Naisia uhkaa vaarat yötyössä

TutkimusDataa

Yötyö on vaaarallista naisille ja heidän terveydelleen. Yötyö lisää huomatavasti naisten rinasyövän todennäköisyttä. Syynä on valon vaikutus hormonitoimintaan, joka jotain vielä tuntemattoman mekanismin kautta lisää rintasyöpää.

Naisten pitäisi noudattaa päivän ja yörn luonnolista vaihtelua unirytmissään. Sokeilla naisilla ei esiinny lainkaan rintasyöpää, mikä viitaa juuri valon tärkeään vaikutukseen tässä asiassa.

8

1911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiki88

      Jossain Keskon varastossa olisi pimeämpää öisin?

      Siellä on saman valoista, ja saman lämpöistä ( 4)oli sitten yö, päivä, kesä, talvi...

    • hoitoon

      Äitini ei ole koskaan tehnyt yötöitä ja sai rintasyövän. Itse teen viidessä vuorossa töitä ja kyllä sanon että jos joku sairastuttaa niin se aamuvuorot. Sitäpaitsi oletko huomannut että kohta on taas pimeä koko ajan eli jos tekisin 8-16 niin mennen tuleen palatessa olisi pimeää. Mistä muuten olet saanut päähäsi ettei sokeilla ole rintasyöpää.

    • vaikka ei uskoisi

      Jo pitkälti yli 2000 on allekirjoittanut vettomuksen osoitteessa www.adressit.com sivulla kaksi(2) otsikoituun "Rikollisten ulkomaalaisten karkoittaminen".
      Kaikkien ryöstettyjen, raiskattujen ja pahoinpideltyjen puolesta. Edes suvaitsevaisuuden hekumoissa emme enää voi sulkea silmiänne katuväkivallalta.
      Allekirjoita sinäkin, kiitos.

    • niin on

      minäkin olen lukenut samaisen txtin että rintasyövän riski lisääntyy yövuoroissa!!

    • hoituri

      löysin tämmösen txtin netistä:

      Yötyö aiheuttaa runsaasti terveyshaittoja. niide n keskeisenä syynä on,että ihminen on evoluution aikana sopeutnut päiväelämään ja normaali vuorokautinen valoisuusvaihtelu säätää laajalti sisäistä toimintaamme. YÖTYÖ TEHDÄÄN KEINOVALOSSA, MIKÄ VÄHENTÄÄ NORMAALIA ESTROGEENIERITYSTÄ. nämä hormonivaikutukset yhdessä selittänevät tuoreen metaanalyysin tulokset joiden mukaan rintasyöpään sairastumisen riski on yötyötä tekevillä 1,5 kertainen päivätyötä tekevillä verrattuna.suomessa arviolta 100 uutta rintasyöpätapausta johtuu yötyötä tekevillä. ELIKKÄ NAISILLE OLEVIA TERVEYSHAITTOJA:
      -rintasyöpä
      -keskenmenot
      -ennenaikaiset synnytykset
      -vastasyntyneen pienipainoisuus

    • zuzu

      Luin tuon tutkimuksen yötyön vaaroista. Sen jälkeen on tehty ainakin yksi tutkimus jossa todetaan vuorotyö elimistölle kaikkein vaarallisemmaksi, koska siinä ei ole minkäänlaista rytmiä. Uni-valve-rytmi heittää viikosta toiseen.
      Itselleni aamuvuorot aiheuttaa paitsi harmaita hiuksia, myös kunnon jet-lag-oireyhtymän. Mieluummin siis yötyötä kenelle se sopii, eikä väkisin muutettua rytmiä.

      Hoitoalalla vakituisten "yökköjen" vaihtaminen siihen, että kaikki tekevät kolmea vuoroa oli malliesimerkki siitä, kuinka joku ulkopuolinen "tietää" paremmin, mikä muille on hyväksi.

      • hullun hommaa

        Meiltäkin oli vakiyököt poistettu kolmeen vuoroon ja kaikki vaikka väkisin öitä tekemään ennen kuin tulin taloon.

        Ihmettelin kun kaikki öistä purnasivat ja minä yritin niitä haalia ja toivoa. Kunnes tajusin, että kysäsempä johtajalta saanko tehdä pelkkää yötä. Sehän sopikin mainiosti, koska suurin häly asian ympäriltä (ettei saa olla vakiyökköjä) oli kadonnut. ja kyllä minua kiittivät, varsinkin pienten lasten äidit ja pelokkaat ihmiset. (ollaan yksin yöllä...)


      • hui kauhistus
        hullun hommaa kirjoitti:

        Meiltäkin oli vakiyököt poistettu kolmeen vuoroon ja kaikki vaikka väkisin öitä tekemään ennen kuin tulin taloon.

        Ihmettelin kun kaikki öistä purnasivat ja minä yritin niitä haalia ja toivoa. Kunnes tajusin, että kysäsempä johtajalta saanko tehdä pelkkää yötä. Sehän sopikin mainiosti, koska suurin häly asian ympäriltä (ettei saa olla vakiyökköjä) oli kadonnut. ja kyllä minua kiittivät, varsinkin pienten lasten äidit ja pelokkaat ihmiset. (ollaan yksin yöllä...)

        yöllä paljon mieluisampaa työskennellä eikä sitä rintasyöpäriskin vaaraa liene liikaa ole kun ei ole noita rintojakaan liikoja suotu...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe