lyhyt vuorojen kierto

arkkienkeli

Minkälaisia kokemuksia palstalaisilla ns. lyhyestä vuorojen kierrosta eli 2 aamua, 2 iltaa, 2 yötä ja sitten 4 vapaata. Itse teen keskeytymätöntä 3-vuorotyötä ( 5-vuoroa ) ja tämä vuorosysteemi on vielä kokeilematta. Varsinkin vanhemmat, yli 50-vuotiaat, vuorolaiset, vastatkaa !

9

2615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeppeliin

      Joo ihan yhtä rankka se oli mulle kun perus 5-vuoro.Joskus se yövuoro vaan jää päälle.Ja on työnkanssa naimisisissa se 6 päivää ja eka vapaa menee kumminkin koomassa yövuoron takia.ite pidin pitkästä kun on ne välivapaatkin ennen uutta 4-päivän rupeamaa.

    • sivusta seurannut

      ...meidän työpaikalla siirryttiin muutama vuosi sitten tähän ns. "pikakiertoon". Alussa oli muutamia sitä vastustavia henkilöitä perusteluna koska siinä ei ole kuin 4 päivää vapaata...mutta ajan kuluessa vastustajienkin mielipide asiasta on muuttunut. Eräskin sanoi: " Ettei lähtisi enää aikaisempaan 5 vuoroon mistään hinnasta."

      • Tätä tehdään

        Moi
        Lyhyt kierto antaa toivoa selvitä "normaalille" eläkkeelle, perhe pitää myös "lyhyestä". Pää ja muukin ruho on jo toipunut huomattavasti, vaikka takana ei vielä vuottakaan!

        Vaikka loma on lyhyt, niin on se työkiertokin: yhtäkkiä sitä voi todeta tekevänsä sitä viimeistä yötä ja toipuminenkin on huomattavasti nopeampaa kuin neljän yön jälkeen.
        Sopii minulle ja kaikille kavereille myös, vaikka osa vastusti muutosta ja nyt eivät takaisin vanhaan vaihtaisi!

        Yli 20v takana pitkää kiertoa ja alkuaikana piti kesälomakausi tehdä vielä neljällä vuorolla jotta saadaan lomat täysimittaisina, en muistele kaiholla näitä aikoja...


    • vuorotyötä

      Parivuotta tehty kyseistä vuorosysteemiä. Toisaalta hyvä.. Itsellä taas(huono) kun kerkeää tottumaan valvomaan yöllä(2vuoroa) niin alkaakin jo vapaat ja menee paripäivää totutellessa heräämään aamust..

      • Tätä haluaa

        Alkaa ensivuonna kokeilu! 12-tuntisia,mut se on kyl mun juttu kaks aamua 24h "välivapaata" 2 yötä ja 6 vapaata.Eli normaali 5-vuoronmukainen kierto ainuastaan jää pois iltavuorot !! Hienoa ! 68 lähtöä vuodessa vähemmän !


      • vieläkä
        Tätä haluaa kirjoitti:

        Alkaa ensivuonna kokeilu! 12-tuntisia,mut se on kyl mun juttu kaks aamua 24h "välivapaata" 2 yötä ja 6 vapaata.Eli normaali 5-vuoronmukainen kierto ainuastaan jää pois iltavuorot !! Hienoa ! 68 lähtöä vuodessa vähemmän !

        miten saat "tunnit täyteen"??


      • 12h fani
        vieläkä kirjoitti:

        miten saat "tunnit täyteen"??

        2*12h aamua ja 2*12h yötä (Esim.ma ja ti 7-19,ke ja to 19-07)sit 6 vrk:ta vapaata. Meillä viikkotyöaika on jotain 34h ja risat. 204 työpäivää 8h päivillä 8*204=1632 1632/12=136 työpäivää eli 68 lähtöä vähemmän!


    • nessie

      tottunut tähän 5-vuorosysteemiin,enkä vaihtaisi sitä mistään hinnasta siihen edestakaisin hyppivään systeemiin.Siskoni mies tekee pelkkää yövuoroa,ja pitää sitä hyvänä.Itse olen yli 30 vuotta näitä vuoroja touhunnut ja ei ole pahemmin haitannut.Ne joiden toimeeentulo on ylitöiden varassa ovat taas oma ryhmänsä näissä vuorokierroissa.Asuinkumppanikaan ei ole valitellut tästä systeemistä,kunhan on ruokaa kupissa riittänyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe