Laiskan iho...

Who cares...

Olen kolmekymppinen nainen ja en ole koskaan hoitanut ihoani.
Se on äärettömän harvoin kun olen edes meikkejä pessyt baari-illan jälkeen.
Muina päivinä en edes meikkaa ripsiväriä enempää.

Silloin kun kasvot pesen, käytän käsisaippuaa, ellen ole sit kaupasta ostanut niitä nivean pyyhkeitä, jotka poistaa meikin.
Tupakoin ja syön joskus epäterveellistä ruokaa. Tiedän, että toi kaikki vaikuttaa ihooni lähes tappavalla tavalla, mutta kun mulla ei kiinnostus riitä sotkemaan niitä helvetin litkuja naamaani joka aamu ja ilta.

Jos joskus päätän, että nyt alan tosissani hoitamaan ihoani, niin sekin innostus loppuu siihen kun pitää ostaa sitten jos jonkinlaista pulloa ja purnukkaa.
Puhdistusmaidot ja kasvovedet ja puhdistavat pyyhkeet ja puhdistus sitä ja tätä...

Eikö tosiaankaan ole kehitetty ainetta joka olisi yhdessä pullossa ja sen lisäksi ei tarvis sit sen enempää kevätjuhlaliikkeitä tehdä!?
Jos ostat jonkun tuotteen puhdistusmaitoa, niin siinä kyljessä sit lukee tyyliin, että osta saman valmistajan kasvovettä tai näytät tulevaisuudessa mister Lordilta!!!

Onneksi ei tule finnejä, kuin ehkä max 5/vuosi, mut kyllä sen jo huomaa, että iho alkaa näyttää väsyneeltä. Huokoset on kraaterin kokoisia ja mustapäitä yllin kyllin. Ihoni ei ole rasvoittuvaa tyyppiä, mut ei kuivakaan.
Onko kellään neuvoa tällaiselle välinpitämättömälle laiskiaiselle helpompi tapa hoitaa ihoaan, kuin 100 pulloa illassa tarvitseva hoito? Kiitos vastauksista!

9

1312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tapaus!

      Minulla oli opiskeluaikoina juuri tuollainen kämppäkaveri: mieli teki hoitaa ihoa, mutta luonne pani vastaan. Hän hankki puhdistusaineen (vaikka apteekista aine, joka käy varpaista korviin ja naamaan), kosteusemulsion ja silmänympärysvoiteen. Siinäpä se. Toimi.

      Mikrokuituliinat, seerumit ja kasvovedet ovat kallista ja monimutkaista hömppää ja ihan turhia sille, joka pitäytyy yksinkertaisiin aineisiin ja rutiiniin (eikä siis lipsu siitä). Usko pois - kokemusta on.

    • ..itse..

      olen monet vuodet käyttänyt vain sebamed tyyppistä pesunestettä, jota ohjeen mukaan saa käyttää myös kasvoille, ja kosteusvoidetta. Siis aamuin illoin.

      Jos et kertakaikkiaan halua käyttää, kuin yhtä ainetta, niin tulis mieleen, että ostaisit kuivan ihon puhdistusemulsion. Sehän putsaisi liat pois, ja kosteuttaisi myös vähän... wash & go.

      Se meikkaus sitten... kyllä ne meikit pitäis puhdistaa, joten jos et sitä halua tehdä, niin kannattaako niitä mähmiä kasvoillensa levittääkään? Kanebon 38C (tai jotain sinnepäin) ripsiväri sentään on aine, joka lähtee pelkällä lämpimällä vedellä pois... ja jos ei lähdekään, niin se kerääntyy kokkareiksi, eikä tuki ihohuokosia.

      Hoitovoiteita kannattaa käyttää sen verran, ettei iho kuivu, mutta monivitamiini pillereistä saat ihollesi heleyttä, ja korvaat ruokavalion puutteita.

    • Iloleipuri

      Minä oon pitkään käyttänyt apteekin Favora puhdistusgeeliä. Hiero kuivaan naamaan ja huuhtele pois. Muuta ei tartte. Puhdistaa meikin ja ripsarin myös.

    • bellamarina

      Ei ihonhoidon tarvi olla monimutkaista, ja äkkiä siitä tulee samanlainen rutiini kuin hampaiden pesusta. Eli osta kasvoille tarkoitettu puhdistusaine, esim Erisanin vihreässä tuubissa oleva aine. Sitä joka ilta kuivalle naamalle ja vedellä huuhtelu pois. Yövoide ei varmaan ole sinulle välttämätön. Aamulla kasvoja ei tarvitse pestä (itse suihkautan pullosta vettä kasvoille), laita kuitenkin päivävoidetta ja jaksaessasi myös silmänympärysvoidetta. Pyydä oikean voiteen valinnassa apua myyjiltä, esim. apteekissa tai kaupassa. Apteekistakin saa monia hyviä voiteita. sinulle ehkä joku "ikääntymisen ensi merkkeihin" oleva voide olisi hyvä. Itse pidän Korresin tuotteista, ovat aika "luonnollisia", eli eivät sisällä pahimpia tukkivia ainesosia.

      Eli tiivistettynä, perusihonhoitoon tarvitset 2-3 tuotetta (puhdistusaine, kosteusvoide ja silmänympärysvoide). Kerran viikossa tai kahdessa voisit jaksaessasi kokeilla jotain tehohoitoa, eli naamiota ja/tai kuorintaa.

    • Leena.

      En minakaan jaksa enka suoraan sanottuna usko et ihmisen pitas laittaa kaikenmaailman litkuja naamariin kuoria ym..Ite aina suihkun yhtedessa pesen kasvot puhdistusaineella joka tuo mattapinnan ja sit vaan hieman voidetta eika sitakaan koko naamaan.Ja aamulla huljautus vedella ja vahan oljytonta voidetta ja se on siina ja hyva tulee.Ei kiilla ei kuiva eika oo mustapaita.Pikkufinneja joskus sinne tanne mut ei niit huomaakaan

    • ...

      Iho vaan rasittuu "100 pulloa illassa" vaativista hoidoista. Hyvä ja toimiva ihonhoitorutiini on yksinkertainen. Monet niistä, jotka ovat käyttäneet jos jonkinmoista putelia ihonsa hoitoon, ovat huomanneet ihonsa parantuneen, kun ovat muuttaneet ihonhoitorutiiniaan yksinkertaisemmaksi.

      Eli hanki vaikka apteekista ihon pesuaine, joka sopii sekä kasvojen että vartalon pesuun. Samoin apteekista perusvoide. Pese ja rasvaa naamasi aamuin illoin. Siinä se! Et tarvitse kasvovesiä tai mitään.

    • laiskan tapa

      Kohtalotoveri ;D

      Tosin itse kestovärjään ripset ja kulmat eli arkimeikiksi riittää huulipuna/kiilot/huulirasva

      Omat luottokeinot:

      Hitaampi ja kaksipulloinen metodi:
      Erisan kasvoputsausgeeli ja erisan kasvovoide.
      - pese putsarilla ja vedellä (meikki lähtee myös), kuivaa ja rasvaa.

      Nopsa ja yksipulloinen metodi:
      Apteekista aqualan L tai humektan perusvoide
      - levitä kasvoille perusvoidetta, huuhtele. ei vaadi lisärasvausta ja meikitkin lähtee...

      Onhan noi putsausliinatkin käteviä, mutta melko hintavia. Ehkä paketillinen niitä baari-illoiksi, saisi edes enimmät meikit pois ennen unta?

    • Ikääntynyt :)

      Ensimmäinen vinkki: lopeta se tupakointi. Olen sinua n. 10 vuotta vanhempi nainen, ja poltin n. 18 vuotta ja tosi reippaasti poltinkin, toista askia Mallua päivässä. Pari vuotta sitten viisastuin ja lopetin.
      Tupakoijan iho näyttää harmaalta ja väsyneeltä aina ja ryppyjä syntyy tosi helposti. Nyt ei enää auta itku markkinoilla kun ylähuulen päällä on syvät pystyrypyt ja silmien aluset on verkkoa. Iho on kuitenkin jo terveemmän värinen kun saa happea, ulkoilen myös paljon. En juurikaan minäkään hoitanut aiemmin ihoa, nyt on käytössä se 100 pulloa illassa, tai taitaa olla jo toistasataa... myöhäistähän se nyt on. Tärkeintä kuitenkin lienee puhdistus ja kosteutus (ei rasva!!!!!), niistä ei kannata tinkiä.

    • ghghghgh

      No, tämä on jo vanha keskustelu. Eli olen ilmeisesti samaa ikäluokkaa tai muutaman vuoden vanhempi. En ole polttanut enkä juonut koskaan, mutta ihoni on altistunut liialle auringolle/palamiselle toistuvasti nuoresta lähtien. En ole meikannut koskaan. Sekaiho, finnejä ja mustapäitä. Ennen kaikkea mustapäitä ollut aina.

      Eli näin jälkiviisaana toivon, että olisin osannut hoitaa aikanaan sekaihoani oikeni, niin ehkä ihohuokoset eivät olisi venyneet ja mustapäistä ei olisi niin ongelmaa. Ja tärkeämpi asia on auringolta suojautuminen. Ja se pitäisi tehdä jo vauvasta lähtien. Säteilyvauriot näkyvät vasta viivellä. Itse olin nuorekas 40-vuotiaaksi asti, ja koko lailla siinä vaiheessa rypyt alkoivat näkyä. Paremmalla hoidolla olisin ehkä vieläkin nuorekas.

      Äidilläni on eksoottisempi ulkonäkö kuin itselläni, hiukset ja ehkä ihokin (vaikka onkin vaaleaihoinen). Hän ei ole koskaan hoitanut ihoaan, käy vain muutaman kerran vuodessa kosmetologilla. Rasvaa naaman niukin naukin kerran viikossa saunan jälkeen. Hänellä rypyt ilmestyivät vasta vaihdevuosi-iän jälkeen (jolloin hän myös aloitti himoulkoilun). Hänkään ei ole ikinä polttanut tai meikannut.

      Olen kokeillut erilaisia puhdistussysteemejä, mutta nykyään lähinnä vesipesen tai käytän Epsomsuolaa ja rasvaan. Nyt kosteilla tai hiostavilla kesäkeleillä en viitsi rasvatakaan. Koetan suojata ihon lipalla ja liereillä (sekä vaatteilla myös käsivarret ja sääret). Mustapäitä kyllä nypin innolla, olkoon se kuinka haitallista tahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe