Naisten palkkakuoppa luulottelua

osastopäällikkö

Alkaa ottamaan päähän tämä jatkuva valitus, siitä että naiset muka saisivat pienempää palkkaa. Sehän on täyttä roskaa. Kyselyillä saadaan sellainen tulos kuin halutaan.

Tässä ihan vaan muutama esimerkki, miksi niin sanotut palkkatutkimukset ovat syvältä:

- Verrataan eri töitä. Eihän siinä ole mitään järkeä, että kaupan kassan (naisvaltainen ala) ja kirvesmiehen (miesvaltainen ala) palkkoja verrataan keskenään. Ei kukaan pakota naisia menemään aloille, joista ei saa kunnon palkkaa.

- Miehet saavat palkankorotukset pyytämällä. Ei niin tyhmää yritysjohtajaa olekaan, joka huvikseen palkkoja nostaisi. Jos ei ole kanttia pyytää parempaa palkkaa ja samalla kestää oman työpanoksen armoton arviointi, niin turha on huutaa tasa-arvovaltuutettua paikalle.

- Naiset työllistyvät pyytämällä pienempää palkkaa alunperin. Onhan se törkeää, jos ensin saa työpaikan pienen palkkapyynnön ansiosta ja sen jälkeen alkaa valittamaan pienestä palkasta!!

- Miehet myös antavat enemmän työlleen ja siksi ylenevät nopeammin. Päällikköhommista maksetaan tottakai enemmän. Naisten mielestä taas on oikeudenmukaista hankkia ylennykset kiintiöillä.

11

2968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meidän muija

      on samaa mieltä.
      Ennen sairaseläköitymistään oli 22-vuotta marketin osa-aikakassana, siitä huomattavan osan luottamusmiehenä.

      Yhden tekijän muija vielä lisäisi tuohon luetteloosi.
      Naisten keskinäinen kateus, selkärangattomuus ja perusteeton pelko työnantajan edessä.

      Rähjätään luottamusmiehelle epäkohdista ja kun lm ottaa asian puheeksi työnantajan kanssa vetää valittaja sanansa takaisin ja heittää pallon lm:lle.

      Myöskään metallissa en ole nähnyt sukupuolikohtaisia palkkataulukoita.
      Mies- ja naishitsaaja ja nosturikuski tienaavat taatusti samasta työstä samoilla perusteilla saman verran!

    • Paatso

      Meillä sellainen ala missä on fyysistä hommaa, vaativaa ohjaamo operointia, linjojen tekoa ym.Meille tuli yksi nainen (ainut onneksi) ja se sai tullessaan parempaa palkkaa kuin mies kuka tuli samaan aikaan. Se nainen ei pysty tekee niitä fyysisiä hommia se ei pysty olee ohjaamossa saikulla se on joka toinen kuukausi viikon.Ei se paljon muuta tee kun tupakoi ja koittaa olla enempi äijä kun äijät on !! Ois vaan menny hoitsuks niitten muitten kitisiöitten joukkoon!Muut saa nyt tehdä sen hommat !

    • Poijan loppi

      On typerää verrata ns. mies- ja naisvaltaisten alojen palkkatasoja keskenään, kun vertailu pitäisi tehdä pelkästään samanlaisista ja saman tasoisista tehtävistä.

      Välttämättä sama tehtävänimike ei takaa samaa palkkatasoa, esim. talouspäällikkön tittelillä työskentelee moni pikkufirman kirjanpitäjä ja samaisella tittelillä voi työskennellä myös kansainvälisen yrityksen talousosaston päällikkö, jolla alaisia 50. Jokainen tajuaa että jälkimäisen palkka on ainakin kaksin tai jopa kolminkertainen.

      Toisaalta olen erimieltä, joillakin aloilla naisten palkat ovat jäljessä. Esim. oli kesätöissä eräässä suuressa tehtaassa, jossa oli naisvaltaisia ja miesvaltaisia osastoja. Työskentelin kesällä molemmilla osastoilla, eikä ollut yllätys että miesosaston töistä maksettiin silloin 60 mk/tunti ja naisosaston töistä 45 mk/tunti. Molempien osastojen työ oli liukuhihnatyötä, eikä työn fyysisyydessä ollut eroja. Naiset tekivät töitä tunnollisesti, kun taas miehillä on jatkuvasti jotain valittamista ja yllättäviä sairaspoissaoloja etekin viikonloppujen jälkeen ja sorsastusaikaan...

      Myös saman firman sisällä voi olla eriarvoista kohtelua samaa työtä tekevien miesten ja naisten välillä. Esim. nainen tekee toimistotyötään toimistosihteerin nimikkeellä, kun samaa työtä tekevälle miehelle on annettu joku suunnittelijan tai eritysasiantuntijan titteli ja sen myötä pari palkkaluokkaa parempi palkka.

      Mutta myös miehille saatetaan maksaa selvästi huonompaa palkkaa samoista hommista, esim. pornoalalla naiset tienaavat kaksikertaa enemmän kuin miehet, vaikka mies joutuu tekemään kaiken työn ;)

    • maisterisäijä30

      Jep! Meidän alalla rivitason asiantuntijana naisvaltainen ala, minä yksi harvoista miehistä siellä. Eräs nuori nainen ryhmästämme, snobin oloinen valittaja, harrastuksina juppilajit kuten golf ja laskettelu, naukui ruokapöydässä kerran että hänellä on varmasti lafkamme huonoin palkka. Kuuntelin aikani naureskellen, kunnes kyllästyin ja tokaisin: "Paljonkos se liksasi on?" Ei tullut vastausta....

      Tosiasia: tilastoilla saadaan aikaan täydellinen väärä sanonta telaketjufenimistien hyökkäysaseeksi miehiä vastaan eli se että miehen 1 euro olisi naisella 80 senttiä. Paskapuhetta. Eniten miesten ja naisten palkkatasoon vaikuttaa ammattien ja töiden erilaisuus. Se nyt vaan on niin ihan fysiologisistakin seikoista ja kiinnostuksen kohteista johtuen että valtaosa teollisuuden ammattimiestehtävistä ja raskaista töistä on miesten kansoittamia. On siellä naisiakin, mutta harvassa, ei taida kiinnostaa tai kroppa kestää? Naisvalta-aloilla taas usein palkka on alhainen, kuten siivooja ja kaupan kassa. Ja sitten, jos vielä piutää keskittyä saman amaattialan palkkoihin miesten ja naisten kesken, niin julkissektorilla johtotehtäviä lukuunottamatta eroja ei ole vaan kokemuslisät tms määräytyvät palkkataulukoiden ja luokitusten mukaan. Yksityisseektorilla hajontaa on enemmän, pääsoin linjassa sukupuolten kesken, ne tapaukset joissa mies saa enemmän johtuu sitten tosiaan halusta/rohkeudesta/kyvystä vaatia parempi palkka, turhaan te naiset asiaa valitatte vaan menkää sitten pomonne pakeille!

      Sitten on vielä eräs ihmeellinen tilastovalhe: viimeksi tänään Iltalehdessä 4.9.06 oli juttua matalapalkka-aloista ja en jaksa ymmärtää miksi opettajamies valitti kokonaispalkkansa 2800 eur/kk pienuutta ja myös naissairaanhoitaja 2500 euron palkkaansa. Käsittääkseni matala palkka tarkoittaa max 1600-1700 egen bruttopalkkaa josta jää käteen vain reilu tonni kuussa verojen jälkeen. Ihme naukumista.

    • kaupall rikastuu

      Palkkalaisena on toisaan turha valittaa ja erot ovat suhteellisen pieniä. Naisia ja miehiä tosin kohdellaan eri tavalla työpaikoilla ja se eriarvoistaa työntekijöitä sukupuolenkin perusteella. Palkoista valittaminen on vain ainoa keino pitää yllä tasa-arvokeskustelua. Muihin epäkohtiin on vaikea tarttua, niitä on vaikea todistaa pitävästi. On kaikin puolin kannattavampaa hankkia rahansa muulla kuin palkkatyöllä, jos suinkin mahdollista.

    • KTM-04

      esimerkiksi sairaanhoitajilla ja lähihoitajilla on niin huonot palkat? Miksi monet naisvaltaiset alat ovat järjestään huonommin palkattuja kuin miesvaltaiset alat, vaikka sisältäisivät saman verran tai enemmänkin vastuuta ja työhön vaaditaan korkeakoulututkinto?

      • Haloooo

        A.Ei ne ole nyt niin hirveän huonot(n.2000€/kk peruspalkka)
        B.Se ei ole "tuottavaa" työtä (rahoitetaan verovaroilla)
        C.Monet "miesvaltaset" alat ei saa mitenkää noita summia(kuljetusala,kiinteistöhuolto,rengasasentajat,autonasentajat,laitosmiehet ym.)
        D. Se on kutsumusammatti siintä saa tyydytystä !

        T. Montaa eri työtä tehnyt !!


    • vadvv

      muistakaa myös että huulihölkällä tai hameenhelman nostamisella palkan "neuvottelu" luonnistuu naisilla todella helposti. miehet voivat harvemmin näitä keinoja käyttää...ellei ole pomona Naima Syöjätär tai Erkki Hinuri! ;)

    • kiik

      Tiedän monta naista, joiden miespuolinen kolleega tienaa enemmän. Sama koulutus, samat työtehtävät. Ja vaikka ovat pyytäneet sitä palkankorotusta, niin eivät ole saaneet.

      Tosiasiassa siis on Suomessa vielä sukupuolien välistä sortoa!

      • Mikä ala

        On kyseessä ? Suurinosa työpaikoista on lista palkkoja ! Tietenkin on aloja missä palkka maksetaan muilla perusteilla !! Ei taida olla niitten tätien palkka alle 2000€/kk ketkä saa vähemmän kuin miehet ?? Minusta on aivan turha ruveta vertaamaan jotain "johtajien" palkkoja ! Sama onko se 5900 vai 5600€/kk Siinä vaikuttaa jo moni muukin asia kuin koulutus !!


      • Lukija.

        Edellis viikonvaihteen jommassa kummassa iltapäivälehdessä oli juuri palkkavertailu pienipalkkaisten osalta. Sitä lukemalla pystyi tekemään seuraavanlaisen havannon: Lähes joka alalla naisille maksettiin enemmän kuin miehille. Siinä oli siis sarake missä oli ilmoitettu kuukausiansion naisten osalta ja oma sarakkeensa miesten palkalle. Ja siis naisten alakkohtainen palkka oli suurempi kuin miesten. Mitäs tämä sitten kertoo?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe