Konemusiikki, rave ja aineet

näinhän se...

On nähty erään tutun tytön puolväkisin raahaamana erääseen underground-tyyliseen ööh, "musiikki"tapahtumaan...
En ymmärrä mikä kiehtoo erilaisissa mekaanisissa
ja toistuvissa rytmeissä joitain.
Silti ilmeisesti näissä "raveissa" (mulle ravit on Vermon hevosjuoksut vaikka) näkee tyyppejä, joilla pupillit on laajentuneet ja silmät kuin Kermit sammakolla. Eräskin kysyi minulta, että otaksä näitä pieniä sinisiä ja näytti kourastaan jotain pillereitä. Yhmh, joitain kovia neurolääkkeitä.

Kuuluuko se useinkin yhteen, että ymmärtääkseen
konemusiikin väreitä ja visioita useatkin popsii
ei-kaupallisia "vitamiineja" joilla tajunta laajenee?
"Hei, mä kuulen ton värin!" Se oli oikeasti sellainen kommentti, että mun paikallaolo loppui siihen.

12

2854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lolIo

      heh... itse joskus yläasteella olin ihan ihmeissäni kun kaikki puhui raveista (miehetkin) enkä oikein ymmärtänyt miten kaikki oli yhtäkkiä niin kiinnostuneita hevosurheilusta =DD

    • PhearTheReaper

      musiikin sisältö ja rytmiikka niin popissa, rockissa, iskelmässä kuin oikeastaan missään muussakaan populaarisemmassa musiikissa ole kovin kummoista nykyään. Useimmiten kun heikosti tuotettuja, ideallisesti puutteellisia ja yleisestikin varsin tylsiä rytmikuvioita sisältäviä biisejä yritetään saada kuunneltavaan muotoon käyttämällä vahvaäänistä laulajaa joka vie huomion biisistä itsestään ja kun sen laulunhoilauksen ottaa pois niin jäljelle ei jää kuin ne samat nykyään myöskin niin kovin usein rumpukoneella tahdistetut toistuvat kuviot joten sen perusteella ero konemusiikkiin ei ole suuren suuri.

      Ja tuo yleinen harhaluulo että kaikki konemusiikin ystävät olisivat "vitamiinien ym. ravinteiden" popsijoita on melko kaukana todellisuudesta.. Konemusiikin puolella on käyttäjiä ja ei-käyttäjiä mutta asia vaan yleensä stereotypisoidaan "X Y = kaikki" -muodossa joka johtaa siihen että media kärjistää aiheen dramaattisesti uutisoinneissaan. Samalla jää huomiotta se että aivan samaa tapahtuu useimmissa muissakin musiikkityyleissä (paitsi ehkä suomi-iskelmässä), mutta vain paljon huomaamattomammin konemusiikkiin verrattuna. Sitä kun tapahtui jo vuosikymmeniä ennen konemusiikin tuloakin, erityisesti rockin ja popin puolella... ja luultavasti tulee aina tapahtumaankin jossain muodossa. En anna sen häiritä itseäni niin kauan kuin "harrastajat" eivät häiritse minua koska itse henkilökohtaisesti en ole ikinä välittänyt pätkän vertaa tuosta kemikaalien kanssa touhuamisesta musiikkia "oikeasti" kokeakseni vaan olen pitäytynyt laillisissa huumausaineissa kuten alkoholissa. :D

      Tietenkin joku aina sattuu näkemään asioiden kääntöpuolet kun niitä vähiten haluaisi ja olettaa että vastaava käytös on enemmän sääntö kuin poikkeus juuri esim. konemusiikin piirissä. Kyllähän pillerinpopsijoita on mutta mitä siitä, kukaan ei pakota kuuntelemaan konemusiikkia jos ei sitä voi sietää, saatikka jonkun aineen vaikutuksen alaisena.. se on jokaisen oma valinta mitä elämällään tekee. Onhan maailmassa kovien huumeiden käyttäjiäkin vaikka millä mitalla mutta silti se ei tarkoita että se olisi mitenkään yleistä kaikkialla.

      • olen harrastanut

        konemusiikkia 80-luvun lopulta, tehden musiikkia, kuunnellen musiikkia, seuraten eri genrejä yms. Nyt 31-vuotiaana mulla on perhettä ja silti musiikki kiinnostaa. Nuo kuvailemasi ihmiset "raveissa" ovat juurikin sitä porukkaa, joka ei juuri siitä musiikista perusta ja tuskin kauheesti siitä ymmärtääkään. Konemusiikkia on todella monenlaista ja sorttista. Konemusiikki on yhtä laaja käsite kuin populaarimusiikki (johon voi laittaa purkkapopin, rockin, kevyt heavyn jne.). En ole kertaakaan käyttänyt huumeita, enkä tule käyttämäänkään. Mulle musiikki on huumetta. Saan uskomattomia viboja vaikkapa jostain uudesta soundimaailmasta, joka on tottumattomalle kuuntelijalle aivan hepreaa. Tietysti riippuu bileistäkin, millasta porukkaa sattuu olemaan. Esimerkiksi tulevista Flow06 bileistä odotan paljon, line up on maittava mutta tuskin mainstream ja musiikista ymmärtämättömän makuun. On monia bileitä, jotka ovat hieman aikuisempaan makuun, kuten edesmenneet UMF bileet, vaikka niissä "luonnontuotteet" välillä vähän haiskahtikin...


    • raver78

      Joo jotku on vaan niin hölmöjä että vetää nappii, mut jokaisessa musiikillisessa tyylisuuntauksessa on jotain negatiivista....

      esim: reivaajat vetää nappii, gansta räppärit huumeita ja naisia, raggae tyypit polttelee pilvee ja rock,hevi hemmot muuten vaan riehuu kännissä ja huumaus aineitten vaikutuksen alaisena..

      Eli jokaisessa jotain :D tosin ite en oo vetäny muuta kuin mitä luontaistuote kaupasta oon laillisesti saanu ja niitäkin vain ihan kotosalla sallitun määrän :DD

    • ei nimimerkkiä

      Onhan se jokseekin median luoma kuva, että konemusiikki tapahtumissa ihmiset tanssisivat, jonkin aineen voimalla yleisesti. Kuitenkaan asia ei ole näin.

      Jos, haluaa käyttää reivaamiseen jotain ei-kaupallisia vitamiineja, niin siinähän käyttää.

      Jos, oikeasti tykkää konemusiikista, niin siitä pystyy nauttimaan täysin samalla tavoin kuin olisi ottanut ei-kaupallisia vitamiineja. Ne värit ja äänet voi nähdä selvinpäinkin, jos oikein eläytyy musiikkiin.

      Olen kokeillut reivata eri nautintoaineiden voimalla, mutta mielestäni itse kokemus jää vaisummaksi, kuin selvinpäin. Selvinpäin muistaa sen fiiliksen bileistä ja nauttii aidosti musiikista.

      Jokainen kuitenkin taplaa tyylillään.

      • Kilkuta

        Kuten aikasemmin ollaan mainittu, huumaavia aineita on kaikkialla, kuuluu se musiikkiin tahi ei, ja sitä ei kyllä tulla ikinä kitkeämään pois, karu tosi asia.

        En nyt sotaa ole hakemassa, mutta omaan silmään kenties pahimpia ovat Rap- ja R'n'B -artistit, syystä että tuntuu ettei montaa kovaa nimeä ole pinnalla, ilman että olisi saanu ehkä sen "respectin" aseen- tai huumeidenhallussapidosta? Ja näin ollen myös ammutaan, kuten tulee mieleen tapaus D12:a Proof.

        Joka tapauksessa itse pidän konemusiikista, ja kokemuksia on pileistä vaikka mimmosia, mutta tosiaan huumeet eivät niihin kuulu, tahi mihinkään muuallekkaan. Tosin vierestä katsonut, että nämä huumeissa olevat, eivät pahaa kyllä kenellekkään tee, kunhan saava tolla rauhassa, varsinki alkoholisilta, ja muutenki usein tullut vastaan että pitävät tosiaan matalaa profiilia, kuten vain istuvat, ja käkäilevät, eivät puhu muille, kunhan kukaan ei puhu heille.

        Se miksi huumeita otetaan, uskon yhteäny syynä olevan "transsi", eli Trance, sen tarkoitus nyt lähinä alussa oli tehdä toistuvia melodioita, ääniä yms, ja näin saada kuuntelija transsiin, ja tunemaan jotain uskomatonta, se tuntuu olevan käsitys että onnistuu paremmin huumaavilla aineilla.

        En nyt kuitenkaan pidä puolia, mutta en ole vastaankaan, kunhan olevat minussa erossa, asiat eivät kuulu minulle, eiku minun kenellekkään muulle. Media on vain tuonut asiaa esille, turhan tarkasti, kuitenkaan ei mitään positiivista Suomesta, ja konemuse-skenestä.

        Tiedän tapauksen, kun aloitteleva ja lupaava DJ oli aloittamassa uraansa kunnolla, ja saamassa nimeä, noh, niin tai näin, Suomen pari, maailmallakin niemä saanutta DJ:tä tiesivät jotain, sanoivat sanaa eteen päin, ja näin meni se ura siinä. Tuotannossa ja naruissa konemusiikissa, ei ainakaan suomessa katota hyvällä, oli asia millainen tahansa. Uskon että on varmaan monta muutakin samantapaista esimerkkiä, ja tuossa niistä yksi. Ja tuommoista ei paljoa mediassa ole, vaikka sitä yritetään kitkeä pois suomesta musiikkibisneksessä, varmaan sama joka puolella.

        Asioilla on aina se kääntöpuoli, mutta kun se tuntuu olevan niin paljon helpompi uskoa pahaan kuin hyvään, mutta ilman pahaa ei ole hyvääkään :)

        Kaikille mukavia ja alkoholillisia hetkiä pileissä, itse saan sen transsini hyvällä kuunteluasennoitumisella ja asennolla, musiikin balanssilla, menkää ihmeessä makaamaan joku kerta vaikka lattialle, etsitte sen pisteen missä musiikki saa "Pisteensä" kaiuttimista , tulee lähinnä olo että on musiikin ympäröimänä, se on muuten varsinaisen hieno fiilis, musiikilla niin väliä :)

        PS, Tupakka on kuitenkin pahinta huumetta :D


    • Itse olen käynyt muutamissa suuremmissa skenen bileissä pk-seudulla ja siellä huomannut muutaman bailaajan nauttivan ihan omia kuvioitaan.
      Valtaosa porukasta kuitenkin juhlii ja osaa juhlia musiikista ja tunnelmasta ilman lisäaineita.

      Parasta bileissä on se rytmin huuma, mikä on nautiskelua puhtaimmillaan. Antaa rytmin viedä mukanaan ja lanteen liikkua. Jonkun loistavan biisin (esim. van Buurenin Freak) tullessa ilmoille porukka heiluu yhtenä suurena rytmimattona, kukin tanssien niin että tajunta räjähtää.
      Ja jos mukana on vielä hyvää seuraa niin mikäs sen parempaa.. hymy herkässä molemmilla..

      Valitettavaahan se on, että rave bileilläkin on sellainen huumeluolan kaiku olemassa, taannoin lööppeihin asti pääsi virkavallan ratsia jossa oli löytynyt sitten jopa jotain ei-sallittuja muutamalta, mistä lööpit tietenkin mustasivat koko tapahtuman maineen. Järjestäjillä oli lähes kohtuuton urakka oikaista väärinkäsityksiä, missä kuitenkin mielestäni onnistuivat hyvin.

      Ei muuta kuin bilevaatteet päälle ja bailaamaan... ja se musiikki itsessään on parasta huumetta ;)

    • Huumeiden vastustaja

      "Konemusiikki perustuu yksitoikkoisiin rytmeihin, joiden tarkoituksena on saada kuulijansa huumausaineiden käytölle otolliseen ns. transsitilaan. Tästä syystä huumeiden käyttöön johdattava konemusiikki tulisikin kieltää lailla."
      http://www.adressit.com/konemusiikki

    • täytyy sanoa

      että ikävä kyllä useat käyttävät esim. niitä "pieniä sinisiä" jos tavoitteena on reivata läpi yön. Muuten kai sammahtaisivat. Itse en todellakaan mitään "kamaa" käytä, enkä juurikaan käy reiveissäkään. Eli onhan sitä niitäkin, jotka kuuntelevat musiikkia ja thats it. Eikä kaikkien ole pakko konemusasta pitää, mutta onhan siinä kieltämättä jotain hienoa...

    • absoluuttisti

      Täällä ilmoittautuu yksi absolutisti konemusiikkia harrastava... ei saa yleistää :)

    • metsässä jytisee

      Idiootti. Kukaan ei käytä mitään neuroleptejä bileissä "silmät lautasina".

      Käyttäkööt mun puolesta kukin mitä tahtoo, aina laittomat päihteet viinan voittaa. Ei ole koskaan ollut mitään ongelmia konefestareilla missä ei juuri viinaa käytetä, ei poliiseja näy eikä kuulu, jengi osaa käyttäytyä oli päihteenä mikä hyvänsä (paitsi viina).

      Viinaa vetävät näkee ja kuulee aina kauas, ylensä siellä on poliisikin majakkana osoittamassa missä vedetään etanolia.

    • Ei pidä todellakaan yleistää, kaikenlaisissa tapahtumissa käyvistä löytyy aina eri päihteiden käyttäjiä. Konemusankin alla erityylisissä bileissä käy hyvin erilaista väkeä. Psykebileissä varmaan kamaa liikkuu konemusa bileistä kaikista eniten. Ja jokainen tekee itse sen valintansa. Itse en ole ikuna huumeisiin koskenut, enkä juo alkoholia. Silti olen elämäntapa reivaaja. Ei päihteettömyys ainakaan estä tai hidasta nauttimasta kunnon bileistä. Silloin muistaa bileet ja saa parempia kuvia otettua:)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      144
      3860
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      88
      3508
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      324
      2016
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      93
      1507
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1306
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1175
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      152
      937
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      909
    9. 46
      803
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      787
    Aihe