Lääkäri: Amalgaami on myrkkyä!

Jostakin syystä ylläpito poisti viestini. Nyt uudestaan.

Suomalaiset kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkola ja arvostettu hammaslääkäri Leif Grans sanovat: Amalgaami on myrkyllistä!

Samaan mielipiteeseen yhtyy biokemian professori Jan Rennerfelt ja monet muut asiantuntijat.

Samaa mieltä ovat myös tuhannet lääkärit ja professorit ympäri maailman!

Amalgaamipaikasta n. puolet on elohopeaa, joka on 1. asteen hermomyrkkyä. Vanhoissa paikoissa sitä voi olla paljon enemmänkin.

Elohopea on maailman toiseksi vaarallisin ja myrkyllisin aine. Se on vaarallisempaa kuin lyijy ja arsenikki. Vain plutonium on vaarallisempaa...

Hammaslääkärit kertoo, että elohopeaa on yhdessä amalgaamipaikassa vähän yli puoli grammaa. Jos ihmisellä on useita paikkoja, niin hänellä voi olla jopa muutamia grammoja elohopeaa suussaan. Samalla määrällä myrkyttäisi jo ison suomalaisen järven moneksi kymmeneksi vuodeksi!

Koulussakin jo opetetaan, että elohopea on ainoa metalli, joka on nestemäistä huoneen lämmössä ja höyrystyy helposti, jopa huoneen lämmössä.

Lääkäreiden mukaan amalgaamipaikasta höyrystyy 20 vuoden aikana 80% sen elohopeasta, eli jos paikkoja on useita, niin se tekee useita grammoja elohopeahöyryä elimistöön.

Lääkäreiden mukaan tuosta elohopeahöyrystä n. 80% imeytyy elimistöön tuhoten ahnaasti varsinkin hermostoa, mutta myös monia elimiä.

Lääkäreiden mukaan ravinnon mukana saatu elohopea on paljon vähäisempi.

Ja mitä oireita elohopeamyrkytyksestä seuraa? Noh mitä tuollainen 1. asteen hermomyrkky nyt saa aikaiseksi... tietenkin tuhoaa ihmisen hermostoa!

Google auttaa löytämään tietoa...
Ilmoita


11 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


No mitä sitten? Kyllähän kaikki nyt tietää noi elohopean vaarat ja amalgaamipaikkojen vaarat. Onhan siitä jo kirjoiteltu lehdissä mailman sivu.

Oletko itse poistanut amalgaamisi?
Eihän nykyään laiteta enään tuota amalgaamia edes uusiin reikiin, niin mitä siitä sitten vouhottamaan täällä?

Ja vanhojen amalgaamien poistaminen ja vaihtaminen muovisiin maksaa n. 1500-2000 € per ihminen. Eli köyhien on turha vaivautua niitä poistamaan.
2 VASTAUSTA:
Eikä tiedä!

Elohopeaa lykätään yhä lasten ja muidenkin suuhun!
Lasten rokotteissakin sitä on!
Myös monissa lasten leluissa!

Ja lääkärit sanoo, että ei ole vaarallista... Täälläkin on moni vastannut mun puhuvan täyttä paskaa, kun kerron amalgaamin vaaroista!

Tuossa lääkäreiden virallista tekstiä:
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000469&posting=22000000018694687

Hammaslääkäriliitonkin virallinen kanta on yhä, että amalgaameja saa käyttää.

"Oletko itse poistanut amalgaamisi?"
En vielä, vasta viikko sit ymmärsin amalgaamin vaarallisuuden... Mutta aion kyllä.
..> No mitä sitten? Kyllähän kaikki nyt tietää noi elohopean vaarat ja amalgaamipaikkojen vaarat......

Onko todellakin näin???

Jos sinä ja moni muukin asian sattuisi tietämään, niin miksi sitten sillä taholla, jonka kerrotaan olevan erikoistunut hoitamaan sinunkin sairauksiasi, kun ongelmia alkaa ilmestyä, tämä asia, ongelma yleensä tiedetään, tiedostetaan, tunnetaan kovin huonosti?
Ainakin saa tällaisen käsityksen.
Yleensä jopa kiistetäänkin!
Jos satut asiasta mainitsemaan, yleensä siinä vaiheessa viimeistään ruvetaan esittämään vikaa myös siellä "korvien välissä".

Eikös asiantuntijan pitäisi auttaa sinua säilyttämään terveytesi ja toimintakykysi, sekä myös parantamaan jo kehittyneitä sairauksistasi?

No. Varmaankin näissäkin tapauksissa on vikaa myös siellä "korvien välissäkin", mutta POTILAAN toivomiin tuloksiin johtavat hoitokeinot ovat kuitenkin erilaiset, kuin ne perinteiset, normaalisti käytetyt menetelmät näissä "korvienväli" sairauksissa!
+Lisää kommentti
"Lääkäreiden mukaan amalgaamipaikasta höyrystyy 20 vuoden aikana 80% sen elohopeasta"

Olet sanonut että amalgaamipaikoissa on 50-80% elohopeaa. Miksi se paikka ei sitten ole lähes kokonaan kadonnut suusta, jos 80% elohopeasta on höyrystynyt?
2 VASTAUSTA:
En ole hän, mutta mita olen kuullut, niin amalgaamipaikka vuosien kuluessa mm. ikäänkuin "huokoistuu", eli sieltä jotain häviää, ja rakenne rupeaa muistuttamaan esim hohkakiveä!

Myös se korrodoituu, ja samalla siis laajenee.
Mitähän tällainen hampaan reikään tiukkaan "pulkittu" amalgaamipaikka sitten laajetessaan voi aiheuttaa, kun otetaan huomioon myös elohopean luonnollinen reagointi lämpötilojen muutoksiin?

Tarvinneeko hämmästellä amalgaamilla paikatuissa hampaissa havaittuja hius-, jopa isompiakin halkeamisia?
En ole sanonut. Olen kertonut mitä lääkärit ovat sanoneet.

Jos paikassa on 50 painoprosenttia elohopeaa, niin raskaimpana aineena sitä on materiaalisesti vähemmän kuin 50%. Ehkä 40%. Kun tuosta 40%:sta häviää 80% jää 8%, niin paikasta on tällöin hävinnyt materiaalia noin 32%. Eikös? Mutta nuo oli vain mun arvioita...

Ja se siis kai "huokoistuu", eli haurastuu ja alkaa lohkeilemaan. Siksihän on sanottu, että ei paikat "kestä" kuin 20-30 vuotta. Tai mitä nyt sanovatkaan, en muista...

Mutta lue itse mitä niille käy:

"The average amalgam weighs 1 gram and is 50% mercury. As much as 50% of the mercury in an amalgam has been found to have vaporized after 5 years, and 80% after 20 years."
Pleva J, "Dental mercury - a public health hazard", Rev Environ Health 10(1):1-27 (1994); Pleva J, Mercury from dental amalgams: exposure and effects, Int J Risk & Safety in Med, 1992, 3: 1-22.

Tuos on joku ruotsalainen:
http://www.tandlakartidningen.se/files/science/Berglund_2_1999.pdf
+Lisää kommentti
Heips!

Tässä on yksi ihminen jolle on jo lapsena laitettu amalgaamipaikkoja. Muistelen ettei niitä voinut laittaa suoraan kun tulin kipeäksi (kuume ja pahoinvointi), joten ensin laitettiin lääkepaikka ja sen jälkeen amalgaamipaikka. Tätä jatkui vuosia.
Nyt omistan tumman rivin alhaalla ja ylhäällä kyseisiä paikkoja. Siis paikkojen määrä on yli parikymmentä... Huvittaa seurata keskusteluja joissa ihmiset valittavat muutaman paikan takia tai pelkäävät oireita.

Ei silti, pelko lienee aiheellista. Itselläni on ollut vuosia, ehkä noin 10 vuotta oireina kummallista huimausta ajoittain,ajatusten pätkimistä,infektioita, kipuja ym joille ei ole löytynyt selitystä.

Nyt olen sairastunut kilpirauhasen vajaatoimintaan. Joko tähän sairauteen tai muuhun liittyvät voimakkaat lihasväristykset, lihaskrampit, uupuneisuus, huimaus, pahoinvointi, mielialan lasku jopa siinä määrin että mietin rekan alle menoa ajoittain. Jalat väsyvät niin etten jaksa seisoa, saati pitää selkää suorassa. Seisoma-asento onnistuu kun nojaan seinään tai huonekaluihin. Unohtelen asioita kesken puheen ja jopa lukeminen on ajoittain vaikeaa, en ymmärrä mitä tekstissä sanotaan. Tosissani säikähdin kuitenkin vasta kun oikea silmä meni sumeaksi. En saanut sitä näkemään kunnolla. Silmälääkäri tarkisti silmänpohjat eikä nähnyt mitään vikaa. Välillä vasen silmä oirehtii samoin.

Liikunta ei käy. Varsinkin juokseminen saa oireet pahenemaan. Siis juoksun yrityskin.
Hulluinta oli kun pesin ensin hampaat sähköhammasharjalla ja sen jälkeen ajoin parran. Olo oli sen jälkeen sanoinkuvaamattoman huono. Huimasi ja oksetti, päältä kaatui kylmä hiki ja tärisin. Arvaa sen mitä tein.. Jätin sähköhammasharjan käytön ja siirryin höylään...

Tätä se on ollut kaikki nämä vuodet. Kokoajan on saanut miettiä mikä käy ja mikä ei.

Eikä tässä kaikki, valitettavasti.

Mutta kaikki nämä oireet ovat siis huolimatta kilpirauhaslääkityksestä. Yleiseen väsymykseen ko. lääkityksestä on ollut apua, se täytyy sanoa.

Tilanne on ollut niin paha että lupasin syödä hatullisen paskaa, jos se auttaisi. Siihen ei ole tarvinnut mennä, vielä. Ainoa mikä on tuonut avun ovat sellaiset pakasteet joissa on aminohappoja ja jotain vihreää teetä ym sotkua.

Itse olen epäillyt MS-tautia mutta terveysalan ammattilaisena olen ottanut asiasta selvää, eivätkä oireet ole tyypillisiä. Oireet eivät sovi myöskään Myastenia Gravikseen tms. lihastauteihin. Tarkistin myös ne.

Olen menossa amalgaamien poistoon piakkoin. Sen näkee myöhemmin onko siitä apua.

MUTTA jos joku viitsii narista amalgaamipaikkojen vaihtamisesta suosittelen ottamaan kyseiset oireet kannettavakseen ja sen jälkeen miettimään asiaa uudemman kerran. Onko se asian nyt yleensäkään kenenkään muun kommentoitavissa kuin asianomaisen?
Lääkärit, ym hoitohenkilöstö voivat väittää mitä väittävät. Ei koululääketiedekään tiedä kaikkea. Jatkuvasti löytyy uusia elimistön toimintaan vaikuttavista tekijöistä. Ohjeet perustuvat nykytietämykselle, mutta on hyvä muistaa että ihminen on inhimillinen ja erehtyminen nimenomaan on inhimillistä...

Arpa on heitetty.
Ilmoita
Määrä tekee myrkyn, ei itse aine. Tämä vanha viisaus pätee edelleen.

Myös vedenjuonti tappaa varmuudella, kun sitä juo riittävän paljon kerrallaan.
1 VASTAUS:
Tässä tapauksessa vaikuttavat määrät ovat hyvin pienet. Itse aineen vaikutusta en poissulkisi lainkaan!
Testailepa sinä vain sitä vedenjuontia!
+Lisää kommentti
Tuttu hammaslääkäri sanoi, että jos amalgaamipaikkoja puretaan, kannattaa ottaa kunnon kossupaukku ennen hammaslääkärille menoa. Etanoli kuulema sitoo elohopeahöyryjä ja siten elohopea ei imeydy muualle elimistöön vaan poistuu ulosteessa.
Ilmoita
Kohta selviää,että amalgaami onkin terveellistä. Se auttaa elimistöä erilaisissa toimissa ja toimii bakteerien tuhoajana.
Semmoista se on.
Ensin ollaan kiihkeesti jotakin vastaan ja seuraavassa hetkessä sen puolella ja taas kiihkeästi.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lääkäri: Amalgaami on myrkkyä!

Jostakin syystä ylläpito poisti viestini. Nyt uudestaan.

Suomalaiset kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkola ja arvostettu hammaslääkäri Leif Grans sanovat: Amalgaami on myrkyllistä!

Samaan mielipiteeseen yhtyy biokemian professori Jan Rennerfelt ja monet muut asiantuntijat.

Samaa mieltä ovat myös tuhannet lääkärit ja professorit ympäri maailman!

Amalgaamipaikasta n. puolet on elohopeaa, joka on 1. asteen hermomyrkkyä. Vanhoissa paikoissa sitä voi olla paljon enemmänkin.

Elohopea on maailman toiseksi vaarallisin ja myrkyllisin aine. Se on vaarallisempaa kuin lyijy ja arsenikki. Vain plutonium on vaarallisempaa...

Hammaslääkärit kertoo, että elohopeaa on yhdessä amalgaamipaikassa vähän yli puoli grammaa. Jos ihmisellä on useita paikkoja, niin hänellä voi olla jopa muutamia grammoja elohopeaa suussaan. Samalla määrällä myrkyttäisi jo ison suomalaisen järven moneksi kymmeneksi vuodeksi!

Koulussakin jo opetetaan, että elohopea on ainoa metalli, joka on nestemäistä huoneen lämmössä ja höyrystyy helposti, jopa huoneen lämmössä.

Lääkäreiden mukaan amalgaamipaikasta höyrystyy 20 vuoden aikana 80% sen elohopeasta, eli jos paikkoja on useita, niin se tekee useita grammoja elohopeahöyryä elimistöön.

Lääkäreiden mukaan tuosta elohopeahöyrystä n. 80% imeytyy elimistöön tuhoten ahnaasti varsinkin hermostoa, mutta myös monia elimiä.

Lääkäreiden mukaan ravinnon mukana saatu elohopea on paljon vähäisempi.

Ja mitä oireita elohopeamyrkytyksestä seuraa? Noh mitä tuollainen 1. asteen hermomyrkky nyt saa aikaiseksi... tietenkin tuhoaa ihmisen hermostoa!

Google auttaa löytämään tietoa...

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta