tulee aina olemaan, kun mielisairauksia on.


      • Itse_tehty_kiire

        vauhti ja viuhuminen työssä harvoin tarkoittaa työn tehokkuutta ja laatua. Liikettä on paljon enemmän kuin työssä tarvitaan. Kiire on usein itse kehitettyä. Kaikki valitettavasti eivät osaa kuvailla toiselle ihmiselle mitä oikeastansa tekevät ja miksi. Työ on heillä vain nopeaa vaiheittain etenevää reagoimista vanhasta tottumuksesta. Asioihin syöksytään sen kummemmin järkeilemättä kerta toisensa jälkeen. Eilen tänään huomenna.


      • en.suostu.kiireeseen

        Palkka juoksee, minä en.
        Hähhähhähä :D


    • Ruikuttaja

      Minä ainaki vaihdan työpaikkaa jos työkaveri valittaa ja haukkuu joka risausta.Miten häntä on kohdeltu ennen,purkaa samat kokemukset minulle ,saaden aikaan pahan mielen.

    • Robin666

      Minulla on hieman sama tilanne mut päinvastoin Olen töissä mut työkaverit ei puhu minulle mitään ei tervehditä ei haluta muutenkaan olla tekemisissä enkä ymmärrä todellakaan mitä olen tehnyt. Mutta en anna periksi otan vain hyvin tarkan linjan tekemisistä no olen päättänyt etten lähde kulumallakaan vaan silloin kuin 3 minulle parhaiten sopii.Ja mennään vaikka käräjille jos niin tilanne vaatii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe