Montignac ja Atkins dieetit

LillyStar

olen perehtynyt varsinkin näihin kahteen diettiin, ja voin sanoa tietäväni niistä lähes kaiken. Nämä dieetit toimivat, ja syy on se, että ne nojaavat OIKEAOPPISEEN tieteelliseen faktaan jossa lihomisen määrittää siis ihmisen haiman kunto.

Täysin vääräoppinen on opetus siitä, että kaloreilla olisi mitään tekemistä laihtumisen kanssa. Tätä kuuluisaa, päähän syöpymäämme kaloriteoriaa ei ole koskaan todistettu toimivaksi, päinvastoin lihottavaksi.

83

3122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • skäribo

      ovat siis nämä vastapoolit. Miksi edes luen tällaista hysteeristä soopaa? Jetlag painaa päälle, ja joku hullu täällä HUUTAA että asia on toisin kuin on todistettu.

      Nyt unta palloon, se ei ainakaan lihota. :)

      • Vist

        Mikä oli viestisi tarkoitus? Kertoa että sinulla on jetlag?


    • vaikuttaa

      Taidat olla höyrähtänyt?

      • ongelmasi.

        on???


    • skäribo

      Luin jossain keskustelussa mittasi, jotka olivat mielestäni normaalit. Miksi siis ylipäätään laihdutat? Vai karppaatko vain hyvän olon vuoksi?

      • skäribo

        Mittasi olivatkin galleriasivuillasi. Sinun ei todellakaan tulisi laihduttaa!


      • LillyStar
        skäribo kirjoitti:

        Mittasi olivatkin galleriasivuillasi. Sinun ei todellakaan tulisi laihduttaa!

        en laihduta.


      • skäribo
        LillyStar kirjoitti:

        en laihduta.

        olet laihduttanut, ja nyt haluat neuvoa muita?


      • LillyStar
        skäribo kirjoitti:

        olet laihduttanut, ja nyt haluat neuvoa muita?

        tavallaan. mutta myös saada selville eri menetelmiä miten ihmiset ovat laihduttaneet, miten tavoitteissaan pysyneet jne.


      • kysymys...
        skäribo kirjoitti:

        olet laihduttanut, ja nyt haluat neuvoa muita?

        Mitä sinä haluat?


    • sensuroitu tosiasia

      Kun kirjoitin tähän ketjuun aikaisemmin, että karppilaihduttajat laihtuvat, koska ovat samanlaisella kituruokavaliolla kuin normaalilaihduttajat, koska he karppipäiväkirjojen mukaan rajoittavat syömisiään, niin että jos laskee, miten paljon päivässä kertyy kaloreita, niin selvästi jää alle päivän kulutuksen.

      Kun sitä sitten ihmettelee, miksi pitää ryhtyä karppaamaan, kun ei kuitenkaan voi syödä kuinka paljon tahansa, vaan pitää olla itsekuria olla syömättä liikaa "karppiruokiakaan", niin se on TABU! Hys hys, siitä ei saa julkisesti puhua edes keskustelupalstalla.

      Voi, voi, nyt kannattaisi karppaajien järjestää kuulustelut keskenään, etteivät kukaan vaan fuskaa ja syö palan tai jopa KAKSI LEIPÄPALAA yhden sijasta. Mistä he sen tietävät, mitä karppaajajäsenet todella syövät? Siellä saa kivasti ryhmän tuen, vaikka käyttäisi PV:tä, kun ei vaan kerro siitä. Tähän se johtaa, kun pitää toisiaan kytätä, ja kun pitää yksi poikkeava mielipide sensuroida täältäkin.

      Eikö karppaaminen kestä kritiikkiä? Vai onko karppikirjojen tekijät näitä sensuroimassa, sillä aina on olemassa vaara, että kiinnostus kirjallisuuden ostamiseen vähenee, jos kuulee, ettei siinä laihduta karppaaminen, vaan kalorien vähentäminen.

      • LillyStar

        anteeksi vain, mutta oletko perehtynyt YHTÄÄN vähähiilari dieetteihin? minä, joka laihduin montignac dieetillä, en todellakaan laskenut kaloreita ja syömisiäni! Montignac sanookin, että esim. aamupalalla jolloin on hyvä syödä leipää, leipää saa syödä niin paljon kuin haluaa. Samoin lihaa, salaattia, alle GI 35 hedelmiä. Kaloreita mulle päivässä kertyi varmasti n. 2500-3000. Joten miten mikään mitä äsken kirjoitit pitää paikkaansa? Ja miten minä laihduin kymmenen kiloa 3000 kalorilla päivässä? hmmm...


      • skäribo

        sensurointia, mutta kysymyksesi on hyvä. Jäämme odottamaan vastauksia, joita ei luultavasti tule. :(


      • skäribo
        LillyStar kirjoitti:

        anteeksi vain, mutta oletko perehtynyt YHTÄÄN vähähiilari dieetteihin? minä, joka laihduin montignac dieetillä, en todellakaan laskenut kaloreita ja syömisiäni! Montignac sanookin, että esim. aamupalalla jolloin on hyvä syödä leipää, leipää saa syödä niin paljon kuin haluaa. Samoin lihaa, salaattia, alle GI 35 hedelmiä. Kaloreita mulle päivässä kertyi varmasti n. 2500-3000. Joten miten mikään mitä äsken kirjoitit pitää paikkaansa? Ja miten minä laihduin kymmenen kiloa 3000 kalorilla päivässä? hmmm...

        että täällä moni haukkuu esim. Painonvartijoita, kun siinä joutuu laskemaan niitä pisteitä. Toisaalta vhh-laiset mielellään ilmoittavat gramman tarkkuudella, kuinka paljon hiilareita ja proteiineja tms. tuli kulloinkin syötyä. Eli pata kattilaa soimaa.

        Tässä suhteessa on täydellisen helppoa elää 30v. ykkösdiabetesta sairastaneen ihmisen kanssa. Mitään ei tarvitse punnita, tai miettiä että onko tässä nyt sitä tai tätä ja kuinka paljon. Ns. perstuntuma riittää. Minulla ei ole hajuakaan kuinka monta kaloria tai kuinka monta grammaa hiilareita tai rasvaa syön päivässä. Riittää, että olo on hyvä, paino ei heittele, ja labrasta saa hyviä koetuloksia. On ihanaa, kun ei tarvitse olla dieetillä!


      • LillyStar
        skäribo kirjoitti:

        sensurointia, mutta kysymyksesi on hyvä. Jäämme odottamaan vastauksia, joita ei luultavasti tule. :(

        jos hänen kirjoittamansa kritiikki oli suora vastaus johonkin minun kommenttiini ja minä olen omiani poistanut niin niihin tulevat kommentit poistuvat samalla. en kyllä ollut nähnyt sitä hänen kirjoittamaansa kommenttia... mutta on hyvinkin voinut olla mun kommentin alla. joten ei voi mitään kun täällä on sellainen systeemi...


      • hk_

        Olet keksinyt ilmeisesti ihan itse karppilaihduttajien salaisuuden: he syövät vähemmän kuin kuluttavat. Hieman pieleen meni sen sijaan tässä kohdassa:

        > pitää olla itsekuria olla syömättä liikaa "karppiruokiakaan"

        Suuri osa kun ei tarvitse mitään erityistä itsekuria, koska syövät siten, että nälkä pysyy loitolla. Heikotusta ja vatsaa vääntävää nälkää vastaan on ikävä taistella kuukausikaupalla, mutta syömällä itselleen sopivalla tavalla nälkä pysyy poissa, vaikka kulutus onkin syötyä ruokamäärää suurempaa.

        Osalla ihmisistä esim. täysjyväpuuroon perustuva aamiainen ei vain pidä nälkää toivotulla tavalla. Sitä on vaikea selittää vakuuttavasti, jos tekstin lukijalla ei moista ongelmaa ole. Joka tapauksessa vhh tarjoaa heidän kaltaisilleen niin huomattavan eron nälänhallintaan, ettei kalorivajeen ylläpitäminen ole työn ja tuskan takana.


      • on tämä:
        hk_ kirjoitti:

        Olet keksinyt ilmeisesti ihan itse karppilaihduttajien salaisuuden: he syövät vähemmän kuin kuluttavat. Hieman pieleen meni sen sijaan tässä kohdassa:

        > pitää olla itsekuria olla syömättä liikaa "karppiruokiakaan"

        Suuri osa kun ei tarvitse mitään erityistä itsekuria, koska syövät siten, että nälkä pysyy loitolla. Heikotusta ja vatsaa vääntävää nälkää vastaan on ikävä taistella kuukausikaupalla, mutta syömällä itselleen sopivalla tavalla nälkä pysyy poissa, vaikka kulutus onkin syötyä ruokamäärää suurempaa.

        Osalla ihmisistä esim. täysjyväpuuroon perustuva aamiainen ei vain pidä nälkää toivotulla tavalla. Sitä on vaikea selittää vakuuttavasti, jos tekstin lukijalla ei moista ongelmaa ole. Joka tapauksessa vhh tarjoaa heidän kaltaisilleen niin huomattavan eron nälänhallintaan, ettei kalorivajeen ylläpitäminen ole työn ja tuskan takana.

        Olen ollut Montilla, PV:llä ja vähäsokerisella vähähiilarisella dieetillä ja laihtunut ihan samaan tahtiin kuin karppisivujen karppaajat, tasaisesti ja varmasti niillä kaikilla tavoilla.

        Voin vakuuttaa, että salaisuuden salaisuus on siinä, kun maltetaan ensimmäiset n. 2-3 viikkoa pysyä lujana eikä repsahdeta mihinkään vanhaan herkutteluun, syödään tietyn päivämenun mukaan - aivan kuten moni karppaaja on tehnyt (onnitteluni!)- siten saadaan elimistö tottumaan vähempään energiamäärään, ja senjälkeen tuntuvat ne entiset herkut aivan liian suurilta herkuilta, joita ei enää tee mieli. Jokainen löytää itse oman tasapainonsa, ja kun vatsa pienenee pienemmistä aterioista, ei tee mieli yhtään enää mässätä vanhaan malliin.

        Herkkua on jo marjat, hedelmät, juusto, leikkele, broileri, tuoreet kasvikset, eli kaikki mikä oli menettänyt oikean arvonsa ravitsevana ruokana. Ennen piti tavallisen oikean ruoan LISÄKSI saada jotain ultramakeaa kuten suklaata, karkkia ja jäätelöä. Tai suolaiselta puolelta pizzaa, popcornia, piirakoita yms.

        Tienä, joka johdattaa laihtumiseen, voi toki käyttää ns. karppaamista, jossa vähennetään tosi paljon hiilareita. Minä satun kuitenkin tietämään, että se on hätävarjelun liioittelua, koska elimistö tottuu ihan samalla tavalla yksinkertaisesti vain vähempään määrään energiaa, vaikka siitä osa muodostuisikin leipäpaloista ja lämpimien aterioiden perunasta tai riisistä.

        Uskon kuitenkin, että molempien "teiden", karppaamisen tai ns. normaalin vähempirasvaisen/enempihiilarisen ruokavalion noudattajille tulee kriittinen hetki tai vaihe vasta myöhemmin eli silloin, kun aletaan miettimään, voisinkohan minä nyt alkaa syödä kahvileipää silloin tällöin, tai useammin suklaata ja jäätelöä, ja voisinkohan minä harrastaa iltamyöhällä pizzan syömistä viinilasin kera. Et voi, sillä palaaminen vanhoihin tapoihin on kenelle tahansa sama kuin lihominen uudestaan.


      • karpisti
        on tämä: kirjoitti:

        Olen ollut Montilla, PV:llä ja vähäsokerisella vähähiilarisella dieetillä ja laihtunut ihan samaan tahtiin kuin karppisivujen karppaajat, tasaisesti ja varmasti niillä kaikilla tavoilla.

        Voin vakuuttaa, että salaisuuden salaisuus on siinä, kun maltetaan ensimmäiset n. 2-3 viikkoa pysyä lujana eikä repsahdeta mihinkään vanhaan herkutteluun, syödään tietyn päivämenun mukaan - aivan kuten moni karppaaja on tehnyt (onnitteluni!)- siten saadaan elimistö tottumaan vähempään energiamäärään, ja senjälkeen tuntuvat ne entiset herkut aivan liian suurilta herkuilta, joita ei enää tee mieli. Jokainen löytää itse oman tasapainonsa, ja kun vatsa pienenee pienemmistä aterioista, ei tee mieli yhtään enää mässätä vanhaan malliin.

        Herkkua on jo marjat, hedelmät, juusto, leikkele, broileri, tuoreet kasvikset, eli kaikki mikä oli menettänyt oikean arvonsa ravitsevana ruokana. Ennen piti tavallisen oikean ruoan LISÄKSI saada jotain ultramakeaa kuten suklaata, karkkia ja jäätelöä. Tai suolaiselta puolelta pizzaa, popcornia, piirakoita yms.

        Tienä, joka johdattaa laihtumiseen, voi toki käyttää ns. karppaamista, jossa vähennetään tosi paljon hiilareita. Minä satun kuitenkin tietämään, että se on hätävarjelun liioittelua, koska elimistö tottuu ihan samalla tavalla yksinkertaisesti vain vähempään määrään energiaa, vaikka siitä osa muodostuisikin leipäpaloista ja lämpimien aterioiden perunasta tai riisistä.

        Uskon kuitenkin, että molempien "teiden", karppaamisen tai ns. normaalin vähempirasvaisen/enempihiilarisen ruokavalion noudattajille tulee kriittinen hetki tai vaihe vasta myöhemmin eli silloin, kun aletaan miettimään, voisinkohan minä nyt alkaa syödä kahvileipää silloin tällöin, tai useammin suklaata ja jäätelöä, ja voisinkohan minä harrastaa iltamyöhällä pizzan syömistä viinilasin kera. Et voi, sillä palaaminen vanhoihin tapoihin on kenelle tahansa sama kuin lihominen uudestaan.

        teillä on vääriä käsityksiä.

        minä syön todella paljon, syön iltaisin, syön herkkuja, mutta pyrin syömään mahdollisimman vähän hiilihydraatteja.

        En laske mitään, hiilihydraatteja tai pisteitä.

        Näin se menee. Miksi se on niin vaikeaa käsittää?

        Itselläni ei ole kokemusta kuin yhdestä-kahdesta laihdutuskuurista. Silloin pyrin syömään mahdollisimman vähän. Kyllähän se toimi mutta oli tuskaa! Tämä on helpompaa ja miellyttävämpää. Tämä on valkoisen miehen tapa laihtua. Ikävämmät tavat jääköön muille.


      • järjestit?

        sen kyselyn? Miksi täällä valittelet muiden tekemisiä, etkö uskalla tehdä sitä niin että hekin näkevät mitä sinulla on sanottavaa?

        Karppaus ei ole kituuttamista, sitä ei muutaman henkilön poikkeus todista muuksi.

        Karpit eivät voi noudattaa PVtä, puolet päivän syömisistä jäisi syömättä, testattu on.

        Mikä on muuten ongelmasi, mikä sinua ottaa päähän karpeissa? Etkö saanut siellä riehua rauhassa niin tulit tänne tekemään sen?


      • kannattaa muistaa
        skäribo kirjoitti:

        että täällä moni haukkuu esim. Painonvartijoita, kun siinä joutuu laskemaan niitä pisteitä. Toisaalta vhh-laiset mielellään ilmoittavat gramman tarkkuudella, kuinka paljon hiilareita ja proteiineja tms. tuli kulloinkin syötyä. Eli pata kattilaa soimaa.

        Tässä suhteessa on täydellisen helppoa elää 30v. ykkösdiabetesta sairastaneen ihmisen kanssa. Mitään ei tarvitse punnita, tai miettiä että onko tässä nyt sitä tai tätä ja kuinka paljon. Ns. perstuntuma riittää. Minulla ei ole hajuakaan kuinka monta kaloria tai kuinka monta grammaa hiilareita tai rasvaa syön päivässä. Riittää, että olo on hyvä, paino ei heittele, ja labrasta saa hyviä koetuloksia. On ihanaa, kun ei tarvitse olla dieetillä!

        että D1 ruokavalion Skärä on oppinut jo äidinmaidosta, joten hänen ei ole tarvinut sitä ikinään opetella. Ei käytettäviä ruoka-aineita tai mitään muutakaan. Hän vain tietää nämä kaikki asiat.


      • ylläpito.
        skäribo kirjoitti:

        sensurointia, mutta kysymyksesi on hyvä. Jäämme odottamaan vastauksia, joita ei luultavasti tule. :(

        olisi täällä kirjoitellut?


      • kun ei...
        on tämä: kirjoitti:

        Olen ollut Montilla, PV:llä ja vähäsokerisella vähähiilarisella dieetillä ja laihtunut ihan samaan tahtiin kuin karppisivujen karppaajat, tasaisesti ja varmasti niillä kaikilla tavoilla.

        Voin vakuuttaa, että salaisuuden salaisuus on siinä, kun maltetaan ensimmäiset n. 2-3 viikkoa pysyä lujana eikä repsahdeta mihinkään vanhaan herkutteluun, syödään tietyn päivämenun mukaan - aivan kuten moni karppaaja on tehnyt (onnitteluni!)- siten saadaan elimistö tottumaan vähempään energiamäärään, ja senjälkeen tuntuvat ne entiset herkut aivan liian suurilta herkuilta, joita ei enää tee mieli. Jokainen löytää itse oman tasapainonsa, ja kun vatsa pienenee pienemmistä aterioista, ei tee mieli yhtään enää mässätä vanhaan malliin.

        Herkkua on jo marjat, hedelmät, juusto, leikkele, broileri, tuoreet kasvikset, eli kaikki mikä oli menettänyt oikean arvonsa ravitsevana ruokana. Ennen piti tavallisen oikean ruoan LISÄKSI saada jotain ultramakeaa kuten suklaata, karkkia ja jäätelöä. Tai suolaiselta puolelta pizzaa, popcornia, piirakoita yms.

        Tienä, joka johdattaa laihtumiseen, voi toki käyttää ns. karppaamista, jossa vähennetään tosi paljon hiilareita. Minä satun kuitenkin tietämään, että se on hätävarjelun liioittelua, koska elimistö tottuu ihan samalla tavalla yksinkertaisesti vain vähempään määrään energiaa, vaikka siitä osa muodostuisikin leipäpaloista ja lämpimien aterioiden perunasta tai riisistä.

        Uskon kuitenkin, että molempien "teiden", karppaamisen tai ns. normaalin vähempirasvaisen/enempihiilarisen ruokavalion noudattajille tulee kriittinen hetki tai vaihe vasta myöhemmin eli silloin, kun aletaan miettimään, voisinkohan minä nyt alkaa syödä kahvileipää silloin tällöin, tai useammin suklaata ja jäätelöä, ja voisinkohan minä harrastaa iltamyöhällä pizzan syömistä viinilasin kera. Et voi, sillä palaaminen vanhoihin tapoihin on kenelle tahansa sama kuin lihominen uudestaan.

        Et ole siis keksinyt karppaamisen salaisuutta, eli hiilihydraattien välttämistä. Se on keino saada nälänhallinta toimimaan, ei itsekuri. Johan edellinen kirjoittaja tästä kirjoitti.

        Esim Atkinsin aloituksessa saa syödä silloin kun on nälkä ja niin paljon että nälkä lähtee. Ei siis kellon mukaan tai tarkoituksellisesti annoksia pienentämällä. Kyseessä on kaksi ihan eri metodia. Ne kenellä ei ole sinun itsekuriasi, ei pysty menetelmälläsi menestyksellisesti laihtumaan. Ja tämä taitaa koskea lähes kaikkia suomalaisia laihduttajia, ainakin tuloksista päätellen.

        Karppauksessa kyse ei siis ole tottelusta pienempään anergianmäärään, kuten sinun metodissasi, vaan idea tulee ketoosista ja sen tuomista muutoksista.


      • skäribo
        kannattaa muistaa kirjoitti:

        että D1 ruokavalion Skärä on oppinut jo äidinmaidosta, joten hänen ei ole tarvinut sitä ikinään opetella. Ei käytettäviä ruoka-aineita tai mitään muutakaan. Hän vain tietää nämä kaikki asiat.

        Niin, ihan oikein. En kirjoittanut. Mutta moni lukee niin kuin haluaa.


      • LillyStar
        kun ei... kirjoitti:

        Et ole siis keksinyt karppaamisen salaisuutta, eli hiilihydraattien välttämistä. Se on keino saada nälänhallinta toimimaan, ei itsekuri. Johan edellinen kirjoittaja tästä kirjoitti.

        Esim Atkinsin aloituksessa saa syödä silloin kun on nälkä ja niin paljon että nälkä lähtee. Ei siis kellon mukaan tai tarkoituksellisesti annoksia pienentämällä. Kyseessä on kaksi ihan eri metodia. Ne kenellä ei ole sinun itsekuriasi, ei pysty menetelmälläsi menestyksellisesti laihtumaan. Ja tämä taitaa koskea lähes kaikkia suomalaisia laihduttajia, ainakin tuloksista päätellen.

        Karppauksessa kyse ei siis ole tottelusta pienempään anergianmäärään, kuten sinun metodissasi, vaan idea tulee ketoosista ja sen tuomista muutoksista.

        karppaaminen ole vain ketoositilan hakemista? minun käsittääkseni termi "hyväkarppaaminen" tarkoittaa esim. montignac dieettiä. Eikä siinä vältetä hiilareita, vaan syödän niitä terveellisempiä.


      • skäribo
        LillyStar kirjoitti:

        karppaaminen ole vain ketoositilan hakemista? minun käsittääkseni termi "hyväkarppaaminen" tarkoittaa esim. montignac dieettiä. Eikä siinä vältetä hiilareita, vaan syödän niitä terveellisempiä.

        Ketoosi ei ole ihmisen normaalitila, eikä siihen tulisi pyrkiä. Se on hirvittävä rasitus sisäelimille!

        Sen sijaan on olemassa hyviä ja huonoja hiilihydraatteja. Ja niitä huonoja tulisi välttää.


      • LillyStar
        skäribo kirjoitti:

        Ketoosi ei ole ihmisen normaalitila, eikä siihen tulisi pyrkiä. Se on hirvittävä rasitus sisäelimille!

        Sen sijaan on olemassa hyviä ja huonoja hiilihydraatteja. Ja niitä huonoja tulisi välttää.

        en huomannut, että hän puhui ketoosista ikään kuin kehon normaalitilana. Hiilarithan on keho polttoainetta, niin jos niitä ei syö niin keho syö varmasti lihasta...


      • Kiril
        skäribo kirjoitti:

        Ketoosi ei ole ihmisen normaalitila, eikä siihen tulisi pyrkiä. Se on hirvittävä rasitus sisäelimille!

        Sen sijaan on olemassa hyviä ja huonoja hiilihydraatteja. Ja niitä huonoja tulisi välttää.

        on luonnollinen tila, joka syntyy aina kun rasvoja käytetään polttoaineena. Ketoaineet ovat polttoainetta ja sydän ja aivot kykenevät käyttämään ketoaineita energialähteenään paremmin kuin sokeria. Ketoaineet ovat normaalia aineenvaihduntaa.

        Hiilihydraatit ja sokerit ovat hirvittävä rasitus elimistölle. Loppujen lopuksi hiilihydraattien kokonaismäärä ratkaisee joten hiilihydraatteja tulisi välttää.


      • vastata vaikka
        Kiril kirjoitti:

        on luonnollinen tila, joka syntyy aina kun rasvoja käytetään polttoaineena. Ketoaineet ovat polttoainetta ja sydän ja aivot kykenevät käyttämään ketoaineita energialähteenään paremmin kuin sokeria. Ketoaineet ovat normaalia aineenvaihduntaa.

        Hiilihydraatit ja sokerit ovat hirvittävä rasitus elimistölle. Loppujen lopuksi hiilihydraattien kokonaismäärä ratkaisee joten hiilihydraatteja tulisi välttää.

        siihen riisitautikysymykseen, ihan omin sanoin, muutenkin kuin hokemalla puhkikuluneita, ulkoaopittuja, hirvittävää rasitusta aiheuttavia hiilihydraattimantrojasi?


      • aloitusta
        LillyStar kirjoitti:

        karppaaminen ole vain ketoositilan hakemista? minun käsittääkseni termi "hyväkarppaaminen" tarkoittaa esim. montignac dieettiä. Eikä siinä vältetä hiilareita, vaan syödän niitä terveellisempiä.

        tai näitä muitakaan enemmän hiilareita sisältävien VHH-ruokavalioiden. Mutta jos puhutaan näistä yleisimmistä VHH-ruokavaliosta, niin kyllä melko monessa on ensin tarkoitus päästä ketoosiin jos on laihduttamassa. Atkinsin, Heikkilän ja SBDn aloituksessa näin ainakin tehdään, ja kuulemani mukaan monessa muussakin. Montista ja Zonesta mulla ei ole minkäänlaista tietoa, mutta moni ei näitä oikeastaan VHHna pidäkkään, kun sisältävät HHta n.40E%, eli ovat täysin poikkeavia.


      • löytyy
        skäribo kirjoitti:

        Ketoosi ei ole ihmisen normaalitila, eikä siihen tulisi pyrkiä. Se on hirvittävä rasitus sisäelimille!

        Sen sijaan on olemassa hyviä ja huonoja hiilihydraatteja. Ja niitä huonoja tulisi välttää.

        tietoa että se olisi "hirvittävä rasitus" elimistölle?

        Mutta normaalitila ketoosi kumminkin on elimistölle, sinäkin olet ketoosissa aamuisin, paastolla olijat ovat ketoosissa jne. Ja paastohan on suositeltavaa ihmiselle eikä vaarallinen poikkeustila.


      • . . .
        LillyStar kirjoitti:

        en huomannut, että hän puhui ketoosista ikään kuin kehon normaalitilana. Hiilarithan on keho polttoainetta, niin jos niitä ei syö niin keho syö varmasti lihasta...

        Rasva on myös polttoainetta ja sitä käytetään VHHlla energiana. VHHlla pitää pitää myös huolta siitä, että saa tarpeeksi proteiinia jotta lihaksistoa ei käytetä energiaksi. Varsinkin aloituksessa.


      • riisitauti
        vastata vaikka kirjoitti:

        siihen riisitautikysymykseen, ihan omin sanoin, muutenkin kuin hokemalla puhkikuluneita, ulkoaopittuja, hirvittävää rasitusta aiheuttavia hiilihydraattimantrojasi?

        liittyy VHHn?


      • eli sallit
        skäribo kirjoitti:

        Niin, ihan oikein. En kirjoittanut. Mutta moni lukee niin kuin haluaa.

        itsellesi sellaista mitä et muille.
        Miksi sinä olet poikkeustapaus?


      • dieetit
        aloitusta kirjoitti:

        tai näitä muitakaan enemmän hiilareita sisältävien VHH-ruokavalioiden. Mutta jos puhutaan näistä yleisimmistä VHH-ruokavaliosta, niin kyllä melko monessa on ensin tarkoitus päästä ketoosiin jos on laihduttamassa. Atkinsin, Heikkilän ja SBDn aloituksessa näin ainakin tehdään, ja kuulemani mukaan monessa muussakin. Montista ja Zonesta mulla ei ole minkäänlaista tietoa, mutta moni ei näitä oikeastaan VHHna pidäkkään, kun sisältävät HHta n.40E%, eli ovat täysin poikkeavia.

        tulee markkinoille kirjojen säestyksellä. Tärkeintä on myydä sitä kirjaa tai kokonaista kirjasarjaa maksimaalisesti ja siten hyötyä laihdutusbisneksestä.

        Itse dieetissä olevat erikoisuudet eivät ole se, joka laihduttaa. Dieettikirjailijat tietää, että laihduttavalle on tärkeintä päätös ja ohjaus syödä juuri "näin" ja saada ihminen yleensä laihduttamaan.

        Se mikä siinä laihduttaa, on kalorien vähentäminen, mahdollisen liikunnankin lisääminen, ja omien syömisiensä laadun parantaminen terveellisiksi, tiedostaminen.

        Montin ohjeiden mukaiset ruoat voi syödä ihan missä järjestyksessä vain, mutta tietty pitää aloittaa "vakavasti" laihduttaa ja syödä niinkuin kirja neuvoo, mutta laihtuu, vaikka söisi missä järjestyksesä tahansa.

        Siinä sitten hämärtyy, mistä laihtuminen oikeestaan johtuikaan, erikoisista ohjeista, vai yksinkertaisesti vain siksi, että oli pakko samalla tarkkailla syömisiään, ja siinä samalla varoikin vaistomaisesti syömästä liikaa.

        Päinvastoin, söi vähemmän. VAIKKA kuinka kirjassa vakuuteltiin, ettei tarvitse laskea kaloreita tai määriä.

        Nimim. Kokenut.


      • edelliseen
        dieetit kirjoitti:

        tulee markkinoille kirjojen säestyksellä. Tärkeintä on myydä sitä kirjaa tai kokonaista kirjasarjaa maksimaalisesti ja siten hyötyä laihdutusbisneksestä.

        Itse dieetissä olevat erikoisuudet eivät ole se, joka laihduttaa. Dieettikirjailijat tietää, että laihduttavalle on tärkeintä päätös ja ohjaus syödä juuri "näin" ja saada ihminen yleensä laihduttamaan.

        Se mikä siinä laihduttaa, on kalorien vähentäminen, mahdollisen liikunnankin lisääminen, ja omien syömisiensä laadun parantaminen terveellisiksi, tiedostaminen.

        Montin ohjeiden mukaiset ruoat voi syödä ihan missä järjestyksessä vain, mutta tietty pitää aloittaa "vakavasti" laihduttaa ja syödä niinkuin kirja neuvoo, mutta laihtuu, vaikka söisi missä järjestyksesä tahansa.

        Siinä sitten hämärtyy, mistä laihtuminen oikeestaan johtuikaan, erikoisista ohjeista, vai yksinkertaisesti vain siksi, että oli pakko samalla tarkkailla syömisiään, ja siinä samalla varoikin vaistomaisesti syömästä liikaa.

        Päinvastoin, söi vähemmän. VAIKKA kuinka kirjassa vakuuteltiin, ettei tarvitse laskea kaloreita tai määriä.

        Nimim. Kokenut.

        Mulla olisi kaksi Monti-kirjaa vaikka ilmaiseksi antaa, jos joku niitä tarvitsee. En itse ole tarvinnut niitä sen jälkeen, kun tuo kertomani salaisuus paljastui minullekin.

        Mutta jos ei osaa vähentää päivän syömisiään eli lisätä kasviksia, lisätä liikuntaa sekä vähentää liikaa rasvaa ja hiilareita, niin voihan aloittamisessa auttaa vaikka Montin kirja. Tosin kahta ei tarvitse ostaa ainakaan, sillä lopulta kaikki dieettikirjat päätyvät divariin, kun omat hyllyt ovat täynnä.


      • sanottu
        dieetit kirjoitti:

        tulee markkinoille kirjojen säestyksellä. Tärkeintä on myydä sitä kirjaa tai kokonaista kirjasarjaa maksimaalisesti ja siten hyötyä laihdutusbisneksestä.

        Itse dieetissä olevat erikoisuudet eivät ole se, joka laihduttaa. Dieettikirjailijat tietää, että laihduttavalle on tärkeintä päätös ja ohjaus syödä juuri "näin" ja saada ihminen yleensä laihduttamaan.

        Se mikä siinä laihduttaa, on kalorien vähentäminen, mahdollisen liikunnankin lisääminen, ja omien syömisiensä laadun parantaminen terveellisiksi, tiedostaminen.

        Montin ohjeiden mukaiset ruoat voi syödä ihan missä järjestyksessä vain, mutta tietty pitää aloittaa "vakavasti" laihduttaa ja syödä niinkuin kirja neuvoo, mutta laihtuu, vaikka söisi missä järjestyksesä tahansa.

        Siinä sitten hämärtyy, mistä laihtuminen oikeestaan johtuikaan, erikoisista ohjeista, vai yksinkertaisesti vain siksi, että oli pakko samalla tarkkailla syömisiään, ja siinä samalla varoikin vaistomaisesti syömästä liikaa.

        Päinvastoin, söi vähemmän. VAIKKA kuinka kirjassa vakuuteltiin, ettei tarvitse laskea kaloreita tai määriä.

        Nimim. Kokenut.

        Montia en ole kokeillut, mutta VHHlla olen edelleen. Mitään en ole tästä kenellekkään maksanut. Mutta jos rahastajia haluaa etsiä, kannattaa suunnistaa vaikkapa maailmanlaajuiseen painonvartija järjestöön, taitaapa olla maailman suurin rahastaja laihdutusbisneksessä. Kotimaisia (kaiketi) sitten löytyy ainakin keventäjät ja kiloklubi ja syyttäähän joku kalorilaskuriakin rahastukseksi.
        Keventäjillähän on mainoksen mukaan jo tuhansia käyttäjiä (yli 15.000), eipä kirjanmyynnillä päästä samaan tulokseen yhtä lyhyessä ajassa. Kirjassa muuten pääsee kertamaksulla, näissä muissa kyseessä on kuukausien jopa muutaman vuoden jäsen maksut edessä.


      • eikä yleiseksi
        löytyy kirjoitti:

        tietoa että se olisi "hirvittävä rasitus" elimistölle?

        Mutta normaalitila ketoosi kumminkin on elimistölle, sinäkin olet ketoosissa aamuisin, paastolla olijat ovat ketoosissa jne. Ja paastohan on suositeltavaa ihmiselle eikä vaarallinen poikkeustila.

        sellaiseksi suositeltu.


      • skäribo
        löytyy kirjoitti:

        tietoa että se olisi "hirvittävä rasitus" elimistölle?

        Mutta normaalitila ketoosi kumminkin on elimistölle, sinäkin olet ketoosissa aamuisin, paastolla olijat ovat ketoosissa jne. Ja paastohan on suositeltavaa ihmiselle eikä vaarallinen poikkeustila.

        Täytyy nukkua kuin karhu, jos meinaa olla ketoosissa aamuisin. Mitä ihmeen pöppöä täällä taas paasataan suurena totuutena?


      • hk_
        skäribo kirjoitti:

        Ketoosi ei ole ihmisen normaalitila, eikä siihen tulisi pyrkiä. Se on hirvittävä rasitus sisäelimille!

        Sen sijaan on olemassa hyviä ja huonoja hiilihydraatteja. Ja niitä huonoja tulisi välttää.

        Kerrotko vielä mitä sisäelimiä tarkoitat ja millä tavalla ketoosi rasittaa niitä? Olen utelias kuulemaan mm. siitä syystä, että diabeteksen hoitoon perehtynyt kokenut endokrinologi antoi 1-tyypin diabeetikolle luvan jatkaa ketogeenisella ruokavaliolla (hiilareita 20-40 g/vrk) haastattelun ja hyvien labratulosten perusteella.

        Miten jaat seuraavat hyviin ja huonoihin hiilihydraatteihin: tärkkelys, sokerit ja kuitu (veteen liukeneva liukenematon)?


      • skäribo
        hk_ kirjoitti:

        Kerrotko vielä mitä sisäelimiä tarkoitat ja millä tavalla ketoosi rasittaa niitä? Olen utelias kuulemaan mm. siitä syystä, että diabeteksen hoitoon perehtynyt kokenut endokrinologi antoi 1-tyypin diabeetikolle luvan jatkaa ketogeenisella ruokavaliolla (hiilareita 20-40 g/vrk) haastattelun ja hyvien labratulosten perusteella.

        Miten jaat seuraavat hyviin ja huonoihin hiilihydraatteihin: tärkkelys, sokerit ja kuitu (veteen liukeneva liukenematon)?

        kuka tuo endokrinologi on, ja mikä on tarkemmin hänen alansa. Kiitos.


      • vh_

      • pilaat keskustelun
        eli sallit kirjoitti:

        itsellesi sellaista mitä et muille.
        Miksi sinä olet poikkeustapaus?

        Skäribolla on ihan fiksuja viestejä. Toisin kuin sinulla. Sinulla ei ole mitäänmuuta asiaa kuin loukata skäribota. Kirjoittaisit välillä asiasta.


      • skäribo
        vh_ kirjoitti:

        Tuosta löytyy jonkin verran lisätietoa:
        http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?p=273555#273555

        on kiertänyt näillä sivuilla jo aika pitkään. En oikein vakuutu, sillä kirjoittaja on ja on kertomansa mukaan ollut myös vastaanotolla tarkoitushakuinen.

        Etkö tosiaan tiedä, kuka lääkäri on kyseessä? Saisin luultavasti aika helposti selvitettyä myös hänen kantansa asiaan. Yhden puolen todistus kun on aina vain yhden puolen todistus. ;)


      • hk_
        skäribo kirjoitti:

        on kiertänyt näillä sivuilla jo aika pitkään. En oikein vakuutu, sillä kirjoittaja on ja on kertomansa mukaan ollut myös vastaanotolla tarkoitushakuinen.

        Etkö tosiaan tiedä, kuka lääkäri on kyseessä? Saisin luultavasti aika helposti selvitettyä myös hänen kantansa asiaan. Yhden puolen todistus kun on aina vain yhden puolen todistus. ;)

        Ok, linkki oli siis tuttu ennestään. En ole lukenut kaikkia viestejä näiltä alueilta.

        Luulen, että on parasta, että kyselet lisätietoja kyseiseltä kirjoittajalta itseltään. Hän kertoo sinulle lääkärinsä nimen, jos niin haluaa.

        Edelleen kuulen mielelläni tarkemmin niistä ketoosin haitoista. Ketoosissa olijoista kun ollaan aina välillä niin kovin huolissaan, mutta ne perustelut jäävät hyvin vähiin. Kroppa kun menee ihan itsestään ketoosiin vuorokaudessa-parissa ja tuntuisi kovin oudolta, jos tällainen sisuskalut syövyttävä (tms.) itsetuhomekanismi olisi säilynyt perimässämme historian lukuisten katovuosien läpi.

        (Tähän viestiini sain nimimerkkinikin oikein, kun huolella keskityin :p)


      • hk_
        skäribo kirjoitti:

        on kiertänyt näillä sivuilla jo aika pitkään. En oikein vakuutu, sillä kirjoittaja on ja on kertomansa mukaan ollut myös vastaanotolla tarkoitushakuinen.

        Etkö tosiaan tiedä, kuka lääkäri on kyseessä? Saisin luultavasti aika helposti selvitettyä myös hänen kantansa asiaan. Yhden puolen todistus kun on aina vain yhden puolen todistus. ;)

        Mikäli haluat lisätietoa vhh:n ja diabeteksen yhdistämisestä, kannattaa googlettaa Richard Bernstein. Kyseessä on lääketieteen tohtori, ykköstyypin diabeetikko ja vhh-ruokavalion puolestapuhuja.


      • skäribo
        hk_ kirjoitti:

        Ok, linkki oli siis tuttu ennestään. En ole lukenut kaikkia viestejä näiltä alueilta.

        Luulen, että on parasta, että kyselet lisätietoja kyseiseltä kirjoittajalta itseltään. Hän kertoo sinulle lääkärinsä nimen, jos niin haluaa.

        Edelleen kuulen mielelläni tarkemmin niistä ketoosin haitoista. Ketoosissa olijoista kun ollaan aina välillä niin kovin huolissaan, mutta ne perustelut jäävät hyvin vähiin. Kroppa kun menee ihan itsestään ketoosiin vuorokaudessa-parissa ja tuntuisi kovin oudolta, jos tällainen sisuskalut syövyttävä (tms.) itsetuhomekanismi olisi säilynyt perimässämme historian lukuisten katovuosien läpi.

        (Tähän viestiini sain nimimerkkinikin oikein, kun huolella keskityin :p)

        joku sanonut, että ketoosi syövyttää sisuskalut? Ei kai sentään?! Mutta kyllä se rasittaa elimistöä, aivoja myöten.

        Elimistöllä on lukuisia suojautumis- ja selviytyimikeinoja, jotka eivät kuitenkaan ole sille hyväksi. Ketoosi on niistä vain yksi. Minusta tällaisen rasitustilaan ei ole syytä ehdoin tahdoin pyrkiä.

        Nimimerkit, ovat tärkeitä, hyvä kun onnistuit! ;)


      • skäribo
        hk_ kirjoitti:

        Mikäli haluat lisätietoa vhh:n ja diabeteksen yhdistämisestä, kannattaa googlettaa Richard Bernstein. Kyseessä on lääketieteen tohtori, ykköstyypin diabeetikko ja vhh-ruokavalion puolestapuhuja.

        Kiitos vinkistä, tsekataan. Kiva tunne, kun täällä voi välillä keskustella välillä asiallisestikin. :)


      • skäribo
        hk_ kirjoitti:

        Mikäli haluat lisätietoa vhh:n ja diabeteksen yhdistämisestä, kannattaa googlettaa Richard Bernstein. Kyseessä on lääketieteen tohtori, ykköstyypin diabeetikko ja vhh-ruokavalion puolestapuhuja.

        Noin äkkiseltään Bernsteinin programmi vaikuttaa toimineen monen (etenkin D2-) potilaan kohdalla. Ykköstyypeillä taas on näyttänyt olleen kovasti ongelmia, ja B:n ohjelmaan on tarrauduttu ikään kuin viimeisenä oljenkortena, joten ihan tavallisia ykkösiä he eivät taida olla.

        En tosin näin nopsaan löytänyt sellaista linkkiä, missä olisi B:n metodia tarkemmin esitelty, silmiini osui vain tyytyväisten potilaiden kommentteja ja pari takakansitekstiä. Täytyy palata vielä etsimään sitä ydintä.

        Ikivanha kysymykseni on, miten tuo toimii suomalaisella sv-perimällä, joka on tiukasti naimisissa diabeteksen kanssa? Miehelläni ei sitä ole (hän on puoliksi ulkomaalainen), mutta suurimmalla osalla suomalaisita toki. Savolaisella perimällä ei ihan oikeasti ole ihan sama mitä rasvoja syö! Miehelläni taas on (ei mitenkään diabetekseen liittyvä) sisäelinvamma, jonka vuoksi hän ei voi syödä kovin paljon proteiinia, kala ja maitotuotteet ovat kyllä sallittuja.

        Jatketaan "tutkimuksia", eiköhän tästä yhteisymmärrykseen päästä. :)


      • Kiril
        skäribo kirjoitti:

        Noin äkkiseltään Bernsteinin programmi vaikuttaa toimineen monen (etenkin D2-) potilaan kohdalla. Ykköstyypeillä taas on näyttänyt olleen kovasti ongelmia, ja B:n ohjelmaan on tarrauduttu ikään kuin viimeisenä oljenkortena, joten ihan tavallisia ykkösiä he eivät taida olla.

        En tosin näin nopsaan löytänyt sellaista linkkiä, missä olisi B:n metodia tarkemmin esitelty, silmiini osui vain tyytyväisten potilaiden kommentteja ja pari takakansitekstiä. Täytyy palata vielä etsimään sitä ydintä.

        Ikivanha kysymykseni on, miten tuo toimii suomalaisella sv-perimällä, joka on tiukasti naimisissa diabeteksen kanssa? Miehelläni ei sitä ole (hän on puoliksi ulkomaalainen), mutta suurimmalla osalla suomalaisita toki. Savolaisella perimällä ei ihan oikeasti ole ihan sama mitä rasvoja syö! Miehelläni taas on (ei mitenkään diabetekseen liittyvä) sisäelinvamma, jonka vuoksi hän ei voi syödä kovin paljon proteiinia, kala ja maitotuotteet ovat kyllä sallittuja.

        Jatketaan "tutkimuksia", eiköhän tästä yhteisymmärrykseen päästä. :)

        perimällä ei todellakaan ole sama mitä rasvoja syö. Kun tuo margariini alkoi yleistyä sotien jälkeen ja sitten tulivat muut teolliset keinorasvat niin siitä alkoivat ongelmat sydän- ja verisuonitautien kanssa. Olisi vaan kannattanut pysyä terveellisessä voissa ja vähentää hiilihydraatteja terveellisten eläinrasvojen sijaan.

        Nyt meillä sitten diabetes kaksinkertaistuu aina kymmenen vuoden välein, mutta ravintosuositukset eivät muutu.


      • LillyStar
        dieetit kirjoitti:

        tulee markkinoille kirjojen säestyksellä. Tärkeintä on myydä sitä kirjaa tai kokonaista kirjasarjaa maksimaalisesti ja siten hyötyä laihdutusbisneksestä.

        Itse dieetissä olevat erikoisuudet eivät ole se, joka laihduttaa. Dieettikirjailijat tietää, että laihduttavalle on tärkeintä päätös ja ohjaus syödä juuri "näin" ja saada ihminen yleensä laihduttamaan.

        Se mikä siinä laihduttaa, on kalorien vähentäminen, mahdollisen liikunnankin lisääminen, ja omien syömisiensä laadun parantaminen terveellisiksi, tiedostaminen.

        Montin ohjeiden mukaiset ruoat voi syödä ihan missä järjestyksessä vain, mutta tietty pitää aloittaa "vakavasti" laihduttaa ja syödä niinkuin kirja neuvoo, mutta laihtuu, vaikka söisi missä järjestyksesä tahansa.

        Siinä sitten hämärtyy, mistä laihtuminen oikeestaan johtuikaan, erikoisista ohjeista, vai yksinkertaisesti vain siksi, että oli pakko samalla tarkkailla syömisiään, ja siinä samalla varoikin vaistomaisesti syömästä liikaa.

        Päinvastoin, söi vähemmän. VAIKKA kuinka kirjassa vakuuteltiin, ettei tarvitse laskea kaloreita tai määriä.

        Nimim. Kokenut.

        on sen verran yksilöllinen, että yhtenä ainoana totuutena yhtä ainoaa tapaa laihduttaa ei voi pitää. Esim. minulla montignac toimi juuri siksi, että en yhdistellyt hiilareita ja rasvoja. Mun keho ei vaan kestä niitä yhdessä. Ja toinen asia, etten todellakaan syönyt vähemmän. Aikaisemmin kun paino vain jatkoi nousuaan mun ruokavalio koostui lähinnä hiilareista ja varsinkin rasvahiilari yhdistelmistä, mutta päivässä söin korkeintaan 1200 kaloria, joten lihomisrajoilla ei olisi pitänyt olla. Mutta nyt syön aamiaisen, lounaan, päivällisen, iltapalan ja välipalat. Ja kaloreita kertyy 2500 ja ylöspäin.

        Kaikilla se ei toimi näin, koska riippuen ihmisestä, keho joko osaa käsitellä sille annetut elintarvikkeet tai ei.


      • 1200 kalorilla per pv
        LillyStar kirjoitti:

        on sen verran yksilöllinen, että yhtenä ainoana totuutena yhtä ainoaa tapaa laihduttaa ei voi pitää. Esim. minulla montignac toimi juuri siksi, että en yhdistellyt hiilareita ja rasvoja. Mun keho ei vaan kestä niitä yhdessä. Ja toinen asia, etten todellakaan syönyt vähemmän. Aikaisemmin kun paino vain jatkoi nousuaan mun ruokavalio koostui lähinnä hiilareista ja varsinkin rasvahiilari yhdistelmistä, mutta päivässä söin korkeintaan 1200 kaloria, joten lihomisrajoilla ei olisi pitänyt olla. Mutta nyt syön aamiaisen, lounaan, päivällisen, iltapalan ja välipalat. Ja kaloreita kertyy 2500 ja ylöspäin.

        Kaikilla se ei toimi näin, koska riippuen ihmisestä, keho joko osaa käsitellä sille annetut elintarvikkeet tai ei.

        Otsikon ja nimmarin lisäksi voisin sanoa, ettei 1200 kaloriin pysty kovin paljon syömään rasva-hiilarisekoituksia. Itselläni oli Montilla aamiaisella tapana syödä 2-3 palaa ruisleipää maitorahkan ja kasvisten kanssa. Lounaalla liha- tai muuta proteiiniruokaa runsaiden kasvisten kera, mutta kun olisin saanut syödä jälkiruoaksi juustoa, ei sellainen tapa ole kovin suomalaista (ranskalaiset syövät pääruoan jälkeen salaatin, sitten juustoa ja ehkä jälkiruoan).

        Illaksi laitoin usein täysjyväriisiä joko kattilassa tai uunissa "uunipuurona" (on muuten tosi kätevä, ja voi lisätä vähän maitoa ja syödä riisipuurona tai lisäkeriisinä) plus kasviksia. Illémmalla iltapala, jota en muista mitä se oli.

        Laihduin 3 kk:ssa n. 9 kiloa. Myöhemmin tajusin, että koska vältin kaikkia nopeita hiilareita, joilla on korkea GI, sekä söin laihtumisen innostamana vähemmän kuin normaalisti (vaa'alla käynnitkin lisääntyivät), olisin noilla sapuskoilla laihtunut, vaikka olisin syönyt juustot leivän päällä.

        Ylimääräiset välipalat ja mussutukset luulisi olevan järjellistä jättää syömättä ilman Montignaccia, ja varsinkin, kun haluaa laihtua.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        perimällä ei todellakaan ole sama mitä rasvoja syö. Kun tuo margariini alkoi yleistyä sotien jälkeen ja sitten tulivat muut teolliset keinorasvat niin siitä alkoivat ongelmat sydän- ja verisuonitautien kanssa. Olisi vaan kannattanut pysyä terveellisessä voissa ja vähentää hiilihydraatteja terveellisten eläinrasvojen sijaan.

        Nyt meillä sitten diabetes kaksinkertaistuu aina kymmenen vuoden välein, mutta ravintosuositukset eivät muutu.

        on itäsuomalainen perimä ja 12 sisarusta. Ovat maitotilalta kotoisin, mutta alkoivat jo 40-luvulla syödä margariinia. Joo, sitä äklöä harmaanvihreää.

        Joka ikinen on hengissä (vanhin lähes 90v.), eikä yhdelläkään ole sv-tautia tai diabetesta. Mutta tämähän on varmasti vain kumma sattuma...


      • skäribo
        1200 kalorilla per pv kirjoitti:

        Otsikon ja nimmarin lisäksi voisin sanoa, ettei 1200 kaloriin pysty kovin paljon syömään rasva-hiilarisekoituksia. Itselläni oli Montilla aamiaisella tapana syödä 2-3 palaa ruisleipää maitorahkan ja kasvisten kanssa. Lounaalla liha- tai muuta proteiiniruokaa runsaiden kasvisten kera, mutta kun olisin saanut syödä jälkiruoaksi juustoa, ei sellainen tapa ole kovin suomalaista (ranskalaiset syövät pääruoan jälkeen salaatin, sitten juustoa ja ehkä jälkiruoan).

        Illaksi laitoin usein täysjyväriisiä joko kattilassa tai uunissa "uunipuurona" (on muuten tosi kätevä, ja voi lisätä vähän maitoa ja syödä riisipuurona tai lisäkeriisinä) plus kasviksia. Illémmalla iltapala, jota en muista mitä se oli.

        Laihduin 3 kk:ssa n. 9 kiloa. Myöhemmin tajusin, että koska vältin kaikkia nopeita hiilareita, joilla on korkea GI, sekä söin laihtumisen innostamana vähemmän kuin normaalisti (vaa'alla käynnitkin lisääntyivät), olisin noilla sapuskoilla laihtunut, vaikka olisin syönyt juustot leivän päällä.

        Ylimääräiset välipalat ja mussutukset luulisi olevan järjellistä jättää syömättä ilman Montignaccia, ja varsinkin, kun haluaa laihtua.

        hitaat hiilarit tosiaan pitävät nälän poissa, suolen kunnossa ja kilot kurissa.

        Totta on myös tuo, että jokaiselle ei sovi sama laihari tai ruokavalio. Mutta terveysvaikutukset olisi hyvä ottaa huomioon, vaikka kuinka näppärästi laihtuisi pelkällä voilla ja pihvillä. Kenenkään kroppa ei sellaista kestä loputtomiin.


      • sitä Kirililtä,
        riisitauti kirjoitti:

        liittyy VHHn?

        mutta hän vaikenee.

        Samalla tavalla kuin "sokeri"tauti.


      • Kiril
        sitä Kirililtä, kirjoitti:

        mutta hän vaikenee.

        Samalla tavalla kuin "sokeri"tauti.

        Riisitauti suomalaisessa kansanperinteessä

        Riisi on tarkoittanut useita erilaisia lapsia ja aikuisiakin riuduttavia tai kolottavia sairauksia. Daniel Jusleniuksen (Suomalaisen Sana-Lugun Koetus, 1745) mukaan riisi on riuduttava suolistosairaus. Viljelyskasvi riisin kanssa riidellä ei ole mitään tekemistä; sairauden vanha nimitys myös taipuu eri tavalla.

        Sokeritauti eli diabetes on taas hiilihydraattiaineenvaihdunnan sairaus ja sokereilla on siinä ratkaiseva merkitys.


      • jaksoit siis
        Kiril kirjoitti:

        Riisitauti suomalaisessa kansanperinteessä

        Riisi on tarkoittanut useita erilaisia lapsia ja aikuisiakin riuduttavia tai kolottavia sairauksia. Daniel Jusleniuksen (Suomalaisen Sana-Lugun Koetus, 1745) mukaan riisi on riuduttava suolistosairaus. Viljelyskasvi riisin kanssa riidellä ei ole mitään tekemistä; sairauden vanha nimitys myös taipuu eri tavalla.

        Sokeritauti eli diabetes on taas hiilihydraattiaineenvaihdunnan sairaus ja sokereilla on siinä ratkaiseva merkitys.

        kuuklettaa. Paitsi että riisitaudilla on spesifimpi ja nykyaikaisempi nimitys kuin riudutus/kolotustauti. Mahtaisitkohan keksiä sen?

        Mites se kaatumatauti?

        Ihmiset menevät helposti lankaan, kun vielä nykypäivänäkin kuvitellaan sokerin aiheuttavan sokeritautia. Nimi tulee kuitenkin virtsaan (ja liiallisena vereen erittyvästä) sokerista.

        Ja kuten sanottua, verivirtsaisuuskaan ei johdu verenjuomisesta. Useilla taudeilla vain on kansankielisiä nimiä. Angiina (angina) on suomeksi kipu, ei stertokokki-nielutulehdus (tonsilliitti). Abortti on keskenmeno, ei raskaudenkeskeytys. Esimerkkinä kansan"viisaudesta".

        Kun sinulla itselläsi ei selvästikään ole uutta ja omaperäistä sanottavaa, niin kunnioita alkuperäiskirjoittajia edes sen verran, että laitat sitaatit niiden ympärille, mieluiten lähdekin. Käytät taas vanhaa mutta epäeettistä kikkaasi jatkamalla samaan pötkyyn, jotta jäisi kuva että joku sinua viisaampi olisi kirjoittanut viimeisenkin kappaleen.


      • vielä alkuperäis-
        Kiril kirjoitti:

        Riisitauti suomalaisessa kansanperinteessä

        Riisi on tarkoittanut useita erilaisia lapsia ja aikuisiakin riuduttavia tai kolottavia sairauksia. Daniel Jusleniuksen (Suomalaisen Sana-Lugun Koetus, 1745) mukaan riisi on riuduttava suolistosairaus. Viljelyskasvi riisin kanssa riidellä ei ole mitään tekemistä; sairauden vanha nimitys myös taipuu eri tavalla.

        Sokeritauti eli diabetes on taas hiilihydraattiaineenvaihdunnan sairaus ja sokereilla on siinä ratkaiseva merkitys.

        lähde:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisitauti

        Etsipä Wikistä myös tuo sokeritautiväittämäsi!


      • LillyStar
        1200 kalorilla per pv kirjoitti:

        Otsikon ja nimmarin lisäksi voisin sanoa, ettei 1200 kaloriin pysty kovin paljon syömään rasva-hiilarisekoituksia. Itselläni oli Montilla aamiaisella tapana syödä 2-3 palaa ruisleipää maitorahkan ja kasvisten kanssa. Lounaalla liha- tai muuta proteiiniruokaa runsaiden kasvisten kera, mutta kun olisin saanut syödä jälkiruoaksi juustoa, ei sellainen tapa ole kovin suomalaista (ranskalaiset syövät pääruoan jälkeen salaatin, sitten juustoa ja ehkä jälkiruoan).

        Illaksi laitoin usein täysjyväriisiä joko kattilassa tai uunissa "uunipuurona" (on muuten tosi kätevä, ja voi lisätä vähän maitoa ja syödä riisipuurona tai lisäkeriisinä) plus kasviksia. Illémmalla iltapala, jota en muista mitä se oli.

        Laihduin 3 kk:ssa n. 9 kiloa. Myöhemmin tajusin, että koska vältin kaikkia nopeita hiilareita, joilla on korkea GI, sekä söin laihtumisen innostamana vähemmän kuin normaalisti (vaa'alla käynnitkin lisääntyivät), olisin noilla sapuskoilla laihtunut, vaikka olisin syönyt juustot leivän päällä.

        Ylimääräiset välipalat ja mussutukset luulisi olevan järjellistä jättää syömättä ilman Montignaccia, ja varsinkin, kun haluaa laihtua.

        ruuansulatus oikein hyväksy rasvaa ja hiilareita yhdessä. Eli siis vaikka söisin täysjyväleipää juuston tai pienen voimäärän kanssa, vatsani turpoaa oikein toden teolla. Mutta jos syön leipää kasvisten tai esim. luumusoseen kanssa, kaikki on ok. Huomasin painossa myös rasva-hiilariyhdistelmien vaikutukset. Saattoi tosin johtua nesteen kertymisestä, mutta minulla toimi hyvin.


      • sinun "kokemuksesi"
        skäribo kirjoitti:

        on itäsuomalainen perimä ja 12 sisarusta. Ovat maitotilalta kotoisin, mutta alkoivat jo 40-luvulla syödä margariinia. Joo, sitä äklöä harmaanvihreää.

        Joka ikinen on hengissä (vanhin lähes 90v.), eikä yhdelläkään ole sv-tautia tai diabetesta. Mutta tämähän on varmasti vain kumma sattuma...

        joka ei voi olla arvokas, koska se ei ole Kirilin;)


      • sanonut, että
        kannattaa muistaa kirjoitti:

        että D1 ruokavalion Skärä on oppinut jo äidinmaidosta, joten hänen ei ole tarvinut sitä ikinään opetella. Ei käytettäviä ruoka-aineita tai mitään muutakaan. Hän vain tietää nämä kaikki asiat.

        olisi osannut tuon ruokavalion, vaan on jopa kertonut tutustuneensa siihen, kun miehensä noudattaa sitä. Äläkä yritä puhua mistään "meistä", kun Sinä et ole mikään joukko.


      • Kiril
        vielä alkuperäis- kirjoitti:

        lähde:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisitauti

        Etsipä Wikistä myös tuo sokeritautiväittämäsi!

        Diabetes, vanh. "sokeritauti" (diabetes mellitus) on sokeriaineenvaihdunnan sairaus.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Diabetes

        Sokeria elimistö saa hiilihydraateista, joten niiden vähentäminen on tärkeää. Olenhan jo useaan otteeseen kirjoittanut että kyseessä on hiilihydraatti- tai sokeriaineenvaihdunnan sairaus, vähän lähteestä riippuen


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        Diabetes, vanh. "sokeritauti" (diabetes mellitus) on sokeriaineenvaihdunnan sairaus.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Diabetes

        Sokeria elimistö saa hiilihydraateista, joten niiden vähentäminen on tärkeää. Olenhan jo useaan otteeseen kirjoittanut että kyseessä on hiilihydraatti- tai sokeriaineenvaihdunnan sairaus, vähän lähteestä riippuen

        Se lähdekritiikki! Kuka tahansa voi kirjoittaa wikipediaan, vaikka minä kohtaan A. Heikkilä. Ja sinä lainaat sitä täällä ihan noin vain?

        Mussu mussuseni, nyt tutimaan siitä, ettei tule lisää mokattua enää tänään.


      • Kiril
        skäribo kirjoitti:

        Se lähdekritiikki! Kuka tahansa voi kirjoittaa wikipediaan, vaikka minä kohtaan A. Heikkilä. Ja sinä lainaat sitä täällä ihan noin vain?

        Mussu mussuseni, nyt tutimaan siitä, ettei tule lisää mokattua enää tänään.

        Etkö voinut lukea edellisen kirjoittajan kysymystä. etsi Wikipediasta ja sitä nimenomaan pyydettiin ja vastasin siihen.


      • siis ymmärrä
        Kiril kirjoitti:

        Diabetes, vanh. "sokeritauti" (diabetes mellitus) on sokeriaineenvaihdunnan sairaus.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Diabetes

        Sokeria elimistö saa hiilihydraateista, joten niiden vähentäminen on tärkeää. Olenhan jo useaan otteeseen kirjoittanut että kyseessä on hiilihydraatti- tai sokeriaineenvaihdunnan sairaus, vähän lähteestä riippuen

        lähdekritiikistä mitään.

        Amatöörinettitietokirjat ovat nimensä mukaisia. Erilaisiakin määritelmiä löytyy, eikä niihin vaikuta se, mitä sinä olet useaan otteeseen kirjoittanut.

        Ihmiselimistössä on ja pitää olla sokeria yhtälailla kuin vertakin, vaikkei kumpaakaan nautittaisi. Virtsaan kumpikaan ei kuulu.


      • asiasta
        pilaat keskustelun kirjoitti:

        Skäribolla on ihan fiksuja viestejä. Toisin kuin sinulla. Sinulla ei ole mitäänmuuta asiaa kuin loukata skäribota. Kirjoittaisit välillä asiasta.

        mutta eräät eivät pysty vastaamaan esitettyihin kysymyksiin.

        Jos sinulla ei ole muuta asiaa kuin kirjoitella asiattomuuksia, niin mene tekemään se jonnekin häirikkö palstalle, täällä on tarkoitus keskustella VHHsta.


      • pyydettiin
        Kiril kirjoitti:

        Etkö voinut lukea edellisen kirjoittajan kysymystä. etsi Wikipediasta ja sitä nimenomaan pyydettiin ja vastasin siihen.

        linkkiä tähän:

        "Sokeritauti eli diabetes on taas hiilihydraattiaineenvaihdunnan sairaus ja sokereilla on siinä ratkaiseva merkitys.", joka on oma kirjoituksesi, eikä pätkä Wikistä, kuten annoit ymmärtää.

        Älä heittäydy tyhmäksi, saatat vielä vaikuttaakin siltä.


      • vänkäät ja väität
        asiasta kirjoitti:

        mutta eräät eivät pysty vastaamaan esitettyihin kysymyksiin.

        Jos sinulla ei ole muuta asiaa kuin kirjoitella asiattomuuksia, niin mene tekemään se jonnekin häirikkö palstalle, täällä on tarkoitus keskustella VHHsta.

        ja esität typeriä kysymyksiä, jottei alkuperäisaiheen kiperyyttä enää mietittäisi. Sotkeudut lillukanvarsiin ja yrität sotkea muutkin. "Asiasta", salli mun nauraa.


      • Kiril
        siis ymmärrä kirjoitti:

        lähdekritiikistä mitään.

        Amatöörinettitietokirjat ovat nimensä mukaisia. Erilaisiakin määritelmiä löytyy, eikä niihin vaikuta se, mitä sinä olet useaan otteeseen kirjoittanut.

        Ihmiselimistössä on ja pitää olla sokeria yhtälailla kuin vertakin, vaikkei kumpaakaan nautittaisi. Virtsaan kumpikaan ei kuulu.

        jos kysytään, että etsi Wikistä niin etsin ja vastaan kysyjälle.

        Ei se siitä muuksi muutu että sokeritauti on hiilihydraattiaineenvaihdunnan sairaus. Äläkä ryhdy selittämään yksinkertaisuuksia jotka jokainen tietää, että sokeria ja verta pitää olla vai oletko tavannut verettömiä ihmisiä?


      • kysymys.
        sanonut, että kirjoitti:

        olisi osannut tuon ruokavalion, vaan on jopa kertonut tutustuneensa siihen, kun miehensä noudattaa sitä. Äläkä yritä puhua mistään "meistä", kun Sinä et ole mikään joukko.

        Miksi muihin ruokavaliohin saisi tutustua/opetella ja ehkä jopa mittailla/laskea, mutta VHHlla ei?
        Skärä ei kumminkaan vastaa, joten sinä varmaan vastaan hänen puolesta.

        Varsin kummallinen viesti tämäkin, mutta sopii kyllä "tyyliin".
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000001634&posting=22000000017834904


      • iski taas
        vänkäät ja väität kirjoitti:

        ja esität typeriä kysymyksiä, jottei alkuperäisaiheen kiperyyttä enää mietittäisi. Sotkeudut lillukanvarsiin ja yrität sotkea muutkin. "Asiasta", salli mun nauraa.

        Ei ole minu vika että kysymyksiin ei vastata ja niitä joutuu toistamaan. Vastaa itse niihin sitten äläkä valita.


      • "ruokavaliolla"
        skäribo kirjoitti:

        hitaat hiilarit tosiaan pitävät nälän poissa, suolen kunnossa ja kilot kurissa.

        Totta on myös tuo, että jokaiselle ei sovi sama laihari tai ruokavalio. Mutta terveysvaikutukset olisi hyvä ottaa huomioon, vaikka kuinka näppärästi laihtuisi pelkällä voilla ja pihvillä. Kenenkään kroppa ei sellaista kestä loputtomiin.

        tai kuka sellaista suosittelee?


      • tieto.
        skäribo kirjoitti:

        Täytyy nukkua kuin karhu, jos meinaa olla ketoosissa aamuisin. Mitä ihmeen pöppöä täällä taas paasataan suurena totuutena?

        löytyy ihan melkein mistä vaan, missä ketoosista puhutaan, eikä ole siis mitään VHH keksintöä kuten oletat. Kannattaa tutustua asioihin.

        Mutta mistä siis löytyy tietoa tuohon sinun väitteeseesi?


      • huomaat
        vh_ kirjoitti:

        Tuosta löytyy jonkin verran lisätietoa:
        http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?p=273555#273555

        Skärälle on turha esittää kysymyksiä. Ainakaan asiasta. Tärkeintä hänelle on väitellä asian vierestä, eikä pysyä asiassa.


      • nyt kyllä
        skäribo kirjoitti:

        on kiertänyt näillä sivuilla jo aika pitkään. En oikein vakuutu, sillä kirjoittaja on ja on kertomansa mukaan ollut myös vastaanotolla tarkoitushakuinen.

        Etkö tosiaan tiedä, kuka lääkäri on kyseessä? Saisin luultavasti aika helposti selvitettyä myös hänen kantansa asiaan. Yhden puolen todistus kun on aina vain yhden puolen todistus. ;)

        en muista nähneeni tuota aikaisemmin. Missä se mahdollisesti on ollut ja siis oikein pidempäänkin?


      • asiaan
        sinun "kokemuksesi" kirjoitti:

        joka ei voi olla arvokas, koska se ei ole Kirilin;)

        Täällä kenenkään oma kokemus ei ole mitään, ihan sama kenestä on kyse.


      • täällä
        sitä Kirililtä, kirjoitti:

        mutta hän vaikenee.

        Samalla tavalla kuin "sokeri"tauti.

        edes pitäisi keskustella asioista jotka eivät liity VHH:hon?
        Menkää keskustelemaan niistä muille palstoille.


      • on tekemistä
        jaksoit siis kirjoitti:

        kuuklettaa. Paitsi että riisitaudilla on spesifimpi ja nykyaikaisempi nimitys kuin riudutus/kolotustauti. Mahtaisitkohan keksiä sen?

        Mites se kaatumatauti?

        Ihmiset menevät helposti lankaan, kun vielä nykypäivänäkin kuvitellaan sokerin aiheuttavan sokeritautia. Nimi tulee kuitenkin virtsaan (ja liiallisena vereen erittyvästä) sokerista.

        Ja kuten sanottua, verivirtsaisuuskaan ei johdu verenjuomisesta. Useilla taudeilla vain on kansankielisiä nimiä. Angiina (angina) on suomeksi kipu, ei stertokokki-nielutulehdus (tonsilliitti). Abortti on keskenmeno, ei raskaudenkeskeytys. Esimerkkinä kansan"viisaudesta".

        Kun sinulla itselläsi ei selvästikään ole uutta ja omaperäistä sanottavaa, niin kunnioita alkuperäiskirjoittajia edes sen verran, että laitat sitaatit niiden ympärille, mieluiten lähdekin. Käytät taas vanhaa mutta epäeettistä kikkaasi jatkamalla samaan pötkyyn, jotta jäisi kuva että joku sinua viisaampi olisi kirjoittanut viimeisenkin kappaleen.

        VHHn kanssa? Viestithän kuuluvat selkeästi noille muille palstoille joissa on tarkoitus keskustella eri sairauksista.


      • nimenomaan
        skäribo kirjoitti:

        Se lähdekritiikki! Kuka tahansa voi kirjoittaa wikipediaan, vaikka minä kohtaan A. Heikkilä. Ja sinä lainaat sitä täällä ihan noin vain?

        Mussu mussuseni, nyt tutimaan siitä, ettei tule lisää mokattua enää tänään.

        ja juuri siitä syystä siellä mahdollisesti olevat virheet tulee korjattua, eivätkä jää elämään historiaan.

        Diabetesliiton sivuilla puhutaan verensokerista ja insuliinista, jotka ovat merkittäviä tekijöitä diabeteksessa. Ja kuten kaikki tietää niin insuliinia tarvitaan glukoosin/sokerin siirtämiseen pois verestä.
        Se että nykyään ei enää puhuta sokeritaudista, ei muuta sitä tosiseikkaa mihinkään, että ongelma liittyy nimenomaan verensokeriin.


      • nimenomaan
        on tekemistä kirjoitti:

        VHHn kanssa? Viestithän kuuluvat selkeästi noille muille palstoille joissa on tarkoitus keskustella eri sairauksista.

        väittää vhh:n olevan pelastus diabetekseen, ja virallisterveellisen sen aiheuttaja. Näillä palstoilla.


      • liittyy verensokeriin,
        nimenomaan kirjoitti:

        ja juuri siitä syystä siellä mahdollisesti olevat virheet tulee korjattua, eivätkä jää elämään historiaan.

        Diabetesliiton sivuilla puhutaan verensokerista ja insuliinista, jotka ovat merkittäviä tekijöitä diabeteksessa. Ja kuten kaikki tietää niin insuliinia tarvitaan glukoosin/sokerin siirtämiseen pois verestä.
        Se että nykyään ei enää puhuta sokeritaudista, ei muuta sitä tosiseikkaa mihinkään, että ongelma liittyy nimenomaan verensokeriin.

        kyllä, mutta kun sitä verensokeria on kaikilla, vaikkei sokeria erikseen söisikään.

        Toisilla haima ja maksa toimivat moitteettomasti verensokerin soluenergiaksi kuljetuksessa ja pitoisuuden säätelyssä, mutta toisilla siinä on häiriöitä.


      • ymmärtänyt
        Kiril kirjoitti:

        jos kysytään, että etsi Wikistä niin etsin ja vastaan kysyjälle.

        Ei se siitä muuksi muutu että sokeritauti on hiilihydraattiaineenvaihdunnan sairaus. Äläkä ryhdy selittämään yksinkertaisuuksia jotka jokainen tietää, että sokeria ja verta pitää olla vai oletko tavannut verettömiä ihmisiä?

        Pyysin etsimään Wikistä aikaisemman viestisi viimeisen kappaleen, jonka olit yrittänyt "tietokirjatekstiksi" ympätä.

        Kyse on omasta tulkinnastasi.

        Hyvä, että ymmärrät viimeinkin, että sokeria pitää olla.


      • liittyy diabetekseen
        nimenomaan kirjoitti:

        väittää vhh:n olevan pelastus diabetekseen, ja virallisterveellisen sen aiheuttaja. Näillä palstoilla.

        riisitauti, riudutus/kolotustauti
        kaatumatauti
        verivirtsaisuus
        Angiina (angina)
        stertokokki-nielutulehdus (tonsilliitti).
        Abortti

        Uutta tietoa tämäkin (pahoitteluni jos kaikki ei tullut mainittua).


      • sitten...
        liittyy verensokeriin, kirjoitti:

        kyllä, mutta kun sitä verensokeria on kaikilla, vaikkei sokeria erikseen söisikään.

        Toisilla haima ja maksa toimivat moitteettomasti verensokerin soluenergiaksi kuljetuksessa ja pitoisuuden säätelyssä, mutta toisilla siinä on häiriöitä.

        että ongelma liittyy KORKEAAN verensokeriin, kun asia tuntui jäävän epäselväksi.


    Ketjusta on poistettu 28 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      89
      2618
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      203
      1658
    3. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      116
      1590
    4. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      41
      1461
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1212
    6. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      75
      995
    7. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      56
      969
    8. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      45
      857
    9. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      63
      849
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      61
      835
    Aihe