toipuuko pettämisestä koskaan?

pasi33

Vaimo petti, tai hänellä oli tai ehkä on vieläkin suhde toiseen mieheen. Tätä on kestänyt 10 kuukautta. Vaimo ei suostu eroamaan. Lapset meillä tosi pieniä. Lasten takia olen jaksanut elää päivän kerrallaan. Aamuisin mietin että nousenko vessaan vai paskonko sänkyyn.

Jos minä otan eron puheeksi niin heti uhataan etten saa nahda lapsia "pitkään aikaan".

Vaimo haluaa elää kanssani "kämppiksenä", minä haluan elämältäni muutakin. Petetyille kysymys, oletteko pystyneet elänään normaalia arkea tapahtuman jälkeen ja menikö siihen kauan?
Koko tänä aikana minä en ole koskenut sormellakaan vaimoon.

Auttakaa mua mitä mä teen. Kiitos

14

3428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinua kiristetään lapsilla

      Yhtä hyvin sinä voit sanoa, että otan lapset ja erotaan.
      Ei ole mikään itsestään selvyys että äiti saa lapset. Mutta vaimo pelaa nyt aikaa kun ei tiedä mitä tekisi. Pitää kortin auki sinuun päin, ties mistä syystä.
      Ja sinähän voit muuttaa pois minä päivänä vain ja samalla joko viedä lapset tai hakea samalla väliaikaista tapaamis- ja huoltajuuspäätöstä.
      Voit myös haeka yksin tai yhdessä terapiaa missä selvittää päätä. Älä suostu uhriksi, mitä sinusta nyt tehdään.

    • Raipe

      eli ota poika toinen nainen.

    • .....

      Tietenkään vaimo ei voi pakottaa sinua olemaan avioliitossa, tietenkään hän ei voi estää sinua näkemästä lapsia. Jos erota siis haluat, niin uhkailet vaikka sillä että kyllä nuo kaikki hänen puheet ja käsitykset tulee ilmi oikeudessa, jos vaimo sinne haluaa.

      En tiedä onko tämä totisinta totta, sillä vaimosi kuulostaa niin sekotapaukselta etten sellaisia uskonut olevankaan.

    • hähtä

      sosiaalihuoltoon ja kysele itse ohjeita.
      Ei tarvitse erota mutta kun vaimo alkaa uhkailla voit sanoa varmaa tietoa varmalla äänellä.
      Rikot itseäsi vain enemmän kun annat vaimon pompottaa. Lapset eivät nauti elämänhalun hukanneesta isästä. Ehkä vaimosi pitää sinua lasten hoitajana ym.
      Mitäpä olisi jos vain jättäisit vaimon itse huolehtimaan kaikesta, tuskin se suhdekkaan enään jatkuisi. Vaimosikin huomaisi että et ole itsestään selvyys.

    • N 44

      Pettäminen ei nyt sentään maailmanloppu ole, joten kyllä siitä toipuu. Jotkut toipuu nopeammin, toisilta menee vuosia. Ensimmäiset viikot ovat pahimmat.

      Vaimosi toiminta vaikuttaa kyllä superitsekkäältä. Pettäminen on sinänsä jo itsekästä, mutta enpä ole kyllä montaa tapausta kuullut, että pettäjä vielä sen jälkeen asettaa ehtoja. Yleensä pettäjä palaa todellisuuteen kiinni jäätyään ja ymmärtää tekonsa. Ainakin meillä pettäjä olisi varmaan taipunut vaikka korkkiruuviksi, jos olisi sen kuvitellut jotenkin minua tai parisuhdettamme auttavan.

      Jos vaimosi yrittää edelleen sinua simputtaa eikä suostu miettimään yhdessä tulevaisuutta, sinun kannattaisi miettiä edes erilleen muuttamista. Onhan se tietysti totta, että Suomessa sosiaalipuoli pitää lähtökohtaisesti äidin puolta monissa asioissa, mutta toisaalta yhteishuoltajuus on myös lähtökohta. Jos vain pystyt, yritä aloittaa käytännön asioiden järjestely, vaikka se varmaan tuntuu vaikealta. Ei kukaan voi olettaa sinun vaimosi kanssa lasten takia, jos vaimolla on rakastaja, josta hän ei suostu luopumaan. En kyllä henkilökohtaisesti usko sen olevan edes lasten etu. Tuollainen lapsilla uhkailu ei kyllä vaimosi asemaa paranna.

      Normaaliarki voi palata suhteeseenne, mutta ei yksinomaan sinun avullasi. Pettämisestä selviäminen vaatii parisuhteelta kyllä aikamoista venymistä ja yrittämistä ja lopputuloksesta ei kuitenkaan voi olla varma. Normaaliin arkeen kuuluu myös seksi, joten kämppiksinä eläminen ei kyllä minun käsitykseni mukaan ole mitään normaaliarkea. Jos se ei ole sitä sinullekaan, mieti muita vaihtoehtoja.

    • ennalleen

      Et toivu koskaan uskottomuudesta mutta ajan kanssa voit oppia eläämään sen asian kanssa.Minäkin meinasin erota yli 10 vuotta sitten,mieheni on pettänyt yli 10 vuotta minua. En ole eronnut vieläkään.Voisin pettää miestäni mutta en ole pettänyt käytän sauvaa tarkoitukseen...Miten olisi yksinhuoltajaisä ajatus?Ehdota vaimollesi sitä hän saisi vapaasti olla ja mennä.

      • N 44

        Voi olla, että tarkoitat toipumisella eri asiaa kuin minä, koska toisaalta sanot, että pettämisen kanssa voi oppia elämään. Tarkoitatko toipumisella unohtamista?

        Itse ajattelen asian niin, että toipuminen on mahdollista. Jos se ei ole mahdollista elämällä pettäjän kanssa, sitten se on mahdollista eroamalla. Itse jopa asetin aika rajoja ja tavoitteita toipumisen mittaamiseen kuten kunnolla nukutut yöt jne. Minä nimenomaan halusin erota pettäjästä, mutta mieheni sai minut ylipuhuttua uudelleen yrittämiseen. Helpompaa olisi ollut varmaan erota, mutta kyllä uskottomuudesta ylipääsykin on mahdollista ja jopa siitä toipuminen.


    • naiset julmia

      Niin, itse olen samassa veneessä. Paitsi vaimo ei tunnusta tätä vaikka jäänyt valheistaan kiinni ja valehtelee edelleen. Itse en enää henkisesti kestä tätä, joten muutan asumaan toisaalle, hän ei muuttaisi koskaan. Lapset jäävät kotiinsa, jonne myös vaimo jää.Syy tähän on että en halua lapsille liian suurta muutosta elämässä. En usko vaimoni uskovan tätä ja toivon hänen silmiensä aukeavan, kun pyörittelee yksin arkea ja joutuu tinkimään omista menoistaan. Aion vihdoin olla oman elämäni herra ja jättää hänen pompottelunsa. Lapset ovat luonani sovittuina päivinä ja muulloin vaimoni saa järjestellä asiansa miten parhaaksi näkee. Lapsille en haluaisi olla ilkeä, mutta jos suostun jäämään vaimoni "talutusnuoraan" en usko hänen ikinä muuttuvan. Toivottavasti en etäännytä itseäni tällä toiminnalla lapsiani kohtaan se on suurin pelkoni.

      • kokenut

        Elä missään nimessä lähde kotoa ja jätä lapsia vaimolle jos hän on uskoton. Kadut tätä lopun elämääsi. Itsellä oli sama tilanne. Vaimo lähti puolivuotta sitten, minä jäin lähivanhemmaksi kotiin lasten kans. EN OLE KATUNUT PÄIVÄÄKÄÄN.


      • samassa veneessä
        kokenut kirjoitti:

        Elä missään nimessä lähde kotoa ja jätä lapsia vaimolle jos hän on uskoton. Kadut tätä lopun elämääsi. Itsellä oli sama tilanne. Vaimo lähti puolivuotta sitten, minä jäin lähivanhemmaksi kotiin lasten kans. EN OLE KATUNUT PÄIVÄÄKÄÄN.

        Mulla se tilanne, että vaimo ei tosiaan lähde. Kotona hirveät riidat ja henkinen ilmapiiri raskas. Ottaisin lapset kuitenkin luokseni säännöllisesti, tämä onnistuu. Jos tätä ei mitenkään pura uskon, että sairastumme pahasti kaikki.


      • lähtee?

        Miksi sinun pitäisi lähteä kodistasi ja lastesi luota? Mielestäni pettäjä on se, joka lähtee kolkkoon kalustamattomaan vuokra-asuntoon ja sinä jäät kotiisi lastesi kanssa. Et sinä ole tehnyt mitään värää, miksi rankaisisit itseäsi?


    • Mohamed

      Luonnevikainen ämmä sulla.

      Itse uhkaisin varmaankin tappaa mokoma jos ei eroa ja tapaamisoikeutta anna sovinnolla.
      Ei siinä muu auta kun erota huorasta.

      No, pieksisin sen kolmannen osapuolen kunnolla niin itsekunnioitus säilyisi, usko pois kokemusta löytyy ja se kannattaa. No, ehkä sun tapauksessa joutuisin jättämään väliin etteivät sossun ämmät saisi hepulia...

    • ......

      Sinä et siihen eroon tarvii vaimon suostumusta jos itse haluat erota. Pettäminen ei unohdu teiltä ikinä. Siihen joko turtuu tai sitten ei, mutta unohda sitä ei ikinä vaikka anteeksi antaisitkin.

    • Anonyymi

      Otat eron vaimo ei voi mitään

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3003
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2082
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1224
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe