nainen ja miesten työt.

nainen maalta

Olen huomannut, että jotkut miehet pitävät outona, jopa luotaan työntävänä sellaista naista, joka tekee myös "miesten töitä".
Vaihtaa auton renkaat, ymmärtää moottorin päälle, rakentelee (nikkarointia, korjausta, talonrakennusta), metsästää...
Itse teen paljon "miesten töitä", en siksi etteikö oma mieheni niitä osaisi tehdä tai tekisi. Minusta vaan tällainen on hauskaa. En silti ole mitenkään miesmäinen, olen ainakin omasta mielestäni hyvinkin naisellinen.=)

Minunlaisiani naisia on harvassa, olen sen kyllä huomannut, mutta miten on onko nainen joka tekee "miesten töitä" luotaan työntävä?

27

1529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • n30

      se vasta luotaan työntävää on jos mies tekee naisten töitä.

      • rtyuigf

        Kyllä sinäkin sitä kakkua kuitenkin mielelläsi söisit.


    • näen sen..

      mutta teille sitä selitä en
      miksi vaivautuisin
      kun hän
      joka luotettavalta vaikutti
      ei sitä
      ollutkaan

      Good bye
      en palaa
      takaisin

      paitsi
      jos
      Rankaisija II
      sitä nimenomaisesti
      toivoo
      muiden mielipiteet
      kiinnosta ei

      ps2: Rankaisija II! Lähtisitkö kanssani lintsille viikonloppuna...? :)

    • äijäää

      Miesten töitä on metsästys, kalastus ja sodat, loput on naisten töitä :D

    • Charles

      Vaimoni tekee paljon myös ns. miesten töitä, eli rakentelee ja nikkaroi, vaihtaa renkaat, tekee metsätöitä, remontoi jne. Eipä tuo minua haittaa. Päinvastoin, raskaissa töissä on mukava, että teemme molemmat. Näin voimme olla toisillemme avuksi. En oikein ymmärrä, miksi pitäisi haitata.

    • Joe Joosua

      Kunhan pidät muuten naisellisuudestasi huolta. Eikä tuo nykyaikana enää niin harvinaista ole, kun naiset ovat kaiken aikaa itsenäisempiä. Melkeinpä voisin sanoa että enemmän tympäisee nämä "hoviprinsessat" jotka ilmeisesti kuvittelevat nukkuvansakin ruusun terälehdillä. Näille pitäisi suunnilleen käydä vaihtamassa vessapaperirullakin. Mieluummin katselen naista joka itsekin pärjää ja osaa. Kumma kyllä sellainen on tullut itsellekin valittua.

    • rusalka

      Joille kunnia-asia huolehtia tietyistä tehtävistä... silleen vaan myönteisessä mielessä. Tuntuu, että semmoinen mies tervehenkinen.

      Nythän on niin, että olen ollut pitkään yksin lasten kanssa... olen JOUTUNUT tekemään semmoisiakin asioita, jotka kuuluvat sille miehelle, jos semmoinen olisi. Satun olemaan monitaitoinen käytännön asioissa. Pakko ollut pärjätä. Toisaalta myös olen semmoinen, että tartun lapioon, tai porakoneeseen tai vaihdan itse ne talvirenkaat.

      Juu, on sitten huomattu jossain täällä netissä, että massaa ei saa olla naisilla hartioissa. Kuulemma näkee, että lapion kanssa on heiluttu. No, minä kannan pari kilometriä kauppakasseja tuolta kaupasta, että tämmöistä bodausta ja tykätään maidon juomisesta. Nyt on onneksi pyöräni kunnossa.

      Joskus joku sanoi minulle, että joudun niin 'koville'. Ei se ole vissiin naisellisuudesta pois. Onko?

      • MMies

        Et kyllä vaikuta kovin naiselliselta muutekaan. Tulee Bulgarialainen kuulantyöntäjä mieleen.


      • Nimimerkit
        MMies kirjoitti:

        Et kyllä vaikuta kovin naiselliselta muutekaan. Tulee Bulgarialainen kuulantyöntäjä mieleen.

        Olisko oman nickin keksiminen ylivoimainen älyllinen ponnistus?


    • delirium76

      Olen rehellisesti sitä mieltä että olisi jo aika haudata tuollainen käsitys että on olemassa naisten töitä ja miesten töitä. Nyky-yhteiskuntamme kun ei enää tällaista jaottelua oikein tue. Maaseudulla tällainen jako ehkä toimii joiltain osin, mutta kaupungissa se on jo aikansa elänyttä.

      Naisia patistetaan olemaan itsenäisiä ja naiset ovatkin tämän uuden roolin hyvin ottaneet vastaan. Ihan olosuhteiden pakosta: Opiskellaan pitkään ja asutaan yksin sinkkuna, jolloin kaikenmaailman nikkarointi ja viemärin avaus on tuttua puuhaa jo kaksikymppisenä.

      Jos nyt ihan rehellisesti miettii mitä ns. miesten töitä löytyy esim. kerrostalokolmiosta...niin, eipä niitä juuri löydy, satunnaista hillopurkin korkin avaamista lukuunottamatta. Mitkään kotiaskareet eivät vaadi miehen fyysistä voimaa tai sellaista työpanosta, mitä naisesta ei löytyisi itsestään.

      Tallainen jaoettelu johtaakin vääjäämättä siihen, että miehet tylsistyvät ja muumioituvat sohvalle kun nainen hoitaa "naisten työt", ts. ruuat, kaupat, pyykit, siivoukset, lapset,kotieläimet jne. Mies poraa reijän seinään kerran kuukaudessa, jotta vaimo saa seinä-amppelinsa roikkumaan. Tosi reilu työnjako, vai mitä????

      Eli niin kauan kuin ylläpidämme tuollaista valheellista käsitystä yllä, että on olemassa eri työt miehille ja naisille, niin juuri niin kauan me naiset estämme miehiä kehittymästä siihen suuntaan, mihin miesten on pakko kehittyä. Ja yhtälailla raadamme sohvaperunan kotiorjattarena juuri niin kauan, että asenteet muuttuvat aikakauteemme sopiviksi.

    • nykyään

      sovittavissa miten vain. On tyhmää jämähtää vain ulkoa annettun malliin. En jaksa uskoa, että olisi sellaisia töitä jotka luonnostaan olisivat vain toiselle sopivia.

      Tai oikeastaan, jos tarkastelen ihmistä yleistyksenä. Mies on yleensä fyysisesti vahvempi. Tällöin enemmän voimaa vaativat työt luonnistuvat mieheltä vähemmällä vaivalla.

      Oma kokemukseni miesten ja naisten töistä. Olen elänyt kolmessa pitkässä heteroparisuhteessa. Ensimmäisessä nainen oli "miehekäs", työskenteli miesvaltaisella alalla ja kykeni tekemään voimiensa puitteissa lähes kaikki miesten työt. Kuitenkin meille muodostui sinun ja minun työt, jotka noudatti pitkälti perinteistä työjakoa. Tarvittaessa venyttiin puolin ja toisin. Ensimmäinen nainen oli mielestäni naisellinen.

      Toinen nainen otti naisen roolin tosissaan. Pidättäytyi naisen töissä. Mukaan astui jäkätys minun osallistumattomuudestani naisten töihin. Hän ei kyennyt eikä halunnut osallistua itse meidän suurehkon remonttitalon ja pihanhoidon, puhumattakaan auton ja polkupyörien, huoltotöihin. Punttisalilla hän kyllä kävi ahkerasti, kaupungin kalleimmassa, pitääkseen vielä 40-vuotiaana itsensä teinilinjoissa. Oli mielestäni rasittavan naisellinen nainen.

      Kolmas nainen ei osaa olla aloillaan päivisin ja tekee "siinä sivussa" kotiaskareet. Minä siirtelen huonekalut, vaihdan lamput ja auon putket. Kun työstän raakaa voimaa ja teknisiä oivalluksia vaativia töitä kotona niin saletti on, että vähintään viiden minuutin sisällä nainen tulee kysymään minulta missä hän voisi olla avuksi. Tänä kesänä tuli yhdessä tehtyä suuri paljon lihastyötä vaatinut ulkoremontti. Nainen teki työstä lähes puolet sellaisella intensiteetillä, että välistä tunsin sääliä "heikkoa naista" kohtaan.

      Nainen riensi useina päivinä hoitamaan lastamme jättäen päivän työn viimeistelyt minulle. Kun tulin sisään, odotti minua sisällä valmis iltapala ja suihkunraikas nainen. Jos kyselin sitä, onko tämä päivä ollut hänestä liian vaativa, niin vastaukseksi sain "työ on työtä ja hullu se on joka liikaa tekee. Riittää sitä kuitenkin huomiseksikin".

      Hän on naisellinen nainen. Tietää rajansa ja pitää itsestään huolen. En pystyisi moisiin roolinvaihteluihin yhtä vaivattomasti kuten eivät olisi pystyneet ensimmäinen ja toinen nainenkaan.

      Meillä on tasapaino. Ehkä tulevaisuudessa töitä jaamme toisin, jos tasapaino järkkyy.

      • vaikka miehiltä kysyttiin

        Ollaan miehen kanssa tästäkin asiasta keskusteltu samoin kuin miehen kavereiden kanssa jsoskus taannoin. Heillä ei vaimot ymmärrä tai kestä, että miksi vaikkapa maalaaminen kestää "pitkään" ja tulee pölyä remontista. Kaiken pitää tapahtua päivän kahden sisällä.

        Yleensä ottaen ei yleistettynä, jos nainen (kuten minä) osallistuu remonttiin tai vastaaviin puuhiin, niin aika paljon paremmin ymmärtää, että remontti ei valmistu tuosta vaan.
        Ymmärtää myös, ettei kaikki rakentaminen ole aina helppoa vaikka mies olisikin ammattilainen.
        Ymmärtää, että jokaiseen asiaan kuluu oma aikansa.
        Ei tätä kyllä ymmärrä ne miehetkään, jotka teettävät työn muilla.

        Olen kylläkin pieni puutarhuri, joten omaan työnkuvaankin kuuluu kaikki koneiden huollot sun muut. Naiseuteni ei siitä häviä. Ompelukoneen äärellä naiseuteni ei tule enemmän esiin.

        Olen siis tottunut käsilläni tekemään, enkä inhoa jos kädet likaantuu.
        Olen aina ollut kiinnostunut autoista. Autot viedään silti huoltoon kun ei tämän päivän autoihin pysty juuri muuta kuin pissanestettä lisäämään. Ja inhoan kyllä öljyä ja liuottimia käsissä, kuten miehenikin. Iho ei kestä.

        Mieheni osaa ommella, eikä se tee hänestä homoa, eikä muutenkaan pösilöä lössykkää. Hän on käsistään taitava tyyppi ja sillä siisti.
        Osallistumisestani huolimatta suurin vastuu rakentamisesta on hänellä. Ei sitä kylillä huudella, että vaimokin on sitten tehnyt muutakin kuin kantanut/maalannut lautoja.
        On tässä sekin puoli, että kolme poikaamme on nähnyt vauvasta asti, että nainenkin voi käyttää koneita ja tehdä "miesten töitä". Heille tämä ei ole mikään aihe. Lasten kaverit sen sijaan välillä ihmettelevät kun "toisten äidit" ne keikkuu talon seinällä maalisuti kädessä yms.


    • hmph

      Taidat olla vaaka?

      • sitten siitä

        horoskooppi?
        Kaksi pojistani on syntynyt eri vuosina mutta peräkkäisinä päivinä.
        Ovat niin tuiki erilaisia kuin olla voi.
        Voitaisko jättää nuo horoskoopit sinne, en tiedä minne? Parisuhdetta niillä ei kyllä selvitetä saati hoideta.


    • tosinainen maalta

      nykyisin monet naiset maalla osallistuu ns. miestentöihin esim. ajamalla traktoria. Ei se minun mielestä ole minun naisellisuudesta pois, sanoisin, että päinvastoin.

      Mutta jos siitä haluaa tehdä numeroa...

      Kyllä minuun ainakin ovat kylänmiehet oppineet, enkä ole huomannut, että pitäisivät (ainakaan) sen vuoksi outona. ;)

      • Anonyymi

        Joo ja nykyisin traktorit ja rekat ym työkoneet on sellaisia että niitä myös kaikki pystyy ajamaan/käyttämään. Aika harva homma nykyisin vaatii voimaa niin paljon että normaalilla voimalla varustettu nainen ei pärjää ? Ja on niin että maailman parhaat kokit on miehiä ja myös huonoimmat on ?


    • muut mitä osaa:))

      Noin meillä -ja kirjoittaja on nainen joka tekee myös kotona kaiken; remontit, pihahommat, renkaanvaihdot, polttopuut ym. (olosuhteiden pakosta eli olen yh, tosin eipä ex:stä ollut apua ).

      Vietin lapsuuteni maalla ja siellä joutui kyllä osallistumaan kaikkeen, ei siellä katsota oletko tyttö vai poika.

      Niin pysyy neula kuin sahakin kädessä yhtähyvin.

    • tumpelo(m)

      Joo'o - on huomattu, että harvassa on :(
      Uusiosinkun elämä jatkuu, jatkuu, jatkuu...

      Jatkuu! Uskon siihen, että vielä eräänä päivänä löydän naisen, joka ei lajittele miesten ja naisten töitä. Lähtee vaan mukaan ja hoidetaan tämä pikkutila sivuelinkeinoineen kyselemättä sitä, mikä kellekin kuuluu. Se tekee, joka ehtii ja loput yhdessä!

      • Anonyymi

        Niin, ja siinähän oppii niinkuin mummoni sanoi: Työ tekijäänsä neuvoo.


    • muut tekee mitä osaavat

      Juuri tuollaista naista etsin. Varsinaista "mökin mummoa", joka hoitaa homman kuin homman, siinä kuin minä itse. Kyllä, aivan oikein. Tämän äijän käsissä syntyy niin karjalanpiirakat ja rieskat kuin autotallikin.

      Ei siinä katota minkälaiset vehkeet sieltä jalkovälistä löytyy, kun täytyy talvirattaat saada auton alle. Se tekee joka pystyy, muut uikuttaa.

      Sama koskee ns. kotitöitä, jotka usein mielletään naisten hommiksi. Täyttä soopaa sanon minä. Ei minun munat tai miehisyys ole kärsineet hiukkaakaan siitä, että imuroin tai tiskaan.

      • nainen maalta

        Hienoa että teitä löytyy!!!!
        Ihmisiä jotka eivät enää jaottele miesten ja naisten töitä.
        Se on minustakin todella vanhanaikaista!
        Silti tulee vastaan näitä "eikös tuo ole miehesi työ" "mitä ihmettä nainen metsällä tekee" " meidän hirviporukkaan ei naisia oteta" "ei miehet mitään pullia tee!" "mitä hittoa sinä sielä autonkorjuussa teet, nehän on miesten puuhia, ethän sinä osaa"...
        Hienoa, että asenteet selvästi muuttumassa!
        Minun hirviporukassa pistivät nuoret miehet vastaan, kun tahdoin liittyä. Ennen sitä ajattelin ettei nuoret miehet enää noin ajattele. Vanhemmat miehet puolsivat liittymistäni. Olin/olen ensimmäinen nainen meidän porukassa, onhan se eka hirvikin jo kaadettu.

        Hyvä, tulin iloiseksi vastauksista!


      • hymy:)
        nainen maalta kirjoitti:

        Hienoa että teitä löytyy!!!!
        Ihmisiä jotka eivät enää jaottele miesten ja naisten töitä.
        Se on minustakin todella vanhanaikaista!
        Silti tulee vastaan näitä "eikös tuo ole miehesi työ" "mitä ihmettä nainen metsällä tekee" " meidän hirviporukkaan ei naisia oteta" "ei miehet mitään pullia tee!" "mitä hittoa sinä sielä autonkorjuussa teet, nehän on miesten puuhia, ethän sinä osaa"...
        Hienoa, että asenteet selvästi muuttumassa!
        Minun hirviporukassa pistivät nuoret miehet vastaan, kun tahdoin liittyä. Ennen sitä ajattelin ettei nuoret miehet enää noin ajattele. Vanhemmat miehet puolsivat liittymistäni. Olin/olen ensimmäinen nainen meidän porukassa, onhan se eka hirvikin jo kaadettu.

        Hyvä, tulin iloiseksi vastauksista!

        kyll tääl muitakin sinunlaisii "hirvinaisii" on .. sekä kaikkee muutakin "miesten töitä" tekevii.. :D "*nelijättä 7.10 ootellessa"

        *virn*


      • Anonyymi

        Nyt on oikea mies äänessä!


    • Anonyymi

      Ei ole luotaantyöntävää, paitsi jos kodin siistinä pitäminen jää noiden muiden töiden vuoksi tekemättä.

    • Anonyymi

      Kyllä maalla on oppinut kaikkiin töihin. On kiva tehdä yhessä oli sitten keittiö- tai ulkotyö. Kun kuitenkin ammatti on henkistä työtä. Jos jätettäisiin nämä sukupuolittuneisuudet töiden nimistä kokonaan. Se tuntuu aataminaikuiselta puheelta. Ei vähennä naisellisuutta eikä miehisyyttä keltään töiden jakaminen tai vuorottelu, päinvastoin, se on seksikästä koska se pitää suhteen hyvänä.

    • Anonyymi

      Monet riidat jäisivät syttymättä kun työt ois jaettu.

    • Anonyymi

      Mutta paljon on sitä, että miehiltä odotetaan, että he tekee töitä jotka ennen on mielletty naisten töiksi. Kuitenkin on edelleen töitä jotka odotetaan, että mies tekee ne. Onko tasa-arvo, ainakin odotuksissa, pyörähtänyt toiselle puolelle?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe